JU ZZZ RS – Filijala Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 8.11.2023. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 8.11.2023. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 8.11. 2023. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

***

***

***

DOM ZDRAVLjA "SVETI SAVA" TESLIĆ

MARKA PEJIĆA 8

74 270 TESLIĆ

 

K O N K U R S

za prijem pripravnika – doktor stomatologije

 

Podaci o radnom mjestu:

-        doktor stomatologije

-        broj izvršilaca jedan (1)

-        trajanje rada – rad na određeno vrijeme (12 mjeseci)

 

Opšti uslovi za prijem:

-        da je državljanin BiH,

-        da je stariji od 18 godina,

-        da ima opštu zdravstvenu sposobnost.

Posebni uslovi za prijem:

Pored opštih uslova, potrebno je da kandidat ispunjava i sljedeće posebne uslove:

-        da ima završen Stomatološki fakultet (VSS) sa stečenim zvanjem Doktor stomatologije

Potrebna dokumentacija:

Uz prijavu na konkurs kandidati su  dužni dostaviti  dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova u originalu ili ovjerenoj kopiji.

Kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih uslova u originalu ili ovjernoj kopiji:

-        ovjerenu kopiju ili original uvjerenja o državljanstvu,

-        ovjerenu kopiju ili original izvod iz matične knjige rođenih,

-        ovjerenu kopiju Lične karte,

-        ovjerenu kopiju ili original Ljekarsko uvjerenje (dostavlja izabrani kandidat u roku od 5 dana od dana prijema odluke o izboru).

 

Kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju posebnih uslova:

-        ovjerena kopija diplome ili uvjerenje o stečenom akademskom zvanju Doktor stomatologije

 

Podaci o prijavi na konkurs:

Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja. Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti u zatvorenoj koverti sa naznakom ,,Prijava na konkurs ne otvaraj" na protokol Ustanove, putem pošte na adresu: Javna Zdravstvena ustanova Dom zdravlja ,,Sveti Sava" Teslić, ulica Marka Pejića, broj 8 ili posredstvom Zavoda za zapošljevanje. Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata, neće biti uzete u razmatranje.

***

JU OŠ "GORNjA SLATINA" GORNjA SLATINA

76 238 GORNjA SLATINA

 

KONKURS

za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta

 

  1. Nastavnik biologije …….. 1 izvršilac-8 časova sedmično, na određeno vrijeme-do 30.11.2024. godine, lice sa iskustvom i položenim stručnim ispitom

Kandidati moraju da ispunjava sledeće uslove:

Opšti uslovi:

  1. da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu (datum izdavanja da nije stariji od 6 mjeseci)
  2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte
  3. da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu a prije zasnivanja radnog odnosa,
  4. da nije osuđivan pravnosnažnom presudom za krivična djela kaja ga čine nedostojnim za rad u školi, te za krivična djela učinjena protiv: službene dužnosti, zlostavljanja djeteta, polnog integriteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava, koje se dokazuje Uvjerenjem o neosuđivanosti i isto će za izabranog kandidata škola pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.
  5. da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, što dokazuje uvjerenjem o nevođenju krivičnog postupka.
  6. podatke iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, škola će pribaviti službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Posebni uslovi:

  1. Završen prvi ciklus studijskog programa u određenoj oblasti (na osnovu Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača) i ostvarenih najmanje 180 ECTS bodova u trajanju od tri godine ili ekvivalent.

 

Pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik RS" broj 81/22).           Takođe, pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme u skladu sa članom 198. Zakona .

 

Uz potpisanu prijavu sa obaveznim navođenjem broja telefona i e-mail adrese i dokumentaciju kojom dokazuje ispunjenost opštih uslova kandidat je dužan da dostavi i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 6. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijema u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 74/18 i 26/19), i to:

  1. ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,
  2. uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,
  3. dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
  4. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu
  5. uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveza polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,
  6. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,
  7. uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca za radno mjesto,
  8. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  9. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
  10. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

 

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i iste se neće vraćati kandidatima.

Test i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, će se održati 22.11.2023. godine u prostorijama škole sa početkom u 11:30 časova.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju a ukoliko se ne pojave na istom smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske"

Sve nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Prijave se mogu dostaviti lično u prostorije škole, ili putem pošte na adresu: JU OŠ „Gornja Slatina" 76238 Gornja Slatina.

***

JKP "KOMVOD" A.D. BROD

NIKOLE TESLE 22

74 450 BROD

 

JAVNI KONKURS

za prijem radnika u

JKP „Komvod" a.d. Brod

 

  1. Uprava JKP „Komvod" a.d. Brod raspisuje Javni konkurs za popunu radnih mjesta u JKP „Komvod" a.d. Brod na određeno vrijeme i to:

 

  1. Pomoćni radnik na deponiji otpada ................................................ 1 izvršilac
  2. Radnik na poslovima održavanja groblja i sahranama ...................1 izvršilac
  3. Radnik na održavanju vodovodnih i kanalizacionih linija ........3  izvršioca
  4. Radnik na prikupljanju otpada .......................................................... 2 izvršioca

 

  1. Radnik se prima u radni odnos na određeno vrijeme, na period od 6 (šest) mjeseci.

 

  1. Opšti uslovi za prijem u radni odnos:
  1. da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine,
  2. da je stariji od 18 godina,
  3. da ima opštu zdravstvenu sposobnost,
  4. da nije kažnjavan i da se protiv njega ne vodi krivični postupak.

 

  1. Posebni uslovi za prijem u radni odnos:
  1. Pomoćni radnik na deponiji otpada
  • NK – bez radnog iskustva
  1. Radnik na poslovima održavanja groblja i sahranama
  • KV – bez radnog iskustva
  1. Radnik na održavanju vodovodnih i kanalizacionih linija
  • KV – 6 mjeseci radnog iskustva
  1. Radnik na prikupljanju otpada
  • PK – bez radnog iskustva

 

  1. Uz prijavu na konkurs kandidati su dužni priložiti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova (potrebna dokumentacija) i to:
  1. Uvjerenje o državljanstvu,
  2. Izvod iz matične knjige rođenih,
  3. Uvjerenje o nekažnjavanju (original),
  4. Uvjerenje nadležnog suda da se protiv njega ne vodi krivični postupak (original),
  5. Ovjerena fotokopija diplome,
  6. Dokaz o radnom iskustvu,
  7. Ljekarsko uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti dostaviće izabrani kandidati, prije zasnivanja radnog odnosa.
  1. Objavljivanje konkursa i podnošenje prijave:

Javni konkurs će biti objavljen na oglasnoj tabli JKP „Komvod" a.d. Brod, na oglasnoj tabli Zavoda za zapošljavanje RS – Filijala Doboj – Biro Brod i u dnevnom listu „Glas Srpske".                  

  1. Rok za podnošenje prijava

Rok za podnošenje prijava je 8 (osam) dana od dana posljednjeg objavljivanja.

Prijave se mogu dostavi lično u prostorije JKP „Komvod" a.d. Brod ili putem pošte na adresu: JKP „Komvod" a.d. Brod, Ul. Nikole Tesle, br. 22, 74 450 Brod, sa naznakom „Komisiji za prijem radnika u JKP „Komvod" a.d. Brod, te navesti za koje radno mjesto se podnosi prijava.   

  1. Intervju:

Postupak izbora kandidata sprovodi Komisija za prijem radnika u JKP „Komvod" a.d. Brod. Sa svim kandidatima koji uđu u uži izbor, Komisija za prijem radnika obaviće razgovor – intervju, o čemu će kandidati biti blagovremeno obavješteni

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

***

JU OŠ "IVO ANDRIĆ" ĐULIĆI

ĐULIĆI 515

74 270 TESLIĆ

 

JAVNI KONKURS

za prijem radnika na upražnjena radna mjesta

 

  1. Nastavnik informatike, jedan izvršilac, 2 časa sedmično, na određeno vrijeme do kraja školske 2023/24. godine (položen stručni ispit, ako se ne prijavi niko sa položenim stručnim ispitom razmatraće se prijave pripravnika).
  2. Nastavnik engleskog jezika, jedan izvršilac, 2 časa sedmično na određeno vrijeme, do kraja školske 2023/24. godine, položen stručni ispit.
  3. Nastavnik razredne nastave na određeno vrijeme do povratka radnika sa funkcije, jedan izvršilac, pripravnik.
  4. USLOVI KONKURSA

1.1.  Opšti uslovi:

     Opšti uslovi, koje kandidat koji se prijavljuje na javni konkurs, treba ispunjavati su:

a) da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine

b) da je punoljetan,

v) da je radno sposoban

g) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, što se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje će pribaviti prije zasnivanja radnog odnosa.

    1. Posebni uslovi:

Pored opštih uslova kandidat treba da ispunjava i posebne uslove propisane Zakonom o osnovnom obrazovanju i vaspitanju ( ''Službeni glasnik Republike Srpske''), broj: 44/17 i 31/18) kao i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača.

  1. DOKUMENTACIJA KOJA SE PRILAŽE UZ PRIJAVU

Kandidati koji se prijavljuju na javni konkurs su dužni uz prijavu potpisanu od strane kandidata, dostaviti:

  • kratku biografiju sa adresom, kontakt telefonom i spiskom priložene dokumentacije ,
  •  ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa,u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,
  • dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
  • ovjerenu fotokopiju uvjerenja o položenom stručnom ispitu,
  • izvod iz matične knjige rođenih - izdat sa neograničenim rokom trajanja ili kopiju lične karte,
  • uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca koje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla,
  • uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci).
  • uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka,
  • uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica za nezaposlena lica koja se nalaze na toj evidenciji,
  • uvjerenje gradskog/opštinskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđivanju statusa člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  • uvjerenje gradskog/opštinskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđivanju statusa  ratnog vojnog invalida  Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske,ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.
  • uvjerenje gradskog/opštinskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđivanju statusa borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca ,

Kandidat koji bude izabran nakon izvršenog izbora po konkursu, obavezan je dostaviti :

  • ljekarsko uvjerenje o psihofizičko, fizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti koje ne može biti starije od šest mjeseci,
  • Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstav ličnosti, morala, sužbene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta ili maloljetnim licima,

ROK ZA PODNOŠENjE PRIJAVA

  1. Javni konkurs je otvoren osam (8) dana  od  dana objavljivanja u dnevnom listu ''Glas Srpske", posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.
  2. ADRESA DOSTAVLjANjA PRIJAVA

Prijave sa prilozima se dostavljaju na adresu: JU Osnovna škola ''Ivo Andrić'' Đulići, 515. Teslić 74270 , ili neposredno u kancelariju sekretara škole u zatvorenoj koverti uz naznaku ''Prijava na konkurs''.

  1. INTERVJU I TESTIRANjE

 

Sa prijavljenim kandidatima čije prijave budu potpune, blagovremene i koji budu ispunjavali propisane uslove konkursa, obaviće se testiranje i intervju u prostorijama škole, 20.11.2023. godine (ponedjeljak) sa početkom u 9,00 časova.

Kandidati koji se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

NAPOMENA:

  1. Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima. Škola će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o ishodu konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke.

Neblagovremene, nepotpune i nepotpisane prijave od strane kandidata koji se prijavljuje, Komisija za izbor neće razmatrati.

***

JU SŠC "JOVAN CVIJIĆ" MODRIČA

BERLINSKA BB

74 480 MODRIČA

 

J A V N I  K O N K U R S

za popunu upražnjenih radnh mjesta

 

 

Na određeno vrijeme, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi, do povratka radnika sa bolovanja, a najduže do kraja školske 2023/2024. godine, za nastavne predmete:

1. Srpski jezik, puna sedmična norma, jedan izvršilac

2. Praktične nastava u zanimanjima trećeg stepena, puna sedmična norma, (bravar, V stepen stručne spreme; varialc, V stepen stručne spreme; mašinski inženjer; diplomirani mašinski inženjer), jedan izvršilac

Opšti uslovi propisani Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 1/16, 66/18, 91/21 - Odluka Ustavnog suda Republike Srpske i 119/21) i Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 24/19) koje kandidati treba da ispunjavaju su:

 

  1. Da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, što dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;
  2. Da je punoljetan, što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte;
  3. Da je radno sposoban, što se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat, nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;
  4. Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava ( za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa);
  5. Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece (za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa);
  6. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Pored opštih uslova, kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 104. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 41/18, 35/20 i 92/20 i 55/23) i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama („Službeni glasnik Repbulike Srpske", broj : 29/12, 80/14 i 83/15) i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 120/20):

1.  Za nastavni predmet srpski jezik:

  1. Da ima odgovarajući nivo obrazovanja - završen prvi ciklus studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent i stručno zvanje u određenoj oblasti,
  2. Da ima ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti  za rad sa učenicima,
  3. Da ima položen stručni ispit za rad u nastavi.

2. Za nastavni predmet praktična nastava u zanimanjima trećeg stepena:

1. Da ima odgovarajući nivo obrazovanja:

- bravar, V stepen stručne spreme,

- varialc, V stepen stručne spreme,

- mašinski inženjer ili diplomirani mašinski inženjer sa ostvarenih 180 ECTS bodova ili sa ostavrenih 240 ECTS bodova

2. Da ima ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima,

3. Da ima položen stručni ispit za rad u nastavi.

 

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj:41/18, 35/20, 92/20 i 55/23), ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika (član 106. stav 9. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju).

Ukoliko se na konkurs ne prijave kandidati koji imaju položen stručni ispit za rad u nastavi, razmatraće se i prijave kandidata koji nemajau položen stručni ispit, ali su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom (član 104. stav 7. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju).

U slučaju da se na konkurs ne prijave kandidati sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, kao ni kandidati bez položenog stručnog ispita, ali su stekli radni staž  van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, razmatraće se i prijave kandidata bez radnog iskustva – pripravnika.

 

Potrebna dokumentacija:

 

Uz prijavu na konkurs, potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs, potrebno je dostaviti i sljedeće dokumente:

  1. Uvjerenje o državljanstvu,
  2. Izvod iz matične knjige rođenih,
  3. Ovjerena foto-kopija diplome,
  4. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi,
  5. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psiholopkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta,  koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku  i didaktičko-metodičku grupu predmeta;
  6. Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita;
  7. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;
  8. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica;
  9. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, koje treba da sadrži: vrstu posla, stepen stručne spreme i dužinu ostvarenog radnog staža po vrstama posla,
  10. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno- otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  11. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske (ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida),
  12. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske (ako se radi o kandidatu iz kategorije borca);
  13. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstava ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasinjlja nad djetetom ili maloljetnim licem (ne starije od 6 mjeseci).

Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje nije starije od 6 mjeseci, dostavlja kandidat koji bude izbaran po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Kandidati su obavezni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

U prijavi na konkurs, kandidati su obavezni navesti sva dokumenta koja prilažu uz prijavu.

Bodovanje i izbor kandidata izvršiće se u skladu sa Pravilnikom  o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 24/19).

Testiranje i intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa i koji dostave potpune i blagovremene prijave obaviće se 23.11.2023. godine (četvrtak) u 13,00 časova u prostorijama škole.

 

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, škola će objaviti na oglasnoj tabli škole i njeb stranici škole, 20.11.2023. godine.

Kandidati neće posebno biti pozivani na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske".

Škola će pisanim putem obavijestiti sve učesnike konkursa o rezultatima konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom, u zatvorenoj koverti, dostaviti lično u sekretarijat škole ili na adresu:

JU SREDNjOŠKOLSKI CENTAR „JOVAN CVIJIĆ", Berlinska bb, 74 480 MODRIČA, sa naznakom „PRIJAVA NA KONKURS".

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

***

JU OŠ "VASO PELAGIĆ" PELAGIĆEVO

VUKA KARADžIĆA 76

76 256 PELAGIĆEVO

 

JAVNI  KONKURS

ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

 

NA ODREĐENO VRIJEME – do povratka radnice sa bolovanja

  1. Nastavnik srpskog jezika, nepuna norma 10 časova redovnog rada, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu ….............1 izvršilac

Uslovi konkursa

Prijavljeni kandidati moraju da ispunjavaju uslove propisane Zakonom o radu ("Službeni glasnik Republike Srpske", br. 1/16,66/18, 91/21 i 119/21), uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", br. 81/22), uslove iz Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ("Službeni glasnik Republike Srpske br.77/09,86/10,25/14,76/15).

Kandidati dostavljaju sledeće dokumente:

  1. potpisanu prijavu sa kratkom biografijom i kontakt telefonom (u prijavi obavezno navesti tačnu adresu stanovanja i kontakt telefon);
  2. uvjerenje o državljanstvu (ne starije od šest mjeseci);
  3. izvod iz matične knjige rođenih ili kopiju lične karte;
  4. ljekarsko uvjerenje o psiho-fizičkoj sposobnosti za rad;
    (dostavlja samo kandidat koji bude izabran, a prije zasnivanja radnog odnosa).
    Ljekarsko uvjerenje ne može biti starije od šest mjeseci.
  5. Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi,te za krivična djela učinjena protiv:službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a što se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,
  6. uvjerenje da se ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,a to se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,koja za izabaranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,
  7. uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti,zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,
  8. ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;
  9. uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta
  10. uvjerenje o položenom stručnom ispitu (samo za radna mjesta sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom) ;
  11. uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se uređuje oblast polaganja stručnog ispita u osnovnoj školi ;
  12. dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;
  13. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje, a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme;
  14. uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca (za radna mjesta sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom);
  15. uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako  se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;
  16. uvjerenje opštinskog / gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida i
  17. uvjerenje opštinskog / gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 114. stav 5. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ( u slučaju da se raspisuje konkurs za lica sa radnim iskustvom), kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

  • U izuzetnim slučajevima,ukoliko kandidat ne može zbog opravdanih razloga pribaviti dokument iz tačke 12, prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa.
  • U izuzetnim slučajevima, ukoliko kandidat ne može zbog opravdanih razloga pribaviti dokument iz tačke 14, odnosno ne može dostaviti uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca,dostavlja kopiju radne knjižice.

Dana, 23.11.2023. godine u prostorijama škole obaviće se testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu Škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ukoliko se ne pojave, smatra se da je kandidat odustao od prijave na konkurs.

Testiranje kandidata u 9 časova.

Intervju sa kandidatima u 10 časova.

Rok za podnošenje prijava je 8 dana od dana objavljivanja.

Sve prijave dostavljati lično ili putem pošte na adresu: JU Osnovna škola „Vaso Pelagić" Pelagićevo, Vuka Karadžića 76, Pelagićevo.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i kopije se ne vraćaju kandidatima.

Prijem u radni odnos vršiće se u skladu sa članom 127. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 81/22) i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 74/23).

***

JU "TEHNIČKA ŠKOLA" DOBOJ

CARA DUŠANA 18

74 000 DOBOJ

 

KONKURS

ZA POPUNU UPRAŽNjENIH RADNIH MJESTA

 

  1. Profesor srpskog jezika – 10 časova, pripravnik, 1 izvršilac
  2. Profesor engleskog jezika – sa položenim stručnim ispitom, 16 časova,
    1 izvršilac, do povratka radnice s porodiljskog bolovanja,

 

  1. OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Kandidat pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu (Službeni Glasnik RS broj 01/2016), treba da ispunjava i posebne uslove propisane članom 105. i 106. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju (Službeni glasnik RS, broj 41/18) i članom 5. Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama (Službeni glasnik RS, broj 29/12, 80/14 i 83/15) i uslove Pravilnika o postupku za prijem  u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem(„Službeni glasnik" RS br 24/2019).

Na osnovu člana 106, stav (5) Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju (Službeni glasnik RS, broj 41/18) pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom.

Na osnovu člana 106 stav (9) Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju (Službeni glasnik RS, broj 41/18) pravo učešća na Konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu novog Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju , ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Uz potpisanu prijavdž kandidati su dužni dostaviti :
1. Uvjerenje o državljanstvu,
2. Izvod iz matične knjige rođenih ,
3. Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje ne može biti starije od šest mjeseci, i prilaže ga samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4.Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem (ne starije od 6 mjeseci)

5. Ovjerenu foto- kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova ili ekvivalent i stručno zvanje u određenoj oblasti,
6. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
7. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje ,
8. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

9. Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita,
10. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko - invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno - otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca ,
11. Uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko - invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno - otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,
12. Uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko - invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno - otadžbinskog rata RS , ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida ,
13. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca. Uvjerenje treba da sadrži podatke iz koji se jasno vidi: vrsta posla, stepen stručne spreme i  dužina ostvarenog radnog staža  po vrstama posla.
 

Ukoliko je kandidat radio sa nepunim radnim vremenom, to vrijeme je potrebno preračunati u puno radno vrijeme.

Uvjerenje o neosuđivanosti, uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece i uvjerenje da nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, škola pribavlja službenim putem nakon izbora kandidata na konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, će se obaviti u JU Tehničkoj školi Doboj u Doboju dana 20.11.2023. godine u 11,00 časova u prostoriji br. 6.

Škola će istaknuti na oglasnoj tabli spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa i kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom slati poštom ili lično na adresu JU Tehnička škola, Cara Dušana 18, 74000 Doboj

 

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.
Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske".
Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

***

"EFT - RUDNIK I TERMOELEKTRANA STANARI" D.O.O. STANARI

74 208 STANARI

 

OGLAS

za prijem radnika

 

1.Elektromehaničar II, SSS – elektrotehnička škola, IV stepen, smjer energetski (jaka struja) ................................................................ 1 izvršilac.

2.Elektromehaničar II za MRU opremu, SSS – elektrotehnička škola, IV stepen ...............................................................  2 izvršioca.

Pored opštih uslova, kandidati treba da ispunjavaju i sljedeće posebne uslove:

Redni broj 2:

-Poželjno radno iskustvo 1 godina na istim ili sličnim pozicijama,

Opis poslova:

-Održavanje mjerno-regulacione opreme.

-Vršenje zamjene oštećenih i neispravnih elemenata mjerno-regulacionih sistema.

-Učestvovanje u redovnim i vanrednim remontima i pregledima mjerno-regulacione opreme.

-Učestvovanje u modifikovanju postojećih i izgradnji novih upravljačkih sistema.

Prijave na oglas dostaviti putem pošte na adresu: "EFT – Rudnik i Termoelektrana Stanari" d.o.o. Stanari, Stanari bb, 74 208 Stanari, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina i/ili na e-mail: [email protected] .

Uz prijavu na oglas potrebno je priložiti detaljnu radnu biografiju sa referencama.

U slučaju da kandidat ne bude izabran dokumenta se ne vraćaju, osim ukoliko to kandidat izričito ne zahtijeva.

Kandidati koji uđu u uži izbor biće pozvani na razgovor.

Ostale prijave neće se dalje razmatrati u postupku prijema, a kandidati o tome neće biti posebno obaviješteni.

Objavljivanje oglasa ne obavezuje na prijem.

Rok za dostavljanje prijava je 23.11.2023. godine.

***

JU OŠ "PETAR KOČIĆ" SJENINA RIJEKA

74 212 SJENINA

 

K O N K U R S

za popunu  radnog mjesta

 

1. Nastavnik njemačkog jezika – 8 časova, na određeno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja, pripravnik, 1 izvršilac.
2. Bibliotekar škole – 87,5 % norme, na određeno vrijeme do 31.8.2024 godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom -, 1 izvršilac.

 

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 1/16, 66/18, 91/21-Odluka Ustavnog suda Republike Srpske 91/21 i 119/21) kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 114. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Sl.glasnik RS" br. 81/22) i Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Sl.glasnik RS „br. 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15). Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i način bodovanja kandidata u osnovnoj školi  („Službeni glasnik RS" broj 74/23).
 

Pravo učešća na konkursu imaju i kandidati koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" br. 81/22) ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme u skladu sa članom 198. Zakona.
 

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na konkursu su:
1. da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu ( da nije starije od šest mjeseci).
2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,
3. da je radno sposoban, a to se dokazuje uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, izdatim od strane certifikovane zdravstvene ustanove koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;
4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad  u školi te za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava , polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem , a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata Ustanova pribavlja službenim putem a prije zasnivanja radnog odnosa;
5. uvjerenje da se kandidat ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrbe i iskorišćavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece koje za izabranog kandidata Ustanova pribavlja službenim putem a prije zasnivanja radnog odnosa;
6. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem koje dostavnja kandidat ( da nije starije od šest mjeseci).
 

Uz potpisanu prijavu (sa kratkom biografijom, adresom i kontakt telefonom) potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentacije na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 114. i 127. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („ Sl.glasnik RS."br. 81/22 ) i Pravilnika o proceduri i kriterijumima  za prijem u radni odnosi načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („ Službeni glasnik Republike Srpske"  broj 74/23):
- diploma o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;
- uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,
- uvjerenje o položenom stručnom ispitu (dostavlja kandidat pod rednim brojem 2);
- uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se uređuje oblast polaganja stručnog ispita u osnovnoj školi;
- dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena ( u izuzetnim slučajevima , ukoliko kandidat ne može pribaviti navedeni dokument prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa).
- uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme;
- uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca (izuzetno ukoliko kandidat ne može pribaviti navedeni dokument dostavlja kopiju radne knjižice).
- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS , ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida  Odbrambeno-otadžbinskog rata RS,  ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida ,
- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS , ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije  boraca.
 

Test sa kandidatima će se održati dana 22.11.2023. godine (Srijeda) sa početkom u 9:00 časova, a poslije testa će se održati intervju sa kandidatima.


Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.
Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata neće se razmatrati.
Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove škola će postaviti na oglasnu tablu škole  najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.
Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.
Ako se kandidat ne pojavi na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.
Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „ Glas Srpske".
Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se lično ili poštom na adresu škole: "

JU OŠ ,,Petar Kočić" Sjenina Rijeka bb, 74212 Sjenina, sa naznakom „Za konkurs pa navesti naziv radnog mjesta za koje kandidat podnosi prijavu".

***

JU OŠ "ŠAMAC" ŠAMAC

DOSITEJA OBRADOVIĆA 4

76 230 ŠAMAC

 

K O N K U R S

za prijem radnika u radni odnos

 

- nastavnik matematike na 8 časova, sa iskustvom i položenim stručnim ispitom,

1 izvršilac, na određeno vrijeme do povratka radnice sa porodiljskog odsustva,

- nastavnik fizike na 12 časova, sa iskustvom i položenim stručnim ispitom,
1 izvršilac, na određeno vrijeme do povratka radnice sa porodiljskog odsustva,

- voditelj produženog boravka, puna norma, sa iskustvom i položenim stručnim ispitom,

2 izvršioca, na određeno vrijeme do 31.8.2024. godine,

- nastavnik engleskog jezika, na 12 časova, sa iskustvom i položenim stručnim ispitom,

1 izvršilac, na određeno vrijeme do povratka radnika sa funkcije.

 

Opšte uslove koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na konkurs su:

1. da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2. da je punoljetan što dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3. da je radno sposoban što dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, izdatim od strane certifikovane zdravstevene ustanove, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi, te za krivična djela učinjena protiv: službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanje djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa ,

5. uvjerenje o podacima iz posebnog Registra da se ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja Registra lica pravoznažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem a prije zasnivanja radnog odnosa,

6. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

Uz potpisanu prijavu, sa kontakt telefonom i e-mail adresom, kandidat pored gore navedenih dokumenata potrebno je da dostavi dokumentaciju kojom dokazuje da ispunjava posebne uslove u pogledu stručne spreme propisane članom 114.stav (1) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske'' broj 81/22.), članom 3. n) Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni glasnik Republike Srpske'' broj 77/09; 86/10; 25/14 i 76/15.), članom 5. i 6. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske'', broj 74/23) i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje prilikom utvrđivanja liste kandidata a to su:

1. diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, odnosno diplome stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti.

2. uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku  i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3. uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno-obrazovni rad,

4. uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se uređuje oblast polaganju stručnog ispita u osnovnoj školi,

5. dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u  diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje.

7. uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca,

8. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida  Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

10. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca  Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije  borca.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata (ovjera ne starija od 6 mjeseci) i te kopije im se neće vraćati.

Izbor kandidata vršiće se u skladu sa Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske'' broj 81/22.), Pravilnikom o načinu oraganizovanja proširenog programa („Sl.glasnik RS" br. 37/19 i 13/20) i Pravilnikom o proceduri prijema,  kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske'', broj 74/23).

Rok za prijavljivanje kandidata je 8 dana od dana objavljivanja konkursa u sredstvima javnog informisanja. Prijave sa dokumentima slati na adresu škole: JU Osnovna škola „ŠAMAC" Šamac, Dositeja Obradovića 4. 76 230 Šamac ili lično na protokol svakog radnog danaod 800 do 1400 sati.

Nepotpune i neblagovremeno prispjele prijave neće se uzimati u razmatranje, samo će biti evidentirane.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole i kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Testiranje i intervju prijavljenih kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa će se održati dana 23.11.2023. godine (četvrtak ) sa početkom u 1100 sati a intervjuu isti dan u 1300 sati.

 

Ukoliko se prijavljeni kandidat ne pojavi na testu i intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Škola će obavijestiti sve kandidate prijavljene na konkurs o izvršenom izboru kandidata po konkursu.

***

JU OŠ "SRBIJA" CRKVINA

76 239 CRKVINA

 

K  O  N  K  U  R S

za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta

 

  1. NASTAVNIK SRPSKOG JEZIKA.......1 izvršilac sa iskustvom i položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja – 17 časova redovnog rada

 

Kandidati moraju da ispunjavaju sledeće uslove:

Opšti uslovi:

  1. da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu (datum izdavanja da nije stariji od 6 mjeseci)
  2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte
  3. da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti izdato od certifikovane zdravstvene ustanove, koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu a prije zasnivanja radnog odnosa,
  4. da nije osuđivan pravnosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi, te za krivična djela učinjena protiv: službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a koje se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata škola pribavavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,
  5. da se ne vodi u Registaru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece, a koje se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja registra pravosnažno osuđenih lica za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, koje će za izabranog kandidata škola pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,
  6. da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivični djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a koje se dokazuje uvjerenjem  izdatim od nadležnog suda po mjestu prebivališta koje kandidat dostavlja.

 

Uz potpisanu prijavu i dokumentaciju kojom dokazuje ispunjenost opštih uslova kandidat je dužan da dostavi i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 6. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijema u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi, i to:

  1. ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje  u određenoj oblasti odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti
  2. uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,
  3. uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno-obrazovni rad,
  4. uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveza polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se uređuje oblast polaganja stručnog ispita u osnovnoj školi,
  5. dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
  6. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme,
  7. uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca,
  8. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  9. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
  10. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Izuzetno, ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga da pribavi dokument - dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena, prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa.

Izuzetno, ukoliko kandidat ne može dostaviti uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca, dostavlja kopiju radne knjižice.

 

Pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (član 114. stav 5. Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju).

Takođe, pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i iste se neće vraćati kandidatima.

    

23.11.2023.godine (četvrtak) sa početkom u 13,00 časova u prostorijama škole obavit će se test i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave.

Na oglasnoj tabli škole će biti objavljen spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Kandidati koji se ne pojave na testu ili intervju smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

 

Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja putem Zavoda za zapošljavanje.

Sve nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Prijave se mogu dostaviti lično u prostorije škole svakim radnim danom od 7:00 do 12:00 časova ili putem pošte na adresu:

JU Osnovna škola „Srbija", 76 239 Crkvina.

***

JU OŠ "OBUDOVAC" OBUDOVAC

76 235 OBUDOVAC

 

J A V N I   K O N K U R S

za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta

 

  1. Nastavnik engleskog jezika – 1 izvršilac, sa položenim stručnim ispitom, 5 časova neposrednog rada sa učenicima, na određeno vrijeme do 31.8.2024. godine
  2. Nastavnik srpskog jezika – 1 izvršilac, sa položenim stručnim ispitom, 10 časova neposrednog rada sa učenicima, na određeno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja

 

Opšti uslovi i posebni uslovi za prijem u radni odnos:

Kandidati moraju ispunjavati opšte uslove za zasnivanje radnog odnosa predviđene Zakonom o radu („Sl.glasnik RS", broj:1/06 i 66/18), uslove propisane članom 114 i 116 Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Sl.glasnik RS" broj: 81/22) i Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Sl.glasnik RS" broj: 74/18 i 26/19). Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

 

Uz prijavu sa kratkom biografijom (potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs za prijem u radni odnos i obaveznom adresom stanovanja i brojem telefona) kandidat je dužan da dostavi:

  1. Uvjerenje o državljanstvu
  2. Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu kopiju lične karte
  3. Ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent odnosno diplome stečene nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti
  4.  Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena
  5. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje
  6.  Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca
  7. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu
  8. Uvjerenje da nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.
  9.  Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  10.  Uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
  11.  Uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije boraca.
  12.  Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava.
  13. Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece.

-Kandidati koji budu izabrani dužni su priložiti ljekarsko uvjerenje o psihičkoj sposobnosti (ne starije od 6 mjeseci) prije zasnivanja radnog odnosa

- Uvjerenje iz tačke 11. i 12.   pribaviće Škola službenim putem za izabrane kandidate, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata, s tim da datum izdavanja dokumenata ne smije biti starije od 6 mjeseci i isti se neće vraćati kandidatima.      

Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa će se obaviti u prostorijama JU Osnovne škole ''Obudovac'' u Obudovcu dana 23.11.2023. godine u 12.45 sati.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije biće postavljen na oglasnu tablu škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Ako se kandidat ne pojavi na testiranju ili intervjuu smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja putem dnevnih novina „Glas Srpske" .

Prijave se mogu dostaviti lično ili putem pošte na adresu:

JU Osnovna škola „Obudovac" 76235 Obudovac

Izbor kandidata će se izvršiti u skladu sa Zakonom o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi.

***

JU OŠ "ĐORĐO PANZALOVIĆ" OSINjA

74 412 OSINjA

 

JAVNI KONKURS

ZA IZBOR I IMENOVANjE DIREKTORA JU OSNOVNA ŠKOLA „ĐORĐO PANZALOVIĆ" OSINjA, DERVENTA

 

I – Predmet

Školski odbor JU OŠ „Đorđo Panzalović" Osinja, Derventa raspisuje Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora JU OŠ „Đorđo Panzalović" Osinja.

II – Opis poslova

Direktor škole rukovodi radom škole i odgovaran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti škole. Za svoj rad odgovara Vladi, Školskom odboru i ministru. Direktor škole odgovoran je i za obavljanje ostalih poslova utvrđenih Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Statutom škole.

III – Posebni uslovi radnog mjesta

Za direktora Javne ustanove OŠ «Đorđo Panzalović» u Osinja, Derventa može biti izabrano lice koje ispunjava uslove utvrđene Zakonom o radu (Sl.gl. Republike Srpske broj: 01/16, 66/18, 91/21 i 119/21.),  Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (Sl.gl. Republike Srpske broj: 81/22.) i Pravilnikom o uslovima i postupku izbora i razrješenja direktora osnovne škole (Sl.gl. Republike Srpske broj: 70/23).

Za direktora može biti izabrano lice koje ispunjava opšte i posebne uslove za prijem u radni odnos.

 

Opšti uslovi:

- da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad i

- da je stariji od 18 godina i

- da je državljanin BiH - Republike Srpske 

Posebniuslovi:

1) ima završen prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent ili da ispunjavaju uslove iz člana 198. stav 1.; 2.i 3. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (Sl.gl. Republike Srpske broj: 81/22.)

2) ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome iz tačke 1) ovog stava

3) nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, protiv kojeg nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, i

4) ima predložen program rada i ističe se u realizaciji  ili organizaciji  VOP-a u Školi.

Za direktora škole ne može biti izabrano lice na koji se odnosi član IX stav 1. Ustava BiH, tj. nijedno lice koje služi kaznu izrečenu od Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju i nijedno lice koje je pod optužnicom tog suda, a nije se povinovalo nalogu da se pojavi pred Sudom.

IV – Potrebna dokumentcija

Uz potpisanu prijavu kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije ili originale sljedećih dokumenata :

 

- diplomu o završenoj stručnoj spremi,

- uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno – obrazovnom procesu,

- potvrdu kojom dokazuje da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u školi nakon sticanja diplome,

- ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje prilaže samo imenovani kandidat prije stupanja na dužnost

- uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, koje će Škola pribaviti službenim putem za imenovanog kandidata, a prije stupanja na dužnost,

- uvjerenje da se protiv njega ne vodi krivični postupak, za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

- uvjerenje o državljanstvu,

- izvod iz matične knjige rođenih,

- prijedlog programa rada direktora u narednom četverogodišnjem mandatu ,

- preporuku ranijeg poslodavca, odnosno preporuku nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen

- kratku biografiju sa podacima o prethodnim poslovima i razvoju karijere u struci i ostvarenim rezultatima u radu i

- ovjerenu izjavu kandidata da nije obuhvaćen odredbom člana IDž stav 1. Ustava Bosne i  Hercegovine,

Dostavljena dokumentacija se neće vraćati kandidatima.

V – Rok za podnošenje prijava kandidata na konkurs i način dostavljanja prijave

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom  listu "Glas Srpske " .

Prijave se mogu dostavljati lično ili putem pošte na adresu: JU Osnovna škola „Đorđo Panzalović" Osinja, Derventa, Osinja 104, 74412 sa naznakom „Prijava na konkurs za izbor direktora škole" – ne otvarati.

Neblagovremene i nepotpune prijave, kao i neovjerene fotokopije priložene dokumentacije neće se uzeti u razmatranje.

VI – Mandat

Školski odbor razmatra prijave kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, potom spisak kandidata sa potrebnom dokumentacijom dostavlja ministru prosvjete i kulture u roku od 8 dana od dana razmatranja prijava.

Na prijedlog Ministra Vlada imenuje jednog od kandidata sa spiska. 

Direktor škole imenuje se na period od četiri godine (2024 - 2028) i počinje danom stupanja na dužnost.

VII – Način i rok obavještavanja kandidata o rezultatima konkursa

Školski odbor će pismenim putem obavjestiti sve učesnike konkursa o odluci Vlade Republike Srpske o imenovanju direktora u roku od osam (8) dana od dana prijema odluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana