JU ZZZ RS – Filijala Banjaluka: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 11.10.2023. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Banjaluka: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 11.10.2023. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 11.10. 2023. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

*****

*****

*****

„NESTRO PETROL" AD BANjA LUKA

Kralja Petra I Karađorđevića 83A

78 000 BANjA LUKA

kontakt telefon + 387 51/242-826

 

Raspisuje oglas:

 

 Radnik u odjeljenju za tehničku podršku benzinskih stanica na radno mjesto Inženjer za eksploataciju

 

POTREBNI USLOVI I KVALIFIKACIJE:

-        VI ili VII stepen stručne spreme, elektro tehničkog ili mašinskog smjera;

-        Radni staž u struci od najmanje 1 godine;

-        Poznavanje rada na računaru (Word, Excel);

-        Poznavanje opreme za  rada na benzinskim stanicama;

-        Inicijativnost, visok  stepen samostalnosti i odgovornosti;

-        Umijeće postizanja dogovora i vještina efikasnog komuniciranja.     

-        Dodatno obrazovanje predstavlja prednost.

 

POTREBNA DOKUMENTA:

-        Biografija (CV)

-        Dokazi o radnom iskustvu.

Kandidat se prima u radni odnos uz obavezan probni rad od tri mjeseca.

Mjesto rada -  Banja Luka

Izvršilaca – 1

Trajanje oglasa 14 dana

Prijavom na oglas dajete saglasnost da se vaši lični podaci, kao i svi podaci koje će kompanija  „OPTIMA Grupa" d.o.o. Banja Luka, prikupiti za vrijeme trajanja selekcijskog postupka, mogu obrađivati, koristiti i razmjenjivati unutar kompanija „OPTIMA Grupa" d.o.o. Banja Luka i „Rafinerija ulja Modriča" a.d. Modriča.

Ukoliko ispunjavate uslove konkursa Inženjer za eksploataciju molimo Vas da svoju biografiju pošaljete putem pošte, lično na adresu: "OPTIMA Grupa" d.o.o. Banja Luka, ul. Kralja Alfonsa XIII br. 37a, 78000 Banja Luka , putem opcije "Prijavite se" ili da svoj CV pošaljete na e-mail: [email protected] , kontakt telefon + 387 51/242-826.

***

MINISTARSTVO FINANSIJA

PORESKA UPRAVA

Trg Republike Srpske broj 8 u Banjaluci

 

Objavljuje:

 

JAVNI KONKURS

ZA PRIJEM PRIPRAVNIKA

 

           Poreska uprava Republike Srpske vrši prijem:

  • Jednog (1) pripravnika sa srednjom stručnom spremom (IV stepen stručne spreme), koji će pripravnički staž obavljati u Odsjeku za prijem i obradu poreskih prijava, u Područnoj jedinici Banjaluka, u Područnom centru Banjaluka;

 

     Opšti uslovi za prijem pripravnika:

-  da je državljanin RS ili BiH,

-  da je stariji od 18 godina,

-  da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

-  da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci  ili krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u organu državne uprave.

  

 Posebni uslovi za prijem pripravnika:

 

-  Završena ekonomska škola, upravna škola, tehnička škola, gimnazija ili druga srednja škola ekonomskog ili tehničkog smjera, IV stepen stručne spreme.

 

Pripravnik je lice koje nakon završene srednje škole, više škole ili prvog i drugog ciklusa studija na visokoškolskoj ustanovi, prvi put zasniva radni odnos u tom stepenu školske spreme, što kandidat pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću potvrđuje posebnom izjavom koja je u sastavu obrasca Prijave na javni konkurs (Tačka V).

Pripravnički staž za lica sa završenom srednjom stručnom spremom traje šest mjeseci, a računa se od dana zasnivanja radnog odnosa u svojstvu pripravnika.

Prijave na konkurs podnose se lično, ili putem pošte, na adresu: Poreska uprava - Trg Republike Srpske broj 8, Banja Luka, u roku od 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu „Glas Srpske".

Prijava se podnosi na obrascu „Prijava na javni konkurs", koji se može dobiti u Poreskoj upravi, a obrazac se nalazi i u prilogu Javnog konkursa koji je objavljen na  internet stranici Poreske uprave.

 

Kandidati su uz prijavu dužni dostaviti:

- kopiju svjedočanstva ili diplome o traženoj školskoj spremi.

Pozivaju se svi kandidati koji ispunjavaju uslove, odnosno kandidati čija prijava ne bude odbačena Zaključkom, da se odazovu na ulazni intervju koji će se održati dana:

17.11.2023. godine (petak) u 09:00 sati u prostorijama Poreske uprave Republike Srpske – Trg Republike Srpske broj 8 u Banjaluci.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove iz javnog konkursa i sastav konkursne komisije biće objavljeni na internet stranici Poreske uprave prije održavanja intervjua.

Intervju će se održati u prostorijama Poreske uprave Republike Srpske – Trg Republike Srpske broj 8 u Banjaluci.

Svi kandidati koji ispune uslov za ulazni intervju obavezni su donijeti ličnu kartu ili pasoš na uvid Konkursnoj komisiji – u protivnom neće moći pristupiti istom.

Izabrani kandidat je, prije stupanja na rad, dužan dostaviti sljedeću dokumentaciju (u orginalu ili ovjerene kopije):

- diplomu o završenoj školskoj spremi,

- uvjerenje o državljanstvu BiH ili RS,

- rodni list,

- ljekarsko uvjerenje,

- uvjerenje o neosuđivanosti i

- radnu knjižicu.

Izabrani kandidati dužni su da dostave navedene dokumente u roku od sedam dana nakon objavljivanja Liste uspješnih kandidata na internet stranici Poreske uprave i na oglasnoj tabli Poreske uprave.

   Ukoliko izabrani kandidat navedene dokumente ne dostavi u propisanom roku ili ako, na osnovu dostavljenih dokaza, Komisija utvrdi da kandidat ne ispunjava opšte i posebne uslove, pozvaće sljedećeg kandidata po broju osvojenih bodova sa Liste uspješnih kandidata da dostavi navedene dokumente.

                   Neblagovremene, nedopuštene, nerazumne i nepotpune prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju opšte i posebne uslove iz javnog konkursa, Poreska uprava odbacuje zaključkom.

       Poreska uprava će objaviti rezultate javne konkurencije na internet stranici Poreske uprave i na oglasnoj tabli Poreske uprave. Obavještenje i rješenje o izboru dostaviće se svim kandidatima koji su učestvovali na intervjuu.

***

JU POLjOPRIVREDNI INSTITUT REPUBLIKE SRPSKE

 BANjA LUKA

UL. KNjAZA MILOŠA 17

78000 BANjA LUKA

 

KONKURS

za prijem na radno mjesto

 

  1. Računovođa sa licencom ...................................... 1 izvršilac,

 

Za navedena radna mjesta traži se

 

OPŠTI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS:

1. da je državljanin BiH ili RS;

2. da je stariji od 18 godina;

3. da ima opštu zdravstvenu sposobnost;

4. da se protiv njega ne vodi krivični postupak;

5. da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje 6 mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova za rad u javnoj naučnoistračivačkoj ustanovi;

6. Da ne postoji sukob interesa u skladu sa Zakonom o ministarskim, vladinim i drugim  imenovanjima RS («Službeni glasnik RS», broj 25/03), Zakonom o sukobu interesa («Službeni glasnik RS», broj 34/03) i drugim zakonima i aktima.

 

Uz prijavu potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs, kandidat je dužan dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih uslova navedenih u konkursu, a to su:

  • izvod iz matične knjige rođenih,
  • uvjerenje o državljanstvu,
  • uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka,
  • ovjerenu izjavu za opšte uslove po tačkom 5. i 6.

 

POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS:

Pored dokumentacije kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa, potrebno je dostaviti i sledeću dokumentaciju na osnovu kojih se dokazuje ispunjenost posebnih uslova, a to su:

Radno mjesto pod brojem 1

  1. VSS – ekonomski smjer
  2. Dokaz o položenom ispitu za ovlaštenog računovođu - licenca

Svi potrebni dokumenti dostavljaju se u originalu ili ovjerenoj kopiji najkasnije do 16.10.2023. godine, a dostavljeni dokumenti neće biti vraćeni kandidatima.

Svi kandidati koji ispunjavaju opšte i posebne uslove iz javnog konkursa podliježu ulaznom intervjuu sa članovima izborne komisije.

Intervju će se održati u prostorijama Instituta u utorak 17.10.2023. godine u kancelariji broj 25 u 9:00 časova. Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ako se ne pojave na intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidat koji bude izabran dužan je prije početka rada dostaviti ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.

Prijave na konkurs sa dokazima o ispunjavanju opštih i posebnih uslova dostavljaju se lično ili putem pošte na adresu Instituta s naznakom :" PRIJAVA NA JAVNI KONKURS"

 

Neblagovreme i nepotpune prijave kandidata na javni konkurs komisija neće razmatrati.

***

JU Umjetnička  škola „Vlado Milošević" Banja Luka

 Jovana Dučića broj  23

78000 Banja Luka

 

raspisuje konkurs za prijem radnika:

 

NASTAVNI PREDMET :

 

1. PROFESOR ITALIJANSKOG JEZIKA – 5 časova - na određeno vrijeme do kraja školske 2023/2024 godine,

2. PROFESOR KLAVIRA – 1 izvršilac - puna norma na određeno vrijeme, do povratka radnika sa imenovane funkcije

3. PROFESOR VIOLINE  – 1 izvršilac - puna norma na određeno vrijeme, do povratka radnika sa trudničkog bolovanja, a najduže do kraja nastavne 2023/2024 godine

4. KOREPETITOR BALET I PRIPREMNI RAZRE – 17 časova – 1 izvršilac, na određeno vrijeme, do kraja nastavne 2023/2024 godine

5. PROFESOR SOLFEĐA - 1 izvršilac - puna norma na određeno vrijeme, do povratka radnika sa bolovanja, a najduže do kraja nastavne 2023/2024 godine

 

                        POTREBNI USLOVI ZA RADNIKE:

Pored opštih uslova utvrđenih zakonom o radu , kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove utvrđene Zakonom o srednjem i osnovnom obrazovanju i vaspitanju.

Kandidati  moraju imati završen odgovarajući fakultet.

U radni odnos se primaju lica sa radnim iskustvom,  a ukoliko se ne prijavi lice sa radnim iskustvom biće primljen kandidat bez radnog iskustva.

Uz prijavu se prilažu:

  • ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najviše ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određeđnoj oblasti ili ekvivalent, diploma  navedenog fakulteta ,
  • uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio  pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,
  • uvjerenje o položenom stručnom ispitu,
  •  uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,
  • izvod iz matične knjige  rođenih  ili ovjerena kopija lične karte,
  •  uvjerenje o državljanstvu RS ili BiH,
  • dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje  visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
  •  uvjerenje izdato od Zavoda o zapošljavanju  o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,
  • uvjerenje o radnom  stažu izdato  od  ranijeg poslodavca, ukoliko je raspisan konkurs  za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom,
  • uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  • uvjerenje opštinskog/gradskog organa  nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
  • uvjerenje opštinskog /gradskog organa  nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Potpisanu prijavu sa svim podacima (adresa, broj mobilnog telefon i drugo) i dokazima o ispunjavanju navedenih uslova dostaviti lično ili putem pošte na adresu : Javna ustanova Umjetnička  škola „Vlado Milošević" Banja Luka, ulica  Jovana Dučića broj  23.

Napomena: Testiranje i intervju kandidata koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se dana 20.10.2023. godine u 13,00 časova u prostorijama muzičke škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se kandidat ne pojave na testiranju ili intervju, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs. Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenta i te kopije neće biti vraćene kandidatima. Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa biće postavljen na oglasnoj tabli škole. Izabrani kandidat će naknadno, a prije zasnivanja radnog odnosa dostaviti ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje ne može biti starije od 6 mjeseci. Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje. Konkurs je otvoren  7 dana od dana objavljivanja. 

***

„GIZMO" DOO BANjA LUKA

Ul. Srpskih Pilota br.1

78000 Banja Luka

[email protected]

Raspisuje:

O G L A S

VOZAČ/DOSTAVLjAČ  ........................................................................................     1 IZVRŠILAC

-dostava robe, utovar i istovar robe

Uslovi rada:

-Položen vozački ispit B kategorije

-Poželjno radno iskustvo

Mjesto rada : Banja Luka

Rad na neodređeno vrijeme

Zainteresovani kandidati se mogu javiti na kontakt telefon 066/046-462

Oglas otvoren do 06.11.2023. godine.

***

Tvornica obuće BEMA d.o.o. Banja Luka

Vojvode Pere Krece  13

Telefon: 051 466 516, [email protected]

 

 

Objavljuje sljedeći

 

OGLAS

Za prijem u radni odnos :

 

  1. Radnici u proizvodnji obuće – 50 izvršilaca

 

Uslovi za zasnivanje radnog odnosa:

  1. Obućar ili bilo koje drugo zanimanje, kao i radnici bez zanimanja – osnovna škola
  2. Bez obzira na pol
  3. Do 50 godina starosti

Prijave se mogu podnijeti svakim radnim danom od 07.00 do 19.00 časova na portirnici Društva, ulica Vojvode Pere Krece 13 (zadnja stanica – okretište autobusa broj 13 u Obilićevu).

Oglas ostaje otvoren do popune radnih mjesta.

***

KAFE SLASTIČARNA „MEDENO" SP

Ul. Bulevar vojvode Stepe Stepanovića br.80

78000 Banja Luka

 

Raspisuje:

O G L A S

 

POSLASTIČAR(Ž)  ...................... .    2 IZVRŠIOCA

Uslovi rada:

-poslastičar/kuhar

-sa ili bez radnog iskustva

Mjesto rada: Banja Luka

Zainteresovani kandidati se mogu javiti na kontakt telefon 066/765-697.

Oglas otvoren do 25.10.2023 godine

***

JU Poljoprivredna škola Banjaluka

 Knjaza Miloša br. 9

78 000 Banjaluka

 

Raspisuje:

 

KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

  1. Nastavnik fizike, 1 izvršilac, nepuna nastavna norma (8 časova redovne nastave), na neodređeno vrijeme, lice sa radnim iskustvom;
  2. Nastavnik njemačkog jezika, 1 izvršilac, nepuna nastavna norma (16 časova redovne nastave), na određeno vrijeme do 31. 8. 2024. godine, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnom ispitu;
  3. Nastavnik stručno - teorijske nastave (za veterinarsku struku – dipl. veterinar), 1 izvršilac, puna nastavna norma, na određeno vrijeme do 31. 8. 2024. godine, lice sa radnim iskustvom i
  4. Računovođa, 1 izvršilac, puno radno vrijeme, na određeno vrijeme do 31.12. 2023. godine; lice sa radnim iskustvom i odgovarajućom licencom u skladu sa zakonom kojim se uređuje oblast računovodstva.

 

Pored opštih uslova potrebnih za zasnivanje radnog odnosa propisanih Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 1/16, 66/18, 91/21 – Odluka Ustavnog suda Republike Srpske  i 119/21) kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 41/18, 35/20, 92/20 i 55/23), Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 29/12, 80/14 i 83/15) i uslove propisane Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 24/19).

 

Kandidat je dužan priložiti sljedeću dokumentaciju (ovjerene fotokopije):

1. prijavu na konkurs, u kojoj se obavezno mora navesti kontakt telefon, adresa, kratka biografija i koja mora biti potpisana od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs,

2. diplomu o odgovarajućoj stručnoj spremi - završen prvi ciklus studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

3. uvjerenje o položenoj pedagoško - psihološkoj i didaktičko - metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško - psihološku i didaktičko - metodičku grupu predmeta,

4. uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi ( za radno mjesto pod brojem 2),

5. odgovarajuća licenca u skladu sa zakonom kojim se uređuje oblast računovodstva ( za radno mjesto po brojem 4),

6. dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

7. izvod iz matične knjige rođenih ili kopiju lične karte,

8. uvjerenje o državljanstvu,

9. uvjerenje suda da  protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, protiv polnog integriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, falsifikovanja javne isprave, nedozovoljena proizvodnja i prodaja opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga koje nije starije od  šest mjeseci,

10. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

11. uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, iz kojeg se jasno vidi: vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla. Ukoliko je kandidat radio sa nepunim radnim vremenom, to radno vrijeme potrebno je preračunati u puno radno vrijeme,

12. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko - invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno - otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

13. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko - invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno - otadžbinskog rata RS,, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

14. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko - invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno - otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 104. stav 7. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju - lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane navedenim zakonom, kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Prijem radnika u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 24/19).

 

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Sa kandidatima koji ispunjavaju uslove iz konkursa i koji uz prijavu na konkurs dostave svu traženu dokumentaciju, Komisija za prijem radnika obaviće intervju i testiranje dana 26. 10. 2023. godine u 10.00 časova u prostorijama Škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

 

Kandidat koji bude izabran dužan je prije zasnivanja radnog odnosa dostaviti ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove o opštoj sposobnosti za rad i o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima koje nije starije od šest mjeseci.

 

Škola će za kandidata koji bude izabran prije zasnivanja radnog odnosa pribaviti uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, protiv polnog integriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, falsifikovanja javne isprave, nedozovoljena proizvodnja i prodaja opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga i uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije dokumenata i škola ne vraća dostavljenu dokumentaciju kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama „Glas Srpske".

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom dostaviti zapečaćene u koverti lično na protokol u Sekretarijat škole ili poštom na adresu: JU Poljoprivredna škola Banjaluka, Knjaza Miloša br. 9, 78 000 Banjaluka sa naznakom „Prijava na konkurs".

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

***

JU OŠ „JOVAN DUČIĆ" ZALUŽANI

Nenada Kostića 7, Zalužani

Telefon: 051-389-382

 

donosi:

 

          ODLUKU

              O  IZMJENI DIJELA KONKURSA

                  za popunu upražnjenog radnog mjesta

 

  1. Mijenja se tačka 1. Javnog konkursa za popunu upražnjenog radnog mjesta u JU OŠ „Jovan Dučić" Zalužani pod brojem: 1146/23 od 2.10.2023. godine, a koji je objavljen u dnevnim novinama „Glas Srpske", dana 4.10.2023. godine, tako da sada glasi: „profesor/nastavnik osnova informatike i tehničkog obrazovanja, na određeno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, 22 časa redovne norme, 1 izvršilac.".
  2. Konkurs za tačku 1. ostaje otvoren osam (8) dana od dana javnog objavljivanja. Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati. Sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa, a koji su dostavili blagovremene i potpune prijave, obaviće se testiranje i intervju u prostorijama škole u Zlužanima dana 25.10.2023. godine u 11:00 časova. Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu tablu škole najkasnije tri dana prije održavanja testiranja i intervjua. Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se kandidat ne pojavi na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.
  3. Kandidati koji su dostavili prijave nisu u obavezi da dostave nove prijave.
  1. Preostali dio teksta Javnog konkursa za popunu upražnjenog radnog mjesta u JU OŠ „Jovan Dučić" Zalužani pod brojem: 1146/23 od 2.10.2023. godine ostaje neizmijenjen.

***

JU OŠ „ ZMAJ JOVA JOVANOVIĆ" BANjA LUKA

Branka Zagorca 1

Tel. 051/431-770

 

 

Raspisuje:

 

J A V N I   K O N K U R S

za popunu upražnjeih radnih mjesta

 

1. Voditelj produženog boravka na određeno radno vrijeme do povratka radnika s bolovanja, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,  - 2  izvršioca; 

2. Nastavnik ruskog jezika na određeno radno vrijeme do 31.08.2024.sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu.

 

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu (''Službeni glasnik Republike Srpske'', broj: 1/16, 66/18, 91/21 i 119/21) kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove predviđene članom 54. 114. i 198. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22), uslove predviđene Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem  u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske'', broj: 74/23).

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

  1. da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;( da nije starije od 6 mjeseci)
  2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte;
  3. da je radno sposoban, a to se dokazuje uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, izdatim od strane sertifikovane zdravstvene ustanove koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;
  4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi, te za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje uvjerenjem o nesuđivanosti koje za izabranog kandidata Ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa;
  5. Uvjerenje da se kandidat ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksulne zloupotrebe i iskorištavanja djece koje za izabranog kandidata Ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa;
  6. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem koje dostavlja kandidat.( da nije starije od 6 mjeseci).
  7. Uz potpisanu prijavu (sa kratkom biografijom, adresom i kontakt telefonom) i naznakom za koje radno mjesto kandidat konkuriše potrebno je dostaviti i sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 114. i 127. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22) i Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem  u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske'', broj: 74/23):

Diploma o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti.

    • Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;
    • Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan  vaspitno-obrazovni rad;
    • Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se uređuje oblast polaganja stručnog ispita u osnovnoj školi;
    • Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena. (U izuzetnim slučejevima, ukoliko kandidat ne može pribaviti navedeni dokument prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa).
    • Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme;
    • Uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca; ( Izuzetno ukoliko kandidat ne može pribaviti navedeni dokument dostavlja kopiju radne knjižice).
    • Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulih boraca;
    • Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;
    • Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nedležnog za boračko invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca;          

Pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci kao i oni koji su stekli radni staž u školi van nastavnog procesa, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom, a u skladu sa članom  114. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ( Sl.glasnik RS br. 81/22). 

                   Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su  ispunjavala uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme iz člana 198. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22).

      Sa kandidatima koji su dostavili blagovremene i potpune prijave, odnosno sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa, dana 24.10.2023. u 10,00 časova u prostorijama škole obaviće se testiranje i intervju.

     Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa škola će postaviti na oglasnu tablu škole i internet,  najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ako se ne pojave na intervju, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

       Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

       Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na javni konkurs, komisija neće razmatrati.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana javnog objavljivanja.

      Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se lično ili poštom slati na adresu: Javna ustanova Osnovna škola ''Zmaj Jova Jovanović'', 78000 Banja Luka, ul. Branka Zagorca br. 1 sa naznakom "Za konkurs".

***

JU Elektrotehnička škola ''Nikola Tesla'' Banja Luka

Jevrejska 48

78000 Banjaluka

Raspisuje:

KONKURS

za prijem u radni odnos na radno mjesto

 

  1. Profesor STN, na određeno vrijeme, do povratka radnika sa bolovanja, 1 izvršilac, nepuna norma,  5 časova nastave, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom

Nastavni predmeti:  Računarske mreže (3 časa), Baze podataka (2 časa)

  1. Profesor srpskog jezika, na određeno vrijeme, do povratka radnika sa bolovanja, 1 izvršilac, nepuna norma, 12 časova nastave, pripravnik

                                                                                                                                                       

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu (''Službeni glasnik Republike Srpske'' , broj 1/16, 66/08, 91/21, 119/21) kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove navedene u članu 104. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju (''Službeni glasnik Republike Srpske broj, 41/18, 35/20, 92/20, 55/23) i da imaju:

-        Stručnu spremu propisanu Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama (''Službeni glasnik Republike Srpske'', broj 29/12, 80/14 i 83/15).

Kandidat treba da ispunjava i druge posebne uslove propisane navedenim Pravilnikom.

Prijem radnika u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 24/19).

Kandidati  su dužni   dostaviti sledeću dokumetaciju:

1.       prijavu  na konkurs, koja mora biti potpisana od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs i  u kojoj se obavezno mora navesti adresa, kontakt telefon  i kratka biografija kandidata kao i koja dokumenta uz prijavu prilažu;

2.       diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje;

3.       uvjerenje da   protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti protiv polnog integriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, falsifikovanje javne isprave, nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.

4.       dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

5.       izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu kopiju lične karte;

6.       uvjerenje o državljanstvu RS ili BiH;

7.       uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji  nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;

8.  uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj
grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija
nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

9.       uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi ili uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita (uvjerenje nisu dužni priložiti kandidati koji konkurišu na radno mjesto pod tačkom 2. konkursa)

10.     uvjerenje o  radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca iz kojeg se jasno vidi vrsta posla, stepen  stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla. Ukoliko je kandidat radio sa nepunim radnim vremenom, to radno vrijeme potrebno je preračunati u puno radno vrijeme

11.     uvjerenje opštinskog /gradskog organa uprave nadležnog za boračko invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz  kategorije porodice poginulog borca;

12.     uvjerenje opštinskog /gradskog organa uprave nadležnog za boračko invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

13.     uvjerenje opštinskog /gradskog organa uprave nadležnog za boračko invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Pravo učešća na konkursu  imaju i lica iz člana 104. stav 7. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju-lica koja imaju najmanje 12 mjeseci radnog staža u struci van škole, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane navedenim zakonom, kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju (Službeni glasnik RS, broj 41/18, 35/20, 92/20, 55/23)  ispunjavali uslove u pogledu  profila i zvanja nastavnika.

 

Kandidat koji bude izabran dužan je prije zasnivanja radnog odnosa dostaviti ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove o opštoj sposobnosti za rad i o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa  učenicima koje nije starije od 6 mjeseci.

Škola će za kandidata koji bude izabran prije zasnivanja radnog odnosa pribaviti uvjerenje o neosuđivanosti i uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji dostave blagovremene i potpune prijave odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se dana  26.10.2023.. (četvrtak) u 9  časova u prostorijama Škole. Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa objaviti na oglasnoj tabli škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i  intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervju, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Konkurs je otvoren osam dana od dana objavljivanja u dnevnom listu ''Glas Srpske''.

Neblagovremene i nepotpune prijave se neće razmatrati.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti lično zapečaćene na protokol u Sekretarijat škole ili poštom na adresu škole Jevrejska 48, Banjaluka, sa naznakom  „Za Komisiju za izbor kandidata" uz obaveznu naznaku rednog broja radnog mjesta na koje se kandidat prijavljuje.

***

JU OŠ „ MILAN RAKIĆ" BANjA LUKA

Karanovac  bb

Tel. 051/ 427-129

 

 

raspisuje:

J A V N I   K O N K U R S

 za popunu  radnog mjesta

 

  1. Profesor/nastavnik biologije– nepuna norma, 20 časova, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,  na određeno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja – 1 izvršilac,

 

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu ( Službeni glasnik Republike Srpske  broj: 1/16 , 66/18, 91/21- Odluka Ustavnog suda Republike Srpske i 119/21) kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 114. i 198. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ( Sl.glasnik RS br. 81/22 ) i  Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ( Sl.glasnik RS br. 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15). Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa  Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i način bodovanja kandidata u osnovnoj školi ( Službeni glasnik RS broj: 74/23).

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na konkurs su:

  1. da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;( da nije starije od 6 mjeseci)
  2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte;
  3. da je radno sposoban, a to se dokazuje uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, izdatim od strane certifikovane zdravstvene ustanove koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;
  4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi te za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje uvjerenjem o neusuđivanosti koje za izabranog kandidata Ustanova pribavlja službenim putem a prije zasnivanja radnog odnosa;
  5. Uvjerenje da se kandidat ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksulane zloupotrebe i iskorištavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksulane zloupotrebe i iskorištavanja djece koje za izabranog kandidata Ustanova pribavlja službenim putem a prije zasnivanja radnog odnosa;
  6. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem koje dostavlja kandidat.( da nije starije od 6 mjeseci).

Uvjerenja iz tačaka 4.i 5. škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uz potpisanu prijavu (sa kratkom biografijom, adresom i kontakt telefonom) i naznakom za koje radno mjesto kandidat konkuriše ( kandidat ima pravo konkursa na oba radna mjesta) potrebno je dostaviti  dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 114. i 127. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ( Sl.glasnik RS.br.81/22) i Pravilnika o proceduri i kriterijumima  za prijem u radni odnosi načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi ( Službeni glasnik Republike Srpske  broj: 74/23):

  1.  Ovjerena foto-kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečene nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;
  2.  Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;
  3.  Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu;
  4.  Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi;
  5.  Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena; (U izuzetnim slučejevima, ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti navedeni dokument prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa).
  6. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;
  7.  Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca; (Izuzetno ukoliko kandidat ne može pribaviti navedeni dokument dostavlja kopiju radne knjižice).
  8.  Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulih boraca;
  9.  Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;
  10. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nedležnog za boračko invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca;

Pravo učešća na konkursu imaju i kandidati koji su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci kao i oni koji su stekli radni staž u školi van nastavnog procesa, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ( Sl.glasnik RS br. 81/22).

Pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ( Službeni glasnik Republike Srpske  broj: 81/22) , ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme u skladu sa članom 198. Zakona.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima. Kandidati trebaju u prijavi naglasiti da li konkurišu za oba radna mjesta ili jedno.

 

Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata neće se razmatrati.

 

Testiranje i intervju će se obaviti dana 25.10.2023. godine (srijeda) sa početkom u 12:00 časova u prostorijama Centralne škole u Karanovcu, sa kandidatima koji su dostavili potpune  i blagovremene  prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa škola će postaviti na oglasnu tablu škole i na internet stranici škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ako se ne pojave na intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „ Glas Srpske".

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se lično ili poštom na  adresu škole: Javna ustanova Osnovna škola „ Milan Rakić" Karanovac, Banja Luka, Karanovac  bb, 78000 Banja  Luka, sa naznakom „ ZA KONKURS ".

***

„BERLIJETA" DOO PJ AMC BANjA LUKA

Ul. Ivana Gorana Kovačića br.203B

78000 Banja Luka

Raspisuje:

O G L A S

 

TRGOVAC AUTOMOBILA ............................................    2 IZVRŠIOCA

Uslovi rada:

-srednja stručna sprema

-poželjno poznavanje engleskog ili njemačkog jezika

-poželjan pripravnik ali nije neophodan

-vozačka kategorija B

-rad na računaru

Mjesto rada: Banja Luka

Zainteresovani kandidati mogu poslati svoju biografiju na mail: infosuzuki.banjalukaŽberlijeta.ba

Oglas otvoren do 25.10.2023. godine.

***

JU OŠ  ,,Vasa Čubrilović" GRADIŠKA

Mihajla Pupina 10

tel.:051/813 – 313

 

 

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta

 

  • tehničkog obrazovanja- profesor tehničkog obrazovanja, nepuna norma (10 časova), na određeno vrijeme do 31.08.2024. godine, sa položenim stručnim ispitom- 1 izvršilac.
  • engleskog jezika- profesor engleskog jezika, nepuna norma (18 časova), na određeno vrijeme, lice sa iskustvom do 11.09.2024. godine- 1 izvršilac
  • u posebnom odjeljenju- profesor specijalne edukacije i rehabilitacije, puna norma, lice sa iskustvom i položenim stručnim ispitom do povratka radnika sa porodiljskog bolovanja- 1 izvršilac
  • produženog boravka- profesor razredne nastave, puna norma, na određeno vrijeme, lice sa iskustvom do 31.08.2024. godine- 5 izvršilaca
  • produženog boravka- profesor razredne nastave, puna norma, na neodređeno vrijeme, sa položenim stručnim ispitom- 2 izvršioca.

 

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na konkurs su

prema članu 5. Pravilnika :


1. Da je državljanim RS ili BiH , što dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,
2. Da je punoljetan, što dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,
3. Da je radno sposoban, što dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog    izbora po konkursu a prije zasnivanja radnog odnosa,
4. Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva  ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i    drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,zloupotreba opojnih sredstava;

5. Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažmo osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,

6. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta,  polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

  Uvjerenje iz stava 1. t.4) i t.5 ovog člana za izabranog kandidata škola će pribaviti  službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Posebni uslovi :

  1. za nastavnika pod rednim brojem 1.- da ima završen prvi ciklus odgovarajućeg studijskog programa i zvanje profesor tehničkog obrazovanja , odnosno visoku stručnu spremu, položen stručni nakon sticanja stručne spreme i traženog zvanja u vaspitno –obrazovnom radu.
  2. Za nastavnika pod rednim brojem 2.- da ima završen prvi ciklus odgovarajućeg studijskog programa, zvanje profesor engleskog jezika, , odnosno visoku stručnu spremu i radno iskustvo nakon sticanja stručne spreme i traženog zvanja u vaspitno-obrazovnom radu
  3. Za nastavnika pod rednim brojem 3.- da ima završen prvi ciklus odgovarajućeg studijskog programa i zvanje profesor specijalne edukacije i rehabilitacije ili ekvivalent , odnosno visoku stručnu spremu, položen stručni ispit i radno iskustvo nakon sticanja stručne spreme i traženog zvanja u vaspitno –obrazovnom radu.
  4. Za voditelja u produženom boravku pod rednim brojem 4.- da ima završen prvi ciklus odgovarajućeg studijskog programa i zvanje profesor razredne nastave, odnosno visoku stručnu spremu, i radno iskustvo nakon sticanja stručne spreme i traženog zvanja u vaspitno-obrazovnom radu.
  5. Za voditelja u produženom boravku pod rednim brojem 5.- da ima završen prvi ciklus odgovarajućeg studijskog programa i zvanje profesor razredne nastave, odnosno visoku stručnu spremu i položen stručni ispit nakon sticanja stručne spreme i traženog zvanja u vaspitno –obrazovnom radu.

 

   Uz potpisanu prijavu na konkurs (sa kratkom biografijom i kontakt telefonom) i dokumentacijom kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova, potrebno je dostaviti:
1.       Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,  odnosno diplomu stečenu       nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovrajućoj oblasti;

2.       Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje izdato od strane visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena koje je kandidat ostvario tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

3.                Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta za kandidate            koji nisu u toku studija imali istu grupu predmeta.

4.           Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno-obrazovni rad.

 

   5.  Uvjerenje da se kandidat oslobađa polaganja stručnom ispitu ili kao da je položio razliku dijelu    i       ispita u skladu sa propisima.

  •        Uvjerenje ili potvrdu od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zposlenje;


7.          Uvjerenje o radnom stažu izdato od strane ranijeg poslodavca, koje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenom radnog staža po vrstama posla;
8.       Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o         utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se     radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;
9.       Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o         utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o     kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

10.       Uvjerenje opštinsko-gradskog organa za zaštitu o utvrđenom statusu borca odbrambeno-otadžbinskog   rata RS

Pravo učešća na konkurs imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju uslove propisane Zakonom, kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja Zakona na snagu, ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće biti razmatrane kao ni prijave kandidata koji se ne odazovu na intervju i test.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata (ne starije od 6 mjeseci) i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Lista kandidata koji ispunjavaju uslove tražene konkursom biće objavljena na oglasnoj tabli škole.

Testiranje i intervju sa kandidatima biće obavljen 25.10.2023.  godine sa početkom u 17:00  časova u prostorijama  škole. Kandidati se neće pozivati posebno na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranje ili intervju, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren osam dana od dana objavljivanja.

 

Prijave sa dokumentacijom dostavljaju se na adresu škole.

***

JU OMŠ „BRANKO SMILjANIĆ" Gradiška

M.STOJANOVIĆA BB

GRADIŠKA  78400

 

 

JAVNI KONKURS

 

Za popunu upražnjenih radnih mjesta:

  1. Nastavnik klarineta- 12 časova nastave- 1 izvršilac sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom na određeno radno vrijeme do 21.06.2024. godine,
  2. Nastavnik violončela- 12 časova nastave- 1 izvršilac sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom na određeno radno vrijeme do 21.06.2024. godine,
  3. Nastavnik flaute- 12 časova nastave- 1 izvršilac sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom na određeno radno vrijeme do 29.12.2023. godine
  4. Nastavnik klavira-14 časova nastave- 1 izvršilac sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom na određeno radno vrijeme do 21.06.2024. godine (područno odjeljenje Kozarska Dubica),
  5. Nastavnik klavira i korepeticije-14 časova nastave- 1 izvršilac sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom na određeno radno vrijeme do 21.06.2024. godine,
  6. Nastavnik klavira-16 časova nastave- 1 izvršilac sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom na određeno radno vrijeme do 21.06.2024. godine,
  7. Nastavnik violine- 12 časova nastave- 1 izvršilac sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom na određeno radno vrijeme do 21.06.2024. godine (područno odjeljenje Kozarska Dubica),
  8. Nastavnik violine- 12 časova nastave- 1 izvršilac, pripravnik, na određeno radno vrijeme do 21.06.2024. godine,
  9. Nastavnik violine- 24 časa nastave- 1 izvršilac, pripravnik, na određeno radno vrijeme do 21.06.2024. godine,
  10. Nastavnik violine- 12 časova nastave- 1 izvršilac, pripravnik, na određeno radno vrijeme do 21.06.2024. godine.

 

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Pored opštih uslova koji su propisani Zakonom o radu („Službeni Glasnik Republike Srpske" broj: 1/16, 66/18 i 119/21), kandidati treba da ispunjavaju i uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni Glasnik Republike Srpske" broj: 81/22), Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni Glasnik Republike Srpske" broj: 77/09, 86/10, 25/14, 76/15), kao i Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni Glasnik Republike Srpske" broj: 74/23).

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik RS" br.81/22 ) ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

 

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

1) da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2) da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,

3) da je radno sposoban,  a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi, te za krivična djela  učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to  se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti,

5) uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,

6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uvjerenja pod brojem 4. i 5. za izabrane kandidate škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uz potpisanu prijavu na konkurs od strane kandidata ( sa naznačenom adresom  prebivališta i brojem telefona) i dokumentacije kojom se dokazuje ispunjavanje opštih uslova, kandidati su dužni dostaviti i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjavanje posebnih uslova i na osnovu koje se vrši bodovanje:

 

1) ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj

    je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent;

2)svjedočanstva i diplomu o završnom radu, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom školovanja za nastavnike u umjetničkoj školi-smjer baletsko vaspitanje i obrazovanje, za one predmete za koje je predviđeno najmanje srednje obrazovanje,

3) uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičkoj-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta.

4) uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno-obrazovni rad, odnosno stručnom ispitu za ostale radnike sa završenim visokim obrazovanjem za radna mjesta u kojima se prima lice sa radnim isksutvom i položenim stručnim ispitom,

5) uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se uređuje oblast polaganja stručnog ispita u osnovnoj školi,

6) dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje   visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

7) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji   nezaposlenih lica, a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme,

8)uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca za radna mjesta u kojima se traži lice sa radnim iskustvom,

9) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

10) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

11) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinkog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

 

Ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti dokument pod tačkom 6), prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa.

Ukoliko kandidat ne može dostaviti uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca, dostavlja kopiju radne knjižice.

 

Kandidati su dužni  dostaviti originalne dokumente ili ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije i dokumenti se ne vraćaju kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske" a neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje.

 Kandidati koji ispunjavaju uslove utvrđene ovim konkursom dužni su pristupiti intervjuu i testiranju koji će se sa kandidatima obaviti Komisija za izbor.

 Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave će se održati dana 25.10.2023. godine u 10 časova  u prostorijama Crvenog krsta.

Škola će listu kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole, najkasnije tri dana prije zakaznog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Škola će sve kandidate obavjestiti pismenim putem o ishodu konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti lično ili poslati poštom na adresu škole:

 JU OMŠ „BRANKO SMILjANIĆ"

GRADIŠKA  78400

M.STOJANOVIĆA BB

Sa naznakom –PRIJAVA NA KONKURS.

***

JU OŠ "Petar Kočić" Gradiška

Banjalučki put 108
Nova Topola,Gradiška



K O N K U R S
  za popunu upražnjenog radnog mjesta

  1. Nastavnik razredne nastave– puna norma , 1 izvršilac sa položenim stručnim ispitom, rad na određeno vrijeme u kombinovanom odjeljenju u Gornjim Karajzovcima , do povratka radnika sa bolovanja
  2. Nastavnik fizike – puna norma , 1 izvršilac sa položenim stručnim ispitom, rad na neodređeno vrijeme,
  3. Nastavnik srpskog jezika -puna norma,1 izvršilac, pripravnik, rad na neodređeno vrijeme

 

Opšti uslovi radnog mjesta
Opšti uslovi propisani su  Zakonom o radu („Službeni glasnik RS" broj 1/16, 66/18, 91/21- odluka US i 119/21).
Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja  na javni konkurs su:
1. da je  državljanin RS ili BiH, a to dokazuje uvjerenjem o državljanstvu
2. da je punoljetan, a to dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom fotokopijom lične karte,
3. da je radno sposoban, a to dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa i
4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,
5. uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,
6. uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,
   Uvjerenja iz tačke 4. i 5.  za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Pored opštih uslova kandidati treba da ispunjavaju posebne uslove predviđene članom 114. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik RS" br. 81/22), i  uslove predviđene Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik RS" broj 74/23).
Posebni uslovi radnog mjesta
Uz prijavu potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs, pored dokumentacije kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa, potrebno je dostaviti i sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 127. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22), člana 9. Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi (’‘Službeni glasnik Republike Srpske’‘, broj: 74/23):
-    Ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, odnosno diplomu nakon završenih integrisanih akademskih studija u određenoj oblasti
-    Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
-    Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku  i didaktičko-metodičku grupu predmeta
-    Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno-obrazovni rad (za lica sa iskustvom),
-    Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,
-    Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme,
-    Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom. Uvjerenje treba da sadrži podatke iz kojih se vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla.
-    Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
-     Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

-    Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno - otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22) ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.
Izuzetno, pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik RS" br. 81/22).
Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se u  petak  20.10.2023. godine sa početkom u 11,30 časova u prostorijama  centralne škole u ulici Banjalučki put 108,Nova Topola.
Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.
Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju. Kandidati koji se ne pojave na testiranju i intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.
Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima. Mole se kandidati da u prijavi tačno navedu koja dokumenta dostavljaju.
Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske".
Prijave sa potrebnom  dokumentacijom slati poštom ili dostaviti lično na adresu škole: Javna ustanova Osnovna škola „Petar Kočić" Nova Topola, Banjalučki put br.108, 78418 Nova Topola, sa naznakom „ZA KONKURS".
Nepotpuna, neovjerena, zastarjela i neblagovremeno dostavljena dokumentacija neće se uzeti u razmatranje.

***

JU Oš „Kozarska djeca" Gradiška

Srpski bedem 95/17

78400 Gradiška

 

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

1.Voditelj produženog boravka –1 izvršilac, sa iskustvom, na određeno vrijeme do 31.8.2024.,puno radno vrijeme;

2.Voditelj produženog boravka –1 izvršilac, sa iskustvom, na određeno vrijeme do 30.6.2024. 50 % od punog radnog vremena;

3.Nastavnik osnova informatike-1 izvršilac,pripravnik, na određeno vrijeme do     31.8.2024.godine ,33.33 % od punog radnog vremena;

4.Nastavnik muzičke kulture -1 izvršilac,pripravnik, na neodređeno vrijeme,91,67 % od punog radnog vremena i

5.Nastavnik razredne nastave- 1 izvršilac,pripravnik,na određeno vrijeme do 31.8.2024. godine, puno radno vrijeme.

 

 Opšti uslovi za prijem u radni odnos:

1.Da je državljanin RS i B i H

2.Da je stariji od 18 godina

3.Da je radno sposoban

4.Da nije pravosnažnom presudom osuđivan za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi,te za krivična djela učinjena protiv: službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava,polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem

5.Da se ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece i

6.Da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava,polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem

Posebni uslovi :

         1.    Voditelj produženog boravka - Završen prvi ciklus  studijskog programa i ostvarenih najmanje 180 ECTS bodova u trajanju od najmanje tri godine i stručno zvanje profesor   razredne nastave, odnosno visoka  stručna sprema i položen stručni ispit  za rad u vaspitno-obrazovnom  procesu.

  2.Voditelj produženog boravka -  Završen prvi ciklus  studijskog programa i ostvarenih

najmanje 180 ECTS bodova u trajanju od najmanje tri godine i stručno zvanje profesor   razredne nastave   odnosno visoka  stručna sprema i položen stručni ispit  za rad u vaspitno-obrazovnom  procesu ili završen ciklus studijskog programa pedagogije  u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivlent,stručno zvanje diplomirani pedagog ili završen prvi ciklus studijskog programa pedagogije u trajanju od tri godine i ostvarenih najmanje 180 ECTS bodova uz završen drugi ciklus istog studija sa ukupno 300 ECTS bodova i položen stručni ispit  za rad u vaspitno-obrazovnom  procesu.

          3.Nastavnik osnova informatike - Završen prvi ciklus  studijskog programa i ostvarenih  najmanje 180 ECTS bodova ili ekvivalent, u trajanju od najmanje tri godine i stručno zvanje profesor informatike , odnosno visoka  stručna sprema.

           4.Nastavnik muzičke kulture - Završen prvi ciklus  studijskog programa i ostvarenih

 najmanje 180 ECTS bodova ili ekvivalent, u trajanju od najmanje tri godine i stručno zvanje profesor   muzičke kulture ili drugo zvanje propisano članom 3. tačka k) Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika , stručnih saradnika i vaspitača  , odnosno visoka  stručna sprema sa položenom pedagoško-psihološkom i didaktičko-metodičkom grupom predmeta.

            5.Nastavnik razredne nastave- Završen prvi ciklus  studijskog programa i ostvarenih najmanje 180 ECTS bodova u trajanju od najmanje tri godine i stručno zvanje profesor   razredne nastave, odnosno visoka  stručna sprema.

 

       Smatraće se da ispunjavaju uslove i kandidati koji su po ranije  važećim  propisima ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme .

 

      Uz svojeručno potpisanu prijavu na konkurs ,pored adrese i broja telefona, kandidati su dužni dostaviti ovjerene fotokopije (koje neće biti vraćane)sljedećih dokumenata:

    1.   Uvjerenje o državljanstvu koje nije starije od 6 mjeseci;

 2.    Izvod iz matične knjige rođenih sa neograničenim rokom važenja ili ovjerena kopija važeće lične karte ne starija od 6 mjeseci ;

            3. Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti izdato od certifikovane zdravstvene ustanove koje nije starije od 6 mjeseci i koje  dostavlja samo izabrani kandidat prije zasnivanja radnog odnosa;

             4.  Uvjerenje da kandidat nije pravosnažno osuđivan (opšti uslovi ,tačka 4.) i uvjerenje o podacima iz Posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece(opšti uslovi tačka 5.) ,pribaviće škola za kandidata koji bude izabran putem javnog konkursa,a prije zasnivanja radnog odnosa, ukoliko je kandidat rođen na teritoriji RS ili u inostranstvu. Ukoliko je izabrani kandidat rođen na teritoriji Federacije BiH, uvjerenje o neosuđivanosti pribaviće kandidat , a prije zasnivanja radnog odnosa;

               5.  Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv  dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti,polnog integriteta, zlostavljanja djeteta , polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem ne starije od 6 mjeseci;

               6.   Diploma o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,odnosno diploma stečena nakon završenih  integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;

               7. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena( izuzetno,ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti navedene dokumente  prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa);

               8. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio navedene grupe predmeta;

               9.  Uvjerenje o položenom stručnom ispitu- za radna mjesta pod rednim brojem 1. i 2.

               10.  Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se uređuje oblast polaganja stručnog ispita u osnovnoj školi( ukoliko je to slučaj samo za radna mjesta pod rednim brojem 1. i 2.);

               11.   Uvjerenje izdato od strane Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica ,a nakon sticanja tražene stručne spreme(računa se ukupno vrijeme čekanja na posao u stručnoj spremi i profilu traženim konkursom);

         12. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, koje treba da sadrži podatke

o vrsti posla, stepenu stručne spreme i dužini ostvarenog radnog staža po vrstama posla(za radna mjesta pod rednim brojem 1. i 2. – izuzetno,ukoliko kandidat ne može dostaviti uvjerenje dostavlja ovjerenu kopiju radne knjižice);

         13. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku

 zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

               14. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku

 zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca;

               15. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku

zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.         

Neblagovremene i nepotpune prijave neće biti razmatrane,a smatraće se da je kandidat odustao od  prijave ukoliko se  ne odazove na test ili intervju.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa biće objavljen na oglasnoj tabli i internet stranici škole dana 20.10.2023. do  17.00 časova.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa  biće obavljeni  u utorak   24.10.2023. godine sa početkom u 11.00 časova u prostorijama  škole.Kandidati se neće pozivati posebno na testiranje i intervju , a ukoliko ne pristupe istom  u zakazano vrijeme, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Konkurs  ostaje otvoren osam dana od dana objavljivanja.

Prijave sa dokumentacijom dostavljaju se na adresu škole.

***

JU OŠ „Holandija" Slatina

Nikolaja Velimirovića  9

Slatina 78253;

Tel: direktor: 051/587-155,  pedagog-psiholog: 051/587-157;

sekretar-računovođa: 051/587-156; faks: 051/587-156;

e-mail: [email protected]; www.osholandija.com

 

 

raspisuje:

 

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

  1. Profesor/nastavnik razredne nastave u područnom odjeljenju u Drugovićima, na puno radno vrijeme,                           jedan izvršilac, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme, do povratka radnika sa porodiljskog odsustva;
  2. Voditelj u produženom boravku, na nepuno radno vrijeme (83,40 %)                   jedan izvršilac, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme, do kraja školaske 2023/24. godine;
  3. Profesor/nastavnik informatike, na nepuno radno vrijeme (20,83 %)            jedan izvršilac, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme, do kraja školaske 2023/24. godine.

Kandidati koji se prijavljuju na konkurs moraju da ispunjavaju oššte uslove propisane  Zakonom o radu Republike Srpske ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 1/16, 66/18,  91/21 – Odluka Ustavnog suda Republike Srpske i 119/21), kao i posebne uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 81/22) i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15). Pravo učešće na konkursu imaju i lica iz člana 114. stav (5) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 81/22).

 

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na javni konkurs jesu:

  1. da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,
  2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,
  3. da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, izdatim od strane certifikovane zdravstvene ustanove, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani  kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,
  4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi, te za krivična djela učinjena protiv: službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,
  5. da se ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djeteta, a to se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djeteta u skladu sa propisima kojima je uređena obast vođenja Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djeteta, koje za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,
  6. da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uvjerenja iz tačke 4. i 5. za izabranog kandidata Škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Uz prijavu (potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs sa adresom stanovanja i brojem telefona) potrebno je dostaviti dokumentaciju  na osnovu koje će se vršiti bodovanje po kriterijumu utvrđenom Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijema u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj  školi („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 74/23) i  to:

  1. Ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog  programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti.
  2. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta.
  3. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno-obrazovni rad.
  4. Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi.
  5. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena  tokom studiranja, ako u diplomi ne postoji podatak o prosjeku ocjena.
  6. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nazaposlenih lica, nakon sticanja traženog zvanja.
  7. Uvjerenje o radnom stažu  izdato od ranijeg poslodavca.
  8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđivanju statusa člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca.
  9. Uvjerenje opštinskog/gradskog  organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđivanju statusa ratnog vojnog invalida  Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.
  10. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđivanju statusa borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

U izuzetnim slučajevima, ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti dokument iz tačke 5, prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa. Izuzetno od tačke 7, ukoliko kandidat ne može dostaviti uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca, dostavlja kopiju radne knjižice.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene.

Sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se testiranje i intervju predviđeni Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 74/23), i Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 81/22), dana 24. 10. 2023. godine u  9,00  časova u prostorijama JU Osnovne škole „Holandija" u Slatini.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu Škole najkasnije tri dana prije testiranja. Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje. Kandidati koji se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Prijave sa dokumentacijom i kontakt telefonom dostaviti poštom na adresu škole                                                       /JU Osnovna škola „Holandija"  Slatina, ulica Nikolaja Velimirovića broj  9,  78253 Slatina/. Konkurs je otvoren osam dana od dana objavljivanja.     

***

Technics Programme Engineering d.o.o.

(TPE d. o.o) 

Mahovljani bb

78250 Laktaši

  OGLAS ZA POSAO

 

naziv radnog mjesta: administrativni radnik

 

potreban broj radnika: 1 (jedan)

 

mjesto rada: Mahovljani, Laktaši

 

opis poslova:

  1. komunikacija sa komitentima iz Austrije i Njemačke
  2. obrada narudžbi kupaca
  3. kreiranje ponuda za kupce
  4. vođenje knjigovodstvenih evidencija
  5. obavljanje i drugih administrativnih poslova, po nalogu nadređenog

 

potrebne kvalifikacije: aktivno poznavanje njemačkog jezika u govoru i pismu, minimum SSS, radno iskustvo u trajanju od 1 (jedne) godine, odgovornost prema poslu

 

biografiju dostaviti na: [email protected]

***

JU OŠ „Desanka Maksimović" Trn

Dositejeva 34

tel.: 051 508 070,

e-mail: [email protected]

 

 

raspisuje:

 

K O N K U R S

za radna mjesta

 

  1. Profesor/nastavnik  razredne nastave, 1 izvršilac, puna norma,  na određeno vrijeme, do povratka radnika sa porodiljskog bolovanja, lica sa iskustvom – položen stručni ispit u PO Glamočani,
  2. Profesor/nastavnik razredne nastave, 1 izvršilac, puna norma, na određeno vrijeme, do povratka radnika sa porodiljskog bolovanja, lice sa iskustvom –položen stručni ispit, u Centrlanoj školi.

 

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu, kandidati treba da ispunjavaju uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  član 114. stav 1.i 5. (Službeni glasnik Republike Srpske,,, 81/22) i Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15).

Prijem u radni odnos izvršiće se  u skladu sa članom 127. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 81/22), Pravilnikom  o proceduri prijema, kriterijumima za prijem  u radni odnos i načinu bodovanja kandidata  u osnovnoj školi (,,Službeni glasnik Republike Srpske,,, broj 74/23).

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na konkurs su:

  1. da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;
  2. da je punoljetan,a to se dokazuje  izvodom iz mk rođenih ili kopijom lične karte;
  3. da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, izdatim od  strane certifikovane zdravsetvene ustanove, koje ne može biti stariuje od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog donosa;
  4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela  koja ga čine nedostaojnim za rad u školi, te za krivična djela učinjena protiv: službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredtava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa;
  5. da se ne vodi u Registru lica  pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem o podacima iz  posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast  vođenja Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa;
  6. uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv   službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uz potpisanu prijau i dokumentaciju iz člana 5. Pravilnika potrebno je dostaviti i dokumentaciju   na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim Pravilnikom:

  1.  Diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ,odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,
  2. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,
  3. Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
  4. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan  vaspitno-obrazovni rad ,
  5. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca ,
  6. Uvjerenje  da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,
  7. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja odgovarajuće stručmne spreme,
  8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana  porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca,
  10.     Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave  nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o    utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije  ratnog vojnog invalida.

 

U izuzetnim slučajevima, ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti dokument iz tačke 3, prosječna ocjena može se dokazati i kopijom indeksa.

Ukoliko kandidat ne može dostaviti uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca (stav 5), dostavlja kopiju radne knjižice.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopiije im se neće vraćati.

U skladu sa članom 125. stav 5. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske"", broj 81/22) pravo učešća imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

Intervju i testiranje kandidata koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se 25.oktobra 2023.godine  sa početkom u  1200 časova u prostorijama škole (član 8. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi).

Listu kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, škola postavlja na oglasnoj tabli škole  najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće  posebno pozivati na  intervju i testiranje, u slučaju nepojavljivanja, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

 Prijave slati na adresu škole ulica Dositejeva 34, 78252 Trn, u roku od 8 dana od dana objavljivanja konkursa sa naznakom "za konkurs".

 O prijemu i rang listi kandidati će biti obaviješteni 27.oktobra 2023.godine.

U slučaju da prijavljeni kandidat nije zadovoljan odlukom direktora, može podnijeti prigovor Školskom odboru, u roku od 15 dana od dana prijema obavještenja.

***

JU OŠ „Novak Pivašević" Čelinac

78243 Stara Dubrava

 

Raspisuje:

 

  KONKURS

  za prijem radnika u radni odnos i to:

 

 

1. Profesor/nastavnik fizičkog i zdravstvenog vaspitanja -  1 izvršilac na određeno vrijeme, 9 časova redovne nastave, sa radnim iskustvom  ;

 

Za navedena radna mjesta potrebno je imati radno iskustvo i položen stručni ispit.

          Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu („Službeni glasnik RS", broj: 1/16, 66/18, 91/21-Odluka Ustavnog suda i 119/21), kandidati treba da ispunjavaju uslove propisane članom 114., 115. i 116.  Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik RS", broj: 81/22) i  Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni glasnik RS", broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15).

Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 114. stav 5.  Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove koji se odnose na stepen i vrstu stručne spreme.

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na konkurs su:

  • je državljanin RS ili BiH, a to dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,
  • je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom foto-kopijom lične karte,
  • je radno sposoban, a to dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od 6 mjeseci (prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa),
  • protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem – što dokazuje uvjerenjem,
  • nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,
  • nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, što dokazuje uvjerenjem iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece.

Uvjerenja iz tačke 5) i 6) za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uz potpisanu prijavu na konkurs i dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova, potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik RS", broj: 74/18 i 26/19), a ona podrazumijeva:

1) ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2) uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3) dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

             4) uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno-obrazovni rad, odnosno stručnom ispitu za ostale radnike sa završenim visokim obrazovanjem,

5) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

6) uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,

7) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

8) uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

9) uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

          Kandidati su dužni dostaviti ovjerene foto-kopije svih dokumenata i te foto-kopije neće biti vraćene kandidatima, osim na lični zahtjev.

Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata komisija neće uzeti u razmatranje.

Testiranje i intervju će se obaviti sa kandidatima koji su dostavili blagovremene i potpune prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, 24.10.2023. godine u 12.00 časova u prostorijama  centralne škole u Staroj Dubravi.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće pozivati posebno na testiranje i intervju, te ako se ne pojave na intervju i testiranju smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom o ispunjavanju opštih i posebnih uslova  se primaju u roku od 8 dana od objavnjivanja u „ Glasu srpske" , a šalju se na adresu JU OŠ „Novak Pivašević"  Stara Dubrava, 78 243 Stara Dubrava, sa naznakom „ Za konkurs".

***

JU OŠ „Nikola Tesla" Prnjavor

Cara Lazara 26

Prnjavor 78430

.

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

  1. Profesor razredne nastave -2 izvršioca sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom – do povratka radnika sa bolovanja.

2. Nastavnik matematike-1 izvršilac sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom – 12 časova – neodređeno vrijeme.

 

          Za navedena radna mjesta uz potpisanu prijavu na javni konkurs sa adresom prebivališta i brojem telefona, kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova za zasnivanje radnog odnosa predviđene Zakonom o radu ('' Službeni glasnik RS '', broj: 1/16, 66/18, 91/21-odluka US i 119/21), Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (''Službeni glasnik RS'', broj: 81/22) i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ('' Službeni glasnik RS '', broj 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15.), a prijem kandidata će se izvršitiu skladu sa Pravilnikom o proceduri, kriterijumima za prijem u radni odnos  i načinu bodovanja kandidatau osnovnoj školi (''Službeni glasnik RS'', broj 74/23)  i to:

1.uvjerenje o državljanstvu,

2.izvod iz matične knjige rođenih (ili kopija lične karte),

             3.ljekarsko uvjerenje koje je izdala nadležna zdravstvena ustanova ne starije od 6 mjeseci (kandidati su dužni dostaviti nakon što budu odabrani na konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa),

              4.ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečene nakon izvršenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

              5.uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

             6. uvjerenje o položenom stručnom ispitu ako je raspisan konkurs za prijem radnika u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

             7.uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispitau školi,

             8.dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

             9.uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

             10.uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca (uvjerenje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla) ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom,

              11.uvjerenje o neosuđivanosti pribaviće škola službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa,

             12.uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece pribaviće škola službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa,

              13. uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

             14.uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije porodica poginulog borca,

              15. uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojno invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

             16. uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnoj tabli škole. Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i interviju. Ako se ne pojave na testiranju ili interviju, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave  obaviće se testiranje i interviju  u utorak,  24.10.2023. godine sa početkom u 08.00 časova u prostorijama JU OŠ ''Nikola Tesla'' Prnjavor.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Prijave sa potpunom dokumentacijom dostaviti lično ili na adresu Škole (Cara Lazara 26, 78430 Prnjavor), u vremenu od  7 do 15 časova.

Oglas ostaje otvoren  8 dana od dana objavljivanja.

***

JU OŠ "Miloš Crnjanski" Potočani

Potočani 78435

raspisuje:

KONKURS

ZA POPUNU UPRAŽNjENOG  RADNOG  MJESTA

 

NASTAVNIK/ PROFESOR FIZIČKOG I ZDRAVSTVENOG VASPITANjA, puna  norma, određeno vrijeme, (centralna škola Potočani, Područna škola Hrvaćani i Područna škola Kokori), do povratka radnika sa bolovanja, najduže do 30.06.2024. godine, 1 izvršilac, pripravnik

 

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Prijavljeni kandidati moraju da ispunjavaju opšte uslove propisane Zakonom o radu (Službeni glasnik Republike Srpske, br. 1/16, 66/18), uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (Službeni glasnik Republike Srpske br.81/22), uslove iz Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača (Službeni glasnik Republike Srpske br. 77/09, 86/10, 25/14, 76/15), a prijem kandidata će biti u skladu sa Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi (Službeni glasnik Republike Srpske  broj 74/23) odnosno sa odredbama Pravilnika koje nisu u suprotnosti sa odredbama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

POTREBNA DOKUMENTA:

Uz potpisanu prijavu sa kratkom biografijom ( adresom i  kontakt telefonom), na kojoj treba napisati i e-mail adresu, kako bi komisija dostavila Obavještenje, za kandidate koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, o datumu i mjestu sprovođenja  intervjua i testiranja.

OPŠTI USLOVI

  1. Uvjerenje o državljanstvu (da je državljanin BiH, RS)
  2. Izvod iz matične knjige rođenih  ili kopija lične karte ( da je punoljetan),
  3.  Ljekarsko uvjerenje da je radno sposoban, koje je izdala nadležna zdravstvena ustanova, ne starije od šest mjeseci ( prilaže samo izabrani kandidat nakon završenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,
  4.  Da nije osuđivan pravosnažnom presudom  za krivična djela koja ga čine  nedostojim za rad u školi, te za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti kojeg za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa
  5.  Da se ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se  dokazuje uvjerenjem o podacima  iz posebnog Registra  lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, kojeg za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem a prije zansivanja radnog odnosa
  6. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv službaene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredtava, polnog integriteta, zlostavaljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem

Pored  dokumentacije kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa propisanih  Zakonom o radu, potrebno je dostaviti i sljedeću  dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterujumima iz  člana 114 Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju (Službeni glasnik Republike Srpske broj 81/22 i važećeg Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima  za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi ( Službeni glasnik Republike Srpske  broj 74/23).

POSEBNI USLOVI

1. Ovjerena foto-kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, odnosno  diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,
2. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
3.  Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko- metodičku grupu predmeta

4.Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme,

5. Uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
6.Uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida i
7.Uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

8. Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisima kojima se uređuje oblast polaganja stručnog ispita uosnovnoj školi

Pravo učešća na konkursu na osnovu  člana 125. Stav 5. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju  imaju lica koja su po paropisima važećim do dana stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Pozivaju se kandidati da na prijavi tačno navedu dokumenta koja dostavljaju uz prijavu.

Prijave sa potpunom dokumentacijom  dostaviti na adresu škole: 

JU Osnovna škola "Miloš Crnjanski" Potočani, Potočani 78435 .

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata, kao i dokumenta koja nisu ovjerena , komisija neće  razmatrati.

Sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se testiranje i  intervju dana 24.10.2023. godine   ( utorak)  u prostorijama JU Osnovna škola "Miloš Crnjanski" Potočani, sa početkom u 13.10. časova.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa Škola će postaviti na oglasnu tablu škole dana  ( petak)  20.10.2023.godine.
Ukoliko se  kandidat ne  pojavi  na testiranju i intervju smatraće se da je kandidat odustao  od prijave na konkurs.
Sva dokumentacija koju kandidati dostavljaju mora biti ovjerena (ovjerene kopije), i te kopije neće biti vraćene kandidatima.
Konkurs  ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

***

JU MUZIČKA  ŠKOLA „ KONSTANTIN BABIĆ"  PRNjAVOR

Ul. Vladike Platona br.27

78430 Prnjavor

tel.-faks:051/660-167

E-mail: [email protected]  

 

Raspisuje:

JAVNI KONKURS

 

Za popunu upražnjenih  radnih  mjesta:

1. Nastavnik psihologije -1 čas nastave, na određeno radno vrijeme do povratska sa bolovanja a najkasnije do 20.12.2023.godine, 1 izvršilac sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

2. Nastavnik klavira, uporednog klavir i čitanja s lista  - 21 čas nastave, na određeno radno vrijeme do povratka radnika s funkcije, 1 izvršilac sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

3. Nastavnik klavira - 24 časa nastave, na određeno radno vrijeme do kraja školske 2023/2024 godine, 1 izvršilac sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

4. Nastavnik harmonike - 24 časa nastave, na određeno radno vrijeme do povratka radnika s neplaćenog odsustva, a najkasnije do 06.03.2024. godine, 1 izvršilac sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

5. Nastavnik gitare i čitanja s lista- 24 časa nastave, na određeno radno vrijeme do povratka radnika s porodiljskog bolovanja, a najkasnije do 19.04.2024.godine, 1 izvršilac sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.

   Pored opštih uslova koji su propisani Zakonom o radu („Službeni Glasnik RS" broj: 1/16, 66/18, 91/21, 119/21), kandidati treba da ispunjavaju i uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni Glasnik RS" broj:81/22), Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni Glasnik  RS" broj: 41/18, 35/20, 92/20), Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima  nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni Glasnik RS" broj: 77/09, 86/10, 25/14, 76/15), Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i stručnim školama („Službeni Glasnik RS" broj: 29/12, 80/14, 83/15)  i Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni Glasnik RS" broj: 24/19).

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni Glasnik RS" broj: 81/22) i Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni Glasnik RS" broj: 41/18, 35/20, 92/20, 55/23) ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Pravo učešća na konkursu imaju lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

 

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs su :
1) da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2) da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte, 
3) da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,
4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,
5) uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,
6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.   
Uvjerenja pod brojem 4.i 5. za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Uz prijavu na konkurs (potpisane od strane kandidata sa naznačenom adresom prebivališta i brojem telefona) pored dokumentacije kojom se dokazuju ispunjavanje opštih uslova kandidati su dužni dostaviti i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjavanje posebnih uslova i na osnovu koje se vrši bodovanje:

  • Ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četverogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,
  • Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena (lica koja su završila drugi ciklus studijskog programa dostavljaju dodatak diplomi za oba ciklusa studijskog programa),
  • Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, za radna mjesta u kojima se traži položen stručni ispit,
  • Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,
  • Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,
  • Uvjerenje izdato  od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,
  • Uvjerenje o  radnom stažu  izdato od ranijeg poslodavca, iz kojeg treba jasno da se vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla, za radna mjesta u kojima se traži radnik sa  radnim iskustvom,
  • Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračku-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  • Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračku-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
  • Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračku-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije se ne vraćaju kandidatima. Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske",a neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje. Kandidati koji ispunjavaju uslove utvrđene ovim konkursom, dužni su pristupiti intervjuu i testiranju, koji će sa kandidatima obaviti Komisija za izbor.  Testiranje i interviju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave će se obaviti  u utorak  24.10.2023. godine sa početkom u 12,00 časova u prostorijama JU Muzičke škole „Konstantin Babić" Prnjavor.  Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole. Kandidati se neće posebno pozivati na intervju i testiranje, a ako se ne pojave smatraće se da su odustali od prijave na  konkurs. Škola će pismenim putem obavjestiti sve učesnike o ishodu konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti u zatvorenoj koverti lično svakog radnog dana od 08-13,00 časova  ili poslati poštom na adresu:

   JAVNA USTANOVA MUZIČKA ŠKOLA „ KONSTANTIN BABIĆ" PRNjAVOR

   VLADIKE PLATONA BR.27

   78 430 PRNjAVOR

    SA NAZNAKOM – PRIJAVA NA KONKURS -                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

***

JU OŠ ,,MEŠA SELIMOVIĆ" Naseobina Lišnja                                                                                                                                                                                                                

 78 434 NASEOBINA LIŠLjA                                                                                                                               

 

Direktor Javne ustanove Osnovne škole „Meša Selimović" Naseobina Lišnja raspisuje

 

J A V N I   K O N K U R S

Za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

 1. Profesor razredne nastave – 1 izvršilac, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme, do povratka radnika sa obavljanja funkcije direktora škole,

2. Profesor razredne nastave – 1 izvršilac, lice sa radim iskustvom i položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme, do povratka radnika sa bolovanja;

3. Profesor razredne nastave – 1 izvršilac, lice sa radim iskustvom i položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme, do povratka radnika sa porodiljskog odsustva;

4. Profesor razredne nastave – 1 izvršilac, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme, do 31.08.2024. godine.

 

 

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu (''Službeni glasnik Republike Srpske'', broj: 1/16, 66/18 i 119/21) kandidat treba da ispunjava i posebne uslove predviđene članom 114. i 115. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22), uslove predviđene Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem  u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi (''Službeni glasnik Republike Srpske'', broj: 74/23) i uslove predviđene Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15).

Uz potpisanu prijavu sa kratkom biografijom i kontakt telefonom, sa naznakom na koje radno mjesto se prijavljuju, spiskom priložene dokumentacije  kojom se dokazuje ispunjenost uslova za zasnivanje radnog odnosa, kandidati dostavljaju i sljedeću ovjerenu dokumentaciju koja ne smije biti starija od 6 mjeseci:

 

1.   Da je državljani RS, odnosno BiH (što dokazuje uvjerenjem o državljanstvu);

2. Da je punoljetan (što dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte);
3.  Da je radno sposoban ( što dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti koje ne može biti starije od 6 mjeseci – prilaže samo izabrani kandidat, nakon izvršenog izbora po konkursu);
4.  Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi, djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa;

5. Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

6. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanje djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

Posebnu dokumentaciju koju kandidat prilaže, na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim Pravilnikom o proceduri prijema,  kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi (''Službeni glasnik Republike Srpske'', broj: 74/23):

 

1. Diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;

2. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta koji je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;

4.  Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno obrazovni rad, odnosno stručnom ispitu za ostale radnike sa završenim visokim obrazovnjem ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom;

5. Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi;

6. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

7.  Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje, nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme;

8. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom;

9. Uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako  se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

10. Uvjerenje opštinskog / gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida i

11. Uvjerenje opštinskog / gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.


U izuzetni slučajevima, ukoliko kandidat ne može dostaviti uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, dostavlja kopiju radne knjižice.  

Kandidati su dužni lično ili putem pošte dostaviti originale ili ovjerene foto-kopije svih dokumenata. Dostavljena dokumentacija neće biti vraćena kandidatima. Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ukoliko se na pojave, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.                                                  
Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 114. stav 5. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ( u slučaju da se raspisuje konkurs za lica sa radnim iskustvom), kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (''Službeni glasnik Republike Srpske,'' br.81/22)  ispunjavali uslove koji se odnose na stepen i vrstu stručne spreme.

Prijave sa dokazima o ispunjavanju opštih i posebnih uslova dostaviti na adresu:

 JU OŠ ,,Meša Selimović", Naseobina Lišnja, 78 434 sa naznakom "Za Konkurs".Rok za podnošenje prijave iznosi 8 (osam) dana od dana objavljivanja oglasa.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove objaviće se na oglasnoj  tabli škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Neblagovremene, nepotpune, nerazumljive kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju opšte i posebne uslove iz javnog konkursa, na prijedlog konkursne komisije, odbaciće se zaključkom. Rezultat konkursa objaviće se na oglasnoj tabli škole. Škola obavještava sve kandidate sa liste o izvršenom izboru kandidata po konkursu.

 

Kandidate koji se prijavljuju na radna mjesta a koji su dostavili blagovremene i potpune prijave, testiranje i intervju će se održati u prostorijama škole dana 25.10.2023. godine sa početkom u 10:00 časova.

***

JU Dječiji vrtić „ Naša radost" Prnjavor

Karađorđeva br.1

78430 Prnjavor

tel/ +387 51 655-434-i tel/faks: +387 51 660-194

 

raspisuje:

KONKURS

Za radno mjesto:

 

 Vaspitač – pripravnik, na određeno vrijeme ...................... 1 izvršilac

 

Opšti uslovi:

1. da je državljanin RS - BiH;

2. da je stariji od 18 godina;

3. da je radno sposoban;

4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima,polnog itegriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, iskorišćavanja djece i maloljetnih lica za pornografiju, proizvodnje i prikazivanja dječije pornografije, oduzimanja maloljetnog lica, zapuštanja i zlostavnjanja maloljetnog lica i nasilja u porodici ili u porodičnoj zajednici i druga krivična djela, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti,

5. da se ne vodi u posebnom Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece,

6. da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, iskorišćavanja djece i maloljetnih lica za pornografiju, proizvodnje i prikazivanja dječije pornografije, oduzimanja maloljetnog lica, zapuštanja i zlostavljanja maloljetnog lica i nasilja u porodici ili u porodičnoj zajednici i druga krivična djela, a to se dokazuje uvjerenjem o nevođenju krivičnog postupka.

Posebni uslovi:

- Visoka stručna sprema,  najmanje prvi ciklus studijskog programa ili ekvivalent i da su stekli visoko obrazovanje na studiskom programu predškolskok vaspitanja i obrazovanja ili programu  za obrazovanje vaspitača.

 

Kandidati su dužni dostaviti:

1. prijavu;

2. izvod iz matične knjige rođenih;

3. uvjerenje o državljanstvu;

4. ovjerenu kopiju diplome;

5. uvjerenje o neosuđivanosti ;

6. uvjerenje da se kandidat ne vodi u posebnom Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece ;

7.  uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka;

8. ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci i prilaže ga samo kandidat nakaon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.

9. dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena, ili ovjerenu fotokopiju indeksa;

10. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje RS, o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme;

11.uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulih boraca Odbrambenog-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorija porodica poginulih boraca;

12.uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambenog-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorija ratnog vojnog invalida;

13.uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca  Odbrambenog-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorija boraca.

Uvjerenja iz tačke 5) i 6) za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Prijave se mogu dostaviti lično u prostorije Ustanove ili putem pošte na adresu:  Javna ustanova Dječiji vrtić „ Naša radost" Prnjavor, Karađorđeva br.1, 78430 Prnjavor, sa naznakom: „ KOMISIJI ZA IZBOR".

Nepotpune i neblagovremene prijave se neće razmatrati, a dostavljeni dokumenti se ne vraćaju.

 

Sa kandidatima koji budu ispunjavali uslove konkursa biće obavljen intervju 24.10.2023. godine u prostorijama Ustanove, sa početkom u 9,00 časova. Kandidati se neće posebno zvati na intervju, a ako se ne pojave, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Rok za podnošenje prijava je 8 dana od dana objavljivanja na oglasu Zavoda za zapošljavanje i u dnevnom listu „Glas Srpske".

**

JU OŠ „Ivo Andrić" Kulaši

Kulaši 119

78 430 Kulaši

tel./faks: 051/666-118,

e-mail: [email protected]

 

raspisuje :

KONKURS

za prijem radnika u radni odnos

  1. Nastavnik - profesor matematike - rad na određeno vrijeme, do povratka radnice sa porodiljskog bolovanja - 16 časova redovne nastave  sedmično- 1 izvršilac, lice bez radnog iskustva-pripravnik;
  2. Nastavnik - profesor osnova informatike – rad na određeno vrijeme, do kraja školske 2023/24 godine - 4 časa redovne nastave sedmično- 1 izvršilac, lice bez radnog iskustva- pripravnik;
  3. Nastavnik - profesor muzičke kulture – rad na određeno vrijeme, do povratka radnika sa neplaćenog odsustva - 5 časova redovne nastave sedmično- 1 izvršilac, lice bez radnog iskustva- pripravnik;
  4. Nastavnik - profesor fizike – rad na određeno vrijeme, do kraja školske 2023/24 godine - 6 časova redovne nastave sedmično- 1 izvršilac, lice bez radnog iskustva- pripravnik .

 

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu  kandidat treba da ispunjava i uslove predviđene Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, kao i uslove predviđene Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača i Pravilnikom o proceduri, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi.

1.Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na javni konurs su:

- da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;

- da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte;

- da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti izdatim od certifikovane zdravstvene ustanove, koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat, nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja rdnog odnosa;

-da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi te za krivična djela učinjena protiv: službene dužnosti,  zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugogo nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za uzabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa;

-da se ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, koje za izabeanog kandidata  ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

- Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem (dostavlja kandidat);

Uz potpisanu prijavu i dokumentaciju o ispunjenosti opštih uslova iz Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i način bodovanja kandidata u osnovnoj školi potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim ovim Pravilnikom i to:

- Diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;

- Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta , koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;

- Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

- Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica , a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme;

- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca;

- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

U izizetnim slučajevima ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti dokument iz tačke 5) prosjek ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa.

U skladu sa članom 125. stav 5. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju pravo učešća na konkursu imaju  i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavala uslove koji se odnose na stepen i vrstu stručne spreme.

Kandidati su dužni lično ili putem pošte dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata. Dostavljena dokumentacija neće biti vraćena kandidatima. Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ukoliko se na pojave, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove škola će postaviti na oglasnu  tablu škole  najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua. Rok za podnošenje prijave iznosi 8 (osam) dana od dana objavljivanja oglasa u dnevnom listu "Glas Srpske".

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati. Za kandidate koji se prijavljuju na radna mjesta, a koji su dostavili blagovremene i potpune prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, testiranje i intervju će se održati u prostorijama škole dana 25.10.2023. godine (srijeda) sa početkom u  10,00 časova.

Prijave sa dokazima o ispunjavanju opštih i posebnih uslova dostaviti na adresu: JU Osnovna škola "Ivo Andrić" Kulaši, Kulaši 119, 78 430 Kulaši sa naznakom "Za konkurs".

***

JU OŠ „Vuk Karadžić", Donji Vijačani

Donji Vijačani 78432

tel.: 051687074,

e-mail: [email protected]

raspisuje javni

                

K  O  N  K  U  R  S

ZA POPUNU UPRAŽNjENOG RADNOG MJESTA

 

  1. Nastavnik/profesor engleskog jezika i književnosti – 2 časa sedmično u PO Vršani sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom – određeno radno vrijeme do 31.08.2024. godine – jedan izvršilac.

 

Svi kandidati moraju ispunjavati opšte uslove predviđene Zakonom o radu  („Sl. glasnik RS" broj 1/16 i 66/18), uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Sl. glasnik RS" broj  81/22), Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Sl. glasnik RS" broj 77/09, 86/10 i 25/14).

 

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na konkurs su:

  • Uvjerenje o državljanstvu RS i BiH,
  • Izvod iz MKR ili ovjerena foto- kopija lične karte,
  • Ljekarsko uvjerenje o radnoj sposobnosti – ne starije od šest mjeseci (prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa),
  • Uvjerenje o neosuđivanosti pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi, te za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.
  • Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece.
  • Uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uvjerenja iz tačaka 4. i 5. škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Uz potpisanu prijavu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs, pored dokumentacije kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa, potrebno je dostaviti i sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 127. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  i Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi :

1.   Ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečene nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;
2.    Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;
3.    Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu;
4.    Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi;
5.    Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje izdato od strane visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena koje je kandidat ostvario tokom studiranja ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;
6.    Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje  o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;
7.    Uvjerenje o radnom stažu izdato od strane ranijeg Poslodavca ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom;
8.    Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;
9.    Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida  odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida i

10.    Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  borca odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije  borca.

U skladu sa članom 114. stav 5 Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju pravo učešća imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana kao i lica koja su stekla radni staž u školi van nastavnog procesa, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane ovim zakonom.

U skladu sa članom 125. stav 5 .Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanjuPravo učešća imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavala uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Sa kandidatima koji su dostavili blagovremene i potpune prijave, odnosno sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se intervju i test dana 24.10.2023. godine u prostorijama škole sa početkom u 10, 00 časova.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove biće postavljen na oglasnoj tabli škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

 

Kandidati se neće posebno pozivati na  intervju i test, a ako se ne pojave na  intervjuu i testu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na javni konkurs, komisija neće razmatrati.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

Prijave slati na adresu JU OŠ „Vuk Karadžić" 78432 Donji Vijačani, sa naznakom „za konkurs".

***

JU Srednjoškolski centar Mrkonjić Grad

Ulica Sime Šolaje broj 91

70260 Mrkonjić Grad

050/212-976                 

   

Konkurs

za prijem u radni odnos

 

  • srpskog jezika i književnosti – 1 izvršilac sa položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme do povratka radnika sa funkcije, 18 časova;

 

Pored opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa propisanih Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 1/16 i 66/18), kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove u skladu sa Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 41/18, 35/20 i 91/20).

Prijem radnika u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 24/19).

Kandidati su dužni priložiti sljedeća dokumenta:

  • na konkurs (potpisanu) sa kratkom biografijom i kontakt telefonom;
  • iz matične knjige rođenih ili ovjerenu fotokopiju lične karte;
  • o državljanstvu;
  • da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem;
  • foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent;
  • o položenom stručnom ispitu;
  • da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita;
  • diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom  studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;
  • izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;
  • o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca koje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi: vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža;
  • opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;
  • opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;
  • opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca;

 

Kandidati koji budu izabrani dužni su prije zasnivanja radnog odnosa dostaviti ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad, izdato od nadležne ustanove (ne starije od 6 mjeseci).

Škola će za kandidata koji bude izabran od nadležnog Centra javne bezbjednosti zatražiti uvjerenje o neosuđivanosti, prije zasnivanja radnog odnosa.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave za navedena radna mjesta obaviće se dana 23.10.2023. godine, utorak, sa početkom u 10.00 časova u prostorijama Škole.                

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima. Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata na javni konkurs neće se razmatrati.

Kandidati se neće posebno pozivati na test i intervju i njihovo nepojavljivanje će se smatrati odustankom od prijave na konkurs.

Konkurs je otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

Dokumente dostaviti lično u Školu ili preporučenom poštom na adresu:
JU Srednjoškolski centar Mrkonjić Grad
Ulica Sime Šolaje broj 91
70260 Mrkonjić Grad

***

JU SŠC „JOVAN DUČIĆ" KNEŽEVO

Ul. Dujka Komljenovića bb

78230 Kneževo

Tel:051-591-433

 

       raspisuje:

K O N K U R S

za prijem u radni odnos na radna mjesta

 

  1. Profesor geografije...2 časa, 1 izvršilac sa radnim iskustvom i  sa položenim stručnim ispita na  određeno vrijeme do 31.08.2024. godine,
  2. Profesor istorije...........2 časa, 1 izvršilac sa radnim iskustvom i  sa položenim stručnim ispita na  određeno vrijeme do 31.08.2024. godine,
  3. Profesor ruskog jezika...............2 časa, sa radnim iskustvom i  sa položenim stručnim ispita na  određeno vrijeme do 31.08.2024. godine,
  4. Profesor za ekonomsku grupu predmeta...............puna norma, 1 izvršilac sa radnim iskustvom i sa položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja.

 

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos.

Za navedena radna mjesta, pored  opštih uslova predviđenih Zakonom o radu („Službeni glasnik  Republike Srpske", broj 1/16, 66/18, 91/21-Odluka Ustvnog suda RS i 119/21) kandidat treba da ispunjava i uslove propisane članom 104. stav 1. tačka 1 i  2 . i člana 111 stav 1. Zakona o srednjem obrazovanju i  vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 41/18, 35/20 i 92/20), članom 5. Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Repubike Srpske", broj 24/19) i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 29/12, 80/14 i 83/15).

 

          Potrebna dokumenta:

Uz potpisanu prijavu na konkurs kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova i to:

  1. Uvjerenje o državljanstvu RS ili BiH,
  2. Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu kopiju lične karte,
  3. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu,
  4. Uvjerenje o položenoj pedagoško – psihološkoj i didatičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško – psihološku i didatičko-metodičku grupu predmeta,
  5. Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita
  6. Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra  lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,
  7. Uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,
  8. Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom  prvom ciklusu studijskog programa u četverogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,
  9. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje  visokoškolske ustanove o prosjeku  ocjena tokom studiranja, ukoliko u  diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
  10. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,
  11. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom,
  12. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  13. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
  14. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

 

Ljekarsko uvjerenje o radnoj sposobnosti koje je izdala nadležna zdrastvena ustanova, koje ne može biti starije od šest mjeseci dostaviće kandidat koji bude izabran, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uvjerenje iz člana 5. stav 1. t.(5) Pravilnika,  za izabrane kandidate škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Napomena: u skladu sa čl. 104. Stav 7. I 8. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, na upražnjeno radno mjesto, gdje je raspisan konkurs sa položenim stručnim ispitom, može se angažovati lice koje je steklo radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjava druge uslove propisane zakonom.

Pravo učešća na konkurs imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslovi u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se testiranje i intervju dana 23.10.2023. godine u prostoriji Škole sa početkom u 10,oo časova.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju  uslove konkursa postaviti na oglasnoj tabli škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje  i intervju, a ukoliko se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Škola će pismenim putem obavijestiti kandidate o izvršenom izboru kandidata po konkursu.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata neće se razmatrati.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske".

Prijave se mogu dostaviti lično ili preporučenom  poštom na adresu JU Srednjoškolski centar „Jovan Dučić" 78230 Kneževo, ul. Dujka Komljenovića bb sa naznakom „Prijava na konkurs".

***

 

JU OŠ ''DOSITEJ OBRADOVIĆ'' KNEŽEVO 

D.Komljenovića bb Kneževo

78230 Kneževo

telefon: 051/591-670, faks: 051/591-670,  

e-mail: [email protected]

 o b j a v lj u j e:

 

K O N K U R S
 za upražnjena radna mjesta


1. Nastavnik informatike, nepuna norma 8(osam) časova redovne nastave na određeno vrijeme, do povratka radnice sa bolovanja najduže do 31.8.2024.godine-lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom- jedan izvršilac ,
2. Sosijalni radnik (92,5%norme) na određeno vrijeme do povratka radnice sa porodiljskog odsustva, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,-jedan izvršilac,
3. Voditelj produženog boravka puna norma na neodređeno vrijeme, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom- jedan izvršilac.

 

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos                                                                                                         

 Za navedena radna mjesta pored  opštih uslova utvrđenih Zakonom kojim se uređuju radni odnosi i posebnih uslova propisanih u članu 114. stav (1) i stav (3) , 115. i 116.   Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" br. 81/22), kandidati treba da ispunjavaju uslove predviđene Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15).
Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" br. 81/22) ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme. Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 114. stav 5. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" br. 81/22).
Prijem radnika u radni odnos izvršiće se u skladu sa članom 127. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" br. 81/22) i odredbama Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 74/23).
Uz prijavu na raspisani konkurs, potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs sa adresom prebivališta i brojem telefona, potrebno je da kandidati dostave i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost opštih  uslova i to:
1) da je državljanin RS ili  BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,
2) da je punoljetan, što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,
3) da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, izdatim od strane certifikovane zdravstvene ustanove, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,
4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi, te za krivična učinjena protiv: službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti, koje za izabranog kandidata Škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,
5) da se ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, koje za izabranog kandidata Škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Kandidati su dužni da dostave i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje  po kriterijumima iz člana 127. stav  (6) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 81/22) i odredbama Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 74/23)  i to:

1)diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;
2)  uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj  i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;
3) uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno-obrazovni rad;
4) uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se uređuje oblast polaganja stručnog ispita u osnovnoj školi;
5) dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
6) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme;
7) uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca;
8) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno- otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;
9) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom  statusu  ratnog vojnog invalida  Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;
10) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom  statusu borca  Odbrambeno- otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.


U izuzetnim slučajevima, ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti dokument pod tačkom 5), prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa.
Izuzetno od tačke 7), ukoliko kandidat ne može dostaviti uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca, dostavlja kopiju radne knjižice.
Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije im se neće vraćati.

Testiranje i intervjuisanje kandidata koji su dostavili potpune i blagovremene prijave  odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa  će se obaviti dana 23.10.2023. godine (ponedjeljak)u 12 časova u prostorijama JU Osnovne škole „Dositej Obradović"Kneževo.
Škola će, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.
Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ukoliko se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.
Prijave dostavljati lično ili putem pošte na adresu JU Osnovna škola "Dositej Obradović"" Kneževo, Ul.Dujka Komljenovića bb 78230 Kneževo.
Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja putem Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske  i dnevnog lista „Glas Srpske".
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

***

JU OŠ „Drinić" Drinić

Centar br.13

79290 Petrovac

KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta

Opis radnog mjesta

 

Raspisuje se konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta :

  1. Radnik na održavanju čistoće , 17 časova sedmično ................................ 1 izvršilac- 75% norme , u centralnoj školi ,na neodređeno vrijeme.

 

Uslovi:Najmanje završena osnovna škola.

Uz potpisanu prijavu na konkurs, sa obaveznim navođenjem adrese stanovanja i broja telefona,kandidat je dužan da zadovolji i opšte uslove i to:

1.Da je državljanin RS ili  BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2.Diploma o završenoj školi,

3.Da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

4.Da je radno sposoban,a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon  izvršenog izbora po konkursu,a prije zasnivanja radnog odnosa,

5.Da nije osuđivan pravosnažnom sudskom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti , morala , službene dužnosti, trgovine ljudima,zlostavljanja djece ,polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,

6.Uvjerenje o podacima  iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih  za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece,

7.Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti,morala,službene dužnosti,polnog integriteta zlostavljanja djeteta,polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uvjerenje iz stava 4) i  5) opštih uslova  škola će pribaviti službenim putem (ako je kandidat rođen u Republici Srpskoj), a prije zasnivanja radnog odnosa, a uvjerenje o nevođenju postupka tačka 6) kandidat je dužan dostaviti uz prijavu na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.Prijave na konkurs sa dokazima  o ispunjavanju uslova mogu se dostaviti lično (kovertirano) ili poštom na adresu škole : JU OŠ „Drinić" Drinić, Centar br.13 , 79290 Petrovac,  sa naznakom „ZA KONKURS".

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu tablu škole,a po mogućnosti i na internet stranicu.Intervju i testiranje kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa će se obaviti u prostorijama škole, u četvrtak  19.10.2023. godine  u 11:00 časova.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, ako se kanditat ne pojavi na  intervju ,smatra se da je kandidat odustao od prijave na konkurs.

Oglas ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u sredstvima javnog informisanja („Glas Srpke").Škola će pismenim putem obavjestiti sve učesnike o ishodu konkursa u roku od osam dana od dana donošenja odluke.

***

JU OŠ „Nemanja Vlatković" Šipovo

Omladinska 1

70270 Šipovo

tel.: 050 371 407,

e-mail: [email protected]

raspisuje:

 

J A V N I    K O N K U R S

za popunu upražnjenog radnog mjesta 

 

- Nastavnik informatike, 4 časa   u PO Pljeva,  na određeno vrijeme, do 31.08.2024. godine, pripravnik  ............................................... 1 izvršilac.

 

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu (’‘Službeni glasnik Republike Srpske’‘, broj: 1/16 , 66/18 i 119/21) kandidat treba da ispunjava i posebne uslove predviđene članom 114. i 115.  Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22), uslove predviđene Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske’‘, broj: 74/23)  i uslove predviđene Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15).

Uz prijavu (potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuju na konkurs za prijem u radni odnos)  potrebno je dostaviti i  dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost opštih i posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po Pravilniku o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi, a što podrazumijeva:

1.  Uvjerenje o državljanstvu (da je državljanin RS i BiH),

2.  Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena kopija lične karte,

3.  Diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

4. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj  i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da doostavikandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku  i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

5.  Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena. U izuzetnim slučajevima, ukoliko kandidat iz opravdanih razloga ne moće pribaviti dokument, prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa.

6  Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme,   

7.  Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana  porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

8.  Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca,

9.  Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave  nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom staatusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije  ratnog vojnog invalida.

10. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Pravo učešća na konkurs imaju i  lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22)  ispunjavala uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme, u skladu sa članom 198. Zakona.

Uvjerenje da nije osuđivan  pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem i Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, škola  će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Ljekarsko uvjerenje kojim kandidat dokazuje da je radno sposoban a koje ne  može biti starije od  šest mjeseci prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije im neće biti vraćene.

Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata neće se razmatrati.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene  dokumentacije, škola će  postaviti na oglasnoj tabli škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i inrvjua.

Prijem u radni odnos izvršiće se  u skladu sa članom 115. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 81/22) i Pravilnikom  o proceduri prijema, kriterijumima za prijem  u radni odnos i načinu bodovanja kandidata  u osnovnoj školi (,,Službeni glasnik Republike Srpske", broj 74/23).

Intervju i testiranje kandidata koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se 26.10.2023. godine  sa početkom u  13.00 časova u prostorijama škole.

Kandidati se neće  posebno pozivati na  intervju i testiranje, a u slučaju nepojavljivanja, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Prijave slati na adresu  JU Osnovna škola „Nemanja Vlatković" Šipovo, Omladinska 1,  70270 Šipovo,  u roku od 8 dana od dana objavljivanja konkursa, sa naznakom  "za konkurs".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana