Akcija “Budi mi prijatelj” urodila plodom: Torbe i pribor za 140 učenika

D. J.
Akcija “Budi mi prijatelj” urodila plodom: Torbe i pribor za 140 učenika

SRBAC - Novu školsku godinu spremno će dočekati 140 učenika osnovnih i srednjih škola slabijeg imovnog stanja iz Srpca kojima su uručene nove školske torbe i pribor u sklopu akcije “Budi mi prijatelj” koju je realizovalo Udruženje građana “C.E.Z.A.R.”.

Izvršni direktor udruženja Tanja Šnjegota kaže da je jubilarna, deseta akcija bila najuspješnija do sada.

- Početkom ljeta počeli smo sa postavljanjem teglica i kasica na oko 50 različitih lokacija u Srpcu, gdje smo prikupili značajna sredstva, a dobili smo i donacije od velikog broja fizičkih i pravnih lica. Proteklih godina smo u prosjeku poklanjali oko stotinu paketa, a ove godine smo taj broj prilično nadmašili - kaže Šnjegota.

Akciju su u većoj mjeri promovisali putem društvenih mreža, a pokrenuli su i svojevrstan izazov koji je animirao dosta mladih da pomognu svojim vršnjacima.

- Imali smo na desetine donatora iz Srpca, a prijatno nas je iznenadila i Banjalučanka Snježana Šućur, koja je poslala paket školskog pribora za jednog učenika, kao i dio kolektiva “Puteva Republike Srpske” sa svojom donacijom, što svjedoči da je akcija imala odjek i u drugim gradovima - istakla je Šnjegota.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana