JU ZZZ RS – Filijala Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 19.04.2023. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 19.04.2023. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 19.04. 2023. godine.

 Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

******

*******

JPU “NAŠA RADOST” MODRIČA

CARA LAZARA 7

74 480 MODRIČA

 

JAVNI  KONKURS

za prijem vaspitača u JPU „Naša radost” Modriča

 

I        Direktor Javne predškolske ustanove „Naša radost” Modriča, raspisuje Javni konkurs za prijem na neodređeno radno vrijeme, i to:

 

  1. Diplomirani vaspitač predškolske djece ………… 1 izvršilac

 

II       OPIS POSLOVA

1. Vaspitač u JPU „Naša radost” obavljaće sledeće poslove: rad sa djecom u grupi od 16 mjeseci do 6 godina u skladu sa Programom predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

 

III     OPŠTI USLOVI

  1. Da je državljanin Republike Srpske i BiH;
  2. Da je stariji od 18 godina;
  3. Dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti dostaviće izabrani kandidati po završetku izborne procedure;
  4.  Uvjerenje da kandidat nije pravosnažno osuđivan za krivična djela, pribaviće ustanova službenim putem za izabrane kandidate, prije zasnivanja radnog odnosa;
  5. Uvjerenje da se kandidat ne vodi u Registru pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece, pribaviće ustanova službenim putem za izabrane kandidate, prije zasnivanja radnog odnosa.

 

IV     POSEBNI USLOVI

1. Visoka stručna sprema – VII stepen stručne spreme, završen najmanje prvi ciklus studijskog programa ili ekvivalent i stečeno visoko obrazovanje na studijskom programu predškolskog vapitanja i obrazovanja.

2. Položen stručni ispit za rad u vaspitnoj grupi.

 

V       POTREBNA DOKUMENTACIJA

Uz prijavu na konkurs, kandidat treba da dostavi :

  • Uvjerenje o državljanstvu ne starije od 6 mjeseci;
  • Izvod iz matične knjige rođenih;
  • Ovjerenu kopiju lične karte;
  • Ovjerenu kopiju diplome;
  • Ovjerenu kopiju dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku;
  • Uvjerenje o položenom stručnom ispitu;
  • Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koje traži zaposlenje;
  • Potvrdu o radnom stažu (ukoliko kandidat ima radog staža);
  • Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;
  • Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invaldisku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko sa radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;
  • Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invaldisku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko sa radi o kandidatu iz kategorije borca.
  • Uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak ;
  • Dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti dostaviće izabrani kandidati po završetku izborne procedure;
  • Uvjerenje da kandidat nije pravosnažno osuđivan, pribaviće ustanova službenim putem za izabrane kandidate, prije zasnivanja radnog odnosa;
  • Uvjerenje da se kandidat ne vodi u Registru pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece, pribaviće ustanova službenim putem za izabrane kandidate, prije zasnivanja radnog odnosa.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

 

VI     ROKOVI

Rok za podnošenje prijava je 7 dana od dana objavljivanja u Glasu Srpske i oglasnoj tabli Zavoda za zapošljavanje u Modriči.

VII    OSTALE ODREDBE

Prijave se mogu dostaviti lično ili putem pošte, na adresu JPU „Naša radost” Cara Lazara 7, Modriča, sa naznakom „PRIJAVA NA KONKURS-NE OTVARAJ”,

Na prijavi, kandidat je obavezan da napiše kontakt telefon.

Kandidati koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, biće pozvani na intervju.

Kandidat koji se ne pojavi na intervjuu, smatraće se da je odustao.

***

OPŠTINA DONjI ŽABAR

NIKOLE TESLE 37

76 273 DONjI ŽABAR

 

JAVNI  KONKURS

za prijem pripravnika u Opštinsku upravu opštine Donji Žabar

 

I - Načelnik opštine Donji Žabar raspisuje Javni konkurs za prijem pripravnika sa srednjom stručnom spremom, IV stepen, u Opštinsku upravu opštine Donji Žabar na određeno vrijeme u trajanju od 6 mjeseci i to:

  1. Carinski tehničar .................................. 1 izvršilac

II - OPIS POSLOVA

  • Pripravnik je lice koje nakon završenog obrazovanja  prvi put zasniva radni odnos i koje se prima u radni odnos radi osposobljavanja za samostalni rad u struci, odnosno samostalno obavljanje posla i sticanja prava na polaganje stručnog ispita za rad u upravi.
  • Pripravnik će se osposobljavati po Programu stručnog osposobljavanja pripravnika u Opštinsku upravu opštine Donji Žabar („Službeni glasnik opštine Donji Žabar” br. 9/08).

 

III - OPŠTI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

  1. da je državljanin Republike Srpske,odnosno BiH,
  2. da je stariji od 18 godina,
  3. da ima opštu zdravstvenu sposobnost,
  4. da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi,
  5. da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u BiH tri godine prije objavljivanja Javnog konkursa,
  6. da nije u sukobu interesa,odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u opštinskoj upravi i
  7. da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuje pred Tribunalom (član IX paragraf 1.Ustava BiH).

 

IV - POSEBNI USLOVI

  • srednja stručna sprema, IV stepen, smjer carinski tehničar,bez radnog iskustva.

 

Prijava za učešće na Javnom konkursu podnosi se na propisanom obrascu (Obrazac 1.koji se može preuzeti na internet stranici Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, internet stranici opštine Donji Žabar ili u Prijemnoj kancelariji Opštinske uprave Donji Žabar.

Tačnost podataka navedenih u obrascu Prijeve na javni konkurs kandidati potvrđuju svojim potpisom. Sve rubrike u obrascu Prijave moraju biti čitko popunjene, uz obavezan svojeručni potpis kandidata, kojim se potvrđuju navodi iz izjava čiji se sadržaj ne dokazuje posebnim dokumentima, a odnose se na ispunjavanje dijela opštih uslova Javnog konkursa.

1. Kao dokaz o ispunjavanju opštih uslova uz propisan obrazac Prijave na javni kokurs kandidat prilaže i fotokopije izvoda iz matične knjige rođenih, fotokopiju uvjerenja o državljanstvu.

2.Kao dokaz o ispunjavanju posebnih uslova kandidat prilaže:

a) fotokopiju diplome o završenoj srednjoj školi

b)uvjerenje da se kandidat nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje

c) ovjerena izjava kandidata da nema radnog iskustva u struci

Sa svim kandidatima koji budu ispunjavali opšte i posebne uslove Javnog konkursa Komisija za sprovođenje javnog konkursa obaviće usmeni intervju, o čemu će kandidati biti blagovremeno obaviješteni.

Ukoliko više kandidata na rang listi ima isti broj bodova prednost će imati kandidat koji ima status člana porodice poginulog borca kako je propisano čl. 36.54. i 73 Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 134/11,9/12,40/12 i 18/15).

 

VI ROK ZA PODNOŠENjE PRIJAVA I OBJAVLjIVANjE KONKURSA

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja javnog konkursa. u dnevnom listu Glas Srpske”.

Prijave se mogu dostaviti lično ili preporučenom poštanskom pošiljkom na adresu: Opština Donji Žabar, Ul. Nikole Tesle br.37, sa naznakom ,Prijava na Javni konkurs za prijem pripravnika u opštinskoj upravi opštine Donji Žabar,76273 Donji Žabar.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje.

Osoba za davanje dodatnih obavještenja u vezi Javnog  konkursa je Svjetlana Stevanović, stručni saradnik za upravljanje ljudskim resursima i opšte poslove kontakt tel.054/875-122.

Prvorangirani kandidat po prijedlogu Komisije, dužan je da u roku od sedam dana od dana prijema obaveštenja Komisije dostavi dokaze  o ispunjavanju opštih i posebnih uslova u orginalu ili ovjerenoj fotokopiji, ovjerene izjave o ispunjavanju uslova iz tačke III podtačka 4,5,6 i 7 i dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti.

***

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD MODRIČA

TRG NEMANjIĆA 4

74 480 MODRIČA

 

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta u

JU Centar za socijalni rad Modriča

 

 

I –Raspisuje se javni konkurs za popunu upražnjenog  radnog  mjesta u JU Centar za socijalni rad Modriča  i to:

                                                                             

  1. Diplomirani defektolog (diplomirani specijalni edukator i rehabilitator)  ............................. 1 izvršilac.

 

Radni odnos za navedeno upražnjeno radno mjesto zasniva se na neodređeno vrijeme.

 

II – Opis poslova

 Izabrani kandidat iz stava 1. tačka 1.  ovog Konkursa obavlja poslove utvrđene  Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta i to:

-logopedske anamneze i pregled anatomije i funkcije govornih organa,

- procjena govorno – jezičkih sposobnosti baterijom testova,

- procjena praksije gornjih ekstremiteta za uzrast i procjena posturalnog statusa pacijenta,

- uvid u druge specijalističke nalaze ukoliko ih je bilo, te upućivanje drugom specijalisti po potrebi,

- izrađuje nalaz, mišljenje i dijagnozu logopeda, te vrši kontrolne preglede,

- vrši procjenu razvoja psihomotornih sposobnosti,

- vrši upućivanje u ustanove sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite,

- određivanje stimulativnog programa prema nalazu, za razvoj govorno – jezičkih funkcija,

- provodi tretmane za praćenje razvoja anatomije govornih organa,

- određivanje programa terapijskog tretmana jezika, govora i fonološkog stimulisanja razvoja glasova,

- praćenje razvoja glasovno jezičkih funkcija,

- određivanje tretmana za stimulativni razvoj psihomotorike i po potrebi provoditi terapijske vježbe istog, te određivanja tretmana za praćenje razvoja funkcija: čitanja, pisanja i računanja,

- zatim obavlja i sledeće tretmane: tretmane za praćenje razvoja vilice i zuba; tretmane bazirane na artikulaciji i fonaciji; tretmani u saradnji sa drugim specijalistima – timski pristup; tretmane aleksije i disleksije, tretmane agrafije i disgrafije; tretmane akalukije;

- i radi druge poslove po nalogu direktora.

III- Opšti uslovi za prijem u radni odnos ovog Konkursa:

  1. da je državljanin Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine,
  2. da je stariji od 18 godina,
  3. da ima opštu zdravstvenu sposobnost,
  4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivična djela koja ga čine nepodobnim za obavljanje poslova kod poslodavca,
  5. da se protiv njega ne vodi krivični postupak.

IV -Posebni uslovi:

  1. VSS, Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju
  2. najmanje jedna godina radnog iskustva u struci,
  3. položen stručni ispit u oblasti socijalne zaštite (ispit kod Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske),
  4. poznavanje rada na računaru,                
  5. položen vozački ispit.

V - Potrebna dokumenta :

Uz prijavu na javni konkurs kandidati su dužni priložiti:

  • prijavu na konkurs sa osnovnim podacima o kandidatu,
  • uvjerenje o državljanstvu,  ne starije od šest mjeseci,
  • izvod  iz matične knjige rođenih,
  • uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak ne starije od šest mjeseci,
  • uvjerenje o nekažnjavanju ne starije od šest mjeseci,
  • ovjerena fotokopija diplome o završenoj stručnoj spremi,
  • uvjerenje o radnom iskustvu i fotokopija radne knjižice,
  • pisani dokaz ili izjavu o poznavanju rada na računaru,
  • uvjerenje o položenom stručnom ispitu,
  • fotokopiju vozačke dozvole,
  • uverenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti dostaviće izabrani kandidat prije zasnivanja radnog odnosa.

Svi dokumenti moraju biti u orginalu ili ovjerenoj fotokopiji.

VIRok za podnošenje prijave je osam (8)  dana od dana objavljivanja Konkursa u „Glasu Srpske”.

VII- Prijave sa potrebnom dokumentacijom , mogu se podnijeti lično na protokol ove ustanove ili poslati putem pošte na adresu JU Centar za socijalni rad Modriča, Trg Nemanjića 4, sa napomenom „Prijava na Konkurs”.

VIII- Nepotpune i neblagovremene prijave se neće uzeti u razmatranje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana