JU ZZZ RS – Filijala Trebinje: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 9.12.2020. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Trebinje: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 9.12.2020. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 9.12.2020. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice

********

*************

OKRUŽNI SUD U TREBINjU

 

         

JAVNI KONKURS

za prijem radnika  u radni  odnos na neodređeno vrijeme

 

 

1. Radnik na održavanju čistoće .…………….… 1(jedan) izvršilac

 

          Opis poslova: Radnik na održavanju čistoće vrši čišćenje prostorija i inventara suda,  osigurava, tečnost, papir, sapun i ostala sredstva za održavanje sanitarnih čvorova od ekonoma, te saopštava zapažanja o kvarovima i neispravnim instalacijama u zgradi suda i kvarovima na sredstvima kojima rukuje, te obavlja i druge poslove po naredbi predsjednika suda.

 Opšti uslovi:

- da je državljanin RS ili BiH,

- da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

- da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora, najmanje od 6 mjeseci, ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u državnim organima.

 Posebni uslovi:

 

- završena osmogodišnja škola

Potrebni dokumenti: (Original ili ovjerene kopije)

- uvjerenje o državljanstvu,

- izvod iz matične knjige rođenih,

- svjedočanstvo o završenoj osmogodišnjoj školi,

- za ispunjavanje opštih uslova iz tačke 3. svi kandidati treba da dostave ovjerenu pismenu izjavu.

 Izabrani kandidat će biti dužan dostaviti uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta, nakon izbora kandidata.

Sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se intervju.

Rok i adresa dostave:

          Sva tražena dokumenta potrebno je dostaviti u roku od 15 dana, od dana objavljivanja Javnog konkursa u dnevnom listu "Glas Srpske".

          Dokumenti se mogu dostaviti neposredno Okružnom sudu u Trebinju ili putem pošte, na adresu: Ulica Vojvode Stepe Stepanovića broj 18 , 89101 Trebinje, sa naznakom "Javni konkurs".

          Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

          Dokumentacija se vraća samo na vlastiti zahtjev.

***

JU ZA PREDŠKOLSKO VASPITANjE

I OBRAZOVANjE "BUDUĆNOST" BILEĆA

 

          Na  osnovu  član 84. stav 1. tačka 18. i 25. i člana 62. Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 79/15 i 63/20), direktor Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje "Budućnost" Bileća, donosi:

 

 ODLUKU

 o poništavanju javnog konkursa

 I

          Poništava se  javni  konkurs  za prijem  radnika - diplomirani  vaspitač  za  predškolsko  vaspitanje  na neodređeno  vrijeme  1  izvršilac,  u JU Za predškolsko  vaspitanje i  obrazovanje "Budućnost" Bileća, broj 271/20 od 26.10.2020. godine, objavljen 28.10.2020. godine u dnevnom listu "Glas Srpske".

 II

          Konkurs  se poništava  zbog  nemogućnosti  poštovanja zakonom predviđenih  rokova za prijem, zbog epidemiološkog stanja  pojedinih  zaposlenih.

III

          Ova odluka biće objavljena u dnevnom listu "Glas Srpske".

***

JU SŠC "SVETOZAR ĆOROVIĆ"

 LjUBINjE

KONKURS

za prijem u radni odnos

Na određeno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja, a najduže do 31.8.2021. godine

1. Profesor matematike 10 časova sedmično u Berkovićima ............................................. 1 izvršilac sa iskustvom i položenim stručnim ispitom.

2. Profesor informatike 2 časa sedmično u Berkovićima ................................................ 1 izvršilac sa iskustvom i položenim stručnim ispitom .

3. Profesor poslovno informatičke obuke  2 časa sedmično u Berkovićima .....................1 izvršilac sa iskustvom i položenim stručnim ispitom.

4. Profesor procesa razvoja softvera 2 časa sedmično u Berkovićima .............................1 izvršilac sa iskustvom i položenim stručnim ispitom.

5. Profesor praktične nastave ekonomski tehničar  2 časa sedmično u Berkovićima ...........1 izvršilac sa iskustvom i položenim stručnim ispitom.

6. Profesor privredne matematike 2 časa sedmično  u Ljubinju .......................................1 izvršilac sa iskustvom i položenim stručnim ispitom.

 

Pored opštih uslova predviđenih  Zakonom o radu ("Službeni glasnik Republike Srpske", br. 01/16 i 66/18 ), kandidati  treba da ispunjavaju i posebne uslove  iz :

Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju  član 104. ("Službeni  glasnik Republike Srpske", br.41/18, 35/20 i 92/35) , Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim  stručnim  školama  ("Službeni glasnik Republike Srpske", br. 29/12, 80/14 i 83/15) .

Pravo učešća na konkursu imaju lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", br.41/18, 35/20 i 92/20), ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika   i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove konkursa.

 

Kandidati su dužni dostaviti dokaze za ispunjavanje navedenih  uslova i to:                                                  

- prijavu (potpisanu od strane kandidata) sa kratkom biografijom , adresom i kontakt telefonom,

- uvjerenje o državljanstvu,

- izvod iz matične knjige rođenih,

- uvjerenje suda da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem;

- diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent  (diplome stečene van BiH i  Republike Srbije   poslije  6. aprila 1992. godine trebaju biti nostrifikovane),

- uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi.

Ljekarsko uvjerenje, od nadležne zdravstvene ustanove, o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima se dostavlja nakon što kandidat bude izabran na konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa (ne starije od 6 mjeseci).

Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom za  krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava škola će pribaviti službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa;

Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece škola će pribaviti službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Prijem kandidata u radni odnos vršiće se u skladu sa odredbama Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 24/19) , te je za bodovanje potrebno dostaviti sljedeće dokumente.

- Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi na postoje podaci o prosjeku ocjena),

U izuzetnim slučajevima , ukoliko kandidat iz opravdanih razloga na može pribaviti dokument o prosjeku ocjena tokom studiranja , prosječna ocjena se može dokazati ovjerenom fotokopijom indeksa,

- Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica za nezaposlena lica koja se nalaze na toj evidenciji (nakon sticanja stručne spreme tražene konkursom),

- Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca koje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi : vrsta posla , stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla (za kandidate sa iskustvom),

- Uvjerenje opštinskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o  utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

- Uvjerenje opštinskog organa uprave nadležnog  za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida ,

- Uvjerenje opštinskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa škola će objaviti 21.12.2020. godine na oglasnoj tabli škole i  do tada prijave trebaju biti u školi.

Sa kandidatima koji su blagovremeno dostavili prijave i  ispunjavaju  uslove konkursa  obaviće se testiranje i intervju 24.12.2020. godine u prostorijama škole u  godine u 10 sati.

Kandidati se neće posebno pozivati i oni koji se ne pojave na testiranju u zakazano vrijeme smatraće se da su odustali od prijave.

Konkurs ostaje otvoren osam dana od dana objavljivanja.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Prijave sa odgovarajućom dokumentacijom lično ili putem pošte dostaviti na adresu Javna ustanova Srednjoškolski centar  "Svetozar Ćorović",  Svetosavska 22, Ljubinje sa naznakom  "Prijava na konkurs za (navesti radno mjesto na koje se konkuriše)".

***

JU SŠC "ALEKSA ŠANTIĆ"

NEVESINjE

 

KONKURS

 

za izbor i imenovanje direktora JU SŠC "Aleksa Šantić" Nevesinje

                   

Za direktora škole može biti izabrano lice koje pored opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa ispunjava i posebne uslove predviđene članom 129. stav 2. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik RS", broj 41/88 i 92/20).

 

Opšti uslovi:

 

- da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine što dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

- da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

- da je je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

         

Posebni uslovi za kandidate:

- da ima završen najmanje prvi ciklus studija u trajanju od najmanje četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent,

- da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u školi nakon sticanja diplome iz prethodne tačke,

- da nije osuđivan pravosnažnom presudom na za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih droga (uvjerenje iz ove tačke za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa),

- uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece (uvjerenje iz ove tačke za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa),

- uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

- ima predložen program rada i ističe se svojim radom i sposobnostima za organizovanje vaspitno-obrazovnog rada škole i

- da ispunjava uslove za radno mjesto nastavnika i stručnog saradnika u školi u kojoj konkuriše.

 

Uz prijavu na konkurs, kandidati su dužni da, kao dokaz o ispunjavanju opštih i posebnih uslova konkursa, dostave ovjerene kopije ili originale sljedećih dokumenata:

 

- Diplomu ili ovjerenu fotokopiju diplome o stečenoj stručnoj spremi,

- Izvod iz matične knjige rođenih ili kopija lične karte ,

- Uvjerenje o državljanstvu ,

- Potvrdu kojom dokazuje da ima najmanje 5 godina radnog iskustva u  školi kao nastavnik ili stručni saradnik,

- Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

- Prijedlog programa rada za mandatni period,

- Kratku biografiju,  

 

      Direktor škole bira se na period od četiri godine i po isteku mandata može biti izabran još jedan mandat u istoj školi. Mandat počinje od dana stupanja na dužnost.

Rok za podnošenje prijava na konkurs je 15 dana od dana objavljivanja istog u sredstvima javnog informisanja.

Prijave sa dokazima o ispunjenju uslova dostaviti lično u prostorije uprave škole ili putem pošte na sledeću adresu: JU SŠC "Aleksa Šantić" Nevesinje, Petra Samardžića bb, 88280 Nevesinje, sa naznakom: "Konkurs za izbor direktora škole".

 

 Svi učesnici konkursa  pismenim putem će biti obaviješteni o odluci o izboru direktora u roku od 8 dana od dana donošenja iste.

 

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana