JU ZZZ RS – Filijala Zvornik: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 6.04.2022. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Zvornik: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 6.04.2022. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 6.04.2022. godine.

 Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

*****************

*****************

Opština Vlasenica  raspisuje :

JAVNI KONKURS

 

I Načelnik opštine raspisuje  Javni konkurs  za popunu  upražnjenih radnih mjesta i prijem službenika i namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme u Opštinsku upravu opštine Vlasenica na radno mjesto:

  • Komunalni policajac...............1 izvršilac
  • Vozač...........................................1 izvršilac

 

II Opis poslova:

 

 Za radno mjesto označeno pod rednim brojem 1.:

 

Održavanje, uređenje, upotreba i zaštita komunalnih objekata i uređaja, održavanje i zaštita javnih površina i drvoreda, postavljanje naziva firmi, natpisa i reklama, održavanje grobalja i mezarja, održavanje dvorišta, parking prostora, bašta, privremenih objekata kao i drugih površina koje su od uticaja na izgled i uređenje grada i drugih naseljenih mjesta, održavanje javne vodovodne mreže, javnih izliva, javne kanalizacione mreže i septičkih jama, održavanje čistoće na javnim površinama, odvoz kućnih otpadaka i drugog komunalnog otpada, postavljanje i održavanje kontejnera i uličnih korpi za otpatke, održavanje javnih deponija, kontrola odvoženja, uništavanja i prerade otpadaka, obilježavanje ulica i zgrada, zauzimanje javnih površina za prodaju van mjesta određenog za te namjene primjenom odredaba Odluke o uslovima i načinu izvođenja javnih manifestacija, koncerata i sl., način isticanja državnih zastava, pridržavanje kućnog reda u zgradama, nadzor nad drugim poslovima iz komunalne djelatnosti, održavanje zgrada, fasada, krovova, vodi službenu evidenciju o izvršenom nadzoru i preduzetim mjerama, odgovoran je za zakonito i blagovremeno obavljanje poslova, odgovoran je za ispravnost i održavanje sredstava rada i druge poslove po nalogu načelnika opštine.

 

Odgovornost u radu: odgovornost za pravilnu primjenu metoda rada, postupaka ili stručnih tehnika.

Status i kategorija radnog mjesta: opštinski službenik, četvrta kategorija.

 

 

Za radno mjesto označeno pod rednim brojem 2.:

Upravlja službenim putničkim vozilom po izdatom putnom nalogu. Vrši svakodnevnu kontrolu tehničke ispravnosti vozila (vanjsko i unutrašnje stanje, stanje guma, stanje karoserije, kočioni i upravljački sistem, elektroinstalacije i slično) i o eventualnim kvarovima obavještava načelnika Odjeljenja, sa prijedlogom da se uočeni kvarovi otklone. Vodi računa o blagovremenoj snadbjevenosti vozila pogonskim gorivom, mazivom i drugim potrošnim sredstvima, redovnom servisiranju i slično. Vrši redovno pranje vozila i vodi računa da vozilo uvijek bude u čistom stanju. Vodi propisane evidencije o korišćenju vozila i blagovremeno vrši pravdanje utrošenog pogonskog goriva, maziva i drugih troškova.

Obavlja i druge poslove po nalogu načelnika Odjeljenja i za svoj rad odgovoran je načelniku Odjeljenja.

 

Status i kategorija radnog mjesta: namještenik.

 

III Opšti uslovi

1. da  je  državljanin Republike Srpske, odnosno  Bosne i Hercegovine,

2. da je stariji od 18 godina,

3. da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

4. da nije osuđivan  za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi,

5. da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u BiH  tri godine  prije objavljivanja  konkursa,

6. da se na njega ne odnosi član IX  stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine

7. da nije u sukobu  interesa, odnosno da ne obavlja dužnost, koja je nespojiva sa dužnošću službenika u opštinskoj upravi u skladu sa  članovima 44. i 45. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 97/16).

 

IV Posebni uslovi

 

Za radno mjesto pod rednim brojem 1:

  • VSS, fakultet društvenog smjera,  VII  stepen ili  prvi ciklus  studija sa  najmanje 240 ECTS bodova,  položen stručni ispit za rad u upravi, 3 godine radnog iskustva u struci i poznavanje rada na računaru.  

 

Za radno mjesto pod rednim brojem 2:

  • KV ili SSS, srednja škola III ili IV stepen, 6 mjeseci radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja, položen vozački ispit „B” kategorije.

 

Lice koje je u drugom organu ili organizaciji radilo, a nema položen stručni ispit za rad u upravi, može da  se primi u radni odnos uz obavezu da položi stručni ispit u roku od šest mjeseci od dana zaposlenja.

 

V Prijava  na javni  konkurs dostavlja se na propisanom obrascu, koji je dostupan na internet stranici  Ministarstva uprave i lokalne samuprave Republike Srpske i Opštine Vlasenica, a  može se preuzeti i u Šalter sali Opštinske uprave opštine Vlasenica na šalteru broj 5.

 

Na propisanom obrascu prijave na javni konkurs kandidati su obavezni navesti  naziv  jedinice lokalne samouprave, naziv upražnjenog  radnog mjesta službenika, odnosno namještenika, datum i način objavljivanja javnog konkursa, lične podatke, podatke o obrazovanju i drugim oblicima stručnog usavršavanja i osposobljavanja u profesiji, radnom iskustvu, dodatnim sposobnostima i posebne izjave.

Tačnost podataka navedenih  u obrascima prijave na javni konkurs kandidat potvrđuje svojim potpisom.

 

  VI   Uz prijavu na  javni konkurs kandidati prilažu foto-kopiju  sljedećih dokumenata:

  1. foto-kopiju uvjerenja o državljanstvu
  2. diplomu  o završenoj stručnoj spremi (kandidat koji je  visoko obrazovanje  stekao po Bolonjskom sistemu studiranja uz diplomu dostavlja i dodatak diplome, u skladu sa odredbama propisa iz oblasti visokog obrazovanja, a ako visokoškolsaka ustanova dodatak diplome nije uopšte izdala, kandidat je dužan da uz diplomu o stečenom visokom obrazovanju dostavi uvjerenje visokoškolske ustanove da dodatak diplome nije izdavan, odnosno da se ne izdaje), ukoliko  kandidat ne posjeduje diplomu može dostaviti uvjerenje o diplomiranju koje ne može biti starije od godinu dana uz koje dostavlja i potpisano kratko obrazloženje-izjavu u kojoj navodi razloge dostavljanja uvjerenja, a ne diplome, te ukoliko diploma nije izdata u predviđenom roku, dostavlja potvrdu  visokoškolske ustanove da diploma nije izdata.
  3. uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u upravi, odnosno izjavu kojom se kandidat obavezuje da će u roku  šest mjeseci položiti stručni ispit ukoliko bude zaposlen ili rješenje o oslobađanju od obaveze polaganja stručnog ispita za rad u upravi u skladu sa Uredbom o stručnom ispitu za rad u upravi  Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 68/11, 85/11 i 7/15), za radno mjesto pod rednim brojem 1,
  4.  uvjerenje ili potvrda o  radnom  iskustvu u struci (potvrda, rješenje ili drugi akt iz koga se vidi na kojim poslovima, sa kojom stručnom spremom i u kom periodu je stečeno radno iskustvo)
  5. uvjerenje o  poznavanju rada na računaru ( uvjerenjem škole ili druge institucije koja se bavi obučavanjem rada na računaru, uvjerenje fakulteta o provjeri znanja rada na računaru, položenom ispitu iz informatike ili drugu ispravu fakulteta-foto-kopija indeksa koja potvrđuje poznavanje ili znanje rada na računaru, diplomu ili  drugu ispravu koja potvrđuje stečeno znanje ili zanimanje koje neposredno u vezi sa radom na računaru, odnosno svjedočanstvo o završenoj  srednjoj stručnoj spremi o položenom predmetu iz informatike),
  6. fotokopiju vozačke dozvole za radno mjesto pod rednim brojem 2.

 

Ispunjenost drugih uslova navedenih u javnom konkursu kandidati dokazuju izjavom koja je sastavni dio prijave na konkurs.

 

VII Sa svim kandidatima  koji budi  ispunjavali opšte i posebne  uslove konkursna komisija  obaviće  intervju na kome će se vršiti provjera znanja kandidata o opštem upravnom postupku,  poznavanju organizacije jedinice lokalne samouprave i poznavanju poslova radnog mjesta za koje je kandidat konkurisao, a o vremenu i mjestu održavanja usmenog intervjua kandidati će biti pojedinačno  pismenim putem obavješteni i putem internet stranice Opštine Vlasenica.

Komisija će odbaciti zaključkom neblagovremene, nedopuštene, nerazumljive i nepotpune prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju opšte i posebne uslove iz javnog konkura.

 

VIII  Prvorangirani kandidat, po prijedlogu Komisije, dužan je da u roku od sedam dana, od dana prijema obavještenja Komisije dostavi dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova  u originalu ili ovjerenoj foto-kopiji iz poglavlja VI tačke 1), 2), 3), 4) i 5), ovjerene izjave iz  poglavlja III tačke   4), 5), 6) i 7)  i uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti.

 

Ako prvorangirani kandidat u propisanom roku ne dostavi dokaze ili ako na osnovu dostavljenih dokaza Komisija utvrdi da kandidat ne ispunjava opšte ili  posebne uslove, pozvaće sledećeg kandidata, po broju osvojenih bodova sa rang- liste uspješnih kandidata, da dostavi tražene dokaze.

 

IX  Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja Javnog konkursa u „Službenom glasniku  Republike Srpske” i dnevnom listu „Glas Srpske”, za radno mjesto označeno pod rednim brojem 1 i 15 dana od dana objavljivanja Javnog konkursa u dnevnom listu „Glas Srpske”, za radno mjesto označeno pod rednim brojem 2.

Ako Javni konkurs ne bude objavljen istovremeno, rok će se računati od dana posljednjeg objavljivanja.

Prijave se mogu podnositi neposredno u Šalter sali Opštinske uprave opštine Vlasenica ili putem pošte, na adresu Opština Vlasenica, 9. januar 14 sa naznakom „Prijava na Javni konkurs”.

Za  dodatna obavještenja o javnom konkusu  obratiti Bunijevac Pavlu  na telefon 056/490-075.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana