Akcija za ugroženu porodicu iz Modriče: Petrovićima svaka pomoć dragocjena

Srna
Akcija za ugroženu porodicu iz Modriče: Petrovićima svaka pomoć dragocjena

Modriča - Na humanitarnoj večeri u Modriči prikupljeno je 1.800 KM pomoći za tročlanu porodicu Petrović iz Babešnice koja živi u izuzetno teškim uslovima.

Cilj akcije je prikupljanje novca za pomoć Borislavu (18), Dragani (16) i Vladi (11) Petrović, koji bez ikakvih primanja žive od 2013. godine poslije smrti oca Vaskrsija - borca prve kategorije. Prije četiri mjeseca umrla im je i majka Stojanka.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Milutin Vračević rekao je da će prikupljeni novac biti upotrijebljen za nabavku peći na čvrsto gorivo, hranu, odjeću i obuću. On je dodao da je Boračka organizacija pokrenula i inicijativu za obezbjeđivanje trajnog smještaja Petrovića i zaposlenje Borislava da bi lakše školovao mlađeg brata i sestru. Borislav, koji sa sestrom i bratom živi u nedovršenoj kući čiju gradnju je započeo otac, kaže da im je trenutno najpotrebnija peć.

- Teško živimo i svaka pomoć je dragocjena - kaže Borislav koji do sada nije tražio posao zbog obaveza u domaćinstvu i brige o sestri i bratu, koji idu u 13 kilometara udaljene škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana