JU ZZZ RS – Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 14.7.2024. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Doboj: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 14.7.2024. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 14.7.2024. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

********

********

********

 

JPU “NAŠA RADOST” MODRIČA

CARA LAZARA 7

74 480 MODRIČA

 

JAVNI KONKURS

 

Za izbor i prijem radnika u JPU „Naša radost” Modriča

 

I Direktor JPU „Naša radost” Modriča raspisuje Javni konkurs za prijem na neodređeno radno vrijeme, od 15.08.2024. godine i to:

 

1.  Logoped- 1 izvršilac, na neodređeno vrijeme,

2.  Referent za upravljanje finansijama i materijalno-tehničkim resursima – 1 izvršilac, na neodređeno vrijeme.

 

II OPIS POSLA

1.  Logoped JPU „Naša radost” Modriča obavljaće  poslove u skladu sa Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta JPU „Naša radost”Modriča,član 1 stav(3).

2.  Referent za upravljanje finansijama i materijalno-tehničkim resursima obavljaće poslove u skladu sa Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta JPU „Naša radost”Modriča,član 1 stav(1).

 

III OPŠTI USLOVI

1.  da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine;

2.  da je punoljetan;

3.  da je radno sposoban;

4.  da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad, krivična djela učinjena protiv sloboda i prava građana, službene dužnosti, polnog integriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorišćavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa;

5.  da se ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem;

6.  da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela koja ga čine nedostojnim za rad, krivična djela učinjena protiv sloboda i prava građana, službene dužnosti, polnog integriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorišćavanja djeteta, a to se dokazuje uvjerenjem o nevođenju krivičnog postupka.

 

IV POSEBNI USLOVI ZA UČEŠĆE NA KONKURSU

1.1. da ima odgovarajući nivo obrazovanja- logoped -VSS, prvi ciklus odgovarajućeg studijskog programa ili ekvivalent;

1.2. da ima najmanje jednu godinu radnog iskustva sa odgovarajućim stepenom obrazovanja;

1.3. da ima položen stručni ispit za vaspitno-obrazovni rad ili uslov za polaganje stručnog ispita. Logoped koji je stekao radni staž ili iskustvo u svojoj struci u trajanju od godinu dana, a nije položio stručni ispit, može zasnovati radni odnos ukoliko ispunjava uslove propisane Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, ali je dužan da položi stručni ispit u roku od deset mjeseci od dana zasnivanja radnog odnosa u predškolskoj ustanovi, u protivnom mu prestaje radni odnos.

1.4. Pravo učešća na konkursu imaju i stručni saradnici koji su radni staž ili iskustvo stekli van predškolske ustanove u svojoj struci u trajanju od godinu dana, a nisu položili stručni ispit.

 

2.1. Referent za upravljanje finansijama i materijalno-tehničkim resursima – VSS, sedmi stepen školske spreme- prvi ciklus ekonomskog fakulteta ili ekvivalent studijskog programa u oblasti finansija, upravljanja/menadžmenta ili računovodstva, 240 ECTS bodova;

2.2. Potrebno je odlično poznavanje rada na računaru (Microsoft office, Njord, Edžcel, Access i Ponjer point i sl.). Potrebno je priložiti dokaz o poznavanju rada nekog od navedenih programa;

2.3. Sposobnost rada u timu i dobre komunikacijske i organizacijske sposobnosti, kao i sposobnost planiranja i rukovođenja finansijama i materijalno-tehničkim resursima;

      2.4. Znanje engleskog jezika.

V POTREBNA DOKUMENTACIJA

1.  Prijava na konkurs i kratka biografija (potpisano od strane kandidata);

2.  Uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci);

3.  Ovjerena kopija lične karte i izvod iz matične knjige rođenih;

4.  Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa djecom, izdatom od certifikovane zdravstvene ustanove koje ne može biti starije od 6 mjeseci (prilaže samo izabrani kandidat na konkursu, a prije zasnovanja radnog odnosa);

5.  Uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka;

6.  Diploma o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti;

7.  Sertifikat o položenom kursu za neki od navedenih programa rada na računaru;

8.  Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, koje treba da sadrži podatke o vrsti i opisu poslova definisanih aktom kojim se uređuje organizacija i sistematizacija radnih mjesta, stepenu stručne spreme i profilu i dužini ostvarenog radnog staža po vrstama posla. Ukoliko je kandidat radio s nepunim radnim vremenom, to radno vrijeme je potrebno preračunati u puno radno vrijeme. Izuzetno, ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga dostaviti pomenuti dokument, dostavlja ovjerenu kopiju radne knjižice.

9.  Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za vaspitno – obrazovni rad;

10.         Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita;

11.         Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena. U izuzetnim slučajevima, ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti pomenuti dokument, prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa;

12.         Uvjerenje izdatom od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme;

13.         Uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko – invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

14.         Uvjerenje gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno- otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

15.         Uvjerenje gradskog organa nadležnog za boračko – ivalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno – otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca.

Napomena: Kandidati dostavljaju ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije im se neće vraćati.

VI  Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske”. Prijave sa potrebnim dokumentima dostaviti lično u prostorije vrtića ili putem pošte na adresu vrtića: JPU „Naša radost” Modriča, Cara Lazara 7, 74480 Modriča. Prijavu dostaviti u zatvorenoj koverti sa naznakom „Prijava na konkurs-ne otvaraj”. Na prijavi kandidat treba da napiše kontakt telefon.

VII Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa biće postavljen na oglasnoj tabli JPU „Naša radost” Modriča, najkasnije tri dana prije zakazanog intervjua, a ukoliko se kandidat ne pojavi na intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs. Neblagovremene i nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje.

VIII Kandidati koji ispunjavaju uslove konkursa, a prijave su im potpune i blagovremene, biće podvrgnuti intervjuu na koji se neće posebno pozivati. Intervju će biti obavljen u prostorijama JPU „Naša radost” Modriča, Cara Lazara 7, 02.08.2024. godine sa početkom u 11 časova.

***

JU SŠC “MIHAJLO PUPIN” DERVENTA

SVETOG SAVE 1A

74 400 DERVENTA

 

JAVNI KONKURS

ZA POPUNU UPRAŽNjENIH RADNIH MJESTA

 

Direktor Javne ustanove Srednjoškolski centar „Mihajlo Pupin” Derventa raspisuje Javni konkurs za popunu upražnjenog  radnog  mjesta i to:

 

1.Nastavnik za stručne predmete u području rada elektrotehnika – informatika i programiranje, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u prosvjeti, 40 časova, na neodređeno vrijeme.
Broj izvršilaca 2.

2.Nastavnik za stručne predmete u području rada elektrotehnika – informatika i programiranje, sa radnim iskustvom, 58 časova, na određeno vrijeme.   
Broj izvršilaca 3.

3.Nastavnik za stručne predmete u području rada elektrotehnika – energetika (sa praktičnom nastavom), sa radnim iskustvom, 8 časova, na određeno vrijeme.
Broj izvršilaca 1.

4.Nastavnik za stručne predmete u području rada mašinstvo i obrada metala (sa praktičnom nastavom), sa radnim iskustvom, 24 časa, na određeno vrijeme.
Broj izvršilaca 2.

5.Nastavnik srpskog jezika, sa radnim iskustvom, 9 časova, na određeno vrijeme.
Broj izvršilaca 1.

6.Nastavnik fizike, sa radnim iskustvom, 9 časova, na određeno vrijeme.
Broj izvršilaca 1.

7.Nastavnik sociologije, sa radnim iskustvom, 4 časa, na određeno vrijeme.         
Broj izvršilaca 1.

8.Nastavnik muzičke kulture, sa radnim iskustvom, 4 časa, na određeno vrijeme. 
Broj izvršilaca 1.

9.Nastavnik za stručne predmete u područku zdravstva, sa radnim iskustvom, 4 časa, na određeno vrijeme.         Broj izvršilaca 1.

10.Nastavnik za stručne predmete u području zdravstva – praktična nastava, sa radnim iskustvom, 6 časova, na određeno vrijeme. 
Broj izvršilaca 1.

11.Nastavnik za predmet kultura religije, sa radnim iskustvom, 2 časa, na određeno vrijeme.                                Broj izvršilaca 1.

 

2. Uslovi za učešće na konkursu

Opšti uslovi:

- da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, što se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

- da je punoljetan, što to se dokazuje izvodom iz  matične knjige rođenih,

- da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od 6 mjeseci  i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

- da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, polnog inegriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, falsifikovanja javne isprave, nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga, omogućavanja uživanja opojnih droga, što se utvrđuje prije zasnivanja radnog odnosa.

Pored opštih uslova  kandidati moraju  da ispunjavaju i posebne uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju  i Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem.

          Škola može, na traženo radno mjesto, angažovati lice koje je steklo radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjava ostale uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju.

          Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovoga zakona ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

 

3. Potrebna dokumentacija

Kandidati uz prijavu na javni konkurs dužni su dostaviti orginale ili ovjerene kopije svih dokumenata  i to:

- Uvjerenje o državljanstu,

- Izvod iz matične knjige rođenih ,

- Ljekarsko uvjerenje ne starije od šest mjeseci (prilaže samo onaj kandidat koji bude izabran, nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa),

- Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv  službene dužnosti, polnog integriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, falsifikovanja javne isprave, nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga, omogućavanja uživanja opojnih droga  ( ne starije od šest mjeseci ),

- Uvjerenje da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, polnog integriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, falsifikovanja javne isprave, nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga, omogućavanja uživanja opojnih droga (škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa),

- Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece, (škola pribavlja službenim putem, prije zasnivanja radnog odnosa).

Pored navedene dokumentacije kandidati dostavljaju i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje prema odredbama Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi, i to:

- ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, ili diplome kojom dokazuje ispunjenost uslova u skladu sa Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama i Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji,

- dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

- uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica ,

- uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

 

- Kandidati pod tačkom 1. dužni su dostaviti i uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u prosvjeti.

 

4. Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijava

Prijave se mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na sledeću adresu:

JU SŠC Mihajlo Pupin”, ul. Svetog Save  1A,  Derventa, sa naznakom Javni konkurs za popunu upražnjenih radnih mjesta.

Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja konkursa.

Neblagovremene i nepotpune prijave kanidata neće se uzeti u razmatranje.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati koji ispunjavaju uslove utvrđene ovim konkursom, dužni su pristupiti intervjuu i testiranju, koji će sa kandidatima obaviti Komisija za izbor.  Intervju sa kandidatima  i testiranje će se održati dana  08.08.2024. godine u 10 časova, u prostorijama škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju i testiranje, a ako se ne pojave na intervjuu i testiranju  smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

5. Napomene

Škola će pismenim putem obavjestiti sve učesnike o ishodu konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke.

***

JPU “RADOST” ŠAMAC

OBILIĆEV VIJENAC BB

76 230 ŠAMAC

 

K  O  N  K  U  R  S

ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

NA ODREĐENO  VRIJEME

 

OPIS  RADNOG  MJESTA

 

- DIPLOMIRANI VASPITAČI PREDŠKOLSKE DJECE – 3 IZVRŠIOCA

   NA ODREĐENO  VRIJEME ( na godinu dana)

 

POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu („Službeni glasnik RS” br. 1/16, 66//18, 91/21-Odluka Ustavnog suda RS, 119/21, 112/23 i 39/24) kandidati trebaju i posebne uslove propisane članom 60. i 62. i 68. Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju („Sl.gl.RS” br. 79/15, 63/20 i 64/22) i članom 2.stav 1.i 2. Pravilnika o vrsti stručne spreme zaposlenih u predškolskim ustanovama („Sl.gl.RS” broj 36/16).

 

Posebni uslovi koji kandidati treba da ispunjavaju:

-    da imaju odgovarajući  nivo obrazovanja-završen  prvi ciklus studijskog programa ili ekvivalent i da su stekli visoko obrazovanje na studijskom programu predškolskog vaspitanja i obrazovanja ili programu za obrazovanje vaspitača;

-    da ima najmanje godinu dana radnog iskustva na poslovima vaspitača;

-    da ima položen stručni ispit za vaspitno-obrazovni rad, da ima ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj zdravstvenoj sposobnosti za rad sa djecom (prilažu uvjerenje samo izabrani kandidati prilikom zasnivanja radnog odnosa).

 

Uz prijavu za Konkurs (potpisano od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs i dokumentaciju kojom se dokazuje ispoljavanje opštih i posebnih uslova) potrebno je dostaviti i sljedeću dokumentaciju koja je propisana članom 62.stav 9.1. i tačka 2. Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju („Sl.gl.RS” broj 79/15, 63/20 i 64/22).

 

1. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje Visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena.

2. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske o vremenu provedenom na

evidenciji nezaposlenih lica, nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme.

3. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca kod kojeg je kandidat bio zaposlen (uvjerenje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog iskustva - staža po vrstama posla).

 

OPŠTI  USLOVI  KOJI  KANDIDAT  TREBA  DA  ISPUNjAVA

 

-    da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu

-    da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte

-    da je radno sposoban, to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa i

-    da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

Kandidat je dužan dostaviti ovjerenu kopiju svih dokumenata budući da isti neće biti vraćeni kandidatu.

Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske”.

 

Napomena:

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti putem pošte na adresu vrtića:

JPU “Radost” Šamac

Obilićev vijenac bb

76230 Šamac.

 

Prijavu dostaviti u zatvorenoj koverti sa naznakom „ZA KONKURS”.

Prijaviti se na konkurs mogu i kandidati bez iskustva u svojstvu pripravnika. U slučaju da ne bude dovoljan broj prijavljenih kandidata sa iskustvom biće razmatrane i njihove prijave.

Kandidat koji ispunjava uslove konkursa, a prijava mu je potpuna  i blagovremena, biće podvrgnut intervjuu, a isti će biti obavljen u prostorijama predškolske ustanove u Šamcu, dana 19.08.2024. godine u 12.00 časova, stoga kandidati neće biti pojedinačno obaviješteni o terminu istog.

Dokumenta koja nisu trajnog karaktera (uvjerenje o državljanstvu, uvjerenje o nekažnjavanju), ne mogu biti starija od 6 (šest) mjeseci.

Kandidati koji se ne pojave na intervjuu smatraće se da su odustali od prijave na Konkurs.

 

Neblagovremene i nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje.

***

JU “STRUČNA I TEHNIČKA ŠKOLA” DERVENTA

SVETOG SAVE 1

74 400 DERVENTA

 

JAVNI KONKURS

ZA POPUNU UPRAŽNjENIH  RADNIH  MJESTA

 

    -    Direktor Srednje škole „JU Stručna i tehnička škola” Derventa, raspisuje Javni konkurs za popunu upražnjenih rdanih   mjesta i to:

 

1. Nastavnik    Kuvarstva -  4 časa, na određeno vrijeme do povratka radnice sa porodiljskog odsustva, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi.

2.Nastavnik Prava  -  10 časova, na određeno vrijeme do kraja nastavne godine,odnosno do 30.06.2025.godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi 

3.Nastavnik praktične nastave Kuvar –  20 časova, na određeno vrijeme do kraja nastavne godine ,odnosno do 30.06.2025.godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi.

4.Nastavnik praktične nastave mašinske struke ,puna norma–  na određeno vrijeme ,do kraja nastavne godine, odnosno do  30.06.2025.godine, sa radnim iskustvom  i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi. 

5.Nastavnik praktične nastave u zanimanju  frizer – na određeno vrijeme, do kraja nastavne godine, odnosno do  30.06.2025.godine, sa radnim iskustvom  i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi 

6.Nastavnik fizike –  17 časova, na određeno vrijeme, do kraja nastavne godine,odnosno do 30.06.2025.godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi.

7.Nastavnik kulture religije –  2 časa, na određeno vrijeme do kraja nastavne godine,odnosno do 30.06.2025.godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi

8.Nastavnik etike –  2 časa, na određeno vrijeme do kraja nastavne godine,odnosno do 30.06.2025.godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi

9. Diplomirani  inženjer  mašinstva,puna norma   –   na neodređeno vrijeme,bez radnog iskustva – pripravnik.

 

10.Nastavnik ekonomske grupe predmeta –  10 časova,na određeno vrijeme,do kraja nastavne godine,odnosno do 30.06.2025.godine,sa radnim iskustvoom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi.

 

           Uslovi za učešće na konkursu 

 

Opšti uslovi:

1. da je državljanin Bosne i Hercegovine i Republike Srpske,a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu

2. da je punoljetan,a  to se dokazuje izvodom iz  matične knjige rođenih

3. da je radno sposoban ,a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od 6 mjeseci  i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu a prije zasnivanja radnog odnosa.

4. da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

5.Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece, za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

6.uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti,morala službene dužnosti,polnog integriteta ,zlostavljanja djeteta ,polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Pored opštih uslova  kandidati moraju  da ispunjavaju i posebne uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju  i Pravilnikom o postupku za prijem  u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem. 

 

 Potrebna dokumentacija:

 

-Prijava na konkurs 

Kandidati uz prijavu (u prijavi obavezno navesti adresu i broj telefona) na javni konkurs dužni su dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata  i to

- Uvjerenje o državljanstu,( ne starije od 6 mjeseci)

- Izvod iz matične knjige rođenih,

- Ljekarsko uvjerenje ne starije od šest mjeseci (prilaže samo onaj kandidat koji bude izabran, nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa), 

- Uvjerenje da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,zloupotrebe opojnih sredstava ( za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa).

-Uvjerenje  o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece ( za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa).

-Uvjerenje da protiv kandidata  nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti,morala,službene dužnosti, polnog integriteta,zlostavljanja djeteta ,polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, ne starije od 6 mjeseci.

Pored navedene dokumentacije kandidati dostavljaju i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje prema odredbama Pravilnika o postupku za prijem  u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 24/19), i to:

- ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240  ECTS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent (osim za nstavnika praktične nastave kuvarstva  i praktične nastave frizera gdje je potreban V stepen stručne spreme.) 

-uvjerenje o položenoj pedagoško psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta,koje je dužan dostaviti kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko –metodičku grupu predmeta,(nije potrebno za radno mjesto za koja se traži lice bez radnog iskustva ,tj.pripravnik)

- uvjerenje o položenom stručnom ispitu  za rad u nastavi,(nije potrebno za radno mjesto za koja se traži lice bez radnog iskustva)

- uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skaladu sa Pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispit,(nije potrebno za radno mjesto za koja se traži lice bez radnog iskustva)

               - dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

- uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

- uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijih  poslodavaca, (uvjerenje obavezno mora da sadrži vrstu posla koju je radnik obavljao i stručnu spremu potrebnu za taj posao),( ovo uvjerenje nije potrebno za radno mjesto za koja se traži lice bez radnog iskustva)

                   - uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

Pravo učešća na konkursu  imaju i lica koja su po propisima važećim  do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 41/18,35/20, 92/20 i55/23), ispunjavali uslove u pogledu profila  i zvanja nastavnika.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 104. stav 7. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 41/18,35/20 ,92/20 i 55 /23)  

Ukoliko se ne prijavi niko sa položenim stručnim ispitom za rad u nastavi mogu se uzeti u obzir i prijave lica koja nemaju stručni ispit.

Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijava:

Prijave se mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na sledeću adresu:

„ JU Stručna i tehnička škola”, ul. Svetog Save br 1.,Derventa, sa naznakom Javni konkurs za popunu upražnjenih  radnih  mjesta.

Rok za podnošenje prijave je 8 dana od dana objavljivanja konkursa.

Neblagovremene i nepotpune prijave kanidata neće se uzeti u razmatranje. 

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju   uslove konkursa  postaviti na oglasnu tablu škole.   

Kandidati koji ispunjavaju uslove utvrđene ovim konkursom, dužni su pristupiti   intervjuu i testiranju, koji će sa kandidatima obaviti Komisija za izbor. 

Intervju sa kandidatima  i testiranje će se održati dana 20.08.2024. godine u  09.00  časova u prostorijama  škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju i testiranje, a ako se ne pojave,  smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima

Napomena:

Škola će pismenim putem obavjestiti sve učesnike o ishodu konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana