JU ZZZ RS – Filijala Istočno Sarajevo: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 1.11.2023. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Istočno Sarajevo: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 1.11.2023. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 1.11. 2023. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

*******

*******

*******

OKRUŽNO JAVNO TUŽILAŠTVO

U ISTOČNOM SARAJEVU

 

objavljuje

 

JAVNI O G L A S

o prijemu pripravnika – volontera u

Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu

 

I – NAZIV I POZICIJA RADNOG MJESTA

  1. Pripravnik – volonter – diplomirani pravnik .………………………     broj  

izvršilaca dva (2)

- Pripravnik-volonter zaključuje ugovor o stručnom osposobljavanju i usavršavanju na određeno vrijeme koje ne može biti duže od dvije (2) godine

II – OPIS POSLOVA

Pozicija I-1 – Pripravnici-volonteri zaključuju ugovor o stručnom osposobljavanju i usavršavanju radi sticanja praktičnog iskustva na svim poljima rada u tužilaštvima i sticanja uslova za polaganje pravosudnog ispita. Pripravnici-volonteri se u određenom periodu svoje službe upućuju na praktičan rad u osnovne i okružne sudove. Edukacija tužilačkih pripravnika-volontera odvija se u skladu sa Pravilnikom o obavljanju pripravničkog staža tužilačkih pripravnika u Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu i programom početne obuke, koju utvrđuje Centar za edukaciju sudija i tužilaca.

III – OPŠTI USLOVI

1)  Da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine,

2)  Da je stariji od 18 godina,

3)  Da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

4)  Da se protiv njega ne vodi krivični postupak i

5)  Da nije osuđivan za krivično đelo na bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju dužem od šest mjeseci ili za krivično đelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u tužilaštvu.

 

IV – POSEBNI USLOVI

Za poziciju I-1:   VSS diplomirani pravnik

V – DOKAZ O ISPUNjAVANjU USLOVA (POTREBNA DOKUMENTACIJA)

Za ispunjavanje opštih i posebnih uslova, kandidati moraju sljedeće dokumente priložiti u originalu ili ovjerenoj kopiji:

-        uvjerenje o državljanstvu;

-        uvjerenje da se ne vodi krivični postupak;

-        za ispunjavanje opšteg uslova iz tačke III - 5 dostavlja se ovjerena pismena izjava kandidata;

-        diplomu o završenom pravnom fakultetu (ovjerena kopija diplome ili uvjerenje o završenom školovanju);

-   dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti – ljekarsko uvjerenje (dostavit će samo izabrani kandidati po završetku konkursne procedure).

Napomena za sve kandidate: Ukoliko kandidat podnese falsifikovane dokumente prilikom prijavljivanja na konkurs, sa istim će biti prekinut ugovor o stručnom osposobljavanju i usavršavanju.

 

VI – ADRESA ZA PODNOŠENjE PRIJAVE I ROK ZA PRIJAVU NA OGLAS

Prijave sa dokazima o ispunjavanju opštih i posebnih uslova se mogu dostaviti lično ili putem pošte na adresu: Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, ul. Karađorđeva br.5, 71123 Istočno Sarajevo, sa naznakom „Prijava na konkurs za pripravnika - volontera".

Rok za podnošenje prijava kandidata je osam (8) dana od dana objavljivanja javnog oglasa u dnevnom listu „Glas Srpske".

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

O vremenu i mjestu intervjua kandidati će biti obavješteni naknadno telefonskim putem ili pismenim putem, te je potrebno u prijavi obavezno navesti i kontakt telefon.

***

JU OSNOVNA ŠKOLA "JOVAN DUČIĆ"

ČAJNIČE

 

r a s p i s u j e

 

K O N K U R S

ZA IZBOR DIREKTORA

JAVNE USTANOVE  OSNOVNA ŠKOLA „JOVAN DUČIĆ" ČAJNIČE

 

I – Opis poslova

Direktor škole rukovodi radom škole i odgovoran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti škole. Za svoj rad odgovara Školskom odboru i Ministru prosvjete i kulture Republike Srpske.

Direktor škole odgovaran je i za obavljanje ostalih poslova utvrđenih Zakonom o sistemu javnih službi i Statutom škole.

II - Mandat

Direktor škole se bira na period od 4 (četiri) godine.

III – Status

Direktor škole zasniva radni odnos  i svoja prava iz rada i po osnovu rada ostvaruje u skladu sa opštim i posebnim zakonima, kolektivnim ugovorima, Statutom Javne ustanove Osnovne škole „Jovan Dučić" Čajniče, te Pravilnikom o radu.

IV - Uslovi za učešće na konkursu

Za direktora  može biti izabran nastavnik ili stručni saradnik koji ispunjava opšte i posebne uslove.

  1. Opšti uslovi:

 - da je državljanin Republike Srpske/Bosne i Hercegovine,

 - da je punoljetan,

 - da je zdravstveno sposoban.

  1. Posebni uslovi:
  • da ima završen prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent, odnosno da ispunjava uslove iz člana 198. stav 2. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske",  broj 81/22),
  • da ima najmanje pet godina radnog staža  kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome iz tačke 1. ovog stava,
  • da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora,
  • da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

Kandidati koji konkurišu za direktora škole uz prijavu na Konkurs dostavljaju i sledeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost opštih i posebnih uslova:

  • izvod iz matične knjige rođenih,
  • uvjerenje o državljanstvu,
  • ljekarsko uvjerenje o psihifizičkoj sposobnosti, izdato od strane certifikovane zdravstvene ustanove,koje ne može biti starije od šest mjeseci  i prilaže samo izabrani kandidat, a prije stupanja na dužnost,
  • diploma o završenom prvom ciklusu ili ekvivalent, odnosno diplomu o završenoj stručnoj spremi,
  • potvrda kojom dokazuje da ima najmanje  pet godina radnog staža   kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome,
  • uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora (Škola će službenim putem pribaviti za imenovanog kandidata, a prije stupanja na dužnost),
  • uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, 
  • potpisan prijedlog programa rada direktora u narednom četvorogodišnjem mandatu,
  • preporuku ranijeg poslodavca, odnosno nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen,
  • kratku biografiju sa podacima o prethodnim poslovima i razvoju karijere u struci i ostvarenim rezultatima u  radu.

 

Mandat direktora traje 4 godine i počinje od dana stupanja  na dužnost.

Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

Sva dokumenta koja kandidat prilaže moraju biti originali  ili ovjerene fotokopije.

Dostavljena dokumentacija se ne vraća kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Školski odbor JU Osnovna škola „Jovan Dučić" Čajniče, nakon razmatranja prispjelih  prijava  kandidata,  dostaviće Ministru prosvjete i kulture Republike Srpske dokumentaciju i spisak svih kandidata koji ispunjavaju uslove Konkursa za izbor direktora Škole.

Sve učesnike konkursa Školski odbor će pisanim putem obavijestiti o odluci Vlade o imenovanju direktora Škole, a u roku od osam dana od dana prijema odluke.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti lično ili putem pošte na adresu Javna ustanova Osnovna škola „Jovan Dučić" Čajniče, Igumana Vasilija bb, 73280 Čajniče, sa naznakom  ,,Prijava za izbor direktora škole."

***

JU OSNOVNA ŠKOLA "BOŠKO BUHA"

ŠTRPCI - UVAC

 

raspisuje

 

 KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta

 

I

  1. Nastavnik matematike - 1 izvršilac, puno radno vrijeme, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno obrazovnom procesu, na određeno vrijeme - do povratka radnika sa bolovanja;

II Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu i člana 5. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 74/23), kandidati treba da ispunjavaju uslove propisane članom 114. stav (1) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22).

Kandidati treba da ispunjavaju i uslove propisane članom 2. Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15).

III Pravo učešća na konkurs imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

IV Izuzetno, pravo učešća na konkurs imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

V Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

1) da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2) da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili  kopijom lične karte,

3) da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, izdatim od strane certifikovane zdravstvene ustanove,  koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi, te za krivična dijela učinjena protiv: službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasinja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, prije zasnivanja radnog odnosa,

5) da se ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanjnja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,

6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

VI Uz potpisanu prijavu  i dokumentaciju kojom  dokazuju ispunjenost opštih uslova, potrebno je dostaviti i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi.

Dokumentacija iz prethodnog stava  podrazumijeva:

  1. diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,
  2. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,
  3. uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno – obrazovni rad,
  4.  uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi;
  5. dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
  6. uvjerenje izdato od  Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji  nezaposlenih lica, a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme,
  7. uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca,
  8. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  9. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
  10.  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

U izuzetnim slučajevima, ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti dokument iz prethodnog stava tačka 5) , prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa.

Izuzetno od stava 3. tačka 7) , ukoliko kandidat ne može dostaviti uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca, dostavlja kopiju radne knjižice.

Uvjerenje o radnom stažu iz prethodnog stava tačka 7) treba da sadrži podatke o:

  1. opisu radnog mjesta ili sistematizaciji radnog mjesta,
  2. stepenu stručne spreme i zvanju,
  3. dužini ostvarenog radnog staža po vrstama posla.

Ukoliko je kandidat radio sa nepunim radnim vremenom, to radno vrijeme je potrebno preračunati u puno radno vrijeme.

VII Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije im neće biti vraćene.

VIII Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa biće postavljen na oglasnu tablu škole.

IX U prijavi na konkurs kandidati obavezno treba da navedu tačne adrese stanovanja i brojeve kontakt telefona (po mogućnosti brojeve mobilnih telefona).

X Komisije će otvarati pristigle koverte 13.11.2023. godine u 13 časova i na oglasnoj tabli će biti objavljen spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa.

Testiranje i intervju kandidata koji su dostavili potpunu i blagovremenu prijavu odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se u prostorijama škole dana 16.11.2023. godine u sljedećem terminu: testiranje u 13 časova, intervju u 13:30 časova.

XI Kandidati se neće posebno pozivati i ukoliko se ne pojave na testiranju ili intervjuu smatraće se da je kandidat odustao od prijave na konkurs.

XII Konkurs  ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama „Glas Srpske".

XIII Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na konkurs Komisija ne razmatra, već ih evidentira, uz konstataciju da prijave na konkurs nisu dostavljene blagovremeno ili nisu potpune, a nakon toga predlaže direktoru škole donošenje zaključka kojim se prijava odbacuje.

XIV Prijave dostaviti u zatvorenoj koverti sa naznakom „Prijava na konkurs pod rednim brojem __" na adresu: JU OŠ „Boško Buha" Štrpci, ulica Štrpci broj 60, 73265 Uvac.

***

JU ŠKOLA ZA OSNOVNO MUZIČKO OBRAZOVANjE

ISTOČNO NOVO SARAJEVO

 

donosi

 

ISPRAVKU

dijela Konkursa za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

U Konkursu za popunu upražnjenih radnih mjesta , raspisanom 18.10.2023. godine a posredstvom JU Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Filijala Istočno Sarajevo, objavljuje se Ispravka dijela Konkursa pod rednim brojem 6. Nastavnik solo pjevanja 1 izvršilac na određeno vrijeme, a koja glasi:

  1. Nastavnik solo pjevanja – 1 izvršilac , puna norma, sa radnim iskustvom u struci i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu na određeno vrijeme do povratka radnice sa neplaćenog odsustva, a najduže do 13.09.2024. godine.

Ispravka Konkursa ostaje otvorena 8 /osam/ dana od dana javnog objavljivanja, a kandidati koji su se na Konkurs prijavili prije ove ispravke nisu dužni ponovo da se prijavljuju na konkurs i dostavljaju dokumentaciju.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Testiranje i intervju kandidata koji su dostavili potpunu i blagovremenu prijavu, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se u  utorak  14.11.2023. godine – testiranje u 11.00 časova , intervju u 12.00 časova;

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkurs škola će postaviti na oglasnoj tabli škole;

Kandidati se neće posebno pozivati  i ukoliko se ne pojavi na testiranju ili intervjuu smatraće se da je kandidat odustao od prijave na konkurs.

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na javni konkurs, komisija neće razmatrati.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana javnog objavljivanja.

Prijave dostaviti u zatvorenoj koverti sa naznakom „Prijava na konkurs" na adresu:

JU Škola za osnovno muzičko obrazovanje

Đenerala Draže Mihajlovića br.40                          

71123 Istočno Novo Sarajevo                

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana