Arlov: Za avgust odgođen dolazak djece sa Kosmeta u Srpsku i Brčko Distrikt

Srna
Arlov: Za avgust odgođen dolazak djece sa Kosmeta u Srpsku i Brčko Distrikt

BRČKO - Dolazak djece sa Kosova i Metohije u Republiku Srpsku i Brčko, koji je bio planiran za jun, za sada je zbog epidemije virusa korona, odgođen za 21. i 22. avgust, rekao je danas predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

Arlov je rekao da je u Brčkom trebalo da bude centralni doček 1.100 djece sa Kosova i Metohije.

"Čekamo razvoj situacije. Radićemo onako kako je najbolje za djecu. Ako ne uspijemo ove, iduće godine hoćemo sigurno i nećemo prekidati projekat", rekao je Arlov novinarima u Brčkom.

On je istakao da u periodu izolacije, protekla dva mjeseca, Odbor nije prestao da djeluje humano prema Srbima na Kosovu i Metohiji koji izolaciju proživljavaju već dvije decenije.

Arlov je napomenuo da je od 1. do 31. maja aktivan humanitarni broj 1412 za pomoć u izgradnji Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" za 144 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju u Kosovskoj Mitrovici.

On je istakao da je Dnevni centar površine 714 metara kvadratnih metara i ukupne vrijednosti 280.000 evra, te da je izgradnja ušla u drugu fazu i da je za završetak radova potrebno još 100.000 evra.

"Do danas je bilo 14.000 poziva na humanitarni broj. Pomoglo je već i nekoliko opština u Republici Srpskoj. Imamo obećanje i gradonačelnika Brčkog Siniše Milića da će pomoći ovaj veliki humani projekat. Planirali smo ga otvoriti na Preobraženje, 19. avgusta", rekao je Arlov.

Arlov je pozvao je sve ljude dobre volje da pozovu humanitarni broj 1412 i pomognu izgradnju Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju u Kosovskoj Mitrovici, prvog takve vrste u

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana