JU ZZZ RS – Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 4.9.2024. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 4.9.2024. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 4.9.2024. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

*****

*****

*****

JU SŠC “NIKOLA TESLA” VUKOSAVLjE

OMLADINSKA BB

74 470 VUKOSAVLjE

 

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenih radih mjesta

 

Na određeno vrijeme, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi, do kraja školske  2024/2025.godine  potrebni   nastavnici   za sljedeće nastavne predmete:

 

1.   SRPSKI JEZIK .............................................. 7 časova sedmično ( 1 izvršilac)

2.   MATEMATIKA ............................................  8  časova sedmično  ( 1 izvršilac)

3.   TEHNIČKA FIZIKA I ELEKTROTEHNIKA (3 časa) i FIZIKA (4 časa) .................................................................  7 časova  sedmično  (1 izvršilac)

4.   NjEMAČKI JEZIK ........................................  6 časova  sedmično (1 izvršilac)

5.   MEDICINSKA GRUPA PREDMETA (DR MEDICINE) .......................................  6  časova  sedmično ( 1 izvršilac )

6.   INFORMATIČKA GRUPA PREDMETA ................................................... 8 časova sedmično (1 izvršilac)

7.   EKONOMSKA GRUPA PREDMETA ............ 14 časova sedmično (1 izvršilac)

8.   ISTORIJA .................................... 2  časa sedmično (1 izvršilac)

9.   PSIHOLOGIJA ............................................... 2 časa sedmično (1 izvršilac)

10. BIOLOGIJA- 2 časa, EKOLOGIJA I ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE – 2 časa, HIGIJENA – 2 časa ( profesor biologije) ..................................... 6 časova sedmično (1 izvršilac)

 

OPŠTI I POSEBNI USLOVI

Opšti uslovi propisani  Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj:01/16, 66/18, 91/21- Odluka Ustavnog suda Republike Srpske, 119/21, 112/23 i 39/24) i Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi  i načinu bodovanja  kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 24/19) koje kandidati treba da ispunjavaju su:

1.  Da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, što dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;

2.  Da je punoljetan, što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom  lične karte;

3.  Da je radno sposoban, što se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti za rad, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat, nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;

4.  Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, polnog integriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, falsifikovanja javne isprave, nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje  uživanja opojnih droga (za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa).

5.  Uvjerenje  o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece (za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa).

6.  Uvjerenje  da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv službene dužnosti, polnog integriteta,seksualnog  zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, falsifikovanja javne isprave, nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje  uživanja opojnih droga.

 

Pored opštih uslova, kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 104.Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 41/18,35/20, 92/20 i 55/23) i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim  školama („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 29/12, 80/14 i 83/15) i to:

 

1.  Da ima odgovarajući nivo obrazovanja – završen prvi ciklus studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju , sa  ostvarenih  najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent i stručno zvanje u određenoj oblasti ,

2.  Da ima ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti  za rad sa učenicima,

3.  Da ima položen stručni ispit  za rad u nastavi.

 

Pravo učešća na konkursu imaju i lica  koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 41/18,35/20, 92/20 i 55/23) ispunjavali uslove u pogledu  profila i zvanja nastavnika  (član 106.stav 9. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju).

Ukoliko se  na konkurs  ne prijave kandidati koji imaju položen stručni ispit za rad u nastavi, razmatraće se i prijave kandidata  koji nemaju položen stručni ispit, ali su stekli radni staž van škole  u  trajanju od najmanje  godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom (član 104.stav 7. i 8 Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju) .

Ukoliko se na konkurs ne prijave kandidati koji imaju položen stručni ispit za rad u  nastavi, niti kandidati koji  nemaju položen stručni ispit, ali su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci,  razmatraće se i prijave   kandidata bez radnog iskustva – pripravnika.

 

Potrebna dokumentacija:

Uz prijavu na konkurs, potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs, potrebno je dostaviti i sljedeće dokumente:

1.  Uvjerenje o državljanstvu,

2.  Izvod iz matične knjige rođenih,

3.  Ovjerena foto-kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno  zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

4.  Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi,

5.  Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku  i didaktičko – metodičku  grupu predmeta.

6.  Uvjerenje  da  se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita   ili da je položio  razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita.

7.  Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom  studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

8.  Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih  lica.

9.  Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, koje treba da sadrži:  vrstu posla, stepen stručne spreme i dužinu ostvarenog radnog staža po vrstama posla.

10.    Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  člana porodice poginulog borca Odrbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske(ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice pogunulog borca).

11.    Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske (ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida),

12.    Uvjerenje opštinskog/gradskog  organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske (ako se radi o kandidatu iz kategorije borca),

13.    Uvjerenje  da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv službene dužnosti, polnog integriteta,seksualnog  zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, falsifikovanja javne isprave, nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje  uživanja opojnih droga (ne starije od 6 mjeseci).

14.    Ljekarsko uvjerenje o  psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje nije starije od  6 mjeseci  dostavlja kandidat koji bude izbaran po konkursu, a prije zasnivanja  radnog odnosa.

 

Kandidati su obavezni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

U prijavi na konkurs kandidati su obavezni  navesti sve dokumente koje  dostavljaju  uz prijavu.

Bodovanje i izbor kandidata izvršiće se u skladu sa Pravilnikom  o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 24/19).

Testiranje i intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa i koji dostave potpune i blagovremene prijave obaviće se 20.9.2024.godine, u 11,30  časova u prostorijama škole. Spisak  kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa i koji su dostavili potpunu dokumentaciju škola će objaviti na oglasnoj tabli škole 17.9.2024.godine.

Kandidati neće posebno  biti pozivani na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske”.

Škola će pisanim  putem obavijestiti sve učesnike konkursa o rezultatima  konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom, u zatvorenoj koverti, dostaviti lično u sekretarijat škole  ili slati na adresu:

JU SREDNjOŠKOLSKI CENTAR „NIKOLA TESLA”, Ul. Omladinska bb, 74470 VUKOSAVLjE, sa naznakom „PRIJAVA NA KONKURS, UZ  NAZNAKU RADNOG MJESTA NA KOJE KANDIDAT KONKURIŠE”.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

***

JU GIMNAZIJA “JOVAN DUČIĆ” DOBOJ

HILANDARSKA 2

74 000 DOBOJ

 

PONIŠTAVA DIO KONKURSA

objavljenog dana 21.08.2024. godine u dnevnom listu Glas Srpske koji se odnosi na radno mjesto pod rednim brojem:

               3. Profesor fizike, 1 izvršilac, 4 časa sedmično, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme do 31.08.2025. godine, zbog tehničkih razloga.

 

JU OŠ “DOSITEJ OBRADOVIĆ” BLATNICA

74 275 BLATNICA

 

KONKURS

ZA IZBOR NASTAVNIKA

 

1. Italijanski jezik – 1 izvršilac; 2 časa na određeno radno vrijeme najduže do 31.08.2025 godine sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu;

2. Srpski jezik -1 izvršilac; 8 časova na određeno radno vrijeme najduže do 31.08.2025 godine sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu;

3. Muzička kultura -1 izvršilac; 13 časova na određeno radno vrijeme najduže do 31.08.2025 godine sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu;

4. Likovna kultura - 1 izvršilac; 3 časova na određeno radno vrijeme najduže do 31.08.2025 godine sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu

5. Hemija -1 izvršilac; 2časa na određeno radno vrijeme najduže do 31.08.2025 godine sa  radnim iskustvom

i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu;

6. Voditelj produženog boravka, 2 izvršioca; na određeno radno vrijeme najduže do 31.08.2025 godine sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu;

 

USLOVI:

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu („Službeni glasnik RS” br.1/16, 66/18 i 119/21.) kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove predviđene Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik RS” br. 81/22.) Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača u osnovnoj školi („Službeni glasnik RS” br. 77/09, 86/10, 25/14. i 76/15.) kao i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 74/18 i 26/19).

Pravo učešća na konkurs imaju lica koja su po  propisima važećim do stupanja na snagu Zakona  o osnovnom  vaspitanju i obrazovanju  (''Službeni glasnik  Republike Srpske'' broj, 81/22) ispunjavali uslove u pogledu  stepena i vrste stručne spreme, kao i lica po  osnovu člana 114. stav 5. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 81/22) koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju(Sl. Glasnik Republike Srpske”, broj: 81/22), kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Prijem radnika u radni odnos izvršiće se u skladu sa članom 127. stav 5. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 81/22) i odredbama Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 74/18 i 26/19).

 

Uz potpisanu prijavu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs, kandidati su dužni dostaviti ovjerene fotokopije (ne starije od 6 mjeseci) sledećih dokumenata na osnovu kojih se dokazuje ispunjenost opštih i posebnih uslova   i to:

 

Dokumentacija za opšte uslove koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

1. Da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2. Da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,

3. Da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest (6) mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidati nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4. Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti,trgovine ljudima, zlostavljanje djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,

5. Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,

6. Uvjerenje da  nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta,zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

Uvjerenje iz tačke 4) i 5) za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Dokumentacija za posebne uslove i dokumentacija na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 9. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i način bodovanja kandidata u osnovnoj školi:

1. Ovjerena foto-kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3. Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosječnoj ocjeni tokom studiranja ili uvjerenje od visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

4. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu

5. Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,

6. Uvjerenje o radnom stažu/radnom iskustvu izdato od ranijeg poslodavca kod kojeg je kandidat bio zaposlen, sa podacima o vrsti posla, stepenu stručne spreme i dužini ostvarenog radnog staža po vrstama posla,

7. Uvjerenje od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica u stručnoj spremi traženoj konkursom,

8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

1o. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca,

10. Kratku biografiju,

 

- Oglas ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u Glasu Srpske.

- Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na javni konkurs komisija ne razmatra, već ih evidentira uz konstataciju da prijave na javni konkurs nisu dostavljene blagovremeno i /ili nisu potpune, a nakon toga predlaže direktoru škole donošenje zaključka kojom se prijava odbacuje.

- Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se u prostorijama škole dana ,16.09.2024. godine

1.    Italijanski jezik - test u 8,00 časova intervju u 9,00 časova

2.    Srpski jezik - - test u 09,00 časova intervju u 10,00 časova

3.    Muzička kultura - test u 10,00 časova intervju u 11,00 časova

4.    Likovna kultura - test u 11,00 časova intervju u 12,00 časova-

5.    Hemija -- test u 12,00 časova intervju u 13,00 časova

6.    Voditelj produženog boravka -- test u 13,00 časova intervju u 14,00 časova

 

Spisak kandidata koji dostave potpune i blagovremene prijave će biti postavljen na oglasnoj tabli Škole.

Kandidat koji dostavi potpunu i blagovremenu prijavu, a ne pojavi se na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, škola postavlja na oglasnoj tabli škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua. Kanditati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju. (Pravilnik o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i način bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik RS” br. 74/18 i 26/19).

- Svi kandidati biće obaviješteni o rezultatima konkursa, dokumenti priloženi uz molbu neće se vraćati kandidatima.

- Prijave dostaviti lično ili putem pošte na adresu škole: JU OŠ „Dositej Obradović” Blatnica,74275, ul.Blatnica br. 361, za konkurs – obavezno naznačiti na koje radno mjesto se prijavljujete.

***

JU OŠ “OZREN” DONjA PAKLENICA

74 255 DONjA PAKLENICA

 

PONOVLjENI   KONKURS

za popunjavanje upražnjenog radnog mjesta

 

1.       PROFESOR  FIZIČKOG I ZDRAVSTVENOG VASPITANjA …… 1 izvršilac – sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,  18 – časova redovne nastave, na određeno vrijeme do 31.08.2025. godine,

 

Kandidati moraju da ispunjavaju sljedeće uslove:

Opšti uslovi:

1.       da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu (datum izdavanja da nije stariji od 6 mjeseci),

2.       da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,

3.       da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu a prije zasnivanja radnog odnosa,

4.       da nije osuđivan pravnosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava, kao i da nije  upisano u poseban Registar lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece koje se dokazuje Uvjerenjima koje će za izabranog kandidata škola  pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,

5.       da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a koje se dokazuje uvjerenjem izdatim od nadležnog suda po mjestu prebivališta, koje kandidat dostavlja.

 

Uz potpisanu prijavu  i dokumentaciju kojom dokazuje ispunjenost opštih uslova kandidat je dužan da dostavi i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 6. Pravilnika o proceduri prijema,  kriterijumima za  prijema u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi, i to:

1)      ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje  u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2)      uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3)      uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno obrazovnoj ustanovi,

4)      uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,

5)      dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6)      uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

7)      uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,

8)      uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9)      uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

10)    uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Takođe, pravo učešća na konkursu imaju i kandidati koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni Glasnik Republike Srpske” broj 81/22) ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije dokumenata koji nisu stariji od 6 mjeseci i  iste se neće vraćati kandidatima.

 

NAPOMENA: Ukoliko se na konkurs ne prijave lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, biće uzete u razmatranje i prijave lica bez radnog iskustva i položenog stručnog ispita.

Test će se održati 19.09.2024. godine u 9:00 časova, a intervju istog dana u 10:00 časova, u prostorijama centralne škole.

Na oglasnoj tabli škole će biti objavljen spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Kandidati koji se ne pojave na testu ili intervju smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja konkursa putem Zavoda za zapošljavanje.

Sve nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Prijave se mogu dostaviti lično u prostorije škole, ili putem pošte na adresu: JU Osnovna škola „Ozren”, Donja Paklenica, Doboj, 74255 Paklenica.

Telefon: 053/271-417

***

OKRUŽNO JAVNO TUŽILAŠTVO U DOBOJU

SVETOG SAVE 22

74 000 DOBOJ

 

JAVNI KONKURS

za prijem radnika u radni odnos na neodređeno vrijeme

uz obavezan probni rad u skladu sa Zakonom

 

I - NAZIV I POZICIJA RADNOG MJESTA

 

1.Referent za unos podataka i upravljanje predmetima- upisničar …. 1 izvršilac

Opis poslova radnog mjesta

Registruje dokumente (podneske) pristigle na već postojeće predmete i dokumente koji iniciraju otvaranje novog predmeta, odnosno faze, izdaje potvrde o prijemu, kreira omot spisa sa novom naljepnicom (brojem), vrši pripremanje i preuzimanje predmeta, ulaganje podnesaka i dostavnica, davanje spisa na uvid strankama ili drugim licima uz prethodno odobrenje postupajućeg tužioca ili glavnog tužioca, obavlja i druge poslove predviđene Pravilnikom o sistemu za automatsko upravljanje predmetima u tužilaštvima i druge poslove po nalogu neposrednog rukovodioca.

Posebni uslovi za radno mjesto pod tačkom 1.

 

-    Završena srednja stručna sprema (SSS), IV stepen, šest mjeseci radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima i poznavanje rada na računaru.

II – OPŠTI USLOVI KOJE  KANDIDATI MORAJU ISPUNjAVATI

1)   da je državljanin Bosne i Hercegovine ili Republike Srpske

2)  da je stariji od 18.godina,

3)  da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

4)  da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za kažnjivo djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u državnim organima, i da se  ne vodi krivični postupak pred sudovima.

5)  da nije otpušten iz državnih organa kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u BiH tri godine prije objavljivanja konkursa.

III – POTREBNI DOKUMENTI I ROK ZA PRIJAVU NA KONKURS

Prijava za učešće na javnom konkursu podnosi se na propisanom obrascu Prijave na javni konkurs, koji je dostupan na internet stranici  tužilaštva a može se dobiti i lično u tužilaštvu.

Uz prijavu na konkurs kandidati su dužni priložiti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova i to ovjerene fotokopije slijedećih dokumenata:

- diplomu o završenoj stručnoj spremi, 

-  uvjerenje ili potvrdu o radnom iskustvu  u traženom stepenu obrazovanja,

-  uvjerenje ili potvrdu o poznavanju rada na računaru,

-  lične karte ili pasoša,

Ispunjenost drugih uslova traženih konkursom, kandidat dokazuje izjavom koja je sastavni dio Prijave na javni konkurs.

Izabrani kandidat je dužan da u roku od sedam dana nakon objave rezultata sprovedenog javnog konkursa, a prije zasnivanja radnog odnosa, dostavi Komisiji za sprovođenje postupka izbora kandidata originale ili ovjerene foto-kopije sledećih dokumenata: diplomu o završenoj stručnoj spremi, uvjerenje ili potvrdu o radnom iskustvu u traženom stepenu obrazovanja, izvod iz matične knjige rođenih, uvjerenje o državljanstvu (važeće uvjerenje koje nije starije od 6 mjeseci) uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka, uvjerenje o nekažnjavanju i uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti (ljekarsko uvjerenje).

Kandidate koji ispune opšte i posebne uslove iz javnog konkursa, Komisija za sprovođenje postupka izbora kandidata za navedeno radno mjesto će pozvati na razgovor, o čemu će kandidati biti obaviješteni poštom ili telefonskim putem na kontakt telefon koji su dužni navesti u prijavi.

 

Rok za prijavljivanje je 15 dana od dana objavljivanja javnog konkursa u dnevnom listu „Glas Srpske”, posredstvom Zavoda za zapošljavanje. Po objavljivanju konkursa u dnevnom listu isti će biti postavljen i na službenu internet stranicu tužilaštva gdje se mogu preuzeti obrasci za prijavu na konkurs ili lično u tužilaštvu.

 Neblagovremene i nepotpune prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju opšte i posebne uslove javnog  konkursa, neće se uzeti u razmatranje.

IV – ADRESA ZA PODNOŠENjE PRIJAVE ZA UČEŠĆE NA JAVNOM KONKURSU

Prijave na javni konkurs, zajedno sa dokazima o ispunjavanju opštih i posebnih uslova, dostavljaju se lično u Tužilaštvo ili poštom na adresu: Okružno javno tužilaštvo u Doboju ul. Svetog Save 22, 74000 Doboj, sa naznakom: „Prijava na javni konkurs”.

***

JU OŠ “LIJEŠĆE” BROD

LIJEŠĆE BB

74 450 BROD

 

KONKURS

za upražnjeno radno mjesto

 

1.  Nastavnik razredne nastave - 1 izvršilac, na određeno vrijeme, do 31.08.2025. godine, lice sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno obrazovnom procesu.

OPŠTI I POSEBNI USLOVI  ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

1) da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2) da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3) da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, izdatim od strane certifikovane zdravstvene ustanove, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi, te za krivična djela učinjena protiv: službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,

5) da se ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,

6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

Pored opštih uslova utvrđenih u Zakonu o radu - („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 01/16, 66/18, 91/21-Odluka Ustavnog suda , 119/21,112/23 i 39/24), kandidati treba da ispunjavaju  i  posebne  uslove predviđene Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 81/22), Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika , stručnih saradnika  i vaspitača („Službeni Glasnik Republike Srpske” broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15)  kao i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijima za prijem radnika u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi (“Službeni glasnik RS” broj: 74/23). 

Pravo učešća na konkursu na osnovu člana 114. stav 5) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 81/22) imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, kao i lica koje je steklo radni staž u školi van nastavnog procesa ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Uz prijavu potpisanu od strane kandidata, osim dokumentacije kojom dokazuju ispunjavanje opštih uslova, potrebno je dostaviti sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje:

1) diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2) uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3) uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno-obrazovni rad, odnosno stručnom ispitu za ostale radnike sa završenim visokim obrazovanjem ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

4) uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se uređuje oblast polaganja stručnog ispita u osnovnoj školi,

5) dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme,

7) uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom.

8) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9) uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

10) uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

- U izuzetnim slučajevima, ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti dokument iz. tačke 5), prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa.

- Izuzetno od tačke 7), ukoliko kandidat ne može dostaviti uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca, dostavlja kopiju radne knjižice.

Kandidati su dužni dostaviti originale ili ovjerene kopije dokumenata, koji ne smiju biti stariji od šest mjeseci, i isti neće biti vraćeni kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove neće se uzeti u razmatranje.

 

Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijima za prijem radnika u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi (“Službeni glasnik RS” broj:74/23).

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, postaviti na oglasnoj tabli škole a po mogućnosti i na internet stranici škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua. Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Sa kandidatima koji dostave potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, testiranje će se  obaviti  19.09.2024. godine, sa početkom u 9.00 sati a intervju sa početkom u 10.00 sati u prostorijama Javne ustanove Osnovne škole „Liješće”. Za kandidata koji se ne pojavi na testiranju i intervjuu smatraće se da je odustao od konkursa.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama „GLAS SRPSKE” Banja Luka.

 

Prijave slati na adresu: JAVNA USTANOVA OSNOVNA ŠKOLA „LIJEŠĆE” Liješće bb, 74450 BROD sa naznakom – Prijava na oglas, ne otvarati-

***

JU OŠ “DESANKA MAKSIMOVIĆ” STANARI

74 208 STANARI

 

KONKURS

za upražnjena radna mjesta

 

1.  Vaspitač u Organizacionoj jedinici „Matko” Stanari – dva izvršioca, puno radno vrijeme, na neodređeno vrijeme – sa iskustvom i položenim stručnim ispitom.

 

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

1.  Da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine,

2.  Da je stariji od 18 godina,

3.  Da ima najmanje prvi ciklus studijskog programa ili ekvivalent i stečeno visoko obrazovanje na studijskom programu predškolskog vaspitanja i obrazovanja ili programu za obrazovanje vaspitača

4.  Da je radno sposoban,

5.  Da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, iskorištavanja djece i maloljetnih lica za pornografiju, proizvodnje i prikazivanja dječije pornografije, oduzimanja maloljetnog lica, zapuštanja i zlostavljanja maloljetnog lica i nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici i druga krivična djela,

6.  Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, iskorištavanja djece i maloljetnih lica za pornografiju, oduzimanja maloljetnog lica, zapuštanja i zlostavljanja maloljetnog lica i nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici i druga krivična djela, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti,

7.  Da se ne vodi u posebnom Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanje djece.

Uvjerenja iz tačaka 6. i 7. za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

POTREBNA DOKUMENTACIJA

1.  Prijava na konkurs i kratka biografija,

2.  Uvjerenje o državljanstvu,

3.  Ovjerena kopija lične karte ili Izvod iz matične knjige rođenih,

4.  Važeće ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti (prilažu samo izabrani kandidati, a prije zasnivanja radnog odnosa)

5.  Uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka,

6.  Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za vaspitno-obrazovni rad vaspitača (za kandidate koji konkurišu na radnom mjesto na kojem se traži položen stručni ispit)

7.  Ovjerenu kopiju diplome o završenom prvom ciklusu odgovarajućeg studijskog programa (na studijskom programu predškolskog vaspitanja i obrazovanja) u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

8.  Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca kod kojeg je kandidat bio zaposlen na radnom mjestu koji odgovara stručnoj spremi i profilu koji se traži ovim Konkursom. Iz uvjerenja treba jasno da se vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla. Ukoliko je kandidat radio s nepunim radnim vremenom, to radno vrijeme je potrebno preračunati u puno radno vrijeme (za radno mjesto za koje se traži iskustvo).

9.  Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena ili ovjerena fotokopija indeksa,

10.    Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

11.    Uvjerenje gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

12.    Uvjerenje gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

13.    Uvjerenje gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

- Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 65a. stav 1. Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 79/15, 63/20 i 64/22)

- Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

- Intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa biće obavljen u ponedjeljak, 16. septembra 2024. godine u 8.00 časova u prostorijama JU Osnovne škole „Desanka Maksimović” Stanari.

- Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, škola će postaviti na oglasnoj tabli i na internet stranici škole (njnjnj.desankamaksimovic.edu.rs), najkasnije tri dana prije zakazanog intervjua.

- Ukoliko kandidat koji ispunjava uslove konkursa ne pristupi intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

- Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na javni konkurs komisija neće razmatrati.

- Oglas ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u „Glasu Srpske”,  Banja Luka.

Prijave slati na adresu: JU Osnovna škola „Desanka Maksimović” Stanari, Organizaciona jedinica „Matko” Stanari, 74208 Stanari bb, sa naznakom – prijava na konkurs za upražnjeno radno mjesto vaspitača, ne otvarati.

***

JU OŠ “MILAN RAKIĆ” VELIKA BUKOVICA

74 213 VELIKA BUKOVICA

 

KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta

 

- Profesor  fizike, ( 8 časova) 1. izvršilac, sa položenim stručnim ispitom, na određeno radno vrijeme, do 31.08.2025.godine.

- Profesor razredne nastave- pripravnik, 1. izvršilac, na određeno radno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja a najkasnije do 31.08.2025.godine,

- Profesor  muzičkog, ( puna norma) 1. izvršilac, na određeno radno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja, a najkasnije do 31.12.2024.godine

 

-    Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

 

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 01/16) kandidati trebaju i da ispunjavaju posebne uslove propisane članom  114, 115. i 116. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 81/22) i Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15).

 

Opšti uslovi:            - da je državljanin Bosne i Hercegovine i Republike Srpske,
- da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad,
- da je stariji od 18 godina.

Posebni uslovi:- odgovarajući nivo obrazovanja – završen prvi ciklus studijskog programa i stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno visoku ili višu stručnu spremu,

- uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela  učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim  licem, zloupotrebe opojnih sredstava.

- uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,

- uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak  za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad  djetetom ili  maloljetnim licem.

-Kandidati koji se prijavljuju na javni konkurs dužni su uz potpisanu prijavu dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata ne starije od šest mjeseci:
- Uvjerenje o državljanstvu,
- Izvod iz matične knjige rođenih,
- Dokaz o stečenom stepenu stručne spreme ili ekvivalent,

- Uvjerenje o položenom stručnom ispitu,

- Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak 
- Uvjerenje o dužini radnog stažu u struci , izdato od ranijeg poslodavca koje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi :vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla,
- Ljekarsko uvjerenje (prilaže samo onaj kandidat koji bude prvi na rang listi prije zasnivanja radnog odnosa),
- Druge dokaze o potvrđivanju znanja i sposobnosti, preporuke i slično.

Pored navedene dokumentacije kandidati mogu dostaviti dokaze propisane Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi(„Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 74/23). i to:
- Potvrdu o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koju vodi Zavod za zapošljavanje na području jedinice lokalne samouprave gdje je kandidat prijavljen,
- Prosjek ocjena koji je kandidat ostvario tokom studiranja,
 

Dostavljeni dokazi će se bodovati od strane komisije na način i u skladu sa odredbama Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 74/23)  

Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave:
Prijave sa Email adresom se mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na sledeću adresu:
Javna ustanova osnovna škola „Milan Rakić”, Bukovica Velika 74213 Velika Bukovica, sa naznakom Javni konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta.
Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnim novinama „Glas Srpske”. Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.
 

Kandidati koji budu ispunjavali uslove utvrđene ovim konkursom, dužni su pristupiti  testu i intervju, koji će se održati  dana, 16.09.2024.godine, sa početkom u 9,00 časova, posle testa-intervju, a koji će sa kandidatima obaviti Komisija za izbor koja broji tri člana.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa škola će postaviti na oglasnu tablu škole,

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testu i intervjuu, smatraće se da je kandidat odustao od prijave na konkurs.

Dostavljena dokumentacija školi po ovom konkursu se neće vraćati kandidatima.

Škola će pismenim putem  obavijestiti sve učesnike o ishodu konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke.

***

JU SŠC “JOVAN CVIJIĆ”MODRIČA

BERLINSKA BB

74 480 MODRIČA

 

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta

 

I        Na određeno vrijeme, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi, do povratka radnice sa porodiljskog bolovanja, do 27.12.2024. godine, za nastavni predmet:

1.  Engleski jezik, 12 časova sedmično, jedan izvršilac

II       Na neodređeno vrijeme, pripravnik, za nastani predmet:

1.  Pravoslavna vjeronauka, puna sedmična norma, jedan izvršilac

Opšti uslovi propisani Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj:1/16, 66/18, 91/21- Odluka Ustavnog suda Republike Srpske 119/21 i 112/23 i 39/24) i Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 24/19) koje kandidati treba da ispunjavaju su:

 

1.  Da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, što dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;

2.  Da je punoljetan, što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte;

3.  Da je radno sposoban, što se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat, nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;

4.  Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, polnog integriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, falsifikovanja javne isprave, nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga (za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa);

5.  Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece (za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa);

6.  Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv službene dužnosti, polnog integriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, falsifikovanja javne isprave, nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga.

 

Pored opštih uslova, kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 104. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 41/18, 35/20 i 92/20 i 55/23) i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama („Službeni glasnik Repbulike Srpske”, broj : 29/12, 80/14 i 83/15) i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 120/20):

1.  Da ima odgovarajući nivo obrazovanja - završen prvi ciklus studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent i stručno zvanje u određenoj oblasti,

2.  Da ima ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti  za rad sa učenicima,

3.  Da ima položen stručni ispit za rad u nastavi (osim za radno mjesto pripravnika).

 

Za radnao mjesto pod brojem 1 ( poglavlje I) pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj:41/18, 35/20, 92/20 i 55/23), ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika (član 106. stav 9. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju).

Ukoliko se na konkurs ne prijave kandidati koji imaju položen stručni ispit za rad u nastavi, a za koje se po konkursu traži položen stručni ispit, razmatraće se i prijave kandidata  koji nemajau položen stručni ispit, ali su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom  (član 104. stav 7. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju).

 

Potrebna dokumentacija:

Uz prijavu na konkurs, potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs, potrebno je dostaviti i sljedeće dokumente:

1.  Uvjerenje o državljanstvu,

2.  Izvod iz matične knjige rođenih,

3.  Ovjerena foto-kopija diplome,

4.  Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi ( osim za radno mjesto pripravnika)

5.  Uvjerenje o položenoj pedagoško-psiholopkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta,  koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku  i didaktičko-metodičku grupu predmeta;

6.  Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita;

7.  Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

8.  Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica;

9.  Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, koje treba da sadrži: vrstu posla, stepen stručne spreme i dužinu ostvarenog radnog staža po vrstama posla (osim za radno mjesto pripravnika),

10.    Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno- otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

11.    Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske (ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida),

12.    Uvjerenje opštinskog/gradskog  organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske (ako se radi o kandidatu iz kategorije borca);

13.    Uvjerenje  da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv službene dužnosti, polnog integriteta, seksualnog  zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, falsifikovanja javne isprave, nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje  uživanja opojnih droga (ne starije od 6 mjeseci);

14.    Ljekarsko uvjerenje o  psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje nije starije od 6 mjeseci, dostavlja kandidat koji bude izbaran po konkursu, a prije zasnivanja  radnog odnosa.

Kandidati su obavezni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

U prijavi na konkurs, kandidati su obavezni navesti sva dokumenta koja prilažu uz prijavu.

Bodovanje i izbor kandidata izvršiće se u skladu sa Pravilnikom  o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 24/19).

Testiranje  i intervju sa kandidatima koji  ispunjavaju uslove konkursa i koji dostave potpune i blagovremene prijave obaviće se 20. 9.2024. godine (petak) u 9,00 časova u prostorijama škole.     

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, škola će objaviti na oglasnoj tabli škole i njeb stranici škol 16.9.2024.godine.

Kandidati neće posebno  biti pozivani na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske”.

Škola će pisanim putem obavijestiti sve učesnike konkursa o rezultatima konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom, u zatvorenoj koverti, dostaviti lično u sekretarijat škole  ili  na adresu:

JU SREDNjOŠKOLSKI CENTAR „JOVAN CVIJIĆ”, Berlinska bb, 74 480 MODRIČA, sa naznakom „PRIJAVA NA KONKURS UZ NAZNAKU RADNOG MJESTA NA KOJE SE KANDIDAT PRIJAVLjUJE”

Neblagovremene i nepotpune prijave  neće se razmatrati.

***

JU OŠ “NIKOLA TESLA” DERVENTA

TRG OSLOBOĐENjA 6

74 400 DERVENTA

 

KONKURS

za upražnjena radna mjesta

 

1.  Profesor razredne nastave - voditelj u produženom boravku, na određeno vrijeme, do povratka radnika sa porodiljskog odsustva, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu – 1 izvršilac;

2.  Profesor razredne nastave - voditelj u produženom boravku, na određeno vrijeme, do povratka radnika sa funkcije, a najduže do 31.08.2025. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu – 1 izvršilac;

3.  Nastavnik/profesor likovne kulture, 1 izvršilac, 6 časova redovne nastave, na određeno vrijeme, a najduže do 31.8.2025. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno- obrazovnom procesu;

4.  Nastavnik/profesor biologije, 1 izvršilac, 4 časa redovne nastave, na određeno vrijeme, a najduže do 31.08.2025. godine,  sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu.

Svi kandidati moraju ispunjavati opšte uslove predviđene Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 1/16 i 66/18) i članom 5. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske” broj 74/23), te posebne uslove propisane članom  114. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni Glasnik RS” broj 81/22) i člana 3. Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača (Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15) i članom 6. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske” broj 74/23).

Pravo učešća na ovom konkursu imaju i lica iz člana 114. stav 5) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  („Službeni Glasnik RS” broj 81/22), odnosno lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane ovim zakonom, kao i kandidati koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni Glasnik RS” broj 81/22), ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste  stručne spreme u skladu sa članom 198. Zakona.

Prijem u radni odnos vršiće se u skladu sa Zakonom o osnovnom  vaspitanju i obrazovanju („Službeni Glasnik RS” broj 81/22) i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske” broj 74/23).                                

Potrebna dokumenta:
Prijava na konkurs sa potpisom kandidata, kratkom biografijom, adresom, kontakt- telefon i spisak priložene dokumentacije.

Uz prijavu na konkurs kandidati treba da prilože sljedeća dokumenta:


1. ovjerenu kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u  određenoj oblasti i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent,

2. dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

3. uvjerenje o državljanstvu, 
4. izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena kopija lične karte,

5. uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu za radna mjesta za koja se konkursom traži radno iskustvo i položen stručni ispit,

6. uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

7. uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,
8. uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, koje treba da sadrži: vrstu posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla, ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa iskustvom,
9. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih  lica koja traže zaposlenje,
10. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
11. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca,
12. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

Kandidat koji bude primljen na upražnjeno radno mjesto, prije zasnivanja radnog odnosa, obavezan je dostaviti uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima ne starije od šest mjeseci.

Uvjerenje o neosuđivanosti pribaviće škola službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave i koji ispunjavaju uslove konkursa, će se obaviti u privremenim prostorijama škole u ulici Kralja Petra I broj 30 (stara zgrada opštine), dana 16.9.2024. godine, sa početkom u 10,00 časova.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu tablu škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju i intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske”.

Ukoliko se na konkurs ne jave kandidati sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, razmatraće se molbe kandidata bez iskustva i položenog stručnog ispita.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Prijave slati na adresu:

JU Osnovna škola „ Nikola Tesla” Derventa, Ul. Kralja Petra I broj 30, 74400 Derventa, sa naznakom – „Prijava na konkurs”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana