Armija humanitaraca stala uz male Kokiće

Milijana Latinović
Armija humanitaraca stala uz male Kokiće

BROD - Teška sudbina desetoro malih Kokića iz Broda ganula je mnoga srca širom Republike Srpske, a u želji da ovim djevojčicama i dječacima vrate osmijeh na lice i omoguće srećnije djetinjstvo, armija humanitaraca sprema pakete pomoći.

Kao ni bezbroj puta do sada na tešku životnu priču najmlađih nije ostao ravnodušan ni Banjalučanin Milan Savanović. Vidjevši u medijima priču o malenim Kokićima kojima je početkom godine preminula majka Biljana, Savanović je na svom “Fejsbuk” profilu pokrenuo humanitarnu akciju.

- Ovi anđeli su nedavno ostali bez majke i biju životnu bitku u uslovima nedostojnim za ovaj vijek. Da im bar malo olakšamo situaciju i da im ublažimo njihov bol lično ću se založiti koliko god mogu, a znam da ste i vi tu i znam da isto razmišljamo - poručio je Savanović i pozvao sve svoje prijatelje koji su i do sada nebrojeno puta položili ispit humanosti, da to učine još jednom. Svjestan da ovoj djeci dnevno treba skoro četrdeset obroka i još milion drugih stvari, odlučan je da im vrati osmijeh na lice.

- Plan je da se naprave kvalitetni paketi hrane, higijene, odjeće, školskog pribora, a uz to obavezno pokloni za ove male heroje. Sedam dječaka i tri curice čekaju da im pokažemo da smo svi mi njihova majka - napisao je Savanović na društvenim mrežama. Samo nekoliko minuta nakon njegove objave, počele su stizati prve poruke podrške ovoj plemenitoj akciji: “Minja tu sam da podržim” i “Tu smo sve što treba”.

Savanović za “Glas Srpske” kaže da neće odustati dok ne ostvari zacrtano.

- Priča o ovih deset malih duša ne smije ostati nezapažena. Pokazali smo da zajedno možemo sve, vjerujem da će i sada biti tako - rekao je Savanović.

Opština Brod je takođe pokrenula humanitarnu akciju kako bi malenim Kokićima kupili novu kuću. Njihova jedina želja je da kroz sve životne staze nastave koračati zajedno. Svi koji žele i mogu pomoći, novac mogu uplatiti na poseban račun opštine Brod za pomoć socijalno ugroženoj porodici Kokić. Broj računa je: 562-005-81651888-44 kod NLB banke Banjaluka. Devizni račun, opština Brod - poseban račun za pomoć socijalno ugroženoj porodici Kokić, Svetog Save 17,74450 Brod, IBAN: BA395620058165190202, SWIFT BIC: RAZBBA22, kod NLB banke Banjaluka.

Nova kuća

Načelnik Broda Zoran Vidić je ranije rekao za “Glas” da je plan da se malenim Kokićima kupi kuća na lokaciji između osnovne i srednje škole.

U akciju su se već uključili mnogi Brođani, a podrška stiže i od institucija Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana