Apel građanima za oprez zbog opasnosti od požara

Srna
Foto: Ilustracija

DRVAR- Proteklih dana evidentirano je više požara na teritoriji opštine Drvar koji su se proširili na veće šumske površine i ugrozili prirodna bogatstva, zbog čega iz opštine apeluju da građani budu maksimalno oprezni.

"Pozivamo građane da obrate posebnu pažnu prilikom kontrolisanja sagorijevanja koja svjesno izazivaju ili rada s lako zapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare s težim posljedicama. Požari mogu veoma lako izmaći kontroli, te se proširiti na šumska područja, stambene objekte i ugroziti ljudske živote", navodi se u apelu iz opštine Drvar.

U apelu se napominje da građani, ukoliko usljed spaljivanja naprave požar koji za posljedicu ima materijalnu štetu ili izazove opasnost po ljudske živote, da su u skladu sa Krivičnim zakonom FBiH predviđene sankcije - zatvor ili novčane kazne.

"Apelujemo na građane da budu maksimalno oprezni i ne dozvole da usljed nemara ili nepažnje izazovu požar koji bi mogao ugroziti živote, imovinu i prirodna bogatstva koja imamo", naglašavaju iz opštine Drvar.

U slučaju nekontrolisanog širenja vatre potrebno je o tome obavijestiti vatrogasce i policiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana