JU ZZZ RS – Filijala Prijedor: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 25.10.2023. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Prijedor: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 25.10.2023. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 25.10. 2023. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

*****

*****

*****

Opština Krupa na Uni, Milana Jelića 3,

79 227 Krupa na Uni

JAVNI KONKURS

za popunjavanje upražnjenog radnog mjesta u Opštinskoj upravi

Opštine Krupa na Uni

I –  U Opštinsku upravu Opštine Krupa na Uni prima se u radni odnos na neodređeno vrijeme u statusu službenika:

  1. Stručni saradnik za unos faktura, naloga i narudžbenica u trezorskom poslovanju i poslove blagajne .......................................... 1 izvršilac

II - Opis poslova

       Zaposleni na radnom mjestu iz tačke I ima status službenika i obavlja poslove i radne zadatke utvrđene Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Opštinskoj upravi Opštine Krupa na Uni i  Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Opštinske uprave Opštine Krupa na Uni  .

III – Opšti uslovi

  1. da je državljanin RS, odnosno BiH
  2. da je stariji od 18 godina
  3. da ima opštu zdrastvenu sposobnost
  4. da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci, ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi jedinice lokalne samouprave
  5. da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da  nije odbio naredbu da se povinuje  pred Tribunalom ( član IX stav 1.Ustava BiH).
  6. da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti BiH, u periodu od tri godine prije dana objavljivanja ovog konkursa.
  7. da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja su nespojiva sa dužnošću službenika, odnosno namještenika u opštinskoj upravi, u skladu sa članom od 43. do 47. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave .

IV – Posebni uslovi

          Opis poslova

          Za radno mjesto pod brojem 1.

       Pored opštih, posebni uslovi koje mora ispunjavati kandidat za radno mjesto  „Stručni saradnik za unos faktura, naloga i narudžbenica u trezorskom poslovanju i poslove blagajne", opštinski službenik sedme  kategorije, prvog zvanja su:

  • srednja stručna sprema, društveni smjer
  • Dvije  godine radnog iskustva u skladu sa uslovima za zvanje u okviru kategorije
  • Položen stručni ispit za rad u organima uprave
  • Poznavanje rada na računaru

Status, kategorija i zvanje radnog mjesta: opštinski službenik sedme  kategorije, prvog  zvanja

 

Potrebno stručno zvanje: srednja stručna sprema, društveni smjer, dvije godine radnog iskustva, položen stručni ispit za rad u organim uprave i poznavanje  rada na računaru,

Složenost poslova: rutinski poslovi sa velikim brojem međusobno povezanih zadataka u kojima se primjenjuju jednostavno i precizno utvrđene metode rada i postupci,

Samostalnost u radu: samostalnost u radu ograničena je nadzorom i pomoći neposrednog rukovodioca u rješavanju stručnih pitanja,

Odgovornost: odgovornost za pravilnu primjenu metoda rada, postupaka ili stručnih tehnika,

Poslovna komunikacija: kontakti unutar unutrašnje organizacione jedinice u kojoj je sistematizovano radno mjesto.

Kandidati koji nemaju položen stručni ispit za rad u upravi mogu se primiti na rad, s tim da su dužni isti položiti u roku od šest mjeseci od dana zaposlenja. Ako ne polože stručni ispit za rad u upravi u roku od šest mjeseci od dana zaposlenja, prestaje im radni odnos.

V – Potrebna dokumenta

Prijava za učešće na Javnom konkursu podnosi se na propisanom obrascu- „Prijava na javni konkurs", koji je dostupan na internet stranici Ministarstva uprave i lokalne samouprave, a može se preuzeti i u Opštinskoj upravi Opštine Krupa na Uni.

       Tačnost podataka navedenih u obrascu „Prijava na Javni konkurs" kandidati potvrđuju svojim potpisom.

       Sve rubrike u prijavnom obrascu moraju biti čitko popunjene, uz obavezan svojeručni potpis, kojim se potvrđuju navodi iz izjava, čiji se sadržaj ne dokazuje posebnim dokumentima, a odnose se na ispunjavanje djela opštih uslova Javnog konkursa.

       Prilikom prijave na Javni konkurs kandidat prilaže i dokaze o ispunjenosti opštih i posebnih uslova, kako slijedi:

       Kao dokaz o ispunjavanju opštih uslova kandidat prilaže foto-kopiju uvjerenja o državljanstvu RS , odnosno BiH i izjave da kandidat:

 

  1. da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da  nije odbio naredbu da se povinuje  pred Tribunalom ( član IX stav 1.Ustava BiH).
  2. da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci, ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi jedinice lokalne samouprave
  3. da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti BiH, u periodu od tri godine prije dana objavljivanja ovog konkursa.
  4. da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja se nespojiva sa dužnošću službenika, odnosno namještenika u opštinskoj upravi, u skladu sa članom od 43. do 47. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave .

   Gore navedene izjave o opštim uslovima sastavni su dio prijave na Javni konkurs-prijavnog obrasca.

   Kao dokaz o ispunjavanju posebnih uslova kandidat prilaže foto-kopije:

  1. Diplome o završenoj stručnoj spremi
  2. uvjerenja o položenom stručnom ispitu za rad u upravi ili izjavu kojom se kandidat koji nema položen stručni ispit obavezuje da će u roku od šest mjeseci položiti stručni  ispit ako bude zaposlen ili rješenje o oslobađanju od obaveze polaganja stručnog ispita za rad u upravi u skladu sa Uredbom o stručnom ispitu za rad u upravi RS .
  3. isprave kojom se dokazuje radno iskustvo u traženom stepenu stručne spreme (potvrda, uvjerenje ili drugi akt poslodavca iz kojeg se vidi na kojim poslovima, sa kojom stručnom spremom i u kom periodu je stečeno radno iskustvo),
  4. isprave o poznavanju rada na računaru

      Kao dokaz o radnom iskustvu kandidat može da dostavi:

  • potvrde ili uvjerenja poslodavca ili poslodavaca kod kojih je kandidat radio ili radi, koji treba da budu precizni i detaljni, odnosno u kojima treba da su navedeni podaci o tome na kojim poslovima je radio kandidat-naziv radnog mjesta, da li su to poslovi srednje stručne spreme, odnosno obrazovanja, koliko dugo je obavljao navedene poslove, opis poslova, te treba da bude precizno naveden period angažovanja na radnim zadacima,
  • uvjerenje o činjenicama iz matične evidencije nadležne institucije za penzijsko i invalidsko osiguranje, uz dostavljanje potvrde koja razjašnjava šifre zanimanja iz uvjerenje, tako da na osnovu osnovu ovih dokaza može utvrditi da li je kandidat radio na poslovima za koje se traži srednja stručna sprema i koliko dugo, odnosno da li posjeduje traženo radno iskustvo ili
  • pismo preporuke ili drugu sličnu ispravu ako sadrži sve navedene elemente potvrde ili uvjerenja.

Kao dokaz o poznavanju rada na računaru kandidat može da dostavi:

  • uvjerenje škole ili druge institucije koja se bavi obučavanjem rada na računaru, diplomu ili drugu ispravu koja potvrđuje stečeno zvanje ili zanimanje koje je neposredno vezano za rad na računaru, odnosno svjedočanstvo o završenoj srednjoj stručnoj spremi o položenom predmetu iz informatike.

Dokazi se dostavljaju na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Republici Srpskoj.

Neblagovremene, nedopuštene, nerazumljive i nepotpune prijave i prijave kandidata koji ne ispunjavaju opšte i posebne uslove iz Javnog konkursa Konkursna komisija odbaciće zaključkom.

VI        Prvorangirani kandidat, po prijedlogu Komisije za sprovođenje Javnog konkursa (Konkursna komisija), dužan je da u roku od sedam dana od dana prijema obavještenja Konkursne komisije dostavi dokaze o ispunjavanja opštih i posebnih uslova, u originalu ili ovjerenoj foto- kopiji, uvjerenje o opštoj zdrastvenoj sposobnosti i ovjerene izjave o ispunjenosti opštih uslova (podt.1), 2), 3) i 4), kako slijedi:

  • da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da  nije odbio naredbu da se povinuje  pred Tribunalom ( član IX stav 1.Ustava BiH).
  • da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci, ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi jedinice lokalne samouprave
  • da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti BiH, u periodu od tri godine prije dana objavljivanja ovog konkursa.
  • da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja se nespojiva sa dužnošću službenika, odnosno namještenika u opštinskoj upravi, u skladu sa članom od 43. do 47. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave .

          Ako prvorangirani kandidat ne dostavi navedene dokaze u propisanom roku ili ako na osnovu dostavljenih dokaza Komisija utvrdi da kandidat ne ispunjava opšte i posebne uslove, pozvaće sljedećeg kandidata po broju osvojenih bodova sa liste uspješnih kandidata da ostave gore navedene dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova i odgovarajuće ovjerene izjave.

          Sa kandidatima koji budu ispunjavali uslove Konkursne komisije za sprovođenje konkursa obaviće intervju, a o mjestu i vremenu održavanja intervjua kandidati će biti blagovremeno obavješteni.

VII  Prijave na Javni konkurs dostavljaju se ličn  ili putem pošte na adresu: Opština Krupa na Uni, Milana Jelića 3, 79 227 Krupa na Uni, svakim radnim danom od 07:00 do 15:00 časova, sa naznakom: Prijava na Javni konkurs ( broj i datum konkursa ).Na koverti je obavezno naznačiti radno mjesto na koje se kanditat prijavljuje.

       Osoba zadužena za davanje dodatnih obavještenja o Javnom konkursu je Dušan Ćulibrk, zamjenik načelnika Opštine Krupa na Uni, kontakt telefon  052/750-001.

VIII – Rok za podnošenje prijava

      Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja Javnog konkursa. Javni konkurs biće objavljen u "Službenom glasniku Republike Srpske" i dnevnom listu  "Glas Srpske".

    Ako Konkurs ne bude objavljen istovremeno, rok će se računati od dana poslednjeg objavljivanja..

***

JU Muzička škola „Savo Balaban"

Branislava Nušića br. 9

79 101 PRIJEDOR

                                                                                

K  O  N  K  U  R  S

za  popunu upražnjenog  radnog  mjesta

 

  1. Profesor  fizičkog vaspitanja - VII stepen stručne spreme –  4 časa  sedmično  - sa radnim  iskustvom i položenim  stručnim  ispitom  na određeno vrijeme  do  31.08.2024. godine 

OPŠTI  USLOVI:

  1.  1) da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje                                                                                          

uvjerenjem o državljanstvu,

 2) da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom  lične karte,

 3) da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci, i  prilaže  ga samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

 4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,

5)  uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece,

6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom  ili maloljetnim licem.

      (2)  Uvjerenje  iz  stava 1. tačka 4)  i 5) za izabranog kandidata škola  pribavlja  službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

      (3) Uz potpisanu prijavu  i dokumentaciju iz  opštih uslova potrebno je dostaviti  dokumentaciju  na osnovu koje se dokazuje  ispunjenost  posebnih uslova  i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje.

Dokumentacija iz stava 3) podrazumijeva:

  1. ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa  u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,
  2. uvjerenje o položenom stručnom ispitu,
  3. dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
  4. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja  traže zaposlenje,
  5. uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,
  6. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike  Srspke,  ukoliko  se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  7. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida  Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske,  ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
  8. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca  Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske,  ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

     (4) Pravo učešća na konkursu  imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu   Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

     (5) Pravo učešća na konkursu  imaju i lica  koja su stekla radni staž  van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju  ostale uslove  propisane  Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju.

     (6) Za sve kandidate koji ispunjavaju gore navedene uslove testiranje i intervju će se održati   06.11.2023. godine sa početkom u  10  časova, u prostorijama škole.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije,  škola će postaviti  na oglasnoj tabli škole, a po mogućnosti i na internet stranicu  škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidat  koji se ne pojavi na testiranju  i intervjuu smatraće se da je odustao od prijave.

    (7) Kandidati  su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i isti se ne vraćaju.

Neblagovremene  i nepotpuno dostavljene prijave se neće razmatrati.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u GLASU SRPSKE.   

Prijave sa potpunom dokumentacijom  dostaviti  lično ili  slati na adresu škole.

***

JU Muzička škola „Savo Balaban"

Branislava Nušića br. 9

79 101 PRIJEDOR                        

K  O  N  K  U  R  S

za  popunu upražnjenog  radnog  mjesta

 

1. Računovođa – diplomirani ekonomista -  VII stepen  stručne  spreme,  sa radnim iskustvom,  koji ima odgovarajuću  licencu u skladu sa zakonom kojom se uređuje oblast  računovodstva  na  određeno vrijeme  do  povratka radnice  sa porodiljskog  odsustva do  29.01.2025. godine

OPŠTI  USLOVI:

  1. 1) da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje                                                                                          

uvjerenjem o državljanstvu,

 2) da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom  lične karte,

 3) da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci, i  prilaže  ga samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

 4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,

5)  uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece,

6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

      (2)  Uvjerenje  iz  stava 1. tačka 4)  i 5) za izabranog kandidata škola  pribavlja  službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

      (3)  Uz potpisanu prijavu  i dokumentaciju iz  opštih uslova potrebno je dostaviti  dokumentaciju  na osnovu koje se dokazuje  ispunjenost  posebnih uslova  i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje.

Dokumentacija iz stava 3) podrazumijeva:

  1. ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa  ekonomije, finansija ili računovodstva  u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova ili ekvivalent,  koji ima odgovarajuću licencu u skladu sa zakonom kojim se uređuje oblast računovodstva,
  2. dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
  3. odgovarajuća licenca u skladu sa zakonom  kojom se uređuje oblast računovodstva,
  4. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja  traže zaposlenje,
  5. uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,
  6. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS,  ukoliko  se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  7. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida  Odbrambeno-otadžbinskog rata RS,  ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
  8. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca  Odbrambeno-otadžbinskog rata RS,  ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

       (4) Za sve kandidate koji ispunjavaju gore navedene uslove testiranje i intervju će se održati  06.11.2023. godine sa početkom u  10  časova, u prostorijama škole.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije,  škola će postaviti  na oglasnoj tabli škole, a po mogućnosti i na internet stranicu  škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidat  koji se ne pojavi na testiranju  i intervjuu smatraće se da je odustao od prijave.

      (5) Kandidati  su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i isti se ne vraćaju.

Neblagovremene  i nepotpuno dostavljene prijave se neće razmatrati.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u GLASU SRPSKE.   

Prijave sa potpunom dokumentacijom  dostaviti  lično ili  slati na adresu škole.

***

JU OŠ »BRANKO ĆOPIĆ»

DONjI  DUBOVIK

K R U P A   N A   U N I

Na osnovu člana 152.  Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, direktor JU Osnovne škole "Branko Ćopić"  Donji Dubovik, Krupa na Uni, 

O B J A V Lj U J E

PONIŠTAVANjE DIJELA  KONKURSA

objavljenog u listu „Glas Srpske" dana, 11.oktobra  2023.godine

Vršimo poništavanje dijela  Konkursa objavljenog 11.10.2023.godine u Glasu Srpske, za upražnjeno radno mjesto u tačci II, podtačka 4. koja  glasi:

II-SLOBODNA RADNA MJESTA NA ODREĐENO RADNO VRIJEME :

      4.Voditelj  boravka, nepuna   norma   po   (50% norme) u  skladu sa

  Saglasnosti  Ministarstva      prosvjete      i      kulture   Republike

  Srpske  broj:07.041/610-270-56/23   od   15.08.2023.  godine,  do  kraja nastavne školske 2022/23. godine.                                                          2 izvršioca

***

Branko Ćopić» Donji Dubovik

– 79227 Krupa na Uni, Braće Mandić 4.

K O N K U R S

ZA UPRAŽNjENO RADNO MJESTO

 

I-SLOBODNO RADNO MJESTO NA ODREĐENO RADNO VRIJEME :

 -Voditelj  boravka, nepuna   norma   po   (50% norme) u  skladu sa

  Saglasnosti  Ministarstva      prosvjete      i      kulture   Republike

  Srpske  broj:07.041/610-270-56/23   od   15.08.2023.  godine,  do             

  kraja nastavne školske 2023/24. godine. 2 izvršioca

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

   Pored  opštih uslova utvrđenih  Zakonom kojim se uređuju radni odnosi i posebnih uslova propisanih u članu 114. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju , kandidati treba da ispunjavaju uslove predviđene  Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima  nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača . 

Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 114.stav 5. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  .

                   Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju   ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme. Prijem radnika u radni odnos izvršiće se u skladu sa članom 127.  Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i odredbama Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za  prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi.

Poslove voditelja  boravka  mogu da obavljaju lica koja ispunjavaju uslove iz člana 54. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju .

Uz prijavu na objavljeni konkurs potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs, potrebno je da kandidati dostave i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost opštih  uslova i to:
1) Da je državljanin RS ili  BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;
2)  Da je punoljetan, što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte;

3)  Da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti,  koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;

4)  Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava, što se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje će škola pribaviti službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa;
5) Da nije upisan u Registar lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, što se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra koje će škola pribaviti službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa      i

6) Da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom, ili maloljetnim licem, što se dokazuje uvjerenjem koje je kandidat dužan dostaviti.

Kandidati su dužni da dostave  i dokumentaciju na osnovu koje se  dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje  po kriterijumima propisanim  članom 127.  Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za  prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi   i to:

1) Ovjerena foto-kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u  kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;
2) Uvjerenje o položenoj pedagoško – psihološkoj i didaktičko – metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško – psihološku i didaktičko – metodičku grupu predmeta;
3) Uvjerenje o položenom stručnom ispitu;

4) uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se uređuje oblast polaganja stručnog ispita u osnovnoj školi,
5) Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

6) Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje i
7) Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca.

            Ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije člana porodice poginulog borca,  ratnog vojnog invalida i borca Odbrambeno- otadžbinskog rata kandidat je dužan dostaviti i dokumentaciju za određivanje prednosti u slučaju da dva ili više kandidata imaju jednak broj bodova i to:

1) Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;
2) Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom  statusu  ratnog vojnog invalida  Odbrambeno- otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

 3) Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom  statusu borca  Odbrambeno- otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima. Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata se neće razmatrati.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se 09.11.2023. godine  sa početkom rada u 900 časova u prostorijama matične škole u Donjem Duboviku.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu tablu Škole, najmanje  tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

            Rok za podnošenje prijava je 8 (osam) dana od dana objavljivanja u Glasu Srpske.Kandidati se neće posebno pozivati na  testiranje i intervju, a ako se kandidat ne pojavi na  testiranju i intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.Prijave sa dokazima o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti isključivo u zatvorenoj koverti sa naznakom: „Prijava na konkurs"– Komisiji za izbor,  sa naznakom za koje radno mjesto se  konkuriše, slati na adresu škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana