JU ZZZ RS – Filijala Prijedor: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 07.06.2023. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Prijedor: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 07.06.2023. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 07.06. 2023. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

********

********

JU Oš „Dositej Obradović" Prijedor

 Mitropolita Petra Zimonjića 14

79101 Prijedor

 

KONKURS

za izbor i imenovanje direktora JU Osnovna škola

„Dositej Obradović" Prijedor

 

I  Predmet

Školski odbor JU Osnovna škola „Dositej Obradović" Prijedor, raspisuje Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Ju Oš „Dositej Obradović" Prijedor.

 

II  Opis poslova

Direktor škole rukovodi radom škole i odgovoran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti škole u skladu sa pozitivno-pravnim propisima. Za svoj rad je odgovoran Vladi, školskom odboru i ministru.

 

III   Mandat

Mandat direktora traje četiri godine i počinje od dana stupanja na dužnost.

 

IV  Uslovi za učešće na konkursu:

Za direktora JU OŠ „Dositej Obradović „ Prijedor, može biti izabran nastavnik ili stručni saradnik koji ispunjava uslove utvrđene  Zakonom o radu, Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, Pravilnikom o uslovima i postupku izbora i razrješenja direktora osnovne škole i Statutom škole i to:

 

(1) Opšti uslovi:

- da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad,

-da je državljanin RS/BiH,

-da je stariji od 18 godina.

 

(2) Posebni uslovi:

1. da ima završen prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent,

2. ima najmanje 5 godina radnog staža kao stručni saradnik ili nastavnik na  predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome iz tačke 1. ovog stava,

3. da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, protiv kojeg nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

Na mjesto direktora škole ravnopravno mogu konkurisati i lica iz člana 198. stav (2) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 81/22).

Radni staž ostvaren na poslovima direktora škole uračunava se u radni staž tražen članom 150. stav 2. tačka 2) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 81/22).

Pored opštih i posebnih uslova za direktora ne može da bude izabrano lice na koje se odnosi član IX  stav 1. Ustava BiH, tj. nijedno lice koje služi kaznu izrečenu od Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju i nijedno lice koje je pod optužnicom tog suda, a nije se povinovalo nalogu da se pojavi pred sudom.

V  Potrebna dokumentacija

Uz potpisanu prijavu na konkurs kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova, i to:

-izvod iz matične knjige rođenih,

-uvjerenje o državljanstvu,

- diplomu o završenoj stručnoj spremi,

- potvrdu kojom dokazuje da ima najmanje pet godina radnog staža kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u školi nakon sticanja diplome,

- ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje prilaže samo imenovani kandidat prije stupanja na dužnost,

- uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, (škola će pribaviti službenim putem za imenovanog kandidata, a prije stupanja na dužnost)

- uvjerenje da protiv njega nije pokrenut postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem ( ne starije od šest mjeseci),

- prijedlog programa rada direktora u narednom četvorogodišnjem mandatu,

- preporuku ranijeg poslodavca, odnosno nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen,

- kratku biografiju sa podacima o prethodnim poslovima i razvoju karijere u struci i ostvarenim rezultatima u radu,

- ovjerenu izjavu kandidata da nije obuhvaćen odredbom člana IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine.

 

Dokumenta se dostavljaju u originalu ili ovjerenoj fotokopiji u skladu sa zakonom.

 

VI  Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja

Prijave se dostavljaju  lično ili putem pošte  na sljedeću adresu: JU Osnovna škola „Dositej Obradović" Prijedor, Mitropolita Petra Zimonjića 14, Prijedor, sa naznakom „za konkurs za izbor direktora škole".

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnim novinama „Glas Srpske".

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje.

 

VII  Napomena

Školski odbor razmatra prijave kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora, ministru dostavlja dokumentaciju i spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora u roku od 8 (osam) dana od dana razmatranja prijava. Na prijedlog ministra Vlada imenuje za direktora jednog od kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa. Ukoliko ministar ne predloži za direktora nijednog kandidata sa dostavljenog spiska, o tome obavještava školski odbor, koji donosi odluku o raspisivanju novog konkursa. U tom slučaju Vlada imenuje vršioca dužnosti direktora do završetka konkursne procedure za izbor direktora, a najduže na 90 dana.

Školski odbor će pisanim putem  obavjestiti sve učesnike konkursa o odluci Vlade o imenovanju direktora u roku od osam (8) dana od dana prijema odluke.

***                                                                                      

JU Oš "Branko Radičević" Petrovo, Prijedor

Petrovo bb

79102 Prijedor

 

KONKURS

za izbor i prijem radnika

 

  1. Profesor/Nastavnik likovne kulture – 1 izvršilac, na određeno vrijeme, 5 časova, sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom, do 31.08.2023. godine.

 

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

 

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu , kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 114. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača.

 

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava:

  • da je državljanin RS / BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,
  • da je punoljetan, a to dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom  lične karte,
  • da je radno sposoban, a to dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa, i
  • da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotreba opojnih sredstava što se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti, koje će škola pribaviti službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa,
  • uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, koje će škola pribaviti službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa,
  • uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

Uz potpisanu prijavu na konkurs i dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjavanje opštih uslova, potrebno je dostaviti i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi  u daljem tekstu Pravilnik, i u skladu sa članom 127. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju), koja podrazumijeva:

 

a) ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

b) dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

v) uvjerenje o položenom stručnom ispitu,

g) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica (vrijeme čekanja na posao u stručnoj spremi traženo konkursom),

d)   uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,

đ) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,

e) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

j) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene fotokopije svih dokumenata budući da iste neće biti vraćene kandidatima.

Prijem u radni odnos vršiće se u skladu sa članom 127. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  i Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi, a na osnovu liste kandidata utvrđene bodovanjem po kriterijima propisanim ovim pravilnikom.

Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske".

Prijem u radni odnos vršiće se u skladu sa odredbama Pravilnika koje nisu u suprotnosti sa Zakonom.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, a prijave su im potpune i blagovremene biće postavljene na oglasnoj ploči škole.

Intervju i testiranje će biti obavljeno u prostorijama škole,

  • četvrtak, 22.06. 2023. godine u 10 časova (testiranje), a intervju sa kandidatima će biti obavljen u 11 časova, te stoga kandidati neće biti pojedinačno obavješteni o terminu istog.

Kandidati koji se ne pojave na intervjuu i testu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs. 

Neblagovremene i nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje.

Napomena:

Prijave sa potrebnim dokumentima mogu se dostaviti lično u školu ili putem pošte na adresu škole, sa naznakom "Za konkurs".

***

JU OŠ „Sveti Sava" Kozarska Dubica

Dositejeva bb

79240 Kozarska Dubica

 

KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

  1. Sekretar – puna norma na neodređeno vrijeme, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom  ............................................. 1 izvršilac;

 

Opšti i posebni uslovi koje treba da ispunjava kandidat predviđeni su odredbama Zakona o radu  – Odluka ustavnog suda Republike Srpske i   Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju , a prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi .

 

   I Opšti uslovi konkursa koje kandidat treba da ispunjava:

 

  1. da je državljanin Republike Srpske, odnosno BiH, što se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu, koje ne može biti starije od 6 mjeseci,
  2. da je punoljetan, što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih,  ili kopijom lične karte,
  3. da je radno sposoban, što se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,
  4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava, što se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti,
  5. uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djeteta,
  6. uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena prostiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

 

Uvjerenja iz tačke 4. i 5. opštih uslova za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim  putem prije zasnivanja radnog odnosa, a uvjerenje o nevođenju postupka ( tačka 6. ) kandidat je dužan dostaviti uz prijavu na konkurs.

Uz prijavu ( sa kratkom biografijom, adresom, kontakt telefonom i naznačenom pozicijom na koju konkuriše) potpisanu  od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs i dokumentaciju traženu opštim uslovima ovog konkursa, potrebno je dostaviti i sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova na osnovu kojih se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 127. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  i Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi

   1. Ovjerenu foto – kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti:

 

    2. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu.

   3. Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita  ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilniko o polaganju stručnog ispita u školi;

  4. Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

  5.  Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidneciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje  nakon sticanja diplome;

  6. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca koje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi vrsta posla, stepenm stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža;

  7. Uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko  - invalidsku zaštitu o utvđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno – otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz  kategorije porodice poginulog borca;

   8. Uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko  - invalidsku zaštitu  borca Odbrambeno – otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz  kategorije  ratnog vojnog invalida;

   9. Uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko  - invalidsku zaštitu o utvđenom statusu borca Odbrambeno – otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz  kategorije borca;

Kandidat je dužnan dostaviti ovjerene kopije svih traženih dokumenata i te kopije neće mu biti vraćene.

Pravo učešća na ovom konkursu imaju i lica iz člana 114., stav 5) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju , odnosno lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane ovim zakonom, kao i kandidati koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme u skladu sa članom 125., stav 5) i čl.198. Zakona.

Nepotpune  i neblagovremene prijave kandidata neće se razmatrati.

Testiranje  i intervju kandidata koji su dostavili blagovremene i potpune prijave za radno mjesto po raspisanom konkursu će se obaviti dana 21.06.2023. godine (srijeda) sa početkom u 12 časova u prostorijama škole.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove po raspisanom konkursu biće objavljeni na oglasnoj tabli škole najkasnije tri dana prije zakazanog intervjua i testiranja.

Kandidati se neće posebno pozivati  na testiranje i  iintervju. Ukoliko se kandidat ne pojavi na zakazanom testiranju i intervju, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske".

Prijave i dokaze o ispunjenosti uslova konkursa dostaviti putem pošte na adresu:

škole, sa naznakom  „ZA KONKURS".

 

***

ODLUKU

o poništenju Konkursa za izbor i prijem radnika, broj 449/23 od 22.05.2023. godine


Član 1.

 

Poništava se Konkurs za izbor i prijem radnika, broj 449/23 od 22.05.2023. godine  objavljen posredstvom Zavoda za zapošljavanje RS, u dnevnom listu „Glas Srpske" od 24.05.2023. godine – diplomirani vaspitač predškolske djece – 1 izvršilac na neodređeno vrijeme, najmanje godina dana radnog iskustva, sa položenim stručnim ispitom.

Član 2.

Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Obrazloženje

Dana 24.05.2023. godine u dnevnom listu „Glas Srpske", objavljen je Konkurs za izbor i prijem radnika, broj 449/23 od 22.05.2023. godine. U preambuli Konkursa pozivamo se na član 3. Pravilnika za izbor i prijem u radni odnos i načinu bodovanja vaspitača, stručnih saradnika, sekretara i računovođe u predškolskoj ustnovi, dana 04.05.2023. godine Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske donosi Pravilnik o izboru i prijemu u radni odnos i načinu bodovanja vaspitača, stručkih saradnika, sekretara, računovođe i ostalih lica koja se primaju na radno mjesto za koje je propisan uslov završeno visoko obrazovanje , koji je objavljen u Službenom glasniku 16.05.2023. godine, a stupio na snagu osam dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku.

Konkurs je raspisan u periodu kada je usvojen, objavljen i stupio na snagu novi Pravilnik o izboru i prijemu u radni odnos i načinu bodovanja vaspitača, stručkih saradnika, sekretara, računovođe i ostalih lica koja se primaju na radno mjesto za koje je propisan uslov završeno visoko obrazovanje, te iz tog razloga poništavamo isti.

Imajući u vidu gore navedeno, odlučeno je kao u članu 1. Odluke o poništenju Konkursa za izbor i prijem radnika, broj 449/23 od 22.05.2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana