JU ZZZ RS – Banjaluka: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 28.8.2024. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Banjaluka: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 28.8.2024. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 28.8.2024. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

***** *

* *****

*** * **

REPUBLIKA SRPSKA

JU OŠ „PETAR PETROVIĆ NjEGOŠ" BANjA LUKA

Bulevar vojvode Stepe Stepanovića 28

Tel. 051/465-188

 

Na osnovu člana 125. i 152. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 81/22), Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („ Službeni glasnik Republike Srpske"  broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15) i Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 74/23),  direktor Javne ustanove Osnovna škola  „Petar Petrović Njegoš " Banja Luka  raspisuje:

K O N K U R S

 za popunu  radnog mjesta

1. Nastavnik/profesor ruskog jezika, 4 časa, nepuna norma, na određeno vrijeme do 31.08.2025. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, 1 izvršilac.

2. Voditelj produženog boravka, puna norma, na određeno vrijeme, do povratka radnice sa porodiljskog odsustva, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, 1 izvršilac.

 

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu („ Službeni glasnik Republike Srpske"  broj: 1/16, 66/18, 91/21-Odluka Ustavnog suda Republike Srpske 91/21, 119/21,112/23 i 39/24) kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 114. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („ Sl.glasnik RS" br. 81/22 ) i Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača ( „Sl.glasnik RS „br. 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15). Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i način bodovanja kandidata u osnovnoj školi  („Službeni glasnik RS" broj 74/23).

Pravo učešća na Konkursu  imaju i kandidati koji su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, kao i lice koje je steklo radni staž u školi van nastavnog procesa, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („ Sl.glasnik RS „ br. 81/22).

Pravo učešća na konkursu imaju i kandidati koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („ Službeni glasnik Republike Srpske"  br. 81/22)  ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme u skladu sa članom 198. Zakona.

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na konkursu su:

1. da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu ( da nije starije od šest mjeseci).

2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3. da je radno sposoban, a to se dokazuje uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, izdatim od strane certifikovane zdravstvene ustanove koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;

 4.  da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad  u školi te za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava , polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem , a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata Ustanova pribavlja službenim putem a prije zasnivanja radnog odnosa;

5. uvjerenje da se kandidat ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrbe i iskorišćavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece koje za izabranog kandidata Ustanova pribavlja službenim putem a prije zasnivanja radnog odnosa;

6.  Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava,  polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem koje dostavnja kandidat ( da nije starije od šest mjeseci).

 Uz potpisanu prijavu (sa kratkom biografijom, adresom i kontakt telefonom i naznakom za koje radno mjesto kandidat konkuriše) potrebno je dostaviti  dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentacije na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 114. i 127. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („ Sl.glasnik RS."br. 81/22 ) i Pravilnika o proceduri i kriterijumima  za prijem u radni odnosi načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („ Službeni glasnik Republike Srpske"  broj 74/23):

-    diploma o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;

-    uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

-    uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno- obrazovni rad;

-    uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se uređuje oblast polaganja stručnog ispita u osnovnoj školi;

-    dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena ( u izuzetnim slučajevima, ukoliko kandidat ne može pribaviti navedeni dokument prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa).

-    uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme;

-    uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca (izuzetno ukoliko kandidat ne može pribaviti navedeni dokument dostavlja kopiju radne knjižice).

-    uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

-    uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida  Odbrambeno-otadžbinskog rata RS,  ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida ,

-    uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije  boraca.

 

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata neće se razmatrati.

Za radno mjesto pod rednim brojem 1. testiranje će se obaviti 10.09.2024. godine sa početkom u 13.00 časova, a intervju u 14.00 časova u prostorijama škole sa kandidatima koji su dostavili potpune  i blagovremene  prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa. Za radno mjesto pod rednim brojem 2. testiranje će se obaviti 10.09.2024. godine sa početkom u 08.30 časova, a intervju u 09.30 časova u prostorijama škole sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove škola će postaviti na oglasnu  tablu škole  najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju.

Ako se kandidat ne pojavi na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren osam ( 8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „ Glas Srpske".

 

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se lično ili poštom na  adresu škole: Javna ustanova Osnovna škola „Petar Petrović Njegoš" Banja Luka, Bulevar vojvode Stepe Stepanovića br. 28, 78000 Banja  Luka, sa naznakom „ ZA KONKURS ".

***

 „VET CENTAR" doo Banja Luka

Karađorđeva 79b, 78000 Banja Luka

Telefon: 065-981-786

raspisuje

OGLAS

 

Za rad na neodređeno vrijeme-pripravnik

1.  DOKTOR VETERINARSKE MEDICINE  ....................................... 2 IZVRŠIOCA

Oglas otvoren do popune radnog mjesta.

Prijave na oglas se dostavljaju na navedenu adresu ili za detaljne informacije pozvati na kontakt telefon 065-981-786.

***

FRATELLO TRADE AD BANjA LUKA

Ul.Ramići bb, 78000 Banja Luka

oglašava

OGLAS

za prijem u radni odnos na određeno vrijeme

1 . Radno mjesto:

-    Komercijalista za markete  – 1 izvršilac,

-    Mjesto rada: Terenski rad, regija Banja Luka,

-    Prijem u radni odnos na određeno vrijeme,

-    Puno radno vrijeme,

-    SSS –  IV stepen  ili III stepen.

2 . Opšti uslovi koje kandidat mora ispunjavati:

-    Da nije kažnjavan,

-    Da je zdrav i sposoban za rad na nevedenom radnom mjestu.

-    Poželjno iskustvo na sličnim poslovima

3. Nakon osposobljenosti za samostalan rad, mogućnost prijema na neodređeno vrijeme.

4. Oglas ostaje otvoren do popune radnog mjesta, zainteresovani kandidati mogu dostaviti kratku biografiju i kontakt podatke putem e-maila: [email protected].

Kontakt telefon 051/394-180.

***

CCC" d.o.o. Sarajevo - podružnica Banja Luka „a member of TELUS International Group "

Ul. Kralja Alfonsa XIII 37/B,

78000 Banja Luka

387 51 952 001

[email protected] 

 

Oglašava

Savjetnik u tehničkoj podršci na njemačkom jeziku za korisnike Sunrise-a (m/ž)......... 6 izvršilaca

Mjesto rada: Širom BiH / Od kuće

Rad na neodređeno vrijeme

Opšti i posebni uslovi:

  Poznavanje njemačkog jezika na C1 nivou

  Veoma dobre vještine rada na računaru

  Stabilna internet konekcija od najmanje 20 MBit/s Downloads

  Izražene komunikacijske vještine

  Prebivalište u Bosni i Hercegovini

Rok za prijavu je 16.09.2024. godine.

Prijave na oglas se dostavljaju na navedenu adresu ili za detaljne informacije pozvati na kontakt telefon poslodavca.

***

REPUBLIKA SRPSKA

JU MEDICINSKA ŠKOLA BANjA LUKA

Ul.Cetinjska br.1,

78000 Banja Luka

Na osnovu člana 132. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 41/18) i Odluke broj: 737/27 od 22.08.2024. godine, JU Medicinska škola Banjaluka, oglašava

PONIŠTENjE KONKURSA

Poništava se  konkurs za prijem radnika u JU Medicinska škola Banjaluka, broj: 732/24 , objavljen dana 21.08.2024. godine u dnevnom listu „Glas Srpske", koji se odnosi na popunu radnog mjesta Nastavnik praktične nastave, VSS, 1 izvršilac, na određeno vrijeme do 31.08.2025. godine, puna norma časova.

Konkurs se poništava usljed tehničke greške u tekstu konkursa, a koja se odnosi na uslove zahtjevane za radno mjesto.

***

ZU STOMATOLOŠKA AMBULANTA DR. KLAMANDA DAJANA

JOVANA DUČIĆA 39, BANjA LUKA

TELEFON: 066-999-445

RASPISUJE

OGLAS ZA RAD NA ODREĐENO VRIJEM E

1.  STOMATOLOŠKA SESTRA............................................. 1 IZVRŠILAC

2.  DOKTOR STOMATOLOGIJE............................................ 1 IZVRŠILAC

OGLAS JE OTVOREN 21.09.2024. GODINE.

Prijave na oglas se dostavljaju na navedenu adresu ili za detaljne informacije pozvati na kontakt telefon poslodavca.

***

REPUBLIKA SRPSKA

JU GIMNAZIJA BANjA LUKA

Ul.Zmaj Jovina br.13, 78000 Banja Luka

 

Na osnovu odredbi člana 132. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske, broj: 41/18, 35/20, 92/20 i 55/23), i odredbi člana 28. Statuta JU Gimnazija Banja Luka, direktor škole, dana, 19. 08. 2024. god. donosi sljedeću:

ODLUKU

o poništenju djela Javnog konursa  za prijem radnika u radni odnos

 

1.  Poništava se tačka 1. Javnog konkursa, broj:01-1871/24 od 12. 08. 2024. god., objavljen u dnevnom lisu ,,Glas Srpske" dana, 14. 08. 2024. god., a koji se odnosi na prijem radnika na radnom mjesto Profesor srpskog jezika i književnosti, nepuna norma - 3 časa redovne nastave, 1 izvršilac, na određeno radno vrijeme do 31. 08. 2025. god., sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.

2.  Odluka o poništenju konkursa objaviće se u dnevnom lisu ,,Glas Srpske", posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Filijala Banja Luka i biće dostavljena kandidatima.

3.  Odluka stupa na snagu danom donošenja.

***

PU KLUB ZA DJECU „NAŠA DRUGA KUĆICA"

Bulevar Vojvode Stepe Stepanovića 197A

78000 Banja Luka

Raspisuje:

OGLAS

ZA RAD NA ODREĐENO VRIJEME

 

1.  VASPITAČ ................................................................................ 1 IZVRŠILAC

 

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos:

- položen stručni ispit

- diplomirani vaspitač /diplomirani pedagog

Mjesto rada : Banja Luka.

Zainteresovani kandidati se mogu javiti na kontakt telefon 066/694-958.

Oglas otvoren do popune radnog mjesta.

***

REPUBLIKA SRPSKA

 JU OŠ '' Đura Jakšić " Banja Luka

Ul. Subotička 28, 78000 Banja Luka

Na osnovu člana 54; 114; 125 .i 152. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (''Službeni glasnik Republike Srpske'', broj 81/22), direktor Javne ustanove Osnovne škole ,,Đura Jakšić" Banja Luka, raspisuje

KONKURS

  za popunu upražnjenog  radnog mjesta za školsku 2024/2025. godinu

1.Nastavnika /profesora informatike -  1 čas sedmično , 1 izvršilac , na određeno radno vrijeme do 31.08.2025.godine, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad   u vaspitno obrazovnom procesu;

Kandidati moraju ispunjavati opšte uslove predviđene Zakonom o radu (''Službeni glasnik Republike Srpske'', 1/16. 66/18, 91/21- Odluka Ustavnog suda Republike Srpske i 119/21), i posebne  uslove propisane članom 54 ; 114 i 198. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (''Službeni glasnik Republike Srpske'', broj 81/22) i Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača (''Službeni glasnik Republike Srpske'', broj 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15),

Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa sa članom 127. Zakona o osnovnom  vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 81/22) i  Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i način bodovanja kandidata u osnovnoj školi (''Službeni glasnik Republike Srpske'', broj 74/23).

Opšti uslovi koji kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na konkurs su:

1. Da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o  državljanstvu;

2. Da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte;

3. Da je radno sposoban,a to se dokazuje uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti koje izdaje

    certifikovana zdravstvena ustanova a koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo  izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu , a prije zasnivanja radnog odnosa;

4. Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maljoletnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,

5. Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece ,
6. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, koje dostavlja kandidat ( da nije starije od 6 mjeseci ).

Uvjerenja pod tačkom 4. i 5. za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Kandidati su dužni priložiti sljedeća dokumenta:

1.  Prijavu za prijem u radni odnos, uredno potpisanu (na kojoj  će obavezno biti naznačena adresa i kontakt telefon),

2.  Uvjerenje o državljanstvu,

3.  Izvod iz matične knjige rođenih ili  kopija lične karte,

4.  Ovjerena foto-kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diploma stečena nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

5.  Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

6.  Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena. ( U izuzetnim slučajevima , ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti navedeni dokument prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa),  

7.  Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

8.  Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi ,

9.  Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

10. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca koja treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla.( Izuzetno ukoliko kandidat ne može pribaviti navedeni dokument dostavlja kopiju radne knjižice ),

11. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

12. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako  se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

13. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Pravo učešća na konkurs imaju i lica iz člana 125. stav 5 ) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (''Službeni glasnik Republike Srpske'', broj 81/22), kao i lica  koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavala uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

 Kandidat koji bude izabran dužan je prije zasnivanja radnog odnosa priložiti ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti da je radno sposoban (ne starije od 6 mjeseci).

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata neće se uzeti u razmatranje.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se ( utorak) 10.09. 2024. godine u 12,30 časova, u prostorijama škole.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa biće postavljen na oglasnoj tabli škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranje i intervju smatraće se da su odustali od prijave za konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije se neće vraćati kandidatima.

Svi kandidati će biti obavješteni o izvršenom izboru kandidata po konkursu.

Prijave slati na adresu: JU Osnovna škola '' Đura Jakšić " Banja Luka , Subotička 28, u roku od 8 dana od dana objavljivanja konkursa sa naznakom ''za konkurs''.

***

REPUBLIKA SRPSKA

JU Građevinska škola Banjaluka

 Mladena Stojanovića 7, 78000 Banjaluka

 

          Na osnovu člana 132. stav 3. tačka 13. i člana 106. stav 1. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 41/18, 35/20, 92/20 i 55/23) i člana 2. Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 24/19),  direktor JU Građevinska škola Banjaluka  raspisuje

 

KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta

1. Nastavnik srpskog jezika, 1 izvršilac, na određeno vrijeme do 31.8.2025. godine, nepuna norma

    (10 časova)- radnik sa radnim iskustvom,

2. Nastavnik matematike, 1 izvršilac, na određeno vrijeme do 31.8.2025. godine, nepuna norma

    (13 časova)- radnik sa radnim iskustvom,

3. Nastavnik informatike, 1 izvršilac, na određeno vrijeme do 31.8.2025. godine, nepuna norma

    (2 časa)- radnik sa radnim iskustvom,

4. Nastavnik fizike, 1 izvršilac, na određeno vrijeme do 31.8.2025. godine, nepuna norma (4 časa)- radnik sa

   radnim iskustvom,

5. Nastavnik fizičkog vaspitanja, 1 izvršilac, na određeno vrijeme do 31.8.2025. godine, nepuna

     norma (8 časova)- pripravnik,

6. Nastavnik geografije, 1 izvršilac, na određeno vrijeme do 31.8.2025. godine, nepuna norma (2 časa)- radnik

    sa radnim iskustvom,

7. Nastavnik stručno-teorijske nastave (dipl.inž.građevinarstva), 1 izvršilac na neodređeno

    vrijeme, puna norma (20 časova stručno-teorijske nastave)- radnik sa radnim iskustvom,

8. Nastavnik stručno-teorijske i praktične nastave (dipl.inž.građevinarstva), 1 izvršilac na

    određeno vrijeme do 31.8.2025. godine, puna norma (10 časova stručno-teorijske nastave i 12 časova

    praktične nastave)- radnik sa radnim iskustvom,

9. Nastavnik stručno-teorijske  nastave (dipl.inž.građevinarstva), 1 izvršilac na određeno     

     vrijeme do 31.8.2025. godine, nepuna norma (10 časova stručno-teorijske nastave)- radnik sa radnim

     iskustvom,

10. Nastavnik stručno-teorijske i praktične nastave (dipl.inž.arhitekture), 1 izvršilac na

     određeno vrijeme do 31.8.2025. godine, puna norma (10 časova stručno-teorijske nastave i 12 časova praktične nastave)- radnik sa radnim iskustvom,

 

11. Nastavnik stručno-teorijske nastave  (dipl.inž.geodezije), 2 izvršioca na neodređeno vrijeme,

     dvije pune norme (40 časova)- radnik sa radnim iskustvom i

12. Nastavnik stručno-teorijske nastave (dipl.inž.geodezije), 1 izvršilac na određeno vrijeme do

     31.8.2025. godine, nepuna norma  (5 časova)- radnik sa radnim iskustvom.

Pored opštih uslova potrebnih za zasnivanje radnog odnosa propisanih Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 1/16, 66/18, 91/21 – Odluka Ustavnog suda Republike Srpske, 119/21, 112/23 i 39/24) kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 41/18, 35/20, 92/20 i 55/23), Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 29/12, 80/14 i 83/15) i uslove propisane Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 24/19).

Kandidati su dužni dostaviti sljedeću dokumentaciju (ovjerene fotokopije):

1. prijavu na konkurs, u kojoj se obavezno mora navesti kontakt telefon, adresa,  kratka biografija  i koja mora biti potpisana od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs,

2. diplomu o odgovarajućoj stručnoj spremi-završen prvi ciklus studijskog programa  u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

3. uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

4. uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi (osim za radno mjesto pod tačkom 5),

5. dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje  visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6. izvod iz matične knjige rođenih ili kopiju lične karte,

7. uvjerenje o državljanstvu,

8. uvjerenje suda da  protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, protiv polnog integriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, falsifikovanja javne isprave, nedozovoljena proizvodnja i prodaja opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga koje nije starije od  šest mjeseci,

9. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

10. uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, iz kojeg se jasno vidi: vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla. Ukoliko je kandidat radio sa nepunim radnim vremenom, to radno vrijeme potrebno je preračunati u puno radno vrijeme (osim za radno mjesto pod tačkom 5),

11. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

12. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

13. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Pravo učešća na konkursu za radna mjesta sa radnim iskustvom imaju i lica iz člana 104. stav 7. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju  kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu navedenog zakona ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Prijem radnika u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 24/19).

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

          Sa kandidatima koji ispunjavaju uslove iz konkursa i koji uz prijavu na konkurs dostave svu traženu dokumentaciju, Komisija za prijem radnika obaviće  intervju i testiranje dana 12.9.2024. godine u 9.00 časova u prostorijama Škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidat koji bude izabran dužan je prije zasnivanja radnog odnosa dostaviti ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove o opštoj sposobnosti za rad i o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima koje nije starije od šest mjeseci.

Škola će za kandidata koji bude izabran prije zasnivanja radnog odnosa pribaviti uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, protiv polnog integriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, falsifikovanja javne isprave, nedozovoljena proizvodnja i prodaja opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga i uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije dokumenata i škola ne vraća dostavljenu dokumentaciju kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama „Glas Srpske".

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom dostaviti  zapečaćene u koverti lično na protokol u Sekretarijat škole ili poštom na adresu: br. JU Građevinska škola Banjaluka, Mladena Stojanovića 7, Banjaluka sa naznakom „Prijava na konkurs" i navesti redni broj  radnog mjesta na koje se kandidat prijavljuje.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

***

REPUBLIKA SRPSKA

JU Centar „Zaštiti me" Banja Luka

Ul. Poljokanov park bb, Banja Luka

 

          Na osnovu člana  105. i 132. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni Glasnik Republike Srpske", broj 41/18, 35/20, 92/20 i 55/23)  a u vezi sa članom 46. stav 3) tačka 15) Statuta JU Centar "Zaštiti me" Banja Luka, broj 3018/20 od 15.12.2020. godine, direktor JU Centar „Zaštiti me" Banja Luka  r a s p i s u j e 

 

KONKURS

za prijem radnika na upražnjena radna mjesta

I   Raspisuje se konkurs za prijem radnika u radni odnos na određeno vrijeme kako slijedi:

 

1.  Nastavnik u srednjoj školi – diplomirani informatičar -  sa nepunim radnim vremenom, 1 izvršilac, lice sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu  na određeno radno vrijeme 2 nastavna časa do kraja nastavne godine.

2.  Nastavnik u srednjoj školi – diplomirani ekonomista sa nepunim radnim vremenom, 1 izvršilac, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, na određeno vrijeme 2 nastavna časa do kraja nastavne godine.

II    Opšti i posebni uslovi:

Pravo učešća na konkursu  imaju kandidati koji osim opštih uslova utvrđenih Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 1/16, 66/18, 119/21 112/23 i 39/24), za rad u srednjoj školi ispunjavaju  uslove propisane članom 104. stav 1) Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 41/18 i 92/20 i 55/23), Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 29/12, 80/14 i 83/15) i Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 24/19).

Prijem radnika će se vršiti u skladu sa Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 24/19).

Kriterijumi za bodovanje kandidata:

 

1.  prosjek ocjena koji je kandidat ostvario tokom studiranja,

2.  vrijeme provedeno na evidenciji nezaposlenih lica koju vodi Zavod za zapošljavanje za područje jedinice lokalne samouprave gdje je nezaposleni kandidat prijavljen, nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme,

3.  rezultati ostvareni na testu,

4.  rezultati ostvareni na intervjuu i

5.  dužina radnog staža.

 

  Kandidati su dužni uz potpisanu prijavu na konkurs u kojoj se obavezno mora navesti kontakt telefon i adresa, kao i radno  mjesto na koje se konkuriše priložiti sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje:

1.  ovjerenu foto-kopiju diplome:

- o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova i traženim zvanjem;

2.  dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena.Ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti navedene dokumente, prosječna ocjena može se dokazati i ovjerenom foto-kopijom indeksa;

3.  uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;

4.  uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu za tražena radna mjesta;

5.  uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita;

6.  izvod iz matične knjige rođenih;

7.  ovjerenu kopiju lične karte;

8.  uvjerenje o državljanstvu;

9.  uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje za područje jedinice lokalne samouprave gdje je kandidat prijavljen o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje, u stručnoj spremi traženoj konkursom;

10. uvjerenje ranijeg poslodavca o radnom stažu, koje sadrži podatke o vrsti posla, stepenu stručne spreme i dužini ostvarenog radnog staža po vrstama posla. Ukoliko je kandidat radio sa nepunim radnim vremenom, takvo radno vrijeme je potrebno preračunati u puno radno vrijeme;

11. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

12. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca;

13. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

14. uvjerenje nadležnog suda da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

Pravo učešća na konkursu izuzetno imaju i lica koja ispunjavaju sve ostale uslove propisane Zakonom, a stekla su radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, o čemu su kao dokaz dužni dostaviti uvjerenje o radnom iskustvu u struci u trajanju od najmanje 12 mjeseci a, što je definisano  članom 104. stav 7. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 41/18 i 92/20 i 55/23) .

Pravo učešća na konkursu imaju i kandidati koji su propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 41/18, 92/20 i 55/23) ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

 

Kandidat koji bude izabran po konkursu, prije zasnivanja radnog odnosa će dostaviti:

-    ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima koje ne može biti starije od šest mjeseci.

 

Uvjerenje o neosuđivanosti i uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece JU Centar „Zaštiti me" Banja Luka će zatražiti od nadležnih organa nakon što kandidat bude izabran putem konkursa, a prije zasnivanja radnog odnosa.

III   Testiranje i intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa i koji uz prijavu na konkurs dostave svu traženu dokumentaciju obaviće se dana 10.09.2024. godine u prostorijama JU Centar „Zaštiti me" Banja Luka, na adresi Poljokanov park bb, Banja Luka, sa početkom u 11,00 časova. Centar će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole. Kandidati se neće posebno pozivati na obavljanje testiranja i intervjua, a u slučaju da se kandidati ne pojave na testiranju i intervjuu u naprijed navedenom vremenu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.  

IV    Rok za podnošenje prijava kandidata je osam ( 8 ) dana od dana objavljivanja.

Kandidati su dužni dostaviti originale ili ovjerene kopije svih traženih dokumenata, a dostavljena dokumentacija neće biti vraćena kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Prijave sa dokumentacijom predaju se u JU Centar „Zaštiti me" Banja Luka, Poljokanov park bb, Banja Luka, lično na protokol ili poštom na navedenu adresu, sa naznakom „Za konkurs".

***

JU Tehnološka škola Banja Luka

 Pilanska bb Banja Luka

 

Na osnovu člana 106. stav 1. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik RS", broj 41/18,35/20,92/20,55/23), odredaba Statuta i Pravilnika o radu škole, direktor JU Tehnološka škola  Banja Luka raspisuje:

 

K O N K U R S

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

1. PROFESOR SRPSKOG JEZIKA  – 1 izvršilac,  nepuna norma 2 časa do kraja školske 2024/2025 godine, pripravnik

2. PROFESOR LATINSKOG JEZIKA –1 izvršilac,  2 časa na određeno vrijeme do kraja školske2024/2025 godine, pripravnik

3. PROFESOR MATEMATIKE  -1 izvršilac, 2 časa  na određeno vrijeme do kraja školske  2024/2025 godine, pripravnik

4. PROFESOR BIOLOGIJE  – 1 izvršilac, nepuna norma, 12 časova na određeno vrijeme do kraja školske 2024/2025 godine, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom

5. PROFESOR MUZIČKE UMJETNOSTI    – 1 izvršilac,nepuna norma 2 časa  na određeno do kraja nastavne 2024/2025 godine, pripravnik

6. PROFESOR OSNOVA PREDUZETNIŠTVA  –1 izvršilac, 4 časa, na određeno vrijemedo kraja nastavne  2024/2025 godine, pripravnik

7. NASTAVNIK PRAKTIČNE NASTAVE ZA FRIZERE 1 izvršilac, 12 časova na određeno  do kraja nastavne  2024/2025 godine, pripravnik

8. PROFESOR STRUČNIH PREDMETA  dipl. Grafički inženjer  – 1 izvršilac, nepuna norma,5  časova  na određeno vrijeme do kraja nastavne 2024/2025 godine, pripravnik

9. PROFESOR ISLAMSKE VJERONAUKE  –1 izvršilac, 3 čas,a na određeno vrijeme do kraja školske 2024/2025 godine,

10. PROFESOR STRUČNIH PREDMETA- DR. MEDICINE  -1 izvršilac, 20 časova, na određeno vrijeme do kraja školske 2024/2025 godine, pripravnik

11. PROFESOR HEMIJE  – 1 izvršilac, 6 časova  na određeno vrijeme do kraja školske 2024/2025 godine, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom

12. PROFESOR STRUČNIH PREDMETA dipl. Inženjer hemijske tehnologije, dipl.inženjer hemije, dipl. Hemičar, 1 izvršilac nepuna norma 14 časova na određeno do kraja školske 2024/2025 godine lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom 

13. PROFESOR STRUČNIH PREDMETA DIPL. ARHITEKTA 1 izvršilac, nepuna norma, 10 časova do kraja školske 2024/2025 školske godine, pripravnik

Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za  prijem  (Službeni glasnik RS, broj 24/19.)  Kandidati pored opštih uslova potrebnih za zasnivanje radnog odnosa  propisanih  Zakonom o radu, treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik RS", broj 41/18,35/20,92/20, 55/23) i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama („Službeni glasnik RS", broj 29/12, 80/14 i 83/15).

Uz prijavu na konkurs, u kojoj se obavezno mora navesti kontakt telefon i koja mora biti potpisana od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs, kandidati su dužni priložiti sljedeću dokumentaciju (ovjerene fotokopije):

- Diplomu o završenom V stepenu stručne spreme (odnosi se na radno mjesto pod rb. 7).
 -Diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju  sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, ili ekvivalent (odnosi se na sva radno mjesta osim pod taškom 7. ),
-Uvjerenje o položenoj pedagoško – psihološkoj i didaktičko – metodičkoj grupi predmeta, dostavlja kandidat  koji u toku studija nije položio navedenu grupu predmeta;
-Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad  u školi ili Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stučnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita.

 Dostavljaju  kandidati pod tačkama gdje se traži radno iskustvo )

 -Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove REPUBLIKA SRPSKA

o prosjeku ocjena tokom studiranja,

ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;
- Izvod iz matične knjige rođenih,

- Uvjerenje o državljanstvu,

-Uvjerenje od nadležnog suda da protiv kandidata nije pokrenut  postupak za krivična djela učinjena protivdostojanstva ličnosti,morala, službene dužnosti,  polnog integriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem (koje nije starije od 6 mjeseci),

-Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica  u stručnoj spremi koja se traži konkursom, a koja traže zaposlenje za područje jedinice lokalne samouprave gdje je kandidat prijavljen;

-Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca  za  kandidate  za koje  se konkursom traži radno iskustvo (dostavljaju lica koja konkurišu  za radna mjesta sa radnim iskustvom). Uvjerenje treba da sadrži sljedeće podatke:
1) vrsta posla;
2) stepen stručne spreme;
3) dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla.

Ukoliko je kandidat radio sa nepunim radnim vremenom to radno vrijeme potrebno je preračunati u puno radno vrijeme.

- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko – invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodicepoginulogborca;
-Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko – invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca;

-Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko – invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa istaknuti na oglasnu tablu škole u roku utvrđenom Pravilnikom.  Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervju  smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 104 stav 7 Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju – lica koja imaju najmanje 12 mjeseci radnog staža u struci van škole, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane navedenim, kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu navedenog zakona ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Sa kandidatima koji ispunjavaju uslove iz konkursa i koji uz prijavu na konkurs dostave svu traženu dokumentaciju, Komisija za prijem radnika obaviće intervju i testiranje.

Testiranje i intervju sa kandidatima od tačke 1 zaključno sa tačkom 7 obaviće se  dana 09.09.2024.godine u 10.00 časova u prostorijama škole. Za kandidate koji konkurišu za tačke konkursa od rednog broja 8 zaključno sa brojem 13 obaviće se dana 10.09.2024.godine sa početkom u 10:00 časova u prostorijama škole.

Kandidat koji bude izabran dužan je prije zasnivanja radnog odnosa dostaviti ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove o opštoj sposobnosti za rad i o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima ( ne starije od 6 mjeseci).

Škola će za kandidata koji bude izabran prije zasnivanja radnog odnosa pribaviti uvjerenje da li je lice osuđivano  pravosnažnom presudom za kriivična djela učinjena protiv službene dužnosti, trgovine ljudima, polnog integriteta, sekskualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, kao i uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela sekskualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ako se ne pojave,smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Prijave na konkurs  sa potrebnom dokumentacijom slati u zapečaćenoj koverti na adresu JU Tehnološka škola Banja Luka, Pilanska bb Banja Luka ili u Sekretarijat škole – lično. Potrebno je naznačiti za koje se radno mjesto konkuriše.  Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama " Glas Srpske".

Po završenom izboru svi kandidati će biti pismeno obaviješteni o rezultatima konkursa. Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

***

„INTER MCT " D.O.O.

Ul. Dunavska bb, Banja Luka

Tel: 051/345-520, fadž: 324-852

e-mail: [email protected]

 

OGLAS

 za prijem u radni odnos

 

Preduzeću INTER MCT DOO sa sjedištem u Banja Luci, Dunavska bb koje se bavi trgovinom na veliko alkoholnim i bezalkoholnim pićima, potreban radnik na radnom mjestu:

1.  FAKTURISTA    (ž)

1 - izvršioc

 

Uslovi za prijem u radni odnos:

-    srednja stručna sprema ;

-    poželjno radno iskustvo u obavljanju istih poslova;

-    poznavanje rada na računaru;

-    pouzdanost, odgovornost ;

-    spremnost na timski rad

-    tačnost, ažurnost, sistematičnost

Oglas ostaje otvoren do popune navedenog radnog mjsta.

Prijavu i CV slati putem  e – mail: [email protected]

Ili na adresu: INTER MCT DOO , Dunavska bb,  Banja Luka        

***

JU Srednja stručna i tehnička škola Gradiška

 Vidovdanska 58, 78 400 Gradiška

 

Na osnovu odredbe člana 107. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske„ broj 41/18, 35/20, 92/20, 55/23), Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 24/19) i Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 29/12; 80/14 i 83/15), direktor JU Srednje stručne i tehničke škole Gradiška raspisuje:

 

KONKURS

za prijem radnika

 

1.  Diplomirani farmaceut- 4 časa sedmično, 1 izvršilac, sa radnim iskustvom od najmanje godinu dana u struci, na određeno vrijeme, do 31.08.2025. godine.

 

Uz potpisanu prijavu, potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost opštih i posebnih uslova na osnovu koje se vrši bodovanje.

 

-Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na javni konkurs:

1)da je državljanin RS ili BiH, a to dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;

2)da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte;

3)da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat, nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;

4)Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava;

5)uvjerenje o podacima iz posebnog regista lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zlouporebe i iskorištavanja djece;

*Uvjerenja pod tačkama 4. i 5. za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa;

6)Uvjerenje da nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena  protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem (kandidati uvjerenje pribavljaju u sudu).

-Dokumentacija koja dokazuje ispunjenost posebnih uslova i na osnovu koje se vrši bodovanje kandidata:

1)Ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent.

2)Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visoko-školske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena.

3)Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica.

*4)Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, a koje sadrži podatke:

  vrsti posla

  stepenu stručne spreme

  dužini ostvarenog radnog staža

 

*NAPOMENA: Ukoliko se za određeno radno mjesto ne prijavi kandidat sa radnim iskustvom u struci, uzeće se u razmatranje prijave kandidata bez radnog iskustva.

5)Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko–invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca.

6)Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko–invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

7)Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko–invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Kandidati su dužni da na prijavi tačno navedu koja dokumenta dostavljaju uz prijavu.

Nepotpune i neblagovremene prijave, kao ni dokumenta koja nisu ovjerena komisija neće uzeti u razmatranje. Kandidati koji se prijavljuju na oglas dužni su dostaviti ovjerene fotokopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Testiranje i intervju utvrđen Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem, održaće se u ponedjeljak, 09.09.2024. godine u 10:00 časova  u prostorijama škole.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, biće objavljen na oglasnoj tabli škole, tri dana prije zakazanog intervjua sa kandidatima. Kandidati koji se ne pojave na intervju smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

Prijave sa naznakom – za konkurs, slati poštom na adresu JU Srednja stručna i tehnička škola, Vidovdanska 58, 78 400 Gradiška ili lično u školi.

Kontakt telefon: 051/813-385.

***

JU OŠ „Vuk Stefanović Karadžić"

Turjak bb, 78 404 Turjak

 

Na osnovu člana 125. stav (1) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22), direktor JU OŠ „Vuk Stefanović Karadžić" Turjak raspisuje

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

1. Nastavnik tehničkog obrazovanja - 1 izvršilac, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno obrazovnom procesu, 4 časa, na određeno vrijeme, do 31.08.2025. godine;

2. Profesor razredne nastave u PO Gornja Jurkovica - 1 izvršilac, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno obrazovnom procesu, 100% norme, na određeno vrijeme, do povratka radnika sa porodiljskog odustva;

3. Voditelj produženog boravka - 1 izvršilac, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno obrazovnom procesu, 100% norme, na određeno vrijeme, do 31.08.2025. godine;

4. Voditelj boravka - 1 izvršilac, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno obrazovnom procesu, 50% norme, na određeno vrijeme, do 31.08.2025. godine.

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 1/16, 66/18, 91/21 – Odluka US, 119/21 i 112/23 i 39/24) i posebnih uslova propisanih članom 114. stav (1) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22), kandidati treba da ispunjavaju i uslove propisane Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15) a kandidati za poziciju pod rednim brojem 3. (Voditelj produženog boravka) treba da ispunjavaju i uslove propisane članom 54. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22), dok kandidati za poziciju pod rednim brojem 4. (Voditelj boravka) treba da ispunjavaju uslove propisane članom 58. stav (4) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22).

 

Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 114. stav (5) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22). Takođe, pravo učešća na konkursu imaju i kandidati koji su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Opšti uslovi koje kanditat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na konkurs:

1. Da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;

2. Da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte;

3. Da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti (ne starije od šest mjeseci) i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;

4. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog  integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

5. Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi, te za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uz potpisanu prijavu (sa kratkom biografijom, adresom, kontakt telefonom i naznakom za koje radno mjesto kandidat konkuriše) i dokumentaciju o ispunjenosti opštih uslova, potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 74/23), i to:

1. Diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;

2. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, za kandidata koji u toku studija nije položio navedenu grupu predmeta;

3. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu;

4. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

5. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje, a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme;

6. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca;

7. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidskz zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

U izuzetnim slučajevima, ukoliko kandidat iz opravdanih razloga ne može pribaviti dokument iz tačke 4. (dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja), prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom  indeksa. Takođe, ukoliko kandidat ne može dostaviti uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca, dostavlja kopiju radne knjižice.

Prijem kandidata u radni odnos izvršiće se u skladu sa Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22) i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 74/23).

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima. Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata na javni konkurs komisija ne razmatra, već ih evidentira uz konstataciju da prijave na javni konkurs nisu dostavljene blagovremeno i/ili nisu potpune, a nakon toga predlaže direktoru škole donošenje zaključka kojim se prijava odbacuje.

Testiranje i intervju za kandidate koji budu dostavili potpune i blagovremene prijave na javni konkurs obaviće se u prostorijama centralne škole u Turjaku, u ponedjeljak, 09.09.2024. godine godine od 11:00 časova.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole i to najkasnije 3 (tri) dana prije dana testiranja. Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju. Ukoliko se kandidat ne pojavi na testu ili intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od objavljivanja.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom o ispunjavanju opštih i posebnih uslova dostaviti lično ili putem pošte na adresu škole: JU OŠ „Vuk Stefanović Karadžić", Turjak bb, 78 404 Turjak, sa naznakom „ZA KONKURS".

***

R E P U B L I K A   S R P S K A

OPŠTINA ŠIPOVO

JU OSNOVNA ŠKOLA „RADE MARIJANAC" STROJICE

70273 Strojice,

tel: 050/480 -720

e-mail: [email protected]

 

K O N K U R S

za popunu upražnjenog radnog mjesta

 

1.  Profesor – nastavnik engleskog jezika, 16 časova sedmično, jedan izvršilac, na neodređeno radno vrijeme, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

Pored opštih uslova koji su propisani Zakonom o radu („Službeni Glasnik Republike Srpske" broj 1/16, 66/18, 119/21 i 112/23), kandidati treba da ispunjavaju i uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni Glasnik Republike Srpske" broj 81/22 ) i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni Glasnik Republike Srpske" broj 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15).
Opšti  uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju  prilikom prijavljivanja na konkurs su:
–da je državljanin RS ili BiH što dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;
–da je punoljetan što dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte;
–da je radno sposoban što dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od 6 mjeseci, i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;
-da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela  učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad  djetetom i maloljetnim licem;
-da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad  djetetom i maloljetnim licem.                    

Uvjerenje o neosuđivanosti i uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem (ako je kandidat rođen u Republici Srpskoj), a prije zasnivanja radnog odnosa.

Prava učešća na konkursu imaju i kandidati koji su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana  u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane   Zakonom  o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske broj: 81/22).

Pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su, po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 81/22), ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Uz prijavu potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs i spisak dokumentacije koja se dostavlja, pored dokumentacije kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa, potrebno je dostaviti i sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po  članu 6. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem  u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske’‘ broj: 74/18 i 26/19):
1. Ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečene nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;
2. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;
3. Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje izdato od strane visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena koje je kandidat ostvario tokom studiranja ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;      4. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu;
5. Uvjerenje od Zavoda za zapošljavanje  o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;
6. Uvjerenje o radnom stažu izdato od strane ranijeg Poslodavca, koje sadrži vrstu posla, stepen stručne spreme po sistematizaciji, i dužinu ostvarenog radnog staža po vrstama posla;
7. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;
8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida  odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;
9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu  borca odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije  borca.

Kandidat koji bude primljen na upražnjeno radno mjesto, prije zasnivanja  radnog odnosa, obavezan je dostaviti ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj, fizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti ne starije od šest mjeseci;
Sa kandidatima  koji ispunjavaju uslove konkursa i koji su dostavili blagovremene i potpune prijave, obaviće se testiranje i intervju u prostorijama škole dana  09.09.2024. godine (ponedjeljak) sa početkom u  9 časova.
Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu tablu škole najkasnije tri dana prije održavanja testiranja i intervjua.
Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se kandidat ne pojavi na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.
Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana javnog objavljivanja.
Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.
Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.
Prijave sa potrebnom  dokumentacijom slati na adresu škole: Javna ustanova Osnovna škola „Rade Marijanac" Strojice, Strojice bb, 70273 Strojice, sa naznakom „ZA KONKURS".

***

REPUBLIKA SRPSKA

JU Osnovna škola „Nemanja Vlatković" Šipovo

Omladinska 1

tel.: 050 371 407,

e-mail: [email protected]

Na osnovu člana 125. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (,,Službeni glasnik Republike Srpske",  broj: 81/22),  te u skladu sa Pravilnikom o proceduri  prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi  (,,Službeni glasnik Republike Srpske", broj 74/23), direktor JU OŠ „Nemanja Vlatković" Šipovo, raspisuje

 

J A V N I    K O N K U R S

za popunu upražnjenih radnih  mjesta 

 

  1. Računovođa - lice sa radnim iskustvom i odgovarajućom licencom kojom se uređuje knjigovodstveno-računovodstvena oblast, na neodređeno vrijeme ........................... 1 izvršilac

Poslove računovođe škole može obavljati lice sa završenim prvim ciklusom studijskog programa ekonomije, finansija ili računovodstva u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent, koje ima odgovarajuću licencu u skladu sa zakonom kojim se uređuje oblast računovodstva

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu (’‘Službeni glasnik Republike Srpske’‘, broj: 1/16 , 66/18, 119/21 i 112/23) kandidat treba da ispunjava i posebne uslove predviđene  Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22) i uslove predviđene Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske’‘, broj: 74/23) .

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:
- da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;
- da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte;
- da je radno sposoban, a to se dokazuje uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, izdatim od strane certifikovane zdravstvene ustanove, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;
- da nije osuđivan pravnosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi, te za krivična djela učinjena protiv: službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava,

polnog integriteta, zlostavljanja djeteta,  polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa;

- da se ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem iz posebnog Registra lica  pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanje djece, koje za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

-  da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

 

Posebni uslovi:

- Završen prvi ciklus studijskog  programa ekonomije, finansija ili računovodstva u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent,

- da  ima odgovarajuću licencu u skladu sa zakonom kojim se uređuje oblast računovodstva.

- radno iskustvo

 

Uz prijavu (potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuju na konkurs za prijem u radni odnos)  potrebno je dostaviti i  dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost opštih i posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po Pravilniku o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi, a što podrazumijeva:

1. Uvjerenje o državljanstvu (da je državljanin RS i BiH),

2. Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena kopija lične karte,

3. Diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

4. Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena. U izuzetnim slučajevima, ukoliko kandidat iz opravdanih razloga ne može pribaviti dokument, prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa.

5. Važeću licencu u skladu sa zakonom kojim se uređuje oblast računovodsta

6. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme,

7. Uvjerenje o radnom stažu  izdato od ranijeg poslodavca koje treba da sadrži podatke o opisu radnog mjesta ili sistematizaciji radnog mjesta, stepen stručne spreme i zvanje,  te dužina ostvarenog  radnog staža po vrstama posla. U izuzetnim slučajevima, ukoliko kandidat iz opravdanih razloga ne može dostaviti uvjerenje o radnom stažu izdato od predhodnog poslodavca, dostavlja kopiju radne knjižice

8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana  porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca,

10. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave  nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom staatusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije  ratnog vojnog invalida.

11. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Pravo učešća na konkurs imaju i  lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 81/22)  ispunjavala uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme, u skladu sa članom 198. Zakona.

Uvjerenje da kandidat nije osuđivan  pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem i Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, škola  će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Ljekarsko uvjerenje kojim kandidat dokazuje da je radno sposoban a koje ne  može biti starije od  šest mjeseci prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije im neće biti vraćene.

Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata neće se razmatrati.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene  dokumentacije, škola će  postaviti na oglasnoj tabli škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i inrvjua.

Prijem u radni odnos izvršiće se  u skladu sa članom 115. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 81/22) i Pravilnikom  o proceduri prijema, kriterijumima za prijem  u radni odnos i načinu bodovanja kandidata  u osnovnoj školi (,,Službeni glasnik Republike Srpske", broj 74/23).

Sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, testiranje će se obaviti 13.09.2024. godine  sa početkom u  12.00 časova, a intervju  istog dana sa početkom u 13.00  časova,  u prostorijama Centralne  škole.

Kandidati se neće  posebno pozivati na  intervju i testiranje, a u slučaju nepojavljivanja, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren osam (8)  dana od dana objavljivanja..

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se lično ili poštom  na adresu škole:   JU Osnovna škola „Nemanja Vlatković" Šipovo, Omladinska 1,  70270 Šipovo, sa naznakom  "ZA KONKURS".

***

JZU DOM ZDRAVLjA „SVETI PANTELEJMON" KOTOR VAROŠ

Ul. Jovana Raškovića bb

tel.: 051/784-500,

faks: 784 501,

 e-mail: [email protected]                         

 

Na osnovu člana 1. Zakona o radu (Sl.Glasnik RS broj 1/16, 66/18, 91/21, 119/21, 112/23 i 39/24), člana 2. Pravilnika o radu JZU Dom zdravlja „Sveti Pantelejmon" Kotor Varoš,  člana 19.  Statuta JZU Dom zdravlja „Sveti Pantelejmon" Kotor Varoš i Saglasnosti Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite  broj: 11/04-500.3-163/24 od 13.6.2024. godine,  Direktor Ustanove  na osnovu ukazane potrebe, o b j a v lj u j e:

Javni oglas

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

1.       Doktor medicine, u Službi hitne medicinske pomoći,

na neodređeno vrijeme .........................……….. 1  izvršilac.

2. Medicinska sestra – tehničar, u Službi hitne medicinske pomoći,

na neodređeno vrijeme .........................……….. 2  izvršioca

 

II OPŠTI USLOVI:

  • da je lice državljanin RS, odnosno B i H,
  • da je lice starije od 18 godina,

–        da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

-        da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak i uvjerenje kojim se potvrđuje da protiv kandidata nije podignuta optužnica koja je stupila na pravnu snagu, odnosno da nije potvrđena optužnica niti je izrečena osuđujuća presuda za krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora do pet godina ili novčana kazna kao glavana kazna i uvjerenje o nekažnjavanju.

 III POSEBNI USLOVI koje kandidati treba da ispunjavaju:

1.       Za radno mjesto pod tačkom 1. pored opštih uslova propisanih zakonom kandidat treba da ispunjava i posebne uslove:

–        VSS, visoka stručna sprema, studije medicine – akademsko zvanje – doktor medicine;

–        Položen stručni ispit  za zvanje doktor medicine.

1.1.    Bodovanje za radno mjesto pod tačkom 1. vršiće se na sljedeći način:

a.)      Bodovanje uspjeha tokom redovnog školovanja za radno mjesto pod tačkom 1. vršiće se na sljedeći način:

–        za prosijek od 9.00-10,00 …………………………… 5 bodova

–        za prosjek od 8,50 – 8,99 ……………………………… 4 boda

-    za prosijek od 8,00-8,49 ...............................  3 boda

  • za  prosijek od 7,00-7,99 …………………………… 2 boda

–        za  prosijek od 6,00-6,99 ……………………………… 1 bod

 b.)    Bodovanje intervjua ………………………… od 1,00 do 5,00 bodova

2.       Za radno mjesto pod tačkom 2. pored opštih uslova propisanih zakonom kandidat treba da ispunjava i posebne uslove:

–        SSS, srednja stručna sprema, medicinski tehničar (opšti ili ginekološko-akušerski smjer);

–        Položen stručni ispit  za zvanje medicnski tehničar (opšti ili ginekološko-akušerski smjer).

2.1.    Bodovanje za radno mjesto pod tačkom 2. vršiće se na sljedeći način:

a.)   Bodovanje uspjeha tokom redovnog školovanja za radno mjesto pod tačkom 2. vršiće se na sljedeći način:

–        za prosijek od 4.50-5,00 ……………………………… 5 bodova

–        za prosjek od 4,00 – 4,49 ……………………………… 4 boda

-    za prosijek od 3,50-3,99 ................................. 3 boda

  • za  prosijek od 3,00-3,49 ………………………………… 2 boda

–        za  prosijek od 2,00-2,99 ………………………………… 1 bod

 b.)    Bodovanje intervjua ………………………………… od 1,00 do 5,00 bodova

Uz prijavu ( prijava se piše u slobodnoj formi, zapakovana u kovertu, sa naznakom za javni oglas, prijavom   i ličnim podacima kandidata koja sadrži obavezno naznačeno: ime, prezime, adresu stanovnja, broj telefona, e-mail adresu) na oglas svi kandidati su dužni dostaviti (dokaze o ispunjenosti opštih i posebnih uslova) u originalu ili ovjerenoj fotokopiji, sledeće dokumente:

a- Kandidati za radno mjesto pod takom 1. dužni su uz prijavu dostaviti:

-Uvjerenje iz matične knjige rodjenih,

          - Uvjerenje o državljanstvu RS-BiH

- Diploma o završenoj Medicinskom fakultetu i stečenim akademskim zvanjem – doktor medicine

- Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za doktora medicine,

- dokaz o prosjeku za vrijeme studiranja

- uvjerenje  da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak i uvjerenje kojim se potvrđuje da protiv kandidata nije podignuta optužnica koja je stupila na pravnu snagu, odnosno da nije potvrđena optužnica niti je izrečena osuđujuća presuda za krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora do pet godina ili novčana kazna kao glavana kazna i uvjerenje o nekažnjavanju.

- Dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti, dostaviti nakon izbora kandidata od strane Komisije, po obavještenju.

b)Kandidati za radno mjesto pod takom 2. dužni su uz prijavu dostaviti:

-        Uvjerenje iz matične knjige rodjenih,

-        Uvjerenje o državljanstvu RS-BiH

-        Diploma o završenoj  srednjoj  Medicinskom školi i svjedočanstva za sva četiti razreda srednje škole

-        Uvjerenje o položenom stručnom ispitu,

-        dokaz o prosjeku za vrijeme školovanja

-        Dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti, dostaviti nakon izbora kandidata od strane Komisije, po obavještenju.

Prijave se podnose na adresu: Javna zdravstvena ustanova Dom zdravlja „Sveti Pantelejmon" Kotor Varoš, Jovana Raškovića  bb, 78220 Kotor Varoš, sa naznakom: prijava na konkurs i navesti tačno za koje radno mjesto se kandidat prijavljuje, te isto navesti i u prijavi i na koverti.

Rok za podnošenje prijava je 10 dana od dana objavljivanja oglasa u dnevnom listu „Glas Srpske", oglasnoj tabli Doma zdravlja, portalu Opštine Kotor Varoš i na Birou rada Kotor Varoš. Ukoliko oglas ne bude objavljen istovremeno, rok će se računati od dana poslednjeg objavljivanja.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Sa svim kandidatima koji ispunjavaju uslove javnog oglasa, obaviće se intervju o čemu će se kandidati pismeno putem poše  ili putem kontakt e-mail adrese obavijestiti o terminu održavanja intervjua kao i o rezulatima istog.

Napomena za kandidate: Svi kandidati koji budu pozvani na intervju obavezni su donijeti ličnu kartu ili pasoš na uvid Konkursnoj komisiji - u protivnom neće moći pristupiti istom.

***

JZU DOM ZDRAVLjA „SVETI PANTELEJMON" KOTOR VAROŠ

Ul. Jovana Raškovića bb

tel.: 051/784-500, faks: 784 501,

 e-mail: [email protected]                         

 

Na osnovu člana 1. Zakona o radu (Sl.Glasnik RS broj 1/16, 66/18, 91/21, 119/21, 112/23 i 39/24), člana 2. Pravilnika o radu JZU Dom zdravlja „Sveti Pantelejmon" Kotor Varoš,  člana 19.  Statuta JZU Dom zdravlja „Sveti Pantelejmon" Kotor Varoš i Saglasnosti Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite  broj: 11/04-500.3-163/24 od 13.6.2024. godine,  Direktor Ustanove  na osnovu ukazane potrebe, o b j a v lj u j e:

Javni oglas

za popunu upražnjenih radnih mjesta

1. Fakturista – ekonomski tehničar, u Službi računovodstva Doma zdravlja,

na neodređeno vrijeme .....................................……….. 1  izvršilac.

2. Vozač, u Službi hitne medicinske pomoći i prevoz dijaliznih pacijenata,

na neodređeno vrijeme ................................……….. 1  izvršilac

II OPŠTI USLOVI:

  • da je lice državljanin RS, odnosno B i H,

–        da je lice starije od 18 godina,

–        da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

  • da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak i uvjerenje kojim se potvrđuje da protiv kandidata nije podignuta optužnica koja je stupila na pravnu snagu, odnosno da nije potvrđena optužnica niti je izrečena osuđujuća presuda za krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora do pet godina ili novčana kazna kao glavana kazna i uvjerenje o nekažnjavanju.

 III POSEBNI USLOVI koje kandidati treba da ispunjavaju:

1.       Za radno mjesto pod tačkom 1. pored opštih uslova propisanih zakonom kandidat treba da ispunjava i posebne uslove:

–        SSS, srednja stručna sprema, završena srednja ekonomska škola – smjer ekonomski tehničar;

-        minimalno radno iskustvo u trajanju od godinu dana

1.1.   Bodovanje za radno mjesto pod tačkom 1. vršiće se na sljedeći način:

a.)   Bodovanje uspjeha tokom redovnog školovanja za radno mjesto pod tačkom 1. vršiće se na sljedeći način:

–        za prosijek od 4.50-5,00 ……………………………… 5 bodova

–        za prosjek od 4,00 – 4,49 …………………………… 4 boda

-    za prosijek od 3,50-3,99 .................................. 3 boda

  • za  prosijek od 3,00-3,49 ………………………………… 2 boda
  • za  prosijek od 2,00-2,99 …………………………1 bod

 

b.)     Bodovanje intervjua ……………………………… od 1,00 do 5,00 bodova

2.       Za radno mjesto pod tačkom 2. pored opštih uslova propisanih zakonom kandidat treba da ispunjava i posebne uslove:

–        Položen vozački ispit – D  kategorija.

2.1.    Bodovanje za radno mjesto pod tačkom 1. vršiće se na sljedeći način:

 a.)     Bodovanje intervjua ……………………………… od 1,00 do 5,00 bodova

Uz prijavu ( prijava se piše u slobodnoj formi, zapakovana u kovertu, sa naznakom za javni oglas, prijavom   i ličnim podacima kandidata koja sadrži obavezno naznačeno: ime, prezime, adresu stanovnja, broj telefona, e-mail adresu) na oglas svi kandidati su dužni dostaviti (dokaze o ispunjenosti opštih i posebnih uslova) u originalu ili ovjerenoj fotokopiji, sledeće dokumente:

a- Kandidati za radno mjesto pod takom 1. dužni su uz prijavu dostaviti:

-Uvjerenje iz matične knjige rodjenih,

          - Uvjerenje o državljanstvu RS-BiH

-        Diploma o završenoj ekonomskoj školi i stečenim akademskim zvanjem – ekonomski tehničar i svjedočanstva.

-        dokaz o radnom iskustvu

-        dokaz o prosjeku za vrijeme školovanja

-        uvjerenje  da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak i uvjerenje kojim se potvrđuje da protiv kandidata nije podignuta optužnica koja je stupila na pravnu snagu, odnosno da nije potvrđena optužnica niti je izrečena osuđujuća presuda za krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora do pet godina ili novčana kazna kao glavana kazna i uvjerenje o nekažnjavanju.

-        Dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti, dostaviti nakon izbora kandidata od strane Komisije, po obavještenju.

b)Kandidati za radno mjesto pod takom 2. dužni su uz prijavu dostaviti:

          -        Uvjerenje iz matične knjige rodjenih,

          -        Uvjerenje o državljanstvu RS-BiH ,

-         kopiju važeće vozačke dozvole

-        Dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti, dostaviti nakon izbora kandidata od strane Komisije, po obavještenju.

Prijave se podnose na adresu: Javna zdravstvena ustanova Dom zdravlja „Sveti Pantelejmon" Kotor Varoš, Jovana Raškovića  bb, 78220 Kotor Varoš, sa naznakom: prijava na konkurs i navesti tačno za koje radno mjesto se kandidat prijavljuje, te isto navesti i u prijavi i na koverti.

Rok za podnošenje prijava je 10 dana od dana objavljivanja oglasa u dnevnom listu „Glas Srpske", oglasnoj tabli Doma zdravlja, portalu Opštine Kotor Varoš i na Birou rada Kotor Varoš. Ukoliko oglas ne bude objavljen istovremeno, rok će se računati od dana poslednjeg objavljivanja.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Sa svim kandidatima koji ispunjavaju uslove javnog oglasa, obaviće se intervju o čemu će se kandidati pismeno putem poše  ili putem kontakt e-mail adrese obavijestiti o terminu održavanja intervjua kao i o rezulatima istog.

Napomena za kandidate: Svi kandidati koji budu pozvani na intervju obavezni su donijeti ličnu kartu ili pasoš na uvid Konkursnoj komisiji - u protivnom neće moći pristupiti istom.

***

JU „ Nikola Tesla „ Kotor Varoš

ulica Nikole Tesle b.b. 78 220 Kotor Varoš

 

KONKURS

 

Za popunu upražnjenih radnih mjesta

  

1.  Profesor matematike   –  2  izvršiocsa na određeno vrijeme , do kraja školske 2024/25 godine (31.08.2025.) puna norma, sa iskustvom.

2.  Profesor matematike   –  1  izvršilac na određeno vrijeme , do kraja školske 2024/25 godine (31.08.2025.) 2 časa, sa iskustvom.

3.  Dipl.inženjer elektrotehnike - 2  izvršioca na određeno vrijeme , do kraja školske 2024/25 godine (31.08.2025.) puna norma, sa iskustvom.

4.  Dipl.inženjer elektrotehnike - 1  izvršilac na određeno vrijeme , do kraja školske 2024/25 godine (31.08.2025.) 6 časova, sa iskustvom

5.  Profesor biologije (ekologija i zaštite životne sredine, higijena ) - 1  izvršilac na određeno vrijeme , do kraja školske 2024/25 godine (31.08.2024.) 4 časa, sa iskustvom.

6.  Profesor hemije  - 1  izvršilac na određeno vrijeme , do kraja školske 2024/25 godine (31.08.2025.) 2 časa, sa iskustvom.

7.  Profesor za predmete tehnologija zanimanja i poznavanja materijala za frizere - 1 izvršilac na određeno vrijeme, do kraja školske 2024/25 godine ( 31.08.2025.) 4 časa, sa iskustvom,

8.  Profesor za predmete anatomija i fiziologija za frizere - 1 izvršilac na određeno vrijeme, do kraja školske 2024/25 godine ( 31.08.2025.) 2 časa, sa iskustvom,

9.  Profesor srpskog jezika  - 1 izvršilac na određeno vrijeme, do kraja školske 2024/25 godine ( 31.08.2025.) 3 časa, sa iskustvom,

10. Profesor praktične nastave za zanimanje frizer  - 1  izvršilac na određeno vrijeme , do kraja školske 2024/25 godine (31.08.2025.) 5 časova, sa iskustvom.

Pored opštih uslova predviđenim Zakonom o radu ( Sl. glasnik RS broj: 1/16, 66/18, 91/21, 119/21 i 39/24), kandidat treba da ispunjava i posebne uslove predviđene Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju ( Sl. glasnik RS broj: 41/18, 35/20,92/20,55/23), Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama ( Sl. glasnik RS broj: 29/12,80/14,83/15), Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos  u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem( Sl. glasnik RS broj: 24/19 ).

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju:

1. da je državljanin RS ili BiH, što se dokazuje Uvjerenjem o državljanstvu,

2. da je punoljetan, što se dokazuje Izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3. da je radno sposoban, što se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu,a prije zasnivanja radnog odnosa.

4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

5. uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe  i iskorišćavanja djece,

6. uvjerenje da pritiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala,službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uvjerenja iz tačke 6. kandidat dostavlja prilikom prijave na konkurs, dok će uvjerenja iz tačke 4. i 5. za izabranog kandidata škola pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uz prijavu na konkurs, u kojoj se obavezno mora navesti kontakt telefon i adresa stanovanja i koja

mora biti potpisana od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs,

kandidati su dužni dostaviti i sljedeću dokumentaciju, posebni uslovi,  (ovjerene fotokopije):

 

- ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklus ustudijskog

programa  u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova

u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,( lica koja su završila drugi ciklus studijskog programa dostavljaju ovjerene fotokopije za oba ciklusa stuijskog programa ),

- uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

-uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi

- uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom koji se reguliše polaganje stručnog ispita ,

- dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje  visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena, ( lica koja su završila drugi ciklus studijskog programa dostavljaju dodatak diplomi  za oba ciklusa stuijskog programa ),

- uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica a nakon sticanja stručne spreme tražene konkursom,

- uvjerenje o radnom stažu  od ranijeg poslodavca, iz kojeg se jasno vidi: vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla a ako je lice radilo sa nepunim radnim vremenom  potrebno je to vrjeme preračunati u puno radno vrijeme,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorijeporodice poginulog borca,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Pravo učešća na konkurs imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika i stručnih sradnika kao i lica iz člana 104.stav 7. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisanim navedenim zakonom.

Prijem radnika u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Sa kandidatima koji ispunjavaju uslove iz konkursa i koji uz prijavu na konkurs dostave svu traženu dokumentaciju, Komisija za prijem radnika obaviće  intervju i testiranje dana 11.09.2024. godine u 14,00 časova u prostorijama Škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Svi kandidati će biti obavješteni o izboru kandidata u roku od 8 dana od dana izvršenog izbora.

Škola ne vraća dostavljenu dokumentaciju kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama „Glas Srpske".

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom dostaviti  zapečaćene u koverti lično na protokol u školi ili poštom na adresu škole:   ulica Nikole Tesle b.b. 78 220 Kotor Varoš sa naznakom „Prijava na konkurs".

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

***

REPUBLIKA SRPSKA

JU Osnovna škola „Sveti Sava"

Svetosavska 2, 78 220 Kotor Varoš

 

Na osnovu člana 152 stav (3) tačka 16), a u vezi sa članom 125 Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik RS", broj: 81/22),  direktor škole raspisuje

 KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

1. Nastavnik fizike, nepuna norma (12 časova redovne nastave) - na neodređeno vrijeme, sa radnim iskustvom – jedan izvršilac.

2. Nastavnik fizike, puna norma – na određeno vrijeme, do povratka radnika sa bolovanja, sa radnim iskustvom  – 1 izvršilac.

3. Nastavnik geografije, nepuna norma (6 časova redovne nastave), na određeno vrijeme do 31.8.2025. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za samostalan vaspitno-obrazovni rad - 1 izvršilac.

4. Nastavnik tehničkog obrazovanja, nepuna norma (13 časova redovne nastave) – na određeno vrijeme do povratka radnika sa funkcije, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom  za samostalan vaspitno-obrazovni rad - 1 izvršilac.

5. Nastavnik tehničkog obrazovanja, nepuna norma (3 časa redovne nastave) – na određeno vrijeme do 31.8.2025. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za samostalan vaspitno-obrazovni rad – 1 izvršilac.

6. Nastavnik osnova informatike, nepuna norma (3 časa redovne nastave) – na određeno vrijeme do 31.8.2025. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za samostalan vaspitno-obrazovni rad – 1 izvršilac.

7. Nastavnik likovne kulture, nepuna norma (2 časa redovne nastave) – na određeno vrijeme do 31.8.2025. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za samostalan vaspitno-obrazovni rad  – 1 izvršilac.

8. Nastavnik srpskog jezika, nepuna norma (4 časa redovne nastave) – na određeno vrijeme do povratka radnika sa bolovanja, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom  za samostalan vaspitno-obrazovni rad – 1 izvršilac.

9. Nastavnik matematike, nepuna norma (4 časa redovne nastave) – na određeno vrijeme do 31.8.2025. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za samostalan vaspitno-obrazovni rad – 1 izvršilac.

          Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu („Službeni glasnik RS", broj: 1/16, 66/18, 91/21-Odluka Ustavnog suda, 119/21, 112/23 i 39/24), kandidati treba da ispunjavaju uslove predviđene članom 114, 115, 116  Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik RS", broj: 81/22) i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni glasnik RS", broj: 77/09, 86/10 ,25/14 i 76/15).

Pravo učešća na konkursu  imaju i lica iz člana 114 stav (5)  Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove koji se odnose na stepen i vrstu stručne spreme.

Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik RS", broj: 74/23).

 

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na konkurs su:

1)  da je državljanin RS ili BiH, a to dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2)  da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3)  da je radno sposoban, a to dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, izdatim od strane certifikovane zdravstvene ustanove, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zanivanja radnog odnosa,

4)  da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi, te za krivična djela učinjena protiv: službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,

5)  da se ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra lica  pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, koje za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,

6)  uvjerenje da protiv  njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljenim licem.

Uz potpisanu prijavu na konkurs i dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova, potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik RS", broj: 74/23) , a ona podrazumijeva: 

1) ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2) uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3) uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno-obrazovni rad (ne odnosi se na radna mjesta pod rednim broj 1 i 2)

4) uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se uređuje oblast polaganja stručnog ispita u osnovnoj školi (ne odnosi se na radna mjesta pod rednim brojem 1 i 2),

5) dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja određene stručne spreme,

7) uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,

8) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9) uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

10) uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

U izuzetnim slučajevima ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti dokument iz tačke 5), prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom kopijom indeksa.

Izuzetno od tačke 7) ukoliko kandidat ne može dostaviti uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnoh poslodavca, dostavlja kopiju radne knjižice.

 

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene foto-kopije svih dokumenata i te foto-kopije neće biti vraćene kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata komisija neće uzeti u razmatranje.

Testiranje i intervju će se obaviti sa kandidatima koji su dostavili blagovremene i potpune prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, dana 10.9.2024. godine u 12.30 časova  u prostorijama škole u Kotor Varošu.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće pozivati posebno na testiranje i intervju, te ako se ne pojave na intervjuu i testiranju smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u „Glasu Srpske". Prijave i dokumentaciju dostaviti poštom na adresu:  JU Osnovna škola „Sveti Sava", Svetosavska 2, 78 220 Kotor Varoš, sa naznakom „ZA KONKURS".

***

 JU OŠ „ Petar Petrović Njegoš " Maslovare,

 78 223 Maslovare

 

Na osnovu člana 125. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („ Službeni glasnik RS " broj: 81/22 ), direktor škole  r a s p i s u j e

 

K O N K U R S

za prijem radnika

 

1.  Voditelj produženog boravka - puna norma, na određeno vrijeme, do kraja školske 2024/2025. godine, odnosno do 31.08.2025. godine sa položenim stručnim ispitom – 1 izvršilac.

 

Za navedeno radno mjesto potrebno je imati radno iskustvo i položen stručni ispit. U slučaju da se ne prijavi ni jedan kandidat sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom, u razmatranje će se uzeti prijave kandidata koji nemaju položen stručni ispit.

Kandidati treba da ispunjavaju uslove predviđene Zakonom o radu („ Službeni glasnik RS " broj: 01/16,66/18,91/21, 119/21, 112/23 i 39/24) i članom 114. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („ Službeni glasnik RS " broj 81/22 ) i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („ Službeni glasnik RS " broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15).

Bodovanje kandidata će se vršiti u skladu sa Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem  u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik RS " broj 74/23) i na osnovu Odluke Ustavnog suda br. U-83/14, objavljena u „ Službenom glasniku RS " broj: 18/16.

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava:

1.  da je državljanin RS i BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2.  da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,

3.  da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, izdatim od strane certifikovane zdravstvene ustanove, koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4.  da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad uškoli, te za krivična djela učinjena protiv:  službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti,

5.  da se ne vodi u Registru licapravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskoristavanja djece i

6.  uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

Uvjerenja iz tačke 4) i 5) za izabranog kandidata pribaviće škola službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uz potpisanu prijavu i dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjavanje opštih uslova, potrebno je dostaviti i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem  u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi ( „ Službeni glasnik RS " broj 74/23, u daljem tekstu: Pravilnik), koja podrazumijeva:

 

1.  Diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2.  Uvjerenje o položenoj pedagoško – psihološkoj i didaktičko – metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško – psihološku i didaktičko – metodičku grupu predmeta,

3.  Uvjerenje o položenom stručnom ispitu,za samostalan vaspitno – obrazovni rad,

4.  Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,

5.  Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje  visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6.  Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanja kao dokaz o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme  (boduje se ukupno vrijeme čekanja na posao u stručnoj spremi i profilu traženim konkursom),

7.  Uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca. Uvjerenja treba da sadrže podatke o: opisu radnog mjesta ili sistematizaciju radnog mjesta; stepenu stručne spreme i zvanju; dužini ostvarenog radnog staža  po vrstama posla, kao i napomenu ukoliko je kandidat radio sa nepunim radnim vremenom, te je to radno vrijeme potrebno preračunati u puno radno vrijeme,

8.  Uvjerenje nadležnog organa o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9.  Uvjerenje nadležnog organa o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

10. Uvjerenje nadležnog organa o utvrđenom statusu  borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

 

Kandidati su dužni da uz prijavu na konkurs dostave ovjerene fotokopije svih dokumenata i te fotokopije neće biti vraćene kandidatima.

 

Sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa, a prijave su im potpune i blagovremene, biće obavljen test i intervju u prostorijama JU OŠ " Petar Petrović Njegoš " Maslovare,  u četvrtak, 13.09.2024. godine, sa početkom u 12,40 časova,. Kandidati se neće posebno pozivati na test i intervju, a onaj ko se ne pojavi na intervjuu smatraće se da je odustao od prijave na konkurs. Neblagovremene i nepotpune prijave, kao i neovjerene fotokopije priložene dokumentacije, neće biti uzete u razmatranje.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u „ Glasu Srpske ", a prijave se mogu dostaviti lično u prostorije škole ili poslati na adresu: JU OŠ „ Petar Petrović Njegoš " Maslovare, 78 223 Maslovare, sa naznakom „ za konkurs – voditelj produženog boravka ".

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, škola postavlja na oglasnoj tabli škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testa i intervjua.

 

Škola će pisanim putem obavijestiti sve učesnike o ishodu konkursa u roku od 8 dana od dana donošenja Odluke o izboru kandidata.

***

JU Osnovna škola „Mladen Stojanović"

Laktaši, Karađorđeva 105

tel.: 051/535-517,

e-mail: [email protected]

 

Na osnovu člana 152. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (''Službeni glasnik Republike Srpske'', broj 81/22), direktor Javne ustanove Osnovne škole ''Mladen Stojanović'' Laktaši donosi

PONIŠTENjE DIJELA KONKURSA  broj  430/24

          PONIŠTAVA SE dio konkursa JU Osnovne škole „Mladen Stojanović" Laktaši broj 430/24 objavljen u dnevnim novinama „Glas Srpske" dana 21.08.2024. godine, poništava se tačka 3., za radno mjesto:

-Nastavnik /profesor srpskog jezika  - 4 časa sedmično na određeno vrijeme do 31.08.2025. godinne (PO Klašnice), lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu.

Konkurs pod tačkom 1. i 2. ostaju nepromjenjeni.

Konkurs pod tačkom 3. se poništava iz raloga što je došlo do grešeke prilikom raspodjele časova.

***

REPUBLIKA  SRPSKA

OPŠTINA SRBAC

JU  OSNOVNA  ŠKOLA  „VUK KARADžIĆ" SITNEŠI

78 422 SITNEŠI - SRBAC

Telefon: 051/752-080

K O N K U R S I

 za  prijem radnika

1.  Nastavnik istorije – 1 radnik, nepuna norma ( 4 nastavna časa ), na određeno vrijeme odnosno do 31.08.2025. godine sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

2.  Nastavnik engleskog jezika - 1 radnik, nepuna norma ( 2 nastavna časa ), na određeno vrijeme odnosno do 31.08.2025. godine sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

3.  Nastavnik fizičkog i zdravstvenog vaspitanja i obrazovanja - 1 radnik, nepuna norma ( 2 nastavna časa ), na određeno vrijeme odnosno do 31.08.2025. godine sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos:

  OPŠTI USLOVI koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na konkurs jesu:

1.  da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3. da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4. uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem. 

  POSEBNI USLOVI koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na konkurs, uz potpisanu prijavu  su:

1. Ovjerena foto-kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti

2. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, za kandidata koji u toku studija nije položio navedenu grupu predmeta,

3. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu,

4. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

5. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

6. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca kod kojeg je kandidat bio zaposlen,

7. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice  poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije  borca,    

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata na javni konkurs komisija ne razmatra, već ih evidentira, a nakon toga predlaže direktoru škole donošenje zaključka kojom se prijava odbacuje.

Kandidati koji budu dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji budu ispunjavali uslove konkursa, testiranje će se obaviti u prostorijama centralne škole u Sitnešima, dana 10.09.2024.. godine od 1200 časova, dok će intervju biti istog dana od 1300 časova!

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole i to najkasnije tri dana prije testiranja. Kandidati se neće pozivati na testiranje i intervju.

Ukoliko se kandidat ne pojavi na testu ili intervjuu, smatraće se da je kandidat odustao od prijave na konkurs.

U  prijavi na konkurs  kandidati  obavezno  treba  da  navedu  tačnu  adresu  stanovanja  i  kontakt  telefona ( po  mogućnosti  broj  mobilnog  telefona ).

Konkurs  ostaje otvoren 8 ( osam ) dana od dana objavljivanja u „GLASU SRPSKE" Banja Luka.

Prijave na konkurs  dostaviti  na  adresu  škole,  preporučeno  ili  direktno  u  školu.

Adresa škole je:                                                                       

JU  Osnovna škola „Vuk Karadžić" Sitneši, Sitneši bb.  78 422 Sitneši, opština Srbac

sa naznakom – „Prijava na konkurs, ne otvarati"

***

REPUBLIKA SRPSKA

Javna ustanova Osnovna škola „Vuk Karadžić"Jezero

 Vuka Karadžića bb., 70206 Jezero

 

Na osnovu člana 152. stav 3. tačka 16) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni Glasnik Republike Srpske", broj 81/22) direktor Javne ustanove Osnovna škola „Vuk Karadžić" Jezero  raspisuje:

KONKURS

za popunu radnog mjesta

Voditelj boravka, jedan izvršilac, 50% radnog vremena , do kraja školske 2024/25 godine , osoba sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom

 

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 1/16, 66/18, 91/21 - odluka Ustavnog suda Republike Srpske, 119/21 i 112/23), kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 58.stav (4), članom 114. stav (1) , članom 115. stav 1. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", br. 81/22).

Članom 58.stav (4) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju propisano je da poslove voditelja boravka može da obavlja : profesor razredne nastave ili lice koje je steklo visoko obrazovanje na studijskom programu za vaspitno-obrazovni rad sa učenicima od prvog do petog razreda; diplomirani pedagog ili lice koje je steklo visoko obrazovanje na studijskom programu za obrazovanje pedagoga, kao i nastavnik predmetne nastave.

Uz prijavu potpisanu od strane kandidata (sa adresom i kontakt telefonom) potrebno je priložiti dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa :

1. da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;
2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte;

3. da je radno sposoban, a to se dokazuje uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti izdatim od strane certifikovane zdravstvene ustanove, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;

4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi, te za krivična djela učinjena protiv: službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog intergriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti ; (pribavlja škola)

5. uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece; (pribavlja škola)

6. uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem ( dostavlja kandidat, a pribavlja se u nadležnom sudu).

Uvjerenja iz tačaka 4. i 5. škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Dokumentacija kojom se dokazuje ispunjenost posebnih uslova  iz Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju je sljedeća:
1. Ovjerena foto-kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, odnosno diplome stečene nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;

2. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;

3. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu;

4. Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se uređuje oblast polaganja stručnog ispita u osnovnoj školi;

5. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

6. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme;

7. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca koje treba da sadrži podatke o: opisu radnog mjesta ili sistematizaciji radnog mjesta, stepenu stručne spreme i zvanju i dužini ostvarenog radnog staža po vrstama posla;

8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

10.  Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca;
 

U izuzetnim slučajevima, ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca, dostavlja ovjerenu kopiju radne knjižice.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.
Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na javni konkurs, komisija neće razmatrati.
Intervju će se obaviti dana 11.09.2024. godine (srijeda) sa početkom u 10,00 časova u prostorijama škole sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa škola će postaviti na oglasnu tablu škole najkasnije tri dana prije zakazanog intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju.

Ako se kandidat ne pojavi na intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se lično ili poštom na adresu škole:

Javna ustanova Osnovna škola „Vuk Karadžić"Jezero, Vuka Karadžića bb., 70206 Jezero, sa naznakom „ZA KONKURS".

***

JU OŠ „Desanka Maksimović", Gornji Ribnik

Rade Jovanića 38

          Na osnovu člana 114. stav 1. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju („Službeni Glasnik Republike Srpske"broj 81/22), direktor škole  r a s p i s u j e

 

KONKURS

Za  nastavni kadar u školskoj 2024/2025.godini

 

1.  Profesor tehničkog obrazovanja ..................................... 7 časova, jedan izvršilac, područna škola Donji Vrbljani i centralna škola, pripravnik, do kraja školske 2024/25. godine;

2.  Profesor informatike .................................................... 3 časa, jedan izvršilac, područna škola Donji Vrbljani, pripravnik, do kraja školske 2024/25. godine;

3.  Profesor matematike ............................... 12 časova, jedan izvršilac, područna škola Donji Vrbljani, položen stručni ispit, do kraja školske 2024/25. godine;

4.  Profesor fizičkog i zdravstvenog vaspitanja.... 3 časa, jedan izvršilac, položen stručni ispit, područna škola Donji Vrbljani,  do kraja školske 2024/25. godine;

5.  Profesor likovne kulture .......................................... 4 časa, jedan izvršilac, područna škola Donji Vrbljani, pripravnik, do kraja školske 2024/25. godine;

6.  Profesor njemačkog jezika ............................................ 14 časova, jedan izvršilac, pripravnik, područna škola Donji Vrbljani i centralna škola, do kraja školske 2024/25. godine;

7.  Profesor fizike ............................... 10 časova, jedan izvršilac, položen stručni ispit, područna škola Donji Vrbljani i centralna škola, do kraja školske 2024/25. godine;

8.  Profesor biologije .......................... 6 časova, jedan izvršilac, položen stručni ispit, PO Donji Vrbljani, do kraja školske 2024/25.godine;

9.  Profesor razredne nastave .................1 izvršilac, položen stručni ispit, PO Donji Vrbljani, do povratka radnika sa bolovanja

Kandidat  treba da ispunjava uslove predviđene članom 114. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju („Službeni Glasnik Republike Srpske" broj ( 81/22)  i Zakonom o radu što dokazuje prilaganjem sljedeće dokumentacije:

- Uvjerenje o državljanstvu 

- Izvod iz MKR ili kopija lične karte

- Ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti u skladu sa Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima u osnovnoj školi („Službeni Glasnik Republike Srpske" broj 76/15)

- Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

- Uvjerenje o položenom stručnom ispitu

- Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima (ljekarsko uvjerenje se dostavlja nakon prijema po  konkursu)      

- Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za  djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem

- Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece

Pored navedene dokumentacije ako kandidat ispunjava uslove u pogledu nivoa i vrste obrazovanja  prema Pravilniku o stručnim profilima i zvanjima u osnovnoj školi („Službeni Glasnik Republike Srpske" broj 76/15)

potrebno je priložiti :

- Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja

- Uvjerenje Biroa za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica

- Dokaz o stažu  uvjerenje od ranijeg poslodavca ( ako se traži lice sa iskustvom)

- Uvjerenje opštinskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca

Konkurs ostaje otvoren OSAM  dana od dana objavljivanja u „Glasu Srpske".

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Neblagovremene i nepotpune prijave nećemo uzimati u razmatranje.

Ukoliko se kandidat ne pojavi na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je kandidat odustao od prijave na konkurs.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu tablu škole.

Testiranje će se obaviti u prostorijama JU OŠ"Desanka Maksimović" u Gornjem Ribniku, 9.septembra  2024.godine u 1000 časova a intervju će se obaviti istog dana nakon testiranja.

***

REPUBLIKA SRPSKA

JU OŠ „Desanka Maksimović", Gornji Ribnik

Rade Jovanića 38

 

Na osnovu člana 114. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju (Službeni glasnik RS,broj: 81/22), direktor JU OŠ"Desanka Maksimović" Gornji Ribnik  objavljuje  

PONIŠTAVANjE  DIJELA KONKURSA

 U DIJELU  koji se odnosi za  profesora fizičkog i zdravstvanog vaspitanja, objavljenog u Glasu srpske,14.08.2024. godine.

PONIŠTAVA SE dio koji se odnosi za profesora fizičkog i zdravstvenog vaspitanja.

***

JAVNA USTANOVA

JU Srednjoškolski centar „Jovan Dučić" 78230 Kneževo

 ul. Dujka Komljenovića bb   

   raspisuje:

K O N K U R S

za prijem u radni odnos na radna mjesta

1.  Šumarski inženjer...6 časova, 1 izvršilac sa ili bez radnog iskustva sa ili bez položenog stručnog ispita na  određeno vrijeme do 31.08.2025. godine,

2.  Profesor za ekonomsku grupu predmeta ............... 11 časova, 1 izvršilac sa ili bez radnog iskustva sa ili bez položenog stručnog ispita na  određeno vrijeme do 31.08.2025. godine,

3.  Profesor matematike ........... 6 časova, 1 izvršilac sa ili bez radnog iskustva sa ili bez položenog stručnog ispita na određeno vrijeme do 31.08.2025.godine,

4.  Profesor istorije ............... 2 časa, 1 izvršilac sa ili bez radnog iskustva sa ili bez položenog stručnog ispita na određeno vrijeme do 31.08.2025. godine.

 

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos.

Za navedena radna mjesta, pored  opštih uslova predviđenih Zakonom o radu („Službeni glasnik  Republike Srpske", broj 1/16, 66/18, 91/21-Odluka Ustvnog suda RS i 119/21) kandidat treba da ispunjava i uslove propisane članom 104. stav 1. tačka 1 i  2 . i člana 111 stav 1. Zakona o srednjem obrazovanju i  vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 41/18, 35/20 i 92/20), članom 5. Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Repubike Srpske", broj 24/19) i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 29/12, 80/14 i 83/15).

          Potrebna dokumenta:

Uz potpisanu prijavu na konkurs kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova i to:

1.  Uvjerenje o državljanstvu RS ili BiH,

2.  Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu kopiju lične karte,

3.  Uvjerenje o položenom stručnom ispitu,

4.  Uvjerenje o položenoj pedagoško – psihološkoj i didatičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško – psihološku i didatičko-metodičku grupu predmeta,

5.  Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita

6.  Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra  lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,

7.  Uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

8.  Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom  prvom ciklusu studijskog programa u četverogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

9.  Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje  visokoškolske ustanove o prosjeku  ocjena tokom studiranja, ukoliko u  diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

10. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

11. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom,

12. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

13. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

14. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Ljekarsko uvjerenje o radnoj sposobnosti koje je izdala nadležna zdrastvena ustanova, koje ne može biti starije od šest mjeseci dostaviće kandidat koji bude izabran, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uvjerenje iz člana 5. stav 1. t.(5) Pravilnika,  za izabrane kandidate škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Napomena: u skladu sa čl. 104. Stav 7. I 8. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, na upražnjeno radno mjesto, gdje je raspisan konkurs sa položenim stručnim ispitom, može se angažovati lice koje je steklo radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjava druge uslove propisane zakonom.

Pravo učešća na konkurs imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslovi u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se testiranje i intervju dana 09.09.2024. godine u prostoriji Škole sa početkom u 10,oo časova.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju  uslove konkursa postaviti na oglasnoj tabli škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje  i intervju, a ukoliko se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Škola će pismenim putem obavijestiti kandidate o izvršenom izboru kandidata po konkursu.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata neće se razmatrati.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske".

Prijave se mogu dostaviti lično ili preporučenom  poštom na adresu JU Srednjoškolski centar „Jovan Dučić" 78230 Kneževo, ul. Dujka Komljenovića bb sa naznakom „Prijava na konkurs".

***

JU OŠ „Petar Kočić"

78433 Šibovska

 

direktor škole

raspisuje

 

 KONKURS

ZA PRIJEM RADNIKA U RADNI ODNOS

 

1.  na radno mjesto nastavnika/profesora fizike , 4 časa redovne nastave- na određeno vrijeme do 31.08.2025.godine.

 

Napomena:

 Za upražnjeno radno mjesto ,ovim Konkursom , u radni odnos  primaju se  lica sa radnim iskustvom, (najmanje godinu dana radnog iskustva i položen stručni ispit za rad  u vaspitno –obrazovnom  procesu, a ukoliko se na konkurs ne prijavi lice sa položenim  stručnim ispitom, primaće se i lice bez radnog iskustva).

-    pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 114. stav 5. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju

   Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

1)  da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2) da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3) da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izavršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti,morala,službene dužnosti,trgovine ljudima,zlostavljanja djeteta,polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,zloupotrebe opojnih sredstava

5) uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,

6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta,zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem".  stava 1. tačka 4 i 5) ovog člana za izabranog

   kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

   Uz potpisanu prijavu i dokumentaciju o ispunjenosti opštih uslova iz Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i način bodovanja kandidata u osnovnoj školi potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim ovim Pravilnikom i to:

1.  ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa,u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,odnosno diplome stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2.  uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3.  uvjerenje o položenom stručnom ispitu,

4.  uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,

5.  dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6.  uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

7.  uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,

8.  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9.  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida  Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

10. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca  Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene  kandidatima.

Prijem kandidata će se vršiti u skladu sa   Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za  prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi .

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „ Glas Srpske" .

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa škola će okačiti na oglasnu tablu škole nakon pregleda dokumentacije.

Za kandidate koji su dostavili potpune i blagovremene prijave vrijeme testiranja i intervjua će se obaviti petak , 06.09.2024.godine u prostorijama škole u Šibovskoj sa početkom u 13:00 časova.

Kandidati ukoliko se ne pojave na testiranju i intervjuu smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Prijave sa kompletnom dokumentacijom dostaviti na adresu : JU OŠ „Petar Kočić"78433 Šibovska.

Napomena: „ Za konkurs   , ".

Ukoliko se na Konkurs ne prijave lica sa položenim stručnim ispitom, škola će razmatrati i prijave kandidata koji nemaju položen stručni ispit.

***

JU Centar srednjih škola „Ivo Andrić" Prnjavor, Prnjavor

 

Direktor

objavljuje:

 

ISPRAVKU KONKURSA

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

U konkursu za popunu upražnjenih radnih mjesta koji je objavljen 14.08.2024.godine u dnevnom listu „Glas Srpske" vrši se ispravka u tačkama 3.4.5.7.8.10.11.12.13.i 14. :

Umjesto: „31.08.2024.godine" treba da stoji: „31.08.2025.godine."

Ostali dio konkursa ostaje neizmijenjen.

***

 

JU Centar srednjih škola „Ivo Andrić" Prnjavor

 ul. Rade Vranješević br.1,78430 Prnjavor

direktor

raspisuje:

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta

 

1.profesor za nastavne predmete mašinske grupe predmeta – puna norma na određeno vrijeme, do povratka radnika sa bolovanja sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi- 1 izvršilac

2.profesor za nastavne premete elektrotehničke grupe predmeta  – puna norma na neodređeno vrijeme, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi - 1 izvršilac

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Za navedeno radno mjesto, pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu kandidati treba da ispunjavaju uslove propisane članom 104. stav 1. tačke 1.  2. i 3.   Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, članom 5. i 6. Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem ("Službeni glasnik Republike Srpske'', broj 24/19) i članom 4. Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama.

Prijem radnika vrši se u skladu sa  Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem.

Pravo učešća na konkursu izuzetno imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ( član 104. stav 7. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju).

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su,  po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

POTREBNA DOKUMENTA:

Uz potpisanu prijavu na konkurs kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova i to :

1)      uvjerenje o državljanstvu RS ili BiH,

2)  izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu kopiju lične karte,

3)  uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, protiv polnog integriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, falsifikovanja javne isprave, nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga ( ne starije od 3 mjeseca),

4)  ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent odnosno ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom petom stepenu u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti za kandidatte pod rednim brojem 6.i 10.

5)  uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta

6)  uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi 

7)  uvjerenje da se kandidat  oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita

8)  dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

9)  uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

10)         uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca koje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla

11)         uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

12)         uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

13)         uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Ljekarsko uvjerenje o radnoj sposobnosti koje je izdala nadležna zdravstvena ustanova, koje  ne može biti starije od šest mjeseci, dostaviće kandidat koji bude izabran, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uvjerenje o neosuđivanosti za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, protiv polnog integriteta, seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, falsifikovanja javne isprave, nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga,  i uvjerenje da se ne vode u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece Škola će zatražiti službenim putem, za kandidata koji bude izabran na konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se testiranje i intervju 09.09.2024. godine u prostorijama JU Centar srednjih škola „Ivo Andrić" Prnjavor,  sa početkom u 13.00 časova .

Škola  će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole  najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i  intervju, a ukoliko  se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Škola će pismenim putem obavijestiti kandidate o izvršenom izboru kandidata po konkursu.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata neće se razmatrati.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske".

Prijave se mogu dostaviti lično ili preporučenom poštom na adresu JU Centar srednjih škola „Ivo Andrić" Prnjavor, ul. Rade Vranješević br.1,78430 Prnjavor.

***

JU Osnovna škola "Miloš Crnjanski" Potočani

 Potočani 78435

 raspisuje se:

KONKURS

ZA POPUNU UPRAŽNjENOG  RADNOG  MJESTA

1.  NASTAVNIK/ PROFESOR MATEMATIKE, puna norma, 20 časova, (centralna škola Potočani i Područna škola Kokori), na određeno vrijeme, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, najduže do 31.8.2024. godine, 1 izvršilac,

2.  NASTAVNIK/ PROFESOR MATEMATIKE, nepuna norma, 4 časa, (Područna škola Kokori), na određeno vrijeme, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,najduže do 31.8.2024. godine, 1 izvršilac,

3.  NASTAVNIK/PROFESOR FIZIČKOG I ZDRAVSTVENOG VASPITANjA, nepuna norma, 2 časa ( Područna škola Kokori) na određeno vrijeme, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,najduže  do 31.8.2024 godine, 1 izvršilac;

 

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Prijavljeni kandidati moraju da ispunjavaju opšte uslove propisane Zakonom o radu, uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, uslove iz Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača, a prijem kandidata će biti u skladu sa Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi odnosno sa odredbama Pravilnika koje nisu u suprotnosti sa odredbama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

POTREBNA DOKUMENTA:

Uz potpisanu prijavu sa kratkom biografijom ( adresom i  kontakt telefonom), na kojoj treba napisati i e-mail adresu, kako bi komisija dostavila Obavještenje, za kandidate koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, o datumu i mjestu sprovođenja  intervjua i testiranja.

OPŠTI USLOVI

  Uvjerenje o državljanstvu (da je državljanin RS, BiH)

  Izvod iz matične knjige rođenih  ili kopija lične karte ( da je punoljetan),

  Da je radno sposoban, a to se dokazuje  ljekarskim  uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, izdatim  od strane certifikovane  zdravstvene  ustanove,  koje ne  može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon završenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

  Da nije osuđivan pravosnažnom presudom  za krivična djela koja ga čine  nedostojnim za rad u školi, te za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti kojeg za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa

  Da se ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, a to se  dokazuje uvjerenjem o podacima  iz posebnog Registra  lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, kojeg za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem a prije zansivanja radnog odnosa

  Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredtava, polnog integriteta, zlostavaljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem

Pored  dokumentacije kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa propisanih  Zakonom o radu, potrebno je dostaviti i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima  za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi.

POSEBNI USLOVI

1. Ovjerena foto-kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, odnosno  diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

3. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko- metodičku grupu predmeta

4.Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme,

5. Uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

6. Uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida i

7. Uvjerenje opštinskog / gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

8. Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisima kojima se uređuje oblast polaganja stručnog ispita u osnovnoj školi

9. Uvjerenje o položenom stručnom  ispitu za samostalni vaspitno-obrazovni rad

10.Uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca. Ukoliko kandidat ne može dostaviti uvjerenje o radnom stažu od prethodnog poslodavca dostavlja ovjerenu kopiju radne knjižice.

Pravo učešća na konkursu na osnovu  člana 125. Stav 5. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju  imaju lica koja su po propisima važećim do dana stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Pozivaju se kandidati da na prijavi tačno navedu dokumenta koja dostavljaju uz prijavu.

Prijave sa potpunom dokumentacijom  dostaviti na adresu škole: 

JU Osnovna škola "Miloš Crnjanski" Potočani, Potočani 78435 .

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata, kao i dokumenta koja nisu ovjerena , komisija neće  razmatrati.

Sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se testiranje i  intervju dana 12.09.2024 godine   (četrtak)  u prostorijama JU Osnovna škola "Miloš Crnjanski" Potočani, sa početkom u 13.15  časova.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa Škola će postaviti na oglasnu tablu škole dana  (ponedeljak) 09.09.2024.godine.
Ukoliko se  kandidat ne  pojavi  na testiranju i intervju smatraće se da je kandidat odustao  od prijave na konkurs.
Sva  dokumentacija koju kandidati dostavljaju mora biti ovjerena (ovjerene kopije), i te kopije neće biti vraćene kandidatima.
Konkurs  ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

***

 JU OSNOVNA ŠKOLA ''BRANKO ĆOPIĆ'' P R Nj A V O R

 

direktor škole

objavljuje

 

ISPRAVKU JAVNOG KONKURSA

ZA POPUNU RADNIH MJESTA NA ODREĐENO VRIJEME

sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad

u vaspitno-obrazovnom procesu

 

U javnom konkursu za popunu radnih mjesta na određeno vrijeme, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, objavljenog na sajtu Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i  u dnevnom listu ''Glas Srpske''  dana 21.08.2024. godine ( u daljem tekstu: javni konkurs), objavljuje se ispravka javnog konkursa za popunu radnog mjesta na određeno vrijeme, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, u  tački 3. koja treba da glasi:

'' 3. NASTAVNIK / PROFESOR NjEMAČKOG JEZIKA  (određeno radno vrijeme, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, do 31.08.2025. godine, PŠ Štrpci) – 4 časa.''

NAPOMENA: ispravka javnog konkursa se vrši iz razloga što je profesorica njemačkog jezika, zaposlena u JU Osnovnoj školi ''Petar Kočić'' Šibovska, odustala od dva časa njemačkog jezika koja su joj trebala biti dodijeljena kao dopuna norme, jer u navedenoj školi nemu punu normu časova.

Ostali dio teksta javnog konkursa , ostaje nepromijenjen.

Kandidati koji  se budu  prijavili na javni konkurs ( za radno mjesto pod brojem 3)  prije objavljivanja ove ispravke nisu  dužni ponovo se prijavljivati na isti  i dostavljati novu dokumentaciju.

***

JU „Ugostiteljsko-trgovinsko-turistička škola" Banja Luka

Na osnovu člana člana  132. Zakona o srednjem vaspitanju i obrazovanju  („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 41/18, 35/20, 92/20 i 55/23), direktor Javne ustanove Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole Banja Luka,  donosi

ODLUKU

o poništenju dijela Konkursa

 

1.  Vrši se poništenje dijela Konkursa broj: 856-1/24 od 09.08.2024. godine, koji je objavljen u dnevnim novinama Glas Srpske, dana 14.08.2024. godine, i to za sljedeće radno mjesto:

-    Profesor fizičkog vaspitanja – sa radnim iskustvom, nepuna norma 18 časova, 1 izvršilac, na neodređeno vrijeme – briše se.

2.  Poništenje dijela Konkursa se vrši zbog proceduralnih razloga.

3.  Ostali sadržaj Konkursa ostaje isti.

4.  Odluka o poništenju dijela Konkursa objaviće se u dnevnim novinama „Glas Srpske" i o istome će biti obaviješteni svi kandidati koji su podnijeli prijave.

5.  Odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana