Akcija čišćenja i uređenja Rogatice: Činovnici u prvim redovima

S. M.
Akcija čišćenja i uređenja Rogatice: Činovnici u prvim redovima

ROGATICA - Sa prvim danima nešto većeg popuštanja mjera u borbi sa “kovidom 19” u Rogatici je počela tradicionalna akcija čišćenja i uređenja zelenih i drugih javnih površina.

Cilj je da se u parkovima, ulicama, trgovima, parkinzima i dvorištima zgrada sakupi smeće i drugi otpad te odveze na deponiju u Rudine.

- Potrebno je da se sa javnih površina ukloni preostali dio ogrevnog drveta i drugog materijala, havarisana vozila i nelegalno izgrađeni pomoćni objekti koji narušavaju izgled sredine - rekla je načelnica Odjeljenja za inspekcijske poslove i poslove Komunalne policije u Opštinskoj upravi Rogatica Željka Kojić.

Upućen je i javni poziv fizičkim i pravnim licima da se uključe u ovu akciju, a među prvima su se odazvali radnici Opštinske uprave, javnih preduzeća “Komrad” i “Vrela Seljani”, te vrtića “Bambi”, Osnovne škole i Srednjoškolskog centra i drugih javnih ustanova.

Umjesto svakodnevnih činovničkih i drugih poslova, uzeli u ruke ašove, lopate, grablje, metle i druge alate i čistili grad od ulaska iz pravca Podromanije do izlaska prema Mesićima i Ustiprači, Seljanima, Kozićima, Lađevinama i drugim dijelovima opštine.

Sakupljeno je više desetina kubnih metara raznog otpada i očišćen dobar dio javnih površina. Ono što je ostalo biće očišćeno narednih dana pod nadzorom inspekcijskih službi i Komunalne policije.

- Tamo gdje ne bude razumijevanja neće izostati pokretanje odgovarajućih postupaka i izricanja kaznenih mjera - poručuju iz Odjeljenja za inspekcijske poslove.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana