JU ZZZ RS – Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 22.5.2024. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 22.5.2024. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 22.5.2024. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

**** ****

** **** **

*** *** **

JPU "NAŠA RADOST" MODRIČA

CARA LAZARA 7

74 480 MODRIČA

 

JAVNI KONKURS

Za izbor i prijem radnika u JPU „Naša radost" Modriča

I Direktor JPU „Naša radost" Modriča raspisuje Javni konkurs za prijem na određeno radno vrijeme, od 10.06.2024. godine i to:

1.  Diplomirani vaspitač predškolske djece- 1 izvršilac, na određeno vrijeme, do povratka vaspitača sa bolovanja;

II OPIS POSLA

Vaspitač  JPU „Naša radost" Modriča obavljaće sljedeće poslove: rad sa djecom u grupi od 16 mjeseci do 6 godina u skladu sa Programom pedagoškog vaspitanja i obrazovanja.

III OPŠTI USLOVI

1.  da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine,

2.  da je punoljetan,

3.  da je radno sposoban,

4.  da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad, krivična djela učinjena protiv sloboda i prava građana, službene dužnosti, polnog integriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorišćavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,

5.  da se ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem,

6.  da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela koja ga čine nedostojnim za rad, krivična djela učinjena protiv sloboda i prava građana, službene dužnosti, polnog integriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorišćavanja djeteta, a to se dokazuje uvjerenjem o nevođenju krivičnog postupka.

IV POSEBNI USLOVI ZA UČEŠĆE NA KONKURSU

1.  da ima odgovarajući nivo obrazovanja- VSS, VII stepen stručne spreme, završen najmanje prvi ciklus studijskog programa ili ekvivalent i stečeno visoko obrazovanje na studijskom programu predškolskog vaspitanja i obrazovanja;

2.  da ima najmanje jednu godinu radnog iskustva sa odgovarajućim stepenom obrazovanja,

3.  da ima položen stručni ispit za vaspitno-obrazovni rad ili uslov za polaganje stručnog ispita. Vaspitač koji je stekao radni staž ili iskustvo u svojoj struci u trajanju od godinu dana, a nije položio stručni ispit, može zasnovati radni odnos ukoliko ispunjava uslove propisane Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, ali je dužan da položi stručni ispit u roku od deset mjeseci od dana zasnivanja radnog odnosa u predškolskoj ustanovi,  protivnom prestaje mu radni odnos.

4.  Pravo učešća na konkursu imaju i vaspitači ili stručni saradnici koji su radni staž ili iskustvo stekli van predškolske ustanove u svojoj struci u trajanju od godinu dana, a nisu položili stručni ispit.

 

V POTREBNA DOKUMENTACIJA

1.  Prijava na konkurs i kratka biografija ( potpisano od strane kandidata)

2.  Uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci),

3.  Ovjerena kopija lične karte i izvod iz matične knjige rođenih,

4.  Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa djecom, izdatom od certifikovane zdravstvene ustanove koje ne može biti starije od 6 mjeseci (prilaže samo izabrani kandidat na konkursu, a prije zasnovanja radnog odnosa),

5.  Uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka,

6.  Diploma o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti,

7.  Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, koje treba da sadrži podatke o vrsti i opisu poslova definiasnih aktom kojim se uređuje organizacija i sistematizacija radnih mjesta, stepenu strčne spreme i profilu i dužini ostvarenog radnog staža po vrstama posla. Ukoliko je kandidat radio s nepunim radnim vremenom, to radno vrijeme je potrebno preračunati u puno radno vrijeme. Izuzetno, ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga dostaviti pomenuti dokument, dostavlja ovjerenu kopiju radne knjižice.

8.  Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za vaspitno – obrazovni rad, odnosno stručnom ispitu za ostale radnike sa završenim visokim obrazovanjem ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

9.  Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se reguliše polagganje stručnog ispita,

10. Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena. U izuzetnim slučajevima, ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti pomenuti dokument, prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa.

11. Uvjerenje izdatom od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme,

12. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko – invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

13. Uvjerenje gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno- otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

14. Uvjerenje gradskog organa nadležnog za boračko – ivalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno – otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Napomena: Kandidati dostavljaju ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije im se neće vraćati.

VI Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske". Prijave sa potrebnim dokumentima dostaviti lično u prostorije vrtića ili putem pošte na adresu vrtića: JPU „Naša radost" Modriča, Cara Lazara 7, 74480 Modriča. Prijavu dostaviti u zatvorenoj koverti sa naznakom „Prijava na konkurs-ne otvaraj". Na prijavi kandidat treba da napiše kontakt telefon.

VII Kandidati koji ispunjavaju uslove konkursa, a prijave su im potpune i blagovremene, biće podvrgnuti intervjuu na koji se neće posebno pozivati. Intervju će biti obavljen u prostorijama JPU „Naša radost" Modriča, Cara Lazara 7, 03.06.2024. godine sa početkom u 11 časova.

VIII Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa biće postavljen na oglasnoj tabli JPU „Naša radost" Modriča, najkasnije tri dana prije zakazanog intervjua, a ukoliko se kandidat ne pojavi na intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs. Neblagovremene i nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje.

***

JU CENTAR ZA SOCIJALNI RAD MODRIČA

TRG NEMANjIĆA 4

74 480 MODRIČA

 

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta u JU Centar za socijalni rad Modriča i prijem pripravnika sa VSS

 

I – Raspisuje se javni Konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta u JU Centar za socijalni rad Modriča i prijem pripravnika sa VSS (radi obavljanja pripravničkog staža i stručnog osposobljavanja za samostalan rad, i to:

 

1.  Diplomirani socijalni radnik ................................................. 1 izvršilac;

2.  Diplomirani socijalni radnik, 240 ECTS bodova (ili ekvivalent) – pripravnik ……………. 1 izvršilac. 

Radni odnos za upražnjeno radno mjesto iz stava 1. tačka 1. zasniva se na neodređeno vrijeme.

Radni odnos za radno mjesto iz stava 1. tačka 2. zasniva se na određeno vrijeme, odnosno na period od 12 mjeseci.

II – Opis poslova izabranog kandidata iz stava 1. tačka 1. ovog Konkursa:

Izabrani kandidat iz stava 1. tačka 1. ovog Konkursa obavlja poslove utvrđene  Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta JU Centar za socijalni rad Modriča, i to:

Opis poslova izabranog kandidata iz stava 1. tačka 2. ovog Konkursa:

Izabrani kandidat iz stava 1. tačka 2. ovog Konkursa obavlja poslove stručnog osposobljavanja pripravnika prema programu stručnog osposobljavanja pripravnika u JU Centar za socijalni rad Modriča.

Pripravnikom se smatra lice koje prvi put zasniva radni odnos u svom zanimanju, a pripravnički staž za VSS traje 12 mjeseci.

III- Opšti uslovi za prijem u radni odnos ovog Konkursa:

1.  da je državljanin Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine,

2.  da je stariji od 18 godina,

3.  da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

4.  da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivična djela koja ga čine nepodobnim za obavljanje poslova kod poslodavca,

5.  da se protiv njega ne vodi krivični postupak.

 

IV -Posebni uslovi:

1) Za radno mjesto iz stava 1. tačka 1.  ovog Konkursa:

 

1.  Završen Fakultet političnih nauka, studijski program Socijalni rad (VSS – VII stepen),      

2.  najmanje jedna godina radnog iskustva u struci,

3.  položen stručni ispit u oblasti socijalne zaštite (ispit kod Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske),

4.  poznavanje rada na računaru,                

5.  položen vozački ispit.

2) Za radno mjesto iz stava 1. tačka 2.  ovog Konkursa:

1.  Visoka stručna sprema – VII stepen stručnosti, završen prvi ciklus studijskog programa Socijalni rad, 240 ECTS bodova ili odgovarajući ekvivalent.

V - Potrebna dokumenta :

Uz prijavu na javni konkurs kandidati su dužni priložiti:

-    prijavu na konkurs sa osnovnim podacima o kandidatu,

-    ovjerenu fotokopiju lične karte,

-    uvjerenje o državljanstvu,  ne starije od šest mjeseci,

-    izvod  iz matične knjige rođenih,

-    uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak, ne starije od šest mjeseci,

-    uvjerenje o nekažnjavanju, ne starije od šest mjeseci,

-    ovjerena fotokopija diplome o završenoj stručnoj spremi,

-    uvjerenje o radnom iskustvu i fotokopija radne knjižice (za kandidata iz stava 1. tačka 1. ovog Konkursa),

-    uvjerenje Zavoda za zapošljavanje RS da se kandidat nalazi na evidenciji nezaposlenih lica i da nema radno iskustvo u struci (za kandidata iz stava 1. tačka 2. ovog Konkursa),

-    pisani dokaz ili izjavu o poznavanju rada na računaru,

-    uvjerenje o položenom stručnom ispitu (za kandidata iz stava 1. tačka 1. ovog Konkursa),

-    fotokopiju vozačke dozvole,

-    ovjerenu ličnu izjavu da nije član upravnih i drugih odbora, organa političkih stranaka ili odbornik u Skupštini opštine, da se ne bavi samostalnom djelatnošću, niti da je vlasnik privatnog ili drugog preduzeća (sukob interesa – kandidat ne može obavljati dužnost, aktivnost ili biti na položaju koji dovodi do sukoba interesa, a u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi Republike Srpske),

-    uverenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti dostaviće izabrani kandidat prije zasnivanja radnog odnosa.

Svi dokumenti moraju biti u originalu ili ovjerenoj fotokopiji.

VIRok za podnošenje prijave je osam (8)  dana od dana objavljivanja Konkursa u „Glasu Srpske".

VII- Prijave sa potrebnom dokumentacijom, mogu se podnijeti lično na protokol ove ustanove ili poslati putem pošte na adresu JU Centar za socijalni rad Modriča, Trg Nemanjića 4, sa napomenom „Prijava na Konkurs".

VIII- Nepotpune i neblagovremene prijave se neće uzeti u razmatranje.

***

JU OŠ "JEVREM STANKOVIĆ" ČEČAVA

ČEČAVA 775

74 274 ČEČAVA

 

J A V N I   K O N K U R S

ZA IZBOR DIREKTORA ŠKOLE

 

1. Predmet

Školski odbor Javne ustanove Onovna škola „Jevrem Stanković" Čečava, Teslić, raspisuje javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Osnovna škola „Jevrem Stanković" Čečava, Teslić.

2. Opis poslova

Direktor rukovodi radom škole i odgovoran je za zakonitost rada i za uspješno obavljanje djelatnosti škole. Za svoj rad odgovara školskom odboru i ministru.

3. Mandat

Mandat direktora traje četiri godine i počinje od dana stupanja na dužnost.

Školski odbor razmatra prijave kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora i ministru dostavlja dokumentaciju i spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa.

Na prijedlog ministra Vlada imenuje za direktora jednog kandidata sa spiska kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora.

4. Status

Direktor škole zasniva radni odnos i svoja prava iz rada i po osnovu rada ostvaruje u skladu sa opštim i posebnim zakonima, kolektivnim ugovorima, Statutom JU Osnovna škola „Jevrem Stanković" Čečava, Teslić te Pravilnikom o radu.

5. Uslovi za učešće na konkursu

Za direktora JU Osnovna škola „Jevrem Stanković" Čečava, Teslić može biti izabrano lice koje ispunjava uslove utvrđene Zakonom o radu, Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Pravilnikom o uslovima i postupku  izbora i razrješenja direktora osnovne škole, i to:

1) Opšti uslovi:

- da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad,

- da je državljanin Bosne i Hercegovine/Republike Srpske,

- da je stariji od 18 godina.

2) Posebni uslovi:

- da ima završen prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent,

- da ima najmanje pet godina radnog staža kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome,

- da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, protiv kojeg nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

3) Na mjesto direktora škole mogu konkurisati i lica iz člana 198. stav 2. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 81/22), odnosno nastavnici i stručni saradnici koji su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme za radno mjesto direktora.

6. Potrebna dokumenta:

Kandidat koji konkuriše za radno mjesto direktora škole uz prijavu na konkurs prilaže sljedeće dokumente:

- Izvod iz matične knjige rođenih,

- Uvjerenje o državljanstvu,

- Diplomu o završenom prvom ciklusu studija ili ekvivalent, odnosno diplomu o završenoj stručnoj spremi,

- Potvrdu kojom dokazuje da ima najmanje pet godina radnog staža kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome,

- Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti, izdato od strane certifikovane zdravstvene ustanove, koje ne može biti starije od šest mjeseci i prilaže ga samo izabrani kandidat,

- Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora,

- Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, 

- Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

- Potpisan prijedlog programa rada direktora u narednom četvorogodišnjem mandatu,

- Preporuku ranijeg poslodavca ili nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen,

- Kratku biografiju sa podacima o prethodnim poslovima i razvoju karijere u struci i ostvarenim rezultatima u radu.

Kandidati su dužni da uz potpisanu prijavu dostave dokumenta u originalu ili ovjerene fotokopije.

7. Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu „Glas Srpske".

Prijave se mogu dostaviti u zatvorenoj koverti lično ili poštom preporučeno na adresu škole: Javna ustanova Osnovna škola „Jevrem Stanković" Čečava, Teslić - 775, 74274 Čečava, opština Teslić, sa naznakom „KONKURS ZA IZBOR DIREKTORA".

Neblagovremene i nepotpune prijave, kao i neovjerene fotokopije priložene dokumentacije, neće se uzeti u razmatranje.

8. Napomene

Školski odbor će pisanim putem obavijestiti sve učesnike o rezultatima konkursa u roku od osam dana od dana prijema odluke Vlade.

***

JU CENTAR ZA DJECU I OMLADINU SA SMETNjAMA

U RAZVOJU „BUDUĆNOST" DERVENTA

STEVANA NEMANjE 12

74 400 DERVENTA

 

JAVNI KONKURS

za prijem radnika u radni odnos na određeno vrijeme

 

I Raspisuje se javni konkurs za prijem radnika na određeno vrijeme, kako slijedi:

1.  Diplomirani defektolog - tiflolog, odnosno: diplomirani profesor specijalne edukacije i rehabilitacije; diplomirani defektolog; specijalni edukator i rehabilitator; diplomirani edukator i rehabilitator, na određeno vrijeme, do povratka radnice sa porodiljskog odsustva, puno radno vrijeme, na poslove nastavnika predmetne  nastave – jedan izvršilac.

 

2.  Za navedeno radno mjesto traži se lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu.

II Opšti i posebni uslovi

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 1/16, 66/18, 91/21–Odluka Ustavnog suda, 119/21, 112/23 i 39/24), kandidat treba da ispunjava opšte i posebne uslove propisane članom 114. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, čl. 5. i 6. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi.

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na javni konkurs jesu:

1) da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2) da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3) da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,

5) uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,

6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

(2) Uvjerenje iz stava 1. t. 4) i 5) ovog člana za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uz potpisanu prijavu i dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova, potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi. Navedena dokumentacija podrazumijeva:

1)  ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2)  uvjerenje o položenoj psihološko-pedagoškoj i didaktičko-medtodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio psihološko-pedagošku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3)  uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

4)  uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u osnovnoj školi („Slubeni glasnik Republike Srpske" broj 89/18),

5)  dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6)  uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

7)  uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,

8)  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9)  uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

10)    uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 81/22) ispunjavala uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

III  Testiranje i intervju

Sa kandidatima koji su dostavili blagovremene i potpune prijave, odnosno sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa, dana 06.06.2024. godine (četvrtak), u 12:00 časova, u prostorijama JU Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost" u Derventi, obaviće se testiranje i intervju.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa Ustanova će postaviti na oglasnu tablu Ustanove, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ako se ne pojave na intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

IV Dostava dokumenata

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

V Neblagovremene i nepotpune prijave

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na javni konkurs, komisija neće razmatrati.

 

VI Rok za dostavu prijava

Konkurs ostaje otvoren osam dana od dana javnog objavljivanja.

 

VII Adresa za dostavu prijava

Prijave slati na adresu: JU Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost", Stevana Nemanje broj 12, 74400 Derventa, sa naznakom "Za Komisiju za prijem radnika: defektolog. NE OTVARAJ." putem pošte ili lično dostaviti na protokol Ustanove.

***

JU OŠ "IVO ANDRIĆ" ĐULIĆI

ĐULIĆI 515

74 270 TESLIĆ

 

JAVNI KONKURS

za prijem radnika na upražnjeno radno mjesto

 

1.  Voditelj produženog boravka, jedan izvršilac, na određeno  vrijeme do povratka radnice sa bolovanja, položen stručni ispit.

2.  USLOVI KONKURSA

1.1.  Opšti  uslovi:

Opšti uslovi, koje kandidat koji se prijavljuje na javni konkurs, treba ispunjavati su:

a)  da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine

b)  da je punoljetan,

v)  da je radno sposoban

g) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, što se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje će pribaviti prije zasnivanja radnog odnosa.

2.2. Posebni uslovi:

Pored opštih uslova kandidat treba da ispunjava i posebne uslove propisane Zakonom o osnovnom obrazovanju i vaspitanju ( ''Službeni glasnik Republike  Srpske''), broj: 44/17 i 31/18) kao i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača.

3.  DOKUMENTACIJA KOJA SE PRILAŽE UZ PRIJAVU

Kandidati koji se prijavljuju na javni konkurs su dužni uz prijavu potpisanu od strane kandidata, dostaviti:

-    kratku biografiju sa adresom, kontakt telefonom i spiskom priložene  dokumentacije ,

-    ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa,u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

-    dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

-    ovjerenu fotokopiju uvjerenja o položenom stručnom ispitu,

-    izvod iz matične knjige rođenih - izdat sa neograničenim rokom trajanja ili kopiju lične karte,

-    uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca koje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla,

-    uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci).

-    uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka,

-    uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica za nezaposlena lica koja se nalaze na toj evidenciji,

-    uvjerenje gradskog/opštinskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđivanju statusa člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

-    uvjerenje gradskog/opštinskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđivanju statusa  ratnog vojnog invalida  Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske,ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

-    uvjerenje gradskog/opštinskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđivanju statusa  borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca ,

Kandidat koji bude izabran nakon izvršenog izbora po konkursu, obavezan je dostaviti :

-    ljekarsko uvjerenje o psihofizičko, fizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti koje ne može biti starije od šest mjeseci,

-    Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstav ličnosti, morala, sužbene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta ili maloljetnim licima,

ROK ZA PODNOŠENjE PRIJAVA

3.  Javni konkurs je otvoren osam (8) dana  od  dana objavljivanja u dnevnom listu ''Glas  Srpske", posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

4.  ADRESA DOSTAVLjANjA PRIJAVA

Prijave sa prilozima se dostavljaju na adresu:  JU  Osnovna škola ''Ivo Andrić'' Đulići, 515. Teslić 74270 , ili neposredno u kancelariju sekretara škole u  zatvorenoj  koverti uz naznaku ''Prijava na konkurs''.

5.  INTERVJU I TESTIRANjE

Sa prijavljenim kandidatima čije prijave budu potpune, blagovremene i koji budu ispunjavali propisane uslove konkursa,  obaviće se  testiranje i intervju u prostorijama škole, 30.05.2024. godine ( četvrtak )  sa početkom u 9,00  časova.

Kandidati koji  se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

NAPOMENA:

6.  Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima. Škola će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o ishodu konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke.

Neblagovremene, nepotpune i nepotpisane prijave od strane kandidata koji se prijavljuje, Komisija za izbor neće razmatrati.

***

JU OŠ "SVETI SAVA" DOBOJ

STEVANA SINĐELIĆA 10

74 000 DOBOJ

K O N K U R S

za popunu upražnjenog radnog mjesta

I

1) Raspisuje se konkurs za popunjavanje sljedećeg radnog mjesta:

1.  Voditelj produženog boravka, puna norma na određeno vrijeme do povratka radnice sa neplaćenog odsustva, a najduže do 31.08.2024.godine  – 1 izvršilac

 

II

1) Poslove voditelja u produženom boravku, obavljaju lica koja pored ispunjenih uslova utvrđenih zakonom kojim se uređuju radni odnosi, ispunjavaju uslove određene Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača, i Pravilnikom o načinu organizovanja proširenog programa.

2) U slučaju da se raspisuje konkurs za lica sa radnim iskustvom, pravo učešća na konkurs imaju i lica iz člana 114. stav 5. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

3) Pravo učešća na konkurs imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavala uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

4) Ukoliko se za radno mjesto navedeno u članu 1. stav 1. podtačka 1. ovog Konkursa ne prijave lica sa radnim iskustvom, razmatraće se prijave kandidata pripravnika.

III

1) Uz potpisanu prijavu, kandidati treba da dostave dokumentaciju i to ovjerene kopije, na osnovu koje se dokazuje ispunjenost opštih i posebnih uslova, te dokumentaciju (ovjerene kopije) na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi.

2) Dokumentacija za opšte uslove koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

1.  da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2.  da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3.  da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, izdatim od strane certifikovane zdravstvene ustanove, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4.  da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi, te za krivična djela učinjena protiv: službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,

5.  da se  ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela sekskualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,

6.  uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uvjerenja iz tačke 2. podtačke 4. i 5. ovog člana za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

3) Dokumentacija na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentacija na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi, podrazumijeva sljedeće:

1.  diploma o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2.  uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3.  uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno – obrazovni rad, odnosno stručnom ispitu za ostale radnike sa završenim visokim obrazovanjem ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

4.  uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se uređuje oblast polaganja stručnog ispita u osnovnoj školi,

5.  dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškoslske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6.  uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme,

7.  uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom,

8.  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbranbeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca

9.  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbranbeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

10. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbranbeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

4) U izuzetnim slučajevima, ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti

dokument iz tačke 3. podtačka 5. ovog člana, prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa.

5) Izuzetno od tačke 3. podtačka 7. ovog člana, ukoliko kandidat ne može dostaviti

uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca, dostavlja kopiju radne knjižice.

6) Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije im se neće vraćati.

IV

1) Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se u prostorijama škole dana 4.6.2024. godine sa početkom u 18.40 časova.

2) Listu kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, škola postavlja na oglasnoj tabli škole, a po mogućnosti i na internet stranici škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

3) Kandidati neće biti posebno pozivani na testiranje i intervju, i smatraće se da je kandidat odustao od prijave na konkurs ukoliko se ne pojavi na testiranju ili intervjuisanju.

V

1) Konkurs će biti objavljen u dnevnom listu "Glas Srpske" posredstvom Zavoda za zapošljavanje.

2) Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

VI

1) Nakon zaključenja javnog konkursa, Komisija za izbor imenovana od strane direktora škole, razmatra dostavljene prijave, pregleda dokumentaciju, obavlja testiranje i intervju sa kandidatima, sačinjava i predlaže direktoru škole rang-listu kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa.

2) Komisija sačinjava rang-listu kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, na osnovu kriterijuma utvrđenih Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi i objavljuje je na oglasnoj tabli škole.

3) Na prijedlog Komisije direktor škole će izvršiti prijem kandidata u radni odnos.     

VII

1) Prijave se mogu dostaviti lično ili putem pošte na sledeću adresu:

JU Osnovna škola "Sveti Sava" Doboj, Ul. Stevana Sinđelića broj 10, sa naznakom Javni konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta (obavezno navesti na koje radno mjesto kandidat konkuriše).

2) Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.

VIII

Škola obavještava sve kandidate sa liste o izvršenom izboru kandidata po konkursu.

***

JZU DOM ZDRAVLjA STANARI

STANARI BB

74 208 STANARI

 

JAVNI KONKURS

za prijem specijaliste porodične medicine ili doktor medicine u radni odnos na neodređeno vrijeme u JZU Doma zdravlja Stanari

 

I

Javna zdravstvena ustanova Dom zdravlja Stanari raspisuje javni konkurs za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme u Službi porodične medicine:

          - specijalista porodične medicine ili doktora medicine – jedan izvršilac

II

Kandidat za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme pored opštih uslova propisanih zakonom, treba da ispunjava sljedeće posebne uslove:

 

- da ima završen medicinski fakultet

- položen stručni ispit ili specijalistički ispit

III

Uz prijavu za javni konkurs kandidati su dužni priložiti sledeće dokaze o ispunjavanju uslova konkursa:

1. Prijavu svojeručno potpisanu, sa navedenom dokumentacijom koju dostavljaju

2. Biografija sa adresom i kontakt podacima

3. Izvod iz matične knjige rođenih

4. Uvjerenje o državljanstvu

5. Diplomu o završenom medicinskom fakultetu

6. Uvjerenja o položenom stručnom ispitu

7. Licencu nadležne Komore doktora medicine

8. Uvjerenje o nekažnjavanju

9. Uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka

10. Izvod iz matične knjige vjenčanih ako je došlo do promjene ličnih podataka o identitetu.

IV

-Kandidati koji su završili fakultet i/ili položili stručni ispit u inostranstvu, potrebno je da dostave rješenje o nostrifikaciji diplome o završenom odgovarajućem fakultetu i/ili položenom stručnom ispitu.

- Dokaze o ispunjavanju uslova javnog konkursa, kandidati mogu dostaviti u originalu ili ovjerenim kopijama.

- Kandidati koji ispunjavaju uslove iz javnog konkursa, Komisija će pozvati na intervju, a o čemu će kandidati biti obaviješteni poštom ili telefonskim putem na kontakt telefon, koji su dužni navesti u prijavi.

V

- Konkurs ostaje otvoren do popune radnog mjesta.

- Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti u zatvorenoj koverti preporučenom poštom na adresu: Javna zdravstvena ustanova Dom zdravlja Stanari, Stanari bb sa naznakom „Prijava na konkurs" ili lično na protokol Doma zdravlja ili putem elektronske pošte: domzdravljastanariŽgmail.com(u slučaju dostavljanja prijave i dokumentacije putem elektronske pošte, prilikom dolazka na interviju, dužni ste dostaviti orginale ili ovjerene kopije).

Kontakt telefon: 065607630

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana