JU ZZZ RS – Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 18.10.2024. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 18.10.2024. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 18.10.2024. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

**** **

** ****

**** **

OSNOVNI SUD U TESLIĆU

KARAĐORĐEVA 9

74 270 TESLIĆ

 

 

JAVNI KONKURS

ZA PRIJEM SUDIJSKOG PRIPRAVNIKA-VOLONTERA

 

SUDIJSKI PRIPRAVNIK-VOLONTER   ...................................... izvršilaca  1.

 

Kandidat treba da ispunjava opšte i posebne uslove:

OPŠTI USLOVI :

  • da je državljanin BiH,
  • da je punoljetan,
  • da ima opštu zdravstvenu sposobonost,
  • da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje 6 mjeseci ili za kažnjivo djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u državnom organu,
  • da se protiv njega ne vodi krivični postupak. 

POSEBNI USLOVI:

  • VSS  diplomirani pravnik,
  • poznavanje rada na računaru.

Prijem se vrši na period od 2 (dvije) godine.

Pripravniku-volonteru za vrijeme obavljanja prakse ne pripada naknada za rad, niti druga prava, osim prava na zdravstveno osiguranje i osiguranje za slučaj nesreće na poslu.

Uz prijavu na javni konkurs kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova javnog konkursa:

  • Uvjerenje o državljanstvu,
  • Izvod iz matične knjige rođenih,
  • Uvjerenje da nije osuđivan za djela koja ga čine nepodobnim za obavljanje poslova u državnom organu,
  • Uvjerenje o diplomiranju,
  • Uvjerenje o poznavanju rada na računaru,
  • Uvjerenje da se protiv njega ne vodi krivični postupak,
  • Uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti (dostavlja primljeni kandidat prije početka obavljanja pripravničke prakse u svojstvu pripravnika-volontera).

Prijave sa dokazima o ispunjavanju uslova, u originalu ili ovjerenim fotokopijama, mogu se dostaviti lično ili poštom na adresu: Osnovni sud u Tesliću, ulica Karađorđeva broj 9., u roku od 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske".

 

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se  razmatrati.

***

JU SŠC „NIKOLA TESLA" ŠAMAC

CARA LAZARA 6

76 230 ŠAMAC

 

KONKURS

za prijem u radni odnos

 

  1. Jednog profesora geografije, za osam časova nastave sedmično, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, radi zaključenja ugovora o radu na određeno vrijeme, i to do 31.08.2025. godine;

 

OPŠTI I POSEBNI USLOVI za kandidata

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos:

Opšti uslovi:
- da je državljanin Bosne i Hercegovine ili Republike Srpske,a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu
- da je punoljetan,a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih
- da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad,a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.
- da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava.

Uvjerenje o neosuđivanosti za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

-da nije upisan u Registar lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece, što se dokazuju uvjerenjem iz posebnog registra, koje će škola pribaviti službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa i

Pored opštih uslova kandidati moraju da ispunjavaju i posebne uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Pravilnikom o proceduri i kriterijumima za prijem radnika u radni odnos u srednjoj školi.

Potrebna dokumentacija

Kandidati uz prijavu (u prijavi obavezno navesti adresu i broj telefona) na javni konkurs dužni su dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i to:
- Uvjerenje o državljanstu,
- Izvod iz matične knjige rođenih ,
-Uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom i maloljetnim licem.

Pored navedene dokumentacije kandidati dostavljaju i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje prema odredbama Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem, i to:
 

- ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent;

-uvjerenje o položenoj  pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta ;
- dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,;
- uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,
- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,
- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

-uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno-obrazovni rad.

-uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se uređuje oblast polaganja stručnog ispita u osnovnoj školi.

-uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Ukoliko se na konkurs ne prijave lica koje ispunjavaju uslove u pogledu stručnog ispita i radnog iskustva, razmatraće se i prijave lica koja ne ispunjavaju uslove, odnosno pripravnika.

Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijava:

Prijave se mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na sledeću adresu:
JU Srednjoškolski centar  "Nikola Tesla" Šamac, ul. Cara Lazara 6, 76230, Šamac, sa naznakom Javni konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta.

Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja konkursa.

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata neće se uzeti u razmatranje.

Kandidati koji ispunjavaju uslove utvrđene ovim konkursom, dužni su pristupiti na intervju i testiranje, koje će sa kandidatima obaviti Komisija za izbor.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove  biće postavljen na oglasnoj tabli škole dana: 29.10.2024. godine.

Intervju sa kandidatima i testiranje će se održati dana 01.11.2024. godine u 10,00 časova, u prostorijama škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju i testiranje, a ako se ne pojave, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Škola će pisanim putem obavjestiti sve učesnike o ishodu konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke.

***

JU OŠ „PETAR PETROVIĆ NjEGOŠ" BOLjANIĆ

74 322 BOLjANIĆ

 

JAVNI KONKURS
za popunu
upražnjenih radnih mjesta

 

  1. Njemački jezik – 8 časova, na određeno radno vrijeme, pripravnik do 31.8.2025.
  2. Fizičko i zdravstveno vaspitanje – 9 časova, na određeno radno vrijeme, pripravnik, do povratka radnika s funkcije

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

1. Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava su:
- da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,
- da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,
- da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,
- da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv  dostojanstva ličnosti, morala, službene  dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,
-Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,
-Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala,službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,
Uvjerenje iz stava 1. tačka 4) i 5) ovog člana za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

2. Uz potpisanu prijavu kandidata i gore navedene dokumente, kandidat treba dostaviti sljedeću dokumentaciju na osnovu koje dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje će se izvršiti bodovanje:

-Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,
-Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,
-Uvjerenje o položenom stručnom ispitu ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,
-Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,
- Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
- Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,
-Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom,
- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ,ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

U slučaju da se raspisuje konkurs za lica sa radnim iskustvom, pravo učešća na konkurs imaju i lica iz člana 114. stav 5. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj:81/22). Ukoliko se ne prijavi kandidat sa položenim stručnim ispitom, biće razmatrane prijave kandidata koji nemaju položen stručni ispit odnosno pripravnik.
Pravo učešća na konkurs imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22) ispunjavala uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Oglas je otvoren 8 dana od dana objavljivanja.
Svi kandidati prijavljeni na oglas dužni su dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.
Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na javni konkurs komisija ne razmatra, već ih evidentira uz konstataciju da prijave na javni konkurs nisu dostavljene blagovremeno i /ili nisu potpune, a nakon toga predlaže direktoru škole donošenje zaključka kojom se prijava odbacuje.
Kandidat koji ispunjava uslove konkursa u slučaju da se ne pojavi na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je kandidat odustao.
Test i intervju je zakazan za ponedjeljak 28.10.2024. godine sa početkom u 12:30 časova, u prostorijama JU OŠ „Petar Petrović Njegoš" Boljanić, za kandidate koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.
Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu tablu škole, a po mogućnosti i na internet stranicu škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.
Prijave se mogu dostaviti lično (kovertirane), na protokol škole ili putem pošte na adresu: JU Osnovna škola "Petar Petrović Njegoš" Boljanić, 74322 Boljanić uz naznaku „PRIJAVA NA OGLAS"-navesti na koje radno mjesto se kandidat prijavljuje. Prijem kandidata u radni odnos vršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri i kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik RS", br.74/23).

***

JU „SAOBRAĆAJNA I ELEKTRO ŠKOLA" DOBOJ

CARA DUŠANA 18

74 000 DOBOJ

 

K  O  N  K  U  R  S

O  PRIJEMU  RADNIKA  

 

  • Diplomirani inženjer elektrotehnike-energetika ………….. 1 izvršilac – pripravnik do 31.08.2025.god.

 

I    Pored  opštih  uslova  predviđenih  Zakonom  o  radu („Službeni glasnik RS" broj 01/2016 ) , kandidat  treba  da  ispunjava  i  posebne  uslove  propisane  Zakonom  o  srednjem   obrazovanju  i  vaspitanju („Službeni glasnik RS" broj :  41/18, 35/20 i 92/20) , kao  i uslove Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj  školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem  („Službeni glasnik RS" broj: 24/19 ).

II    U pogledu vrste stručne spreme  nastavnici  treba da ispunjavaju  uslove  u skladu sa Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim  stručnim školkama  / „Sl.glasnik RS" br.29/12), te Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama („Sl.glasnik RS" broj: 80/14 i 83/15).

Pravo učešća na Konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu novog Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, ispunjavali uslove u  pogledu profila i zvanja nastavnika.

 

* Kandidati  treba da dostave sljedeća dokumenta:

1. Prijavu na konkurs 

2. Uvjerenje  o  državljanstvu (da je državljanin RS ili BiH,

3.  Izvod  iz  matične  knjige  rođenih (da je punoljetan) ili kopija lične karte,

4.  Ovjerenu fotokopiju diplome  o  stečenoj  stručnoj  spremi ,

5. Uvjerenje visokoškolske ustanove ili dodatak diplomi o prosječnoj ocjeni tokom studiranja ,

6. Uvjerenje Zavoda za zapošljavanje na području jedinice lokalne samouprave gdje je kandidat prijavljen, o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica nakon sticanja stručne spreme tražene konkursom,

7.  Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, koje  treba da sadrži  podatke iz kojih se jasno vidi :

  • vrsta posla,
  • stepen stručne spreme i
  • dužina ostvarenog radnog staža  po vrstama posla.

Ukoliko je kandidat radio sa nepunim radnim vremenom, to vrijeme je potrebno preračunati u puno radno vrijeme.

8. Uvjerenje od Suda da nije osuđivan pravosnažnom presudom (lice koje je pravosnažnom presudom osuđivano  za  krivična  djela  učinjena  protiv  dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti,  trgovine ljudima, zlostavljanje djeteta, polnog i drugog nasilja  nad  djetetom ili maloljetnim licima, zloupotrebe opojnih sredstava ne mogu obavljati rad u školi),

9.  Uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko - invalidsku zaštitu o  utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno - otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu porodice poginulog borca,

10.  Uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko - invalidsku zaštitu  o utvrđenom statusu borca Odbrambeno - otadžbinskog rata RS , ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,

11.  Uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko - invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno - otadžbinskog rata RS , ako se radi o  kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

******

  • Uvjerenje o nekažnjavanju, iz posebnog registra, (koje se vadi u MUP-u) škola će naknadno pribaviti  službenim putem, za kandidata  koji bude  izabran, odnosno primljen  u  radni  odnos.
  • Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa  učenicima, kandidat će naknadno dostaviti, kada bude izabran, odnosno primljen u radni odnos (ne smije biti starije od 6 mjeseci).

Sva dokumenta se dostavljaju kao ovjerene kopije na adresu Škole(putem pošte), Ul.  Cara Dušana br. 18. Doboj i neće  se vraćati kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren od 16.10.2024. godine do 23.10.2024. godine, a objavnjen je u dnevnom listu "Glas Srpske".

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove biće postavljen na oglasnoj tabli Škole: 25.10.2024.godine, (od strane komisije).

Testiranje i intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove predviđene konkursom, obaviće se 28.10.2024. godine u 12,40 časova u prostoriji  br. 10.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, ako se ne pojave smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Izabrani kandidat počinje sa radom poslije isteka žalbenog roka.

***

JU „EKONOMSKA ŠKOLA" DOBOJ

CARA DUŠANA 18

74 000 DOBOJ

 

K O N K U R S

za popunu upražnjenih radnih mjesta u školi

 

  1. Profesor latinskog jezika – 2 časa, na određeno vrijeme, pripravnik, do kraj školske 2024/25. godine, odnosno do 31.08.2025. ………. 1 izvršilac;
  2. Sekretar škole – puno radno vrijeme, na neodređeno radno vrijeme sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom……………. 1 izvršilac;
  3. Profesor kulture religije – 1 čas, na određeno vrijeme, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, do kraja školske 2024/25 godine, odnosno do 31.08.2025. godine …………… 1 izvršilac;

 

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Opšti uslovi za prijem u radni odnos su :

1. Da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, što se dokazuje uvjerenjem  o državljanstvu, ne starijim od 6 mjeseci;

2. Da je punoljetan, što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom  lične karte;

3. Da je radno sposoban, što se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od 6 (šest) mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;

4. Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licima, zloupotrebe opojnih sredstava, dokaz o nekažnjavanju Škola će pribaviti službeni putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa,

5. Da se ne nalazi na evidenciji koja se vode u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, dokaz će škola pribaviti službenim putem za izabranog kandidata a prije zasnivanja radnog odnosa.

6. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, ne starijim od 6 mjeseci.

Osim opštih uslova predviđenih Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 1/18 i 66/18, 91/21 – Odluka Ustavnog suda RS i 119/21), kandidati treba da ispunjavahu i posebne uslove predviđene Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 41/18, 35/20 i 92/20), i  Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama ( „Službeni glasnik Republike Srpske" broj 29/12), i Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 24/19).

Prijem u radni odnos izvršiće  se u skladu sa Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem.

U skladu sa članom 104. stav 7) i 8) Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju (za radna mjesta kod kojih se traži položen stručni ispit) pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Uz potpisanu prijavu sa kratkom biografijom, e-mail adresom i kontakt telefonom od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs za prijem u radni odnos, potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuju ispunjenost opštih i posebnih uslova i dokumentacija na osnovu koje se vrši bodovanje kriterijuma za prijem i to :

  1. Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog  programa u četverogodišnjem trajanju sa najmanje 240 bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent;
  2. Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;
  3. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičkoj-medodičkoj grupi predmeta, koji je dužan dostaviti kandidat  za nastavnika koji u toku studija nije položio  pedagoško-psihološku  i didaktičko –metodičku grupu predmeta (za radno mjesto pod rednim brojem 1. i 3.);
  4. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu; (dostavljaju kandidati za radna mjesta pod rednim brojem  2 i 3);
  5. Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita;
  6. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;
  7. Uvjerenje o radnom stažu stečenom nakon sticanja stručne spreme tražene konkursom, izdato od ranijeg(ih) poslodavca, a koje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla;
  8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko – invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno –otadžbinskog rata Republike Srpske , ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice  poginulog borca;
  9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko – invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno –otadžbinskog rata Republike Srpske , ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;
  10. Uvjerenje opštinskog/gradskog  organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđivanju statusa borca Odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

 

Napomena: U skladu sa članom 104. stav 7. i 8. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, na upražnjeno radno mjesto, gdje se kao uslov traži položen stručni ispit, može se angažovati lice koje je steklo radni staž van školeu trajanju od najmanje godinu dana u struci,ukoliko ispunjava druge uslove propisane zakonom.

Kandidati dostavljaju ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Svi kandidati su dužni u prijavi  na konkurs navesti tačnu adresu, mail adresu i broj telefona.

Nepotpune i neblagovremene prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove konkursa, neće se razmatrati.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole, najkasnije 3 dana prije zakazanog testiranja i intervjua pa se  kandidati neće posebno  pozivati, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili blagovremene i potpune prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, biće obavljen dana 04.11.2024. godine (ponedjeljak) u prostorijama škole sa početkom u 13.00 časova.

Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu  „Glas Srpske".

Prijave sa potrebnim dokumentima dostaviti lično ili na adresu škole: JU Ekonomska škola Doboj, ul. Cara Dušana br.18., 74 000 Doboj, u zatvorenoj koverti sa naznakom „Prijava na konkurs -  i za koju poziciju kandidat konkuriše".

***

JU OŠ „LIJEŠĆE" BROD

LIJEŠĆE BB

74 450 BROD

PONIŠTENjE KONKURSA

 

Poništava se konkurs broj 766/24 od 07.10.2024. godine a koji je objavljen 09.10.2024. godine u „Glasu Srpske" i  na oglasnoj ploči Zavoda za zapošljavanje RS.

 

Konkurs se poništava jer je utvrđena tehnička greška u tekstu konkursa.

Škola će raspisati novi konkurs za prijem radnika u radni odnos, nakon ispravljene tehničke greške.

***

JU OŠ „LIJEŠĆE" BROD

LIJEŠĆE BB

74 450 BROD

 

K O N K U R S

za upražnjena radna mjesta

 

  1. Nastavnik informatike - 1 izvršilac, 6 časova redovne nastave, na određeno vrijeme, do 31.08.2025. godine, pripravnik.
  2. Nastavnik hemije -1 izvršilac, 2 časa redovne nastave, na određeno vrijeme, do 31.08.2025. godine, lice sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno obrazovnom procesu.

 

OPŠTI I POSEBNI USLOVI  ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

 

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkursu:

1) da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2) da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3) da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, izdatim od strane certifikovane zdravstvene ustanove, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi, te za krivična djela učinjena protiv: službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta,

polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,

5) da se ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,

6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Pored opštih uslova utvrđenih u Zakonu o radu - („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 01/16, 66/18, 91/21-Odluka Ustavnog suda ,119/21, 112/23 i 39/24), kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove predviđene Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 81/22), Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni Glasnik Republike Srpske" broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15) kao i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijima za prijem radnika u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi ("Službeni glasnik RS" broj 74/23).

Pravo učešća na konkursu na osnovu člana 114. stav 5) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22) imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, kao i lica koje je steklo radni staž u školi van nastavnog procesa ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Uz prijavu potpisanu od strane kandidata, osim dokumentacije kojom dokazuju ispunjavanje opštih uslova, potrebno je dostaviti i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje:

1) diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2) uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3) uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno-obrazovni rad, odnosno stručnom ispitu za ostale radnike sa završenim visokim obrazovanjem ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

4) uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se uređuje oblast polaganja stručnog ispita u osnovnoj školi,

5) dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme,

7) uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom.

8) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9) uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

10) uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

- U izuzetnim slučajevima, ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti dokument iz. tačke 5), prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa.

- Izuzetno od tačke 7), ukoliko kandidat ne može dostaviti uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca, dostavlja kopiju radne knjižice.

Kandidati su dužni dostaviti originale ili ovjerene kopije dokumenata, koji ne smiju biti stariji od šest mjeseci, i isti neće biti vraćeni kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove neće se uzeti u razmatranje.

Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijima za prijem radnika u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi ("Službeni glasnik RS" broj 74/23).

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, postaviti na oglasnoj tabli škole a po mogućnosti i na internet stranici škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua. Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Sa kandidatima koji dostave  potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa testiranje će se obaviti  30.10.2024. godine sa početkom u 11.00 sati a intervju  istoga dana sa početkom u 12.00 sati u prostorijama Javne ustanove Osnovne škole „Liješće". Za kandidata koji se ne pojavi na testiranju i intervjuu smatraće se da je odustao od konkursa.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama „GLAS SRPSKE" Banja Luka .

  1. Prijave slati na adresu: JAVNA USTANOVA OSNOVNA ŠKOLA „LIJEŠĆE", Liješće bb, 74450 BROD, sa naznakom – Prijava na oglas, ne otvarati - za radno mjesto (navesti).

***

JU OŠ „PETAR KOČIĆ" UGODNOVIĆ

UGODNOVIĆ 37

74 275 BLATNICA

 

KONKURS

Za upražnjeno radno mjesto u JU Osnovnoj školi „Petar Kočić" Ugodnović, Teslić

 

  1. Nastavnik hemije - 4 časa sedmično-1 izvršilac, pripravnik  na određeno radno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja.

 

USLOVI KONKURSA

Pored opštih uslova utvrđenih u Zakonu o radu – („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 01/16,66/18 i 119/21), kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove utvrđene Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj:  81/22), Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15) kao i Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema u radni odnos radnika u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 74/23).

I Opšti uslovi

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja  na konkurs:

1) Da je državljanin RS ili BiH , a to dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2) Da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3) Da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4) Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti trgovine ljudima, zlostavljanjem djeteta, polnog i drugog nasilja  nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava.

5)Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece.

6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasailja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uvjerenje iz tačke 4 i 5 izabranog kandidata  škola će pribaviti službenim putem prije zasnivanja radnog odnosa.

 

II Posebni uslovi

Članom 3. Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni glasnik Republike Srpske" broj:77/09,86/10,25/14 i 76/15) propisani su posebni uslovi u pogledu stručne spreme za radna mjesta .

III

U skladu sa članom 6 Pravilnika oproceduri prijema radnika u radni odnnos i načinu bodovanja kandidata  u osnovnoj školi („Sližbeni glasnik Republike Srpske" broj:74/23) uz potpisanu prijavu na konkurs i dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova konkursa potrebno je dostaviti dokumente kojim se dokazuje ispunjenost posebnih uslova konkursa i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje.

Dokumenti (ovjereni ili u originalu) koji se prilažu uz potpisanu prijavu:

  1. Ovjerena foto-kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje ili ekvivalent,
  2. Uvjerenje o položenoj pedagoškoj- psihološkoj i didaktičo-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološko  i dodaktičko –metodičku grupu predmeta.
  3. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu, ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.
  4. Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja  stručnog ispita  ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi.
  5. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjernje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
  6. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja se nalaze na toj evidenciji,
  7. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca koje treba da sadrži podatke o vrsti posla, stepenu stručne spreme i dužinu ostvarenog radnog staža po vrstama posla, ukoliko  je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa iskustvom,
  8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležne za boračko- invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice  poginulog  borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije poginulih  borca,
  9. Uvjerenje opštinskog/ gradskog organa uprave nadležne za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
  10. Uvjerenje opštinsko –gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

V)- rok za podnošenje prijave

Konkurs je otvoren osam dana od dana objavljivanja u dnevnom listu posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

G)- adresa dostavljanja prijava

Prijave se dostavljaju na adresu: JU Osnovna škola „Petar Kočić" Ugodnović  74275 Blatnica, Teslić.

D)-intervju i testiranje

Sa prijavljenim kandidatima će se obaviti intervju i testiranje dana 29.10.2024. godine sa početkom u deset  (10) časova u prostorijama JU OŠ „Petar Kočić" Ugodnović – Teslić

Neblagovremene i nepotpune prijave kao i neovjerene fotokopije priloženih dokumenata Komisija za izbor neće razmatrati.

***

JU OŠ „DESANKA MAKSIMOVIĆ" STANARI

74 208 STANARI

 

KONKURS

za upražnjena radna mjesta

 

  1. Voditelj boravka – 1 izvršilac, na određeno vrijeme – do povratka radnika Aleksandra Ristića sa javne funkicije – sa iskustvom i položenim stručnim ispitom – na 50 % norme;
  2. Profesor razredne nastave u PO Jelanjska – 1 izvršilac, na određeno vrijeme – do povratka radnice sa bolovanja – bez iskustva – pripravnik – puna norma,
  3. Psiholog – 1 izvršilac, na neodređeno vrijeme – bez iskustva – pripravnik – na 50 % norme.

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Za navedeno radna mjesta pored  opštih uslova utvrđenih  Zakonom kojim se uređuju radni odnosi i posebnih uslova propisanih u članu 114. stav (1) i stav (3), 115. i 116. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22), kandidati treba da ispunjavaju uslove predviđene Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima  nastavnika, stručnih saradnika ivaspitača („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15). Pravo učešća na konkursu imaju i lica 114.stav (5) ovog Zakona.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22), ispunjavala uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Prijem radnika u radni odnos izvršiće se u skladu sa članom 127. stav  (5) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22), i odredbama Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za  prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 74/23).

Uz prijavu na raspisani konkurs potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs sa biografijom, potrebno je da kandidati dostave i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost opštih  uslova i to:

  1. da je državljanin Republike Srpske ili  Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,
  2. da je punoljetan, što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,
  3. da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti,  koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,
  4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta,polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem i zloupotrebe opojnih sredstava, što se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje će škola pribaviti službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa,
  5. da nije upisan u Registar lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece što se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra koje će škola pribaviti službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa i
  6. da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom, ili maloljetnim licem, što se dokazuje uvjerenjem koje je kandidat dužan dostaviti.

Kandidati su dužni da dostave  i dokumentaciju na osnovu koje se  dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje  po kriterijumima propisanim  članom 127. stav  (5) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22) i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za  prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske",broj: 74/22), i to:

  1. Ovjerena foto-kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u   kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,
  2. Uvjerenje o položenoj pedagoško – psihološkoj i didaktičko – metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško – psihološku i didaktičko – metodičku grupu predmeta,
  3. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
  4. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa iskustvom i položenim stručnim ispitom;
  5. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;
  6. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnoslica sa radnim iskustvom.

Ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije člana porodice poginulog borca,  ratnog vojnog invalida i borca Odbrambeno – otadžbinskog rata kandidat treba dostaviti i dokumentaciju za određivanje prednosti u slučaju da dva ili više kandidata imaju jednak broj bodova i to:

  1. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno- otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  2. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom  statusu  ratnog vojnog invalida  Odbrambeno- otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
  3. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom  statusu borca  Odbrambeno- otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.
  • Nakon pregleda dostavljene dokumentacije, a najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua škola će na oglasnu tablu i internet stranicu škole (www.desankamaksimovic.edu.rs) postaviti spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa (koji mogu pristupiti testiranju i intervjuu).
  • Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ukoliko se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.
  • Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.
  • Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa biće obavljen u ponedjeljak, 28. oktobra 2024. godine u 8.00 časova (testiranje) i 9.00 časova (intervju) u prostorijama škole.
  • Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na javni konkurs komisija neće razmatrati.
  • Oglas ostaje otvoren osam dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama „Glas Srpske",  Banja Luka.
  • Prijave dostavljati lično ili putem pošte na na adresu: JU Osnovna škola „Desanka Maksimović" Stanari, 74208 Stanari bb, sa naznakom – prijava na konkurs za upražnjeno radno mjesto, ne otvarati.

***

JU OŠ „TODOR DOKIĆ" KALENDEROVCI

74 413 KALENDEROVCI

 

K  O  N  K  U  R   S

za upražnjena radna mjesta

 

  1. Profesor hemije- 1 izvršilac na 4 časa radnik sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme do 31.08.2025.godine
  2. Profesor tehničkog obrazovanja -1 izvršilac na 4 časa radnik sa iskustvom i položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme  do 31.08.2025 godine

USLOVI: Pored uslova utvrđenih Zakonom o radu (SL.Glasnik RS Br: 1/16 i 66/18) kandidati trebaju da ispunjavaju i uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni Glasnik RS br:81/22.) Prijem radnika izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri i kriterijumima za prijem u radni odnos način bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Sl. Glasnik RS"br74/18 i 26/19

Kandidat treba da ispunjava i sledeće uslove:

Opšti uslovi koji kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

*da je državljanin  Republike Srpske  i Bosne  i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu

*da je punoljetan, a to dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,

*da je radno sposoban, a to dokazuje ljekarskim uvjerenjem, koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu,a prije zasnivanja radnog odnosa i

*da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava.

Za upražnjeno radno mjesto , pored navedenih uslova kandidat treba da dostavi sljedeću dokumenataciju:

*prijavu potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuju na javni konkurs za prijem u radni odnos

nastavnika ili stručnog saradnika

*ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studiskog programa, u kojoj je navedeno

stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti.

*uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičkoj-metodičkoj grupi predmeta,koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta

*uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi

*dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studija ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi  ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

*uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koji traže zaposlenje

*uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lice sa iskustvom.

*uvjerenje opštinskog /gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginolog borca Odbrambeno-otdžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog boraca

*uvjerenje opštinskog / organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otdžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu ratnog vojnog invalida

*uvjerernje opštinskog /organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca.

Ukoliko se na konkurs ne javi kandidat sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, razmatraće se molbe kandidata bez iskustva i položenog stručnog ispita.

Oglas ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivnja.

Prijave slati na adresu: JUOŠ „Todor Dokić" Kalenderovci, 74413 Klenderovci-Derventa sa naznakom- prijava na oglas

-Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Testirnje i intervju sa kandidatima će se obaviti 28.10.2024 godineu 11 časova u prostorijama škole, koji su dostavili potpune i blagovremene prijave.

 

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnoj tabli škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju i  intervju,smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

-Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

***

JU OŠ „SUTJESKA" MODRIČA

MAKSIMA GORKOG 2

74 480 MODRIČA

 

K  O  N  K  U  R  S

na upražnjeno radno mjesto

 

  1. Nastavnik geografije na određeno vrijeme sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, puna norma – do povratka radnika sa funkcije, 1 izvršilac.
  2. Defektolog za rad u posebnom odjeljenju na određeno vrijeme, bez iskustva, puna norma – do 31.08.2025. godine, 1 izvršilac.
  3. Stručni saradnik - logoped na određeno vrijeme, sa iskustvom,   – do 31.08.2025. godine, 1 izvršilac.
  4. Nastavnik razredne nastave  na određeno vrijeme bez iskustva - pripravnik,  godina dana, 1 izvršilac.
  5. Nastavnik razredne nastave na određeno vrijeme sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, do povratka radnice sa porodiljskog bolovanja, 1 izvršilac.
  6. Nastavnik razredne nastave na određeno vrijeme sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, do 31.08.2025. godine, 2 izvršioca i 1 izvršilac do 31.12.2024. godine.
  7. Voditelj produženog boravka na određeno vrijeme sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, do 31.08.2025. godine, 3 izvršioca i 1 izvršilac do 31.03.2025. godine.
  8. Voditelj produženog boravka na određeno vrijeme sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, do povratka radnika sa bolovanja-porodiljskog, 1 izvršilac.
  9. Nastavnik njemačkog jezika na određeno vrijeme, sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, puna norma – do povratka radnika sa bolovanja, 1 izvršilac
  10. Nastavnik tehničkog obrazovanja  na određeno vrijeme, sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, puna norma – do povratka radnika sa bolovanja, 1 izvršilac.
  11. Nastavnik tehničkog obrazovanja  na određeno vrijeme, sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, 7 časova - do 31.08.2025. godine, 1 izvršilac.
  12. Nastavnik istorije  na određeno vrijeme, sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, 4 časa – do povratka radnika sa bolovanja, 1 izvršilac.
  13. Nastavnik fizike  na određeno vrijeme, sa iskustvom i položenim stručnim ispitom, 2 časa – do povratka radnika sa bolovanja, 1 izvršilac.

Kandidat koji se prijavljuje na konkurs mora da ispunjava sledeće opšte uslove predviđene Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske'', broj 1/16, 66/18, 91-21- Odluke Ustavnog suda Republike Srpske i 119/21) :

  • da je državljanin  Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine što dokazuje uvjerenjem o državljanstvu koje ne može biti starije od 6 mjeseci,
  • da je punoljetan što dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,
  • da je radno sposoban što dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje  ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa, zloupotrebe opojnih sredstava,  
  • da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi, te za krivična djela učinjena protiv: službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem  a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, prije zasnivanja radnog odnosa.
  • uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, škola će službenim putem pribaviti za izabranog kandidata  i
  • uvjerenje da nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta,  polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.
  • Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci kao i lice koje je steklo radni staž u školi van nastavnog procesa, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane  Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  čl. 114. stav. 5  („Službeni glasnik Republike Srpske'', broj 81/22 ).

Pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i  vrste stručne spreme ( čl. 198. stav. 1).

Uz  potpisanu prijavu u kojoj su navedeni adresa, broj telefona, popis dokumenata koje kandidat dostavlja uz prijavu,  kandidat koji se prijavljuje pored  gore navedenih dokumenata potrebno je da dostavi dokumentaciju kojom dokazuje da ispunjava posebne uslove u pogledu stručne spreme propisane članom 114, 116. i 127. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske'', broj  81/22),  Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni glasnik Republike Srpske'', broj 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15), kao i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje prilikom utvrđivanja liste kandidata a to su:

  • Ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje  u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti.
  • Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u  diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena.
  • Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi  kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku  i didaktičko-metodičku grupu predmeta.
  • Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu ukoliko se to konkursom traži.
  • Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi ako se  to odnosi na kandidata.
  • Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje.
  • Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom.
  • Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  • Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca  Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije  borca,
  • Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida  Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

Izbor  kandidata  vršiće se u skladu sa Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske'', broj 81/22) i Pravilnikom o proceduri prijema,  kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske'', broj  74/23).

Rok za prijavljivanje kandidata  je 8 dana od dana objavljivanja  konkursa u sredstvima javnog informisanja. Prijave sa dokumentima slati na adresu škole,  Maksima Gorkog br.2. ili lično svakog radnog dana  od 8 do 13.časova sa naznakom: Ne otvarati – ''Prijava na konkurs i na koje radno mjesto se prijavljujete''.

Kandidati su dužni dostaviti original  dokumente ili  ovjerene kopije  dokumenata, a  koje se neće vraćati prijavljenim kandidatima.

Nepotpune i neblagovremeno prispjele prijave neće se uzimati u razmatranje, samo će biti evidentirane.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole  i kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Testiranje i intervju prijavljenih  kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa će se održati dana 28.10.2024. godine (ponedjeljak) sa početkom u 9,00  sati a intervju poslije završenog testiranja.   Ukoliko se prijavljeni kandidat ne pojavi na istom, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Škola će obavijestiti sve kandidate  prijavljene na konkurs o izvršenom izboru kandidata po konkursu.

***

JU „STRUČNA I TEHNIČKA ŠKOLA" DERVENTA
SVETOG SAVE 1

74 400 DERVENTA

 

JAVNI KONKURS

ZA POPUNU UPRAŽNjENIH  RADNIH  MJESTA

 

    -   Direktor Srednje škole „JU Stručna i tehnička škola" Derventa, raspisuje Javni konkurs za popunu upražnjenog rdanog mjesta i to:

1. Računovođa -  puna norma, na neodređeno vrijeme , sa radnim iskustvom

Uslovi za učešće na konkursu

Opšti uslovi:

1. da je državljanin Bosne i Hercegovine i Republike Srpske,a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu

2. da je punoljetan,a  to se dokazuje izvodom iz  matične knjige rođenih 

3. da je radno sposoban ,a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od 6 mjeseci  i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu a prije zasnivanja radnog odnosa.

4. da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

5.Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece, za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

6.uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Pored opštih uslova  kandidati moraju  da ispunjavaju i posebne uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju  i Pravilnikom o postupku za prijem  u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem. 

 Potrebna dokumentacija:

-Prijava na konkurs

Kandidati uz prijavu (u prijavi obavezno navesti adresu i broj telefona) na javni konkurs dužni su dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata  i to:

- Uvjerenje o državljanstu,( ne starije od 6 mjeseci)

- Izvod iz matične knjige rođenih,

- Ljekarsko uvjerenje ne starije od šest mjeseci (prilaže samo onaj kandidat koji bude izabran, nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa), 

- Uvjerenje da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,zloupotrebe opojnih sredstava ( za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa).

-Uvjerenje  o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece ( za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa).

-Uvjerenje da protiv kandidata  nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta ,polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, ne starije od 6 mjeseci.

Pored navedene dokumentacije kandidati dostavljaju i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje prema odredbama Pravilnika o postupku za prijem  u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 24/19), i to:

- ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa ekonomije, finansija ili računovodstva  u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240  ECTS bodova , u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, 

-Licenca u skladu sa zakonom kojim se uređuje oblast računovodstva (Licenca za obavljanje profesionalno stručne aktivnosti u zvanju sertifikovanog računovođe, 

               - dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena, 

- uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje, 

- uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijih  poslodavaca, (uvjerenje obavezno mora da sadrži vrstu posla koju je radnik obavljao i stručnu spremu potrebnu za taj posao), 

                   - uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

Pravo učešća na konkursu  imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 41/18,35/20, 92/20 i  55/23), ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja .

Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijava:

Prijave se mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na sledeću adresu:

„ JU Stručna i tehnička škola", ul. Svetog Save br 1.,Derventa, sa naznakom Javni konkurs za popunu upražnjenog  radnog  mjesta.

Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja konkursa.

Neblagovremene i nepotpune prijave kanidata neće se uzeti u razmatranje. 

 Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju   uslove konkursa  postaviti na oglasnu tablu škole.    

 Kandidati koji ispunjavaju uslove utvrđene ovim konkursom, dužni su pristupitiintervjuu i testiranju, koji će sa kandidatima obaviti Komisija za izbor. 

Intervju sa kandidatima  i testiranje će se održati dana 04.11.2024. godine u  09.00  časova u prostorijama  škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju i testiranje, a ako se ne pojave,  smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Napomena:

Škola će pismenim putem obavjestiti sve učesnike o ishodu konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke.

***

JU OŠ „SVETI SAVA" MODRIČA

CARA LAZARA 29

74 480 MODRIČA

 

J A V N I    K O N K U R S

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

  1. NASTAVNIK RAZREDNE NASTAVE - na određeno vrijeme, do povratka radnika sa funkcije, puna norma, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom ………………………… 2 izvršilaca.
  2. NASTAVNIK RAZREDNE NASTAVE – na određeno vrijeme, do 31.08.2025.godine,puna norma, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom  …………………………………………… 1 izvršilac.
  3. NASTAVNIK RAZREDNE NASTAVE – pripravnik, na određeno vrijeme, do 31.08.2025. godine, puna norma,  ………….………… 1 izvršilac.
  4. NASTAVNIK RAZREDNE NASTAVE – na neodređeno vrijeme, puna norma, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom ……..... 1 izvršilac.
  5. NASTAVNIK ENGLESKOG JEZIKA – pripravnik, na određeno vrijeme, do 31.08.2025.godine,  puna norma,  ………………........ 1 izvršilaca.
  6. NASTAVNIK ENGLESKOG JEZIKA – na određeno vrijeme, do 31.08.2025.godine, 12 časova, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom ………………………………………… 1 izvršilac.
  7. NASTAVNIK NjEMAČKOG JEZIKA – na određeno vrijeme, do povratka radnice sa porodiljskog bolovanja, puna norma, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom ………………….…………………… 1 izvršilac.
  8. NASTAVNIM NjEMAČKOG JEZIKA – na određeno vrijeme, do 31.08.2025. godine, puna norma, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom ………………………………………… 1 izvršilac.
  9. NASTAVNIK GEOGRAFIJE – na određeno vrijeme, do 31.08.2025.godine, 2 časa, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom ….……. 1 izvršilaca.
  10. NASTAVNIK GEOGRAFIJE – na određeno vrijeme, do 31.08.2025.godine, 8 časova, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom …………...1 izvršilaca.
  11. NASTAVNIK GEOGRAFIJE – na određeno vrijeme, do 31.08.2025.godine, 12 časova, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom ….. 1 izvršilaca.
  12. NASTAVNIK ISTORIJE – na određeno vrijeme, do 31.08.2025.godine, 18 časova, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom ….…..……. 1 izvršilaca.
  13. NASTAVNIK ISTORIJE – na određeno vrijeme, do 31.08.2025.godine, 2 časa, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom ……….………. 1 izvršilaca.
  14. NASTAVNIK LIKOVNE KULTURE – na određeno vrijeme, do 31.08.2025.godine, 11 časova, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom …1 izvršilaca.
  15. VODITELj PRODUŽENOG BORAVKA , na neodređeno vreme, puna norma, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom …...………….. 4 izvršilaca.
  16. PSIHOLOG – pripravnik, na određeno vrijeme, do 31.08.2025. godine, puna norma ……………...…………… 1 izvršilac.
  17. NASTAVNIK FIZIČKE KULTURE, na određeno vrijeme, 22 časa, do 31.08.2025. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom ……. 1 izvršilac.
  18. NASTAVNIK MATEMATIKE, na određeno vrijeme, 4 časa, do 31.08.2025.godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom ..……………. 1 izvršilaca.
  19. NASTAVNIK MATEMATIKE, na određeno vrijeme, 12 časova, do 31.08.2025.godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom ………………………………… 1 izvršilaca.

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 1/16, 66/18 i 119/21 - odluka US 119/21 I 112/23), kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 114.  Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ( „Službeni glasnik Republike Srpske" broj 81/22), uslove predviđene članom 5. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 74/23), i uslovima previđenim pravilnikom o stručnim profilima i znanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ( „Službeni glasnik Republike Srpske" broj 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15). Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i način bodovanja kandidata u osnovnoj školi ( „Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 74/23).

Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 114. stav (5) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

Stav 1.

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na konkurs su:

1. da je državljanin Republike Srpske ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3. da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, izdato od strane certifikovane zdravstvene ustanove, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4. da nije osuđivan pravoznažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi, te za krivična djela  učinjena protiv: službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja  djeteta, polnog  i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa ,

5. da se ne vodi u Registru lica pravoznažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra lica pravoznažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanje djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja Registra lica pravoznažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,

6. uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela  učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.Stav 2.

Uz potpisanu prijavu i dokumentaciju kojom dokazuje ispunjenost opštih uslova  kandidati su dužni dostaviti dokaze i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova  na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i način bodovanja kandidata u osnovnoj školi, i to:

1. ovjerenu foto-kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno overenu foto-kopiju diplome stečene nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2. uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko –metodičku grupu predmeta,

3. uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno-obrazovni rad,  odnosno stručnom ispitu za ostale radnike sa završenim visokim obrazovanjem ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

4. uvjerenje da se kandidat  oslobađa polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim  se uređuje oblast polaganja stručnog ispita u osnovnoj školi,

5. dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjene tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6. uvjerenje izdato od Zavod za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme,

7. uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca u kojem se navodi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina radnog staža po vrstama posla, ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos sa radnim iskustvom,

8. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske , ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice  poginulog borca,

9. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske , ukoliko  se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

10. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odradbeno-otadžbinskog  rata Republike Srpske, ukoliko  se radi o kandidatu iz kategorije borca.

U izuzetnim slučajevima, ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti dokumet iz stava 2. tačke 5. prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa.

Takođe, pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ( „Službeni glasnik Republike Srpske„ broj: 81/22) ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata koje nisu stariji od 6 mjeseci i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljenje dokumentacije Škola postavlja na oglasnoj tabli škole, a po mogućnosti na internet stranici škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervijua.

Testiranje i interviju sa  kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se dana 28.10.2024. godine u prostoriji centralne škole, s tim da će se tastiranje obaviti u 11:00 časova, a intervju  istog dana u 12:00 časova.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i untervju.

Kandidati  koji se ne pojave na testiranje i interviju, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „ Glas Srpske".

Prijave sa potrebnim dokumentima se mogu dostaviti  lično u prostorije škole, ili putem pošte na adresu škole:  Javna ustanova   Osnovna  škola "Sveti Sava" Modriča, ul. Cara Lazara br.29 , 74480 Modriča, sa naznakom „ZA KONKURS".

Telefon: 053/810-605

Na prijavi  kandidat treba da napiše kontakt telefon i e-mail  adresu.

***

JU „MEDICINSKA ŠKOLA" DOBOJ

POP LjUBINA 31

74 000 DOBOJ

 

JAVNI KONKURS

za prijem radnika u radni odnos

 

  1. nastavnik islamske vjeronauke, nepuna norma, 4 časa, ne određeno vrijeme, do povratka radnika sa bolovanja ......................................................... 1 izvršilac;
  2. nastavnik osnova preduzetništva, nepuna norma, 10 časova, na određeno vrijeme, do 31.8.2025. godine ............................................................  1 izvršilac.

          Ukoliko se na konkurs ne jave kandidati sa radnim iskustvom razmatraće se i prijave pripravnika.  

          Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu („Službeni Glasnik Republike Srspke" broj 1/18 i 66/18) kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove predviđene Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 41/18, 35/20 i 92/20), Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama („Službeni  glasnik  Republike Srspke" broj 29/12, 80/14, 83/15) i Pravilnika o o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 24/19).

Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem.

Uz potpisanu  prijavy  kandidat  je  dužan dostaviti:

1. uvjerenje  o  državljanstvu,

2. izvod  iz  matične  knjige rođenih ili kopiju lične karte,

3. ljekarsko  uvjerenje  o  psihofizičkoj  sposobnosti  za  rad  sa  učenicima koje ne može biti starije od šest mjeseci, i prilaže ga samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4. uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom  presudom za  krivična  djela  učinjena  protiv  dostojanstva  ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava, (škola će pribaviti službenim  putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa),

5. uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece (škola će pribaviti službenim  putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa),

6. uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem (ne starije od 6 mjeseci),

7. ovjerenu kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četverogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

8. uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

9. uvjerenje o položenom stručnom ispitu,

10. uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku djela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita,

11. dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

12. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, za nezaposlena lica koja se nalaze na toj evidenciji,

13. uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,

14. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

15. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca,

16. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

          Pravo učešća na konkursu na osnovu člana 106. stav (5) Zakona o srednjem obrazovanju i  vaspitanju  ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 41/18, 35/20, 92/20 i 55/23) imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 41/18, 35/20, 92/20 i 55/23).

          Pravo učešća na konkursu na osnovu člana 106. stav (9) Zakona o srednjem obrazovanju i  vaspitanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 41/18, 35/20, 92/20 i 55/23), imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

       Svi dokumenti  se  dostavljaju lično ili putem pošte  kao ovjerene  kopije na  adresu: Pop Ljubina 31, 74000 Doboj, u zatvorenoj koverti na kojoj je potrebno naznačiti „za konkurs" i za koje radno mjesto nastavnik  konkuriše. Ista se neće vraćati kandidatima.

       Nepotpune i neblagovremene prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove konkursa, neće se razmatrati.

       Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na sajt škole i na oglasnu tablu škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua, te se kandidati neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ukoliko se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Testiranje kandidata koji ispunjavaju uslove predviđene konkursom održaće se u prostorijama škole, 29.10.2024. godine u 10.00 časova.

Nakon testiranja obaviće se intervju.

Konkurs  ostaje  otvoren  osam (8) dana od dana objavljivanja.

***

JU OŠ „DOSITEJ OBRADOVIĆ" DOBOJ

HILANDARSKA 2

74 000 DOBOJ

K  O  N  K  U  R  S

ZA  IZBOR

  1. Voditelj u produženom boravku - puna norma – na neodređeno vrijeme - sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu - 1 izvršilac;
  2. Voditelj u produženom boravku - puna norma – na određeno vrijeme - sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu do povratka radnice sa porodiljskog odsustva a najkasnije do 31.08.2025. godine - 1 izvršilac;
  3. Nastavnik engleskog jezika, puna norma  – 1 izvršilac, na određeno vrijeme  sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu do 31.08.2025. godine;
  4. Nastavnik matematike  – puna norma - na određeno vrijeme - sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu do povratka radnika sa bolovanja a najkasnije do 31.08.2025. godine - 1 izvršilac;
  5. Nastavnik tehničkog obrazovanja - 8 časova - na određeno vrijeme - 1 izvršilac  sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu do 31.08.2025. godine;
  6. Nastavnik razredne nastave  – 1 izvršilac, na određeno vrijeme sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu do povratka radnika sa bolovanja a najkasnije do 31.08.2025. godine;
  7. Nastavnik informatike, puna norma – 1 izvršilac na određeno vrijeme  sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu do povratka radnice sa porodiljskog odsustva a najkasnije do 31.08.2025. godine;
  8. Nastavnik matematike  – 4 časa - na određeno vrijeme - sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu do 31.08.2025. godine - 1 izvršilac;
  9. Nastavnik fizike – 4 časa - na određeno vrijeme - sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu do 31.08.2025. godine - 1 izvršilac;
  10. Nastavnik fizičkog i zdravstvenog vaspitanja – puna norma - na određeno vrijeme - sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu do povratka radnika sa bolovanja a najkasnije do 31.08.2025. godine - 1 izvršilac;
  11. Nastavnik muzičke kulture – puna norma - na određeno vrijeme - sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu do povratka radnika sa neplaćenog odsustva a najkasnije do 31.08.2025. godine - 1 izvršilac;
  12. Nastavnik njemačkog jezika – 14 časova - na određeno vrijeme - sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu do 31.08.2025. godine - 1 izvršilac;

USLOVI :

  1. Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske, broj 1/2016, 66/2018 i 91/2021 - odluka Ustavnog suda Republike Srpske broj U-66/20 od 29.09.2021g., 119/2021, 112/23 i 39/24") kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove predviđene  Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik RS" br. 81/22.) Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača u osnovnoj školi („Službeni glasnik RS" br. 77/09, 86/10, 25/14. i 76/15.) kao i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 74/23).
  2. Pravo učešća na konkurs na osnovu člana 114. stav 5. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22) imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju(Sl. Glasnik Republike Srpske", broj: 81/22), kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.                                                                                                                          

 

Uz potpisanu prijavu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs,  kandidati su dužni dostaviti  ovjerene fotokopije  (ne starije od 6 mjeseci) sledećih dokumenata a na osnovu kojih se dokazuje ispunjenost opštih i posebnih uslova, te dokumentaciju (ovjerene kopije) na osnovu koje se vrši bodovanje po radni odnos i načinu bodovanja kandidata  u osnovnoj školi. Dokumentacija za opšte uslove koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

  1. Da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se        dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,
  2. Da je punoljetan, a to  se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih  ili ovjerenom kopijom lične karte,
  3. Da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest (6) mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidati nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,
  4. Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti,trgovine ljudima, zlostavljanje djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,
  5. Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,
  6. Uvjerenje da  nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta,zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,
  7. Uvjerenje iz tačke 4) i 5) za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Dokumentacija za posebne uslove i dokumentacija na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 6. Pravilnika o proceduri prijema,  kriterijumima za prijem  u radni odnos i način bodovanja kandidata u osnovnoj školi:

1. Ovjerena foto-kopija diplome o završenom prvom  ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,
2. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,
3. Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosječnoj ocjeni tokom studiranja ili uvjerenje od visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
4. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu odnosno stručnom ispitu za ostale radnike sa završenim visokim obrazovanjem ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom
5. Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,
6.  Uvjerenje o radnom stažu/radnom iskustvu izdato od ranijeg poslodavca kod kojeg je kandidat bio zaposlen, sa podacima o vrsti posla, stepenu stručne spreme i dužini ostvarenog radnog staža po vrstama posla.
7. Uvjerenje od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica  u stručnoj spremi traženoj konkursom,
8. Uvjerenje opštinskog/gradskog  organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida  Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
9. Uvjerenje opštinskog/gradskog  organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
10. Uvjerenje opštinskog/gradskog  organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca,
11. Kratku biografiju,

  - Oglas ostaje otvoren 8  dana od dana objavljivanja.

- Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na javni konkurs komisija ne razmatra, već ih evidentira uz konstataciju da prijave na javni konkurs nisu dostavljene blagovremeno i /ili nisu potpune, a nakon toga predlaže direktoru škole donošenje zaključka kojom se prijava odbacuje.

- Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se u prostorijama škole dana 28.10.2024. godine (ponedjeljak). Testiranje kandidata počinje u 07.00 časova a intervju u  12.30 časova.

Spisak kandidata koji dostave potpune i blagovremene prijave će biti postavljen na oglasnoj tabli Škole.

Kandidat koji dostavi potpunu i blagovremenu prijavu, a ne pojavi se na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, škola postavlja na oglasnoj tabli škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua. Kanditati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju. (Pravilnik o proceduri prijema,  kriterijumima za prijem u radni odnos i način bodovanja kandidata  u osnovnoj školi („Službeni glasnik RS" br. 74/23).

- Svi kandidati biće obaviješteni o rezultatima konkursa, dokumenti priloženi uz molbu neće se vraćati kandidatima.

 - Prijave dostaviti lično ili putem pošte na adresu škole : JU OŠ „Dositej Obradović" Doboj 74000, ul. Hilandarska br. 2, za konkurs – obavezno naznačiti na koje radno mjesto se prijavljujete.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana