JU ZZZ RS – Filijala Zvornik: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 19.10.2022. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Zvornik: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 19.10.2022. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 19.10.2022. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

************

************

************

Opština Osmaci, raspisuje

JAVNI KONKURS

za prijem  volontera u Opštinsku upravu Osmaci

 

       I – Načelnik opštine Osmaci raspisuje Javni konkurs za prijem volontera sa visokom stručnom spremom u Opštinsku upravu Osmaci, bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od jedne godine, radi stručnog osposobljavanja, odnosno sticanja radnog iskustva i uslova za polaganje stručnog ispita i to:

  • diplomirani pravnik- 1 izvršilac,
  1. OPIS POSLOVA

Volonter  će obavljati poslove u svrhu stručne obuke i osposobljavanja za samostalan rad u profesiji za koju je obrazovan u Opštinskoj upravi Osmaci u skladu sa  Programom stručnog osposobljavanja pripravnika u Opštinskoj upravi Osmaci.

  1. STATUS

Volonteri nemaju status zaposlenog lica. Volonteri imaju pravo na dnevni odmor u toku rada, kao i između dva uzastopna radna dana, pravo na osiguranje u slučaju nesreće na poslu i pravo na zdravstveno osiguranje kako je to za nezaposlena lica regulisano zakonom.
 

  1. OPŠTI USLOVI
  1. da je državljanin  Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine,
  2. da je stariji od 18 godina,
  3. da nisu osuđivani za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ih čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi,
  4. da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u gradskoj, odnosno opštinskoj upravi.
  5. da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuje pred Tribunalom-član  IX stav 1. Ustava BiH,
  6. da nije otpušteno iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere, na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini, tri godine prije objavljivanja konkursa,
  7. da ima opštu zdravstvenu sposobnost.
  8. POSEBNI USLOVI
  9. Visoka stručna sprema-VII stepen ili prvi ciklus studija sa najmanje 240 ETCS bodova, sa stručnim zvanjem diplomirani pravnik.
  10. da je na  evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske –Biro Osmaci,
  11. POTREBNA DOKUMENTA

(1) Prijava na Javni konkurs podnosi se na propisanom obrascu-Prijava na javni konkurs, prijavni obrazac može se preuzeti sa zvanične internet stranice Opštine Osmaci i prijemnoj kancelariji Opštine Osmaci.

Uz prijavu na Javni konkurs kandidati su dužni priložiti dokaze za ispunjavanje opštih uslova:

1.  Kao dokaz o ispunjavanju opštih uslova, kandidat prilaže foto-kopije:

- uvjerenje o državljanstvu Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine,

- biografija,

- lična karta,

-  izjava kandidata:

a) da nisu osuđivani za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ih čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi,

b) da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u opštinskoj upravi u skladu sa članom  43 do 47 Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave,

c)  da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuje pred Tribunalom-član IX stav 1. Ustava BiH,

d)  da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere, na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini, tri godine prije objavljivanja konkursa,

(2)  Kao dokaz o ispunjavanju posebnih uslova kandidat prilaže foto-kopiju:

-  Diplome o stečenom obrazovanju;

Ukoliko kandidat iz određenog razloga ne posjeduje diplomu o stečenom obrazovanju može da dostavi uvjerenje o diplomiranju, koje ne može biti starije od roka potrebnog za izdavanje diplome, odnosno ne može biti starije od godinu dana (kandidat uz uvjerenje o diplomiranju dostavlja i potpisano kratko obrazloženje - izjavu u kojoj navodi razloge dostavljanja uvjerenja, a ne diplome, te ukoliko diploma nije izdata u predviđenom roku, dostavlja potvrdu visokoškolske ustanove da diploma nije izdata.

Kandidat koji je visoko obrazovanje stekao po Bolonjskom sistemu studiranja uz diplomu dostavlja i dodatak diplomi, u skladu sa odredbama propisa iz oblasti visokog obrazovanja- Izuzetno, samo u slučaju da visokoškolska ustanova dodatak diplomi nije uopšte izdavala, kandidat je dužan da uz diplomu o stečenom visokom obrazovanju dostavi uvjerenje visokoškolske ustanove da dodatak diplomi nije izdavan, odnosno da se ne izdaje.

Kandidati koji su fakultet završili u inostranstvu imaju obavezu da dostave nostrifikovanu diplomu, u skladu sa zakonskim propisima iz oblasti visokog obrazovanja-Izuzetno ako je kandidati koji su diplomu stekli na teritoriji bivše SFRJ do 6. aprila 1992. godine, kao i oni koji su diplome stekli u Republici Srbiji nemaju obavezu da nostrifikuju diplomu.

Ukoliko je postupak nostrifikacije diplome počet ranije ili je u toku u trenutku prijavljivanja na konkurs, kandidat je dužan da uz prijavu dostavi dokaz o podnesenom zahtjevu za nostrifikaciju diplome nadležnom organu, s tim da nostrifikovanu diplomu dostavlja organu koji je raspisao konkurs najkasnije do dana održavanja intervjua.

Kandidat ne treba da dostavlja uvjerenje o diplomiranju starije od godinu dana ni diplomu o stečenom visokom obrazovanju akademskog zvanja magistra ili ekvivalenta, akademskog zvanja doktora ili ekvivalenta ili druge slične diplome ukoliko nisu tražene u posebnim uslovima konkursa, jer one ne mogu dokazati stečeno zvanje završenog osnovnog, odnosno dodiplomskog studija.

- Uvjerenje da se kandidat nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS-Biro Osmaci sa statusom nezaposlenog lica bez radnog iskustva u traženom stepenu stručne spreme;

- Fotokopija radne knjižice.

(3). Sa kandidatima koji budu ispunjavali uslove Javnog konkursa, Konkursna komisija će obaviti usmeni intervju. O mjestu i vremenu održavanja intervjua, kandidati će biti blagovremeno pismeno obavješteni.

(4). Prvorangirani kandidat, po prijedlogu Komisije, dužan je da u roku od sedam dana od dana prijema obavještenja Komisije dostavi dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova u originalu ili ovjerenoj foto-kopiji, ovjerene izjave o ispunjenosti uslova iz tačke V. stav 1. i 2. Javnog konkursa i uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti.

(5) Ako prvorangirani  kandidat ne dostavi dokaze iz stava 4. ove tačke u propisnom roku ili ako na osnovu dostavljenih dokaza Komisija utvrdi da kandidat ne ispunjava opšte ili posebne uslove pozvaće sljedećeg kandidata po broju osvojenih bodova sa rang-liste uspješnih kandidata da postupe u skladu sa stavom 4. ove tačke

  1. ROK ZA PODNOŠENjE PRIJAVA

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja Javnog konkursa u dnevnom listu „Glas Srpske”.

Javni konkurs biće objavljen u dnevnom listu „Glas Srpske” i zvaničnoj internet stranici Opštine Osmaci www.osmaci.org.

Prijave na javni konkurs se mogu dostaviti lično (prijemna kancelarija) ili putem pošte na adresu: Opština Osmaci, 9 Januar 111, 75406 Osmaci, sa naznakom „Prijava na Javni konkurs za prijem  volontera”.

Za sve informacije možete kontaktirati samostalnog stručnog saradnika za ljudske resurse i personalne poslove u Opštinskoj upravi Osmaci, na tel. 056 337-314.

Nepotpune, nerazumljive i ne blagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

O rezultatima konkursa kandidati će biti pismeno obavješteni.

***

JU,, SREDNjOŠKOLSKI CENTAR BRATUNAC,,

objavljuje

 

 

K  O  N  K  U  R  S

za popunu upražnjenog radnog  mjesta

                        

1 . Profesor  matematike ..... jedan izvršilac na neodređeno radno vrijeme

                                                                 

    U radni odnos se prima lice sa položenim stručnim ispitom za rad u školi.              

Prijem radnika u radni odnos izvršiće se u skladu sa  Zakonom o radu ( Službeni glasnik Republike Srpske broj 1/2016, 66/18 i 119/21) , članom  104. Zakona o srednjem obrazovanju (Službeni glasnik Republike Srpske  broj 41/18,35/20 i 92/20 ) , Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama  (Službeni Glasnik Republike Srpske  broj 29/12 , 80/14 i 83/15 ) i  Pravilnikom o kriterijumima i proceduri prijema radnika u  radni odnos u srednjoj školi  (Službeni Glasnik Republike Srpske broj 24/19)

Uz prijavu potpisanu od strane kandidata  u kojoj se mora navesti kontakt telefon  kandidati su dužni dostaviti sledeću dokumentaciju-   ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćane kandidatima.

  • o odgovarajućoj  stručnoj spremi koja se traži konkursom(završen prvi ciklus studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova i stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent)
  • diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja.
  • o položenom stručnom ispitu za rad u školi.       
  • opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu  iz kategorije porodice poginulog borca
  • opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida
  • optinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog  rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.
  • o državljanstvu BiH
  • iz matične knjige rođenih ili kopija lične karte
  • izdato od zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje.
  • ranijeg poslodavca o stečenom radnom iskustvu u zanimanju i stručnoj spremi koja se traži konkursom.
  • da  protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti polnog integriteta i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,zloupotrebe opojnih sredstava
  • da kandidat nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala službene dužnosti, trgovine ljudima,zlostavljanja djeteta i drugog nasilja i uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece. Uvjerenje za izabranog kandidata pribaviće škola službenim putem prije zasnivanja radnog odnosa.
  • uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti, ne starije od šest mjeseci. Uvjerenje će priložiti izabrani kandidat prije zasnivanja radnog odnosa.             

Sa kandidatima koji budu ispunjavali uslove konkursa i koji uz prijavu na konkurs dostave traženu dokumentaciju, Komisija za izbor kandidata obaviće testiranje i interviju   31.10.2022 . godine sa početkom u  13 časova u prostorijama Škole.Kandidati se neće posebno pozivati na test i interviju i  ukoliko se ne pojave u naznačeno vrijeme smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren osam dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama ,, Glas Srpske,,

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati

Prijavu sa potrebnom dokumentacijom slati na adresu:

J.U.,, SREDNjOŠKOLSKI CENTAR BRATUNAC,, Petra Kočića bb

   75420 Bratunac ili dostaviti lično u sekretarijat škole.

***

 JU Osnovna škola “Kosta Todorović” Skelani

  r a s p i s u j e

 

JAVNI KONKURS

za izbor i imenovanje  direktora Javne ustanove Osnovna škole „Kosta Todorović” Skelani

 

I – Predmet

          Školski odbor Javne ustanove Osnovne škole „ Kosta Todorović” Skelani raspisuje Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Osnovne škole „ Kosta Todorović” Skelani.

II   - Opis poslova

          Direktor škole rukovodi radom škole i odgovoran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti škole. Za svoj rad odgovara Školskom odboru i Ministru.Direktor škole odgovoran je i za obavljanje ostalih poslova utvrđenih Zakonom o sistemu javnih službi i statutom škole, kao i  za poslove propisane članom 152. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske” broj 81/22).

III -  Mandat

          Direktor Javne ustanove Osnovne škole „Kosta Todorović” Skelani bira se na mandatni period od 4 (četiri) godine. Školski odbor dostavlja ministru dokumentaciju i spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora u roku od  8 (osam) dana od dana razmatranja prijava.

Na prijedlog ministra Vlada imenuje za direktora jednog od kandidata sa spiska iz prethodne alineje.

IV   - Opšti i posebni uslovi

          Za direktora Javne ustanove Osnovna škola „Kosta Todorović” Skelani može bitii izabrano lice koje ispunjava opšte i posebne uslove propisane Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske” broj 1/16, 66/18,91/21- Odluka Ustavnog suda Republike Srpske i 119/21), Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni gllasnik Republike Srpske” broj 81/22) te Statutom Javne ustanove Osnovna škola „Kosta Todorović” Skelani i to:

  1. Opšti uslovi
  1. da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad
  2. da je državljanin Republike Srpske/Bosne i Hercegovine
  3. da je stariji od 18 godina.
  1. Posebni uslovi

          Za direktora škole može da bude izabran nastavnik ili stručni saradnik koji :

1) Ima završen prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS  ili ekvivalent,

2) ima najmanje pet godina radnog staža kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome iz tačke 1) ovog stava,

3) nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, protiv kojeg nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti,  službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

V  -  Dokumentacija

           Uz potpisanu prijavu na konkurs kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova i to:

 

  1. Izvod iz matične knjige rođenih
  2. Uvjerenje o državljanstvu
  3. Diplomu o stečenom zvanju
  4. Uvjerenje kojim se dokazuje da ima najmanje pet godina radnog staža kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome,
  5. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,
  6. Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj spsobnosti za rad sa učenicima, koje prilaže samo imenovani kanidat prije stupanja na dužnost,
  7. Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, škola će pribaviti službenim putem za imenovanog kandidata a prije stupanja na dužnost,
  8. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut kriivčni postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad  djetetom ili maloljetnim licem,
  9. Prijedlog programa rada direktora u narednom četvorogodišnjem mandatu,
  10. Preporuku ranijeg poslodavca, odnosno nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen,
  11. Kratku biografiju sa podacima o prethodnim poslovima i razvoju karijere u struci i ostvarenim rezultatima u radu.

 

          Pravo učešća na konkursu na mjesto direktora škole imaju i lica koja ispunjavaju uslove iz člana 198. stav 1. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik Republike Srpske” broj  81/22).

        Radni staž ostvaren na poslovima direktora škole uračunava se u radni staž tražen članom 150. stav 2. tačka 2. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik Republike Srpske” broj  81/22).

 

VI  - Rok i način dostavljanja konkursnih prijava

         Dokumenta se dostavljaju u originalu ili ovjerenoj kopiji.

Neblagovremene i nepotpune priajve neće se uzimati u razmatranje.

Rok za podnošenje konkursnih prijava je 15 dana od  dana objavljivanja konkursa  u dnevnom  listu „Glas Srpske”.

Prijave na konkurs se dostavljaju u zatvorenoj koverti lično ili putem pošte na adresu: Javna ustanova Osnovna škola „Kosta Todorović” Skelani, Skelani bb, 75436 Skelani sa naznakom „ ZA ŠKOLSKI ODBOR-Prijava na konkurs za izbor direktora škole”.

 

VII – Način obavještavanja kandidata

          Školski odbor će pisanim putem obavijestiti sve učesnike konkursa o rješenju o izboru  i imenovanju direktora Javne ustanove Osnovne škole” Kosta Todorović” Skelani u roku od osam dana od dana dostavljanja rješenja školi.

***

JU Osnovna škola „Vuk Karadžić” Bratunac

objavljuje

 

KONKURS

1. Voditelj boravka (jutarnjeg čuvanja djece), lice sa iskustvom i položenim stručnim ispitom (50% radnog vremena), do kraja nastavnog procesa 2022/23. godine;

2. Nastavnik ruskog jezika, (6 časova), lice sa iskustvom i položenim stručnim ispitom ,na određeno, do 31.08.2023. godine.

3. Nastavnik muzičke kulture (3 časa), lice sa iskustvom i položenim stručnim ispitom ,na određeno, do 31.08.2022. godine.

4.Nastavnik fizike, ( 10 časova), lice sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, na određeno, do 31.08.2023. godine.

5.Voditelj produženog boravka (puna norma), lice sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, na neodređeno vrijeme.

 

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na konkurs su:

1.   Da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;

2.   Da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte;

3.   Da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;

4. Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima,zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava;

5. Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece;

6.  Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta,zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem

 Uvjerenja iz tačaka 4. i 5.   škola će  pribaviti službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa, a uvjerenje iz tačke 6. kandidat dostavlja uz konkursnu dokumentaciju.

Uz potpisanu prijavu na konkurs (sa kratkom biografijom, adresom i kontakt telefonom)  i dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova potrebno je dostaviti dokumentacijom na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 115. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Pravilnika o proceduru prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi:

  1. Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,
  2. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičnoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta
  3. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja,
  4. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;
  5. Uvjerenje o radnom stažu izdato od strane ranijeg Poslodavca ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom;
  6. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu;
  7. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog  borca,
  8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije   ratnog vojnog invalida;
  9. Uvjerenje opštinskog organa/gradskog organa uprave nadležnog za boračko invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca;

 

Pored  opštih uslova propisanih Zakonom kojim se utvrđuju radni odnosi i posebnih uslova propisanih u članu 114. stav 1. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske” broj 81/22), kandidat treba da ispunjava uslove predviđene   Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 77/09; 86/10; 25/14 i 76/15). Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduru prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 74/18; i 26/19)

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske” broj  81/22) ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme u skladu sa članom 198. Zakona.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave  kandidata neće se razmatrati.

Testiranje i intervju će se obaviti u četvrtak dana  03.11.2022. godine sa početkom u 10,00 časova (jutarnje čuvanje i produženi boravak) i u 11,00 (za nastavnika ruskog jezika, muzičke kulture i fizike), u prostorijama škole sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koje ispunjavaju uslove konkursa.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa škola će postaviti na oglasnu tablu škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua sa kandidatima.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Ako se kandidat ne pojavi na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljinja u dnevnom listu „Glas Srpske”

Prijave  sa dokazima o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti poštom na adresu škole: JU Osnovna škola „Vuk Karadžić” Bratunac, Petra Kočića bb, 75420 Bratunac, sa naznakom „Za konkurs” ili lično  u sekretarijat škole.

***

Javne ustanove Osnovne muzičke škole “Vojin Komadina” Zvornik,

r a s p i s u j e

 

K  O  N  K  U  R  S

za upražnjeno radno mjesto

 1.Nastavnik violine na neodređeno vrijeme ,24 časa lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom -1.izvršilac                      

2. Nastavnik klavira na neodređeno vrijeme, 24 časa lice  sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom -1 izvršilac.

3.Nastavnik solo pjevanja na neodređeno vrijeme, 24 časa lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom 1-izršilac.

Pored opštih uslova utvrđenih zakonom o radu („Službeni Glasnik broj: 1/16,66/18,91/21,i 119/21) kandidati treba da  ispunjavaju i uslove predviđene Zakonom o osnovnom  vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske”broj 81/22) i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske” broj 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15). Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi (“Službeni glasnik RS”, broj 74/18 i 26/19).

Pravo učešća imaju i lica koja su, po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom  vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske”br 81/22), ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme kao i lica iz člana 114. stav 5. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ( „Službeni glasnik RS” broj 81/22).    

Kandidati na konkursu su dužni dostaviti  sljedeću dokumentaciju:

1) prijavu na konkurs (potpisanu od strane kandidata ), sa adresom, kontakt telefonom, kraćom biografijom i spiskom dokumenata koji se dostavljaju,

2) ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,  odnosno diplomu stečenu nakon završenih  integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

3) uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

4) uvjerenje o položenom stručnom ispitu ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

5) uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,

6) dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

7) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

8) uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom, 

9) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

10) uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike  Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

11) uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom  statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca,

12) izvod iz matične knjige rođenih ili kopija lične karte,

13) uvjerenje o državljanstvu,

14) ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti koje ne može biti starije od 6 mjeseci, a koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije stupanja na dužnost,

15) uvjerenje da kandidat nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,

16) uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,

17) uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

Uvjerenja iz tačke 15. i 16. za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove konkursa neće se uzimati u razmatranje. 

Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa održaće se 1.11.2022. godine u 10 časova, u prostorijama JU OMŠ „Vojin Komadina” Zvornik.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa biće postavljen na oglasnu tablu škole, a kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Ukoliko se kandidat ne pojavi na testiranju i intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u novinama “Glas Srpske” Banja Luka.

Prijave na konkurs sa potpunom  dokumentacijom dostaviti na adresu: JU Osnovna muzička škola “Vojin Komadina”   Zvornik, ul. Svetog Save 71A, 75400 Zvornik, sa naznakom: “Prijava na konkurs” i navesti naziv radnog mjesta na koje se kandidat prijavljuje.

Kontakt telefon: 056/232-092

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana