"Aura” poklonila EKG aparat gradiškoj bolnici

Danijela Bajić
"Aura” poklonila EKG aparat gradiškoj bolnici

GRADIŠKA - Osiguravajuće društvo “Aura” doniralo je savremeni EKG aparat bolnici u Gradišci i na taj način još jednom pokazalo da su društveno odgovorna kompanija, koja brine o potrebama stanovništva.

Ovu vrijednu donaciju juče je predstavnicima gradiške bolnice uručio direktor prodaje u Osiguranju “Aura” Anđelko Ateljević. 

- Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam upravo ja u ime kompanije uručio ovu donaciju zaposlenima u bolnici, koji imaju najodgovorniji posao - rekao je Ateljević.

Dodao je da se nada da će primjer “Aure” slijediti i ostale osiguravajuće kuće, jer je, kako kaže, zdravlje imperativ imperativa. 

Ateljević je naglasio da je “Aura” u dosadašnjoj praksi, kao društveno odgovorna kompanija, u više navrata bila donator ovih i sličnih uređaja, koji će na najbolji mogući način stručnjacima omogućiti da blagovremeno dijagnostikuju problem te da svojim znanjem i umijećem spase ljudski život. 

- Sama ideja potekla je od našeg prijatelja ljekara, koji je trenutno na specijalizaciji - istakao je Ateljević.

“Aura” je, kako je objasnio Ateljević, mlada osiguravajuća kuća sa sjedištem u Banjaluci, koja podržava sve aktivnosti ovog karaktera, ali je ovo prvi put da to iznose u javnost.

- Mi, kao što vodimo brigu o našim klijentima, pokušavamo na sličan način pomoći i svima ostalima. Naš slogan i jeste “Neka vas čuva Aura” - kazao je Ateljević i dodao da će i u narednom periodu, u skladu sa svojim mogućnostima pokušati da pomognu onima kojima je to potrebno.

Načelnica Internog odjeljenja bolnice Gradiška Milanka Bajić-Živanić zahvalila je Osiguranju “Aura” na ovoj donaciji, jer je EKG aparat neophodan za pregled svih internističkih pacijenata.

- Bilo koji pregled počinje sa EKG zapisom. Zbog toga nam je još jedan ovaj aparat bio neophodan. Do sada smo raspolagali sa tri ova aparata, ali s obzirom na to da je to starija oprema, pa se često kvari, novi EKG nam je dobrodošao - rekla je Bajić-Živanić i dodala da EKG aparat ne pokriva samo pacijente internog odjeljenja nego i ostala odjeljenja. 

Menadžer prodaje u kompaniji “Bawariamed” Duško Milovanović zahvalio je “Auri” na ukazanom povjerenju, jer su njih izabrali kao partnera u ovoj humanoj misiji. 

- Ovo je velika stvar koju je “Aura” učinila za stanovništvo Gradiške, jer je donacija medicinske opreme zdravstvenim ustanovama i direktna donacija njihovim pacijentima - naglasio je Milovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana