JU ZZZ RS – Filijala Zvornik: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 27.01.2021. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Zvornik: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 27.01.2021. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 27.01.2020. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

***************

****************

 OPŠTINSKA UPRAVA OPŠTINE MILIĆI

 raspisuje:

 

JAVNI KONKURS

za popunjavanje rukovodećih radnih mjesta u

Opštinskoj upravi opštine Milići

 

I – Raspisuje se javni konkurs za popunjavanje rukovodećih radnih mjesta u Opštinskoj upravi opštine Milići

 

1.  Načelnik Odjeljenja za opštu upravu

2.  Načelnik Odjeljenja za finansije, privredu i društvene djelatnosti

3.  Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju.

 

II – Opis radnog mjesta

 

Načelnik odjeljenja rukovodi odjeljenjem i obavlja druge poslove u skladu sa Zakonom o  službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 97/16) i Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Opštinske uprave opštine Milići (“Službeni glasnik opštine Milići” , broj 4/17, 7/17, 8/17, 3/18, 3/19 i 10/19) .

 

III – Mandat

 

Mandat načelnika odjeljenja traje do kraja mandata saziva skupštine koji ga je izabrao.

 

IV – Opšti uslovi

 

1. da je državljanin Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine,

2. da je stariji od 18 godina,

3. da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

4. da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi,

5. da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u BiH tri godine prije objavljivanja konkursa i

6. da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost, koja je nespojiva sa dužnošću službenika u opštinskoj upravi.

 

V -  Posebni uslovi

   

(1) Za radno mjesto načelnik Odjeljenja za opštu upravu

 

1. da ima završen četvorogodišnji studij ili prvi ciklus studija sa ostvarenih najmanje 240  ECTS bodova ili ekvivalent i zvanje diplomirani pravnik ili diplomirani ekonomista

2. da ima najmanje tri godine radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja, odnosno zvanja             

3. da ima položen stručni ispit za rad u upravi.

 

(2) Za radno mjesto načelnik Odjeljenja za finansije, privredu i društvene djelatnosti

 

1. da ima završen četvorogodišnji studij ili prvi ciklus studija sa ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent i zvanje diplomirani ekonomista

2. da ima najmanje tri godine radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja, odnosno zvanja  

3. da ima položen stručni ispit za rad u upravi.

 

 

(3) Za radno mjesto načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i   ekologiju

1.  da ima završen četvorogodišnji studij ili prvi ciklus studija sa ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent i zvanje diplomirani inženjer arhitekture, diplomirani inženjer građevinarstva ili diplomirani pravnik

2. da ima najmanje tri godine radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja, odnosno zvanja             

3. da ima položen stručni ispit za rad u upravi.

 

Lice koje je u drugim organima i organizacijama radilo, a nema položen stručni ispit za rad u upravi može da se primi u radni odnos na rukovodeće radno mjesto, uz obavezu da položi stručni ispit u roku od šest mjeseci od dana zaposlenja, a ako to lice ne položi stručni ispit u roku od šest mjeseci, prestaje mu radni odnos.

 

VI – Nespojivost i sukob interesa

 

Kandidat ne može obavljati dužnost, aktivnost ili biti na položaju koji dovodi do sukoba interesa, kako je to propisano članom 43. do 47. Zakona o službenicima i namještenicima u organima lokalne samouprave (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 97/16).

 

VII – Potrebna dokumenta

 

Prijava za učešće na javnom konkursu podnosi se na propisanom obrascu Prijava na javni konkurs, koji je dostupan na internet stranici Ministarstva uprave i lokalne samouprave, kao i na internet stranici opštine Milići, a može se preuzeti i u šalter sali Opštinske uprave opštine Milići.

Kandidat koji se prijavljuje na više radnih mjesta dostavlja odvojene prijave za radna mjesta po pojedinim komisijama i uz svaku prijavu dostavlja traženu dokumentaciju za svaku komisiju za izbor odvojeno.

Uz prijavu kandidati prilažu dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova.

 

Kao dokaz o ispunjavanju opštih uslova, kandidat prilaže fotokopiju uvjerenja o državljanstvu Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine, a izjava da kandidat:

1) nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuje pred Tribunalom – član IDž stav 1. Ustava BiH,

2) nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi,

3) nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini, tri godine prije objavljivanja konkursa i

4) da ne postoji nespojivost u skladu sa čl. od 43. do 47. Zakona sastavni je dio prijave na javni konkurs.

 

Dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti, dostavlja samo izabrani kandidat.

 

Kao dokaz o ispunjavanju posebnih uslova, kandidat prilaže fotokopije:

1. diplome o završenoj stručnoj spremi

2. isprave kojim se dokazuje radno iskustvo u struci (potvrda, rješenje ili drugi akt iz kojeg se vidi na kojim poslovima, sa kojom stručnom spremom i u kojem periodu je stečeno radno iskustvo)

3. uvjerenja o položenom stručnom ispitu za rad u upravi, odnosno izjave kojom se kandidat obavezuje da će u roku od šest mjeseci položiti stručni ispit, ukoliko bude zaposlen ili rješenja o oslobađanju od obaveze polaganja stručnog ispita za rad u upravi, u skladu sa Uredbom o stručnom ispitu za rad u upravi Republike Srpske (“Službeni glasnik Republike Srpske”, br.68/11, 85/11 i 7/15).

              

 

VIII - Postupak izbora

 

Sa svim kandidatima, koji ispunjavaju opšte i posebne uslove, konkursna Komisija će obaviti intervju, a o mjestu i vremenu održavanja intervjua, kandidati će biti obaviješteni putem pošte  i putem internet stranice opštine Milići.

 

IX -  Rok za podnošenje prijava i objavljivanje konkursa

 

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja javnog konkursa.

Javni konkurs će biti objavljen u “Službenom glasniku Republike Srpske”, u dnevnom listu “Glas Srpske” i na internet stranici opštine Milići.

U slučaju da konkurs ne bude objavljen istovremeno, rok za podnošenje prijave računaće se od  dana posljednjeg objavljivanja.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.

Dokumentacija priložena uz prijavu neće se vraćati kandidatima.

Osoba zadužena za davanje dodatnih obavještenja o javnom konkursu je Zorica Marinković, stručni saradnik za ovjere potpisa, prepisa i rukopisa i za personalne poslove, kontakt telefon broj 056/745-531.  

 

Prijave sa potrebnom dokumentacijom mogu se dostaviti lično u šalter sali Opštinske uprave opštine Milići ili putem pošte, na adresu: Opštinska uprava opštine Milići, Jovana Dučića br. 2, 75 446 Milići, sa naznakom “Komisiji za izbor” uz navođenje radnog mjesta za koje se kandidat prijavljuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana