Arlov Horu "Simonida" iz Gračanice uručio pomoć za za snimanje pjesme posvećene Bogorodici Ljeviškoj

Srna
Arlov Horu "Simonida" iz Gračanice uručio pomoć za za snimanje pjesme posvećene Bogorodici Ljeviškoj

GRAČANICA - Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je 500 KM rukovodiocu Hora "Simonida" iz Gračanice đakonu Bratislavu Bogdanoviću kao pomoć za snimanje pjesme posvećene Bogorodici Ljeviškoj.

- Pročitao sam tekst pjesme o Bogorodici Ljeviškoj, koji je objavila agencija Srna, i odmah smo odlučili da Horu "Simonida" pomognemo da pjesma bude snimljena - rekao je Srni Arlov, koji je novčanu pomoć uručio sinoć na administrativnom prelazu Jarinje.

On je podsjetio da Odbor za pomoć Srbima na Kosovo i Metohiji uprkos epidemiji virusa korona nastavlja gradnju Dnevnog centra u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici namijenjenog djeci sa posebnim potrebama.

Arlov je izrazio žaljenje što zbog odluke kosovskih privremenih institucija da mu se zabrani ulazak ne može da obiđe objekat Dnevnog centra, kao ni što sutrašnji praznik Mitrovdan neće moći da provede u Hramu Svetog Dimitrija u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

On je podsjetio da je u posljednjih nekoliko godina o Svetom Dimitriju u Kosovskoj Mitrovici lomljen slavski kolač u kome je umiješen zlatnik - poklon Odbora iz Banjaluke.

Đakon Bogdanović, čiji hor radi uz blagoslov Njegovog preosveštenstva vladike raško-prizrenskog Teodosija, zahvalio je Arlovu za pomoć i najavio da će Hor "Simonida", čim se stvore uslovi, gostovati u Banjaluci i još nekoliko gradova u Srpskoj.

Snimanje pjesme počeće za nekoliko dana ukoliko zbog epidemije virusa korona sjeverna Kosovska Mitrovica ne proglasi karantin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana