21 milion KM za vodoprivredne objekte u četiri opštine Republike Srpske

Srna
21 milion KM za vodoprivredne objekte u četiri opštine Republike Srpske

Modriča - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je da se u narednom periodu očekuje realizacija projekata koji se odnose na vodoprivredne objekte u vrijednosti od 21 milion KM u Modriči, Derventi, Brodu i Vukosavlju.

Cvijanovićeva je poručila da su vodoprivredni objekti prioritet nakon velikih poplava koje su prethodnih godina zadesile Republiku Srpsku.

Nakon sastanka sa načelnicima opština Modriča, Derventa, Brod i Vukosavlje, premijer Srpske je rekla novinarima da su danas grupisane potrebe ovih loklanih zajednica, s tim da je prioritet završetak vodoprivrednih objekata.

Prema njenim riječima, potrebno je punu pažnju posveti svemu što je urađeno, te dodati aktivnosti na sprečavanju velikih katastrofa, iako se one ne mogu spriječiti u potpunosti.

"Izdvojene su neke ključne stvari kada je riječ o infrastrukturnim projektima.
Ostaje potreba Dervente, a samim tim i Stanara, spajanja na auto-put. To je jedna od stvari koje će biti realizovane u sljedećoj godini. Vrše se pripreme, eksproprijacija i ostale aktivnosti, tako da očekujemo da sljedeće godine može započeti realizacija spajanja ovih opština sa auto-putem", dodala je premijer Srpske.

Ona je pojasnila da se u opštini Brod mora ubrzano rješavati pitanje rasterećenja saobraćaja u gradu i svega što je u vezi sa graničnim prelazom.

"U nekim aktivnostima učestvuje Savjet ministara BiH koji je do sada trebalo da donese odgovarajuće odluke o obezbjeđivanju milion KM za tu investiciju. Ostatak iznosa koji je, pretpostavljam, isti, obezbijedićemo mi da bismo riješili veliki infrastrukturni problem u Brodu koji stvara nezadovoljstvo stanovništva", dodala je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, preostaju projekti koji će imati podršku Vlade, a koje sada nije moguće precizirati, u vezi sa uspostavljanjem poslovnih, industrijskih zona koje će obezbijediti novo zapošljavanje ili drugačiju organizaciju poslovnog života.

Ona je navela da je opština Brod podnijela takav zahtjev, te će se u perspektivi vidjeti kako će to biti realizovano.

"Bavili smo se i pitanjem unapređenja zdravstva i regulisanja nekih pitanja na nivou domova zdravlja", rekla je Cvijanovićeva.

Sastanku u Modriči prisustvovali su i ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić, te načelnici opština Modriča Mladen Krekić, Derventa Milorad Simić, Brod Ilija Jovičić i načelnik opštine Vukosavlje Borislav Rakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana