Adžić: Cilj - rast broja zaposlenih na području Gradiške

Srna
Adžić: Cilj - rast broja zaposlenih na području Gradiške

Gradiška - Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić i privrednici iz ove lokalne zajednice ocijenili su na današnjem sastanku da im je zajednički cilj povećanje broja zaposlenih i rast bruto društvenog proizvoda na području Gradiške.

"Želimo da pomognemo privrednicima u relizaciji njihovih planova razvoja, da stvaramo preduslove za privredni razvoj i uvedemo različite olakašice", rekao je Adžić novinarima nakon sastanka kome je prisustvovalo 200 privrednika.


On je istakao da lokalna uprava mora da bude na usluzi privrednicima jer su oni osnova razvoja opštine Gradiška.

Adžić je naglasio da Gradiška, koja se nalazi na granici sa EU, stvara dosta prostora za privredni razvoj.

On je rekao da opštinska uprava današnjim sastankom pokazuje želju da sa privrednicima izgradi dobru komunikaciju.

Vlasnik građevinske firme "Gradid" Danilo Gajević rekao je da građevincima najveće opterećenje stvaraju visoke takse za uređenje građevinskog zemljišta, koje su znatno povećane u proteklih nekoliko godina.

"Prethodna vlast je podigla cijene takse za uređenje građevinskog zemljišta za 67 odsto, a rentu za 15 odsto, za šta nije bilo nikakvog opravdanja, jer cijene stanova nisu rasle. Problem, takođe, prave i razne naknade koje se plaćaju po nekoliko puta. Očekujemo da će nova vlast imati sluha za probleme građevinskih firmi", rekao je Gajević.

Vlasnik firme "Košnica" Goran Mirjanić rekao je da bi u narednom periodu trebalo održati sastanke sa poljoprivrednicima jer je Gradiška jedna od vodećih opština po poljoprivrednoj proizvodnji u Republici Srpskoj.

Mirjanić je rekao da su izdvajanja za poljoprivredu iz budžeta opštine Gradiška niska da bi se odgovorilo potrebama svih grana poljoprivrede, te da bi trebalo definisati prioritetne oblasti kako bi one u narednom periodu bile stimulisane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana