JU ZZZ RS – Filijala Zvornik: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 28.12.2022. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Zvornik: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 28.12.2022. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 28.12.2022. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

******

JU,, SREDNjOŠKOLSKI CENTAR BRATUNAC,,

objavljuje

 

K  O  N  K  U  R  S

za prijem radnika

                         

1 . Nastavnik stručnih predmeta u struci geodezija i građevinarstvo-diplomirani inženjer arhitekture, 18 časova nastavne norme.              

Jedan izvršilac na određeno vrijeme do 31.08.2023.                    

     

       U radni odnos se prima pripravnik.

              

Prijem radnika u radni odnos izvršiće se u skladu sa  Zakonom o radu ( Službeni glasnik Republike Srpske broj 1/2016, 66/18 i 119/21) , članom  104. Zakona o srednjem obrazovanju (Službeni glasnik Republike Srpske  broj 41/18,35/20 i 92/20 ) , Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama  (Službeni Glasnik Republike Srpske  broj 29/12 , 80/14 i 83/15 ) i  Pravilnikom o kriterijumima i proceduri prijema radnika u  radni odnos u srednjoj školi  (Službeni Glasnik Republike Srpske broj 24/19)

Uz prijavu na konkur potpisanu od strane kandidata  u kojoj se mora navesti kontakt telefon  kandidati su dužni dostaviti sledeću dokumentaciju-   ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćane kandidatima.

 

  • o odgovarajućoj  stručnoj spremi koja se traži konkursom(završen prvi ciklus studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova i stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent)
  • diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja.

      

  • opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu  iz kategorije porodice poginulog borca
  • opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida
  • optinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog  rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.
  • o državljanstvu BiH
  • iz matične knjige rođenih ili kopija lične karte
  • izdato od zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje.
  • da  protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti polnog integriteta i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,zloupotrebe opojnih sredstava
  • da kandidat nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala službene dužnosti, trgovine ljudima,zlostavljanja djeteta i drugog nasilja i uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece. Uvjerenje za izabranog kandidata pribaviće škola službenim putem prije zasnivanja radnog odnosa.
  • uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti, ne starije od šest mjeseci. Uvjerenje će priložiti izabrani kandidat prije zasnivanja radnog odnosa.
  • sa podacima iz  posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem prije zasnivanja radnog odnosa.
  • učešća na konkurs imaju i lica  čije su diplome izdate u Bosni i Hercegovini, kao i diplome izdate u bivšoj SFRJ do 06. aprila 1992. godine sa istim stepenom i vrstom stručne spreme koja se traži za navedeno radno mjesto.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa Škola će objaviti na oglasnoj tabli.

Sa kandidatima koji budu ispunjavali uslove konkursa i koji uz prijavu na konkurs dostave traženu dokumentaciju, Komisija za izbor kandidata obaviće testiranje i interviju   10.01.2023 . godine sa početkom u  10 časova u prostorijama Škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na test i interviju i  ukoliko se ne pojave u naznačeno vrijeme smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

 

Konkurs ostaje otvoren osam dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama ,, Glas Srpske,,

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

 

Prijavu  na konkurs sa potrebnom dokumentacijom slati na adresu:

J.U.,, SREDNjOŠKOLSKI CENTAR BRATUNAC,, Petra Kočića bb

   75420 Bratunac ili dostaviti lično u sekretarijat škole.

***

 

JU Branko Radičević Bratunac,

raspisuje

 

K O N K U R S

ZA IZBOR I IMENOVANjE DIREKTORA JU OSNOVNE ŠKOLE „BRANKO RADIČEVIĆ" BRATUNAC

 

I-Predmet
Školski odbor JU OŠ ‘’Branko Radičević‘’ Bratunac,  raspisuje Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Osnovne škole ‘’Branko Radičević‘’ Bratunac.

II – Opis poslova

Direktor škole rukovodi radom škole i odgovoran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti škole . Za svoj rad odgovara Vladi, školskom odboru i ministru.
Direktor škole odgovoran je i za obavljanje ostalih poslova utvrđenih Zakonom o sistemu javnih službi i Statutom škole.

III–Mandat
Mandat direktora škole traje četiri godine i počinje od dana stupanja na dužnost.
Školski odbor dostavlja ministru dokumentaciju i spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora , u roku od  8 (osam) dana od dana razmatranja prijava.
Na prijedlog ministra, Vlada imenuje za direktora jednog od kandidata sa spiska iz prethodne alineje.

 

OPŠTI I POSEBNI USLOVI

 

IV – Uslovi za učešće na konkurs

Za direktora škole može da bude izabran nastavnik ili stručni saradnik koji ispunjava uslove propisane Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske", broj:1/16 i 66/18, 91/21, 119/21) , uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" , broj:81/22) i Pravilnikom o uslovima i postupku izbora i razrješenja direktora osnovne škole („Službeni glasnik Republike Srpske", br. 49/18), i to :

Opšti i posebni uslovi

1) da je državljanin Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine,

2) Da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad,

3) da je stariji od 18 godina,

4) da ima završen prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent ili da ispunjava uslove u skladu sa članom 198. stav 1.,  2.i 3. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju Republike Srpske  („Službeni glasnik Republike Srpske" , broj:81/22),

5)da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome iz tačke 4) ovog stava,

6) da ima predložen program rada direktora  u narednom četvorogodišnjem mandatu,

7)Da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, protiv kojeg nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem .

V – Potrebna dokumentacija

Kao dokaz o ispunjavanju opštih i posebnih uslova kandidati su dužni dostaviti:
1) Potpisanu Prijavu  na konkurs sa kontakt podacima,

2)Kratku biografiju sa podacima o prethodnim poslovima i razvoju karijere u struci i ostvarenim rezultatima u radu,

3) Izvod iz matične knjige rođenih,

4) Uvjerenje o državljanstvu,

5) Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje prilaže samo imenovani kandidat prije stupanja na dužnost,

6) Diplomu o stečenoj stručnoj spremi,

7)Uvjerenje o položenom stručnom ispitu ,

8) Potvrdu kojom dokazuje da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome,

9) Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora kao i da se ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece (navedena uvjerenja Škola će pribaviti službenim putem za imenovanog kandidata, a prije stupanja na dužnost),

10) Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem

11)Prijedlog programa rada direktora u narednom četvorogodišnjem mandatu i

12) Preporuku ranijeg poslodavca, odnosno nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen .

Kandidati su dužni dostaviti dokumenta u originalu ili ovjerenoj fotokopiji i isti neće biti vraćeni.

VI – Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave


Prijave se mogu dostaviti u zatvorenoj koverti lično ili putem pošte preporučeno na adresu:

JU OŠ Branko Radičević Bratunac,

ul. Dositeja Obradovića 6

75420 Bratunac, sa naznakom ‘’Prijava na  konkurs za izbor direktora škole".

Konkurs ostaje otvaren 15 (petnaest) dana, od dana objavljivanja konkursa u dnevnim novinama koje izlaze na području Republike.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

VII – Napomene

Školski odbor JU OŠ Branko Radičević Bratunac,  će pismenim putem obavijestiti sve učesnike konkursa o odluci Vlade Republike Srpske o izboru i imenovanju direktora  JU OŠ Branko Radičević Bratunac, u roku od osam (8) dana, od dana prijema odluke Vlade Republike Srpske o izboru i imenovanju direktora škole.

***

AD „TEHNIČKI REMONT"Bratunac ,

objavljuje :

                                                                  

                                                                                             

JAVNI KONKURS

Za popunjavanje  radnog mjesta radi povećanog obima poslova u Akcionarskom društvu za proizvodnju i remont  A.D. „TEHNIČKI REMONT" Bratunac

 

 

I

Akcionarsko društvo za proizvodnju i remont „TEHNIČKI REMONT"A.D. Bratunac  vrši prijem dvadest pet (25) kandidata/izvršilaca  u radni odnos i to:

 

Radnik na više složenim poslovima laboracije

II

Kandidati koji se prijavljuju na konkurs moraju ispunjavati sledeće uslove:

 

OPŠTI USLOVI:

  • Da su državnjani Republike Srpske,odnosno BiH
  • Da su punoljetani,
  • Da imaju  uvjerenje o radnoj sposobnosti za traženo zanimanje,
  • Da se protiv njih ne vodi krivični postupak,

 

POSEBNI USLOVI:

  • VŠS/SSS/VKV (Mašinskog , elektro ili hemijskog smjera)
  • Stepen stručne spreme : VI/V/IV/
  • Radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima
  • Poznavanje mjerne opreme                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
  • Poznavanje i čitanje konstrukcione , tehnološke i preteće dokumentacije
  • Poznavanje rada na  računaru (word, excel,)

                   OPIS POSLOVA :  

  • Obavlja najsloženije poslove laboracije podsklopova ,sklopova i završne laboracije po stručnom uputstvu brigadira-poslovođe.
  • Radi sa raznovrsnim alatima,stegama,presama, i  uređajima predviđenim tehnološkim postupkom.
  • Vrši prijem mehaničkih i pirotehničkih komponenti, kontroliše ih , ugrađuje u gotov proizvod i pakuje u ambalažu.
  • Izvodi provjeru kvaliteta izvršene operacije.
  • Upoznaje se i poštuje opšte iposebne mjere pirotehničke bezbjednosti ,mjere opšte bezbjednosti, zaštite na radu i protiv požarne zaštite,te postupa tako da ne ugrozi svoj ili tuđi život i zdravlje , i materijalna dobra.
  • Preduzima preventivne i korektivne mjere radi izvršenja planiranih aktivnosti i povećanja produktivnosti .
  • Izvještava poslovođu radionice za laboraciju o  realizaciji aktivnosti iz svoje nadležnosti.
  • Izvršava i druge poslove po nalogu poslovođe Radionice za laboraciju.
  • Za svoj rad odgovora poslovođi Radionice za laboraciju

                    KAKVU OSOBU TRAŽIMO:

  • Osobu koja je proaktivna, komunikativna, poštuje profesionalnu radnu etiku,
  • Samostalna u obavljanju  zadataka, sa izraženom ličnom i poslovnom inicijativom
  • Istrajna,  timskog duha  koja je usmjerena na postizanje rezultata i realizaciju postavljenih ciljeva.
  • Posvećena, sistematična, analitična i precizna u radu,spremna da preuzme odgovornost.

                   ŠTA MI NUDIMO:

  • Rad u kompaniji sa dugogodišnjim iskustvom  i tradicijom koja izuteno brzo napreduje i širi obim poslovanja
  • Dinamično i izazovno internacionalno okruženje i poslovanje
  • Adekvatno vrednovanje rezultata rada uz mogućnost stimulativne zarade
  • Mogućnost stručnog razvoja i usavršavanja
  • Samostalno donošenje odluka u okviru službe

Samo kandidati koji uđu u uži izbor biće kontaktirani radi dalje selekcije

III

           POTREBNA DOKUMENTACIJA:

  • Radna biografija ( CV )
  • Diploma završene škole
  • Dokaz o radnom iskustvu (ovjerena kopijaradne knjižice sa upisanim stažom)
  • Certifikat , diploma ili sličan dokaz o stečenom obrazovanju

 

IV

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja konkursa.Prijave se mogu dostaviti u prijemnu kancelariju  ,sajta firme ili  e-mail-a na :

 

Adresa :Ulica Podgradačka 11,Bratunac 75420

Kontakt telefon: +38756 490 461, +387 66 164 199

e-mail: [email protected] ili putem sajta  www.trb.ba (opcija career)

Kontakt osoba :Miljan Mičić

***

JUOŠ ''Desanka Maksimović'' Čelopek

 

raspisuje :

 

KONKURS

za prijem radnika

          Na određeno vrijeme:  

          1. Nastavnik razredne nastave, puna norma, do povratka radnika s bolovanja – 2 izvršioca sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.

         

          Kandidati treba da pored opštih uslova, predviđenih Zakonom o radu, Zakonom o osnovnom  vaspitanju i obrazovanju i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi (Sl. glasnik RS br. 74/18, 26/19), ispunjavaju i uslove predviđene Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača (Sl. glasnik RS 77/09; 86/10; 25/14).

          Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane zakonom, kao i lica koja su stekla radni staž u školi van nastavnog procesa, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, a takođe i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavala uslove koji se odnose na stepen i vrstu stručne spreme.

          Uz prijavu (potpisanu od strane kandidata) potrebno je dostaviti sledeće dokumente:

  • rodni list ili kopiju lične karte,
  • uvjerenje o državljanstvu,
  • ovjerenu kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,
  • kao i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova, predviđenu članom 6. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi.  
  • Lekarsko uvjerenje, uvjerenje da nije osuđivan za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi, te za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloletnim licem, kao i uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, dostaviće kandidat koji bude izabran na konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.

          Prijave koje su neblagovremene ili nepotpune neće se razmatrati.

          Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene.

          Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa škola će postaviti na oglasnu tablu.        

          Testiranje i intervju obaviće se 19.01.2023. godine u školi u Čelopeku, sa početkom u 09.00 časova i     kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

          Kandidati koji se ne pojave na testiranju i intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

          Oglas je otvoren 8 dana od dana objavljivanja u Glasu Srpske.

          Prijave slati na adresu: JUOŠ ''Desanka Maksimović'' Čelopek 184, 75400 Zvornik.

***

Javne Ustanove  Osnovne škole „Aleksa Jakšić" Milići ,

raspisuje:

 

KONKURS

za upražnjeno radno mjesto

 

1. Nastavnik fizike – 18 časova, 1 izvršilac, na određeno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja (lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom) .

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom  o  radu ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj:1/16, 66/18), kandidati  treba  da ispunjavaju i uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i  obrazovanju („ Službeni glasnik Republike Srpske," broj: 81/22) i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika u osnovnoj školi ("Službeni glasnik Republike Srpske " broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15).

Prijem u radni odnos izvršiće  se  u  skladu  sa Pravilnikom  o  proceduri  prijema , kriterijumima za  prijem  u radni odnos i načinu bodovanja  kandidata u osnovnoj školi („ Službeni glasnik Republike Srpske,  broj: 74/18. i  26/19.) Za radna mjesta  sa radnim iskustvom pravo učešća  na konkursu imaju i lica  koja su stekla radni staž van škole  u trajanju  od najmanje godinu dana  u struci ukoliko ispunjavaju  ostale uslove propisane zakonom,  kao i lica  koja su ispunjavali uslove po propisima važećim  do stupanja na snagu novog Zakona o  osnovnom vaspitanju i obrazovanju u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Kandidati su dužni dostaviti sljedeću dokumentaciju:

1.Prijava na konkurs ( potpisanu od strane kandidata ), sa adresom , kontakt telefonom, kraćom biografijom i spiskom dokumenata koje se dostavljaju.

2.Uvjerenje o državljanstvu,

3.Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena  kopija lične karte,

4.Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom  prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

5. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

6. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

7. Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,

8. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje izdato od visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena ,

9.Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

10.Uvjerenje  o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radim iskustvom,

11.Uvjerenje opštinskog/gradskog  organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku  zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske , ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca.

12.Uvjerenje  opštinskog /gradskog  organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko  se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

13.Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske , ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca.

14.Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti ne starije od šest mjeseci  i  koje prilaže samo izabrani kandidat, nakon izvršenog izbora po konkursu a prije zasivanja radnog odnosa,

15.Uvjerenje da protiv kandidata  nije  pokrenut  krivični postupak  za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

16. Uvjerenje da kandidat nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti,morala,službene dužnosti ,trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta,polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava;

17.Uvjerenje o podacima iz posebnog  Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece.

Uvjerenja iz tačke 16. i 17. za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Kandidati su dužni  dostaviti  ovjerene fotokopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave  neće se  uzimati u razmatranje .

Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa  obaviće se dana 11.01.2023. godine (srijeda) u 12,00 časova  u prostorijama škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojavi na testiranju i intervju, smatraće se da je kandidat odustao od prijave na konkurs.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa  postaviti na oglasnoj  tabli škole i internet stranici.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja  preko Zavoda za  zapošljavanje  i  dnevnom listu  «Glas Srpske» Banja Luka.

Prijave  dostaviti  putem pošte na adresu: JU Osnovna škola „Aleksa Jakšić" Milići, Jovana Jovanovića Zmaja broj 3  75446 Milići.

***

 JZU Dom  zdravlja  Srebrenica 

raspisuje:

 

J A V N I   K O N K U R S

Za  prijem  radnika  na  neodređeno vrijeme

 

1) Za radno mjesto- laboratorijskog tehničara u Ambulanti u Skelanima , na  neodređeno  vrijeme, sa radnim  iskustvom-  1 izvršilac

 

Opis poslova:

-prijem  pacijenata  i  uzimanje  uzoraka;

-priprema pacijenata za uzimanje krvi,urina,stolice,brisa;

-vrši pregled periferne krvi,krvnog razmaza,diferencijalne krvne slike;

-izrađuje laboratorijske analize na odgovarajućim aparatima;

-izdaje rezultate;

-vodi evidenciju o obavljenim analizama;

-spravlja potrebne rastvore za analize koje izvodi;

-upoznaje odgovorno lice za potrebama materijala za rad;

-brine za sterilizaciju instrumenata;

-odgovoran je za primijenu usvojenih procedura i ličnu obuku u skladu sa usvojenim procedurama.

 

Opšti uslovi:

Kandidati  moraju  da  ispunjavaju  sledeće opšte  uslove:

1) Da su državljani  BIH, odnosno  Republike  Srpske

2) Da su stariji  od 18.godina

3) Da  imaju opštu  zdravstvenu  sposobnost

4) Da se  protiv  njih  ne  vodi  krivični  postupak

Posebni uslovi:

Stručna  sprema: IV stepen, srednja  medicinska  škola laboratorijskog smijera, položen  stručni  ispit

Radno  iskustvo: Minimum  1.godina  radnog  iskustva  u  struci  

Potrebna dokumenta:

Uz  prijavu  na  konkurs sa  kraćom  biografijom  kandidati  su  dužni  priložiti dokaze  o  ispunjavanju  opštih  i  posebnih  uslova  konkursa:

1) Uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci)

2) Izvod  iz  matične  knjige  rođenih

3.) Ovjerenu foto-kopiju  lične  karte

4) Uvjerenje o nevođenju  krivičnog  postupka

5) Ovjernu foto-kopiju diplome o završenoj školi

6.) Ovjerenu foto-kopiju uvjerenja  o  položenom  stručnom  ispitu

7) Dokaz o  radnom  iskustvu  u  struci (uvjerenje, potvrda, rješenje ili  fotokopija  radne  knjižice)

Sva  dokumenta  se  dostavljaju  u  originalu  ili  ovjernoj  fotokopiji.

Uvjerenje  o  nekažnjavanju  za  izabranog  kandidata  JZU Dom  zdravlja Srebrenica pribaviće  službenim  putem.

Ljekarsko  uvjerenje  dostavlja  samo  izabrani   kandidat  u  roku  od 7 dana od  dana prijema  u  radni  odnos.

Nepotpune  i  neblagovremene  prijave,  neće  se  uzimati  u  razmatranje.

Sa svim kandidatima koji prema konkursnoj proceduri ispunjavaju zakonom predviđene  uslove  Komisija  za  prijem  u  radni  odnos , obaviće  razgovor, intervju odnosno  vršiće  ocjenjivanje  njihove  stručne  osposobljenosti,  znanja  i  vještina, o čemu  će  kandidati  biti  blagovremeno  obavješteni.

Rok  za  podnošenje  prijava  je 8  dana od  dana  objavljivanja u dnevnom  listu "Glas Srpske ".

Prijave  se  dostavljaju  lično  ili  putem  pošte na  adresu:

JZU Dom  zdravlja  Srebrenica, Ul.Maršala Tita b.b, 75430 sa  naznakom „Prijava na konkurs".

***

JU OŠ „Petar Kočić" Kozluk

raspisuje :

 

 K O N K U R S

 za prijem u radni odnos

 

 

1.Defektolog, puna norma, određeno vrijeme, do povratka radnika sa bolovanja,1 izvršilac-pripravkik;

2.Nastavnik razredne nastave u PO Malešić, puna norma, određeno vrijeme, do 31.08.2023.godine, 1 izvršilac-pripravnik.

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

(1)Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava:

1.da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine ,a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2.da je punoljetan ,što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih  ili kopijom lične karte,

3.da je radno sposoban,a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem opsihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu , a prije zasnivanja radnog odnosa

4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotreba opojnih sredstava što se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti,

5.uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,škola će pribaviti službenim putem za izabranog kandidata,a prije zasnivanja radnog odnosa

6.uvjerenje da protiv kandidata   nije pokrenut krivičnipostupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti ,morala,službene dužnosti ,polnog integriteta, zlostavljanja djeteta , polnog i drugog nasilja nad djetetom ili  maloljetnim licem.

Uvjerenja iz tačke 4. i 5.opštih uslova za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka (tačka 6.) kandidat je dužan dostaviti uz prijavu na konkurs.

(2) Uz potpisanu prijavu  pored navedenog ,kandidat je dužan dostaviti dokumentaciju

na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje i to:

1.ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa,  u određenoj oblasti  ili ekvivalent,odnosno odgovarajuća stručna sprema u skladu sa članom 3. Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika ,stručnih saradnika i vaspitača („Službeni glasnik RS" broj:77/09; 86/10;25/14;76/15).

2.uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi

predmeta ,koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3.dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove  o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

4.uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

5.uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije  porodice poginulog borca,

6.uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

7.uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  borca  Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije boraca.

Dana, 10.01.2022.godine u 10.00 časova u prostorijama JU Osnovne škole „Petar Kočić" Kozlukobaviće se testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave ,odnosno, koji ispunjavaju uslove konkursa.

Kandidati se neće posebno pozivati i ukoliko se ne pojave na testiranju i intervju, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene.

Prijave dostaviti lično ili putem pošte na adresu: JU OŠ „Petar Kočić" Drinska 70, 75413 Kozluk.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Konkurs je otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u Glasu Srpske.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa ,nakon pregleda dostavljene dokumentacije ,škola će postaviti  na oglasnoj tabli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana