JU ZZZ RS – Filijala Prijedor: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 19.07.2023. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Prijedor: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 19.07.2023. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 19.07. 2023. godine.

 Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

**********

**********

 

JAVNI KONKURS

Za popunu upražnjenog radnog mjesta službenika u Opštinskoj upravi Opštine Novi Grad

 

I – Raspisuje se konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta u statusu službenika u Opštinskoj upravi Opštine Novi Grad, na neodređeno vrijeme i to za radno mjesto:

  • Samostalni stručni saradnik za poslove komunalne policije, 1 izvršilac

II - Opis poslova i radnih zadataka

Opis poslova i radnih zadataka dat je u članu 38. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Opštinskoj upravi opštine Novi Grad („Službeni glasnik opštine Novi Grad", broj: 9/18, 12/18, 3/19, 8/19, 9/19, 1/20, 2/20, 7/20, 9/20, 1/21, 5/21, 6/21, 8/21, 11/21, 2/22, 5/22, 1/23 i 4/23).

 

III - Opšti i posebni uslovi

  1. Opšti uslovi:
  1. da je državljanin Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine,
  2. da je stariji od 18 godina,
  3. da ima opštu zdravstvenu sposobnost,
  4. da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi,
  5. da nije otpuštan iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere, na bilo kom nivou vlasti u Bosni i Hercegovini, tri godine prije objavljivanja konkursa i
  6. da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u opštinskoj upravi.
  7. Posebni uslovi:
  • Samostalni stručni saradnik za poslove komunalne policije:
  • VSS – društvenog, tehničkog ili biotehničkog smjera ili prvi ciklus studija sa najmanje 240 ECTS bodova;
  • najmanje jedna godina radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja;
  • položen stručni ispit za rad u opštinskoj upravi;

-    poznavanje rada na računaru.

Izuzetno, kandidat koji je u drugim organizacijama i organima radio, a nema položen stručni ispit za rad u upravi, može da se primi u radni odnos uz obavezu da položi stručni ispitu roku od 6 (šest) mjeseci od dana zaposlenja. Ukoliko kandidat ne položi stručni ispit u roku od 6 (šest) mjeseci, prestaje mu radni odnos.

IV - Nespojivost

Kandidati ne mogu obavljati funkciju u političkoj stranci ili biti na položaju koji je nespojiv sa njihovim službenim dužnostima u skladu sa Zakonom o službenicima i namještenicima u organima jedinica loklane samouprave.

V - Potrebna dokumentacija

  1. Prijava za učešće na Javnom konkursu podnosi se na propisanom obrascu - Prijava na javni konkurs, koju kandidati mogu preuzeti sa službene internet stranice Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske (Obrazac br.1)

Tačnost podataka navedenih u obrascu prijave na javni konkurs kandidati potvrđuju svojim potpisom.

Sve rubrike u prijavnom obrascu moraju biti čitko popunjene, uz obavezan svojeručni potpis, kojim se potvrđuju navodi iz izjava, čiji se sadržaj ne dokazuje posebnim dokumentima, a odnose se na ispunjavanje dijela opštih uslova Javnog konkursa.

Prilikom prijave na Javni konkurs kandidat prilaže i dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova, kako slijedi:

  1. Kao dokaze o ispunjenosti opštih uslova kandidat je dužan dostaviti foto-kopiju uvjerenja o državljanstvu Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine i potpisane izjave:
  1. da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odobio naredbu da se povinuje pred Tribunalom – član  IX stav 1. Ustava BiH;
  2. da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi;
  3. da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini tri godine prije objavljivanja Konkursa;
  4.  da ne postoji nespojivost u skladu sa članom 43-47. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinica lokalne samouprave koji regulišu nespojivost i sukob interesa, a koje su sastavni dio prijave na javni konkurs.

Gore navedene izjave o opštim uslovima sastavni su dio Prijave na javni konkurs – prijavnog obrasca.

  1. Kao dokaz o ispunjenosti posebnih uslova kandidat prilaže foto-kopije:
  1. diplome o završenoj stručnoj spremi;
  2. uvjerenja o položenom stručnom ispitu za rad u upravi, odnosno izjave kojom se kandidat obavezuje da će u roku od 6 (šest) mjeseci položiti stručni ispit ukoliko bude zaposlen ili rješenja o oslobađanju obaveze polaganja stručnog ispita za rad u upravi u skladu sa Uredbom o stručnom ispitu za rad u upravi Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 68/11, 85/11 i 7/15);
  3. isprave o radnom iskustvu (potvrda, rješenje ili drugi akt iz kojeg se vidi na kojim poslovima, sa kojom stručnom spremom i u kom periodu je stečeno radno iskustvo);
  4. isprave ili izjave u pisanoj formi da ispunjava i druge uslove.

VI - Postupak izbora kandidata

  1. Sa kandidatima koji budu ispunjavali uslove Javnog konkursa Konkursna komisija će obaviti intervju, na osnovu kojeg se utvrđuje sposobnost kandidata da radi na određenom radnom mjestu koje se popunjava, njegova ukupna stručnost, kao i način organizovanja i izvršavanja poslova na tom radnom mjestu.
  2. O mjestu i vremenu održavanja intervjua kandidati će biti blagovremeno obavješteni.
  3. Prvorangirani kandidat, po prijedlogu Komisije, dužan je da u roku od 7 (sedam) dana od dana prijema obavještenja Komisije dostavi dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova u originalu ili ovjerenoj foto-kopiji, ovjerene izjave iz člana V stav 2) tačke 1,3. i 4.  Javnog konkursa, uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti i uvjerenje da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi.
  4. Ako prvorangirani kandidat ne dostavi dokaze u propisanom roku ili ako na osnovu dostavljenih dokaza Komisija utvrdi da kandidat ne ispunjava opšte i posebne uslove, pozvaće slijedećeg kandidata po broju osvojenih bodova sa rang-liste uspješnih kandidata da postupi u skladu sa stavom 3) ovog člana.

VII - Rok i mjesto podnošenja prijava

Javni konkurs biće objavljen u „Službenom glasniku Republike Srpske", dnevnom listu „Glas Srpske" i na internet stranici Opštine Novi Grad  www.opstina-nograd.com.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana posljednje objave.

Prijave se dostavljaju lično na protokol ili putem pošte, na adresu: Opština Novi Grad, ul. Petra Kočića br. 2, sa naznakom: „Prijava na Javni konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta službenika u Opštinskoj upravi Opštine Novi Grad".

Osoba zadužena za davanje informacija o Javnom konkursu je Sanja Pilipović, Šef Odsjeka za ljudske resurse, na kontakt telefon 052/720-465.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti razmatrane.

Broj: 01-120-6/23

***

JAVNI KONKURS

za prijem radnika u radni odnos na neodređeno vrijeme - 

Osnovni sud u Kozarskoj Dubici

Radno mjesto:

  1. Spremačica i kurir (1 izvršilac),

Uslovi:

Pored opštih uslova propisanih zakonom, kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove:

NK radnik, završena osmogodišnja škola.

Uz prijavu na konkurs kandidati su dužni da dostave dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova (u originalu ili ovjerenoj fotokopiji, ne starije od 6 mjeseci):

  • dokaz o završenoj osnovnoj školi
  • izvod iz matične knjige rođenih
  • uvjerenje o državljanstvu
  • uvjerenje da se ne vodi krivični postupak ne starije od 6 mjeseci.

 

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Sa svim kandidatima koji u potpunosti ispunjavaju uslove iz konkursa, komisija za prijem će obaviti intervju, o čemu će kandidati biti blagovremeno obaviješteni poštom ili telefonskim putem na kontakt telefon koji su svi kandidati dužni navesti u prijavi.

Za izabranog kandidata obavezan je probni rad u trajanju od 3 (tri) mjeseca.

Izabrani kandidat dostavlja nakon sprovedenog javnog konkursa, a prije potpisivanja ugovora o radu, uvjerenje o radnoj sposobnosti, a sud će izvod iz kaznene evidencije pribaviti službenim putem za lice koje bude izabrano.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama „Glas Srpske".

Prijave se dostavljaju poštom, sa naznakom „Za konkurs" ili lično na adresu: Osnovni sud u Kozarskoj Dubici, Davidov trg bb, Kozarska Dubica.

 

Kozarska Dubica, 14.07.2023. godine

***

K O N K U R S

ZA IZBOR I PRIJEM RADNIKA

JU Dječiji vrtić „Radost" Prijedor

 

RADNO MJESTO:

  1. Diplomirani vaspitač predškolske djece – 4 izvršioca na određeno vrijeme, najmanje godina dana radnog iskustva, sa položenim stručnim ispitom.

 

II  OPŠTI USLOVI za učešće na konkursu:

  • da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine,
  • da je punoljetan,
  • da je radno sposoban,
  • da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad, krivična djela učinjena protiv sloboda i prava građana, službene dužnosti, polnog integriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorišćavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,
  • da se ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem,
  • da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela koja ga čine nedostojnim za rad, krivična djela učinjena protiv sloboda i prava građana, službene dužnosti, polnog integriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorišćavanja djeteta, a to se dokazuje uvjerenjem o nevođenju krivičnog postupka,

III  POSEBNI USLOVI za učešće na konkursu:

 

  1. da ima odgovarajući nivo obrazovanja – završen prvi ciklus studija na studijskom programu predškolskog vaspitanja i obrazovanja ili programu za obrazovanje vaspitača u trajanju od tri godine i ostvarenih najmanje 180 ECTS bodova,
  2. da ima najmanje jednu godinu radnog iskustva sa odgovarajućim stepenom obrazovanja,
  3. da ima položen stručni ispit za vaspitno obrazovni rad ili uslov za polaganje stručnog ispita.  Vaspitač koji je stekao radni staž ili iskustvo u svojoj struci u trajanju od godinu dana, a nije položio stručni ispit, može zasnovati radni odnos ukoliko ispunjava uslove propisane Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, ali je dužno da položi stručni ispit u roku od deset mjeseci od dana zasnivanja radnog odnosa u predškolskoj ustanovi, u protivnom prestaje mu radni odnos.

IV  POTREBNA DOKUMENTACIJA:

 

  1. Prijava na konkurs i kratka biografija (potpisano od strane kandidata)
  2. Uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci),
  3. Ovjerena kopija lične karte ili izvod iz matične knjige rođenih,
  4. Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa djecom, izdato od certifikovane zdravstvene ustanove koje ne može biti starije od 6 mjeseci (prilažu samo izabrani kandidati na konkursu a prije zasnivanja radnog odnosa)
  5. Uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka,
  6. Diploma o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti,
  7. Ujerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca. Uvjerenje o radnom stažu treba da sadrži  podatke o vrsti i opisu poslova definisanih aktom kojim se uređuje organizacija i sistematiacija radnih mjesta, stepenu stručne spreme i profilu i dužini ostvarenog radnog staža po vrstama posla. Ukoliko je kandidat radio s nepunim radnim vremenom, to radno vrijeme je potrebno preračunati u puno radno vrijeme. Izuzetno, ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga dostaviti pomenuti dokument,  dostavlja ovjerenu kopiju radne knjižice.
  8. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za vaspitno – obrazovni rad, odnosno stručnom ispitu za ostale radnike sa završenim visokim obrazovanjem ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom;
  9. Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita;
  10. Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena. U izuzetnim slučajevima, ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti  pomenuti dokument, prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa.
  11.  Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme.;
  12. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  13. Uvjerenje gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
  14. Uvjerenje gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.
  • Kandidati dostavljaju ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije im se neće vraćati.

V  Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske". Prijave sa potrebnim dokumentima dostaviti lično u prostorije vrtića ili putem pošte na adresu vrtića:  JU Dječiji vrtić „Radost" Prijedor, Vuka Karadžića 21, 79101 Prijedor.  Prijavu dostaviti u zatvorenoj koverti sa naznakom „Za konkurs".

VI  Kandidati koji ispunjavaju uslove konkursa, a prijave su im potpune i blagovremene, biće podvrgnuti intervjuu na koji neće biti posebno pozivani, a isti će biti obavljen u prostorijama JU Dječiji vrtić „Radost" Prijedor, ul. Vuka Karadžića 21, Prijedor, dana 04.08.2023. godine sa početkom u 11 časova.

VII  Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa biće postavljen na oglasnoj tabli JU Dječiji vrtić „Radost" Prijedor, najkasnije tri dana prije zakazanog intervjua, a ukoliko se kandidat ne pojavi na intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

 Neblagovremene i nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje.

                                                                                                                                                                        DIREKTOR,

Tatjana Brdar

***

BOSNA I HERCEGOVINA

REPUBLIKA SRPSKA

OKRUŽNO JAVNO TUŽILAŠTVO PRIJEDOR

Broj: A-384/23

Dana, 17.07.2023. godine

 

K O N K U R S

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

NAZIV RADNOG MJESTA

1. tužilački asistent – daktilograf ................................... 2 (dva) izvršioca

Radni odnos se zasniva na neodređeno vrijeme

Opis poslova: kreira tužilačka pismena po naredbi tužioca, formira dostavnice za pismena koja se dostavljaju van Tužilaštva, registruje prateće priloge uz dokument, registruje sve radnje po naredbi tužioca, obavlja poslove kopiranja, te izvršava druge zadatke dodjeljene od strane tužioca u skladu sa Pravilnikom o sistemu za automatsko upravljanje predmetima u tužilaštvima, obavlja i druge poslove po nalogu neposrednog rukovodioca.

2. referent za unos podataka i upravljanje predmetima-upisničar ………............ 1 (jedan) izvršilac

Radni odnos se zasniva na neodređeno vrijeme

Opis poslova: registruje dokumente (podneske) pristigle na već postojeće predmete i dokumente koji iniciraju otvaranje novog predmeta, odnosno faze i one koji su predate lično i one pristigle poštom, izdaje potvrdu o prijemu, kreira omot spisa sa novom TCMS naljepnicom, čuva i rukuje fizičkim omotimaspisa, ulaže podneske i dostavnice , obavlja poslove arhiviranja, čuvanja i izdavanja predmeta na revers, vodi arhivsku knjigu i druge poslove u skladu sa propisima o arhivskom poslovanju  i Pravilnikom o sistemu za automatsko upravljanje predmetima u tužilaštvima i obavlja i druge poslove po nalogu neposrednog rukovodioca.

USLOVI ZA ZASNIVANjE RADNOG ODNOSA

 

  • Opšti uslovi:

 

- da je kandidat državljanin Bosne i Hercegovine,

- da je punoljetan

- da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

- da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak

- da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatovra od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za radu u tužilaštvu,

- da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini, tri godine prije objavljivanja konkursa.

  • Posebni uslovi

Posebni uslovi za radno mjesto tužilačkog asistenta-daktilografa:

- srednja stručna sprema, IV stepen

- šest mjeseci radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima

- poznavanje rada na računaru.

Posebni uslovi za radno mjesto referenta za unos podataka i upravljanje predmetima-upisničar:

- srednja stručna sprema, IV stepen

- šest mjeseci radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima

- poznavanje rada na računaru.

 

  • Potrebni dokumenti

 

Kao dokaz o ispunjavanju opštih i posebnih uslova, kandidati uz prijavu treba da prilože originale ili ovjerene fotokopije sljedećih dokumenata:

 - uvjerenje o državljanstvu;

- izvod iz matične knjige rođenih;

- uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak (ne starije od 6 mjeseci)

- diploma o stečenom zvanju (priznate diplome ukoliko su stečene van Republike    Srpske i Bosne i Hercegovine u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju -Službeni glasnik Republike Srpske broj: 67/2020) (ovjerena kopija);

-uvjerenje ili potvrda o radnom iskustvu;

- pismena izjava ovjerena od strane nadležnog organa, sljedeće sadržine: "Pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavljujem da nisam osuđivan/a za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci  ili  za krivično djelo koje me čini nepodobnim za obavljanje poslova u tužilaštvu",

- pismena izjava ovjerena od strane nadležnog organa, sljedeće sadržine: "Pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavljujem da nisam otpuštan/a iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini, tri godine prije objavljivanja konkursa".

Kandidat koji bude izabran dužan je u roku od sedam dana dostaviti ljekarsko uvjerenje kao i  uvjerenje da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čine nepodobnim za obavljanje poslova u tužilaštvu.

Prijavu na konkurs sa dokazima o ispunjavanju opštih i posebnih uslova dostaviti u zatvorenoj koverti, te predati lično u kancelariju 402. ili 403. (četvrti sprat), ili poštom na adresu:

Okružno javno tužilaštvo Prijedor

ul. Zanatska br.20.

79101 Prijedor

Rok za podnošenje prijava je 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu, na Web stranici Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Prije donošenja odluke o izboru i prijemu u radni odnos, sa prijavljenim kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se intervju i pismeno testiranje.

O datumu i mjestu obavljanja intervjua, kandidati će biti obaviješteni naknadno, pismenim putem ili telefonskim pozivom, zbog čega je neophodno u prijavi navesti i kontakt telefon.

***

BIO CONCEPT d.o.o.  

4403809220003

INDUSTRIJSKA ZONA BB

NOVI GRAD

065/520-249

066/916-658

 

O G L A S

 

ZBog povećanja proizvodnih kapaciteta i proširenja djelatnosti posla raspisuje se oglas za prijem na neodređeno za sledeća radna mjesta:

1.  vođa smjene tri izvršioca (poželjno radno iskustvo)

2. vozač utovarivača tri izvršioca (poželjno radno iskustvo)

3. ložač sušare tri izvršioca (poželjno radno iskustvo)

4. brentista jedan izvršioc (min. Tri godine radnog iskustva)

5. CNC operater jedan izvršioc (poželjno radno iskustvo)

Oglas ostaje otvoren do popune radnih mjesta

SVE INFORMACIJE NA 065/520-249 ili 066/916-658

 

U Novom Gradu 12.07.2023. godine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana