Adžić: "Kuća Lijevča i Potkozarja" opravdala očekivanja

Srna
Adžić: "Kuća Lijevča i Potkozarja" opravdala očekivanja

GRADIŠKA- "Kuća Lijevča i Potkozarja" kroz tri godine rada opravdala je očekivanja i ispunila cilj zbog kojeg je i osnovana, da promoviše domaće proizvođače ekoloških proizvoda, izjavio je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

Adžić, koji je prisustvovao koktelu povodom trećeg rođendana "Kuće Lijevča i Potkozarje", rekao je da je najbolji dokaz opravdanosti osnivanja ove radne jedinice Turističke organizacije grada Gradiška to što je broj proizvođača i njihovih proizvoda koji se nude kupcima dvostruko veći u odnosu na prvu godinu rada.

On je naglasio da je "Kuća Lijevča i Potkozarja" pomogla proizvođačima da brendiraju svoje proizvode i lakše dođu do kupaca, te da je to značajno i za promociju turističkih potencijala i gastronomije Gradiške s obzirom da proizvode iz Lijevča polja i Potkozarje kupuju ljudi iz cijelog regiona i Evrope.

Direktor Turističke organizacije Gradiška Valentina Perić podsjetila je da je "Kuća Lijevča i Potkozarja" počela sa radom 9. novembra 2020. godine, kada je u jeku pandemije virusa korona bilo teško poslovati, širiti ponudu i na pravi način je predstaviti kupcima.

Perićeva je navela da kupcima danas nude suvenire koji predstavljaju Gradišku, razne kozmetičke preparate, med i ostale pčelinje proizvode, voćne sokove, vina i rakije i druge proizvode domaćih proizvođača i prerađivača.

Ona je dodala da je cilj da konstantno obogaćuju ponudu proizvoda i privuku još više kupaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana