Aničić: Treća decenija slobode i požrtvovanog rada

Srna
Aničić: Treća decenija slobode i požrtvovanog rada

Mrkonjić Grad - Načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić poručila je večeras na svečanoj akademiji povodom Dana opštine da su Mrkonjićani ušli u treću deceniju slobode i da su 21 godinu požrtvovano radili kako bi stvorili bolje uslove za život.

Ona je na svečanosti kojoj je prisustvovao i ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija, rekla da se u Mrkonjiću prošle godine mnogo uradilo u pogledu zapošljavanja i realizovanih kapitalnih investicija.


"Imali smo povećan broj zaposlenih u odnosu na 2015. godinu i preko tri i po miliona KM realizovanih kapitalnih projekata. Nastavljamo sa tom dinamikom, a najveći akcenat i dalje stavljamo na otvaranje novih radnih mjesta", navela je Aničićeva.

Tokom svečane akademije uspješni pojedinci nagrađeni su zahvalnicama i poveljama.

Poveljom počasnog građanina opštine Mrkonjić Grad sa zlatnim simbolom opštine nagrađeni su Pantelija Dakić i Milenko Stojičić. Poveljom zaslužnog građanina opštine Mrkonjić Grad sa zlatnim simbolom opštine Mrkonjić Grad nagrađeni su Mladen Mićić i posthumno Jovo Špirić.

Pohvalom su nagrađeni i Nevenka Malešević, Dragan Stojičić, Dubravka Nikolići i posthumno Boro Tolomir. Zahvalnicama su nagrađeni Milosavka Ćoćkalo i posthumno Dmitar Čegar.

Književnik Milenko Stojičić zahvalio je u ime nagrađenih ističući da je zadatak svih njih da i dalje svako u svom domenu nadgrađuje ovaj grad.

"Govorim u ime deset duša i vrlo je teško. Ovu nagradu dugujem mojim učiteljima, nastavnicima, profesorima, ovdje sam počeo da pišem. Apelujem na sve dobitnike i na sve nas da koliko god možemo nadgrađujemo grad svako u svom domenu i znanju", rekao je Stojičić.

Akademiju je pratio bogat kulturno-umjetnički program.

Dan opštine Mrkonjić Grad ustanovljen je kao znak sjećanja na 4. februar 1996. godine, kada su se Mrkonjićani poslije petomjesečnog izbjeglištva vratili na svoja ognjišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana