JU ZZZ RS – Filijala Zvornik: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 11.10.2023. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Zvornik: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 11.10.2023. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 11.10. 2023. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

*****

*****

*****

OPŠTINA MILIĆI

 

 d o n o s i

 

 

O D L U K U

o poništavanju Javnog konkursa

za popunjavanje upražnjenog radnog mjesta u Opštinskoj upravi opštine Milići

 

I

Poništava se Javni konkurs za popunjavanje upražnjenog radnog mjesta u Opštinskoj upravi opštine Milići broj 02-120-3/23 od 22.09.2023. godine, objavljen u dnevnim listu „Glas Srpske" izdanje od 27.09.2023. godine i na internet stranici Opštine Milići dana 27.09.2023. godine.

II

Javni konkurs se poništava iz razloga što popunjavanje radnog mjesta Samostalni stručni saradnik za poslove civilne zaštite nije predviđeno Planom zapošljavanja u Opštinskoj upravi opštine Milići za 2023. godinu („Službeni glasnik opštine Milići", broj 1/23).

 

III

Ova Odluka biće objavljena u dnevnom listu „Glas Srpske" i na internet stranici Opštine Milići.

***

 Javna ustanova Srednjoškolski centar

 „Milutin Milanković" Milići

 raspisuje

 

K O N K U R S

za prijem nastavnika pripravnika

 

  1. Nastavnik stručnih predmeta u struci elektrotehnika u zanimanju tehničar informacionih tehnologija, električar – elektroinstalater i električar telekomunikacija, 1 izvršilac, puna norma na određeno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja a najkasnije do 31.08.2024. godine.

                                                                                                                                              

Uz prijavu potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs za prijem u radni odnos sa kratkom biografijom i kontakt telefonom, potrebno je da kandidat dostavi i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost opštih uslova i to:

  1. da je  državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,  

     2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili  

         ovjerenom kopijom lične karte,

     3. da  je radno sposoban, a to se  dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj     sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci i prilaže ga samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

    4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv                                            dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja   djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili  maloljetnim licem, zloupotrebe   opojnih sredstava,

      5. uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece,

      6. uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uvjerenja iz tačke 4) i 5) za izabranog kandidata Škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja  radnog odnosa.

Kandidat je dužan dostaviti i dokumentaciju kojom dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje:

 

1. Završen prvi ciklus studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje    240 ECTS bodova i stručnim zvanjem: diplomirani inženjer elektrotehnike, profesor elektrotehnike, diplomirani inženjer elektronike.

Priložiti: ovjerenu fotokopiju diplome ili uvjerenja o završenom studiju.

2. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje da se lice nalazi na evidenciji nezaposlenih lica - Biro Milići

Priložiti:  uvjerenje Zavoda za zapošljavanje.

3. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

4. Uvjerenje izdato od  Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

5. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

6. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

7. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca,

Spisak kandidata koji mogu pristupiti testiranju objaviće se na oglasnoj tabli škole tri dana prije zakazanog testiranja.

Intervju i testiranje kandidata će se obaviti 03.11.2023. u 9,00 časova, sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene i potpisane prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ukoliko se ne pojave na testiranje ili intervju, smatraće se da su odustali od  prijave na konkurs.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Kandidati  su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata, pošto se iste               ne vraćaju kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja.

Prijave sa potrebnim dokumentima dostaviti u kovertama sa naznakom „za konkurs" na protokol škole ili putem pošte na adresu:

 Javna ustanova Srednjoškolski centar

 „Milutin Milanković"

 Nikole Tesle 34                                                                                     

 75446 Milići.

***

JU OŠ „ALEKSA ŠANTIĆ"

O  S  M  A  C  I

 raspisuje:

 

KONKURS

za izbor i imenovanje direktora

JU OŠ „ALEKSA ŠANTIĆ" OSMACI

 

Na osnovu člana 150. stav 2. tačka 1, 2 i 3. Zakona , za direktora škole može da bude izabran nastavnik ili stručni saradnik  koji ispunjava sledeće uslove:

  1. Da ima završen prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent,
  2. Da ima najmanje pet godina radnog staža kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome iz tačke 1. ovog stava.
  3. Da nije osuđen pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, protiv kojeg nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti , službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljernim licem.

Na mjesto direktora škole mogu konkurisati nastavnici i stručni saradnici iz člana 198. stav 2. Zakona.

Uz prijavu kandidat je obavezan priložiti sledeću dokumentaciju:

  1. Diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa ili ekvivalent,
  2. Potvrdu kojom dokazuje das ima najmanje pet godina radnog staža kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome.
  3. Ljekarsko uvjerenje o psiho fizičkoj sposobnosti izdato od strane sertifikovane zdravstvene ustanove koje nemože biti starije od šest mjeseci i prilaže ga samo izabrani kandidat.
  4. Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora,
  5. Uvjerenje da se protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela protiv dostojanstva ličnosti, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.
  6. Podpisan prijedlog programa  rada za naredni četverogodišnji mandat.
  7. Preporuku ranijeg poslodavca ili nastavničkog vijeća u kojoj je kandidat zaposlen.
  8. Kratku biografiju sa podacima o predhodnim poslovima i razvoju karijere u struci i ostvarenim rezultatima u radu.

             Uvjerenje pod tačkom  4. ovog člana  škola će pribaviti službenim putem za imenovanog kandidata a prije stupanja na dužnost.

  • ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja.
  • se imenuje na period od 4 godine
  • rezultatima izbora kandidati će biti pismeno obavješteni u roku od 8. dana od dana dobijanja Odluke Vlade RS.
  • i neblagovremene prijave neće biti razmatrane.
  •  Prijave sa potrebnim dokumentima slati na adresu:

JU OŠ „ALEKSA ŠANTIĆ" OSMACI.

Ulica:Deveti januar Osmaci  75 406.

***

 JU,, SREDNjOŠKOLSKI CENTAR BRATUNAC,, objavljuje

K  O  N  K  U  R  S

za prijem radnika

 

                         1 . Nastavnik stručnih predmeta u struci elektrotehnika -diplomiran  inženjer elektrotehnike, smjer elektronikaJedan izvršilac na određeno vrijeme do povratka radnika sa  bolovanja                                                      

    U radni odnos se prima lice sa radnim iskustvom u zanimanju i stepenu stručne spreme  traženim konkursom.

              

Prijem radnika u radni odnos izvršiće se u skladu sa  Zakonom o radu ( Službeni glasnik Republike Srpske broj 1/2016, 66/18 i 119/21) , članom  104. Zakona o srednjem obrazovanju (Službeni glasnik Republike Srpske  broj 41/18,35/20,92/20,55/23 ) , Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama  (Službeni Glasnik Republike Srpske  broj 29/12 , 80/14 i 83/15 ) i  Pravilnikom o kriterijumima i proceduri prijema radnika u  radni odnos u srednjoj školi  (Službeni Glasnik Republike Srpske broj 24/19)

Uz prijavu na konkur potpisanu od strane kandidata  u kojoj se mora navesti kontakt telefon  kandidati su dužni dostaviti sledeću dokumentaciju-   ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćane kandidatima.

 

  1. o odgovarajućoj  stručnoj spremi koja se traži konkursom.
  2. diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja.
  3. o radnom stažu stečenom u zanimanju i stepenu stručne spreme tražene konkursom izdato od stane ranijeg poslodavca.

      

  1. opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu  iz kategorije porodice poginulog borca
  2. opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida
  3. opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog  rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.
  4. o državljanstvu BiH
  5. iz matične knjige rođenih ili kopija lične karte
  6. izdato od zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje.
  7. da  protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti polnog integriteta i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,zloupotrebe opojnih sredstava
  8. da kandidat nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala službene dužnosti, trgovine ljudima,zlostavljanja djeteta i drugog nasilja i uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece. Uvjerenje za izabranog kandidata pribaviće škola službenim putem prije zasnivanja radnog odnosa.
  9. uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti, ne starije od šest mjeseci. Uvjerenje će priložiti izabrani kandidat prije zasnivanja radnog odnosa.
  10. sa podacima iz  posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem prije zasnivanja radnog odnosa.
  11. učešća na konkurs imaju i lica  čije su diplome izdate u Bosni i Hercegovini, kao i diplome izdate u bivšoj SFRJ do 06. aprila 1992. godine sa istim stepenom i vrstom stručne spreme koja se traži za navedeno radno mjesto.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa Škola će objaviti na oglasnoj tabli.

Sa kandidatima koji budu ispunjavali uslove konkursa i koji uz prijavu na konkurs dostave traženu dokumentaciju, Komisija za izbor kandidata obaviće testiranje i interviju   24.10.2023 . godine sa početkom u  13 časova u prostorijama Škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na test i interviju i  ukoliko se ne pojave u naznačeno vrijeme smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren osam dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama ,, Glas Srpske,,

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Prijavu  na konkurs sa potrebnom dokumentacijom dostaviti na adresu:

J.U.,, SREDNjOŠKOLSKI CENTAR BRATUNAC,, Petra Kočića bb

   75420 Bratunac   u zatvorenoj  koverti, sa naznakom ,, prijava na konkurs,,.

***

 SŠC „Milorad Vlačić" Vlasenica, raspisuje

 

K  O  N  K  U  R  S

za radno mjesto

 

  1. Nastavnik srpskog jezika ................................ 8 časova na određeno vrijeme do 31.08.2024.godine
  2. Nastavnik ekonomske grupe predmeta ........... 15 časova na određeno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja a najduže do 31.08.2024.godine.                                                                                                                                

  I         Opšti uslovi

  1. da je državljanin Republike Srpske, ili BiH
  2. da je stariji od 18 godina,
  3. da ima opštu zdravstvenu sposobnost i psiho-fizičku sposobnost za rad sa učenicima,
  4. da nije pravosnažnom presudom osuđivan za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem koje uvjerenje škola pribavlja po službenoj dužnosti za izabranog kandidata

II       Posebni uslovi

  1. Za radno mjesto pod rednim brojem 1. pripravnik,

 pod rednim brojem 2. lice sa radnim iskustvom.

  1.  Završen fakultet odgovarajućeg smjera u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova ili 180 bodova (Pravilnik o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama i gimnazijama)
  2. Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 104.stav 7. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Sl.glasnik RS" broj. 41/18,35/20,92/20,55/23), i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu važećeg Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ispunjavali uslove u pogledu profila i izvanja nastavnika.
  3.  Svi kandidati moraju ispunjavati, kako opšte uslove predviđene Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske" br.1/16,66/18,91/21), tako i posebne uslove u skladu sa članom 104. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske" br. 41/18,35/20,92/20,55/23), Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim stručnim i srednjim tehničkim školama („Službeni glasnik Republike Srpske" br. 29/12, 80/14 i 83/15) Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji („Službeni glasnik Republike Srpske" br. 120/20), pravilnika o prijemu u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja za prijem radnika.

III     Potrebna dokumentacija:

      1.    Potpisana prijava na konkurs sa kratkom biografijom,

  1. Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena kopija lične karte,
  2. Izvod iz matične knjige državljana,
  3. Ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove o opštoj i psihofizičkoj sposobnosti za rad sa djecom (dostavlja se nakon odabira kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa, ne starije od 6 mjeseci),
  4. Uvjerenje da lice nije pravosnažnom presudom osuđivano za krivična djela a posebno za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem
  5. Ovjerena fotokopija diplome, ili uvjerenje o završenom školovanju,
  6. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
  7. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidatat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,
  8. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,
  9. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa iskustvom,
  10. Ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, kandidat je dužan da dostavi uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,
  11. Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece,
  12. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,
  13. Uvjerenja iz tačke 5. i tačke 12. za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem,
  14. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  15. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije boraca,
  16. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

Oglas ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje, kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Testiranje i intervju za kandidate koji su dostavili potpune i blagovremene prijave će se održati 25.10.2023.godine u prostorijama škole sa početkom u 13:30 časova. Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs. Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole.

Kontakt telefon 056/734-833, 056/490-711

Prijave sa dokumentima slati poštom u zapečaćenoj koverti na adresu: SŠC „ Milorad Vlačić" Vlasenica  Sv. Apostola Petra i Pavla 37, 75440 Vlasenica, sa naznakom: Prijava na konkurs.

***

 JU Srednjoškolski centar „Srebrenica", raspisuje,

K O N K U R S

za popunu upražnjenih radnih mjesta

  1. Nastavnik stručnih predmeta i praktične nastave u struci Zdravstvo (dipl.medicinska sestra ili viša medicinska sestra-tehničar) 16 časova, 1 izvršilac, lice sa iskustvom, na određeno vrijeme, do povratka radnice sa porodiljskog odsustva;
  2. Nastavnik stručnih predmeta u struci Zdravstvo (doktor medicine) 20 časova, 1 izvršilac, lice sa iskustvom, na neodređeno vrijeme i
  3. Nastavnik stručnih predmeta u struci Zdravstvo (doktor medicine) 16 časova, 1 izvršilac, lice sa iskustvom, na neodređeno vrijeme.

I        Uslovi Konkursa:

Kandidati pored opštih uslova utvrđenih Zakonom o radu, treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 104. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj, 41/18, 35/20, 92/20 i 55/23), Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem  („Službeni glasnik Republike Srpske, br. 24/19) i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama („Službeni glasnik Republike Srpske, br. 29/12, 86/13- odluka US, 80/14 i 83/15) .

OPŠTI USLOVI:

  1. da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine;
  2. da je punoljetan;
  3. da je radno sposoban;
  4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava;
  5. uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece;
  6. uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

POSEBNI USLOVI:

1.Da ima odgovarajući nivo obrazovanja – završen najmanje prvi ciklus studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent i stručno zvanje u određenoj oblasti za radna mjesta pod rednim brojem 2. i 3., a za radno mjesto pod rednim brojem 1. završena viša škola ili prvi ciklus studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent i stručno zvanje u određenoj oblasti.

2.ima ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima;

3.kandidat koji ima završen drugi ciklus studija, obavezno mora imati završen prvi ciklus studija iz iste naučne oblasti.

4.ima položen stručni ispit za rad u nastavi.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 104. stav 7. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj, 41/18, 35/20, 92/20 i 55/23).

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj, 41/18, 35/20, 92/20 i 55/23),  ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

II       Potrebna dokumentacija:

-svojeručno potpisana prijava na Konkurs sa kratkom biografijom (navesti adresu prebivališta, mail  i broj telefona);

-uvjerenje o državljanstvu;

-izvod iz matične knjige rođenih ili kopija lične karte;

-ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove o opštoj sposobnosti za rad, psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, ne starije od 6 mjeseci ( prilaže ga samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa);

  • foto-kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno potrebno stručno zvanje ili ekvivalent (za radna mjesta pod rednim brojem 2. i 3);
  • foto-kopija diplome o završenom obrazovanju za zvanje viša medicinska sestra-tehničar, šesti stepen ili ovjerena foto-kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno potrebno stručno zvanje (diplomirana medicinska sestra) ili ekvivalent (za radno mjesto pod rednim brojem 1);
  • o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta  koji je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku  i didaktičko-metodičku grupu predmeta;
  • o stručnom ispitu za rad u nastavi.
  • da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita (ukoliko je kandidat položio stručni ispit u okviru druge struke istog nivoa obrazovanja ili kandidatu koji je položio stručni ispit u drugim ustanovama/institucijama po programu koji nije isti kao program iz Pravilnika o polaganju stručnog ispita u srednjoj školi;
  • diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

-uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;

-uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca u kome je navedena vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla;

-uvjerenje iz tačke 6. opštih uslova Konkursa;

-uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca, Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

-uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida, Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

-uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca, Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Uvjerenje iz tačke 4. i 5. opštih uslova Konkursa za izabranog kandidata Škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Testiranje koje se odnosi na poznavanje struke i poslova propisanih za radno mjesto na koje je kandidat konkurisao je 26.10.2023. godine u 10:00 časova. Intervju sa ciljem procjene profesionalnih karakteristika, iskazanih sposobnosti i kompetencija kandidata je 26.10.2023. godine, nakon testiranja. Testiranje i intervju se vrše u prostorijama Škole sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove Konkursa. Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove Konkursa nakon pregleda dostavljene dokumentacije biće objavljen na oglasnoj tabli Škole 23.10.2023. godine do 15:00 časova.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ukoliko se kandidat ne pojavi na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na Konkurs.

Kandidati dostavljaju ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Nepotpuna, neblagovremena  i neovjerna dokumentacija neće biti razmatrana.

Prijave na Konkurs sa potrebnom dokumentacijom slati poštom na adresu JU Srednjoškolski centar „Srebrenica", Ul. Milivoja Mićića bb. 75430 Srebrenica sa naznakom „Prijava na konkurs" i naziv radnog mjesta na koje kandidat konkuriše ili lično na protokol Škole.

Konkurs ostaje otvoren osam dana od dana objavljivanja.

***

 JU Osnovna škola „Nikola Tesla" Pilica 

o b j a v lj u j e:

 

K O N K U R S

Za upražnjena radna mjesta

 

1.Nastavnik geografije, 14 časova redovne nastave, na određeno vrijeme do povratka radnika s bolovanja, lice sa radnim iskustvom  i položen stručni ispit , 1 izvršilac

Posebni uslovi radnoh mjesta

Za navedena radna mjesta pored  opštih uslova utvrđenih Zakonom kojim se uređuju radni odnosi i posebnih uslova propisanih u članu 114. stav (1)  Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" br. 81/22), kandidati treba da ispunjavaju uslove predviđene Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15).

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" br. 81/22) ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme. Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 114. stav 5. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" br. 81/22).

Prijem radnika u radni odnos izvršiće se u skladu sa članom 127. stav  (5) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" br. 81/22) i odredbama Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 74/23) koje nisu u suprotnosti sa  Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 81/22).

Uz prijavu na raspisani konkurs, potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs sa adresom prebivališta i brojem telefona, potrebno je da kandidati dostave i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost opštih  uslova i to:

1) da je državljanin Republike Srpske ili  Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2) da je punoljetan, što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,

3) da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem i psihofizičkoj sposobnosti izdatim od strane certifikovane zdravstvene ustanove koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnum za rad u školi, te za krivična djela učinjena protiv:  službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog inegriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se  dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti,

5) da se ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za  krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se dokazuje  uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica  za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,

6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak  za krivična  djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uvjerenje iz tačke 4) i 5) za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Kandidati su dužni da dostave  i dokumentaciju na osnovu koje se  dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje  po kriterijumima iz člana 127. stav  (5) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 81/22) i odredbama Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 74/23) koje nisu u suprotnosti sa  Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" br. 81/22) i to:

1) ovjerena foto-kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u  kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili  diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;

2)  uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj  i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;

3) uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno obrazovni rad, odnosno stručnom ispitu za ostale radnike sa završenim visokim obrazovanjem,

4) uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravičnikom o polaganju stručnog ispita u školi,

5) dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koji traže zaposlenje, nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme,

7) uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca koje sadrži podatke iz kojih se jasno vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostarenog radnog staža po vrstama posla.

Ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije člana porodice poginulog borca,  ratnog vojnog invalida i borca Odbrambeno-otadžbinskog rata kandidat je dužan dostaviti i dokumentaciju za određivanje prednosti u slučaju da dva ili više kandidata imaju jednak broj bodova i to:

a) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno- otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

b) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom  statusu  ratnog vojnog invalida  Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

v) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom  statusu borca  Odbrambeno- otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Dana, 24.10.2023. godine u 10 časova u prostorijama JU Osnovne škole „Nikola Tesla" Pilica, obaviće se testiranje, a istog dana u 11 časova i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno, koji ispunjavaju uslove konkursa.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju. Ako se ne pojavi na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je kandidat odustao od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Prijave dostavljati lično ili putem pošte na adresu JU Osnovna škola "Nikola Tesla" Pilica,  75412 Pilica.

Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u Glasu Srpskom

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.        

                                       

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana