JU ZZZ RS – Filijala Bijeljina: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 05.07.2023. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Bijeljina: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 05.07.2023. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 05.07. 2023. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

*****

*****

Republika Srpska

Grad Bijeljina

JU Osnovna škola „Stevan Nemanja" Dragaljevac Gornji

Broj:668/23

Datum:3.7.2023.

          Na osnovu člana 149. stav 1. tačka 6. i člana 150. stav 3. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22), člana 51.Zakona o radu (Službeni glasnik Republike Srpske" broj 1/16,66/18 i 119/21) člana 2. Pravilnika o uslovima i postupku izbora i razrješenja direktora osnovne škole („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 49/18) i Odluke  Školskog odbora o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora škole, broj:665/23 od 3.7.2023. godine, Školski odbor JU Osnovne škole „Stevan Nemanja" Dragaljevac Gornji, raspisuje: 

 

J A V N I   K O N K U R S

za izbor i imenovanje direktora

 

JU Osnovne škole Stevan Nemanja" Dragaljevac Gornji

I –Predmet

 Školski odbor JU Osnovne škole „Stevan Nemanja" Dragaljevac Gornji, raspisuje Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora JU Osnovne škole „Stevan Nemanja" Dragaljevac Gornji, Grad Bijeljina.

II –Opis poslova

 Direktor škole rukovodi radom škole i odgovoran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti škole. Za svoj rad odgovora Vladi, Školskom odboru i ministru.

Direktor škole odgovoran je i za obavljanje ostalih poslova utvrđenih Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Statutom škole.

III -  Mandat

  • Direktora škole imenuje Vlada na prijedlog ministra.
  • Mandat direktora traje 4 godine i počinje od dana stupanja na dužnost.
  • Školski odbor ministru dostavlja dokumentaciju i spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora, u roku od osam dana od dana razmatranja prijava.
  • Na prijedlog ministra Vlada imenuje za direktora jednog kandidata sa spiska iz prethodne alineje.

IV - Status

Direktor škole zasniva radni odnos i svoja prava iz rada i po osnovu rada ostvaruje u skladu sa zakonom, kolektivnim ugovorom, Statutom škole te Pravilnikom o radu.

V - Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

  1. Opšti uslovi za učešće na konkursu

Za direktora škole može da bude izabran nastavnik ili stručni saradnik koji ispunjava opšte uslove propisane Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske", br. 01/16, 66/18, 91/21-odluka US i 119/21) i posebne uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", br. 81/22) i Pravilnikom o uslovima i postupku izbora i razrješenja direktora osnovne škole („Službeni glasnik Republike Srpske", br. 49/18)  i to:

  • da je državljanin Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine,
  • da je stariji od 18 godina i
  • da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad na navedenom radnom mjestu.
  1. Posebni uslovi:
  • da ima završen prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent ili da  ispunjava uslove u skladu sa članom 198.stav 2.Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", br. 81/22)
  • da ima najmanje pet godina radnog staža kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome iz tačke 1) ovog stava ili da ispunjava uslove  u skladu sa članom 198. stav 3. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", br. 81/22).
  • da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora,
  • da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,
  1. Pored opštih i posebnih uslova  koje kandidat mora da ispunjava, za direktora ne može biti izabrano lice na koje se odnosi član IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine, tj. nijedno lice koje služi kaznu izrečenu od Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju i nijedno lice koje je pod optužnicom toga Suda, a nije se povinovalo nalogu da se pojavi pred tim Sudom.

VI – Potrebna dokumentacija

Uz potpisanu prijavu na Konkurs, kandidati su dužni priložiti dokaze o ispunjenosti opštih i posebnih uslova i to:

  1. Izvod iz matične knjige rođenih,
  2. Uvjerenje o državljanstvu;
  3. Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje prilaže samo imenovani kandidat prije stupanja na dužnost
  4. Diplomu o stečenoj stručnoj spremi,
  5. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu;
  6. Potvrda kojom se dokazuje da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju  u osnovnoj školi nakon sticanja diplome;
  7. Prijedlog programa rada direktora u narednom četvorogodišnjem mandatu;
  8. Uvjerenje da lice nije osuđeno pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora (navedeno uvjerenje škola će pribaviti službenim putem za imenovanog kandidata, a prije stupanja na dužnost);
  9. Uvjerenje da se protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem (ne starije od 3 mjeseca);
  10. Preporuku ranijeg poslodavca odnosno Preporuku nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen;
  11. Kratku biografiju sa podacima o prethodnim poslovima i razvoju karijere u struci ostvarenim rezultatima rada;
  12. Ovjerenu izjavu kandidata da nije obuhvaćen odredbama člana IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine.

 

VII - Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave

           Prijave se mogu dostavljati lično ili putem pošte, na adresu:

  • JU Osnovne škole „Stevan Nemanja" Dragaljevac Gornji,  Dragaljevac Gornji 129, 76323 Dragaljevac, sa naznakom „Prijava na  javni konkurs za izbor i imenovanje direktora JU Osnovne škole „Stevan Nemanja" Dragaljevac Gornji"
  • Rok za podnošenje prijava je 15  dana od dana objavljivanja.
  • Kandidati su dužni dostaviti originale ili ovjerene kopije svih dokumenata i isti neće biti vraćeni kandidatima.
  • Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje.

VIII – Objavljivanje konkursa

Ovaj konkurs će biti objavljen posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

IX – Napomene

  • Školski odbor JU OŠ „Stevan Nemanja" Dragaljevac Gornji, će nakon razmatranja pristiglih prijava kandidata, ministru prosvjete i kulture dostaviti dokumentaciju i spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora, u roku od 8 dana od dana razmatranja prijava.
  •   Školski odbor će pismenim putem obavijestiti sve učesnike konkursa o odluci Vlade Republike Srpske o imenovanju direktora JU Osnovne škole „Stevan Nemanja" Dragaljevac Gornji u roku od osam (8)  dana od dana prijema odluke.

Predsjednik Školskog odbora       

Stevica Marković

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana