JU ZZZ RS – Filijala Prijedor: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 24.08.2022. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Prijedor: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 24.08.2022. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 24.08.2022. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

*********

**********

JU Osnovna škola „Branko Ćopić"

Prijedor, Rudnička 13      

 

Predmet: Ispravka konkursa

Dana 17.08.2022. u dnevnom listu „Glas Srpske" objavljen je konkurs za popunu određenih radnih mjesta, a između ostalih i za pozicije:

  1. Voditelj produženog boravka – puno radno vrijeme, na određeno vrijeme, do 30.06.2022. godine, sa iskustvom – položen stručni ispit, i
  2. Voditelj produženog boravka – pola radnog vremena, na određeno vrijeme, do 30.06.2022. godine, sa iskustvom – položen stručni ispit.

Greškom je za gore naznačene pozicije navedeno vrijeme trajanja ugovora o radu do 30. 06.2022. godine, a treba da stoji: 30.06.2023. godine.

***

JU Ugostiteljsko-ekonomska škola Prijedor

Ul. Vuka Karadžića br.16

791010 Prijedor

 

ISPRAVKA KONKURSA

 

Tekst konkursa objavljenog u srijedu, 17. avgusta 2022. godine u dnevnim novinama

„ Glas Srpske" pod tačkom 3. mijenja se glasi:

- Profesor fizičkog vaspitanja - 1 izvršilac, 8 časova, na određeno vrijeme, do 31.8.2023. godine, položen stručni ispit za rad u vaspitno-obrazovnom procesu.

***

JU Ugostiteljsko-ekonomska škola Prijedor

Ul. Vuka Karadžića br.16

79101 Prijedor

 

JAVNI KONKURS

ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

 

1. Nastavnika stručnih predmeta u struci: ekonomija pravo i trgovina, 2 časa, praktična nastava-pravo, na određeno vrijeme, do 31.8.2023. godine, sa položenim stručnim ispitom  za rad u obrazovno-vaspitnom procesu .......................... 1 izvršilac.

 

Kandidati treba da ispunjavaju opšte uslove predviđene Zakonom o radu, kao i uslove iz člana 104. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Pravilnikom  o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim čkolama.

Prijem kandidata u radni odnos vršiće se na osnovu Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem.

POTREBNA DOKUMENTACIJA

Uz obavezno potpisanu prijavu i kraću biografiju, kandidati trebaju dostaviti originale ili ovjerene fotokopije (ovjera ne smije biti starija od 6 mjeseci) sljedećih dokumenata, kojima se dokazuje ispunjavanje opštih i posebnih uslova.

 

 I Opšti uslovi se dokazuju sljedećom dokumentacijom:

    1.Da je državljanin RS- BiH - uvjerenjem o državljanstvu,

    2.Da je punoljetan – izvodom iz matične knjige rođenih,

3. Da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihičkoj, fizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti (ne starijim od 6 mjeseci) izdatim od nadležne ustanove, koje će dostaviti kandidat koji bude odabran po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa, 

4. Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava Uvjerenje o neosuđivanosti za izabranog kandidata škola će zatražiti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

5. Uvjerenje da nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem. Navedeno uvjerenje dostavlja kandidat.

6. Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece. Navedeno uvjerenje škola će zatražiti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

II Posebni uslovi se dokazuju dokumentacijom propisanom Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju kao i Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem, a na osnovu kojih će se izvršiti bodovanje i rangiranje prijavljenih kandidata:

1. Ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova i stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

2. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika  koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didatičko-metodičku grupu predmeta,

3. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje na području jedinice lokalne samouprave gdje je kandidat prijavljen o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja stručne spreme tražene konkursom,

4. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca kod kojeg je kandidat bio zaposlen na radnom mjestu koje odgovara stručnoj spremi koja se traži ovim konkursom u kome je naznačeno: vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog staža po vrstama posla.

5. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u obrazovno-vaspitnom procesu,

6. Dodatak diplomi o prosječnoj ocjeni tokom studiranja ili uvjerenje izdato od visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena.

7. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku  zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca.

8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku  zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko  se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku  zaštitu o utvrđenom statusu  borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS,  ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Pravo učešća na konkurs imaju lica iz člana 104. stav 7. i člana 106. stav 9. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju

Dostavljena dokumentacija i drugi dokazi će se bodovati od strane Komisije na način i u skladu sa odredbama Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem.

 Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave

Prijave se mogu dostaviti poštom ili lično na sljedeću adresu: JU UGOSTITELjSKO-EKONOMSKA ŠKOLA, ul. Vuka Karadžića 16, 79101 Prijedor, sa naznakom „za konkurs" i napomenom „ne otvarati".

Rok za podnošenje prijave je 8 (osam) dana od dana objavljivanja konkursa.

Neblagovremene i nepotpune prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove konkursa neće se uzeti u razmatranje, već će se evidentirati, uz naznaku da prijava na javni konkurs nije dostavljena blagovremeno i/ili da nije potpuna, a nakon toga komisija predlaže direktoru škole donošenje zaključka kojim se prijava odbacuje.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu tablu i to najkasnije tri dana prije zakazanog  testitanja i intervjua.

Sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove utvrđene ovim Konkursom, komisija za izbor obaviće testiranje kandidata dana, 06.09.2022. godine sa početkom u 09:00 časova, u prostorijama Škole.

Intervju sa kandidatima će se obaviti dana, 06.09.2022. godine sa početkom u 10:30 časova, u prostorijama Škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na test i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu u zakazanim terminima, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Dostavljena dokumentacija školi po ovom konkursu se neće vraćati kandidatima.

Škola će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o ishodu konkursa.

***

JU „Elektrotehnička škola", Prijedor

Nikole Pašića 4, 79101 Prijedor

          Na osnovu člana  128. stav 1. tačka 15. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, školski odbor Javne ustanove  „Elektrotehničke škole" Prijedor,  donosi

O D L U K U

o poništavanju konkursa za izbor i imenovanje direktora škole

 

1.Poništava se javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove „Elektrotehničke škole" Prijedor, objavljen  dana 22.06.2022. godine u dnevnom listu ''Glas Srpske'', po nalogu Ministarstva prosvjete i kulture RS, a zbog proceduralne greške.

2. Odluka o poništenju konkursa će biti objavljena  u dnevnom listu ''Glasu Srpske'' dana 24.08.2022. godine.

O b r a z l o ž e nj e

 

          Dana 22.06.2022. godine u dnevnom listu „Glas Srpske" objevljen je konkurs za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove „Elektrotehničke škole" Prijedor. Po nalogu Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske broj 07.05/611-142/22 od 08.08.2022. godine navedeni konkurs se poništava zbog proceduralne greške. Odluka o poništenju konkursa će biti objavljena u „Glasu Srpske" dana 24.08.2022. godine.

***

 JU OŠ „Sveti Sava" Kozarska Dubica

 Dositejeva bb

79240  Kozarska Dubica

   

KONKURS

za popunu upražnjenog radnog  mjesta

  1. Nastavnik za nastavni predmet njemački jezik - 4 časa, na određeno vrijeme, do povratka radnika sa bolovanja, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu ................................ 1 izvršilac;
  2. Nastavnik razredne nastave, puna norma časova, na određeno vrijeme, lice bez radnog iskustva, do povratka radnika sa porodiljskog odsustva, a najduže do 5.3.2023.godine  ............................................................ 1 izvršilac;
  3. Nastavnik razredne nastave, puna norma časova, na neodređeno vrijeme, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu .......................... 1 izvršilac;
  4. Nastavnik za nastavni predmet  geografija - 16 časova, na određeno vrijeme, do povratka radnika sa bolovanja, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu .... 1 izvršilac.

 

 Opšti i posebni uslovi koje treba da ispunjavaju kandidati  predviđeni su Zakonom o radu, Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, a prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi.

Odredbama Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnka i vaspitača  propisana je vrsta stručne spreme  i koja lica mogu da budu angažovana na navedena radna mjesta, odnosno koje uslove kandidat treba da ispunjavaju u pogledu stručne spreme. 

1.Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju :

1. da je državnjanin RS, odnosno BiH, što se dokazuje uvjerenjem o

 državljanstvu,

2. da je punoljetan, što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih, ili kopijom  lične karte,

3. da je radno sposoban, što se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti,  koje ne može biti starije od 6 mjeseci, a koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava što se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti,

5. uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djeteta,

6. uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti , morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uvjerenja iz  tačke 4. i  5.  opštih uslova za izabranog kandidata škola će pribaviti službeni putem,  prije zasnivanja radnog odnosa, a uvjerenje o nevođenju postupka ( tačka 6. ) kandidat je dužan dostaviti uz prijavu na konkurs.

Uz prijavu ( sa kratkom biografijom, adresom, kontakt telefonom i naznačenom pozicijom na koju se konkuriše) potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs i dokumentaciju traženu opštim uslovima ovog konkursa , potrebno je dostaviti  i sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 115. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  i Pravilnika o proceduri i kriterijumima  za prijem  u radni odnosi načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi :

1.ovjerenu foto-kopiju diplome o  završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti , ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;

2.uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičkoj-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toklu studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,
3.uvjerenje o položenom stručnom ispitu  za rad u vaspitno-obrazovnom procesu ( za radna mjesta pod tačkom 1, 3 i 4 konkursa),

4.uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi, ukoliko je za to radno mjesto uslov uvjerenje o položenom stručnom ispitu),

5.dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
6.uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezapolsenih lica koja traže zaposlenje,
7.uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca koje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi vrsta posla,stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža, ( za radna mjesta pod tačkom 1, 3 i 4 konkursa),

8. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulug boraca,
9.uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu  borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
10.uvjerenje opštinskog/gradskog  organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  borca odbrambeno-otadžbinskog rata RS-e, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca,

Kandidati su  dužni dostaviti ovjerene kopije svih  traženih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Pravo učešća na ovom konkursu imaju i lica iz člana 104.stav 6) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju , odnosno lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane ovim zakonom, kao i kandidati koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste  stručne spreme u skadu sa članom 177.Zakona.

Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata neće se razmatrati.

Testiranje kandidata koji su dostavili blagovremene i potpune prijave za radno mjesto po raspisanom  konkursu će se obaviti dana   7.9.2022. godine ( srijeda ) sa početkom u  12  časova u prostorijama škole, nakon čega  će se obaviti i intervju.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove po raspisanom konkursu biće objavljeni na oglasnoj tabli škole najkasnije tri dana prije zakazanog intervjua i testiranja.                 

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju. Ukoliko se kandidat ne pojavi na zakazanom testiranju i intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren osam ( 8) dana od dana objavljivanja u dnevnom, listu „ Glas Srpske".

Prijave i dokaze o ispunjenosti uslova konkursa dostaviti putem pošte na adresu škole, sa naznakom „Za konkurs „.NAPOMENA: Kandidati su prilikom dolaska u školu dužni poštovati sve mjere i preporuke JZU Instituta za javno zdravstvo RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana