Arlov i Šapić u manastiru Sokolica

GS
Foto: RTRS

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov susreo se danas na Sokocu sa gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem.

Prilikom susreta u u manastiru Sokolica na Ravnoj Romaniji Arlov je Šapiću uručio bistu Cara Dušana izrađenu na Kosmetu, knjigu "Humano srce Srpske" autora Slavka Basare, novinara Sportskog žurnala, u kojoj je opisan 15-godišnji humanitarni rad Odbora, kao i dečansko vino.

- Izuzetno mi je drago što sam danas bio sa poznatim vrhunskim sportistiom, humanim čovjekom i gradonačečlnikom Beograda, prestonice svih Srba, Aleksandrom Šapićem, što imamo iste korijene s Korduna, iz sela Blatuša, Opština Vrginmost iz kojeg su njegov otac i moja majka. I njegovi preci su kao i moji, doživjeli tužnu sudbinu i stravičan pokolj u glinskoj crkvi od 29. jula do 3. avgusta 1941. godine. Šapića sam upoznao sa velikim humanim projektima Odbora i zamolio sam ga da Grad Beograd pomogne u opremanju Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju u Kosovskoj Mitrovici - rekao je Arlov.

Šapić je izrazio zahvalnost i oduševljenje zbog poklona sa Kosova i Metohije. Obećao je da će razmotriti prijedlog i nastojati da pomogne opremanje Centra, kao i da ima veliku želju da posjeti Kosovo i Metohiju, prenosi RTRS.

- Ovim putem želim da zahvalim i Milovanu Bjelici načelniku opštine Sokolac koji me je pozvao da prisustvujem ovako značajnom prijemu i prvoj posjeti gradonačelčnika Beograda Sokocu, uopšte Republici Srpskoj, pogotovo što je susret priređen u manastiru Sokolica, posvećenom Svetom Georgiju u kojem je ispisano 4.210 imena poginulih boraca Vojske Republike Srpske u Odbrambeno-otadžbinskom ratu - dodao je Arlov.

Takođe, Arlov je zahvalio Bjelici na velikodušnom učešću u 10. jubilarnom projektu "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", kao i obećanju načelnika da će u skladu sa mogućnostima opština pomoći opremanje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar".

Domaćin ovog susreta bio je jeromonah Andrej Kovačević, starješina manastira Sokolica na Ravnoj Romaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana