JU ZZZ RS – Filijala Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 23.12.2020. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 23.12.2020. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 23.12.2020. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice

********

**************

JU GIMNAZIJA "JOVAN DUČIĆ" DOBOJ

HILANDARSKA 2

74 000 DOBOJ

 

DOPUNA KONKURSA

 

1. Vrši se dopuna konkursa raspisanom u dnevnom listu "Glas Srpske" dana 9.12.2020. godine u dijelu  dostave dokumentacije na osnovu koje se  vrši bodovanje kandidata u skladu sa Pravilnikom o prijemu u radni odnos u srednjoj školi ("Službeni glasnik RS" 24/19) tako što se dodaje tačka 10. koja glasi :

"Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, koja traže zaposlenje ."

2. Rok za podnošenje dokaza po  konkursu i dopuni konkursa je 8 dana, od dana objavljivanja dopune konkursa.

3. Testiranje i intervju sa kandidatima  koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se dana 8.1.2021. godine (petak) u prostorijama škole sa početkom u 10 sati.

4. Dostava dokumentacije po konkursu i dopuni konkursa može se dostaviti lično ili putem pošte na adresu škole JU Gimnazija "Jovan Dučić" Doboj, Hilandarska 2

5. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

***

JU CENTAR ZA SOCIJALNI RAD MODRIČA

TRG NEMANjIĆA 4

74 480 MODRIČA

 

 

JAVNI KONKURS

za prijem pripravnika iz kategorije djece poginulih boraca VRS,  u radni odnos na određeno vrijeme u JU Centar za socijalni rad Modriča

 

I Direktor JU Centra za socijalni rad Modriča, raspisuje javni konkurs za prijem u radni odnos na određeno vrijeme jednog (1) pripravnika sa visokom stručnom spremom iz kategorije  djece poginulih boraca VRS i  to:

 

1. Diplomirani socijalni radnik, 240 ETCS bodova - pripravnik ……. 1 izvršilac                         

 

II Opis poslova

Stručno osposobljavanje pripravnika obaviće se prema programu stručnog osposobljavanja pripravnika u JU Centru za socijalni rad Modriča.

Pripravnikom se smatra lice koje prvi put zasniva radni odnos u svom zanimanju, a pripravnički staž za VSS traje 12 mjeseci.

 

III Opšti uslovi

• Da je državljanin Republike Srpske i BiH,

• Da je stariji od 18 godine,

• Da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

• Da se protiv kandidata ne vodi krivični  postupak

• Da nije zasnivao radni odnos u struci i da se nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske

• Da spada u kategoriju djece poginulih boraca VRS.

 

IV  Posebni uslovi

1. Visoka stručna sprema - VII stepen stručnosti, završen prvi ciklus studijskog programa Socijalni rad, 240 ETCS bodova.

 

V Sukob interesa

Kandidat ne može obavljati dužnost, aktivnost ili biti na položaju koji dovodi do sukoba interesa u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi.

 

VI Potrebna dokumenta

Uz prijavu na konkurs, kandidat treba dostaviti:

- Uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci),

- Izvod i matične knjige rođenih,

- Uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak (ne starije od 6 mjeseci),

- Ovjerenu ličnu izjavu da nije član upravnih i drugih odbora, organa političkih stranaka ili odbornik u Skupštini opštine, da se ne bavi samostalnom djelatnošću, niti da je vlasnik privatnog ili drugog preduzeća, shodno tački V (Sukob interesa),

- Ovjerena kopija lične karte,

- Ovjerena kopija diplome ili uvjerenja o završenom fakultetu,

- Uvjerenje Zavoda za zapošljavanje RS da se kandidat nalazi na evidenciji nezaposlenih lica

- Uvjerenje da kandidat spada u kategoriju djece poginulih boraca VRS,

- Dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti dostaviće izabrani kandidat po završetku izborne procedure.

 

Kandidati su dužni dostaviti dokumenta u originalu ili ovjerenoj kopiji.

 

Svi kandidati koji ispunjavaju opšte uslove, biće pozvani na intervju.

O vremenu i mjestu obavljanja intervjua, svi kandidati će biti naknadno obaviješteni, a ako se ne pojave na intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

 

VII Rok za podnošenje prijava

Rok za podnošenje prijava je 8 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu "Glas Srpske" i na oglasnoj tabli JU Centra za socijalni rad Modriča.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Prijave se mogu dostaviti putem pošte na adresu: JU Centar za socijalni rad Modriča, Trg Nemanjića 4 ili lično svakim radnim danom od 8 - 14 časova, sa naznakom "Prijava na konkurs - ne otvaraj".

Na prijavi, kandidat je obavezan da napiše kontakt telefon.

***

JU SŠC "NIKOLA TESLA" BROD

KRALjA PETRA I OSLOBODIOCA BB

74 450 BROD

 

KONKURS

za prijem radnika u radni odnos

 

 

1. Profesor hemijske grupe predmeta – 1 izvršilac pripravnik - na određeno vrijeme (do kraja nastavne godine 2020/21.) puna norma,

 

Pored opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa predviđenih Zakonom o radu ("Sl. glasnik Republike Srpske", broj: 01/16 i 66/18), kandidati trebaju ispunjavati i posebne uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 41/18, 35/20, 92/20) i uslove iz Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama ("Sl. glasnik RS", broj 29/12, 80/14, 34/15 i 83/15).

 

Uz prijavu kandidati su dužni dostaviti:

1. Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

2. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

3. Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu fotokopiju lične karte,

4. Uvjerenje o državljanstvu,

5. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji  nezaposlenih lica  koja traže zaposlenje,

6. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom  ili maloljetnim licem, ne starije od šest mjeseci,

7. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,

9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

 

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj 41/18, 35/20, 92/20) ispunjavala uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

 

Kandidat koji bude odabran po konkursu će prije zasnivanja radnog odnosa dostaviti ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za rad izdato od strane nadležne ustanove, koje ne smije biti starije od šest mjeseci.

 

Za kandidata koji bude izabran po konkursu škola će prije zasnivanja radnog odnosa od nadležnog Centra javne bezbjednosti zatražiti uvjerenje o neosuđivanosti.

 

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti isključivo poštom na gore navedenu adresu.

Svi dokumenti se dostavljaju u ovjerenoj fotokopiji koja nije starija od šest mjeseci i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove neće se razmatrati.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu i internet stranicu škole.

 

Sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave odn. koji ispunjavaju uslove konkursa, testiranje i intervju će se obaviti 5.1.2021. godine 10 časova u  učionici broj 20, prema rasporedu objavljenom na oglasnoj tabli i zvaničnoj stranici škole. Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervju, smatraće da su odustali od prijave na konkurs.

Prijem kandidata u radni odnos vršiće se na osnovu Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijumima za  prijem ("Sl. glasnik RS" broj 24/19).

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama.

***

JU OŠ "OZREN" DONjA PAKLENICA

74 255 DONjA PAKLENICA

 

KONKURS

za izbor i imenovanje direktora JU Osnovne  škole "Ozren" Donja Paklenica, Doboj

 

1. Opis poslova

            Direktor škole rukovodi radom škole i odgovoran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti škole u skladu sa pozitivno-pravnim propisima. Direktor škole za svoj rad odgovora Vladi Republike Srpske, Školskom odboru i ministru prosvjete i kulture Republike Srpske.

 

Direktora škole  imenuje Vlada na prijedlog ministra. Mandat direktora traje 4 godine i počinje od dana stupanja na dužnost.

 

2. Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

Za direktora JU Osnovne škole "Ozren" Donja Paklenica, Doboj, može da bude izabrano lice koje ispunjava uslove utvrđene Zakonom o radu Republike Srpske, Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Pravilnikom o uslovima i postupku  izbora i razrješenja  direktora osnovne škole i to :

 

Opšti uslovi:

1. da je državljanin  BiH;

2. da je stariji od 18 godina;

3. da ima opštu  zdravstvenu sposobnost za rad;

 

Posebni uslovi:

Za direktora škole može da bude izabran nastavnik ili stručni saradnik koji:

1.  ima završen prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent ili da ispunjava uslove u skladu sa članom 177. stav 1. i 2. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju,

2. ima najmanje 5 (pet) godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome iz tačke 1),

3. nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, protiv kojeg nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

3. Potrebna dokumentacija

  Kandidati koji konkurišu za direktora škole uz prijavu na konkurs dostavljaju sljedeća dokumenta:

1. izvod iz matične knjige rođenih,

2. uvjerenje o državljanstvu,

3. diplomu o završenoj stručnoj spremi,

4. potvrdu kojom dokazuju da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome,

5. ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje prilaže samo imenovani kandidat prije stupanja na dužnost,

6. uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora,

7. uvjerenje da se protiv njega ne vodi krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, izdato od nadležnog suda,

8.  prijedlog programa rada direktora u narednom četvorogodišnjem mandatu,

9. preporuku ranijeg poslodavca, odnosno nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen,

10. kratku biografiju sa podacima o prethodnim poslovima i razvoju karijere u struci i  ostvarenim rezultatima u radu.

Uvjerenje iz tačke 6) škola će pribaviti  službenim putem od nadležnog CJB za imenovanog  kandidata, a prije stupanja na dužnost. Kandidati su dužni da uz prijavu  dostave dokumenta u originalu ili ovjerenoj  fotokopiji ne starija od 6 mjeseci.

 

4. Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijava

            Prijave se mogu dostaviti lično ili putem pošte na adresu: JU Osnovna škola "Ozren" Donja Paklenica, Doboj, 74255 Paklenica, sa naznakom „Za javni konkurs za izbor i imenovanje direktora škole - NE OTVARATI". Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti uzete u razmatranje.  Dostavljena dokumenta neće biti vraćena kandidatima.

 

5. Način i rok obavještenja kandidata

            Školski odbor će razmotriti prijave svih kandidata i dostaviti ministru  prosvjete i kulture dokumentaciju i spisak svih kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora škole.           

Školski odbor će pisanim putem obavijestiti sve učesnike konkursa o odluci o imenovanju direktora JU Osnovne škole "Ozren" Donja Paklenica, Doboj  u roku od 8 dana od dana prijema odluke od resornog ministarstva.

***

JU OŠ "DOSITEJ OBRADOVIĆ" BLATNICA

74 275 BLATNICA

 

KONKURS

za upražnjeno  radno mjesto

 

 1. Nastavnik fizičkog vaspitanja - 1 izvršilac radnik sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu; puna nastavna norma; rad na određeno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja

 

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu ("Službeni glasnik RS" br.1/16, 66/18.) kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove predviđene Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik RS" br. 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 i 63/20) Pravilniku o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača u osnovnoj školi ("Službeni glasnik RS" br. 77/09, 86/10, 25/14. i 76/15.) kao i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 74/18 i 26/19)

Pravo učešća na konkurs na osnovu člana 104. stav 6) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 44/17, 31/18 , 84/19, 35/20 i 63/20) imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Sl. glasnik Republike Srpske", broj: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 i 63/20), kao i  lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

 

Uz potpisanu prijavu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs, kandidati su dužni dostaviti ovjerene fotokopije (ne starije od 6 mjeseci) sljedećih dokumenata a na osnovu kojih se dokazuje ispunjenost opštih i posebnih uslova, te dokumentaciju (ovjerene kopije) na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijema u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi .

 

Dokumentacija za opšte uslove koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

1. da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,

3. da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest (6) mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidati nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa

4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanje djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,

5. uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece,

6. uvjerenje da nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, koje dostavlja kandidat

Uvjerenje iz tačke 4) i 5) za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Dokumentacija za posebne uslove i dokumentacija na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 9. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i način bodovanja kandidata u osnovnoj školi:

1. Ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečene nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3. Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosječnoj ocjeni tokom studiranja ili uvjerenje od visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

4. Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,

5. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

6. Uvjerenje o radnom stažu/radnom iskustvu izdato od ranijeg poslodavca kod kojeg je kandidat bio zaposlen, sa podacima o vrsti posla, stepenu stručne spreme i dužini ostvarenog radnog staža po vrstama posla

7. Uvjerenje od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica u stručnoj spremi traženoj konkursom,

8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

10. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca,

11. Kratku biografiju,

 

Oglas ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske".

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na javni konkurs komisija ne razmatra, već ih evidentira uz konstataciju da prijave na javni konkurs nisu dostavljene blagovremeno i/ili nisu potpune, a nakon toga predlaže direktoru škole donošenje zaključka kojom se prijava odbacuje.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se u prostorijama centralne škole u Blatnici  dana 4.1.2021. godine.

- Testiranje kandidata  počinje u 8 časova, a intervju u 9 časova.

Spisak kandidata koji dostave potpune i blagovremene prijave će biti postavljen na oglasnoj tabli škole.

Kandidat koji dostavi potpunu i blagovremenu prijavu, a ne pojavi se na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, škola postavlja na oglasnoj tabli škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

(član 8. Pravilnik o proceduri prijema,  kriterijumima za prijem u radni odnos i način bodovanja kandidata  u osnovnoj školi ("Službeni glasnik RS" br. 74/18 i 26/19.).

Svi kandidati biće obaviješteni o rezultatima konkursa, dokumenti priloženi uz molbu neće se vraćati kandidatima.

Prijave dostaviti lično ili putem pošte na adresu škole: JU OŠ "Dositej Obradović" Blatnica  74275, broj 361., za konkurs – obavezno naznačiti na koje radno mjesto se prijavljujete.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana