JU ZZZ RS – Filijala Banjaluka: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 25.10.2023. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Banjaluka: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 25.10.2023. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 25.10. 2023. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

*****

*****

*****

JU Medicinska škola Banja Luka

Cetinjska br. 1

Telefon: 051-216-482

 

Na osnovu člana 106. stav 1. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 41/18, 35/20, 92/20, 55/23), člana 2. Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 24/19), člana 46. Statuta i člana 7. Pravilnika o radu, JU Medicinska škola Banjaluka  raspisuje:

KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta

Prijem u radni odnos na određeno vrijeme:

1. Diplomirani farmaceut, VSS sa radnim iskustvom u struci trajanju od najmanje 1 (jedne) godine i položenim stručnim ispitom za rad u struci, za radno mjesto profesor stručnih predmeta, 22 školska časa (puna norma), na određeno vrijeme, do povratka radnika s bolovanja.

 

U radni odnos se prima lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.

 Uz prijavu na konkurs, u kojoj se obavezno mora navesti kontakt telefon i koja mora biti potpisana od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs, kandidati su dužni dostaviti sljedeću dokumentaciju (ovjerene fotokopije):

- diplomu o odgovarajućoj stručnoj spremi- završen najmanje prvi ciklus studijskog programa  - farmacija (ili ekvivalent), u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

- dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje  visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

- uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u školi (osnovnoj ili srednjoj), odnosno uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u srednjoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 66/21),

- uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojansta ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem (ne starije od 6 mjeseci),

- izvod iz matične knjige rođenih,

- uvjerenje o državljanstvu,

- uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,

- uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, iz kojeg se jasno vidi: vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Prijem radnika u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 24/19).

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu, lice treba da ispunjava i posebne uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju.

U skladu sa st. 7. čl. 104. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju Republike Srpske, a u vezi sa st. 1. tačka 3) ovog člana, škola može, na upražnjeno radno mjesto, angažovati lice koje je steklo radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjava ostale uslove propisane ovim zakonom.

U skladu sa čl. 106. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, u imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole dana 03.11.2023. godine.

Sa kandidatima koji ispunjavaju uslove iz konkursa i koji uz prijavu na konkurs dostave svu traženu dokumentaciju, Komisija za prijem radnika obaviće  intervju i testiranje dana 06.11.2023. godine, s početkom u 10.00 časova, u prostorijama Škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju i testiranje, a ako se ne pojave na intervjuu ili testiranju smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Svi kandidati će biti obavješteni o izboru kandidata u roku od 8 dana od dana izvršenog izbora.

Kandidat koji bude izabran dužan je prije zasnivanja radnog odnosa dostaviti ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove o opštoj sposobnosti za rad i o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima koje nije starije od šest mjeseci.

Škola će za kandidata koji bude izabran prije zasnivanja radnog odnosa pribaviti uvjerenje o neosuđivanosti i uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece. 

Škola ne vraća dostavljenu dokumentaciju kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama „Glas Srpske".

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom dostaviti zapečaćene u koverti lično na protokol u Sekretarijat škole ili poštom na adresu: JU Medicinska škola Banja Luka, Cetinjska br. 1, sa naznakom „Za Komisiju za prijem radnika".

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

***

OKRUŽNI PRIVREDNI SUD U BANjOJ LUCI

Gundulićeva br.108 Banjaluka

                Na osnovu člana 48. Zakona o sudovima Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske" br. 37/12, 44/15, 100/17), člana 8. Pravilnika o unutrašnjem  sudskom poslovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" br. 9/14) i člana 26. tačka 1. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Okružnom privrednom sudu Banjaluka, Predsjednik suda  o b j a v lj u j e

                                                JAVNI  KONKURS

za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta na neodređeno vrijeme, prijemom u radni odnos i to:

1. Sudijski asistent ........................................... 2 izvršioca

I Opšti uslovi:

a.) da je državljanin RS ili BiH;

b.) da je stariji od 18 godina;

c.) da ima opštu zdravstvenu sposobnost;

d.) da se protiv njega ne vodi krivični postupak, odnosno da nije podignuta optužnica niti je izrečena nepravosnažna sudska presuda;

e.) da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u republičkom organu uprave;

f.) da nije otpušten iz organa uprave  kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini  tri godine prije objavljivanja konkursa

II Posebni uslovi za radno mjesto pod rednim brojem 1:

IV ili III stepen stručne spreme, najmanje šest mjeseci radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima, poznavanje rada na računaru (Windows okruženje, MS Office paket programa, Internet i e-mail servisi, rad u CMS-u).

III Prijava na javni konkurs i dokumentacija koju je potrebno podnijeti uz prijavu

Prijava za učešće na javnom konkursu podnosi se na propisanom Obrascu broj 1 - Prijava na javni konkurs, a koja se može preuzeti u elektronskom obliku na službenoj internet stranici suda ili u štampanom obliku u Okružnom privrednom sud u Banjoj Luci, kancelarija broj 2. na 1. spratu.

           Uz prijavu na konkurs kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova u originalu ili ovjerenoj fotokopiji i to sljedećih dokumenata:

- lična karta ili pasoš;

- svjedočanstvo o završenoj stručnoj spremi;

- dokaz o poznavanju rada na računaru

          Ispunjenost drugih uslova navedenih u javnom konkursu kandidat dokazuje izjavom koja je sastavni dio prijave na javni konkurs.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

          Sa kandidatima koji u potpunosti ispunjavaju uslove iz javnog konkursa, Komisija za prijem radnika će prethodno obaviti pismeno testiranje i intervju, o čemu će kandidati biti blagovremeno obavješteni telefonskim putem na kontakt telefon koji su dužni navesti u prijavi.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana, od dana objavljivanja konkursa.

Prijave sa potrebnim dokazima se mogu dostaviti  putem pošte na adresu:

 „OKRUŽNI PRIVREDNI SUD U BANjOJ LUCI" ul. Gundulićeva br.108 Banjaluka, sa naznakom: "Prijava na javni konkurs -NE OTVARAJ", ili neposredno u sud (kancelarija broj 2.  na 1. spratu).

         Izabrani kandidat dužan je u roku od 7 (sedam) dana od dana objavljivanja rezultata javnog konkursa na oglasnoj tabli suda i službenoj njeb stranici Suda Komisiji dostaviti originale ili ovjerene fotokopije sljedećih dokumenata:

- uvjerenje o državljanstvu RS ili BiH;

- uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti;

- uvjerenje o radnom iskustvu;

- uvjerenje da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci, ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u pravosudnoj insituciji, odnosno, organu uprave

         Ako izabrani kandidat navedene dokaze ne dostavi u propisanom roku, ili ako, na osnovu dostavljenih dokaza, Komisija utvrdi  da kandidat ne ispunjava opšte i posebne uslove, pozvaće sljedećeg kandidata po broju osvojenih bodova sa liste uspješnih kandidata da postupi u skladu sa gore navedenim.

***

JU TEHNIČKA ŠKOLA  BANjA LUKA

ul. Đure Daničića 2A

78000 Banja Luka

Na osnovu čl. 104, 106, 107. i 108, 106. i 132. stav 2. tačka 13) Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju RS ("Sl.gl. RS" br. 41/18, 35/20, 92/20 i 55/23), kao i čl. 2. Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Sl.gl. RS" broj 24/19), direktor škole, raspisuje

J A V N I    K O N K U RS

ZA POPUNU UPRAŽNjENIH RADNIH MJESTA

  1. Profesor srpskog jezika - 1 izvršilac, 4 časa, na određeno vrijeme, do 31.08.2024. godine, sa radnim iskustvom,
  2. Profesor matematike – 1 izvršilac, 9 časova, na određeno vrijeme, do 31.08.2024. godine, sa radnim iskustvom,
  3. Profesor stručno-teoretske nastave za saobraćajnu struku – špedicija (diplomirani inženjer saobraćaja) – 1 izvršilac, puna norma (20 časova), na određeno vrijeme, do povratka radnice sa porodiljskog odsustva, sa radnim iskustvom,
  4. Profesor stručno-teoretske nastave za saobraćajnu struku – saobraćajna geografija (diplomirani inženjer saobraćaja) – 1 izvršilac, puna norma (20 časova), na određeno vrijeme, do povratka radnice sa porodiljskog odsustva, pripravnik.

 

  1. Uslovi za učešće na konkursu:

Kandidati treba da ispunjavaju opšte i posebne uslove utvrđene Zakonom o radu RS („Sl.gl.RS" br. 01/16, 66/18 i 119/21), Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Sl.gl. RS" br. 41/18, 35/20, 92/20 i 55/23) i Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Sl.gl. RS" broj 24/19).

     Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata:

   prijavu na konkurs, koja mora biti potpisana od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs i u kojoj se mora obavezno navesti adresa i kontakt telefon i radno mjesto na koje konkuriše,

  1. uvjerenje o državljanstvu,
  2. izvod iz matične knjige rođenih,
  3. uvjerenje suda da  protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, protiv polnog integriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, falsifikovanja javne isprave, nedozovoljena proizvodnja i prodaja opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga koje nije starije od  šest mjeseci
  4. ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,
  5. dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena  tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci  o prosjeku ocjena,
  6. uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,
  7. uvjerenje o položenom stručnom ispitu ( za radna mjesta pod brojem 1, 2 i 3 )
  8. uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca (uvjerenje treba da sadrži podatke o vrsti posla, stepenu stručne spreme i dužini ostavrenog radnog staža po vrstama posla), ( za radna mjesta pod brojem 1, 2 i 3 )
  9. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,
  10. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  11. uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
  12. uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Napomena:  

U skladu sa čl. 104. stav 7. i 8. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Sl.gl. RS" br. 41/18, 35/20, 92/20 i 55/23), na upražnjeno radno mjesto, gdje je raspisan konkurs sa položenim stručnim ispitom, može se angažovati lice koje je steklo radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjava druge uslove propisane zakonom.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Kandidat koji bude izabran dužan je prije zanivanja radnog odnosa dostaviti ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima (ne starije od 6 mjeseci), dok će škola za kandidata koji bude izabran na konkursu prije zasnivanja radnog odnosa pribaviti uvjerenje o neosuđivanosti i uvjerenje o podacima iz posebnog registra pravosnađno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece.

          Dostavljena dokumentacija i drugi dokazi će se bodovati od strane komisije na način i u skladu sa odredbama Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Sl.gl. RS" broj 24/19).

          Prijave se mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na sljedeću adresu: JU TEHNIČKA ŠKOLA, ul. Đure Daničića 2A, Banja Luka , sa naznakom „Javni konkurs za popunu upražnjenih radnih mjesta".

          Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja konkursa posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

          Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata, neće se uzeti u razmatranje.

          Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, škola će objaviti na oglasnoj tabli, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Intervju i testiranje sa kandidatima, održaće se dana 09.11.2023. godine, sa početkom u 11:00 časova, u prostorijama škole.

          Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ako se ne pojave, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

          Dostavljena dokumentacija školi po ovom konkursu neće se vraćati kandidatima.

***

JU OŠ „Miloš Crnjanski" Banja Luka

Zore Kovačević 38a

78000 Banja Luka

Na osnovu člana 114., 125. i 152. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (''Službeni glasnik Republike Srpske'' broj: 81/22), Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača (''Službeni glasnik Republike Srpske''  broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15) i Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi (''Službeni glasnik Republike Srpske'' broj: 74/23), direktor Javne ustanove Osnovna škola ''Miloš Crnjanski'' Banja Luka  raspisuje:

K O N K U R S

 za popunu  upražnjenog radnog mjesta

  1. Profesor razredne nastave, na određeno vrijeme, do povratka radnika sa bolovanja, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, 1 izvršilac.

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu (''Službeni glasnik Republike Srpske'', broj: 1/16, 66/18 i 119/21) kandidat treba da ispunjava i posebne uslove predviđene članom 114., 115. i 198. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22), uslove predviđene Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem  u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi (''Službeni glasnik Republike Srpske'', broj: 74/23) i uslove predviđene Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15).

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

  1. da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu koje nije starije od šest mjeseci;
  2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte;
  3. da je radno sposoban, a to se dokazuje uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, izdatim od strane certifikovane zdravstvene ustanove koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;
  4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi te za krivična djela učinjena protiv: službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata Ustanova pribavlja službenim putem prije zasnivanja radnog odnosa;
  5. Uvjerenje da se kandidat ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksulane zloupotrebe i iskorištavanja djece koje za izabranog kandidata Ustanova pribavlja službenim putem prije zasnivanja radnog odnosa;
  6. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem koje dostavlja kandidat i koje nije starije od 6 mjeseci.

Uz potpisanu prijavu (sa kratkom biografijom, adresom i kontakt telefonom), potrebno je dostaviti i sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 114. i 127. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22) i Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem  u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi (''Službeni glasnik Republike Srpske'', broj: 74/23):

  1. Diploma o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;
  2.  Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;
  3.  Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno-obrazovni rad;
  4.  Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se uređuje oblast polaganja stručnog ispita u osnovnoj školi;
  5.  Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena (u izuzetnim slučejevima, ukoliko kandidat ne može pribaviti navedeni dokument prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa);
  6.  Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica  nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme;
  7.  Uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca iz kojeg se jasno vidi opis radnog mjesta, stepen stručne spreme i zvanje, i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla (Izuzetno ukoliko kandidat ne može pribaviti navedeni dokument dostavlja kopiju radne knjižice);
  8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulih boraca;
  9.  Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;
  10. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nedležnog za boračko invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca;

Pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci kao i oni koji su stekli radni staž u školi van nastavnog procesa, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom, a u skladu sa članom  114. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (''Službeni glasnik Republike Srpske'' broj: 81/22). 

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su  ispunjavala uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme iz člana 198. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22).

Sa kandidatima koji su dostavili blagovremene i potpune prijave, odnosno sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa dana, 8.11.2023. godine u 12:00 časova (srijeda), u prostorijama škole, obaviće se testiranje i intervju.

Listu kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, škola će postaviti na oglasnu tablu škole, a po mogućnosti i na internet stranicu škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na test i intervjuu, a ako se ne pojave na testu i intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na javni konkurs, komisija neće razmatrati.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana javnog objavljivanja.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom slati na adresu: Javna ustanova Osnovna škola ''Miloš Crnjanski'' Banja Luka; Zore Kovačević 38a, 78000 Banja Luka sa naznakom "Za konkurs".

***

„MODERNI INTERIJERI LESNINA" DOO

MLADENA STOJANOVIĆA 125

78000 BANjA LUKA

TELEFON: 051-314-488

e-mail: [email protected]

Raspisuje oglas za rad na neodređeno vrijeme:

  1. PRODAVAČ   .......................................................... 2 IZVRŠIOCA

Uslovi:

  • Poznavanje rada na računaru
  1. VOZAČ DOSTAVLjAČ NAMJEŠTAJA ................................................ 2 IZVRŠIOCA

Uslovi:

  • Vozačka dozvola B kategorije

 

Oglas je otvoren do 04.11.2023. godine.

 

Kandidati mogu da se prijave na oglas na gore navedene kontakte.

***

 Vimkop distribucija doo Banja Luka

Subotička bb

78000 Banja Luka

telefon: 051-320-960

 

Vimkop distribucija doo Banja Luka je  uvoznik i distributer preko 25 svjetski brendova kao što su Panj Patrol , Disnedž , Barbie, Celjske Mesnine … Uvozimo i vršimo distribuciju proizvoda sa kategorije slatkiša , sokova , kozmetike , igračaka , trajnih suhomesnatih proizvoda , higijene , pribora za kosu…

                    Vozač kombija - dostavljač za područje BIH  - B kategorija

Potrebne kvalifikacije: 

•        Vozačka dozvola „B"  kategorije;

•        Poželjno iskustvo na istim ili sličnim poslovima minimalno 1 godinu.

Nudimo vam:

•        Izazovan i dinamičan posao;

•        Odgovarajuća i redovna  primanja;                               

Lokacija: Čitava BIH , rad na terenu , mjesto stanovanja Banja Luka i okolina .

CV i prijave na oglas slati na adresu: [email protected] , tel : 051 320 960.

Oglas otvoren do popune radnog mjesta.

***

PU KLUB ZA DJECU „NAŠA DRUGA KUĆICA"

Ul. Bulevar Vojvode Stepe Stepanovića 197A

78000 Banja Luka

 

Raspisuje:

O G L A S

 

VODITELj PRODUŽENOG BORAVKA  .................................................   1 IZVRŠILAC

VASPITAČ  ...................................................................................................   1 IZVRŠILAC

 

Mjesto rada :Banja Luka

Rad na određeno vrijeme

Zainteresovani kandidati se mogu javiti na kontakt telefon 066/694-958

Oglas otvoren do 17.11.2023 godine.

***

JU OŠ „PETAR PETROVIĆ NjEGOŠ" BANjA LUKA

Bulevar vojvode Stepe Stepanovića 28

Tel. 051/465-188

 

Na osnovu člana 125. i 152. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ( „Službeni glasnik Republike Srpske" broj 81/22 ), Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika , stručnih saradnika i vaspitača („ Službeni glasnik Republike Srpske"  broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15) i Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („ Službeni glasnik Republike Srpske" broj 74/23),  direktor Javne ustanove Osnovna škola  „Petar Petrović Njegoš " Banja Luka  raspisuje:

K O N K U R S

 za popunu  radnog mjesta

1. Nastavnik/profesor matematike – 16 časova, na određeno vrijeme do povratka radnice sa bolovanja, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno - obrazovnom procesu, 1 izvršilac.

2. Nastavnik/profesor osnova informatike – 2 časa, na određeno vrijeme do povratka radnice sa bolovanja, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno – obrazovnom procesu, 1 izvršilac.

 

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu („ Službeni glasnik Republike Srpske"  broj: 1/16, 66/18, 91/21-Odluka Ustavnog suda Republike Srpske 91/21 i 119/21) kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 114. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („ Sl.glasnik RS" br. 81/22 ) i Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ( „Sl.glasnik RS „br. 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15). Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa  Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i način bodovanja kandidata u osnovnoj školi  („Službeni glasnik RS" broj 74/23).

Pravo učešća na Konkursu  imaju i kandidati koji su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, kao i lice koje je steklo radni staž u školi van nastavnog procesa, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („ Sl.glasnik RS „ br. 81/22).

Pravo učešća na konkursu imaju i kandidati koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („ Službeni glasnik Republike Srpske"  br. 81/22)  ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme u skladu sa članom 198. Zakona.

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na konkursu su:

1. da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu ( da nije starije od šest mjeseci).

2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3. da je radno sposoban , a to se dokazuje uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, izdatim od strane certifikovane zdravstvene ustanove koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;

 4.  da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad  u školi te za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava , polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem , a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata Ustanova pribavlja službenim putem a prije zasnivanja radnog odnosa;

5. uvjerenje da se kandidat ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrbe i iskorišćavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece koje za izabranog kandidata Ustanova pribavlja službenim putem a prije zasnivanja radnog odnosa;

6.  Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava,  polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem koje dostavnja kandidat ( da nije starije od šest mjeseci).

 Uz potpisanu prijavu ( sa kratkom biografijom, adresom i kontakt telefonom ) potrebno je dostaviti  dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentacije na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 114. i 127. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („ Sl.glasnik RS."br. 81/22 ) i Pravilnika o proceduri i kriterijumima  za prijem u radni odnosi načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („ Službeni glasnik Republike Srpske"  broj 74/23):

  • diploma o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;
  • uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,
  • uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno- obrazovni rad;
  • uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se uređuje oblast polaganja stručnog ispita u osnovnoj školi;
  • dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena ( u izuzetnim slučajevima , ukoliko kandidat ne može pribaviti navedeni dokument prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa).
  • uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme;
  • uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca (izuzetno ukoliko kandidat ne može pribaviti navedeni dokument dostavlja kopiju radne knjižice).
  • uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS , ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  • uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida  Odbrambeno-otadžbinskog rata RS,  ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida ,
  • uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS , ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije  boraca.

 

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata neće se razmatrati.

Za radno mjesto pod rednim brojem 1.,  testiranje  će se obaviti 06.11.2023. godine sa početkom u 08,30 časova, a intervju u 09,30 časova u prostorijama škole sa kandidatima koji su dostavili potpune  i blagovremene  prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.

Za radno mjesto pod rednim brojem 2., testiranje će se obaviti 06.11.2023. godine sa početkom u 10,30 časova, a intervju u 11,30 časova u prostorijama škole sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove škola će postaviti na oglasnu  tablu škole  najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Ako se kandidat ne pojavi na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren osam ( 8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „ Glas Srpske".

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se lično ili poštom na  adresu škole: Javna ustanova Osnovna škola „Petar Petrović Njegoš" Banja Luka, Bulevar vojvode Stepe Stepanovića br. 28, 78000 Banja  Luka, sa naznakom „ ZA KONKURS ".

***

JU  TEHNOLOŠKA ŠKOLA BANjA LUKA

Pilanska bb   Banja Luka

Na osnovu člana 106. stav 1. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik RS", broj 41/18,35/20,92/20 ), odredaba  Statuta i   Pravilnika o radu škole, direktor JU Tehnološka škola  Banja Luka raspisuje :

K O N K U R S

za popunu upražnjenih radnih mjesta

1. Profesor  stručno-teoretske nastave za zanimanje ( Lik. tehničar ,Tehničar dizajna enterijera i ind.proizvoda  ) –   1  izvršilac    12  časova  - na određeno vrijeme , do povratka radnika sa bolovanja – lice sa radnim iskustvom.

Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za  prijem  (Službeni glasnik RS, broj 24/19.)  Kandidati pored opštih uslova potrebnih za zasnivanje radnog odnosa  propisanih  Zakonom o radu , treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane   Zakonom  o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik RS", broj 41/18,35/20 i 92/20)  i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama („Službeni glasnik RS", broj 29/12, 80/14 i 83/15).

Uz prijavu na konkurs, u kojoj se obavezno mora navesti kontakt telefon  i koja mora biti potpisana od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs, kandidati su dužni priložiti sljedeću dokumentaciju (ovjerene fotokopije):

 
 -Diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju  sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti,ili ekvivalent ,
-Uvjerenje o položenoj pedagoško – psihološkoj i didaktičko – metodičkoj grupi predmeta, dostavlja kandidat  koji u toku studija nije položio navedenu grupu predmeta;
-Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad  u vaspitno-obrazovnom procesu  ili  Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stučnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita. 

 -Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja,

ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;
- Izvod iz matične knjige rođenih

- Uvjerenje o državljanstvu

-Uvjerenje od nadležnog suda da protiv kandidata nije pokrenut  postupak za krivična djela učinjena protivdostojanstva ličnosti,morala, službene dužnosti,  polnog integriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem (koje nije starije od 6 mjeseci),
-Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica  u stručnoj spremi koja se traži konkursom ,a koja traže zaposlenje za područje jedinice lokalne samouprave gdje je kandidat prijavljen ;

-Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca  za  kandidate  za koje  se konkursom traži radno iskustvo (dostavljaju lica sa radnim iskustvom). Uvjerenje treba da sadrži sljedeće podatke:
1) vrsta posla;
2)  stepen stručne spreme;
3)  dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla.

Ukoliko je kandidat radio sa nepunim radnim vremenom to radno vrijeme potrebno je preračunati u puno radno vrijeme.

- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko – invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;
-Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko –

invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca;
-Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko – invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

 Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa istaknuti na oglasnu tablu škole u roku utvrđenom Pravilnikom.  Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervju  smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 104 stav 7 Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju – lica koja imaju najmanje 12 mjeseci radnog staža u struci van škole, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane navedenim , kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu navedenog zakona ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Sa kandidatima koji ispunjavaju uslove iz konkursa i koji uz prijavu na konkurs dostave svu traženu dokumentaciju, Komisija za prijem radnika obaviće intervju i testiranje.

Testiranje i intervju sa kandidatima obaviće se  dana 07.11.2023.godine sa početkom u 10 :00,  časova u prostorijama škole.

Kandidat koji bude izabran dužan je prije zasnivanja radnog odnosa dostaviti  ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove o opštoj sposobnosti za rad i o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima ( ne starije od 6 mjeseci).

Škola će za kandidata koji bude izabran prije zasnivanja radnog odnosa pribaviti uvjerenje da li je lice osuđivano  pravosnažnom presudom za kriivična djela učinjena protiv službene dužnosti, trgovine ljudima, polnog integriteta,sekskualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta,  kao i uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela sekskualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ako se ne pojave,smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

 Prijave na konkurs  sa potrebnom dokumentacijom slati u zapečaćenoj koverti na adresu JU Tehnološka škola Banja Luka,  Pilanska bb   Banja Luka ili u

Sekretarijat škole – lično. Potrebno je naznačiti za koje se radno mjesto konkuriše.  Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama " Glas Srpske"

Po završenom izboru svi kandidati će biti pismeno obaviješteni o rezultatima konkursa.Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

***

JU Gimnazija,  Gradiška

Petra Misimovića 3a,

tel.051/814-783 ,

e-mail: ss[email protected]

 

 

JAVNI KONKURS
ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

 

OPIS RADNOG MJESTA:

Profesor za nastavni predmet Muzička kultura  - 8 časova, 1 izvršilac, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme  do povratka radnika sa bolovanja, najduže do 30.06.2024.godine.

 

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Radni odnos se zasniva po okončanju konkursnog postupka.
Za ispunjavanje opštih i posebnih uslova, kandidati moraju priložiti sljedeću dokumentaciju:

I      Opšti uslovi : na osnovu Zakona o radu (,,Službeni glasnik Republike Srpske", br. 1/16, 66/18, 91/21-Odluka US RS, 119/21) i člana 5. Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem (,,Službeni glasnik Republike Srpske", br. 24/19):
        A) da je državljanin RS i BiH, a to se dokazuje uvjerenjem  o državljanstvu;
        B)da je punoljetan, a to se dokazuje, izvodom  iz matične knjige rođenih ili ovjerena kopija lične karte;
        V) da je radno sposoban, a to se dokazuje, ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti,  koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje  prilaže samo izabrani kandidat, nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;
        G) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava. Uvjerenje o neosuđivanosti  škola pribavlja službenim putem za izabranog kandidata, prije zasnivanja radnog odnosa.

         D) Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece. Uvjerenje o podacima iz registra  škola pribavlja službenim putem za izabranog kandidata, prije zasnivanja radnog odnosa.

         Đ) Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

II       Posebni uslovi

Prijavljeni kandidat treba da, osim uslova utvrđenih Zakonom o radu,  ispunjava i uslove propisane  članom 104. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju  i Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji (,,Službeni glasnik Republike Srpske", br. 120/20) .

Uz prijavu potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs za prijem u radni odnos, potrebno je dostaviti i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje kriterijuma za prijem, i to :

 1.Ovjerena foto-kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent;

2.Uvjernje o položenoj pedagoško – psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško – psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;

3.Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi;

4.Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku djela ispita u skladu s pravilnikom  kojim se reguliše polaganje stručnog ispita;

5.Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

6.Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;

7. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca;

8.Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

10. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Pravo učešća na konkursu u skladu sa članom 104.stav 7. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci  ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju.
Dostavljena dokumentacija i drugi dokazi će se bodovati od strane komisije na način i u skladu sa odredbama Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem.

Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave:
Prijave se mogu dostaviti poštom ili lično na sljedeću adresu: JU GIMNAZIJA, ul. Petra Misimovića  3a, 78400 Gradiška, sa naznakom „za konkurs" i napomenom „ne otvarati".
Rok za podnošenje prijave je 8 (osam) dana od dana objavljivanja konkursa posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.
Neblagovremene i nepotpune prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove konkursa neće se uzeti u razmatranje, već će se evidentirati, uz naznaku da prijava na javni konkurs nije dostavljena blagovremeno i/ili da nije potpuna, a nakon toga komisija predlaže direktoru škole donošenje zaključka kojim se prijava odbacuje.
Sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove utvrđene ovim Konkursom, komisija za izbor obaviće testiranje kandidata dana 03.11.2023. godine sa početkom u 12:00 časova.
Intervju sa kandidatima će se obaviti dana 03.11.2023. godine sa početkom u 13:00 časova.
Kandidati se neće posebno pozivati na test i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu u zakazanim terminima, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.
Dostavljena dokumentacija školi po ovom konkursu se neće vraćati kandidatima.
Škola će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o ishodu konkursa.

***

JU    ''MLADEN STOJANOVIĆ" GORNjI PODGRADCI

78 405 GORNjI PODGRADCI - GRADIŠKA

Tel.051/899-011; 899-012

 

J A V N I   K O N K U R S

 za  prijem radnika na određeno vrijeme

  1. Nastavnik fizike - 4 časa do 30.06.2024.g - 1 izvršilac, (lice sa iskustvom i položenim stručnim ispitom)
  2. Voditelj produženog boravka -1 izvršlac, (puna norma do povratka radnika s porodiljskog bolovanja do 17.04.2024. godine , lice sa iskustvom i položenim stručnim ispitom )
  3. Voditelj produženog boravka - 1 izvršlac  (puna norma do kraja prvog polugodiška Šk.2023/24. lice sa iskustvom i položenim stručnim ispitom )
  4. Voditelj produženog boravka - 1 izvršlac (puna norma do 31.08.2024. g. lice sa iskustvom i položenim stručnim ispitom )
  5. Voditelj boravka -1 izvršlac (puna norma do 31.08.2024.godine, lice sa iskustvom i položenim stručnim ispitom )
  6. Voditelj boravka -1 izvršlac (50%norme do 31.08.2024.g.lice sa iskustvom i položenim stručnim ispitom)

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos:

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu kandidat treba da ispunjava i posebne uslove predviđene članom 114. i 115. i 116. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača, Pravilnikom o proceduri prijeme, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi .

UZ PRIJAVU POTPISANU OD STRANE KANDIDATA KOJI SE PRIJAVLjUJE NA JAVNI KONKURS POTREBNO JE ISPUNITI SLjEDEĆE USLOVE TE DOSTAVITI ODGOVARAJUĆU DOKUMENTACIJU:

  • OPŠTI USLOVI koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na konkurs jesu:

1.  da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3. da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom  za krivična djela učinjena protiv: službene dužnosti,  , zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta ,zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad  djetetom ili maloljetnim licem, dostojanstva ličnosti, morala,  trgovine ljudima, niti lice koje se vodi u Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece (član 115. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju Sl.glasnik br:81/22)

5.Uvjerenje da protiv njega nije  pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

  • Uvjerenje iz tačke 4 i 5. škola će pribaviti službenim putem , a prije zasnivanja radnog odnosa.
  • POSEBNI USLOVI koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na konkurs,
  1. Ovjerena foto-kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;

 2.  Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, za kandidata koji u toku studija nije položio navedenu grupu predmeta,

3. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu sa radnim iskustvom za rad u vaspitno- obrazovnom procesu.

4. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

5. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

6. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijih  poslodavaca,

7. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice  poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije  borca,  

Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 125.  stav  4).  Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju kao i lica koja su po propisima važećim  do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavala uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata na javni konkurs komisija ne razmatra.

 Za kandidate koji budu dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji budu ispunjavali uslove konkursa, testiranje i interviju  će se obaviti u prostorijama Centralne  škole Gornji Podgradci.  Testiranje počinje : 03.11.2023. godine - u 12.00 a intervju isti dan od 13.00 časova.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole i to najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua. Kandidati se neće posebno  pozivati na intervju i  testiranje.

Ukoliko se kandidat ne pojavi na testu ili intervjuu, smatraće se da je kandidat odustao od prijave na konkurs.

U  prijavi na konkurs  kandidati  obavezno  treba  da  navedu  tačnu  adresu  stanovanja  i  kontakt  telefona .

Konkurs  ostaje otvoren 8 ( osam ) dana od dana objavljivanja u „GLASU SRPSKE" Banja Luka.

Prijave na konkurs  slati poštom   na  adresu  škole.

Adresa škole je:                                                                       

JU  Osnovna škola „Mladen Stojanovi" Gornji Podgradci

Gornji Podgradci  78 405 , Grad Gradiška

sa naznakom – „Prijava na konkurs"

***

„EKO – BEL" d.o.o. Trn-Laktaši

Cara Dušana 84

78252 Trn

 

OGLAS

 

  1. SANITARNO-EKOLOŠKI TEHNIČAR(m) ......................... 2 IZVRŠIOCA
  2. HEMIJSKI TEHNIČAR(m) ...................................................... 2 IZVRŠIOCA

 

Svi zainteresovani kandidati mogu da se jave na sledeći broj telefona: 065/512-328.

 

Konkurs otvoren do popune radnog mjesta.

***

JZU DOM ZDRAVLjA „SVETI VRAČEVI" ČELINAC

Vidovdanska 5

78240 Čel

O  G  L   A   S

  za prijem radnika

 

  1. Vozač, 1.......... izvršilac na određeno vrijeme u Službi hitne medicinske pomoći do 4 sata dnevno, uz uslov probnog rada 3 mjeseca.

 

  1. OPŠTI USLOVI:

                  -    Da je državljanin RS, BiH,

  • Da je zdravstveno sposoban,
  • Da nije osuđivan za krivična djela i
  • Da je punoljetan.

 

POSEBNI USLOVI: 

 

             - KV vozač, (vozač motornih vozila),

             -  Edukacija- bazični trening za hitnu pomoć.

               

Uz prijavu na Oglas kandidati su dužni dostaviti (dokaz o ispunjavanju opštih i posebnih uslova) u originalu ili u ovjerenoj fotokopiji (ovjerena fotokopija ne smije biti starija od mjesec dana) sledeće dokumente: 

                  -  Uvjerenje  o državljanstvu RS,  BiH,

                  -  Izvod iz matične knjige rođenih,

                  -  Uvjerenje o nekažnjavanju,

                  -  Uvjerenje da nije osuđivan za krivična djela,

                  -  Svjedočanstvo o završenoj KV vozača,

                  -  Ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti i

                  -  Uvjerenje o edukaciji- bazični trening za hitnu pomoć.  

            Originalna dokumenta i to, Ivod iz matične knjige rođenih, Uvjerenje o ne kažnjavalju, Uvjerenje o neosuđivanosti za krivična djela i Ljekarsko  uvjerenjene smiju  biti starije od 6 (šest) mjeseci.

       Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

        Pismene pozive za intervju o kandidatima koji ispunjavaju uslove, Komisija za prijem radnika Doma zdravlja će uputiti u roku od 8 dana od dana zatvaranja  oglasa.

        Oglas ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske" i na Birou rada Čelinac.

        Prijave na oglas sa dokazima o ispunjavanju opštih i posebnih uslova dostaviti putem pošte na adresu: JZU Dom zdravlja "Sveti Vračevi 78240 Čelinac, ulica Vidovdnska br. 5.

***

JU OŠ „Dr Mladen Stojanović" Čelinac

Jošavka bb

78244 Jošavka

K O N K U R S

za popunu  radnih mjesta

  1. Profesor njemačkog jezika, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, na određeno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja, a najduže do kraja školske 2023/2024. godine puna norma radnog vremena, 1 izvršilac
  2. Profesor srpskog jezika, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, na određeno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja, a najduže do kraja školske 2023/2024 1 izvršilac

 

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu RS ( Službeni glasnik Republike Srpske  broj: 1/16 , 66/18, 91/21- Odluka Ustavnog suda RS i 119/21) kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 114. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju RS ( Sl.glasnik RS br. 81/22 ) i  Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika , stručnih saradnika i vaspitača ( Sl.glasnik RS br. 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15). Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa  Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i način bodovanja kandidata u osnovnoj školi ( Službeni glasnik RS broj: 74/18 i 26/19).

           Pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ( Službeni glasnik RS  broj: 81/22), ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme u skladu sa članom 198. Zakona.

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na konkurs su:
1. da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;


2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte;

3. da je radno sposoban, a to se dokazuje uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;

4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala i službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava;

5. Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece;

6. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala  i službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem  - dostavlja kandidat.

Uvjerenja iz tačaka 4.i 5. škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uz potpisanu prijavu (sa kratkom biografijom, adresom i kontakt telefonom ) potrebno je dostaviti  sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentacije na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 127. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ( Službeni Glasnik Republike Srpske br.81/22) i Pravilnika o proceduri i kriterijumima  za prijem u radni odnosi načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi ( Službeni glasnik Republike Srpske  broj: 74/18 i 26/19):

- Ovjerena foto-kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečene nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;


- Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;

- Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

- Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;

- Uvjerenje o ostvarenom radnom stažu kod ranijeg poslodavca, izdato od strane poslodavca;

- Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnim institucijama;

- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulih boraca;

- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nedležnog za boračko invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca;

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti  vraćene kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata neće se razmatrati.
Testiranje i intervju će se obaviti dana 08.11.2023. godine (srijeda) sa početkom u 13,00 časova, u prostorijama škole sa kandidatima koji su dostavili potpune  i blagovremene  prijave.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove škola će postaviti na oglasnu  tablu škole  najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.
Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.
Ako se kandidat ne pojavi na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske".
Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se lično ili poštom na  adresu škole: Javna ustanova Osnovna škola „Dr Mladen Stojanović" Jošavka, Jošavka Donja bb, 78244 JOŠAVKA, sa naznakom „ ZA KONKURS ".      

***

JU Gimnazija Prnjavor, Prnjavor

Rade Vranješević br.1

tel: 051/655-328,

e-mail: [email protected]

Na osnovu člana 132.  Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ( "Službeni glasnik Republike Srpske'', broj 41/18, 35/20, 92/20, 55/23)  direktor donosi :

O D L U K U

 o ispravci konkursa

1. U Konkursu za popunu upražnjenih radnih mjesta broj 843/23 od 16.10.2023. godine  koji je objavljen dana 18.10.2023.godine  u dnevnom listu „Glas Srpske" vrši se ispravka u dijelu koji se odnosi na broj časova stručnih predmeta u računarsko-informatičkom smjeru i broj časova demokratije i ljudskih prava, etike i kulture religija  ( tačke 3., 5 i 6.), na način  da umjesto:

3. Profesor stručnih predmeta u računarsko-informatičkom smjeru za 11 časova (primjena računara-4 časa,  programiranje- 2 časa, modeli i baze podataka -5 časova) na određeno vrijeme do 31.8.2024. godine sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi – 1 izvršilac

5. Profesor demokratije i ljudskih prava, etike i kulture religija  za 8 časova na određeno vrijeme do povratka radnice sa neplaćenog odsustva a najduže do 31.08.2024. godine ( demokratija i ljudska prava- 6 časova, etika- 1 čas i kultura religija- 1 čas) sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi – 1 izvršilac

6. Profesor stručnih predmeta u računarsko-informatičkom smjeru za 18 časova                                          ( programiranje- 8 časova, modeli i baze podataka -5 časova, multimedijalni dizajn- 3 časa i računarski sistemi-2 časa) na određeno vrijeme do povratka radnika sa neplaćenog odsustva a najduže do  31.8.2024. godine, pripravnik- 1 izvršilac

treba da stoji:   

 

„3. Profesor stručnih predmeta u računarsko-informatičkom smjeru za 9 časova (primjena računara-2 časa, modeli i baze podataka -5 časova, računarski sistemi-2 časa) na određeno vrijeme do 31.8.2024. godine sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi – 1 izvršilac

5. Profesor demokratije i ljudskih prava i etike  za 7 časova na određeno vrijeme do povratka radnice sa neplaćenog odsustva a najduže do 31.08.2024. godine ( demokratija i ljudska prava- 6 časova, etika- 1 čas) sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi – 1 izvršilac

6. Profesor stručnih predmeta u računarsko-informatičkom smjeru za 20 časova                                        ( programiranje- 10 časova, modeli i baze podataka -5 časova, multimedijalni dizajn- 3 časa i primjena računara-2 časa) na određeno vrijeme do povratka radnika sa neplaćenog odsustva a najduže do  31.8.2024. godine, pripravnik- 1 izvršilac"

                2.  Preostali dio teksta Javnog konkursa ostaje nepromijenjen.

3. Odluka o ispravci konkursa objaviće se u dnevnim novinama „Glas Srpske"

4. Odluka stupa na snagu danom donošenja.

***

JU OŠ " BRANKO ĆOPIĆ" PRNjAVOR

Rade Vranješević br.1A

78 430 Prnjavor

Na osnovu člana 125. stav (1) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (''Službeni glasnik Republike Srpske'', br.81/22), direktor škole  r a s p i s u j e

J A V N I  K O N K U R S

 

ZA POPUNU RADNOG MJESTA NA ODREĐENO VRIJEME

.

  1. NASTAVNIK / PROFESOR ENGLESKOG JEZIKA (određeno radno vrijeme, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, do povratka nastavnice sa neplaćenog odsustva, PŠ Štrpci i PŠ Donji Štrpci, puna norma  ) – 1 izvršilac

Prijavljeni kandidati moraju da ispunjavaju opšte uslove propisane Zakonom o radu ("Službeni glasnik Republike Srpske", br. 1/16,66/18, 91/21- Odluke Ustavnog suda Republike Srpske, 119/21), uslove propisane članom 114.,115, i 116. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", br.81/22), uslove iz Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ("Službeni glasnik Republike Srpske br.77/09,86/10,25/14,76/15),  a prijem (bodovanje) kandidata će se vršiti u skladu sa Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi ("Službeni glasnik Republike Srpske", br. 74/23).

POTREBNA DOKUMENTA:

Uz prijavu (potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuju na javni konkurs sa adresom prebivališta i brojem telefona), kandidati su dužni  dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih uslova i to:

1. Uvjerenje o državljanstvu (ovjerena kopija)

2. Izvod iz matične knjige rođenih ( ili ovjerena kopija lične karte),

3. Ljekarsko uvjerenje koje je izdala certifikovana zdravstvena ustanova, ne starije od šest mjeseci ( prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa),

4. Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koje ga čine nedostojnim za rad u školi, te za krivična djela učinjena protiv:  službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta,zlostavljanje djeteta,

polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,

5. Uvjerenje da se ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast  vođenja Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece , koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,

6. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanje djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uz potpisanu prijavu i dokumentaciju iz člana 5. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata  u osnovnoj školi potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterujumima propisanim Pravilnikom i to:

7. Diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;

8. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta koji je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;

9. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno-obrazovni rad, odnosno stručnom ispitu za ostale radnike sa završenim visokim obrazovanjem ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

10. Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se uređuje oblast polaganja stručnog ispita u osnovnoj školi,

11. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

12.Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica ,a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme;

13.Uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog  poslodavca ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom,

14. Uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako  se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

15.Uvjerenje opštinskog / gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida i

16.Uvjerenje opštinskog / gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 114. stav 5. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ( u slučaju da se raspisuje konkurs za lica sa radnim iskustvom), kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (''Službeni glasnik Republike Srpske,'' br.81/22)  ispunjavali uslove koji se odnose na stepen i vrstu stručne spreme.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa,  će se obaviti u prostorijama škole, dana 07.11.2023.  godine u  11,30 sati.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ukoliko se ne pojave na testiranju ili intervjuu smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Listu kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, škola će postaviti na oglasnoj tabli škole i internet stranici škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

 

Sva dokumentacija koju kandidati dostavljaju mora biti ovjerena (ovjerene kopije), i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata neće se razmatrati.

Prijave sa potpunom dokumentacijom dostaviti u JU Osnovna škola " Branko Ćopić" Prnjavor, ulica Rade Vranješević br.1A, 78 430 Prnjavor, u vremenu od 7 – 15,00 časova.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

***

JU GIMNAZIJA MRKONjIĆ GRAD

Sime Šolaje 91, Mrkonjić Grad

050/213-501

K O N K U R S
   za prijem u radni odnos više izvršilaca

  1. Profesor hemije, 1 izvršilac, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi, na određeno vrijeme, do povratka radnika sa bolovanja, nepuna norma, 14 časova
  2. Profesor likovne kulture, 1 izvršilac, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi, na određeno vrijeme, do povratka radnika sa bolovanja, nepuna norma, 3 časa

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

     Kandidati pored opštih uslova potrebnih za zasnivanje radnog odnosa propisanih zakonom kojim se uređuju radni odnosi, treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 104. stav 1. tačka 1, 2. i 3. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 41/18, 35/20, 92/20 i 55/23), Pravilnikom  o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 24/19) i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji („Službeni  glasnik  Republike Srpske ", broj 120/20).               

Uz prijavu, potpisanu od strane kandidata, sa brojem telefona i adresom stanovanja, potrebno je dostaviti:
-Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu fotokopiju lične karte
-Uvjerenje o državljanstvu
-Uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem
-Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima će dostaviti kadidat koji bude primljen u radni odnos i ne može biti starije od šest mjeseci
-Diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent

-Uvjerenje o završenom drugom ciklusu studijskog programa dostavljaju kandidati koji imaju završen drugi ciklus studijskog programa i stečeno akademsko zvanje
-Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja,  ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena
-Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijih poslodavaca koje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi: vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža
-Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi
-Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, koja traže zaposlenje, za područje jedinice lokalne samouprave gdje je kandidat prijavljen
-Uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca
-Uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu RVI Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida
-Uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca

Uvjerenje da kandidat nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem i zloupotrebe opojnih sredstava i Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece škola će pribaviti službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa.
Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 104. stav 7. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 41/18, 35/20,92/20 i 55/23), kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu navedenog zakona ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.  
Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave obaviće se dana 03.11.2023. godine (petak) u 10:00 časova u prostorijama JU Gimnazija Mrkonjić Grad, ulica Sime Šolaje broj 91.
Škola će objaviti na oglasnoj tabli spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa i kanditati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu smatraće se da su odustali od prijave na konkurs. Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i dostavljena dokumenta se neće vraćati kandidatima. Nepotpuna i neblagovremena dokumenta neće se razmatrati. Konkurs je otvoren 8 dana od dana objavljivanja.
Dokumente dostaviti lično u sekretarijat škole ili poštom na adresu:
JU Gimnazija Mrkonjić Grad                                               
Ulica Sime Šolaje broj 91
70260 Mrkonjić Grad 

***

JU OŠ „BRANKO ĆOPIĆ" BJELAJCE, MRKONjIĆ GRAD

Bjelajce bb

70260 Mrkonjić Grad

050/251-173

KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

- diplomirani psiholog, na određeno vrijeme , 30% norme, do kraja školske 2023/2024. godine, položen stručni ispit .......... 1 izvršilac,

I. Opšti uslovi za prijem :

          -Da su državljani RS i BiH (Uvjerenje o državljanstvu)

          -da su stariji od 18 godina (Izvod iz Matične knjige rođenih ili kopija lične karte)

                   -da nisu osuđivani pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, te zloupotrebe opojnih sredstava.

          Uvjerenje o neosuđivanosti škola će pribaviti službenim putem, prije zasnivanja radnog odnosa.

- uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece (škola će za izabranog kandidata pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa).

- uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

- da su radno sposobani, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

II. Uz prijavu potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs, pored dokumentacije kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa, potrebno je dostaviti i sledeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 127. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju (Sl. glasnik RS broj: 81/22) i člana 6. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi (Sl. glasnik RS broj: 74/23):

         

          - ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti.

          - uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio  pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta.

          -  dodatak diplomi koji sadrži prosjek ocjena tokom studiranja,ukoliko u diplomi ne postoje takvi podaci.

          -  uvjerenje o položenom stručnom ispitu .    

          - uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica.

          - uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca.

          - uvjerenje nadležnog organa o statusu porodice poginulog borca, odnosno uvjerenje o statusu borca, ako se radi o kandidatu iz kategorije boraca.

          - uvjerenje nadležnog organa o statusu RVI ,ako se radi o kandidatu iz kategorije RVI.

    Kandidati su dužni dostaviti originalne dokumente ili ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

   Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa će biti postavljen na oglasnu tablu škole.

 

Kandidati koji ispunjavaju uslove konkursa će biti intervjuisani i testirani dana 08.10.2023. godine u 08:00 časova.

 

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju i test , a ukoliko se ne pojave na intervuu i testu smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Prijave slati na adresu škole Bjelajce bb, 70260 Mrkonjić Grad. Nepotpune i neblagovremene prijave  neće se razmatrati. Oglas je otvoren osam dana od dana objavljivanja u dnevnom listu,,Glas Srpske".

***

JU SŠC „JOVAN DUČIĆ" KNEŽEVO

Dujka Komljenovića bb

Tel:051-591-433

       raspisuje:

K O N K U R S

za prijem u radni odnos na radno mjesto

 

  1. Profesor za ekonomsku grupu predmeta ..............., puna norma, 1 izvršilac na  određeno do okončanja disciplinskog postupka.

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos.

Za navedeno radno mjesto, pored  opštih uslova predviđenih Zakonom o radu („Službeni glasnik  Republike Srpske", broj 1/16, 66/18, 91/21-Odluka Ustvnog suda RS i 119/21) kandidat treba da ispunjava i uslove propisane članom 104. stav 1. tačka 1 i  2 . i člana 111 stav 1. Zakona o srednjem obrazovanju i  vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 41/18, 35/20 i 92/20), članom 5. Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Repubike Srpske", broj 24/19) i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 29/12, 80/14 i 83/15).

          Potrebna dokumenta:

Uz potpisanu prijavu na konkurs kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova i to:

  1. Uvjerenje o državljanstvu RS ili BiH,
  2. Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu kopiju lične karte,
  3. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu,
  4. Uvjerenje o položenoj pedagoško – psihološkoj i didatičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško – psihološku i didatičko-metodičku grupu predmeta,
  5. Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita
  6. Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra  lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,
  7. Uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,
  8. Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom  prvom ciklusu studijskog programa u četverogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,
  9. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje  visokoškolske ustanove o prosjeku  ocjena tokom studiranja, ukoliko u  diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
  10. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,
  11. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom,
  12. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  13. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
  14. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Ljekarsko uvjerenje o radnoj sposobnosti koje je izdala nadležna zdrastvena ustanova, koje ne može biti starije od šest mjeseci dostaviće kandidat koji bude izabran, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uvjerenje iz člana 5. stav 1. t.(5) Pravilnika,  za izabrane kandidate škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Napomena: u skladu sa čl. 104. Stav 7. I 8. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, na upražnjeno radno mjesto, gdje je raspisan konkurs sa položenim stručnim ispitom, može se angažovati lice koje je steklo radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjava druge uslove propisane zakonom.

Pravo učešća na konkurs imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslovi u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se testiranje i intervju dana 06.11.2023. godine u prostoriji Škole sa početkom u 10,oo časova.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju  uslove konkursa postaviti na oglasnoj tabli škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje  i intervju, a ukoliko se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Škola će pismenim putem obavijestiti kandidate o izvršenom izboru kandidata po konkursu.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata neće se razmatrati.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske".

Prijave se mogu dostaviti lično ili preporučenom  poštom na adresu JU Srednjoškolski centar „Jovan Dučić" 78230 Kneževo, ul. Dujka Komljenovića bb sa naznakom „Prijava na konkurs".

***

JU OŠ „Drinić", Drinić Petrovac

Centar13, Drinić

        Na osnovu člana 152. stav 3. tačka 16. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", br:  81/22) i člana 29. stav 3. tačka 15. Statuta          JU Osnovne škole „Drinić"  Drinić (broj: 278/18 od 21.05.2018. godine), direktor škole ,

 d o n o s i:

O D L U K U

o poništavanju javnog konkursa za radno mjesto radnika na održavanju čistoće

I

Poništava se javni konkurs objavljen dana 11.10.2023. godine u dnevnim novinama „Glas Srpske", a koji se odnosi na radno mjesto:

- Radnik na održavanju čistoće ,........................................1 izvršilac- 75% norme ,  u centralnoj školi ,na neodređeno vrijeme.

 

II

Odluka o poništavanju konkursa  za radno mjesto radnika na održavanju čistoće će biti objavljeni u „Glasu Srpske" 25.10.2023. godine. 

III

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

Obrazloženje

Konkurs objavljen u dnevnim novinama „Glas Srpske" dana 11.10.2023. godine, poništava se za radno mjesto radnik na održavanju čistoće zbog tehničke greške greške . Odluka o poništavanju konkursa za radno mjesto radnik na održavanju čistoće  će biti objavljeni u  „Glasu Srpske" dana 25.10.2023. godine. 

***

JU SŠC "Petar Kočić" Šipovo

Nikole Tesle  34

70 270  Šipovo                      

 

                  Na osnovu člana 106. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 41/2018, 35/20, 92/20 i 55/23), direktor  škole raspisuje:

K O N K U R S

za prijem radnika u radni odnoc    

  1. Bibliotekar (Profesor Srpskog jezika i književnosti, 240 ECTS radnik sa iskustvom), - puna norma na određeno vrijeme do povratka radnika sa neplaćenog odsustva;

 

        (1) Opšti uslovi  koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

                1) da je državljanin RS  i BiH - dokaz uvjerenje o državljanstvu,

                2) da je punoljetan  što se dokazuje izvodom  iz matične knjige  rođenih  ili ovjerena kopija  lične karte,

       3) da je radno sposoban, a to se dokazuje  ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci, i prilaže ga samo izabrani kandidat nakon izvšenog izbora po konkursu a prije zasnivanja radnog odnosa,

               4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom  za krivična djela učinjena protiv dostojanstva  ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja  nad  djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,

               5) uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece,

                6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstvaličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanje djetetapolnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

               Uvjerenja iz stava 1. tačka 4) i 5) Konkursa za izabranog kandidata  škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa. 

            Uz potpisanu prijavu i dokumentaciju, potrebno je dostaviti i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje i ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisani Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi načinu bodovanja i kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske" 24/19) i to:

 

             1. Ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom  prvom  ciklusu studijskog programa, u četvorogodišnjem trajanju  sa najmanje ostvarenih 240 ECTS  bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

            2. Dodatak diplomi, koji sadrži  podatke o prosjeku  ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

            3.  Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;

           4.  Uvjerenje o radnom stažu izdato od  ranijeg poslodavca;

           5. Uvjerenje  opštinskog /gradskog/ organa  nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom  statusu člana porodice poginulog borca  Odbrambeno- otadžbinskog rata RS  ukoliko  se radi o kandidatu  iz kategorije porodice poginulih boraca,

           6. Uvjerenje opštinskog /gradskog/ organa uprave  nadležnog za boračko- invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno- otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu  iz kategorije boraca,

           7. Uvjerenje opštinskog ( gradskog) organa uprave nadležnog za boračko- invalidsku  zaštitu o utvrđivanju statusa  ratnog vojnog invalida  Odbrambeno- otadžbinskog rata RS  ako se radi o kandidatu  iz kategorije invalida;

      Kandidati dostavljaju  ovjerene kopije svih dokumenata i ovjerene kopije neće biti vraćene kandidatima.

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu i posebnih uslova propisanih Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju (Službeni Glasnik Republike Srpske 41/18, 35/20, 92/20 i 55/23 ) kandidati treba da ispunjavaju i druge uslove propisane Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama (Službeni Glasnik Republike Srpske broj 29/12, 80/14, 83/15) i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u Gimnaziji („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 120/20.).

       Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, škola će postaviti na oglasnoj tabli škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua i to 03.11.2023. godine (petak).

      Intervju i testiranje za kandidate koji ispunjavaju uslove konkursa će se obaviti   06.11.2023. godine (ponedjeljak) u 09,55 časova.

            Ukoliko se kandidat  ne pojavi  na testiranju i intrvjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

      Konkurs  ostaje otvoren (8) osam dana od dana objavljivanja.

 

      Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

      Prijavu sa  potrebnom dokumentacijom poslati na adresu:

      JU Srednjoškolski  centar "Petar Kočić",   ulica Nikole Tesle broj: 34,

      70 270  Šipovo.

        Komisiji za prijem radnika

       Kontakt  telefon: 050-360-390

***

JU OŠ „Nikola Mačkić" Donja Previja

Donja Previja bb

79287 Previja

tel. 050/460-010, 460-011,

e-mail: [email protected]

 

r a s p i s u j e:


K O N K U R S
za popunu upražnjenih radnih mjesta

1.   Nastavnik likovne kulture – 5 časova nedjeljno  – na određeno vrijeme       (do kraja školske 2023/2024. godine);

2.   Računovođa škole – 65% norme , na neodređeno vrijeme

Na oba radna mjesta prima se osoba sa radnim iskustvom .Za radno mjesto pod rednim brojem jedan  potreban položen stručni ispit i za radno mjesto pod rednim brojem dva, licenca u skladu sa zakonom kojim se uređuje oblast računovodstva.   
Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos:

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu (''Službeni glasnik Republike Srpske'', broj: 1/16, 66/18 i 119/21) kandidat treba da ispunjava i uslove predviđene članom 114.stav (1) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22) i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15).

Pravo učešća imaju i lica iz člana 114.stav (5) Zakona  o osnovnom vaspitanju i obrazovanju

tj. kandidati koji su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, kao i lice koje je steklo radni staž u školi van nastavnog procesa , ukoliko ispunjava ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

Pravo učešća imaju  i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona  ispunjavala  uslove koji se odnose na stepen i vrstu stručne spreme.

Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa odredbama Pravilnika  o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi

( „Službeni Glasnik Republike Srpske" broj 74/23).

Uz potpisanu prijavu (sa kratkom biografijom, kontakt telefonom i adresom stanovanja) ,kandidati dostavljaju sljedeću dokumentaciju:

1.  Uvjerenje o državljanstvu
2.  Izvod iz matične knjige rođenih ( ili kopija lične karte),
3.  Ljekarsko uvjerenje , ne starije od šest mjeseci (prilaže samo izabrani kandidat nakon završenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa),
4.  Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti,morala službene dužnosti, trgovine ljudima ,zlostavljanja djeteta ,polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem ,zloupotrebe opojnih sredstava, (škola pribavlja za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa)

5. Uvjerenje  o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavnja djece (škola pribavlja za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa),

6.Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti ,polnog integriteta zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem (dostavlja kandidat).

Pored dokumentacije kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa, potrebno je dostaviti i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 127. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22) i člana 9. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem  u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske'', broj: 74/23):

1.    Diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;
2.    Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta; (za radno mjesto pod rednim brojem jedan)
3.    Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

4.   Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu (za radno mjesto pod rednim brojem jedan odnosno licenca u skladu sa zakonom kojim se uređuje oblast računovodstva za radno mjesto pod rednim brojem dva );

5.  Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se uređuje oblast polaganja stručnog ispita u školi; (ta radno mjesto pod rednim brojem jedan);
6.   Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;
7.    Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca u kojem se navodi vrsta posla,stepen stručne spreme i dužina radnog staža po vrstama posla (ili izuzetno ako kandidat ne može pribaviti uvjerenje o radnom stažu, kopija radne knjižice)
8.    Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulih boraca;
9.    Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nedležnog za boračko invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca;
10.  Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.
Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave i koji ispunjavaju uslove konkursa biće održani  07.11.2023.godine  sa početkom u 10,00 časova.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa biće objavljen na oglasnoj tabli škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju , a ako se kandidat ne pojavi  smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.  

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti lično u prostorije škole ili poštom na adresu poslodavca.Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.
Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja.

***

JU SŠC "Lazar Đukić" Ribnik

Rade Jovanića broj 39

79288 Ribnik

tel.:    050-431-213

e-mail:  [email protected],

                                                                                                                            

raspisuje:

K O N K U R S

za prijem  u radni odnos na radno mjesto

 

  1. Profesor stručno teorijske nastave šumarske grupe predmeta-diplomirani inženjer šumarstva, 6 časova na određeno radno vrijeme do kraja školske 2023/2024. godine. Potrebno radno iskustvo minimalno jedna godina i položen stručni ispit.

 

Opšti i posebni uslovi  za prijem u radni odnos

Kandidati  pored  opštih uslova  predviđenih  Zakonom  o radu ( „Službeni  glasnik Republike Srpske„  broj 1/16. i 66/18.) trebaju da ispunjavaju posebne uslove  navedene  u članu 104. Zakona o srednjem  obrazovanju  i vaspitanju „Službeni glasnik  Republike  Srpske"  broj  41/18. ) i da imaju  za radno mjesto :

Stručnu spremu  propisanu Pravilnikom  o vrsti  stručne spreme  nastavnika i stručnih  saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama „Službeni  glasnik Republike Srpske „ broj 29/12., 80/14. i 83/15.);

Pravo učešća na konkurs imaju  lica iz člana 124. stav 2. Zakona o srednjem  obrazovanju i vaspitanju .

Prijem radnika  u radni odnos  izvršiće  se u skladu  sa Pravilnikom  o postupku  za prijem  u radni odnos  u srednjoj školi i načinu  bodovanja  kriterijuma za prijem  „Službeni  glasnik  Republike Srpske „ 24/19.).

Kandidati  su dužni dostaviti sledeću dokumentaciju  ( ovjerene fotokopije ):

  1. Prijavu  na konkurs koja mora biti  potpisana od strane kandidata  koji se prijavljuje na konkurs i u kojoj se obavezno mora navesti adresa i kontakt telefon;
  2. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta , koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko – metodičku grupu predmeta.
  3. Diplomu o završenom prvom ciklusu  studijskog  programa  u četvorogodišnjem  trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS  bodova  u kojoj je navedeno  stručno zvanje u određenoj  oblasti  ili ekvivalent.
  4. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak  za djela  učinjena protiv dostojanstva  ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog  integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog  nasilja nad djetetom  ili maloljetnim licem;
  5. Dodatak diplomi,  koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom  studiranja  ili uvjerenje  visokoškolske  ustanove o prosjeku ocjena  tokom studiranja , ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku  ocjena;
  6. Uvjerenje  o položenom stručnom  ispitu  ;
  7. Izvod iz matične  knjige rođenih ili ovjerenu kopiju lične karte;
  8. Uvjerenje o državljanstvu RS ili BiH;
  9. Uvjerenje izdato od Zavoda  za zapošljavanje  o vremenu  provedenom  na evidenciji nezaposlenih lica  koja traže zaposlenje;
  10. Uvjerenje o radnom  stažu  izdato od ranijeg  poslodavca  iz kojeg  se jasno  vidi vrsta  posla,  stepen stručne spreme ostvarenog radnog staža  po vrstama posla.
  11. Uvjerenje  opštinskog /  gradskog  organa  uprave  nadležnog  za boračko invalidsku  zaštitu  o utvrđenom  statusu  člana porodice  poginulog  borca  odbrambeno-otadžbinskog  rata  RS  ukoliko se radi o kandidatu  iz kategorije boraca.

Kandidat koji  bude izabran  dužan je  prije zasnivanja  radnog odnosa  dostaviti ljekarsko  uvjerenje nadležne  zdravstvene ustanove o opštoj sposobnosti   koje nije starije od 6 mjeseci. 

Škola  će  za kandidata  koji  bude  izabran  prije zasnivanja  radnog  odnosa  pribaviti  uvjerenje  o neosuđivanosti i uvjerenje o podacima  iz posebnog registra  lica  pravosnažno  osuđenih  za krivična djela  seksualne  zloupotrebe  i iskorišćavanja  djece.

Kandidati su dužni dostaviti  ovjerene  kopije  svih  dokumenata  i te kopije  neće biti  vraćene kandidatima.

Testiranje  i intervju sa kandidatima koji dostave blagovremene i potpune prijave  odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa  obaviće se  dana  07.11.2023. ( utorak )  godine u  9,00 časova u prostorijama škole .

Škola će spisak kandidata  koji ispunjavaju uslove konkursa  objaviti  na oglasnoj tabli  škole,  najkasnije tri dana  prije  zakazanog  testiranja  i intervjuua.

Kandidati   se  neće  posebno  pozivati  na testiranje  i intervju , smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Konkurs je otvoren 8 dana  od dana objavljivanja u dnevnom listu „ Glas Srpske".

Neblagovremene  i nepotpune prijave  se neće  razmatrati.  Škola  će pismenim putem obavjestiti sve učesnike. 

Prijave  sa  potrebnom dokumentacijom  dostaviti   zapečećene  u koverti  lično  ili poštom  na adresu  škole  ( Rade Jovanića broj 39, 79288 Ribnik )  sa naznakom  za Komisiju  za prijem  kandidata".                                                                 

***

JZU Dom zdravlja „Sveti Pantelejmon" Kotor Varoš

Jovana Raškovića  bb

78220 Kotor Varoš

Na osnovu člana 1. Zakona o radu (Sl.Glasnik RS broj 1/16, 66/18, 91/21  i 119/21), člana 2. Pravilnika o radu JZU Dom zdravlja „Sveti Pantelejmon" Kotor Varoš,  člana 19.  Statuta JZU Dom zdravlja „Sveti Pantelejmon" Kotor Varoš i Saglasnosti Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite  broj: 11/04-500.3-373/23 od 17.10.2023. godine,  Direktor Ustanove  na osnovu ukazane potrebe, o b j a v lj u j e:

Javni oglas

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

1.       Doktor medicine, u Službi hitne medicinske pomoći,

na neodređeno vrijeme .............................................……….. 1  izvršilac.

III OPŠTI USLOVI:

–          da je lice državljanin Republike Srpske, odnosno B i H,

–          da je lice starije od 18 godina,

–          da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

-        da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak i uvjerenje kojim se potvrđuje da protiv kandidata nije podignuta optužnica koja je stupila na pravnu snagu, odnosno da nije potvrđena optužnica niti je izrečena osuđujuća presuda za krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora do pet godina ili novčana kazna kao glavana kazna.

IV POSEBNI USLOVI koje kandidati treba da ispunjavaju:

1.       Za radno mjesto pod tačkom 1. pored opštih uslova propisanih zakonom kandidat treba da ispunjava i posebne uslove:

–     VSS, visoka stručna sprema, studije medicine – akademsko zvanje – doktor medicine;

–    Položen stručni ispit  za zvanje doktor medicine.

1.1.   Bodovanje za radno mjesto pod tačkom 1. vršiće se na sljedeći način:

a.)   Bodovanje uspjeha tokom redovnog školovanja za radno mjesto pod tačkom 1. vršiće se na sljedeći način:

–          za prosijek od 9.00-10,00 …………………………… 5 bodova

–          za prosjek od 8,50 – 8,99 ………………………….. 4 boda

  • za prosijek od 8,00-8,49 ...................................... 3 boda

–          za  prosijek od 7,00-7,99 ……………………………………… 2 boda

–          za  prosijek od 6,00-6,99 ……………………………… 1 bod

 b.)   Bodovanje intervjua …………………………………… od 1,00 do 5,00 bodova

Uz prijavu ( prijava se piše u slobodnoj formi, zapakovana u kovertu, sa naznakom za javni oglas, prijavom   i ličnim podacima kandidata koja sadrži obavezno naznačeno: ime, prezime, adresu stanovnja, broj telefona, e-mail adresu) na oglas svi kandidati su dužni dostaviti (dokaze o ispunjenosti opštih i posebnih uslova) u originalu ili ovjerenoj fotokopiji, sledeće dokumente:

a)Kandidati za radno mjesto pod takom 1. dužni su uz prijavu dostaviti:

          -Uvjerenje iz matične knjige rodjenih,

          - Uvjerenje o državljanstvu RS-BiH

- Diploma o završenoj Medicinskom fakultetu i stečenim akademskim zvanjem – doktor medicine

  - Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za doktora medicine,

-- dokaz o prosjeku za vrijeme studiranja

- uvjerenje  da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak i uvjerenje kojim se potvrđuje da protiv kandidata nije podignuta optužnica koja je stupila na pravnu snagu, odnosno da nije potvrđena optužnica niti je izrečena osuđujuća presuda za krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora do pet godina ili novčana kazna kao glavana kazna.

- Dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti, dostaviti nakon izbora kandidata od strane Komisije, po obavještenju.

Prijave se podnose na adresu: Javna zdravstvena ustanova Dom zdravlja „Sveti Pantelejmon" Kotor Varoš, Jovana Raškovića  bb, 78220 Kotor Varoš, sa naznakom: prijava na konkurs.

Rok za podnošenje prijava je 10 dana od dana objavljivanja oglasa u dnevnom listu „Glas Srpske", oglasnoj tabli Doma zdravlja, portalu Opštine Kotor Varoš i na Birou rada Kotor Varoš. Ukoliko oglas ne bude objavljen istovremeno, rok će se računati od dana poslednjeg objavljivanja.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Sa svim kandidatima koji ispunjavaju uslove javnog oglasa, obaviće se intervju o čemu će se kandidati pismeno putem poše  ili putem kontakt e-mail adrese obavijestiti o terminu održavanja intervjua kao i o rezulatima istog.

Napomena za kandidate: Svi kandidati koji budu pozvani na intervju obavezni su donijeti ličnu kartu ili pasoš na uvid Konkursnoj komisiji - u protivnom neće moći pristupiti istom.

***

JU Sveti Sava" Kotor Varoš

Svetosavska 2

78 220 Kotor Varoš

tel: 051/927-220, 051/785-175,

e-mail: [email protected]

 

        Na osnovu člana 152 stav (3) tačka 16), a u vezi sa članom 125 Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik RS", broj: 81/22),  direktor škole raspisuje

 KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

1. Nastavnik matematike, puna norma - na određeno vrijeme, do povratka radnika sa bolovanja, pripravnik – jedan izvršilac.

2. Nastavnik fizike, nepuna norma  (10  časova redovne nastave) – na određeno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitim za samostalan vaspitno-obrazovni rad – 1 izvršilac.

 

          Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu („Službeni glasnik RS", broj: 1/16, 66/18, 91/21-Odluka Ustavnog suda i 119/21), kandidati treba da ispunjavaju uslove predviđene članom 114, 115, 116  Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik RS", broj: 81/22) i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni glasnik RS", broj: 77/09, 86/10 ,25/14 i 76/15).

Pravo učešća na konkursu za radno mjesto pod tačkom 2 imaju i lica iz člana 114 stav (5)  Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju. Pravo učešća imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove koji se odnose na stepen i vrstu stručne spreme.

Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik RS", broj: 74/23).

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na konkurs su:

  1. da je državljanin RS ili BiH, a to dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,
  2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,
  3. da je radno sposoban, a to dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, izdatim od strane certifikovane zdravstvene ustanove, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zanivanja radnog odnosa,
  4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi, te za krivična djela učinjena protiv: službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,
  5. da se ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra lica  pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, koje za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,
  6. uvjerenje da protiv  njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljenim licem.

Uz potpisanu prijavu na konkurs i dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova, potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik RS", broj: 74/23) , a ona podrazumijeva: 

1) ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2) uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3) uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno-obrazovni rad (ne odnosi se na radno mjesto pod tačkom 1)

4) uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se uređuje oblast polaganja stručnog ispita u osnovnoj školi (ne odnosi se za radno mjesto pod tačkom 1),

5) dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja određene stručne spreme,

7) uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca (ne odnosi se na radno mjesto pod tačkom 1),

8) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9) uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

10) uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

U izuzetnim slučajevima ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti dokument iz tačke 5), prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa.

Izuzetno od tačke 7) ukoliko kandidat ne može dostaviti uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnoh poslodavca, dostavlja kopiju radne knjižice.

 

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene foto-kopije svih dokumenata i te foto-kopije neće biti vraćene kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata komisija neće uzeti u razmatranje.

Testiranje i intervju će se obaviti sa kandidatima koji su dostavili blagovremene i potpune prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa dana 7.11.2023. godine u 11.00 časova  u prostorijama škole u Kotor Varošu.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće pozivati posebno na testiranje i intervju, te ako se ne pojave na intervjuu i testiranju smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u „Glasu Srpske". Prijave i dokumentaciju dostaviti poštom na adresu:  JU Osnovna škola „Sveti Sava", Svetosavska 2, 78 220 Kotor Varoš, sa naznakom „ZA KONKURS".

***

JU OŠ ,,VUK KARADžIĆ" JEZERO

Vuka Karadžića bb

70 206 Jezero

tel: 050/291-010;

e-mail: [email protected]

Na osnovu člana 125. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (,,Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22) i Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi (,,Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 74/23), direktor škole raspisuje:

 

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta

  • Nastavnik geografije – 8 časova,  1 izvršilac, pripravnik, do povratka radnika sa bolovanja.
  1. Opšti uslovi za prijem kandidata:

      -  da je državljanin RS i BiH (Uvjerenje o državljanstvu),

-  da je punoljetan (Izvod iz Matične knjige rođenih ili kopija lične karte),

          - da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, te zloupotrebe opojnih sredstava. Uvjerenje o neosuđivanosti škola će pribaviti službenim putem, prije zasnivanja radnog odnosa.

- uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece (škola će za izabranog kandidata pribaviti službenim putem, prije zasnivanja radnog odnosa).

- uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem (dostavlja kandidat).

- da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.

  1. Uz prijavu potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs, pored dokumentacije kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa, potrebno je dostaviti i sledeću dokumentaciju na

osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 127. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (,,Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22) i člana 6. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi (,,Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 74/23);

- ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečene nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;

- dodatak diplomi koji sadrži prosjek ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje takvi podaci,;

- uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica;

- uvjerenje nadležnog organa o statusu člana porodice poginulog borca, odnosno uvjerenje o statusu borca, ako se radi o kandidatu iz kategorije boraca;

- uvjerenje nadležnog organa o statusu RVI, ako se radi o kandidatu iz kategorije RVI.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, škola će postaviti na oglasnoj tabli škole, najkasnije 3 (tri) dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati koji ispunjavaju uslove konkursa će biti intervjuisani i testirani dana 08.11.2023. godine sa početkom u 10:00 časova u prostorijama škole.        

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju i testiranje, a ukoliko se ne pojave na intervju i testiranju smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa članom 127. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (,,Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22) i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi (,,Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 74/23).

Prijave slati na adresu JU Osnovna škola ,,Vuk Karadžić" Jezero, ulica Vuka Karadžića bb, 70 206 opština Jezero, u roku 8 dana od dana objavljivanja konkursa sa naznakom „za konkurs". Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati. Oglas je otvoren osam dana od dana objavljivanja u dnevnom listu ,,Glas Srpske".

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana