JU ZZZ RS – Filijala Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 09.02.2022. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 09.02.2022. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 09.02.2022. godine.

 Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

***********

***********

JU OŠ “SUTJESKA” MODRIČA

MAKSIMA GORKOG BR.2

74 480 MODRIČA

 

K  O  N  K  U  R  S

na upražnjeno radno mjesto

 

1. Nastavnik srpskog jezika na određeno vrijeme sa  iskustvom, 13 časova redovne nastave do 31.08.2022. godine, 1 izvršilac.

2. Nastavnik razredne nastave na određeno vrijeme sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, od 06.04.do 31.08.2022. godine, 1 izvršilac.

 

Kandidat koji se prijavljuje na konkurs mora da ispunjava sledeće opšte uslove predviđene Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske'', broj 1/16 i 66/18 )  :

-        da je državljanin  Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine što dokazuje uvjerenjem o državljanstvu koje ne može biti starije od 6 mjeseci,

-        da je punoljetan što dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,

-        da je radno sposoban što dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje  ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

-        da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava  a koje će škola službenim putem pribaviti za izabranog kandidata prije zasnivanja radnog odnosa.

-        uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, škola će službenim putem pribaviti za izabranog kandidata  i

-        uvjerenje da nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

-        Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane  Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ( čl. 104. stav. 6.).

Pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i  vrste stručne spreme.

 

Uz potpisanu prijavu kandidat koji se prijavljuje pored gore navedenih dokumenata potrebno je da dostavi dokumentaciju kojom dokazuje da ispunjava posebne uslove u pogledu stručne spreme propisane članom 104. i 106. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske'', broj 44/17,  31/18/, 84/19, 35/20 i 63/20), Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni glasnik Republike Srpske'', broj 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15) kao i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje prilikom utvrđivanja liste kandidata a to su:

 

-        Ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje  u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti.

-        Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u  diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena.

-        Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi  kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku  i didaktičko-metodičku grupu predmeta.

-        Uvjerenje o položenom stručnom ispitu.

-        Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi ako se  to odnosi na kandidata.

- Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje.

-        Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom.

-        Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

-        Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca  Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije  borca,

-        Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida  Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

Izbor  kandidata  vršiće se u skladu sa Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske'', broj 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 i 63/20) i Pravilnikom o proceduri prijema,  kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske'', broj  74/18 i 26/19).

Rok za prijavljivanje kandidata  je 8 dana od dana objavljivanja  konkursa u sredstvima javnog informisanja. Prijave sa dokumentima slati na adresu škole,  Maksima Gorkog br.2 ili lično svakog radnog dana  od 8 do 13.časova.

Kandidati su dužni dostaviti original  dokumente ili  ovjerene kopije  dokumenata, a  koje se neće vraćati prijavljenim kandidatima.

Nepotpune i neblagovremeno prispjele prijave neće se uzimati u razmatranje, samo će biti evidentirane.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole a po mogućnosti i na internet stanicu škole i kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Testiranje i intervju prijavljenih  kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa će se održati dana 22.02.2022. godine (utorak), testiranje sa početkom u 8,00 sati a intervju poslije završenog testiranja. Ukoliko se prijavljeni kandidat ne pojavi na istom, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

 

Škola će obavijestiti sve kandidate  prijavljene na konkurs o izvršenom izboru kandidata po konkursu.

***

JKP “KOMVOD” A.D. BROD

NIKOLE TESLE BR.22

74 450 BROD

 

JAVNI KONKURS

za prijem radnika u radni odnos na određeno vrijeme

 

I. JKP „Komvod” a.d. Brod raspisuje Javni konkurs za prijem 2 (dva) radnika u radni odnos na određeno vrijeme, na radna mjesta:

1. Referent za pravne poslove- na period od 6 mjeseci….....……..1 izvršilac

2. Radnik na održavanju vodovodnih i kanalizacionih linija  -  na period od 12 mjeseci     …………….1 izvršilac

 

II. Opšti uslovi za prijem u radni odnos:

1. da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine,

2. da je stariji od 18 godina,

3. da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

4. da nije kažnjavan i da se protiv njega ne vodi krivični postupak.

 

III. Posebni uslovi za prijem u radni odnos:

Za radno mjesto u tačci I. ovog konkursa, podtačka 1. posebni uslovi za prijem u radni odnos su:

1. odgovarajuća stručna sprema – VII stepen stručne  spreme, završen Pravni fakultet sa ostvarenih 240 ETCS bodova,

2. jedna godina radnog iskustva i

3. poznavanje rada na računaru.

Za radno mjesto u tačci I. ovog konkursa, podtačka 2. posebni uslovi za prijem u radni odnos su:

1. srednja stručna sprema i

2. 6 mjeseci  radnog iskustva.

 

IV. Potrebna dokumentacija za prijavu na konkurs:

Uz prijavu na konkurs, kandidati su dužni da prilože dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova  i to:

1. fotokopija lične karte,

2. uvjerenje o državljanstvu,

3. izvod iz matične knjige rođenih,

4. ovjerena fotokopija diplome o stečenom obrazovanju,

5.  uvjerenje o nekažnjavanju,

6. uvjerenje nadležnog suda da se protiv njega ne vodi krivični postupak,

7. dokaz o radnom iskustvu,

8. ljekarsko uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti koje dostavlja samo izabrani kandidat, prije zasnivanja radnog odnosa.

 

VI. Objavljivanje konkursa i podnošenje prijave:

Javni konkurs će biti objavljen na oglasnoj tabli JKP „Komvod” a.d. Brod i oglasnoj tabli JU Zavoda za zapošljavanje RS-Pale, filijala Doboj, Biro Brod i novinama „Glas Srpske”.

 

VII. Rok za podnošenje prijava

Rok za podnošenje prijava je 8 (osam) dana od dana poslijednjeg objavljivanja.

Prijave se mogu podnijeti lično u prostorijama JKP „Komvod” a.d. Brod ili putem pošte na adresu: JKP „Komvod” a.d. Brod, Ul. Nikole Tesle br. 22, 74 450 Brod, sa naznakom „Prijava na javni konkurs za prijem radnika u radni odnos na određeno vrijeme”.

Nepotpune i neblagovremene prijave se neće razmatrati.

***

“MP PANDUREVIĆ” D.O.O. MILOŠEVAC

POLOJ 131A

74 485 MILOŠEVAC

 

Oglas za posao

 

Pozicija:

1. Programer za laser-plazmu – 1 izvršilac

2. Operater na laseru – 2 izvršioca

3. Bravar – 2 izvršioca

 

 

Opis posla - pozicija 1:

•Dizajniranje narudžbi u skladu sa zahtjevima kupca,

•Priprema programa za laser i plazmu,

•Izrada ponuda za kupce,

•Priprema tehničke dokumentacije za proizvodnju,

•Koordinacija sa timom iz tehničke pripremi u proizvodnji,

•Saradnja i koordinacija sa ostalim sektorima u kompaniji,

•Rad po izdatim nalozima i instrukcijama pretpostavljenog,

•Predlaganje idejnih rješenja za nove proizvode.

 

Opis posla - pozicija 2:

•Rad na CNC mašini – lasersko rezanje, probijanje metala po zadatoj konturi.

•Unošenje programa u kompjuter i po potrebi modifikovanje.

•Rukovanje alatima, uređajima i napravama u proizvodnji po unaprijed utvrđenom tehnološkom postupku, uputstvu za rad.

•Vođenje računa o ispravnosti uređaja, potrebnom alatu, mjernom i kontrolnom priboru, kao i o urednosti radnog mjesta.

•Samostalno obavljanje svih predradnji neophodnih za realizaciju radnog zadatka.

•Odgovornost za kvalitativno, kvanititativno i pravovremeno obavljanje povjerenih poslova i radnih zadataka:

o        procesna kontrola kvaliteta izrađenih proizvoda i repromaterijala

o        odgovornost da se za preuzetu količinu materijala – poluproizvoda preda adekvatna količina gotovih proizvoda na sledeću fazu poslova

o        obezbjeđenje što kraćeg zastoja između dva radna programa mašine.

•Neposredno izvještavanje nadređenih u slučaju kvara ili pogrešnog rada mašine i druge opreme, odnosno samostalno ispravljanje grešaka.

•Vođenje evidencije po radnim nalozima.

 

Opis posla – pozicija 3:

•        Izrada bravarskih (metalnih, čeličnih) konstrukcija

•        Sečenje, savijanje, bušenje i brušenje profila, cevi i limova

•        Sklapanje elemenata u gotove proizvode

•        Razumevanje i samostalna upotreba tehničke dokumentacije

 

Uslovi:

•        SSS– poželjno mašinskog ili tehničkog smjera,

•        poželjno iskustvo u naznačenim oblastima,

•        vozačka dozvola B kategorije,

•        sposobnost odgovornog individualnog rada, kao i efikasnog rada u timu.

 

Nudimo:

•        Stalni radni odnos,

•        Mogućnost napredovanja,

•        Obuka i usavršavanje,

•        Rad u mladom i stručnom timu.

 

Zainteresovani kandidati Motivacijsko pismo i CV mogu slati na:

e-mail: [email protected]  

telefon: 053/250-508

Lično donijeti u prostorije kompanije.

***

JU OŠ “RADOJE DOMANOVIĆ” OSJEČANI GORNjI

74 225 OSJEČANI GORNjI

 

JAVNI KONKURS

Za izbor i imenovanje direktora JUOŠ,,Radoje Domanović” Osječani Gornji

 

I-Predmet

 

Na osnovu člana 136. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  („Službeni glasnik Republike Srpske” br. 44/17, 31/18, 84/19 i 63/20), Školski odbor JU OŠ „Radoje Domanovi攓 Osječani Gornji, Doboj raspisuje javni konkurs za izbor i imenovanje direktora JU OŠ „Radoje Domanovi攓 Osječani Gornji, Doboj.

 

II-Opis poslova

 

Direktor škole rukovodi radom škole i  odgovoran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti škole u skladu sa pozitivno-pravnim propisima. Za svoj rad odgovara Vladi RS, Školskom odboru i Ministru.  Direktor škole odgovoran je i za obavljanje ostalih  poslova utvrđenih Zakonom o  sistemu javnih službi i Statutom škole.

 

III-Mandat

 

Direktor JU OŠ „Radoje Domanović” Osječani Gornji, Doboj bira se na period od četiri (4) godine.

Školski odbor ministru dostavlja dokumentaciju i spisak  kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa  za imenovanje direktora, u roku od osam dana od dana razmatranja prijava. Na prijedlog ministra Vlada imenuje za direktora jednog od kandidata sa spiska iz prethodne alineje.

 

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

 

IV-Uslovi za učešće na konkursu

 

Za direktora JU OŠ „Radoje Domanović” Osječani Gornji, Doboj  može biti izabrano lice koje ispunjava uslove utvrđenje Ustavom  BiH i RS, Zakonom o radu, Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Statutom škole, i to:

 

1.Opšti uslovi:

-Da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad,

-Da je državljanin BiH, RS,

-Da je stariji od 18 godina.

 

2.Posebni uslovi:

-ima završen prvi ciklus u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent  ili ispunjava uslove iz člana 177. Stav 1. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

-ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome iz tačke 1. Ovog stava.

-nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, protiv kojeg nije pokrenut krivični postupak za djela  učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

-da ima predložen program rada i da se ističe u realizaciji ili organizaciji vaspitno-obrazovnog procesa u školi.

V-Potrebna dokumentacija

 

Kao dokaz o ispunjavanju opštih i posebnoh uslova kandidati su dužni da prilože:

-Kratku biografiju sa podacima o kretanju u struci i do sada ostvarenim rezultatima u radu,

-Izvod iz matične knjige rođenih,

-Uvjerenje o državljanstvu (ne starije od šest mjeseci),

-Dokaz odnosno diploma o stečenom stepenu stručne spreme ili ekvivalent,

-Dokaz odnosno uvjerenje o dužini radnog iskustva na mjestu stručnog saradnika ili nastavnika na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome (najmanje pet godina),

-Preporuku ranijeg poslodavca, odnosno Nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen,

-Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima (ne starije od šest mjeseci),

-Uvjerenje da se protiv njega ne vodi krivični postupak izdato od nadležnog suda,

-Prijedlog programa rada direktora u narednom četvorogodišnjem mandatu,

-Uvjerenje da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora,

 

Dokazi(dokumenta) se dostavljaju u originalu ili ovjerenoj  kopiji (ne starije od šest mjeseci).

 

VI-Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijava

 

Prijave se u zatvorenim kovertama mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na sljedeću adresu škole sa naznakom „ Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Osnovna škola „Radoje Domanović” Osječani Gornji, Doboj, 74225 Osječani Gornji.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja.

 

VII-Napomena

 

Školski odbor će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o rješenju o izboru i imenovanju direktora škole u roku od 8 (osam) dana od dana  dostavljanja rješenja školi.

Nepotpune i neblagovremene pristigle prijave neće se razmatrati.

***

JU OŠ “LIJEŠĆE” BROD

LIJEŠĆE BB

74 450 BROD

 

K O N K U R S

za upražnjeno radno  mjesto

 

1. Nastavnik engleskog jezika, 1 izvršilac, 10 časova redovne nastave, na određeno vrijeme, do povratka radnice sa porodiljskog odsustva, pripravnik.

 

OPŠTI I POSEBNI USLOVI  ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

 

Opšti uslovi  koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

 

1) da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, što se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu, koje ne smije biti starije od 6 mjeseci,

2) da je punoljetan, što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih  ili kopijom lične karte,

3) da je radno sposoban, što se dokazuje  ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti koje ne može biti starije od 6 mjeseci

koje prilaže samo izabrani kandidat nakon  završenog izbora po konkursu a prije zasnivanja radnog odnosa,

4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv  dostojanstava ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljana djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,

5) uvjerenje o podacima iz Posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,

6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uvjerenja pod tačkom 4) i 5) škola će za izabranog kandidata pribaviti službenim putem a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Pored opštih uslova utvrđenih u Zakonu o radu - („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 01/16,66/18 i 119/21 ), kandidati treba da ispunjavaju  i  posebne  uslove predviđene Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 44/17, 31/18, 84/19,35/20 i 63/20), Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika , stručnih saradnika  i vaspitača („Službeni Glasnik Republike Srpske” broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15)  kao i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijima za prijem radnika u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi (“Službeni glasnik RS” broj 74/18 i 26/19). 

Pravo učešća na konkursu na osnovu člana 104. stav 6) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 i 63/20) imaju lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

 

Uz prijavu potpisanu od strane kandidata, osim dokumentacije kojom dokazuju ispunjavanje opštih uslova, potrebno je dostaviti sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje:

 

1. ovjerenu foto-kopiju diplome  o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je  navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,  odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2.       dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena  tokom  studiranja , ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

3.       uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje  o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

4.       uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

5.       uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca

6.       uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz katergorije ratnog vojnog invalida.

7.       uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca

 

Kandidati su dužni dostaviti originale ili ovjerene kopije dokumenata, koji ne smiju biti stariji od šest mjeseci, i isti neće biti  vraćeni  kandidatima.

 

Nepotpune i neblagovremene prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove neće se uzeti u razmatranje.

 

Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijima za prijem radnika u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi (“Službeni glasnik RS” broj 74/18 i 26/19).

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, postaviti na oglasnoj tabli škole a po mogućnosti i na internet stranici škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua. Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Sa kandidatima koji dostave  potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa testiranje i intervju će se obaviti 22.02.2022. godine, sa početkom u 9.00 sati u prostorijama Javne ustanove Osnovne škole „Liješće”. Za kandidata koji se ne pojavi na testiranju i intervjuu smatraće se da je odustao od konkursa.

Konkurs će biti objavljen u dnevnim novinama „GLAS SRPSKE” Banja Luka od 09.02.2022. godine, a traje do 17.02.2022. godine.

 

Prijave slati na adresu:

JAVNA USTANOVA

OSNOVNA ŠKOLA „LIJEŠĆE”

Liješće bb,

74450 BROD

sa naznakom – Prijava na oglas, ne otvarati-

***

JU OŠ “VUK KARADžIĆ” TESLIĆ

SVETOG SAVE 78

74 270 TESLIĆ

 

JAVNI KONKURS

za prijem radnika na upražnjeno radno mjesto

 

1. Psiholog, puna norma, na određeno vrijeme, do povratka radnika sa porodiljskog bolovanja a najduže do 31.03.2022. godine, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

2. Srpski jezik, 8 časova, na određeno vrijeme do 31.08.2022. godine, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.

 

1. USLOVI KONKURSA

 

1.1.  Opšti  uslovi:

     Opšti uslovi, koje kandidat koji se prijavljuje na javni konkurs, treba ispunjavati su:

a)  da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine,

b)  da je punoljetan,

v)  da je radno sposoban,

g) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, što se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje će pribaviti Škola službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

1.2.  Posebni uslovi:  

Članom 3. Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni glasnik Republike Srpske” broj 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15) propisani su posebni uslovi u pogledu stručne spreme za gore navedeno radno mjesto.

 

Za navedena radna mjesta potrebno je radno iskustvo u struci u trajanju od najmanje dvanaest mjeseci i položen stručni ispit za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, a pravo učešća imaju i lica iz člana 104. stav 6. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju Republike Srpske (,,Službeni glasnik Reublike Srpske” broj 44/17, 31/18 i 84/19, 35/20 i 63/20). Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 44/17, 31/18, 84/19, 35/20 i 63/20) ispunjavala uslove u pogledu stepena stručne spreme.

Ukoliko se na konkurs ne prijavi lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, u obzir će se uzeti i prijave kandidata koji imaju status pripravnika.

 

2.     DOKUMENTACIJA KOJA SE PRILAŽE UZ PRIJAVU

 

Kandidati koji se prijavljuju na javni konkurs su dužni uz prijavu potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje, dostaviti:

- Potpisanu prijavu na konkurs i kratku biografiju sa adresom; kontakt telefonom i spiskom priložene dokumentacije,

- ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

-        dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

-        ovjerenu fotokopiju uvjerenja o položenom stručnom ispitu

-        izvod iz matične knjige rođenih - izdat sa neograničenim rokom trajanja ili kopiju lične karte

-        uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca koje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla.

-        uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci),

-        uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka,

-        uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica za nezaposlena lica koja se nalaze na toj evidenciji,

-        uvjerenje gradskog/opštinskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđivanju statusa člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

-        uvjerenje gradskog/opštinskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđivanju statusa  ratnog vojnog invalida  Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida

-        uvjerenje gradskog/opštinskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđivanju statusa  borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

 

Kandidat koji bude izabran nakon izvršenog izbora po konkursu, obavezan je dostaviti ljekarsko uvjerenje o psihofizičko, fizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti koje ne može biti starije od šest mjeseci.

 

Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta ili maloljetnim licima za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem.

 

3.       ROK ZA PODNOŠENjE PRIJAVA

 

Javni konkurs je otvoren osam (8) dana  od  dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske”, posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

 

4.       ADRESA DOSTAVLjANjA PRIJAVA

 

Prijave sa prilozima se dostavljaju na adresu:  JU Osnovna škola ''Vuk Karadžić'' Teslić, Ulica Svetog Save br 78, ili neposredno u kancelariju Škole u zatvorenoj koverti uz naznaku „Prijava na konkurs''.

 

5.   INTERVJU I TESTIRANjE

 

Sa prijavljenim kandidatima čije prijave budu potpune, blagovremene i koji budu ispunjavali propisane uslove konkursa, obaviće se testiranje i intervju u prostorijama škole, 21.02.2022. godine u 12:00 časova o čemu  se obavještavaju putem konkursa.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

 

6.  NAPOMENA:

 

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima. Škola će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o ishodu konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke.

 

Neblagovremene, nepotpune i nepotpisane prijave od strane kandidata koji se prijavljuje, Komisija za izbor neće razmatrati.

***

JU “SAOBRAĆAJNA I ELEKTRO ŠKOLA” DOBOJ

CARA DUŠANA 18

74 000 DOBOJ

 

K  O  N  K  U  R  S

O  PRIJEMU  RADNIKA   U  RADNI ODNOS

                 

Određeno radno vrijeme:

1. Diplomirani inženjer saobraćaja – smjer željeznički,

do povratka radnice sa porodiljskog bolovanja ...........................................  20 časova

 

I Pored opštih uslova predviđenih Zakonom  o radu („Službeni glasnik RS” broj 01/2016), kandidat treba da ispunjava i posebne uslove propisane  Zakonom  o  srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik RS” broj: 41/18, 35/20 i 92/20), kao i uslove Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik RS” broj: 24/19 ).

         

II U pogledu vrste stručne spreme  nastavnici  treba da ispunjavaju uslove u skladu sa Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školkama („Sl.glasnik RS” br.29/12), te Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama („Sl.glasnik RS” broj: 80/14 i 83/15).

Pravo učešća na Konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu novog Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

 

* Kandidati  su  dužni  dostaviti:

1.       Prijavu na konkurs 

2.       Uvjerenje  o  državljanstvu (da je državljanin RS ili BiH,

3.       Izvod  iz  matične  knjige  rođenih (da je punoljetan) ili kopija lične karte,

4.       Ovjerenu fotokopiju diplome  o  stečenoj  stručnoj  spremi ,

5.       Uvjerenje visokoškolske ustanove ili dodatak diplomi o prosječnoj ocjeni tokom studiranja ,

6.       Uvjerenje Zavoda za zapošljavanje na području jedinice lokalne samouprave gdje je kandidat prijavljen, o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica nakon sticanja stručne spreme tražene konkursom,

7.       Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, koje  treba da sadrži  podatke iz koji se jasno vidi :

-        vrsta posla ,

-        stepen stručne spreme i

-        dužina ostvarenog radnog staža  po vrstama posla.

Ukoliko je kandidat radio sa nepunim radnim vremenom, to vrijeme je potrebno preračunati u puno radno vrijeme.

8.       Uvjerenje od Suda da nije osuđivan pravosnažnom presudom (lice koje je pravosnažnom presudom osuđivano za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanje djeteta, polnog i drugog nasilja  nad  djetetom  ili  maloljetnim licima, zloupotrebe opojnih sredstava - ne mogu obavljati rad u školi),

9.       Uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko - invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno - otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu porodice poginulog borca,

10.     Uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko - invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno - otadžbinskog rata RS , ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,

11.     Uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko - invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno - otadžbinskog rata RS , ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

 

-        Uvjerenje o nekažnjavanju, iz posebnog registra, (koje se vadi u MUP-u) škola će naknadno pribaviti službenim putem, za kandidata koji bude izabran, odnosno primljen  u  radni  odnos.

 

-        Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, kandidat će naknadno dostaviti, kada bude izabran, odnosno primljen u radni odnos (ne smije biti starije  od 6 mjeseci).

 

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom.

 

U slučaju da se na konkurs ne jave lica sa uslovima traženim u konkursu, razmatraće  se i molbe prijavljenih kandidata koji ne ispunjavaju ove uslove.

 

Sva dokumenta se dostavljaju kao ovjerene kopije na adresu Škole(putem  pošte ), Ul. Cara  Dušana  br. 18.  Doboj  i neće  se vraćati kandidatima.

 

Konkurs ostaje otvoren od 09.02.2022. godine do 16.02.2022. godine), a objavnjen je u dnevnom listu “ Glas Srpske”.

 

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove  biće postavljen na oglasnoj tabli Škole : 18.02.2022.godine, (od strane komisije).

 

Testiranje i intervju sa  kandidatima  koji ispunjavaju uslove predviđene konkursom, obaviće se  21.02.2022. godine u 12,00 časova u prostoriji  br. 10.

 

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju , a ako se ne pojave smatraće se  da su odustali od prijave na konkurs.

***

JU OŠ “STEVAN DUŠANIĆ” PRIBINIĆ

74 276 PRIBINIĆ

 

J A V N I    K  O  N  K  U  R  S

 

•        Psiholog, 1 izvršilac,sa položenim stručnim ispitom, puna radna norma, na  određeno vrijeme do 31.08.2022.godine

•        Nastavnik muzičke kulture, 10 časaova, na određeno vrijeme, do povratka radnika sa bolovanja, sa položenim stručnim ispitom.

 

1.1 . Opšti uslovi:

 

Opšti  uslovi,  koje kandidat koji se prijavljuje  na javni konkurs, treba ispunjavati  su:

a)  da je državljanin RS i BiH , a to dokazuje dokazuje uvjerenjem o državljanstvu

b)  da je punoljetan,  a to  dokazuje izvodnom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom  kopijom  lične karte

v) da je radno sposoban, a to dokazuje ljekarskim  uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kamdidat  nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa

g) da nije osuđivan pravosnažnom  presudom  za krivična djela  učinjna protiv dostojanstva  ličnosti,morala,službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta,polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem što se dokazuje  uvjerenjem o neosuđivanosti  iz  stav 1. tačka g)  za izabranog kandidata škola će  pribaviti  službenim putem,  a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

1.2.Posebni uslovi:

Pored opštih uslova kandidat treba da ispunjava i posebne uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (''Službeni glasnik RS'', broj 44/17), kao i Pravilnikom  o stručnim profilima  i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača (''Službeni glasnik RS'', broj  77/09,86/10 i 25/14 i 76/15). propisani su  posebni uslovi u pogledu stručne spreme za gore navedeno radno mjesto.

 

Pravo učešća na konkurs imaju i lica iz člana 104.stav 6. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  Republike Srpske (''Službeni glasnik Republike Srpske'', broj 44/17),  kao i lica  koja su po propisima važećim  do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  Republike Srpske  (''Službeni glasnik Republike Srpske'', broj 44/17)ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

 

1. DOKUMENTACIJA KOJA SE PRILAŽE UZ PRIJAVU

 

U skladu sa članom  6. Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema  radnika u radni odnos  u osnovnoj školi  (''Službeni glasnik Republike Srpske '', broj 73/18)  uz potpisanu prijavu na konkurs i dokumentaciju  kojom se dokazuje ispunjenost opštih  uslova konkursa potrebno je  dostaviti  i dokumente kojim se dokazuje ispunjenost posebnih uslovas konkursa i dokumentaciju na osnovu  koje se vrši bodovanje:

 

a)   Ovjerena foto - kopija diplome  o završenom prvom ciklusu studijskog programa , u kojoj je navedeno stručno zvanje  u u određenoj oblasti ili ekvivalent

b)  Dodatak diplomi, koji sadrži podatke  o prosjeku ocjene  tokom studiranja ili uvjerenje  visokoškolske ustanove  o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoiko u diplomi ne postoje  podaci o prosjeku ocjena,

g)  izvod iz matične knjige rođenih – izdat sa neograničenim rokom trajanja,

d)  uvjerenje o državljanstvu ( ne starije od 6 mjeseci),

đ) uvjerenje o radnom stažu izdato od poslodavca kod koga je kandidat bio zaposlen.

e) uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka

 

1.1. Pored navedene dokumentacje  kandidati mogu dostaviti i ostale dokaze propisane Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnj školi, koji će se bodovati od strane Komisije za izbor:

 

a)  uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje  o vremenu provedenom  na evidenciji nezaposlenih lica  za nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji,

b) Uvjerenje opštinskog /gradskog organa  uprave  nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS , ako se radi  o kandidatu iz kategorije  porodice poginulog borca

v) Uvjerenje  opštinskog/gradskog organa  uprave  nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog

invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi okandidatu iz kategorije ratnog vojnog invakida,

g)Uvjerenje  opštinskog/gradskog organa   uprave  nadležnog  za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca    Odbrambeno-otadžbinskog rata RS , ako se radi o kandideatu iz kategorije  borca

 

2.       ROK ZA PODNOŠENjE PRIJAVE

 

Javni konkurs je otvoren osam (8)  dana od dana objavljivanja u dnevnom listu ''Glas Srpske'', posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republie Srpske.

 

3.       ADRESA DOSTAVLjANjA PRIJAVE

 

Prijave sa  prilozima se dostavljaju na adresu:

JU OŠ ''Stevan Dušanić'' 74276 Pribinić, opština Teslić, poštom ili neposredno u upravu  škole u zatvorenoj koverti uz naznaku ''prijava na konkurs„ navesti radno mjesto za koje se prijavljuje kandidat- NE OTVARATI'' .

Kandidati su dužni da na koverti za prijavu na konkurs navedu svoju mail adresu.

 

4.       INTERVJU I TEST

 

Sa prijavljenim kandidatima, koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, obaviće se testiranje dana 22.02.2022 u 09:00 časova i nntervju u 11:00 časova u prostorijama JU OŠ ''Stevan Dušanić'' Pribinić. Kandidati koji ne ispunjavaju uslove konkursa biće obaviješteni elektronski putem pre zakazanog intervjua i testiranja.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ukoliko se ne pojave na intervju, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

 

5.       NAPOMENA

 

Kandidati su dužni  dostaviti ovjerene kopije  svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Škola će pismenim putem obavijestiti sve  učesnike o ishodu konkursa  u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke o izboru kandidata.

 

Neblagovremene, nepotpune i nepotpisane prijave od strane kandidata koji se prijavljuju na javni konkurs, kao i neovjerene  fotokopije  priloženih dokumenata komisija  za izbor kandidata  neće razmatrati.

***

JU OŠ “19.APRIL” DERVENTA

SVETOG SAVE 4

74 400 DERVENTA

 

K  O  N  K  U  R  S

za upražnjeno radno mjesto

 

-Nastavnik engleskog jezika, 1 izvršilac sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, puna norma, na određeno vrijeme - do povratka radnice sa  porodiljskog odsustva

 

Svi kandidati moraju ispunjavati opšte uslove predviđene Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 1/16, 66/18, 91/21 ) i članom  5. Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi („Službeni glasnik  RS „ broj 74/18, 26/19), te posebne uslove propisane članom  103. i  104. Zakona o osnovnom  vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20, 63/20) ,  članom 3. Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača (Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15) i članom 6. Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi („Službeni glasnik  RS „ broj 74/18, 26/19).

Pravo učešća na konkursu imaju i kandidati koji su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom.

Pravo učešća na konkursu imaju i kandidati koji su, po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20, 63/20, ), ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Prijem u radni odnos vršiće se u skladu sa Zakonom o osnovnom  vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 44/17, 31/18, 84/19, 35/20, 63/20) i Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 74/18).                                

 

Potrebna dokumenta:

Prijava na konkurs sa potpisom kandidata, kratkom biografijom, adresom, kontakt- telefon i spisak priložene dokumentacije.

Uz prijavu na konkurs kandidati treba da prilože sljedeća dokumenta:

 

−Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u određenoj oblasti i ostvarenih najmanje 180 ECTS bodova u trajanju od tri godine ili ekvivalent,

- uvjerenje o položenoj pedagoško -psihološkoj i didaktičko – metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško -psihološku i didaktičko – metodičku grupu predmeta,

−Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

−Uvjerenje o državljanstvu,

−Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena kopija lične karte,

−Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu za radna mjesta za koja se konkursom traži radno iskustvo i položen stručni ispit,

-uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem

- uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,

−Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, koje treba da sadrži: vrstu posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla, ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa iskustvom,

−Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih  lica koja traže zaposlenje,

−Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

−Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca,

−Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

Kandidat koji bude primljen na upražnjeno radno mjesto, prije radnog odnosa, obavezan je dostaviti uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima ne starije od šest mjeseci;

Uvjerenje o neosuđivanosti pribaviće škola službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave i koji ispunjavaju uslove konkursa, će se obaviti u prostorijama škole,  22.02.2022.godine, sa početkom u 10,00 časova.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu tablu škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju i intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske”.

Ukoliko se na konkurs ne jave kandidati sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, razmatraće se molbe kandidata bez iskustva i položenog stručnog ispita.

-Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Prijave slati na adresu :

JU Osnovna škola „ 19.april” Derventa

Ul. Svetog Save br. 4 , 74400 Derventa

sa naznakom – prijava  na oglas, ne otvarati –

***

JU SREDNjA ŠKOLA “NIKOLA TESLA” TESLIĆ

KARAĐORĐEVA 10A

74 270 TESLIĆ

 

JAVNI KONKURS

ZA POPUNU UPRAŽNjENOG RADNOG MJESTA

 

1. Nastavnik fizike - 1 izvršilac, puna norma, na neodređeno vrijeme, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu.

 

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 01/16), kandidati trebaju da ispunjavaju i posebne uslove predviđene Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 41/18, 35/20 i 92/20), Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 29/12, 80/14 i 83/15) i Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 24/19).

 

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju:

 

1.       da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, što dokazuju uvjerenjem o državljanstvu,

2.       da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3.       da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4.       da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv  dostojanstva ličnosti, morala, službene  dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

5.       uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,

6.       uvjerenje da  protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

Uvjerenja  iz tačke 4. i 5. za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uz potpisanu  prijavu na konkurs kandidati su obavezni dostaviti i sljedeću dokumentaciju:

 

1.       ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom  prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent (lica koja su završila drugi ciklus studijskog programa dostavljaju ovjerene foto-kopije diplome za oba ciklusa studijskog programa),

2.       uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3.       uvjerenje o položenom stručnom ispitu, ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom (ako se traži konkursom),

4.       uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita,

5.       dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena (lica koja su završila drugi ciklus studijskog programa dostavljaju dodatak diplomi za oba ciklusa studijskog programa),

6.       uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

7.       uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, ukoliko sa kandidat prijavljuje na raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom. Uvjerenje treba da sadrži sljedeće podatke:

        vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina radnog staža po vrstama posla.

8.       uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9.       uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,

10. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-   invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

 

Pravo učešća na konkursu  imaju i lica koja su po propisima važećim  do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 41/18), ispunjavali uslove u pogledu profila  i zvanja nastavnika.

Prijave se mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na sljedeću adresu: JU Srednja škola „Nikola Tesla” Teslić, Karađorđeva 10 A,  74 270 Teslić, sa naznakom prijava na javni konkurs za popunu upražnjenog  radnog  mjesta (navesti za koje radno mjesto se kandidat prijavljuje).

Konkurs ostaje otvoren osam dana od dana objavljivanja  u dnevnim novinama „Glas Srpske”. Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se u utorak, 22. 2. 2022. godine u  10.00 časova, u prostorijama škole. Škola će istaknuti na oglasnoj tabli spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa.

Kandidati  se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju i intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs. Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata, čija ovjera ne može biti starija od šest mjeseci, i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

 

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na konkurs komisija neće razmatrati, već samo evidentirati i donijeti zaključak kojim se prijava odbacuje.

***

JPU “RADOST” ŠAMAC

OBILIĆEV VIJENAC BR. 6

76 230 ŠAMAC

 

K  O  N  K  U  R  S

NA ODREĐENO VRIJEME DO POVRATKA RADNICE SA PORODILjSKOG BOLOVANjA ZA  ORGANIZACIONU JEDINICU U OBUDOVCU

 

OPIS RADNOG MJESTA

1. DIPLOMIRANI VASPITAČ PREDŠKOLSKE DJECE  - 1 IZVRŠILAC

NAJMANjE GODINU DANA RADNOG ISKUSTVA I POLOŽEN STRUČNI ispit

 

POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu („Sl. Gl. RS”br. 1/16 i 66/18) kandidati trebaju i posebne uslove propisane članom 60.62. i 68. Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju („Sl.Gl. br. 79/15 i 63/20) i članom 2.stav 1 i 2. Pravilnika o vrsti stručne spreme zaposlenih u predškolskim ustanovama („Sl.Gl.RS” br. 36/16).

 

POSEBNI USLOVI KOJI KANDIDATI TREBA DA ISPUNjAVAJU:

-da imaju odgovarajući nivo obrazovanja-završen prvi ciklus studijskog programa ili ekvivalent i da  su stekli visoko obrazovanje na studijskom programu predškolskog vaspitanja i obrazovanja ili program za obrazovanje vaspitača.

- da ima najmanje godinu dana radnog iskustva na poslovima vaspitača

-da ima položen stručni ispit za vaspitno-obrazovni rad,da ima ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj zdravstvenoj sposobnosti za rad sa djecom (prilažu uvjerenje samo izabrani kandidati prilikom zasnivanja radnog odnosa).

 

Uz prijavu na Konkurs (potpisano od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs i dokumentaciju kojom se dokazuje ispoljavanje opštih i posebnih uslova potrebno je dostaviti i sljdeću dokumentaciju koja je propisana članom 62.stav 9.1. i tačka2. Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju ( „SL.Gl.RS” broj 79/15 i 63/20).

1. Dodatak diplomi,koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje Visoko školske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja,ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena.

2. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske o vremenu provedenog na evidenciji nezaposlenih lica,nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme.

3.Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca kod kojeg je kandidat bio zaposlen,(uvjerenje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi vrsta posla,stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog iskustva-staža po vrstama posla.)

 

OPŠTI USLOVI KOJI KANDIDAT TREBA DA ISPUNjAVA:

-        Da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine ,a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu

-        Da je punoljetan,a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte

-        Da je sposoban,to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu,a prije zasnivanja radnog odnosa

-        Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

Kandidat je dužan dostaviti ovjerenu kopiju svih dokumenata budući da isti neće biti vraćeni kandidatu.

Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske”.

 

Napomena:

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti putem pošte na adresu vrtića: JPU „Radost” Šamac, Obilićev vijenac br. 6 76230 Šamac

Prijavu dostaviti u zatvorenoj koverti sa naznakom „ ZA KONKURS”.

Kandidat koji ispunjava uslove konkursa, a prijava mu je potpuna i blagovremena, biće podvrgnut intervjuu, a isti će biti obavljen u prostorijama predškolske ustanove u Šamcu, dana 21.02.2022.godine od 10.00 časova, stoga kandidati neće biti pojedinačno obavještavani o terminu istog.

Dokumenta koja nisu trajnog karaktera (uvjerenje o državljanstvu), ne mogu biti starija od 6 (šest) mjeseci.

Kandidati koji se ne pojave na intervjuu smatraće se da su odustali od prijave na Konkurs.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje.

***

JU OŠ “JEVREM STANKOVIĆ” ČEČAVA

74 274 ČEČAVA

 

ISPRAVKA ZA JAVNI KONKURS

Za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

JU OŠ “Jevrem Stanković” Čečava vrši ipsravku konkursa za prijem pedagoga škole, objavljenog u Glasu Srpske dana 02.02.2022. godine.

 

Mijenja se tačka 1. konkursa koja glasi:

 

1. Pedagog, najmanje godina dana radnog iskustva u struci i položen stručni ispit za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, 1 izvršilac 36 sati sedmično, na određeno vrijeme do 31.08. 2022. godine.

 

Isti treba da glasi:

 

1.Pedagog, najmanje godina dana radnog iskustva u struci i položen stručni ispit za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, 1 izvršilac 36 sati sedmično, na neodređeno vrijeme do 31.08. 2022. godine.

 

Rok za dostavljanje dokumentacije za prijem pedagoga škole ostaje otvoren  8 dana od dana objavljivanja ispravke konkursa.

 

Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, će se obaviti u prostorijama škole, 22.02.2022. godine, ca početkom u 13,00 časova.

***

OPŠTINA MODRIČA

VIDOVDANSKA 1

74 480 MODRIČA

 

J A V N I  K O N K U R S

za popunu upražnjenih radnih mjesta u Opštinskoj upravi Modriča

 

I Konkurs se raspisuje za popunu upražnjenih radnih mjesta u Opštinskoj upravi

Modriča, na neodređeno vrijeme.

1.Samostalni stručni saradnik za pravne poslove boračko-invalidske zaštite

i stambene komisije ................................. 1 (jedan) izvršilac,

2.Zdravstveni inspektor ...................... 1 (jedan) izvršilac,

 

II Opis poslova radnih mjesta:

Zaposleni na radnim mjestima iz tačke I imaju status službenika i obavljaju poslove utvrđene Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Opštinske uprave Modriča („Sl. glasnik opštine Modriča”, broj: 12/21 i 20/21).

 

III Opšti uslovi za prijem u radni odnos:

 

1. da je državljanin Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine,

2. da je stariji od 18. godina,

3. da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

4. da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi,

5. da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u BiH tri godine prije objavljivanja konkursa,

6. da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuje pred Tribunalom - član IDž stav 1. Ustava BiH,

7. da ne postoji nespojivost i sukob interesa u skladu sa članom 43. do 47. Zakona o službenicima i namještenicima u jedinicama lokalne samouprave („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 97/16).

 

IV Posebni uslovi :

a) za poziciju pod rednim brojem 1:

-visoka stručna sprema, pravni fakultet diplomirani pravnik ili prvi ciklus studija sa najmanje 240 ECTS bodova,

-najmanje tri godine radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja,

-položen stručni ispit za rad u organu uprave,

-poznavanje rada na računaru,

 

b) za poziciju pod rednim brojem 2:

-visoka stručna sprema, doktor medicine, doktor stomatologije, diplomirani medicinar zdravstvene njege ili diplomirani sanitarni inženjer ili prvi ciklus studija sa najmanje 240 ECTS bodova,

-najmanje tri godine radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja,

-položen stručni ispit za rad u organu uprave,

-poznavanje rada na računaru,

 

V Potrebna dokumenta i postupak izbora:

 

(1)Prijava za učešće na javnom konkursu podnosi se na propisanom obrascu„Prijava na javni konkurs”(obrazac broj 1.),koji je dostupan na internet stranici opštine Modriča ili internet stranici Ministarstva uprave i lokalne samouprave, a isti se može preuzeti i lično u šalter sali Opštinske uprave Modriča.

(2)Uz navedeni obrazac, kao dokaz o ispunjavanju opštih uslova, kandidat prilaže fotokopiju uvjerenja o državljanstvu RS, odnosno BiH i izjavu kandidata,

1.da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuje pred Tribunalom – član IX tačka 1. Ustava BiH,

2.da nije osuđen za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje 6 (šest) mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi,

3.da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u BiH tri godine prije objavljivanja konkursa i

4.da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u opštinskoj upravi, u skladu sa članom 43. do 47. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave, koja je sastavni dio prijave na javni konkurs.

 

(3) Kao dokaz o ispunjavanju posebnih uslova kandidat prilaže:

1.fotokopiju diplome o završenom fakultetu (kandidat koji je visoko obrazovanje stekao po Bolonjskom sistemu studiranja uz diplomu dostavlja i dodatak diplomi. Ako visokoškolska ustanova dodatak diplomi nije uopšte izdavala, kandidat je dužan da uz diplomu o stečenom obrazovanju dostavi uvjerenje visokoškolske ustanove da dodatak diplomi nije izdavan, odnosno da se ne izdaje),

2.uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u organu uprave ili izjava kojom se kandidat obavezuje da će u roku od 6 mjeseci od dana zaposlenja položiti stručni ispit,

3.isprava kojom se dokazuje radno iskustvo u traženom stepenu obrazovanja (potvrda, uvjerenje ili drugi akt poslodavca iz kojeg se vidi na kojim poslovima, sa kojom stručnom spremom i u kom periodu je stečeno radno iskustvo) i

4.ispravu-dokaz da poznaje rad na računaru (ako kandidat nema dokaz o poznavanju rada na računaru vrši se provjera od strane stručne komisije opštinske uprave, prije obavljenog intervjua).

(4) Sa kandidatima koji budu ispunjavali opšte i posebne uslove konkursa, Konkursna komisija obaviće intervju, o čemu će kandidati biti blagovremeno obaviješteni.

 

(5) Prvorangirani kandidat dužan je da u roku od sedam dana od dana prijema obavještenja komisije, dostavi dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova u originalu ili ovjerenoj fotokopiji iz tačke V stav 2. podtačka 2., i ovjerenu izjavu za podtačke 1, 3 i 4. Javnog konkursa, kao i uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.

 

Ako prvorangirani kandidat u propisanom roku ne dostavi naprijed navedene dokaze ili ako na osnovu dostavljenih dokaza Komisija utvrdi da kandidat ne ispunjava opšte i posebne uslove, pozvaće sljedećeg kandidata po broju osvojenih bodova sa liste uspješnih kandidata da dostavi gore navedene dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova i odgovarajuće ovjerene izjave.

 

VI Rok za podnošenje prijave

Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objavljivanja javnog konkursa.

Javni konkurs će biti objavljen u „Službenom glasniku Republike Srpske” i dnevnom listu „Glas Srpske”. Ako konkurs ne bude objavljen istovremeno, rok će se računati od dana posljednjeg objavljivanja.

 

Prijave se mogu dostaviti lično ili putem pošte, na adresu:

Opština Modriča, ulica Vidovdanska 1. sa naznakom „Prijava na konkurs za popunu upražnjenih radnih mjesta u opštinskoj upravi Modriča, sa brojem pozicije na koju kandidat aplicira”.

 

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Za davanje dodatnih obavještenja o javnom konkursu zadužen je službenik Nataša Aladžić Stevanović, kontakt telefon: 053/810-511 lokal 181.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana