JU ZZZ RS – Filijala Zvornik: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 16.02.2022. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Zvornik: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 16.02.2022. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 16.02.2022. godine.

 Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

****

****

Opština Srebrenica,

r a s p i s u j e :

 

J A V N I    K O N K U R S

za popunu upražnjenih radnih mjesta

u Opštinskoj upravi opštine Srebrenica

 

I - Raspisuje se Javni  konkurs za  popunu upražnjenih radnih mjesta na neodređeno vrijeme  u opštinskoj upravi opštine Srebrenica, i to:

1.       Samostalni stručni saradnik za prihode .......................................................... 1 izvršilac;

2.       Radnik na održavanju čistoće ...................................................................... 1 izvršilac;

II - Opis poslova

Opis poslova iz tačke 1. i tačke 2. utvrđen je Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u opštinskoj upravi opštine Srebrenice („Službeni glasnik opštine Srebrenice”, broj: 2/17).

1)      5.3 Samostalni stručni saradnik za prihode. Kreira i vrši izradu baze podataka javnih prihoda, prati poreske prihode po vrstama konta, zatim prihoda od poreza na nepokretnostima i koordinira sa poreskom upravom, prati naknade po svim vrstama, kontroliše naknade po odlukama za ustupanje i korišćenje građevinsko zemljišta,  kontroliše i obavještava o naknadama za mineralne sirovine i korišćenje šuma, praćenje i obavještenja o grantovima, sumira mjesečne prihode i upoznaje nadređenog o kretanju istih, te ostale poslove u okviru prihoda kao i javnih nabavki po nalogu načelnika.

Status i kategorija radnog mjesta: službenik pete kategorije, trećeg zvanja;

2)      7.16 Radnik na održavanju čistoće. Dnevno čišćenje kancelarijskog prostora, namještaja i ukrasnih prdmeta u svim objektima opštine, pranje i postavljanje zavjesa po potrebi, dnevno pranje i čišćenje staklenih površina i toaleta, te uredno vođenje evidencije o istom, održavanje cvijeća i čišćenje površina oko objekata opštine, te održavanje zelenih površina u neposrednoj blizini opštine, uklanjanje lišća i drugih predmeta  iz opštinskog dvorišta koji onemogućuju ili ugrožavaju nesmetan i bezbjedan prolaz zaposlenih i korisnika usluga, pridržava se mjera zaštite na radu i da pravilno koristi tehnička, lična i druga zaštitna sredstva na radnom mjestu, prikuplja i izbacuje smeće i otpad iz kancelarija zaposlenih najmanje dva puta dnevno ili po potrebi,oOdgovoran je za ispravnost i održavanje sredstava rada,obavezan je obezbjediti osnovna sredstva higjene i o nedostatku istih obavješatava šefa odsjeka koji obezbjeđuje neophodanu nabavku potrošnih materijala,te vrši i druge poslove po nalogu Šefa odsjeka.

Status i kategorija radnog mjesta: namještenik.

III-Nespojivost i sukob interesa   

Kandidat ne može obavljati dužnost, aktivnost ili biti na položaju koji  je nespojiv sa dužnošću službenika kako je propisano u članu 44. i 45.Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 97/16). Ove odredbe se odnose i na namještenike.

IV- Opšti uslovi

1.       da  je državljani Republike Srpske, odnosno BiH,

2.       da je  stariji od 18 godina,

3.       da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

4.       da nije osuđivan za krivično  djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini  nepodobnim za obavljanje  poslova u gradskoj, odnosno opštinskoj upravi,

 

5.       da nije  otpušten iz  organa uprave  kao rezultat disciplinske mjere nabilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini tri godine prije objavljivanja Konkursa i

 

6.       da nije u sukobu interesa, odnosno da  ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u gradskoj, odnosno opštinskoj upravi.

V - Posebni uslovi

-        za radno mjesto pod rednim brojem 1.

•        školska sprema: VSS – VII stepen ili I – ciklus (240 ECTS bodova) ekonomskog smjera

•        radno iskustvo:    jedna godina radnog iskustva u odgovarajućem stepenu obrazovanja,

•        stručni ispit:     položen stručni ispit za rad u upravi;

 

-        za radno mjesto pod rednim brojem 2.

•        školska sprema: Osnovno obrazovanje

•        radno iskustvo:    šest mjeseci,

 

VI -  Potrebna dokumenta

(1) Uz prijavu na Konkurs,  kandidati su  dužni priložiti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova :

(2) Kao dokaz o ispunjavanju posebnih uslova, kandidat prilaže  foto-kopije:

1)      diplome o završenoj stručnoj spremi,

2)      uvjerenja o položenom stručnom ispitu za rad u upravi, odnosno izjave kojom se kandidat obavezuje da će u roku od šest mjeseci položiti stručni ispit ukoliko bude  zaposlen ili rješenje o oslobađanju od obaveze polaganja stručnog ispita za rad u upravi u skladu sa Uredbom o stručnom ispitu za rad u upravi Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske”, br: 68/11, 85/11 i 7/15), (za poziciju broj 1.)

3)      isprave kojom  se dokazuje radno iskustvo  u struci ( potvrda, rješenje ili drugi akt iz kojeg se vidi na kojim poslovima, sa kojom stručnom spremom i u kom periodu je stečeno radno iskustvo),

(3) Kao dokaz o ispunjavanju opštih uslova kandidat prilaže foto-kopiju lične karte ili pasoša i  foto-kopiju uvjerenja o državljanstvu Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine, i izjave da kandidat:

1) nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuje pred Tribunalom ( član IX stav 1. Ustava BiH),

2)nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u gradskoj upravi,

3) nije otpuštan  iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere, na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini, tri godine prije objavljivanja Konkursa i

4) da ne postoji nespojivost u skladu sa poglavljem III Konkursa.

 

Navedene izjave sastavni su dio propisanog obrasca Prijave na konkurs i ne  dostavljaju se posebno, ali moraju biti potpisane i ovjerene.

5) dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti, dostavljaju samo izabrani kandidati.

(4) Kandidat koji se prijavljuje na više radnih mjesta dostavlja jednu prijavu, u kojoj navodi pozicije za koje se prijavljuje, sa ostalom traženom dokumentacijom kako je navedeno u tekstu ovog konkursa.  

VII-Usmeni intervju i izbor kandidata

(1) Sa svim kandidatima koji  budu ispunjavali uslove  Konkursa Komisija za sprovođenje Javnog konkursa obaviće usmeni intervju,  na kome će se vršiti provjera znanja kandidata o opštem upravnom postupku, poznavanju načina funkcionisanja i organizacije lokalne samouprave i poznavanju poslova radnog mjesta za koje je kandidat konkurisao.  O mjestu i vremenu održavanja intervjua kandidati će biti obaviješteni pojedinačno, putem telefona ili  pismenim putem i putem internet stranice opštine Srebrenica.

 

(2) Prvorangirani kandidat, po prijedlogu Komisije, dužan je  da u roku od sedam dana od dana prijema obavještenja Komisije  dostavi dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova u originalu ili ovjerenoj foto-kopiji, i  ovjerenu izjavu o ispunjenosti uslova iz  poglavlja VI,  stav   ( 3) tačka   1), 2), 3) i 4), kao i  dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti.

 

(3) Ako prvorangirani kandidat  u propisanom roku ne dostavi dokaze  iz prethodnog stava ili ako na osnovu dostavljenih dokaza Komisija utvrdi da kandidat ne ispunjava opšte ili posebne uslove, pozvaće sljedećeg kandidata,  po broju osvojenih bodova sa liste uspješnih kandidata, da postupi u skladu sa odredbama stava 2. ovog poglavlja.

 

VIII - Rok za podnošenje prijava

Rok za podnošenje prijava je  15 dana od dana objavljivanja Konkursa.

Prijava  za učešće na Javnom konkursu podnosi se na propisanom obrascu-Prijava na javni konkurs, koji se može preuzeti  u šalter sali opštine Srebrenica.

          Sve rubrike u prijavnom obrascu moraju biti čitko popunjene, uz obavezan svojeručni potpis, kojim se potvrđuju navodi iz  izjava čiji se sadržaj ne dokazuje posebnim dokumentima, a odnose se na ispunjavanje dijela opštih uslova propisanih članom 67. stav 1. Zakona, a  koji su navedeni u  stavu (3) t. 1, 2, 3 i 4,  poglavlja  VI Konkursa.

Nepotpune i  neblagovremene nprijave neće se uzimati u razmatranje.

Prijave se mogu dostaviti lično ili putem pošte, na adresu: Opština Srebrenica, ulica Srebreničkog odreda bb, sa naznakom: Prijava na Javni   konkurs  za popunu upražnjenih radnih mjesta u opštinskoj upravi opštine Srebrenica.

Dokumenti priloženi uz prijavu na Konkurs neće se vraćati kandidatima.

Prilikom popune upražnjenih mjesta, daće se prednost pod istim uslovima korisnicima prava u skladu sa propisima iz oblasti prava boraca, ratnih invalida, porodica poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Repeblike Srpske

Kontakt  osoba: Vladan Milovanović,Šef kabineta; telefon: 056/445-507.

Javni konkurs će biti objavljen u „Službenom glasniku Republike Srpske,   u dnevnom listu  „ Glas Srpske” i na internet stranici  opštine Srebrenica.

Ako Konkurs  ne bude objavljen istovremeno,  rok će se računati od dana posljednjeg objavljivanja.

***

JU Osnovna škola „Jovan Dučić” Šekovići

raspisuje:

 

JAVNI KONKURS

za popunu  radnog  mjesta

 

 1. Nastavnik ruskog jezika -10 časova sedmično  , na određeno vrijeme do povratka radnice sa porodiljskog  odsustva, a najkasnije do 6.4.2022. godine-pripravnik   - 1 izvršilac,

 

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Za navedeno radna mjesto  prijavljeni kandidati treba  da ispunjavaju opšte uslove propisane Zakonom o radu (“Službeni glasnik RS”,br.1/16 , 66/18 i 119/21), uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik RS”, br. 44/ 17,31/18 , 84/19 ,35/20 i 63/20), Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika,  stručnih saradnika i vaspitača (“Službeni glasnik RS” br. 77/09, 86/10,25/14 i 76/15) i  Pravilnikom o proceduri prijema,  kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi (“Službeni glasnik RS”, 74/18 i 26/19).

 Pravo učešća na konkurs  imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik RS”, broj 44/17 ,31/18 , 84/19, 35/20 i 63/20 ),  ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Opšti i posebni  uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju :

1)da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine,a to se dokazuje uvjerenjem o   državljanstvu,

2) da je punoljetan,a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,

3) da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim  uvjerenjem, izdato  od nadležne zdravstvene ustanove, o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima ne  starije od šest mjeseci, dostaviće samo odabrani kandidat po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4)Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem , zloupotrebe opojnih sredstava,

5)Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanje djece,

6)Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti,  morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uvjerenje iz tačke 4) i 5) za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uz  potpisanu prijavu (sa kratkom biografijom i kontakt telefonom) i  dokumentacije ,naprijed navedene, kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa, potrebno je dostaviti i sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanom Pravilnikom o proceduri prijema,  kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi , i to:

1) ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2)uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3) dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

4) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

5) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračkoinvalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

 6) uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

 7) uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Kandidati su dužni  dostaviti  ovjerene fotokopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave  neće se  uzimati u razmatranje.

Testiranje  i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremne prijave odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se dana 03.03.2022. godine (četvrtak)  sa početkom u 12,30 časova u prostorijama JU Osnovne škole „Jovan Dučić” Šekovići.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa škola će  postaviti na oglasnu tablu škole,  najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua sa kandidatima.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i  intervjuu.  Ako se kandidat ne pojavi na testiranje ili  intervju , smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja posredstvom  Zavoda za  zapošljavanje  Republike Srpske.

Prijave sa dokumentima  dostaviti na adresu JU Osnovna  škola „Jovan Dučić” Šekovići ul. Prote Matije Nenadovića broj: 5 ,75450 Šekovići , sa naznakom  -prijava na konkurs -   Tel:056/653-206.

***

JU OŠ „ALEKSA ŠANTIĆ”

 O S M A C I

 

r a s p i s u j e

 

JAVNI KONKURS

ZA POPUNU UPRAŽNjENIH RADNIH MJESTA

 

1.       Direktor JU Osnovne škole „Aleksa Šantić” iz Osmaka raspisuje Javni konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta i to:

 

3)      Nastavnik razredne nastave  - određeno radno vrijeme, do povratka radnice sa porodiljskog bolovanja  – položen stručni ispit -      1. izvršilac.

 

2.       Uslovi za učešće na konkursu

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 01/16) kandidati trebaju i da ispunjavaju posebne uslove propisane članom 104 . stav 1 i 3. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 44/17 i 31/18), člana 5. stav / g / Pravilnika o stručnim profilima nastavnika i stručnih saradnika  te članom 5 i 6 Pravilnika o proceduri prijema , kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi , („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 74/18 i  26/19).

Opšti uslovi:

- da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine,

- da je radno sposoban,

- da je punoljetan,

- da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela,

- uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,

Posebni uslovi:

7.       Odgovarajući nivo obrazovanja – završen prvi ciklus studijskog programa i stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

 i da ispunjavaju posebne uslove propisane članom 104 . stav 1 . Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 44/17 i 31/18), i člana 5. stav / g / Pravilnika o stručnim profilima nastavnika i stručnih saradnika.

 

3.       Potrebna dokumentacija

Kandidati koji se prijavljuju na javni konkurs dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju:

 

1) Prijavu na konkurs (potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje) sa adresom, kraćom biografijom i spiskom dokumentacije koja se prilaže,

2) Ovjerenu kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje koje se traži ovim konkursom

3) Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

4) Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,

5) Uvjerenje o radnom stažu,

6) Uvjerenje o položenom stručnom ispitu.

7)  Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena lična karta

8 ) Uvjerenje o državljanstvu

 

Dostavljena dokumentacija će se bodovati od strane komisije na način i u skladu sa odredbama Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi ((„Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 74/18).

Uvjerenje da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom škola će pribaviti službeno samo za kandidata koji bude izabran putem konkursa, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Ljekarsko uvjerenje o radnoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci priložiće samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu.

 

4.       Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave:

Prijave na konkurs sa potpunom dokumentacijom se mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na sledeću adresu: JU Osnovna škola „Aleksa Šantić”,Centar bb, Osmaci, sa naznakom „Prijava na konkurs”.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih traženih dokumenata i dostavljena dokumentacija  neće biti vraćena kandidatima.

Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnim novinama „Glas Srpske” Banja Luka.

Neblagovremene i nepotpune prijave kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove konkursa  neće se uzimati u razmatranje.

 

5.       Napomene:

Na osnovu člana 2. Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o proceduri prijema radnika, kandidati koji su dostavili podpune i blagovremene prijave, obaviće testiranje i intervju dana 28.02.2022. godine u 12 časova., te se neće posebno pozivati.

Ukoliko se kandidat ne pojavi na testiranju ili intervju, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Škola će istaći spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa na oglasnu tablu škole.

Škola će pismenim putem obavjestiti sve učesnike o ishodu konkursa u roku    od osam  dana od dana donošenja odluke.                                                                                

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana