JU ZZZ RS – Filijala Zvornik: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 24.03.2021. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Zvornik: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 24.03.2021. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 24.03.2021. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

********************

************************

OPŠTINA MILIĆI

 

raspisuje:

 

 

JAVNI KONKURS

za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta u Opštinskoj upravi opštine Milići

 

 I - U Opštinsku upravu opštine Milići prima se u radni odnos na neodređeno vrijeme:

 

1.       Vatrogasac - 1 izvršilac

2.       Vatrogasac vozač - 1 izvršilac

 

 II - Opis posla

1.       Opis posla za radno mjesto vatrogasac, utvrđen je u članu 12. tačka 1.2.5. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Opštinske uprave opštine Milići (“Službeni glasnik opštine Milići”, broj 4/17, 7/17, 8/17, 3/18, 3/19 i 10/19).

2.       Opis posla za radno mjesto vatrogasac - vozač, utvrđen je u članu 12. tačka 1.2.6. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Opštinske uprave opštine Milići (“Službeni glasnik opštine Milići”, broj 4/17, 7/17, 8/17, 3/18, 3/19 i 10/19).

 

III - Opšti uslovi

U radni odnos može se primiti lice pod sljedećim opštim uslovima:

 1. da je državljanin Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine;

 2. da je stariji od 18 godina;

 3. da ima opštu zdravstvenu sposobnost;

 4. da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi;

 5. da nije otpušten iz organa uprave, kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini, tri godine prije objavljivanja konkursa i

 6. da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u opštinskoj upravi, u skladu sa čl. od 43. do 47. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 97/16).

 

IV - Posebni uslovi

1.       za radno mjesto pod tačkom 1. vatrogasac:

-        najmanje srednja stručna sprema u trogodišnjem trajanju tehničkog smjera i položen ispit za profesionalnog vatrogasca.

2.       za radno mjesto pod tačkom 2. vatrogasac - vozač:

-        najmanje srednja stručna sprema u trogodišnjem trajanju tehničkog smjera, položen ispit za vozača C kategorije i položen ispit za profesionalnog vatrogasca.

 

 

V - Potrebna dokumenata

Prijava za učešće na javnom konkursu podnosi se na propisanom obrascu Prijava na javni konkurs, koji je dostupan na internet stranici Ministarstva uprave i lokalne samouprave, kao i na internet stranici opštine Milići, a može se preuzeti i u šalter sali Opštinske uprave opštine Milići.

Uz prijavu kandidati prilažu dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova.

Kao dokaz o ispunjavanju opštih uslova, kandidat prilaže fotokopiju uvjerenja o državljanstvu Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine, a izjave da kandidat:

1) nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuje pred Tribunalom - član IX stav 1. Ustava BiH,

2) nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi,

3) nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini, tri godine prije objavljivanja konkursa i

4) da ne postoji nespojivost u skladu sa čl. od 43. do 47. Zakona sastavni su dio prijave na javni konkurs.

 

 

Dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti dostavlja samo izabrani kandidat.

 

Kao dokaz o ispunjavanju posebnih uslova, kandidat prilaže fotokopije:

1.       diplome o završenoj stručnoj spremi;

2.       uvjerenja o položenom stručnom ispitu za profesionalnog vatrogasca

3.       vozačke dozvole za upravljanje vozilima C kategorije (za radno mjesto pod tačkom 2. vatrogasac - vozač)

 

VI - Postupak izbora

Sa svim kandidatima koji ispunjavaju opšte i posebne uslove, konkursna komisija će obaviti intervju, a o mjestu i vremenu održavanja intervjua, kandidati će biti obaviješteni putem pošte i putem internet stranice opštine Milići.

Prvorangirani kandidat, po prijedlogu komisije, dužan je da u roku od sedam dana od dana prijema obavještenja komisije, dostavi dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova, u originalu ili ovjerenoj fotokopiji, ovjerenu izjavu o ispunjenosti uslova iz poglavlja III, tačke 4, 5. i 6. konkursa, kao i dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti.

 

VII - Rok za podnošenje prijava i objavljivanje konkursa

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja javnog konkursa.

Javni konkurs će biti objavljen u “Službenom glasniku Republike Srpske”, u dnevnom listu “Glas Srpske” i na internet stranici opštine Milići.

U slučaju da konkurs ne bude objavljen istovremeno, rok za podnošenje prijave računaće se od dana posljednjeg objavljivanja.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.

Dokumentacija priložena uz prijavu neće se vraćati kandidatima.

Osoba zadužena za davanje dodatnih obavještenja o javnom konkursu je Slađana Todorović, samostalni stručni saradnik za upravljanje ljudskim resursima i pristup informacijama, kontakt telefon br. 056/745-281.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom mogu se dostaviti lično u Šalter sali Opštinske uprave opštine Milići ili putem pošte, na adresu: Opštinska uprava opštine Milići, Jovana Dučića br. 2, 75 446 Milići, sa naznakom: Prijava na javni konkurs za popunjavanje upražnjenog radnog mjesta u Opštinskoj upravi opštine Milići.

***

JU OSNOVNA ŠKOLA “ALEKSA JAKŠIĆ” MILIĆI 

 

raspisuje:

 

PONOVNI JAVNI KONKURS

za izbor direktora JU Osnovne škole “Aleksa Jakšić” Milići

 

I – Predmet

Školski odbor JU Osnovne škole “Aleksa Jakšić” Milići raspisuje ponovni javni konkurs za izbor i imenovanje direktora JU Osnovne škole “Aleksa Jakšić” Milići, na određeno vrijeme.

II – Opis poslova

          Direktor škole rukovodi radom škole i odgovoran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti škole. Za svoj rad odgovara Vladi, školskom odboru i ministru.

          Školski odbor razmatra prijave kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora i ministru dostavlja dokumentaciju i spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa u roku od 8 dana od dana razmatranja prijava.

Mandat direktora traje četiri godine i počinje od dana stupanja na dužnost.

          Opšti i posebni uslovi

IV - Uslovi za učešće na konkursu

Za direktora JU Osnovne škole “Aleksa Jakšić” Milići može biti izabrano lice koje ispunjava uslove utvrđene Zakonom o radu, Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, Statuta JU OŠ “Aleksa Jakšić” Milići, Pravnika o uslovima i postupku izbora i razrješenja direktora osnovne škole, i to:

Opšti uslovi:

1.       da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine,

2.       da je stariji od 18 godina.

3.       da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad.

 

          Posebni uslovi:

          Za direktora škole može da bude izabran nastavnik ili stručni saradnik koji:

1. ima završen prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova, ili ekvivalent, ili ispunjava uslove u skladu sa članom 177 stav 2. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 44/17, 31/18 i 84/19)

 2. da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome iz tačke 1.

 3. da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, protiv kojeg nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

          Potrebna dokumentacija

 Kandidat koji konkuriše za radno mjesto direktora škole uz prijavu na konkurs prilaže sledeća dokumenta:

1. diplomu o završenoj stručnoj spremi,

2. potvrdu kojom dokazuje da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u školi nakon sticanja diplome,

3. ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje prilaže samo imenovani kandidat prije stupanja na dužnost, a koje ne može biti starije od šest mjeseci,

4. uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora,

5. uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti,

 morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

6. Prijedlog programa rada direktora u narednom četvorogodišnjem mandatu,

7. preporuku ranijeg poslodavca, odnosno nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen,

8. kratku biografiju sa podacima o prethodnim poslovima i razvoju karijere u struci i ostvarenim rezultatima u radu,

9. izvod iz matične knjige rođenih,

10. uvjerenje o državljanstvu.

          Uvjerenje iz tačke 4. škola će pribaviti službenim putem za imenovanog kandidata, a prije stupanja na dužnost. Kandidati su dužni da uz prijavu dostave dokumenta u originalu ili ovjerene kopije.

 

V - Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave

Prijave se mogu dostaviti lično ili poštom na sljedeću adresu:

JU Osnovna škola “Aleksa Jakšić” Milići, ul. Jove Jovanovića Zmaja broj 3, sa naznakom prijava na konkurs za izbor i imenovanje direktora škole (ne otvarati).

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnim novinama koje se objavljuju u Republici Srpskoj.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.

Dostavljena dokumentacija školi po ovom konkursu se neće vraćati kandidatima.

VI - Napomene

Školski odbor će pismenim putem obavijestiti sve učesnike konkursa o odluci Vlade o imenovanju direktora JU Osnovne škole “Aleksa Jakšić” Milići u roku od osam (8) dana od dana prijema odluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana