Aparati za mjerenje šećera poklonjeni Domu zdravlja Srebrenica

Srna
Foto: srna

SREBRENICA - Predstavnici Udruženja dijabetičara Srebrenice poklonili su danas šest aparata za mjerenje nivoa šećera u krvi srebreničkom Domu zdravlja, u cilju unapređenja saradnje i pužanja boljih usluga pacijentima.

Predsjednik ovog udruženja Dragan Jovanović rekao je Srni da su aparati dobijeni od farmaceutskih kuća i da su poklonjeni Domu zdravlja da bi se olakšao rad ove ustanove i pružale kvalitetne usluge dijabetičarima.

 "Ovo je obostrana potreba. Domu zdravlja radi kvalitetnijeg i obuhvatnijeg pružanja zdravstvenih usluga pacijentima, a dijabetičarima da mogu blagovremeno da dobiju odgovarajuću zdravstvenu pomoć i dijagnozu", rekao je Jovanović.

On je istakao da skoro svi članovi ovog udruženja imaju aparate za mjerenje nivoa šećera u krvi, a udruženje raspolaže još određenim brojem aparata osim ovih koji su poklonjeni Domu zdravlja koji se suočio sa problemom nedostatka.

Vršilac dužnosti direktora srebreničkog Doma zdravlja Aleksandar Jovanović zahvalio je na poklonu istakavši da je postojala potreba ove ustanove za novim aparatima za mjerenje nivoa šećera u krvi i da je ovo nastavak uspješne višegodišnje saradnje sa udruženjem dijabetičara koja ima za cilj zadovoljavanje obostranih potreba, odnosno kvalitetnije pružanje zdravstvenih usluga oboljelim od dijabetesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana