JU ZZZ RS – Filijala Bijeljina: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 25.10.2023. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Bijeljina: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 25.10.2023. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 25.10. 2023. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

*****

*****

*****

REPUBLIKA SRPSKA

JU Srednja stručna škola, Janja

Karađorđeva  250, telef: 055/543-012,

e-mail: ss[email protected]

 

Na osnovu člana  106 Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Sl.Gl.RS" broj: 41/18, 35/20, 92/20 i 55/23), direktor škole, dana 18.10.2023.godine, donosi:

O D L U K U

O ispravci greške u  konkursu  za prijem radnika

U konkursu za prijem radnika broj: 583/23 od 02.10.2023.godine, koji je objavljen u dnevnom listu „Glas Srpske", dana 04.10.2023.godine, u odjeljku pod nazivom „Na određeno vrijeme do 30.06.2024. godine", za poslove pod rednim brojem 2. „Nastavnika/cu Građevinske grupe predmeta...", umjesto datuma do 30.06.2024.godine treba da stoji „Na određeno vrijeme do 31.08.2024.godine.

Sve ostalo u objavljenom konkursu ostaje nepromjenjeno.

***

REPUBLIKA SRPSKA

JU OŠ „Stevan Nemanja", Dragaljevac Gornji

Grad Bijeljina

76 323 Dragaljevac, tel.: 055/373-362,

e-mail: os[email protected]

Broj:1194/23

               Na osnovu člana 125. stav 1. i člana 152. stav 3. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  ( „Službeni Glasnik republike Srpske", broj 81/22), JU Osnovna škola „Stevan Nemanja" Dragaljevac Gornji o b j a v lj u j e:

K O N K U R S

Za prijem radnika u radni odnos i to:

  1. Voditelj boravka .........................................1 izvršilac, na određeno vrijeme, sa 50% norme, do kraja nastavnog procesa u školskoj 2023/2024. godini, a najduže do 30.6.2024. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,
  2. Nastavnik razredne nastave ............................ 1 izvršilac, na određeno vrijeme, do povratka radnika sa funkcije, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom

 

  1. Nastavnik fizike .................................................... 1 izvršilac, na određeno vrijeme, 14 časova, do povratka radnika sa funkcije, pripravnik

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Za navedena radna mjesta pored  opštih uslova utvrđenih  Zakonom kojim se uređuju radni odnosi i posebnih uslova propisanih u članu 114. stav (1)  Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju («Službeni glasnik RS" broj: 81/22), kandidati treba da ispunjavaju uslove predviđene  Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima  nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15). 

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju («Službeni glasnik RS" broj: 81/22) ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.
Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 114. stav 5. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju («Službeni glasnik RS" broj 81/22).

Prijem radnika u radni odnos izvršiće se u skladu sa članom 127. stav  (5) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju («Službeni glasnik RS" broj 81/22) i odredbama Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi („Službeni glasnik RS", broj 74/23) koje nisu u suprotnosti sa Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju («Službeni glasnik RS" broj 81/22).

Uz potpisanu prijavu na raspisani konkurs potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs sa biografijom, potrebno je da kandidati dostave i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost opštih  uslova i to:

a) da je državljanin Republike Srpske ili  Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,
b) da je punoljetan, što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,
v) da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa i
g) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, zloupotrebe opojnih sredstava, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, što se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje će škola pribaviti službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa.

d) da nije upisan u Registar lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece što se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra koje će škola pribaviti službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa i

đ) da nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje uvjerenjem suda koje ne može biti starije od tri mjeseca.

Kandidati su dužni da dostave  i dokumentaciju na osnovu koje se  dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje  po kriterijumima iz člana 127. stav  (6) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju («Službeni glasnik RS" broj 81/22) i odredbama Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi („Službeni glasnik RS", broj 74/23) koje nisu u suprotnosti sa  Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju («Službeni glasnik RS" broj 81/22) i to:

1) diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2) uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3) uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno-obrazovni rad, odnosno stručnom ispitu za ostale radnike sa završenim visokim obrazovanjem ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom (osim za kandidata pod rednim brojem 3.)

4) uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se uređuje oblast polaganja stručnog ispita u osnovnoj školi,

5) dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,(ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti dokument, prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa)

6) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme,

7) uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom (ukoliko kandidat ne može dostaviti uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca, dostavlja kopiju radne knjižice)

8) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9) uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

10) uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Testiranje kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se u prostorijama Centralne škole u Dragaljevcu Gornjem 09.11.2023. godine u 11.00 časova, nakon testa istog dana biće obavljen i intervju sa kandidatima.

Kandidati se neće posebno pozivati na test i intervju, a ukoliko se ne pojave na testiranju i  intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs, lista kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa biće istaknuta na oglasnoj tabli škole 06.11.2023.godine.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Prijave dostavljati lično ili putem pošte na adresu: JU Osnovna škola "Stevan Nemanja" Dragaljevac Gornji, 129 Dragaljevac Gornji, 76323 Dragaljevac.

Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja putem Zavoda za zapošljavanje u Bijeljini.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

***

REPUBLIKA SRPSKA                   

JU Osnovna škola „Sveti Sava''   

Bijeljina, Crnjelovo76328 ,Glavna ulica 15

Broj: 1305/2023

 

            Na osnovu člana 125. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju RS ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 81/2022), na osnovu Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi ("Službeni glasnik Republike Srpske",  broj 74/18, 26/2019, 74/23) i Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ("Službeni Glasnik Republike Srpske", broj 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15) direktor/ca  JU Osnovne škole "Sveti Sava" Crnjelovo donosi odluku i objavljuje:

K O N K U R S

Za prijem radnika u radni odnos

 i to:

1.Nastavnik Biologije - 10 časova redovne nastave, 41,66% radne norme, sa položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme, odnosno do 31.8.2024. godine, ______________ izvršilac 1,

2.Nastavnik Njemačkog jezika - 10 časova redovne nastave,  41,66% radne norme, sa radnim iskustvom, na određeno vrijeme, odnosno do povratka radnika sa porodiljskog odsustva _________ izvršilac 1,

3.Nastavnik Istorije - 10 časova redovne nastave, 41,66% radne norme, sa položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme, odnosno do 31.8.2024. godine ___________ izvršilac 1,

4.Nastavnik Tehničkog obrazovanja - 4 časa redovne nastave,16,66% radne norme, sa položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme, odnosno do 31.8.2024. godine __________  izvršilac 1 i

5.Nastavnik razredne nastave - 100% radne norme, sa položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme, odnosno do povratka radnika sa neplaćenog odsustva.

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM RADNIKA U RADNI ODNOS

Za navedena radna mjesta pored opštih uslova utvrđenih Zakonom kojim se uređuju radni odnosi i posebnih uslova propisanih u članu 114. stav 1. i stav 2. tačka 5, 115. i 116. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju RS ( "Službeni Glasnik Republike Srpske", broj 81/2022), kandidati treba da ispunjavaju uslove predviđene Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ("Službeni Glasnik Republike Srpske", broj 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15).

Pravo učešća na Konkursu imaju u lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju RS ("Službeni Glasnik Republike Srpske", broj 81/2022) ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Prijem radnika u radni odnos izvršiće se u skladu sa članom 127. stav 5. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju RS ("Službeni Glasnik Republike Srpske", broj 81/2022) i odredbama Pravilnika o proceduri prijema, kriterijuma za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi ("Službeni Glasnik Republike Srpske", broj 74/18, 26/19, 74/23).

Uz prijavu na raspisani Konkurs, potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na Konkurs ,sa biografijom potrebno je da kandidati dostave i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost opštih uslova.

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava:

1) da je državljanin Republike Srpske ili  Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje Uvjerenjem o državljanstvu koje ne može biti starije od 6 mjeseci,
2) da je punoljetan, što se dokazuje Izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom Lične karte,
3) da je radno sposoban, a to se dokazuje Ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa, i
4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, što se dokazuje Uvjerenjem o neosuđivanosti,

5) da nije upisan u Registar lica pravnosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece, što se dokazuje Uvjerenjem iz posebnog Registra koje će škola pribaviti službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa i

6) da protiv kandidata nije pokrenut krivični vpostupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnimlicem, što se dokazuje Uvjerenjem koje je kandidat dužan dostaviti.

Kandidati su dužni da dostave i dokumentacijuna osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanih članom 127. stav 5 Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju RS ("Služeni Glasnik Republike Srpske", broj 81/22) i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi ("Službeni Glasnik Republike Srpske", broj 74/18, 26/19, 74/23).

Posebni uslovi koje kandidat treba da ispunjava:

Uz potpisanu prijavu, kandidat je dužan dostaviti i sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 9. člana 21. člana 22. i člana 23 Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 102/14, 45/16,74/18, 26/19, 74/23):

Odgovarajuća stručna sprema, što se dokazuje ovjerenom kopijom diplome:

1) ovjerena kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2)  dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
3) Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

4) Uvjerenje o položenom stručnom ispitu, ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

5) Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polagalja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u osnovnoj školi,

6) Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

7) Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom.

Ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije člana porodice poginulog borca, ratnog vojnog invalida i borca Odbrambeno-otadžbinskog rata, kandidat je dužan dostaviti i dokumentaciju za određivanje prednosti u slučaju da dva ili više kandidata imaju jednak broj bodova i to:

1) Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
2) Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

3) Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Test i intervju održaće se prema slijedećem rasporedu: 1) za radno mjesto pod rednim brojem 1. test i intervju će se održati dana, 9.11.2023. godine u 10.00 časova; 2) za radno mjesto pod rednim brojem 2. test i intervju će se održati dana, 8.11.2023. godine u 12.30 časova; 3) za radno mjesto pod rednim brojem 3. test i intervju će se održati dana, 7.11.2023. godine u 10.00 časova; 4) za radno mjesto pod rednim brojem 4. test i intervju će se održati dana, 8.11.2023. godine u 09.00 časova i 5) za radno mjesto pod rednim brojem 5. test i intervju će se održati dana, 7.11.2023. goi u 12.30 časova. Test i intervju sa kandidatima za navedena radna mjesta obaviće se  u prostorijama centralne škole JU Osnovne škole "Sveti Sava"  Crnjelovo.Navedeni test i intervju će se obaviti samo sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno sa kandidatima koji ispunjavaju uslove Konkursa.

Komisija će, nakon pregleda dostavljene dokumentacije , sačiniti spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa i istu objaviti na Oglasnu tablu škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ukoliko se ne pojave i intervju, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Prijave dostavljati lično ili putem pošte na adresu: JU Osnovna škola " Sveti Sava", Ul.  Glavna ulica 15, 76328 Crnjelovo Gornje.

Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja putem Zavoda za zapošljavanje u Bijeljini, odnosno od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske".

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana