JU ZZZ RS – Filijala Bijeljina: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 26.07.2023. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Bijeljina: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 26.07.2023. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 26.07. 2023. godine.

 Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

*****

*****

REPUBLIKA  SRPSKA

JU POLjOPRIVREDNA I MEDICINSKA ŠKOLA BIJELjINA

Semberskih ratara 1, tel.:055/210-781, e-mail:ss56Žskolers.org

Broj: 1457/23

 

Na osnovu člana 130. stav 1. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju (,,Službeni glasnik Republike Srpske" broj 41/18, 35/20, 92/20 i 55/23), člana 3. Pravilnika o uslovima i načinu izbora direktora škole (,,Službeni glasnik Republike Srpske" broj 108/09 i 118/09) i Odluke Školskog odbora o raspisivanju konkursa za izbor direktora škole broj 1456/23 od 10.7.2023. godine, Školski odbor Javne ustanove Poljoprivredne i medicinske škole Bijeljina raspisuje

K O N K U R S

ZA IZBOR DIREKTORA JAVNE USTANOVE POLjOPRIVREDNE I MEDICINSKE ŠKOLE

BIJELjINA

 

Za direktora škole može da bude izabrano lice koje pored opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa propisanih Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 01/16, 66/18 i 91/21 – odluka Ustavnog suda Republike Srpske broj: U-66/20 od 29. septembra 2021 godine i 119/21) ispunjava i posebne uslove predviđene članom 129. stav (2) Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju (,,Službeni glasnik Republike Srpske" broj 41/18, 35/20, 92/20 i 55/23).

Uz potpisanu prijavu na konkurs, kandidati su dužni da dostave ovjerene kopije ili originale sljedećih dokumenata:

-Diplomu o stečenoj stručnoj spremi (kandidat mora da ima završen najmanje prvi ciklus studija u trajanju od najmanje četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ,,ECTS" bodova ili ekvivalent),

-Uvjerenje o državljanstvu (ne starije od šest mjeseci),

-Izvod iz matične knjige rođenih,

-Uvjerenje kojim se dokazuje da kandidat ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u školi nakon sticanja diplome,

-Uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, protiv polnog integriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, falsifikovanja javne isprave, nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga i koje se ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece (ne starije od šest mjeseci),

-Prijedlog programa rada direktora škole u narednom četvorogodišnjem mandatu,

-Kratku biografiju sa podacima o kretanju u struci i do sada ostvarenim rezultatima u radu,

-Ljekarsko uvjerenje (dostavlja izabrani kandidat prije stupanja na dužnost),

-Uvjerenje o neosuđivanosti (Škola će pribaviti službenim putem za izabranog kandidata).

Kandidat mora da ispunjava uslove za radno mjesto nastavnika ili stručnog saradnika u Javnoj ustanovi Poljoprivrednoj i medicinskoj školi Bijeljina.

Mandat direktora traje četiri godine i počinje od dana stupanja na dužnost.

Rok za podnošenje prijava na konkurs je 15 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama.

Prijave sa dokazima o ispunjenosti uslova konkursa dostaviti lično u sekretarijat škole svakim radnim danom od 8.00 do 12.00 časova ili putem pošte na sljedeću adresu: Javna ustanova Poljoprivredna i medicinska škola Bijeljina, Semberskih ratara br.1, 76300 Bijeljina, sa naznakom „Konkurs za izbor direktora škole".

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Svi kandidati će o rezultatima konkursa biti pismeno obaviješteni  u roku od osam dana od dana završetka procedure o izboru i imenovanju direktora škole.

***

 OKRUŽNO JAVNO TUŽILAŠTVO U BIJELjINI

Broj: P-19-1/23

Dana, 24.07.2023. godine

Na osnovu  člana 8. stav 2)  Zakona o javnim tužilaštvima Republike Srpske („Sl. Glasnik RS" broj 69/16), člana 8. stav 1. tačka 12)  i člana 193. stav 4. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i poslovanju javnih tužilaštava Republike Srpske („Sl. Glasnik RS" broj 101/22), te  člana 3. Pravilnika o postupku provođenja javnog konkursa za prijem radnika u Okružno javno tužilaštvo Bijeljina, glavni okružni  tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini objavljuje

 

                                       K  O  N  K  U  R  S

za stručno osposobljavanje

1.       PRIPRAVNIK – VOLONTER – 2 (dva) izvršioca na period od 2 (dvije) godine.

 

POSEBNI USLOVI:

-        VSS – Pravni fakultet

 

OPŠTI USLOVI:

-da je državljanin Bosne i Hercegovine,

-da je punoljetan,

-da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

-da se protiv njega ne vodi krivični postupak,

-da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za kažnjivo djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u državnom organu.

-da nije otpušten iz organa uprave, kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Herecegovini, tri godine prije objavljivanja konkursa.

Uz prijavu na konkurs kandidat je dužan da dostavi dokaze o ispunjavanju posebnih i opštih uslova navedenih u konkursu.

Kao dokaz o ispunjavanju posebnih uslova, kandidat je dužan da dostavi

-diplomu o završenoj stručnoj spremi (original ili ovjerenu fotokopiju),

 

Kao dokaz o ispunjavanju opštih uslova, kandidat je dužan da dostavi originale ili ovjerene fotokopije slijedećih dokumenata:

-ličnu kartu ili pasoš

-uvjerenje o državljanstvu,

-izvod iz matične knjige rođenih,

-uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka (ne starije od 3  mjeseca),

-pismenu izjavu ovjerenu od strane nadležnog organa slijedeće sadržine:

„pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavljujem da nisam osuđivan/a za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje me čini nepodobnim za obavljanje poslova u tužilaštvu".

-pismenu izjavu ovjerenu od starne nadležnog organa slijedeće sadržine:

-„pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavljujem da nisam otpušten/a iz organa uprave, kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini, tri godine prije objavljivanja konkursa".

Uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti  (ljekarsko uvjerenje) dostaviće izabrani kandidat po završetku konkursne procedure.

Konkurs je objavljen u Dnevnom listu „Glas Srpske", na njeb stranici Tužilaštva i kod JU  Zavod za zapošljavanje Republike Srpske.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od objavljivanja konkursa, računajući od dana poslednje objave.

Prijave sa dokazima o ispunjavanju uslova iz konkursa mogu se dostaviti lično ili putem pošte na adresu Okružno javno tužilaštvo Bijeljina, Ul. V.Karadžića broj 3, 76 300 Bijeljina.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana