Aleksandar Draškić iz Rogatice pronašao 500 maraka na ulici i vratio vlasniku

S. M.
Aleksandar Draškić iz Rogatice pronašao 500 maraka na ulici i vratio vlasniku

Rogatica - Aleksandar Draškić iz Rogatice nije ni slutio da će se jedna sasvim obična šetnja pretvoriti u pravu avanturu kada je na ulici pronašao 500 maraka za koje nije znao kome pripadaju.

Ovaj dvadesetšestogodišnjak priča da je šetajući sa suprugom glavnom rogatičkom ulicom ugledao papir preko kojeg su prelazili automobili. Kada je bolje pogledao ispod poderanog papira je ugledao deset novčanica od po 50 KM. Međutim, nije mogao da pročita kome pripada taj novac. Na sreću, ugledao je dežurnog policajca koji mu je predložio da ode u Stanicu policije.

Nakon nekoliko sati je saznao da je našao platu Miodraga Kosorića, vozača u Mesnoj industriji "Vizion", čiji mu je direktor Slavko Nerić ponudio nagradu. Smatrajući da nije učinio ništa posebno Draškić nije prihvatio nagradu.

- Postupio sam po savjesti. To je bila moja ljudska obaveza. Čim sam našao pare bio sam ubijeđen da je to nečija plata i da je čekaju nečija, možda, i gladna usta. Svjestan sam da je u ovo vrijeme šteta kad čovjek izgubi i jednu marku, a kamoli 500 - rekao je Draškić i dodao da je zbog toga požurio da novac što prije preda u Policiju kako bi se našao vlasnik.

Dodaje da još nije upoznao Kosorića, jer zbog posla često odlazi iz Rogatice, ali bi želio da čuje njegovu priču.

- Do tada neka on troši svoju, znam, teško zarađenu platu, ali i neka je ubuduće bolje čuva - rekao je sa osmijehom ovaj mladi čovjek, koji je primjer poštenja i humanosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana