JU ZZZ RS – Filijala Zvornik: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 7.10.2020. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Zvornik: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 7.10.2020. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 7.10.2020. godine.

  Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice

****************

********************

JU TEHNIČKI ŠKOLSKI CENTAR ZVORNIK

raspisuje

 

KONKURS

za prijem radnika u radni odnos

 

1. Nastavnik srpskog jezika - 1 izvršilac, pripravnik, 4 časa, na određeno vrijeme, do 31.8.2021. godine.

2. Nastavnik stručno-teoretske nastave za mašinsku struku - 1 izvršilac, pripravnik, 10 časova, na određeno vrijeme, do 31.8.2021. godine.

3. Nastavnik pravoslavne vjeronauke - 1 izvršilac, pripravnik, 6 časova, na određeno vrijeme, do 31.8.2021. godine.

4. Nastavnik stručno-teoretske nastave za saobraćajnu struku – 1 izvršilac, pripravnik, 9 časova, na određeno vrijeme, do 31.8.2021. godine.

5. Nastavnik praktične nastave – 1 izvršilac, pripravnik,  24 časa, na određeno vrijeme, do 31.8.2021. godine.

Opšti  uslovi  koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

• Da je državljanin Republike Srpske ili BiH, što se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu.

• Da je punoljetan, što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte.

• Da je radno sposoban, što se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od 6 mjeseci, i prilaže ga samo izabrani kandidat, prije zasnivanja radnog odnosa.

• Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava, koje uvjerenje škola pribavlja po službenoj dužnosti za izabranog kandidata.

• Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece, koje uvjerenje škola pribavlja po službenoj dužnosti za izabranog kandidata.

• Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Pored opštih uslova kandidati su dužni da dostave sljedeća dokumenta:

• Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, i to:

 

         Za radno mjesto pod brojem 1:

1. Profesor srpskog jezika i književnosti,

2. Profesor italijanskog jezika i književnosti i srpskog jezika i književnosti,

3. Profesor ruskog i srpskog jezika i književnosti,

4. Diplomirani filolog-srbista.

            Za radno mjesto pod brojem 2:

1. Diplomirani inženjer mašinstva,

2. Profesor mašinstva.

             Za radno mjesto pod brojem 3:

1. Diplomirani teolog.

           Za radno mjesto pod brojem 4:

1. Diplomirani inženjer saobraćaja - smjer drumski saobraćaj.

           Za radno mjesto pod brojem 5:

1. Diplomirani inženjer mašinstva,

2. Profesor mašinstva,

3. Inženjer mašinstva,

4. Profesor mehaničke tehnologije,

5. Mašinski tehničar - specijalista, peti stepen,

6. Majstor - specijalista za zanimanje varilac.

 

• Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena.

• Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta.

• Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje.

• Uvjerenje nadležnog organa uprave o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.

• Uvjerenje nadležnog organa uprave o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.

• Uvjerenje nadležnog organa uprave o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.

Kandidati dostavljaju ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa  će biti obavljeno dana 21.10.2020. godine, sa početkom u 8 sati u prostorijama škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa biće postavljen na oglasnoj tabli škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati koji se ne pojave na testiranju i intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Rok za prijavljivanje kandidata je 8 dana, od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu “Glas Srpske”.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Prijavu na konkurs, koja mora biti potpisana od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs i u kojoj se mora obavezno navesti adresa, kontakt i radno mjesto na koje konkuriše, sa potrebnim dokumentima mogu se dostaviti lično u sekretarijat škole ili poštom slati na adresu:

JU Tehnički školski centar Zvornik, Karakaj 486A, 75400 Zvornik, sa napomenom “za konkurs”.

Sve ostale informacije vezane za konkurs kandidati mogu dobiti putem telefona 056/260-899.

***

JU OŠ “VUK KARADžIĆ”, BRATUNAC

raspisuje

 

KONKURS

za popunu  radnog  mjesta

 

1. Profesor fizičkog vaspitanja na određeno vrijeme do povratka radnika sa funkcije, puno radno vrijeme - 1 izvršilac, pripravnik;

 

Pored opštih uslova propisanih Zakonom kojim se utvrđuju radni odnosi i posebnih uslova propisanih u članu 104. stav 1. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 44/17; 31/18; 84/19; 35/20 i 63/20), kandidat treba da ispunjava uslove predviđene Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika u osnovnoj školi (“Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 77/09; 86/10; 25/14 i 76/15). Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduru prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 74/18 i 26/19)

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik Republike Srpske” broj  44/17; 31/18; 84/19; 35/20 i 63/20) ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme u skladu sa članom 177. Zakona.

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na konkurs su:

1.   Da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;

2.   Da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte;

3.   Da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;

4. Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava;

5. Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece;

6.  Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem

 Uvjerenja iz tačaka 4. i 5. škola će pribaviti službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa, a uvjerenje iz tačke 6. kandidat dostavlja uz konkursnu dokumentaciju.

Uz potpisanu prijavu na konkurs (sa kratkom biografijom, adresom i kontakt telefonom) i dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova potrebno je dostaviti dokumentacijom na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 115. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Pravilnika o proceduru prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi:

• Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

• Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta

• Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja,

• Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;

• Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog  borca,

• Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

• Uvjerenje opštinskog organa/gradskog organa uprave nadležnog za boračko invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca;

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata neće se razmatrati.

Testiranje i intervju će se obaviti dana 22.10.2020. godine sa početkom u 10 časova, u prostorijama škole sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koje ispunjavaju uslove konkursa.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa škola će postaviti na oglasnu tablu škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua sa kandidatima.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Ako se kandidat ne pojavi na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu “Glas Srpske”.

Prijave  sa dokazima o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti poštom na adresu škole: JU Osnovna škola “Vuk Karadžić” Bratunac, Petra Kočića bb, 75420 Bratunac, sa naznakom “Za konkurs” ili lično  u sekretarijat škole.

***

SŠC “PETAR KOČIĆ” ZVORNIK

raspisuje:

 

JAVNI KONKURS

za  prijem u radni odnos radnika za popunu upražnjenog radnog mjesta:

 

1. Nastavnik ruskog jezika, 1 izvršilac, lice bez radnog iskustva - pripravnik, 3 časa, na određeno vrijeme, do kraja školske godine.

(Zanimanje: profesor ruskog jezika)

 

Uslovi konkursa:

 

Svi kandidati moraju ispunjavati kako opšte uslove predviđene Zakonom o radu (“Službeni glasnik Republike Srpske”, br.1/16), tako i posebne uslove u skladu sa članom 104. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju (“Službeni glasnik Republike Srpske”, br. 41/18), Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim stručnim i srednjim tehničkim školama (“Službeni glasnik Republike Srpske”, br. 29/12, 80/14 i 83/15) Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji (“Službeni glasnik Republike Srpske”, br. 34/15 i 83/15) i zahtjevima javnog konkursa.

 

Uz potpisanu prijavu na konkurs, sa adresom prebivališta, brojem telefona i kratkom biografijom, kandidat je dužan dostaviti dokumentaciju o ispunjavanju opštih uslova konkursa i to:

          

          1)  uvjerenje o državljanstvu,

          2)  izvod iz matične knjige rođenih,

          3)  ljekarsko uvjerenje naknadno dostavlja kandidat koji bude izabran na konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa (ne starije od 6 mjeseci),

            4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava. Uvjerenje o neosuđivanosti za izabranog škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.    

           5) uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece. Uvjerenje o o podacima iz posebnog registra za izabranog škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.    

          6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem. Ovo uvjerenje kandidat dostavlja uz prijavu na konkurs.

           7) dokaz da lice nije odradilo pripravnički staž u struci (ovjerena kopija radne knjižice, uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje i sl.);

 

Kandidat je dužan dostaviti i dokumentaciju kojom dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje.

         

1) ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju  sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent;

2) uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta

3) dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena; Ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti dokumenta iz ovog stava konkursa, prosječna ocjena može se dokazati i ovjerenom fotokopijom indeksa

4) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;

 

Ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije člana porodice poginulog borca, ratnog vojnog invalida i borca Odbrambeno-otadžbinskog rata, kandidat je dužan dostaviti i dokumentaciju za određivanje prednosti u slučaju da dva ili više kandidata imaju jednak broj bodova i to:

 

1)  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

2)  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske  ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

3)  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Testiranje  i intervju će se održati u prostorijama škole dana 20.10.2020. godine u 10  časova za kandidate koji ispunjavaju uslove konkursa i koji su dostavili potpune i blagovremene prijave.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole.       

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ukoliko kandidat ne pristupi zakazanom pismenom testu i intervjuu, smatraće se da je odustao od konkursa.

 

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

 

Prijave sa potrebnom dokumentacijom slati poštom na adresu: JU Srednjoškolski centar “Petar Kočić” Zvornik, Vuka Karadžića 69, 75 400 Zvornik, sa naznakom “ZA KONKURS”.

 

Sve kopije dokumenata treba da budu ovjerene i neće se vraćati kandidatima. Nepotpune i neblagovremene  prijave neće se uzeti u razmatranje.

***

JU “PRVA OSNOVNA ŠKOLA” SREBRENICA

raspisuje

 

KONKURS

za izbor direktora škole

 

Opšti i posebni uslovi

 

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu (“Službeni glasnik RS” broj 1/16 i 66/18), kandidati moraju da ispunjavaju i uslove propisane čl. 137. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik RS” broj 44/17, 31/18, 84/19, 35/20, 63/20), kao i Pravilnika o uslovima i postupku izbora i razrješenja direktora osnovne škole (“Službeni glasnik RS”, br.49/18).

 

1. Opšti uslovi:

1) da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad;

2) da je državljanin Bosne i Hercegovine /Republike Srpske,

3) da je stariji od 18 godina.

 

2. Posebni uslovi:

Za direktora škole može da bude izabran nastavnik ili stručni saradnik koji  ispunjava sljedeće uslove:

1) Da ima završen prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS ili ekvivalent;

2) da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome iz tačke 1.

3) Da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, protiv kojeg nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

Uz prijavu na konkurs, kandidati treba da prilože sljedeća dokumenta:

1. Ovjerenu fotokopiju diplome  o završenoj stručnoj spremi;

2. Potvrdu kojom dokazuje da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u školi nakon sticanja diplome ;

3. Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje prilaže samo imenovani kandidat prije stupanja na dužnost,

4. Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, škola će pribaviti službenim putem za imenovanog kandidata, a prije stupanja na dužnost.

5. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

6. Prijedlog programa rada direktora u narednom četvorogodišnjem mandatu,

7. Preporuku ranijeg poslodavca, odnosno nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen,

8. Kratku biografiju sa podacima o prethodnim poslovima i razvoju karijere u struci i ostvarenim rezultatima u radu.

9. Uvjerenje o državljanstvu;

10. Izvod iz matične knjige rođenih;

 

Na raspisani konkurs mogu ravnopravno konkurisati i lica iz člana 177. stav 2. Zakona.

Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

Mandat direktora traje četiri godine i počinje od dana stupanja na dužnost.

Školski odbor će pisanim putem obavijestiti sve učesnike konkursa o odluci Vlade o imenovanju direktora u roku od osam dana od dana prijema odluke.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće  se razmatrati.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom  dostaviti lično ili slati na adresu: JU “Prva osnovna škola”, ul. Milivoja Mićića bb

75430 Srebrenica

***

JU “POLETARAC” MILIĆI 

raspisuje

 

JAVNI KONKURS

za prijem pripravnika

 

 U JU “Poletarac” Milići izvršiće se prijem pripravnika, i to:

 

1. Vaspitač u predškolskoj ustanovi - ............................................ 1 izvršilac. 

2. Diplomirani profesor specijalne edukacije i rehabilitacije -

logopedija i surdoaudiologija  - ................................................ 1 izvršilac

3. Diplomirani pedagog - .................................................................. 1 izvršilac 

 

I - Pripravnički status

JU “Poletarac” Milići zasniva radni odnos sa licem koje prvi put zasniva radni odnos, u svojstvu pripravnika, za zanimanje za koje je lice steklo određenu vrstu i stepen stručne spreme, ako je to uslov za rad na određenim poslovima utvrđeno zakonom ili pravilnikom.

          Pripravnički staž za lica sa završenom visokom stručnom spremom traje 12 mjeseci.

II - Opšti uslovi za prijem pripravnika

1. Da je državljanin  Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine;

2.  Da je stariji od 18 godina;

3.  Da ima opštu zdravstvenu sposobnost;

4.  Da ranije nije zasnivao radni odnos u svom zanimanju, odnosno da nije obavio pripravnički staž u svom zanimanju.

III - Posebni uslovi 

* VSS, završen pedagoški fakultet, odsjek za obrazovanje vaspitača, zvanje – diplomirani vaspitač u predškolskoj ustanovi.

* VSS, završen medicinski fakultet, odsjek specijalna edukacija i rehabilitacija - logopedija i surdoaudiologija, zvanje - diplomirani profesor specijalne rehabilitacije

* VSS, završen, filozofski fakultet, odsjek pedagogija, zvanje - diplomirani pedagog.

IV – Potrebni dokumenti

Uz prijavu, kandidat je dužan dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova:

1. Uvjerenje o državljanstvu Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine;

2. Fotokopiju lične karte;

3. Fotokopiju radne knjižice;

4. Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečene nakon završenih osnovnih studija u odgovarajućoj oblasti;

5. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

6. Uvjerenje da se protiv njega ne vodi krivični postupak (ne starije od šest mjeseci);

7. Uvjerenje da se kandidat nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

8. Ljekarsko uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti (po okončanju postupka prijema);

 

        Intervju će se obaviti 21.10.2020. godine u 10 časova u prostorijama JU “Poletarac” sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ukoliko kandidat ne pristupi intervjuu smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Sve kopije dokumenata moraju biti ovjerene i neće se vraćati kandidatima. Nepotpune i neblagovremene  prijave neće se uzeti u razmatranje.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

 

Prijave se dostavljaju u zatvorenoj koverti na adresu JU “Poletarac” Milići, ul. Vuka S. Karadžića 7 sa naznakom za Komisiju za prijem pripravnika.

         

   Javni konkurs biće objavljen u dnevnom listu “Glas Srpske” i na internet stranici Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

***

NAČELNIK OPŠTINE SREBRENICA

raspisuje:

 

JAVNI KONKURS

za prijem radnika u radni odnos na neodređeno vrijeme i prijem pripravnika sa visokom, višom i srednjom stručnom spremom u Opštinsku upravu Srebrenica

 

I Načelnik opštine Srebrenica raspisuje javni  konkurs za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme i prijem pripravnika sa visokom, višom i srednjom stručnom spremom , i to:

 

II  Na neodređeno vrijeme:

1. Samostalni stručni saradnik za administrativno-pravne poslove/ Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove OU Srebrenica .......................................1 izvršilac

 

III Pripravnici

 

2. Diplomirani pravnik  .............................................................................. 2 izvršioca

3. Diplomirani psiholog .........................................................................................2 izvršioca

4. Diplomirani istoričar ........................................................................................1 izvršilac

5. Diplomirani filozof .........................................................................................1 izvršilac

6. Diplomirani inženjer poljoprivrede ..................................................................1 izvršilac

7. Laboratorijski tehničar ........................................................................................1 izvršilac

8. Diplomirani dramski i audio-vizuelni umjetnik ..................................................1 izvršilac       

9.  Diplomirani profesor razredne nastave

10.  Strukovni inženjer saobraćaja .............................................................................1 izvršilac

11.  Strukovni inženjer elektrotehnike i računarstva .............................................1 izvršilac

12.   Bečelor (bachelor) razredne nastave.........................................................................1 izvršilac

     13.   Bečelor prava   ......................................................................................................1 izvršilac

     14.   Bečelor (bachelor) finansija računovodstva .....................................................1 izvršilac

      15.   Doktor medicine ..................................................................................................1 izvršilac

      16.  Inženjer poljoprivrede za stočarstvo (VŠS) ...................................................1 izvršilac

      17.  Viša strukovna medicinska sestra (VŠS) ...........................................................1 izvršilac

 

IV Opis poslova:

 - Samostalni stručni saradnik za administrativno pravne poslove/ Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove OU Srebrenica: Obavlja administrativne poslove za potrebe odjeljenja, prati, izvršava zakone i druge propise i opšte akte u okviru prava i dužnosti opštine a koji se odnose na prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove, preduzima potrebne mjere i usklađuje poslove na izradi, pripremi i realizaciji prostornih urbanističkih i regulacionih planova, učestvuje u pripremi i sprovođenju upravnog postupka u upravnim stvarima iz oblasti odjeljenja, priprema nacrt rješenja u postupku legalizacije bespravno izgrađenih objekata, priprema nacrt pojedinačnih akata koje donosi načelnik odjeljenja, obezbjeđuje kancelarijsko poslovanje za potrebe načelnika odjeljenja prilikom realizacije opštih pojedinačnih i internih akata, učestvuje u komisijama za javne nabavke opštine Srebrenica, obavlja i  druge poslove po nalogu načelnika odjeljenja, izvještaj o radu dostavlja načelniku odjeljenja.

- Pripravnici će obavljati poslove u svrhu osposobljavanja za samostalan rad u okviru svoje struke i sticanja radnog iskustva za polaganje stručnog/javnog ispita.

 

Pripravnici se raspoređuju na određeno vrijeme u Opštinsku upravu na period od 12 (dvanaest) mjeseci sa visokom stručnom spremom odnosno jedne godine, sa višom stručnom spremom na period od 9 (devet) mjeseci i 6 (šest) mjeseci, odnosno pola godine.

V- Opšti uslovi za prijem u radni odnos:

1. da su kandidati državljani BiH, odnosno Republike Srpske,

2. da su stariji od 18 godina,

3. da imaju opštu zdravstvenu sposobnost,

4. da se protiv njih ne vodi krivični postupak;

5. da nisu osuđivani za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ih čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi jedinice lokalne samouprave,

6. da nisu otpušteni iz državne službe, na bilo kom nivou vlasti u BiH, kao rezultat disciplinske mjere u periodu od tri godine prije objavljivanja javnog konkursa,

 

VI - Nespojivost i sukob interesa 

 

Kandidat ne može obavljati dužnost, aktivnost ili biti na položaju koji  je nespojiv sa dužnošću službenika kako je propisano u članu 44. i 45. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 97/16). Ove odredbe se odnose i na namještenike.

 

 

VII - Posebni uslovi

Posebni uslovi koje kandidati moraju ispunjavati su:

 

Za radno mjesto na poziciji pod rednim brojem 1.

Školska sprema:  VSS – VII step ili I Ciklus (240 ECTS bodova) – dipl. pravnik;

- Radno iskustvo – 3 godine u struci,

- Položen stručni ispit za rad u organima uprave;

 

Pripravnici:

- završena VSS (visoka stručna sprema) i VŠS (viša stručna sprema) ili prvi ciklus studija sa ostvarenih od 180 do 240 ECTS bodova i SSS (srednja stručna sprema);

-  da se nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje u Srebrenici i da do sada u okviru stečene VSS (visoka stručna sprema), VŠS (viša stručna sprema) ili stečene SSS (srednja stručna sprema) nije zasnivao radni odnos;

- socijalni status pripravnika (poželjno dostaviti dokumentaciju)

 

VIII - Potrebna dokumenta

 

Uz prijavu i biografiju na konkurs kandidati su dužni priložiti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova:

 

Kao dokaz o ispunjavanju opštih i posebnih uslova, kandidat prilaže  fotokopije lične karte ili pasoša, i izjave u pisanoj formi:

1.  da je državljanin BiH, odnosno Republike Srpske (Uvjerenje ne starije od 6 mjeseci)

2. da imaju opštu zdravstvenu sposobnost (dostavljaju samo izabrani kandidati);

3. da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi (Uvjerenje ne starije od 6 mjeseci - dostavljaju samo izabrani kandidati);

4. da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere, na bilo kojem nivou vlasti u BiH, tri godine prije objavljivanja konkursa (za poziciju 1.) - ovjerena izjava;

5. da kod kandidata ne postoji nespojivost i sukob interesa u skladu sa Zakonom o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave RS - Ovjerena izjava;

6. da se ne vodi krivični postupak - Uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka;

7. Uvjerenje da se kandidat nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje u Srebrenici, sa naznakom vremenskog perioda provedenog na evidenciji (Uvjerenje ZZRS - filijala Srebrenica - za pozicije koje se odnose na pripravnike);

8. Izjavu da kandidat nema radnog staža nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme (Ovjerena izjava - za pozicije koje se odnose na pripravnike);

9. Diplome o završenoj stručnoj spremi

9. Diplome o završenoj stručnoj spremi (za sve pozicije u skladu sa tekstom javnog konkursa);

10. Isprave kojom se dokazuje radno iskustvo  u struci (potvrda, rješenje ili drugi akt iz kojeg se vidi na kojim poslovima, sa kojom stručnom spremom i u kom periodu je stečeno radno iskustvo),

11. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u organima uprave ili izjavu kojom se kandidat, koji nema položen stručni ispit, obavezuje da će u roku od 6. mjeseci položiti stručni ispit

ukoliko bude zaposlen ili rješenje o oslobađanju od obaveze polaganja stručnog ispita za rad u organima uprave (samo za poziciju br.1)

                                          

 

Poželjno je da kandidati uz prijavu dostave - (važi za kandidate - pripravnike):

- Uvjerenje o prosjeku ocjena tokom studiranja),

- Uvjerenje nadležnog Centra za socijalni rad ukoliko je kandidat iz socijalno ugrožene porodice,

- Uvjerenje Zavoda za zapošljavanje o evidenciji nezaposlenih lica roditelja kandidata ukoliko sa istim živi u zajedničkom domaćinstvu,

- Kućnu listu,

- Uvjerenje nadležnog organa za poslove BIZ ukoliko je kandidat iz kategorije porodice poginulog borca ili šehidske porodice,

- Uvjerenje nadležnog organa ukoliko je kandidat civilna žrtva rata ili lice sa invaliditetom.

 

IX - Usmeni intervju i izbor kandidata

Sa svim kandidatima koji  budu ispunjavali uslove konkursa, Komisija za sprovođenje javnog konkursa obaviće usmeni intervju,  na kome će se vršiti provjera znanja kandidata o  poznavanju načina funkcionisanja i organizacije lokalne samouprave i poznavanju poslova radnog mjesta za koje je kandidat konkurisao. 

 

O mjestu i vremenu održavanja intervjua kandidati će biti obaviješteni pojedinačno pismenim putem i putem internet stranice opštine Srebrenica.

 

Prvorangirani kandidat, po prijedlogu Komisije, dužan je da u roku od sedam dana od dana prijema obavještenja Komisije  dostavi dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova u originalu ili ovjerenoj fotokopiji, i  ovjerenu izjavu o ispunjenosti uslova iz  poglavlja VI,  stav

(3 ) tačka  1), 2), 3) i 4), kao i  dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti.

Ako prvorangirani kandidat  u propisanom roku ne dostavi dokaze  iz prethodnog stava, ili ako na osnovu dostavljenih dokaza Komisija utvrdi da kandidat ne ispunjava opšte ili posebne uslove, pozvaće sljedećeg kandidata,  po broju osvojenih bodova sa liste uspješnih kandidata, da postupi u skladu sa odredbama stava 2. ovog poglavlja.

 

 X - Rok za podnošenje prijava

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa.

Prijava  za učešće na javnom konkursu podnosi se na propisanom obrascu - Prijava na javni konkurs, koja se može preuzeti  u šalter sali opštine Srebrenica.

Nepotpune i  neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Prijave se mogu dostaviti lično ili putem pošte, na adresu: Opština Srebrenica, ulica Srebreničkog odreda bb, sa naznakom: Prijava na javni  konkurs za popunu upražnjenih radnih mjesta u opštinskoj upravi opštine Srebrenica.

Dokumenti priloženi uz prijavu na konkurs neće se vraćati kandidatima.

Javni konkurs će biti objavljen u “Službenom glasniku Republike Srpske”,   u dnevnom listu  “Glas Srpske”  i na internet stranici  opštine Srebrenica.

Ako konkurs ne bude objavljen istovremeno,  rok će se računati od dana posljednjeg objavljivanja.                                                                                

***

JU ZA PREDŠKOLSKO VASPITANjE I OBRAZOVANjE

“PRVI KORACI”

VLASENICA

 raspisuje:

 

JAVNI KONKURS

 

Direktor JU za predškolsko vaspitanje i obrazovanje “Prvi koraci” Vlasenica raspisuje javni konkurs za prijem vaspitača, na neodređeno vrijeme i to:

1. Diplomirani vaspitač predškolskog vaspitanja i obrazovanja sa 240 ECTS - na neodređeno vrijeme - 1 izvršilac.

 

Kandidati su dužni da pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu (“Službeni glasnik Republike Srpske” broj 1/16) ispunjavaju i uslove predviđene članom 60. Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 79/15) i  članom 3. Pravilnika o vrsti stručne spreme zaposlenih u predškolskoj ustanovi (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 36/16).

Uz prijavu, potpisanu od strane kandidata, potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost opštih i posebnih uslova.

Prijem radnika u radni odnos izvršiće se u skladu sa članom 62. Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 79/15).

Opšti uslovi:

a) Da je državljanin Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine;

b) Da je punoljetan;

v) Da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci

g) Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

Posebni uslovi:

           Pored opštih uslova kandidat treba da ispunjava uslove propisane članom 52.  Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik Republike Srpske” broj 79/15), odnosno da:

1) ima odgovarajući nivo visokog obrazovanja – najmanje prvi ciklus studijskog programa ili ekvivalent i stekao visoko obrazovanje na studijskom programu predškolskog vaspitanja i obrazovanja,

2) ima položen stručni ispit za vaspitno-obrazovni rad i

3) ima ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa djecom,

 

Opis poslova:

- planira i programira vaspitno-obrazovni rad i propisanu dokumentaciju i evidenciju;

- vrši pripremu za realizaciju vaspitno-obrazovnog rada;

- realizuje vaspitno-obrazovni rad u grupi kroz izvođenje slobodnih i usmjerenih aktivnosti, grupni i individualni rad sa djecom, razvijanje navika kod djece, organizovanje osmišljenog boravka djece na vazduhu, uzimanje obroka, dnevni odmor;

- stvara optimalne uslove za psihofizički razvoj djece primjenom različitih oblika vaspitno-obrazovnog rada;

- učestvuje u uređenju prostora u Ustanovi (struktuiranje panoa za djecu i roditelje, postavljanje izložbi dječijih radova, uređenje radnih soba...);

- učestvuje u realizaciji kulturno-javnih manifestacija u vrtiću;

- radi na izradi igračaka i najjednostavnijih nastavnih predmeta;

- prati stručnu literaturu iz oblasti vaspitno-obrazovnog rada i radi na svom stručnom usavršavanju;

- učestvuje u radu stručnih organa;

- vrši trebovanje didaktičkog, igrovnog i potrošnog materijala, dječije i stručne literature za svoju grupu;

- priprema mjesečne izvještaje o prisutnosti djece u grupi

- angažuje se po pitanju naplate usluga od roditelja;

- sarađuje sa porodicom i društvenom cjelinom;

- priprema djecu za obroke (pranje ruku), pomaže prilikom serviranja hrane, pomaže djeci pri hranjenju;

- obavlja i druge poslove po nalogu direktora.

Dokumentacija koja se prilaže uz prijavu na javni konkurs:

- Uvjerenje o državljanstvu,

- Izvod iz matične knjige rođenih,

- Ljekarsko uvjerenje (prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa na određeno vrijeme),

- Uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak,

- Uvjerenje o neosuđivanosti,

- Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa ili ekvivalent,

- Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za vaspitno-obrazovni rad,

- Uvjerenje Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica.

Dana, 19.10.2020. godine, u 12 časova u prostorijama JU za predškolsko vaspitanje i obrazovanje “Prvi koraci” Vlasenica, obaviće se intervju sa kandidatima koji su dostaviti potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.

             Komisija će izvršiti rangiranje kandidata na osnovu intervjua i priložene dokumentacije. Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

             Dokumenta koja nisu trajnog karaktera (uvjerenje o državljanstvu) ne mogu biti starija od šest mjeseci.

 Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ukoliko se ne pojave na intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

            Rok za podnošenje prijava je 8 dana od dana objavljivanja javnog konkursa.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti razmatrane.

Prijavu sa svim podacima i traženom dokumentacijom dostaviti lično ili poštom na adresu: JU za predškolsko vaspitanje i obrazovanje “Prvi koraci” Vlasenica, ul. Vuka Karadžića bb, 75 440 Vlasenica, sa naznakom “Prijava na javni konkurs”.

***                                                                                                           

 JU CENTAR ZA SOCIJALNI RAD MILIĆI

 

PONIŠTENjE KONKURSA 

Poništava se javni konkurs za JU Centar za socijalni rad Milići, koji je objavljen u dnevnom listu “Glas Srpske”br.15.369, dana 30.9.2020. god.

Oglas se poništava, jer je isti već objavljen 23.9.2020. god.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana