JU ZZZ RS – Bijeljina: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 22.5.2024. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Bijeljina: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 22.5.2024. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 22.5.2024. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

**** ****

** **** **

*** *** **

REPUBLIKA SRPSKA

JU SŠC « VUK KARADžIĆ « LOPARE

Dositeja Obradovića bb

 

Telefon: 055/650-184, 055/650-137

E-mail:   [email protected]

Broj:  490/24

Datum,  20. 5. 2024.  godine

 

Na osnovu člana  106. i 132. stav (3) tačka 13) Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ( « Službeni glasnik Republike Srpske « broj:  41/18, 35/20, 92/20 i 55/23),   Direktor Škole raspisuje:

JAVNI  KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

1.  Nastavnik elektrotehničke struke, puna norma, lice sa radnim iskustvom, na neodređeno vrijeme, 1 izvršilac

2.  Pedagog, pripravnik, na neodređeno vrijeme,  1 izvršilac

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

Pored opštih uslova, utvrđenih Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske" br. 1/16, 66/18, 91/21- Odluka  Ustavnog suda  Republike Srpske, 119/21 i 112/23), kandidati za nastavnike treba da ispunjavaju i uslove iz člana 104. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, a kandidati za stručnog saradnika uslove iz člana 105. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju   („Službeni glasnik Republike Srpske" br. 41/18, 35/20, 92/20 i 55/23), Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama („Službeni glasnik Republike Srpske" br. 29/12, 80/14 i 83/15), Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji („Službeni glasnik Republike Srpske" br. 120/20) i Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske" br. 24/19).

Procedura prijema radnika biće obavljena u skladu sa Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske" br. 41/18, 35/20, 92/20 i 55/23) i Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske" br. 24/19).

Uz prijavu na raspisani konkurs potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs, kontakt telefonom i adresom stanovanja, potrebno je da kandidat dostavi dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost opštih uslova, i to:

 

1)  da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu
2)  da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,
3)  da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti,  koje ne može biti  starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,
4) da nije pravosnažnom presudom osuđivan za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, protiv polnog integriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta ili maloljetnog lica, falsifikovanja javne isprave, nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, dostojanstva ličnosti, trgovine ljudima. (Uvjerenje iz ove tačke za izabranog kandidata Škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa).

5) Uvjerenje o podacima iz Posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece. (Uvjerenje iz ove tačke za izabranog kandidata Škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa).

6) Uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv službene dužnosti, protiv polnog integriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta ili maloljetnog lica, falsifikovanja javne isprave, nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga.

Pored opštih uslova kandidat je dužan dostaviti dokumentaciju kojom dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem, i to:

1) ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

2) uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi premeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta.

3) uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u obrazovno vaspitnom procesu, za radno mjesto pod br.  1.

4) uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ipita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita, za radno mjesto pod brojem  1. 

5) dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja  ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena.

Ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti dokument iz ove tačke konkursa, prosječna ocjena može se dokazati i ovjerenom foto-kopijom indeksa.
6) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje, a nakon sticanja stručne spreme tražene konkursom,

7) uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca  za radno mjesto za koja se traži radno iskustvo, koje sadrži podatke iz kojih se jasno vidi:  vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina radnog staža po vrstama posla.

Ukoliko je kandidat radio s nepunim radnim vremenom, to radno vrijeme je potrebno preračunati u puno radno vrijeme.

8) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca  Odbrambeno- otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom  statusu  ratnog vojnog invalida  Odbrambeno- otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

10) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom  statusu  borca  Odbrambeno- otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Izuzetno, pravo učešća na konkursu za radno mjesto pod brojem 1. imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom (član 104. stav 7. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju « Službeni glasnik Republike Srpske « broj:  41/18, 35/20, 92/20 i 55/23).

Navedeno lice je dužno položiti stručni ispit u roku od deset mjeseci od dana zasnivanja radnog odnosa u Školi. Ovo lice nema status pripravnika, a stručni ispit polaže pod istim uslovima predviđenim za pripravnika.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 41/18, 35/20, 92/20 i 55/23), ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Škola će Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnoj tabli Škole.

Testiranje i intervju za kandidate koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se  6. 6. 2024. godine od  9,00 sati elektrotehnička struka; od 11,00 sati pedagog, u prostorijama JU SŠC «Vuk Karadžić"Lopare, Dositeja Obradovića bb. Lopare.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćane kandidatima.

Neblagovremene i nepotpune  prijave neće se razmatrati.

Konkurs ostaje otvoren  8 (osam) dana od dana objavljivanja.

Prijave sa potrebnim dokumentima slati na adresu JU SŠC «Vuk Karadžić» Lopare, Dositeja Obradovića bb  75240 Lopare sa naznakom  «PRIJAVA NA KONKURS« (Navesti radno mjesto za koje kandidat konkuriše).

***

REPUBLIKA SRPSKA                       

JU Osnovna škola „Sveti Sava''          

Bijeljina, Crnjelovo 76328 ,Glavna ulica 15

 tel.: 055/301-278,

 e-mail: [email protected]

Broj: 536/2024

Datum:  20.5.2024. godine

 

 

            Na osnovu člana 125. i člana 198. stav (4) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju RS ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 81/2022), na osnovu Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi ("Službeni glasnik Republike Srpske" , broj 74/18, 26/2019, 74/23) i Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ("Službeni Glasnik Republike Srpske", broj 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15) direktor  JU Osnovne škole "Sveti Sava" Crnjelovo donosi odluku i objavljuje:

KONKURS

Za prijem radnika u radni odnos i to:

 

  1. Nastavnik geografije - 8 časova redovne nastave, 33,33% radna norma, pripravnik, na određeno vrijeme, odnosno do 31.8.2024. godine ____________izvršilac 1.

 

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM RADNIKA U RADNI ODNOS

Za navedena radna mjesta pored opštih uslova utvrđenih Zakonom kojim se uređuju radni odnosi i posebnih uslova propisanih u članu 114. stav (1) i stav (2)  i članovima 115. i 116. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju RS ( "Službeni Glasnik Republike Srpske", broj 81/2022), kandidati treba da ispunjavaju uslove predviđene Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ("Službeni Glasnik Republike Srpske", broj 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15).

Pravo učešća na Konkursu imaju u lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju RS ("Službeni Glasnik Republike Srpske", broj 81/2022) ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Prijem radnika u radni odnos izvršiće se u skladu sa članom 127. stav 5. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju RS ("Službeni Glasnik Republike Srpske", broj 81/2022) i odredbama Pravilnika o proceduri prijema, kriterijuma za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi ("Službeni Glasnik Republike Srpske", broj 74/18, 26/19, 74/23).

Uz prijavu na raspisani Konkurs, potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na Konkurs ,sa biografijom potrebno je da kandidati dostave i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost opštih uslova.

 

OPŠTI USLOVI KOJE KANDIDAT TREBA DA ISPUNjAVA:

1) da je državljanin Republike Srpske ili  Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje Uvjerenjem o državljanstvu koje ne može biti starije od 6 mjeseci,
2) da je punoljetan, što se dokazuje Izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom Lične karte,
3) da je radno sposoban, a to se dokazuje Ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa, i
4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi, te za krivična djela učinjena protiv: službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje Uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,

5) da se ne vodi u Registru lica pravnosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se dokazuje Uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra lica pravnosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja Registra, koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,

6)uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetni licem, koje je kandidat dužan dostaviti uz potpisanu  prijavu i prethodno navedenu dokumentaciju.

 

Kandidati su dužni da dostave i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim članom 127. stav (5) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju RS ("Služeni Glasnik Republike Srpske", broj 81/22) i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi ("Službeni Glasnik Republike Srpske", broj 74/18,26/19,74/23).

 

POSEBNI USLOVI KOJE KANDIDAT TREBA DA ISPUNjAVA:
 

Uz potpisanu prijavu, kandidat je dužan dostaviti i sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 9. člana 21. člana 22. i člana 23 Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 102/14, 45/16,74/18, 26/19, 74/23).

Dokumentacija kojom se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentacija na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim Pravilnikom:

 

1) ovjerena kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2)  dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
3) Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

4) Uvjerenje o položenom stručnom ispitu, ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

5) Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polagalja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u osnovnoj školi,

6) Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje, a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme,

7) Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom.

 

Ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije člana porodice poginulog borca, ratnog vojnog invalida i borca Odbrambeno-otadžbinskog rata, kandidat je dužan dostaviti i dokumentaciju za određivanje prednosti u slučaju da dva ili više kandidata imaju jednak broj bodova i to:

1) Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
2) Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

3) Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

 

U izuzetnim slučajevima, ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti dodatak diplomi, prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa.

Izuzetno, ukoliko kandidat ne može dostaviti Uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca, dostavlja ovjerenu kopiju Radne knjižice.

 

Dana 6.6.2024. godine u 12.45 časova u prostorijama JU Osnovne škole "Sveti Sava"  Crnjelovo, obaviće se test i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove Konkursa za radno mjesto pod rednim brojem 1. odnosno za radno mjesto nastavnika geografije.

Komisija će, nakon pregleda dostavljene dokumentacije , sačiniti spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa i istu objaviti na Oglasnu tablu škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ukoliko se ne pojave na intervju, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije im se neće vraćati.

Prijave dostavljati lično ili putem pošte na adresu: JU Osnovna škola " Sveti Sava", Ul.  Glavna ulica 15, 76328 Crnjelovo Gornje.

Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja putem Zavoda za zapošljavanje u Bijeljini, odnosno od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske".

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana