JU ZZZ RS – Filijala Banjaluka: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 28.12.2022. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Banjaluka: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 28.12.2022. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 28.12.2022. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

********

***********

*****************

REPUBLIKA SRPSKA                                 

JU GimnazijaGradiška

Ul. Petra Misimovića 3a, tel.051/814-783 ,

e-mail: [email protected]

Broj:     955/22.

          Na osnovu člana 106. i 132. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 41/18, 35/20, 92/20), direktor škole raspisuje:


                          JAVNI KONKURS
                    ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

 

OPIS RADNOG MJESTA

Profesor za nastavni predmet muzička kultura,  8 časova redovne nastave, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi. Radni odnos se zasniva 23.01.2023. godine,  na određeno vrijeme do 31.08.2023. godine.

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Kandidati treba da ispunjavaju opšte uslove predviđene Zakonom o radu („Sl. glasnik RS", br. 1/16, 66/18, 91/21-Odluka US RS, 119/21), kao i uslove iz člana 105. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Sl. glasnik RS", br. 41/18, 35/20, 92/20).
Prijem kandidata u radni odnos vršiće se na osnovu Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Sl. glasnik RS", br. 24/19).

POTREBNA DOKUMENTACIJA
Uz obaveznu potpisanu prijavu i kraću biografiju, kandidati trebaju dostaviti originale ili ovjerene fotokopije (ovjera ne smije biti starija od 6 mjeseci) sljedećih dokumenata, kojima se dokazuje ispunjavanje opštih i posebnih uslova.

I Opšti uslovi se dokazuju sljedećom dokumentacijom:
*Da je državljanin RS- BiH - uvjerenjem o državljanstvu,
*Da je punoljetan – izvodom iz matične knjige rođenih,
*Da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihičkoj, fizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti (ne starijim od 6 mjeseci) izdatim od nadležne ustanove, koje će dostaviti kandidat koji bude odabran po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,
*Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela protiv dostojanstva ličnosti, morala, zloupotrebe opojnih sredstava, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem. Uvjerenje o neosuđivanosti za izabranog kandidata škola će zatražiti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.
*Uvjerenje da nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem. Navedeno uvjerenje dostavlja kandidat.
*Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece. Navedeno uvjerenje škola će zatražiti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

II Posebni uslovi se dokazuju dokumentacijom propisanom Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju, Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji (,,Sl. glasnik RS", br. 120/20)  kao i Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem, a na osnovu kojih će se izvršiti bodovanje i rangiranje prijavljenih kandidata:
*Ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova i stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,
*Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje na području jedinice lokalne samouprave gdje je kandidat prijavljen o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja stručne spreme tražene konkursom,
*Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca kod kojeg je kandidat bio zaposlen na radnom mjestu koje odgovara stručnoj spremi koja se traži ovim konkursom u kome je naznačeno: vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog staža po vrstama posla.
*Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi ili uvjerenje o radnom stažu van škole u trajanju od najmanje 1 godine u struci,
*Uvjerenje izdato od visokoškolske ustanove ili dodatak diplomi o prosječnoj ocjeni tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena, a u izuzetnim slučajevima, ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti prethodno navedene dokumente, prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom fotokopijom indeksa.
*Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku  zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
*Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku  zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko  se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
*Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku  zaštitu o utvrđenom statusu  borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske,  ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Dostavljena dokumentacija i drugi dokazi će se bodovati od strane komisije na način i u skladu sa odredbama Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem.

Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave:
Prijave se mogu dostaviti poštom ili lično na sljedeću adresu: JU GIMNAZIJA, ul. Petra Misimovića  3a, 78400 Gradiška, sa naznakom „za konkurs" i napomenom „ne otvarati".
Rok za podnošenje prijave je 8 (osam) dana od dana objavljivanja konkursa posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.
Neblagovremene i nepotpune prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove konkursa neće se uzeti u razmatranje, već će se evidentirati, uz naznaku da prijava na javni konkurs nije dostavljena blagovremeno i/ili da nije potpuna, a nakon toga komisija predlaže direktoru škole donošenje zaključka kojim se prijava odbacuje.
Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu ploču najkasnije 3 dana prije zakazivanja testiranja i intervjua.
Sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove utvrđene ovim Konkursom, komisija za izbor obaviće testiranje kandidata dana 10.01.2023. godine sa početkom u 9:00 časova.
Intervju sa kandidatima će se obaviti dana 10.01.2023. godine sa početkom u 10:00 časova.
Kandidati se neće posebno pozivati na test i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu u zakazanim terminima, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.
Dostavljena dokumentacija školi po ovom konkursu se neće vraćati kandidatima.
Škola će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o ishodu konkursa.

***

JU  OSNOVNA  ŠKOLA  ''MLADEN STOJANOVIĆ" GORNjI PODGRADCI

78 405 GORNjI PODGRADCI - GRADIŠKA

Tel.051/899-011; 899-012

 

J A V N I   K O N K U R S

za  prijem radnika

 

1.       NASTAVNIK/PROFESOR MUZIČKE KULTURE -1 izvršilac, nepuna norma (23 časa) na neodređeno vrijeme ,sa položenim stručnim ispitom, zanimanje (diplomirani teoretičar umjetnosti ili muzički pedagog i teoretičar).

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos:

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu kandidat treba da ispunjava i posebne uslove predviđene članom 114. i 115. i 116.  Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača, Pravilnikom o proceduri prijeme, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi .

UZ PRIJAVU POTPISANU OD STRANE KANDIDATA KOJI SE PRIJAVLjUJE NA JAVNI KONKURS POTREBNO JE ISPUNITI SLjEDEĆE USLOVE TE DOSTAVITI ODGOVARAJUĆU DOKUMENTACIJU:

•        OPŠTI USLOVI koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na konkurs jesu:

1.  da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3. da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom  za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava;

5. Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece;

6.Uvjerenje da protiv njega nije  pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem. (Uvjerenje iz Suda)

•        Uvjerenje iz tačke 4 i 5. škola će pribaviti službenim putem , a prije zasnivanja radnog odnosa.

•        POSEBNI USLOVI koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na konkurs,

1.       Ovjerena foto-kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;

 2.  Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, za kandidata koji u toku studija nije položio navedenu grupu predmeta,

3. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu sa radnim iskustvom za rad u vaspitno- obrazovnom procesu.

4. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

5. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

6. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijih  poslodavaca,

7. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice  poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije  borca,  

Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 125.  stav  4).  Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavala uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme .

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata na javni konkurs komisija ne razmatra.

 Za kandidate koji budu dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji budu ispunjavali uslove konkursa, testiranje i interviju  će se obaviti u prostorijama Područne škole Vrbaška u Vrbaškoj,  testiranje : 12.01.2023. godine - u 10.00 a intervju isti dan od 11.00 časova.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole i to najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.Kandidati se neće posebno  pozivati na intervju i  testiranje.

Ukoliko se kandidat ne pojavi na testu ili intervjuu, smatraće se da je kandidat odustao od prijave na konkurs.

U  prijavi na konkurs  kandidati  obavezno  treba  da  navedu  tačnu  adresu  stanovanja  i  kontakt  telefona ( po  mogućnosti  broj  mobilnog  telefona ).

Konkurs  ostaje otvoren 8 ( osam ) dana od dana objavljivanja u „GLASU SRPSKE" Banja Luka.

Prijave na konkurs isključivo slati poštom   na  adresu  škole.

Adresa škole je:                                                                       

JU  Osnovna škola „Mladen Stojanovi" Gornji Podgradci

Gornji Podgradci  78 405 , grad Gradiška

sa naznakom – „Prijava na konkurs"

***

JU Ugostiteljsko-trgovinsko-turistička škola Banja Luka

V.Stepe Stepanovića 44

78000 Banja Luka

 

 

Na osnovu člana 106. stav (1)  Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju i člana 2. Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem,  direktor  JU Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole, Banjaluka  raspisuje

KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta

 

1. NASTAVNIK POSLOVNE INFORMATIKE – 10 časova na određeno vrijeme (4 nastavna  časa u trgovačkim i 6 časova u turističkim tehničarima), do 31.08.2023. godine,  1 izvršilac- lice sa radnim iskustvom u struci.

 

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Kandidati pored opštih uslova potrebnih za zasnivanje radnog odnosa propisanih zakonom kojim se uređuju radni odnosi, treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama.

Uz prijavu na konkurs, u kojoj se obavezno mora navesti kontakt telefon i koja mora biti potpisana od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs, kandidati su dužni dostaviti sljedeću dokumentaciju (ovjerene fotokopije):

- diplomu o odgovarajućoj stručnoj spremi-završen prvi ciklus studijskog programa  u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent ,

- dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje  visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

- izvod iz matične knjige rođenih ili kopiju lične karte,

- uvjerenje o državljanstvu,

- uvjerenje da  protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem ne starije od 6 mjeseci,

- uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,

- uvjerenje o radnom iskustvu izdato od ranijeg poslodavca, iz kojeg se jasno vidi: vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Prijem radnika u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Sa kandidatima koji ispunjavaju uslove iz konkursa i koji uz prijavu na konkurs dostave svu traženu dokumentaciju, Komisija za prijem radnika obaviće  intervju i testiranje dana 10.01.2023. godine u 10,00 časova u prostorijama Škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidat koji bude izabran dužan je prije zasnivanja radnog odnosa dostaviti ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove o opštoj sposobnosti za rad i o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima koje nije starije od šest mjeseci.

Škola će za kandidata koji bude izabran prije zasnivanja radnog odnosa pribaviti uvjerenje o neosuđivanosti i uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece.

Škola ne vraća dostavljenu dokumentaciju kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama „Glas Srpske".

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom dostaviti  zapečaćene u koverti lično na protokol u Sekretarijat škole ili poštom na adresu: JU Ugostiteljsko-trgovinsko-turistička škola Banja Luka, V.Stepe Stepanovića 44, Banja Luka sa naznakom „Prijava na konkurs za radno mjesto".

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

***

„NESTRO PETROL" AD BANjA LUKA

Kralja Alfonsa XIII 37a

37000 Banja Luka

 

 

Konkurs o potrebi za radnikom na radno mjesto – Sekretarica u Odjeljenju za kancelarijsko poslovanje i opšte poslove .................................... izvršilaca 1

 

Uslovi za zasnivanje radnog odnosa:

 

1.       Opšti uslovi koji su propisani zakonom.

 

2.       Posebni uslovi:

-        VSS - VII stepen stručne spreme,

-        Znanje ruskog jezika u govoru i pismu;

-        Radno niskustvo najmanje 1 godina na poslovima sekretarice;

-        Visok nivo samostalnosti i odgovornosti u radu;

-        Sposobnost i vještina timskog rada;

-        Poznavanje rada na računaru;

-        Dodatno obrazovanje predstavlja prednost.

 

3.       Opis Poslova

-        Priprema dokumenta i materijale koji su potrebni za rad Generalnog direktora Društva;

-        Organizacija vremenskog rasporeda održavanja sastanaka, posjeta, telefonskih razgovora, prijema stranaka i drugih aktivnosti rukovodstva;

-        Priprema izvještaje i analize na zahtjev Generalnog direktor Društva;

-        Priprema sjednice i sastanke koje održava Generalnog direktor Društva;

-        Pomaže u koordinaciji i organizaciji rada Generalnog direktor Društva;

-        Pruža opštu operativno-organizacionu podršku rukovodstvu;

-        Vrši prijem dokumenata i ličnih zahtjeva dostavljenih na potpis Generalnom direktoru Društva;

-        Izrađuje dokumente i materijale koji su potrebni za rad Generalnog direktora Društva;

-        Obavlja usmene i pismene prevode po nalogu Generalnog direktora Društva;

-        Pomaže Generalnom direktoru Društva prilikom sastavljanja dopisa i izvještaja;

-        Vrši i druge poslove u skladu sa zahtjevom neposredog rukovodioca.

 

 POTREBNA DOKUMENTA:

          Biografija sa radnim iskustvom (CV) ;

Kandidat se prima u radni odnos na određeno vrijeme – zamjena radnice na porodiljskom odsustvu.

 

Konkurs je otvoren 14 dana od dana objavljivanja.

 

Obavještavamo vas da smo saglasnost da našu potrebu za radnikom objavite u dnevnim listovima i na drugi uobičajen način (u vašim prostorijama) ili da nam ponudite određen izbor lica za zasnivanje radnog odnosa iz vaše evidencije nezaposlenih.

 

Dokumenti se dostavljaju lično, elektronski ili na adresu:

„OPTIMA Grupa" d.o.o. Banja Luka, ul. Kralja Alfonsa XIII br. XIII 37a, (sa naznakom prijava na Konkurs – Sekretarica u Odjeljenju za kncelarijsko poslovanje i opšte poslove).

Telefon: 051/242-812; 051/242-826

e-mail: [email protected]

***

JU OŠ „Jovan Dučić" Zalužani

Nenada Kostića broj 7

78214 Zalužani

 

 

r a s p i s u j e:

 

K O N K U R S

za popunu sledećih upražnjenih radnih mjesta

 

 

  1. profesor/nastavnik likovne kulture, na određeno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja, a najduže do 31.8.2023. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, 4 časa redovne norme - 1 izvršilac;
  2. voditelj produženog boravka, na neodređeno vrijeme, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno obrazovnom procesu, puna norma, 1 izvršilaca i
  3. psiholog škole, na neodređeno vrijeme, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, 50% norme, 1 izvršilac.

 

     Pored opštih uslova koji su propisani Zakonom o radu ,  kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 54. i 114. Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača. Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa  Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i način bodovanja kandidata u osnovnoj školi .

     Prava učešća na konkurs imaju i kandidati koji su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, kao i lice koje je steklo radni staž u školi van nastavnog procesa, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju .

      Pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su, po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju , ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme u skladu sa članom 198. Zakona.

 

     Opšti  uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju  prilikom prijavljivanja na konkurs su:

1. da je državljanin RS ili Bosne i Hercegovine što dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;

2. da je punoljetan što dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte;

3. da je radno sposoban što dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od 6 mjeseci, i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;

4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela  učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad  djetetom i maloljetnim licem, što se dokazuje uvjerenjem izdatim od strane MUP-a, koje će poslodavac pribavlja službenim putem za izabranog kandidata;

5. uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, koje će poslodavac pribavlja službenim putem za izabranog kandidata;

6. da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad  djetetom i maloljetnim licem, što se dokazuje uvjerenjem izdatim od strane nadležnog osnovnog suda, a koje kandidat prilaže uz prijavu na javni konkurs.

     Uvjerenje o neosuđivanosti i uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem (ako je kandidat rođen u Republici Srpskoj), a prije zasnivanja radnog odnosa.

     Uz potpisanu prijavu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs, pored dokumentacije kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa, potrebno je dostaviti i sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 127. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi:

  1. Ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečene nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;
  2. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;
  3. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu;
  4. Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi;
  5. Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje izdato od strane visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena koje je kandidat ostvario tokom studiranja ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;
  6. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje  o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;
  7. Uvjerenje o radnom stažu izdato od strane ranijeg Poslodavca ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom;
  8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;
  9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida  odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;
  10. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  borca odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije  borca.

     Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

     Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata neće se razmatrati.

     Kandidati koji budu primljeni na upražnjena radna mjesta, prije zasnivanja radnog odnosa, obavezni su dostaviti ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj, fizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti ne starije od šest mjeseci.

     Sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa, a koji su dostavili blagovremene i potpune prijave, obaviće se testiranje i intervju u prostorijama škole u Zlužanima dana 17.1.2023. godine u 10:00 časova.

     Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu tablu škole najkasnije tri dana prije održavanja testiranja i intervjua. Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se kandidat ne pojavi na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

     Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana javnog objavljivanja. Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

     Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

     Prijave sa potrebnom  dokumentacijom slati na adresu škole sa naznakom „ZA KONKURS".

***

JU Muzička škola „Vlado Milošević", Banjaluka

Jovana Dučića 23

 

raspisuje konkurs za prijem radnika :

 

NASTAVNI PREDMET :

 

     

  1. profesor hamonike- 23 časa- na određeno vrijeme -1 izvršilac, do povratka radnika sa neplaćenog odsustva
  2. profesor harmonike - puna norma- na neodređeno vrijeme -1 izvršilac
  3. profesor fizike – 2 časa – na određeno vrijeme

 

               POTREBNI USLOVI ZA RADNIKE:

Pored opštih uslova utvrđenih zakonom o radu , kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove utvrđene Zakonom o srednjem i osnovnom obrazovanju i vaspitanju.

Kandidati  moraju imati završen odgovarajući fakultet.

U radni odnos se primaju lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom. Ukoliko se na konkurs ne prijavi lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, u radni odnos će se primiti pripravnik.

 

 

Uz prijavu se prilažu:

  • ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najviše ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određeđnoj oblasti ili ekvivalent, diploma  navedenog fakulteta.
  • uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio  pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,
  • uvjerenje o položenom stručnom ispitu,
  •  uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, ne starije od 6 mjeseci.
  • izvod iz matične knjige  rođenih  ili ovjerena kopija lične karte,
  •  uvjerenje o državljanstvu RS ili BiH,
  • dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje  visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
  •  uvjerenje izdato od Zavoda o zapošljavanju  o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,
  • uvjerenje o radnom  stažu izdato  od  ranijeg poslodavca, ukoliko je raspisan konkurs  za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom,
  • uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  • - uvjerenje opštinskog/gradskog organa  nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
  • uvjerenje opštinskog /gradskog organa  nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Potpisanu prijavu sa svim podacima ( adresa, broj mobilnog telefon i drugo ) i dokazima o ispunjavanju navedenih uslova dostaviti lično ili putem pošte na adresu: Javna ustanova Umjetnička  škola „Vlado Milošević" Banja Luka, ulica  Jovana Dučića broj  23.

Napomena:

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursan nakon pregleda dokumentacije, škola postavlja na oglasnoj tabli škole tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Testiranje i intervju kandidata koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se dana 16.01.2023. godine u 10,00 časova u prostorijama muzičke škole. Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervju, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs. Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenta i te kopije neće biti vraćene kandidatima. Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa biće postavljen na oglasnoj tabli škole. Izabrani kandidat će naknadno a prije zasnivanja radnog odnosa dostaviti ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje ne može biti starije od 6 mjeseci. Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje. Konkurs je otvoren 7 dana od dana objavljivanja. 

***

JU OŠ „Branislav Nušić'' BANjALUKA

Manjačkih ustanika 32

78 000 Banjaluka

 

 

raspisuje

 

J A V N I     K O N K U R S

za popunu upražnjenog radnog mjesta

 

 

  1. Nastavnik/profesor hemije-na određeno vrijeme,do povratka radnika sa bolovanja,a najduže do 31.08.2023. godine, lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu–4 časa redovne nastave-1 izvršilac
  2. Nastavnik/profesor fizike, na određeno vrijeme, do 31.08.2023. godine, lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu–nepuna norma, 2 časa redovne nastave -1 izvršilac 

 

 

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove predviđene članom 114 i 115 Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, uslove predviđene  Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem  u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi i uslove predviđene Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača .

 

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

  1. da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu, da nije starije od šest mjeseci;
  2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte;
  3. da je radno sposoban, a to se dokazuje uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;
  4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava;
  5. Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece;
  6. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.-dostavlja kandidat

Uvjerenja iz tačaka 4.i 5. škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

          Uz prijavu potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs, pored dokumentacije kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa, potrebno je dostaviti i sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 127. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem  u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi:

  1. Ovjerena foto-kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečene nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;
  2. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;
  3. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu;
  4. Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi;
  5. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;
  6. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;
  7. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca;
  8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulih boraca;
  9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nedležnog za boračko invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca;
  10. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

           Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 114. stav 5) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ,  kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavala uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme u skladu sa članom 198.

Sa kandidatima koji su dostavili blagovremene i potpune prijave, odnosno sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa, dana  12.01.2023. godine (četvrtak) u 09:00 časova u prostorijama Centralne škole „Branislav Nušić" Banja Luka obaviće se testiranje i intervju.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa škola će postaviti na oglasnu tablu škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ako se ne pojave na intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na javni konkurs, komisija neće razmatrati.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana javnog objavljivanja.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se lično ili poštom na adresu škole sa naznakom "Za konkurs".  

***

JU TEHNIČKA ŠKOLA  BANjA LUKA

Đure Daničića 2A

78000 Banja Luka

 

raspisuje

J A V N I    K O N K U RS

ZA POPUNU UPRAŽNjENIH RADNIH MJESTA

 

  1. Profesor stručno-teoretske i praktične nastave za saobraćajnu struku (diplomirani inženjer saobraćaja, drumski smjer) – 1 izvršilac, puna norma, na određeno vrijeme, do povratka radnice sa porodiljskog odsustva, sa radnim iskustvom
  2. Profesor stručno-teoretske i praktične nastave za saobraćajnu struku (diplomirani inženjer saobraćaja, drumski smjer) – 1 izvršilac, puna norma, na određeno vrijeme, do povratka radnika sa bolovanja, sa radnim iskustvom
  3. Profesor fizike – 1 izvršilac, puna norma, na određeno vrijeme, do povratka radnice sa porodiljskog odsustva, sa radnim iskustvom
  4. Profesor srpskog jezika – 1 izvršilac, 4 časa, na određeno vrijeme, do 31.08.2023. godine, sa radnim iskustvom
  5. Profesor fizičkog vaspitanja i sporta - 1 izvršilac, puna norma, na određeno vrijeme, do povratka radnika sa funkcije, sa radnim iskustvom

 

  1. Uslovi za učešće na konkursu:

Kandidati treba da ispunjavaju opšte i posebne uslove utvrđene Zakonom o radu RS, Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem .

 

          Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata:

  

  • prijavu na konkurs, koja mora biti potpisana od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs i u kojoj se mora obavezno navesti adresa i kontakt telefon i radno mjesto na koje konkuriše,
  • uvjerenje o državljanstvu,
  • izvod iz matične knjige rođenih,
  • uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem (ne starije od 6 mjeseci),
  • ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,
  • dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena  tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci  o prosjeku ocjena,
  • uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,
  • uvjerenje o položenom stručnom ispitu,
  • uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca (uvjerenje treba da sadrži podatke o vrsti posla, stepenu stručne spreme i dužini ostavrenog radnog staža po vrstama posla),
  • uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,
  • uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca, ratnog vojnog invalida, borca.

 

Napomena:  

U skladu sa čl. 104. stav 7. i 8. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, na upražnjeno radno mjesto, gdje je raspisan konkurs sa položenim stručnim ispitom, može se angažovati lice koje je steklo radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjava druge uslove propisane zakonom.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

 

Kandidat koji bude izabran dužan je prije zanivanja radnog odnosa dostaviti ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima (ne starije od 6 mjeseci), dok će škola za kandidata koji bude izabran na konkursu prije zasnivanja radnog odnosa pribaviti uvjerenje o neosuđivanosti i uvjerenje o podacima iz posebnog registra pravosnađno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece.

          Dostavljena dokumentacija i drugi dokazi će se bodovati od strane komisije na način i u skladu sa odredbama Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem .

          Prijave se mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na adresu škole sa naznakom „Javni konkurs za popunu upražnjenih radnih mjesta".

          Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja konkursa posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

          Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata, neće se uzeti u razmatranje.

          Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, škola će objaviti na oglasnoj tabli, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

 

Intervju i testiranje sa kandidatima, održaće se dana 12.01.2023. godine, sa početkom u 11:00 časova, u prostorijama škole.

          Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ako se ne pojave, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

          Dostavljena dokumentacija školi po ovom konkursu neće se vraćati kandidatima.

***

BOSNA I HERCEGOVINA

REPUBLIKA SRPSKA

OKRUŽNI SUD U BANjALUCI                                               

 

 

 Objavljuje: 

 

JAVNI KONKURS

za popunjavanje upražnjenog radnog mjesta

 

 

- UPISNIČAR - 1 (jedan) izvršilac, na neodređeno vrijeme, uz obavezan probni rad do tri mjeseca

 

I

Opšti uslovi koje kandidati moraju ispunjavati:

 

1. da je državljanin BiH, 

2. da je stariji od 18 godina,

3. da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

4. da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u sudu,

5. da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini, tri godine prije objavljivanja konkursa.

 

II

Posebni uslovi koje kandidati moraju ispunjavati:

 

  1. SSS – IV stepen stručne spreme, gimnazija, upravna ili ekonomska škola,
  2. najmanje 6 (šest) mjeseci radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja,
  3. poznavanje rada na računaru.

III

Kandidat je dužan da kao dokaze o ispunjavanju opštih uslova dostavi sljedeća dokumenta i to:

 

  • za tačku 1.– dokaz: fotokopija lične karte ili pasoša;
  • za tačku 2.– dokaz: fotokopija lične karte ili pasoša,
  • za tačku 3. – dokaz: uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti dostavlja kandidat nakon provedene konkursne procedure, samo ukoliko bude izabran,
  • za tačku 4.– dokaz: pismena izjava ovjerena od strane nadležnog organa, sljedeće sadržine: "Pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavljujem da nisam osuđivan/a za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje me čini nepodobnim za obavljanje poslova u sudu",
  • za tačku 5.– dokaz: pismena izjava ovjerena od strane nadležnog organa, sljedeće sadržine: "Pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavljujem da nisam otpuštan/a iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini, tri godine prije objavljivanja konkursa".

IV

Kandidat je dužan da kao dokaz o ispunjavanju posebnih uslova dostavi sljedeća dokumenta i to:

 

  • za tačku 1. (SSS – IV stepen stručne spreme, gimnazija, upravna ili ekonomska škola) - dokaz: fotokopija svjedočanstva - diplome o završenoj stručnoj spremi,
  • za tačku 2. (najmanje 6 (šest) mjeseci radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja) – dokaz: fotokopija uvjerenja ili potvrde o radnom iskustvu u traženom stepenu obrazovanja izdati od poslodavca, odnosno ovlaštenog rukovodioca,
  • za tačku 3. (poznavanje rada na računaru) – dokaz: fotokopija uvjerenja, potvrde ili diplome o poznavanju rada na računaru.

V

Neblagovremene, nerazumljive i nepotpune prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju opšte i posebne uslove, biće odbačene Zaključkom od strane Komisije za sprovođenje javnog konkursa.

 

VI

Sa kandidatima koji ispunjavaju opšte i posebne uslove, Komisija za sprovođenje Javnog konkursa obaviće testiranje u skladu sa aktima Suda i ulazni intervju sa kandidatima koji na obavljenom testiranju ispune uslove propisane pomenutim aktima, a o vremenu i mjestu održavanja testiranja i intervjua kandidati će biti blagovremeno obaviješteni.

VII

Nakon utvrđenih konačnih rezultata javne konkurencije, Komisija za sprovođenje Javnog konkursa će sačiniti Listu uspješnih kandidata, koju će sa kompletnom dokumentacijom dostaviti predsjednici suda, kao i spisak kandidata koji nisu ostvarili više od 50% najvećeg mogućeg broja bodova, na konačno odlučivanje.

VIII

 

Nakon provedenog postupka po ovom konkursu, konačnu odluku o izboru najuspješnijih kandidata donosi predsjednica suda.

 

IX

Izabrani kandidat za radno mjesto upisničar, dužan je da u roku od sedam dana od dana objavljivanja rezultata javne konkurencije dostavi originale ili ovjerene fotokopije sljedećih dokumenata:

 

1. uvjerenja o državljanstvu BiH,

2. uvjerenja o opštoj zdravstvenoj sposobnosti,

3. diplome o odgovarajućoj stručnoj spremi,

4. uvjerenja ili potvrde o radnom iskustvu u traženom stepenu obrazovanja, izdati od poslodavca, odnosno ovlaštenog rukovodioca,

5. uvjerenja, potvrde ili diplome o poznavanju rada na računaru,

6. uvjerenje da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čine nepodobnim za obavljanje poslova u sudu.

 

X

Radni odnos sa izabranim kandidatom za radno mjesto upisničar, zasniva se na neodređeno vrijeme, uz obavezan probni rad do 3 (tri) mjeseca.

 

XI

Konkurs će biti objavljen u dnevnom listu „Glas Srpske" i na njeb stranici suda oksud-banjaluka.pravosudje.ba. Rok za prijavljivanje kandidata je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu „Glas Srpske".

 

Prijave na konkurs, zajedno sa dokazima o ispunjenosti opštih i posebnih uslova, mogu se dostaviti lično u prijemnu kancelariju suda, zatim poštom na adresu: Okružni sud u Banjaluci, Kralja Petra I Karađorđevića broj 12, ili elektronskim putem, na adresu oksud-banjalukaŽpravosudje.ba. Kandidat koji prijavu dostavlja elektronskim putem, dužan je da u roku od sedam dana od dana dostavljanja prijave, dostavi dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova.

***

BOSNA I HERCEGOVINA

REPUBLIKA SRPSKA

OKRUŽNI SUD U BANjALUCI                                              

 

 

objavljuje:

 

JAVNI KONKURS

za popunjavanje upražnjenog radnog mjesta

 

  • TEHNIČKI SEKRETAR, 1 (jedan) izvršilac, na neodređeno vrijeme, uz obavezan probni rad do tri mjeseca

 

I

 

Opšti uslovi koje kandidati moraju ispunjavati su:

 

1. da su državljani BiH, 

2. da su stariji od 18 godina,

3. da imaju opštu zdravstvenu sposobnost,

4. da nisu osuđivani za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u sudu,

5. da nisu otpušteni iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini, tri godine prije objavljivanja konkursa.

  

 II

Posebni uslovi koje kandidati moraju ispunjavati su:

 

1.  IVstepen srednje stručne spreme, gimnazija, upravna ili ekonomska škola,

2.  najmanje 6 (šest) mjeseci radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja,

3.  poznavanje rada na računaru.

III

Kandidati su dužni da kao dokaze o ispunjavanju opštih uslova, dostave sljedeća dokumenta i to:

 

  • za tačku 1. – dokaz: fotokopija lične karte ili pasoša;
  • za tačku 2.– dokaz: fotokopija lične karte ili pasoša,
  • za tačku 3. – dokaz: uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti dostavlja kandidat nakon provedene konkursne procedure, samo ukoliko bude izabran,
  • za tačku 4. – dokaz: pismena izjava ovjerena od strane nadležnog organa, sljedeće sadržine: "Pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavljujem da nisam osuđivan/a za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje me čini nepodobnim za obavljanje poslova u sudu",
  • za tačku 5.– dokaz: pismena izjava ovjerena od strane nadležnog organa, sljedeće sadržine: "Pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavljujem da nisam otpuštan/a iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini, tri godine prije objavljivanja konkursa".

                                                             IV

Kandidati su dužni da kao dokaz o ispunjavanju posebnih uslova dostave sljedeća dokumenta i to:

 

 

  • za tačku 1. - dokaz: fotokopija diplome o završenom IV stepen srednje stručne spreme, gimnazija, upravna ili ekonomska škola,
  • za tačku 2. - dokaz: fotokopija uvjerenja ili potvrde o radnom iskustvu u traženom stepenu obrazovanja - 6 (šest) mjeseci, izdatih od poslodavca, tj. ovlaštenog rukovodioca organa,
  • za tačku 3. fotokopija uvjerenja, potvrde ili diplome o poznavanju rada na računaru.

V

Neblagovremene, nerazumljive i nepotpune prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju opšte i posebne uslove, biće odbačene Zaključkom od strane Komisije za sprovođenje javnog konkursa.

 

VI

Sa kandidatima koji ispunjavaju opšte i posebne uslove, Komisija za sprovođenje Javnog konkursa obaviće testiranje u skladu sa aktima Suda i ulazni intervju sa kandidatima koji na obavljenom testiranju ispune uslove propisane pomenutim aktima, a o vremenu i mjestu održavanja testiranja i intervjua kandidati će biti blagovremeno obaviješteni.

 

VII

Nakon utvrđenih konačnih rezultata javne konkurencije, Komisija za sprovođenje Javnog konkursa će sačiniti Listu uspješnih kandidata, koju će sa kompletnom dokumentacijom dostaviti predsjednici suda, kao i spisak kandidata koji nisu ostvarili više od 50% najvećeg mogućeg broja bodova, na konačno odlučivanje.

VIII

Nakon provedenog postupka po ovom konkursu, konačnu odluku o izboru najuspješnijih kandidata za svako radno mjesto pojedinačno donosi predsjednica suda.

 

IX

Izabrani kandidat dužan je da u roku od sedam dana od dana objavljivanja rezultata javne konkurencije dostavi originale ili ovjerene fotokopije sljedećih dokumenata:

 

1. uvjerenja o državljanstvu BiH,

2. uvjerenja o opštoj zdravstvenoj sposobnosti,

3. diplome o odgovarajućoj stručnoj spremi,

4. uvjerenja ili potvrde o radnom iskustvu u traženom stepenu obrazovanja, izdati od poslodavca, odnosno ovlaštenog rukovodioca,

5. uvjerenja, potvrde ili diplome o poznavanju rada na računaru,

6. uvjerenje da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čine nepodobnim za obavljanje poslova u sudu.

X

Radni odnos sa izabranim kandidatom za radno mjesto tehnički sekretar, zasniva se na neodređeno vrijeme, uz obavezan probni rad do 3 (tri) mjeseca.

 

XI

Konkurs će biti objavljen u dnevnom listu „Glas Srpske" i na njeb stranici suda oksud-banjaluka.pravosudje.ba. Rok za prijavljivanje kandidata je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu „Glas Srpske".

 

Prijave na konkurs, zajedno sa dokazima o ispunjenosti opštih i posebnih uslova, mogu se dostaviti lično u prijemnu kancelariju suda, zatim poštom na adresu: Okružni sud u Banjaluci, Kralja Petra I Karađorđevića broj 12, ili elektronskim putem, na adresu oksud-banjalukaŽpravosudje.ba. Kandidat koji prijavu dostavlja elektronskim putem, dužan je da u roku od sedam dana od dana dostavljanja prijave, dostavi dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova.

***

                                                             

JU OŠ „ Vuk Stefanović Karadžić" Banja Luka

Save Kovačevića bb

78000 Banja  Luka

 

Raspisuje:                                              

 

K O N K U R S

za popunu  radnih mjesta

 

1. Profesor/nastavnik informatike - nepuna norma 11 časova – lice sa radnim iskustvom -  na određeno vrijeme do 31.08.2023. godine - 1 izvršilac

2. Profesor/nastavnik srpskog jezika - nepuna norma 4 časa – lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu - na određeno vrijeme do 31.08.2023. godine - 1 izvršilac

 

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu, kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 114. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  i  Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika , stručnih saradnika i vaspitača . Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa  Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i način bodovanja kandidata u osnovnoj školi .
Pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju .
Pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju , ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme u skladu sa članom 198. Zakona.
Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na konkurs su:
1. da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu, da nije starije od šest mjeseci;
2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte;
3. da je radno sposoban, a to se dokazuje uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;
4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljana djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava;
5. Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece;
6. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, da nije starije od šest mjeseci;
Uvjerenja iz tačaka 4. i 5. škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.
Uz potpisanu prijavu (sa kratkom biografijom, adresom i kontakt telefonom) potrebno je dostaviti  dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentacije na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 127. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Pravilnika o proceduri i kriterijumima  za prijem u radni odnosi načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi :
• Ovjerena foto-kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečene nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;
• Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;
• Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu (za radno mjesto pod rednim brojem 2.);
• Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi (za radno mjesto pod rednim brojem 2.);
• Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;
• Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;
• Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca (za radno mjesto pod rednim brojem 2.);
• Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulih boraca;
• Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nedležnog za boračko invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca;
• Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.
Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata neće se razmatrati.
Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune  i blagovremene  prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa će se obaviti 11.01.2023. godine sa početkom  u 10.00 časova u prostorijama škole.
Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove škola će postaviti na oglasnu  tablu škole  najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.
Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.
Ako se kandidat ne pojavi na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren osam ( 8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske".
Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se lično ili poštom na  adresu škole sa naznakom „ ZA KONKURS ".

***

PU KLUB ZA DJECU „NAŠA DRUGA KUĆICA"

VOJVODE STEPE STEPANOVIĆA 197A, BANjA LUKA

TELEFON: 066-707-588, 066-694-958

 

Raspisuje oglas za rad na neodređeno vrijeme:

 

VODITELj PRODUŽENOG BORAVKA  ......................................................  1 IZVRŠILAC

Posebni uslovi:

 

-Profesor razredne nastave/vaspitač predškolske ustanove/diplomirani psiholog,

- poznavanje rada na računaru,

- položen stručni ispit.

Oglas je otvoren do popune radnog mjesta a kandidati mogu da se jave na kontakte :

PU KLUB ZA DJECU „NAŠA DRUGA KUĆICA"

VOJVODE STEPE STEPANOVIĆA 197A, BANjA LUKA

TELEFON: 066-707-588, 066-694-958

***

Terme Laktaši d.o.o.

Karađorđeva 44

 

Zbog ukazane potrebe, direktor privrednog društva Terme Laktaši d.o.o. Laktaši objavljuje

 

O G L A S

 

Za zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme:

 

1. Doktor medicine- specijalista fizikalne medicine i           rehabilitacije ....................................................  1 izvršioc

 

Opšti uslovi koje kandidat mora ispunjavati:

1. da je državljanin RS/BiH,

2. da je stariji od 18 godina,

3. da ima opštu radnu i zdravstvenu sposobnost.

 

Posebni uslovi koje kandidat mora ispunjavati:

  1. VSS, specijalizacija iz fizikalne medicine i rehabilitacije
  2. opšta kultura ponašanja i komunikacije,
  3. radno iskustvo u struci-poželjno,
  4. sklonost timskom radu.

 

Oglas ostaje otvoren do popune traženog radnog mjesta.

Prijava kandidata treba da sadrži pisanu biografiju.

Sa prijavljenim kandidatima će se obaviti intervju.

Prijave sa potrebnim dokazima se mogu predati lično na recepciju Hotela San u Laktašima, Karađorđeva 44, redovnom poštom ili putem e-maila [email protected].

***

JZU DZ „SVETI VRAČEVI" ČELINAC

 

O  G  L   A   S

za prijem radnika

 

  1. Medicinska sestra–tehničar u Timu 5 službe porodične medicine,  1 .............. izvršilac na određeno vrijeme, do povratka radnice sa bolovanja

 

  1. OPŠTI USLOVI:

                  -    Da je državljanin RS, BiH,

  • Da je zdravstveno sposoban,
  • Da nije osuđivan za krivična djela i
  • Da je punoljetan.

 

POSEBNI USLOVI: 

 

             - Završena SSS – Medicinska škola,

             -  Položen stručni ispit i

             -  Doedukacija iz porodične medicine (institucionalna organizovana   edukacija i interne edukacije u JZU Doma zdravlja „Sveti Vračevi" Čelinac i u drugim javnim zdravstvenim ustanovama)     

 

Uz prijavu na Oglas kandidati su dužni dostaviti (dokaz o ispunjavanju opštih i posebnih uslova) u originalu ili u ovjerenoj fotokopiji (ovjerena fotokopija ne smije biti starija od mjesec dana) sledeće dokumente: 

          

                  -  Uvjerenje  o državljanstvu RS, BiH,

                  -  Izvod iz matične knjige rođenih,

                  -  Uvjerenje o nekažnjavanju,

                  -  Uvjerenje da nije osuđivan za krivična djela,

                  -  Svjedočanstvo o završenoj SSS – Medicinska škola, 

                  -  Uvjerenje o položenom stručnom ispitu,

                  -  Ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti,

                  -  Uvjerenje o završenoj doedukaciji iz porodične medicine.

            Originalna dokumenta i to, Ivod iz matične knjige rođenih, Uvjerenje o ne kažnjavalju, Uvjerenje o neosuđivanosti za krivična djela i Ljekarsko uvjerenjene smiju  biti starije od 6 (šest) mjeseci.

        Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

                                      

        Pismene pozive za intervju o kandidatima koji ispunjavaju uslove, Komisija za  prijem radnika Doma zdravlja će uputiti u roku od 8 dana od dana zatvaranja oglasa.

 

        Oglas ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske " i na Birou rada Čelinac.

          

        Prijave na oglas sa dokazima o ispunjavanju opštih i posebnih uslova dostaviti  putem pošte na adresu: Javna zdravstvena ustanova Dom zdravlja "Sveti Vračevi 78240 Čelinac, Ulica Vidovdnska br. 5.                                                                                                                                                                                           

***

JU OŠ „Dr Mladen Stojanović" Jošavka

Jošavka Donja bb

78244 Jošavka

 

 

Objavljuje:

 

ISPRAVKU   DIJELA  KONKURSA

  objavljenog dana 21.12.2022. godine

 

Konkurs objavljen u dnevnom listu „Glas Srpske" za popunu radnih mjesta i to:

  1. Profesor istorije-pripravnik, na određeno vrijeme do kraja školske 2022/2023. godine, nepuna norma radnog vremena (4-časa redovne nastave), 1 izvršilac
  2. Profesor geografije, na određeno vrijeme do kraja školske 2022/2023. godine, nepuno radno vrijeme (18 časova redovne nastave), 1 izvršilac

U dijelu koji se odnosi na dokumentaciju koju kandidati treba da dostave uz potpisanu prijavu, a koji glasi:

 

„Uz potpisanu prijavu (sa kratkom biografijom, adresom i kontakt telefonom ) potrebno je dostaviti  sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentacije na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 127. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Pravilnika o proceduri i kriterijumima  za prijem u radni odnosi načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi:

- Ovjerena foto-kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečene nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;
- Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;
Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena- za radno mjesto pod rednim brojem 2.;
Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;
Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulih boraca;
Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;
Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nedležnog za boračko invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca;"


 

MIJENjA SE, I SADA GLASI:

 

 „Uz potpisanu prijavu (sa kratkom biografijom, adresom i kontakt telefonom ) potrebno je dostaviti  sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentacije na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 127. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Pravilnika o proceduri i kriterijumima  za prijem u radni odnosi načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi:

1.Ovjerena foto-kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečene nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;

2.Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;


3.Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;

4.Uvjerenje o položenom stručnom ispitu, osim za radno mjesto pod rednim brojem 1."

5.Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,
6.Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;

 

7.Uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca, a koje sadrži podatke o: vrsti posla; stepenu stručne spreme; dužini ostvarenog radnog staža  po vrstama posla, kao i napomenu ukoliko je kandidat radio sa nepunim radnim vremenom, te je to radno vrijeme potrebno preračunati u puno radno vrijeme, osim za radno mjesto pod rednim brojem 1.,


8.Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulih boraca;
9.Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;
10.Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nedležnog za boračko invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca;

 

Zbog naprijed navedenih promjena u konkursu,  testiranje i intervju će se obaviti dana 11.01.2023. godine (srijeda) sa početkom u 10,00 časova, u prostorijama škole sa kandidatima koji su dostavili potpune  i blagovremene  prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa za radno mjesto pod rednim brojem 1. – profesor istorije, odnosno dana 11.01.2023. godine (srijeda) sa početkom u 11,00 časova, u prostorijama škole sa kandidatima koji su dostavili potpune  i blagovremene  prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa za radno mjesto pod rednim brojem 2. – profesor geografije.
Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove škola će postaviti na oglasnu  tablu škole  najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.
Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.
Ako se kandidat ne pojavi na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.
Konkurs ostaje otvoren osam ( 8) dana od dana objavljivanja ove ispravke u dnevnom listu „ Glas Srpske".


Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se lično ili poštom na  adresu škole: Javna ustanova Osnovna škola „Dr Mladen Stojanović" Jošavka, Jošavka Donja bb, 78244 JOŠAVKA, sa naznakom „ ZA KONKURS ".

 

U preostalom dijelu, konkurs ostaje nepromjenjen.

***

JU CENTAR ZA SOCIJALNI RAD SRBAC

Mome Vidovića br. 21

78420 Srbac

 

 

Na osnovu člana 5. Kolektivnog ugovora za zaposlene u JU Centar za socijalni rad Srbac, broj 01/530.1-1/22 i člana 38. Statuta JU Centar za socijalni rad Srbac, broj 01/530.1-1/18, Direktor JU Centar za socijalni rad Srbac,  raspisuje

 

                                             

JAVNI KONKURS

za prijem radnika na neodređeno vrijeme – diplomiranog pravnika

u JU Centar za socijalni rad Srbac

 

 

I - Raspisuje se Javni konkurs za prijem radnika na neodređeno vrijeme u JU Centar za socijalni rad Srbac radi popunjavanja novootvorenog radnog mjesta.

 

  1. diplomirani pravnik  - 1 izvršilac,

 

II - Opis poslova

Opis poslova utvrđen je Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji poslova i sistematizaciji radnih mjesta JU Centar za socijalni rad Srbac.

 

III - Opšti uslovi:

  1. da je stariji od 18 godina,
  2. da ima odgovarajuću, odnosno opštu zdravstvenu sposobnost.

 

IV - Posebni uslovi

  1. diplomirani pravnik - prvi ciklus studija u trajanju od najmanje tri, a najviše četiri godine koji su vrednovani sa najmanje 180, odnosno 240 ECTS bodova, odnosno četverogodišnji fakultet, studijski program Pravo,
  2. položen stručni ispit za rad u oblasti socijalne zaštite,
  3. položen stručni ispit za rad u organima državne uprave,
  4. najmanje tri godine radnog iskustva u struci,
  5. poznavanje rada na računaru.

 

Uz "Prijavu na javni konkurs", kandidati su dužni priložiti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova:

  1. izvod iz matične knjige rođenih,
  2. dokaz o stečenom obrazovanju, (kandidati koji su visoko obrazovanje stekli po Bolonjskom sistemu studiranja uz diplomu dostavljaju i dodatak diplomi),
  3. uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u oblasti socijalne zaštite,
  4. uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u organima državne uprave,
  5. dokaz o radnom iskustvu u struci.

 

          Najbolje rangirani kandidat, za prijem u radni odnos, biće obavezan pribaviti uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti.

          Konkursna komisija za prijem radnika u JU Centar za socijalni rad Srbac obaviće intervju sa svim kandidatima koji ispunjavaju opšte i posebne uslove i izvršiti provjeru stručne osposobljenosti, znanja i vještina kandidata.

Kandidati će biti blagovremeno obaviješteni o terminima intervjua.

 

Javni konkurs biće objavljen u dnevnom listu „Glas Srpske". Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja Konkursa.

 

Komisija će zaključkom odbaciti neblagovremene, nedopuštene, nerazumljive i nepotpune prijave i prijave kandidata koji ne ispunjavaju opšte i posebne uslove javnog konkursa.

Prijava za učešće na javnom konkursu podnosi se na propisanom obrascu  „Prijava na javni konkurs", koji se  može preuzeti u prijemnoj kancelariji JU Centar za socijalni rad Srbac, uz koju se prilažu dokazi o ispunjavanju opštih i posebnih uslova. Tačnost podataka navedenih u  obrascu Prijave na javni konkurs, kandidat potvrđuje potpisom. Prijava na javni konkurs sa dokazima, dostavlja se lično ili putem pošte, na adresu: JU Centar za socijalni rad Srbac, Konkursna komisija za prijem radnika u JU Centar za socijalni rad Srbac, Mome Vidovića br. 21, 78420 Srbac.

***

JU OŠ „VUK KARADžIĆ" ŽIVINICE-KNEŽEVO

Živinice bb

78230 Kneževo

 

K O N K U R S

za popunu radnog mjesta

       

  1. Nastavnik/profesor razredne nastave ...1 izvršilac na neodređeno vrijeme

      sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

 

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na konkurs:

1) da je državljanin RS ili BiH, što se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2) da je punoljetan, što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3) da je radno sposoban, što se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

 4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanje djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,

5) uvjerenje o podacima iz Posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanje djece,

6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

Uvjerenje iz  tačke 4) i 5) za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Uz potpisanu prijavu i dokumentaciju navedenu za opšte uslove potrebno je dostaviti  dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi:

 

1)ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa  u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2)uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi mpredmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3)uvjerenje o ploženom stručnom ispitu,

4)uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o o polaganju stručnog ispita u školi,

5) dodatak diplomi,koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje  visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja  ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

7)uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,

8) uvjerenje opštinskog organa/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije

 ratnog vojnog invalida,

10) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

 

U skladu sa članom 125.stav 5. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju pravo učešća imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne stručne spreme.Pravo učešća na konkurs imaju i lica iz člana 114.stav 5. ovog zakona.

 

Sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa testiranje i intervju će se obaviti dana 12.01.2023. godine u 11,00 časova.

 

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje ili intervju.

Kandidat koji se ne pojavi na testiranju ili intervjuu smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Svi kandidati će biti obavješteni o izvršenom izboru kandidata po konkursu.

Konkurs ostaje otvoren osam dana od dana objavljivanja.Nepotpune i neblagovremene prijave

neće se razmatrati.

 

 Putem pošte na adresu škole: JU OŠ „Vuk Karadžić" Živinice bb, 78230 Kneževo dostaviti  ovjerene kopije svih  dokumenata sa naznakom  „prijava na konkurs"  koju škola neće vraćati zainteresovanim kandidatima.

 

 

Kontakt telefon: 051/597-123-škola.  

***

JU OŠNemanja Vlatković" Šipovo

Omladinska 1

70270 Šipovo

 

 

Na osnovu člana 125. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Pravilnika o stručnim profilima  nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača, direktor JU OŠ „Nemanja Vlatković" Šipovo, raspisuje

 

J A V N I    K O N K U R S

za popunu upražnjenog radnog mjesta 

 

1.  Nastavnik geografije, 12 časova sedmično  ( 8 časova u PO Pljeva i 4 časa u Centralnoj školi),  na određeno vrijeme,  do 31.08.2023. godine.

 

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu kandidat treba da ispunjava i posebne uslove predviđene članom 114. i 115.  Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, uslove predviđene Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi i uslove predviđene Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača.

Uz prijavu (potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuju na konkurs za prijem u radni odnos)  potrebno je dostaviti i  dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost opštih i posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po Pravilniku o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi, a što podrazumijeva:

 

1.  Uvjerenje o državljanstvu (da je državljanin RS i BiH),

2.  Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena kopija lične karte,

3.  Ovjerenu fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

4. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj  i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da doostavikandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku  i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

5.  Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6.  Uvjerenje o položenom stručnom ispitu  za rad u vaspitno-obrazovnom procesu ,

7.  Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi ,

8.  Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica   koja traže zaposlenje,

9.  Uvjerenje o radnom stažu  izdato od ranijeg poslodavca koje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi vrsta posla koje je kandidat obavljao, stepen stručnre spreme i dužina ostvarenog  radnog staža po vrstama posla,

10.  Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana  porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

11.  Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca,

12.  Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave  nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom staatusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije  ratnog vojnog invalida.

13. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Pravo učešća na konkursu  imaju lica koja su stekla radni staž  van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci  ukoliko ispunjavaju uslove propisane Zakonom  o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

Pravo učešća na konkurs imaju i  lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  ispunjavala uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme, u skladu sa članom 198. Zakona.

Uvjerenje da nije osuđivan  pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem i Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, škola  će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Ljekarsko uvjerenje kojim kandidat dokazuje da je radno sposoban a koje ne  može biti starije od  šest mjeseci prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata neće se razmatrati.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene  dokumentacije, škola će  postaviti na oglasnoj tabli škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i inrvjua.

Prijem u radni odnos izvršiće se  u skladu sa članom 115. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Pravilnikom  o proceduri prijema, kriterijumima za prijem  u radni odnos i načinu bodovanja kandidata  u osnovnoj školi.

Intervju i testiranje kandidata koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se 13.01.2023. godine  sa početkom u  10.00 časova u prostorijama škole.

Kandidati se neće  posebno pozivati na  intervju i testiranje, a u slučaju nepojavljivanja, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Prijave slati na adresu  JU Osnovna škola „Nemanja Vlatković" Šipovo, Omladinska 1,  70270 Šipovo,  u roku od 8 dana od dana objavljivanja konkursa, sa naznakom  "za konkurs".

***

JU OŠ „RADE MARIJANAC" STROJICE

70273 Strojice,

tel: 050/480 -720

e-mail: [email protected]

 

KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

  1. Profesor/nastavnik fizike – 6 časova sedmično na određeno radno vrijeme, do 31.08.2023. godine, jedan izvršilac, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom. 
  2. Profesor/nastavnik matematike – 16 časova sedmično, jedan izvršilac, do povratka radnice sa bolovanja, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.
  3. Profesor/nastavnik hemije – 4 časa sedmično, na određeno radno vrojeme, do 31.08.2023. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.

 

 

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu i članom 5. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem  u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi,  kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 114. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i  članom 2. Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača. Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 104. stav 6. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane ovim zakomom.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su, po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:
1. da je državljanin RS ili BiH, što se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;
2. da je punoljetan, što se dokazuje Izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom fotokopijom lične karte;
3. da je radno sposoban za rad sa učenicima, što se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti koje ne može biti strije od šest mjeseci i koje prilaže samo kandidat koji bude izabran na konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;
4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem , što se dokazuje Uvjerenjem o neosuđivanosti za lica rođena u RS škola pribavlja službenim putem za izabranog kandidata a prije zasnivanja radnog odnosa;
5. da imaju odgovarajući nivo obrazovanja - završen prvi ciklus studijskog programa i stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, što se dokazuje diplomom  o stečenom stručnom zvanju;

Uz prijavu (potpisanu od strane kandidata) na konkurs sa kratkom biografijom i kontakt telefonom, kandidat treba da dostavi sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost opštih i posebnih uslova i na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima:
1. Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u određenoj oblasti i ostvarenih najmanje 180 ECTS bodova u trajanju od najmanje tri godine ili ekvivalent;
2. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja;

3. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu,
4. Uvjerenje o državljanstvu;
5. Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena kopija lične karte;
6. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, koje treba da sadrži: vrstu posla, stepen stručne spreme i dužinu ostvarenog radnog staža.
7. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica;
8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;
9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca; 

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se lično ili poštom na adresu škole: JU Osnovna škola „Rade Marijanac", Strojice, 70273 Strojice.
Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i one se neće vraćati kandidatima.
Nepotpune i neblagovremene prijave se neće uzeti u razmatranje.
Testiranje i intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa biće obavljeno 10.01.2023. godine (utorak) sa početkom u 9 časova, u prostorijama škole.
Kandidati se neće posebno pozivati na test i intervju, a ako se ne pojave, smatraće se da su odustali od prijave.
Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja.

***

JZU DOM ZDRAVLjA „SVETI PANTELEJMON"  KOTOR VAROŠ 

Jovana Raškovića bb

tel.: 051/784-500, faks: 784 501,

e-mail: [email protected]

 

 

 

Na osnovu člana 1. Zakona o radu, člana 2. Pravilnika o radu JZU Dom zdravlja „Sveti Pantelejmon" Kotor Varoš,  člana 19.  Statuta JZU Dom zdravlja „Sveti Pantelejmon" Kotor Varoš i Saglasnosti Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite  broj: 11/04-500.3-375/22 od 11.11.2022. godine,  Direktor Ustanove  na osnovu ukazane potrebe, o b j a v lj u j e:

 

Javni oglas

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

 

1.       Doktor medicine, u Službi hitne medicinske pomoći,

na određeno vrijeme u trajanju od 12 mjeseci ..................……….. 2  izvršioca.

 

II. Opis poslova:

Opis poslova pod rednim brojem 1.:

Doktor medicine u SHP:

  • vrši izradu plana rada,
  • vrši izradu plana obuke,
  • vrši izradu plana prevencije,
  • prima na konsultativni pregled građana  bolesnika isključivo po pismenoj uputi (zahtjevu) doktora porodične medicine sa prethodnom medicinskom dokumentacijom;
  • analizira zahtjev doktora porodične medicine i priloženu medicinsku dokumentaciju;
  • obavlja potrebne dijagnostičke procedure i formuliše dijagnozu i mišljenje;
  • obavlja najneophodnije hitne terapeutske procedure za koje ima uslove i tehničke mogućnosti;
  • dostavlja porodičnom dokoru svoje nalaze uz odgovor na upit porodičnog doktora;
  • predlaže direktoru Doma zdravlja organizaciju sastanaka sa doktorima porodične medicine, ako
  • uoči više propusta u međusobnoj stručnoj komunikaciji o kojima treba raspravljati i poboljšavati međusobnu stručnu komunikaciju;
  • prihvata zahtjev od strane doktora porodične medicine na stručnu raspravu o uočenim problemima u komunikacijama;
  • kontroliše vođenje trajne medicinske dokumentacije, tekuće evidencije, izvještaje, itd. u skladu sa propisima i u skladu sa unutrašnjim potrebama Doma zdravlja;
  • učestuje u praktičnoj obuci sticanja kliničkih vještina za prodične doktore prema planu trajne  medicinske edukacije koji donosi direktor;
  • prati propise koji se odnose na djelokrug rada – radno mjesto i iste primjenjuje;
  • stručno se usavršava u struci u skladu sa potreba radnog mjesta,  i prenosi znanja i radna iskustva na druge radnike;      
  • blagovremeno i kvalitetno obavlja poslove koji su u domenu poslova i radnih zadataka radnog mjesta;
  • kontroliše propisno odlaganje i klasifikaciju medicinskog otpada,
  • brine se o odlaganju i čuvanju dokumentacije;
  • materijalno odgovora za korišćenje, održavanje i čuvanje sredstava rada;
  • obavlja i druge poslove po nalogu direktora kome odgovara za svoj rad.

 

 

III OPŠTI USLOVI:

–          da je lice državljanin RS, odnosno BiH,

–          da je lice starije od 18 godina,

–          da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

 

IV POSEBNI USLOVI koje kandidati treba da ispunjavaju:

1.       Za radno mjesto pod tačkom 1. pored opštih uslova propisanih zakonom kandidat treba da ispunjava i posebne uslove:

–     VSS, visoka stručna sprema, studije medicine – akademsko zvanje – doktor medicine;

–    Položen stručni ispit  za zvanje doktor medicine.

1.1.   Bodovanje za radno mjesto pod tačkom 1. vršiće se na sljedeći način:

a.)   Bodovanje uspjeha tokom redovnog školovanja za radno mjesto pod tačkom 1. vršiće se na sljedeći način:

–          za prosijek od 9.00-10,00 ……………………………… 5 bodova

–          za prosjek od 8,50 – 8,99 …………………………… 4 boda

  • za prosijek od 8,00-8,49 .......................... 3 boda

–          za  prosijek od 7,00-7,99 ………………………………… 2 boda

–          za  prosijek od 6,00-6,99 …………………………… 1 bod

 

b.)   Bodovanje intervjua ………………………… od 1,00 do 5,00 bodova

Uz prijavu ( prijava se piše u slobodnoj formi sa naznakom za javni oglas, prijavom   i ličnim podacima kandidata koja sadrži obavezno naznačeno: ime, prezime, adresu stanovnja, broj telefona, e-mail adresu) na oglas svi kandidati su dužni dostaviti (dokaze o ispunjenosti opštih i posebnih uslova) u originalu ili ovjerenoj fotokopiji, sledeće dokumente:

a)Kandidati za radno mjesto pod takom 1. dužni su uz prijavu dostaviti:

          -Uvjerenje iz matične knjige rodjenih,

          - Uvjerenje o državljanstvu RS-BiH

- Diploma o završenoj Medicinskom fakultetu i stečenim akademskim zvanjem – doktor medicine

              - Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za doktora medicine,

- Dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti, dostaviti nakon izbora kandidata od strane Komisije, po obavještenju.

 

Prijave se podnose na adresu: Javna zdravstvena ustanova Dom zdravlja „Sveti Pantelejmon" Kotor Varoš, Jovana Raškovića  bb, 78220 Kotor Varoš, sa naznakom: prijava na konkurs.

Rok za podnošenje prijava je 10 dana od dana objavljivanja oglasa u dnevnom listu „Glas Srpske", oglasnoj tabli Doma zdravlja, portalu Opštine Kotor Varoš i na Birou rada Kotor Varoš. Ukoliko oglas ne bude objavljen istovremeno, rok će se računati od dana poslednjeg objavljivanja.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Sa svim kandidatima koji ispunjavaju uslove javnog oglasa, obaviće se intervju o čemu će se kandidati pismeno putem poše  ili putem kontakt e-mail adrese obavijestiti o terminu održavanja intervjua kao i o rezulatima istog.

Napomena za kandidate: Svi kandidati koji budu pozvani na intervju obavezni su donijeti ličnu kartu ili pasoš na uvid Konkursnoj komisiji - u protivnom neće moći pristupiti istom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana