JU ZZZ RS – Banjaluka: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 26.6.2024. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Banjaluka: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 26.6.2024. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 26.6.2024. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

****

****

****

KAMENOREZAC „ILIJA” s.p Banja Luka

Ul.Novakovići bb

78000 Banja Luka

raspisuje

O G L A S

 

KAMENOREZAC (M)  ...........................      2 IZVRŠIOCA

Opis posla:

-pomoćni poslovi i učenje zanata

Zainteresovani kandidati se mogu javiti na kontakt telefon 065/188-399, 065/902-698

Oglas otvoren do 18.07.2024 godine.

***

3 PC doo Banja Luka

Ul.Franje Jukića br.11

78000 Banja Luka

Raspisuje

  O G L A S

RADNIK U ŠTAMPARIJI      ...........................   2 IZVRŠIOCA

Uslovi rada:

-Srednja stručna sprema

-grafički ili mašinski tehničar

-radnik/pripravnik

-vozačka dozvola B kategorije

Rad na neodređeno vrijeme

Mjesto Rada: Banja Luka

Zainteresovani kandidati se mogu javiti na kontakt telefon 066/384-384

Oglas otvoren do popune radnog mjesta.

***

PU Klub za djecu „Kuća radosti Bambinosi”

Stevana Mokranjca 28

78000 Banja Luka

 

Raspisuje

 konkurs za:

1. Diplomirane vaspitače ili diplomirane pedagoge …..................... 3 izvršioca

Vašu  prijavu sa kontakt telefonom pošaljite na mejl [email protected]  ili se javite na broj telefona 066 277 435, radnim danom od 8 do 16 časova.

 Oglas otvoren do 05.07.2024. godine.

***

OSNOVNI SUD U GRADIŠCI

VIDOVDANSKA 15

78400 GRADIŠKA

 

          Na osnovu člana. 48. stav 2., i čl. 77. Zakona o sudovima Republike Srpske (,,Službeni glasnik Republike Srpske'' broj: 37/2012, 44/15 i 100/17), čl. 8. st. 1. tč. i) Pravilnika o unutrašnjem sudskom poslovanju (,,Službeni glasnik Republike Srpske” broj: 9/14, 71/17, 67/18 i 6/19), čl. 6. st. 2. Pravilnika o prijemu radniku u Osnovni sud u Gradišci broj: 072-0-Su-22-00 1362 od 26.10.2022. godine i Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika broj: 072-0-Su-24-000443 od 30.04.2024.godine, a uz pribavljenu saglasnost Ministra pravde Republike Srpske, broj: 08.030/120-1511/23 od 16.10.2023. godine,  predsjednica Osnovnog suda u Gradišci raspisuje:

J A V N I   K O N K U R S

za popunu upražnjenih radnih mjesta u

Osnovnom sudu u Gradišci

 

IKonkurs se raspisuje za popunu upraženjnih radnih mjesta radnika u Osnovnom sudu u Gradišci, i to:

1.  sudski asistent (3 izvršioca),

2.  referent za upravljanje predmetima (1 izvršilac) i

3.  referent za koordinaciju rada u pisarnici  (1 izvršilac).

Radnici se na sva gore  navedena radna mjesta primaju na neodređeno vrijeme sa probnim radom u trajanju od 3 (tri) mjeseca.

III – Opšti i posebni uslovi koje kandidat treba da ispunjava:

1) Opšti uslovi:

1. da je državljanin RS ili BiH,

2. da je stariji od 18 godina,

3. da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

4. da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u republičkom organu uprave ili sudu,

5. da nije otpušten iz suda ili organa uprave kao rezultat disciplinske mjere, na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini, tri godine prije objavljivanja konkursa

6. da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću radnika suda.

2) Posebni uslovi:

2. 1.Za radno mjesto sudski asistent:

1. SSS - IV stepen, pravnog ili ekonomskog smjera ili Gimnazija,

2. poznavanje rada na računaru i

3. najmanje 6 mjeseci radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima.

2.2. Za radno mjesto referent za upravljanje predmetima:

  1. SSS - IV stepena, pravnog ili ekonomskog smjera ili Gimnazija,

  2. položen stručni ispit za rad u organima uprave,

  3. poznavanje rada na računaru

  4. najmanje 6 mjeseci radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima,

2.3. Za radno mjesto referent za koordinaciju rada u pisarnici:

1. VŠS – VI stepen, pravnik, ekonomista ili ekvivalentna školska sprema navedenog smjera  od 180 ECTS bodova ili SSS - IV stepen, pravnog ili ekonomskog smjera ili Gimnazija,

2. položen stručni ispit za rad u organima uprave,

3. poznavanje rada na računaru i

4. najmanje 1 godina radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima.

IV Nespojivost i sukob interesa

Lice koje se bavi samostalnom djelatnošću je u sukobu interesa i ne može zasnovati radni odnos u Osnovnom sudu u Gradišci.

Radnik suda ne smije obavljati dužnosti, aktivnosti ili biti na položaju koji dovodi do sukoba interesa sa službenim dužnostima, a naročito:

-    biti osnivač ili član organa političke stranke u toku trajanja svojstva radnika suda,

-    biti član upravnog odbora, nadzornog odbora ili drugog organa upravljanja pravnog lica, izuzev ako ga imenuje Vlada ili drugi republički organ uprave ili Narodna skupština prema posebnom propisu. 

V -  Potrebna dokumentacija

1) Kandidati su dužni dostaviti prijavu na konkurs u kojoj se mora navesti tačan naziv radnog/ih mjesta na koje/a kandidat konkuriše kao i datum i način objavljivanja konkursa na osnovu kog se konkuriše. Prijava na konkurs takođe treba da sadrži: lične podatke (ime i prezime), kontakt podatke kandidata, (adresa, broj telefona, mejl adresa), podatke o obrazovanju i drugim oblicima stručnog usavršavanja i osposobljavanja u profesiji i kratku radnu biografiju. Tačnost podataka navedenih u prijavi na javni konkurs kandidati potvrđuju potpisom.

Uz prijavu na Konkurs, kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova konkursa.

2) Kao dokaze o ispunjavanju opštih uslova pod brojem 1. i 2. kandidat je dužan dostaviti u vidu originalnih dokumenata ili ovjerene fotokopije :

1.  uvjerenja o državljanstvu Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine i

2. izvod iz matične knjige rođenih,

a kao dokaz za ispunjavanje opštih uslove od broja 4. do 6. kandidat je dužan dostaviti ovjerene izjave:

1. da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova radnika suda,

2. da nije otpušten iz suda ili organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u BiH tri godine prije objavljivanja konkursa i

3. da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja poslove koji su nespojivi sa dužnostima radnika suda.

Izjave moraju biti ovjerene od strane nadležnog organa uprave ili notara.

3) Kao dokaze o ispunjavanju posebnih uslova kandidat je dužan dostaviti u vidu originalnih dokumenata ili ovjerene fotokopije:

1. diplomu o završenom obrazovanju ili svjedočanstvo o završenom obrazovanju,

2. uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u organima uprave (samo za radna mjesta: referent za upravljanje predmetima i referent za koordinaciju rada u pisarnici),

3. dokaz o radnom  iskustvu koje se konkursom traži i

4. dokaz o poznavanju rada na računaru.

4) Kao dokaz o radnom iskustvu (u traženom stepenu stručne spreme, struci, zvanju, relevantnom radnom iskustvu) kandidat može da dostavi:

1. potvrde ili uvjerenja poslodavaca kod kojih je kandidat radio ili radi, koje treba da budu precizne i detaljne, odnosno u kojima treba da su navedeni podaci o tome na  kojim poslovima je kandidat radio - naziv radnog mjesta, da li su to poslovi visoke, više ili srednje stručne spreme, odnosno obrazovanja, koliko dugo je obavljao navedene poslove, opis poslova, te treba da bude precizno naveden period radnog angažovanja na radnim zadacima, ili

2. uvjerenje o činjenicama iz matične evidencije nadležne institucije za penzijsko i invalidsko osiguranje, uz dostavljanje potvrde koja razjašnjava šifre zanimanja iz uvjerenja, tako da se na osnovu ovih dokaza može utvrditi da li je kandidat radio na poslovima za koje se traži visoko, više ili srednje obrazovanje i koliko dugo, odnosno da li posjeduje traženo radno iskustvo ili

3. pismo preporuke ili drugu sličnu ispravu, ukoliko sadrži sve elemente potvrde ili uvjerenja iz tačke 1) ovog člana.

5) Kao dokaz o poznavanju rada na računaru kandidat dostavlja uvjerenje škole ili druge institucije koja se bavi obučavanjem rada na računaru ili uvjerenje fakulteta o provjeri znanja rada na računaru, položenom ispitu iz informatike ili drugu ispravu fakulteta (fotokopija indeksa) koja potvrđuje poznavanje ili znanje rada na računaru, ili diplomu ili drugu ispravu koja potvrđuje stečeno zvanje ili zanimanje koje je neposredno u vezi sa radom na računaru, odnosno svjedočanstvo o završenoj srednjoj stručnoj spremi o položenom predmetu iz informatike, ili potvrdu bišeg poslodavca da se kandidat na radnom mjestu kod istog uspješno koristio računarima u obavljanju poslova, ili izjava kandidata kojom izjavljuje da poznaje rad na računarima i da će se istim znati služiti prilikom obavljanja poslova na radnom mjestu za koje konkuriše.

6) Kandidat koji bude izabran dužan je u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o prijemu dostavi uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.

VI – Postupak izbora kandidata

1.  Za sva radna mjesta, sa kandidatima koji budu ispunjavali uslove konkursa, Komisija za izbor će obaviti predhodnu provjeru znanja i sposobnosti na osnovu koje se utvrđuje sposobnost kandidata da radi na određenom radnom mjestu koje se popunjava, njegova ukupna stručnost, kao i način organizovanja i izvršavanja poslova na tom radnom mjestu.

          Razgovor sa svakim kandidatom koji ispunjava opšte i posebe uslove je obavezan dio predhodne provjere znanja i sposobnosti.

          Za kandidate koji konkurišu na radno mjesto broj 1. sudski asistent, izvršiće se provjera brzine i tačnosti kucanja teksta, 

 

2. Provjera brzine i tačnosti kucanja teksta vrši se praktičnom provjerom na računaru u vidu diktata i prepisa u trajanju od po 5 (pet) minuta. Prepis i diktat se obavljaju pojedinačno ili po grupama, u identičnom tekstu za sve kandidate.

3. O mjestu i vremenu održavanja praktične provjere znanja i obavljanju razgovora kandidati će biti blagovremeno obavješteni što će takođe biti objavljeno i na internet stranici Osnovnog suda Gradiška ,,ossud-gradiska.pravosudje.ba”. 

4. Kandidat koji bude izabran dužan je u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o prijemu dostavi uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti u originalu ili ovjerenoj fotokopiji.

5. Ako izabrani kandidat ne dostavi dokaz iz stava 4) ove tačke u propisanom roku ili ako na osnovu dostavljenih dokaza Komisija utvrdi da kadnidat ne ispunjava opšte i posebne uslove, pozvaće slijedećeg kandidata po broju osvojenih bodova sa rang liste uspješnih kandidata da postupi u skladu sa stavom 4) ove tačke. 

VII – Rok i mjesto podnošenja prijava

          Javni konkurs će biti objavljen u dnevnom listu ,,Glas Srpske” i na internet stranici Osnovnog suda Gradiška ,,ossud-gradiska.pravosudje.ba”. 

          Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu ,,Glas Srpske”.

          Prijave se dostavljaju lično u sud na protokol (kancelarija 17., prvi sprat) ili poštom, na adresu Osnovni sud u Gradišci, ul. Vidovdanska br. 15, 78400 Gradiška sa naznakom: Prijava na Javni konkurs za popunu upražnjenih radnih mjesta.

          Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti razmatrane.

***

REPUBLIKA SRPSKA

OPŠTINA SRBAC

NAČELNIK OPŠTINE

 

          Na osnovu člana 77. i 78. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 97/16), Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Opštinske uprave Opštine Srbac (“Službeni glasnik opštine Srbac”, broj: 3/22, 4/22, 9/22, 4/23 i 4/24) i Pravilnika o jedinstvenim procedurama za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta u gradskoj, odnosno opštinskoj upravi (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 42/17), Načelnik opštine Srbac, raspisuje                                             

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta u Opštinskoj upravi opštine Srbac na neodređeno vrijeme

I - Raspisuje se Javni konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta u Opštinskoj upravi opštine Srbac na neodređeno vrijeme:

1. Samostalni stručni saradnik za ekonomske i analitičke poslove načelnika opštine -  1 izvršilac.

III – Status: službenik.

-Službenik ostvaruje prava iz radnog odnosa u skladu sa zakonom.

IV– Opšti i posebni uslovi:

Opšti uslovi:

1. Da je državljanin RS, odnosno BiH,

2. Da je stariji od 18 godina,

3. Da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

4. Da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi,

5. Da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere, na bilo kojem nivou vlasti u BiH, tri godine prije objavljivanja konkursa,

6. Da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuje pred Tribunalom – član  IX stav 1. Ustava BiH i

7. Da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u opštinskoj upravi

Posebni uslovi:

Četvorogodišnji studij, ekonomski fakultet ili prvi ciklus studija-diplomirani ekonomista sa najmanje 240 ECTS bodova, najmanje tri godine radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja, položen stručni ispit za rad u opštinskoj upravi i poznavanje rada na računaru.

V – Nespojivost

Kandidati  ne mogu obavljati funkciju u političkoj stranci, dužnost, aktivnost ili biti na položaju koji je nespojiv sa njihovim službenim dužnostima u skladu sa Zakonom o službenicima i namještenicima u organime jedinice lokalne samouprave.

VI - Potrebna dokumenta

Uz Prijavu na konkurs kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova i to:

Biografiju, foto-kopiju diplome, foto-kopiju uvjerenja o položenom stručnom ispitu za rad u upravi, ispravu kojom se dokazuje radno iskustvo u struci (potvrda, rješenje ili drugi akt iz kojeg se vidi na kojim poslovima, sa kojom stručnom spremom i u kom periodu je stečeno radno iskustvo), foto-kopiju uvjerenja o državljanstvu, foto-kopiju izvoda iz matične knjige rođenih, dokaz o poznavanju rada na računaru.

Izjave kandidata: da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuje pred tribunalom – član  IDž  stav 1. Ustava BiH, da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u  opštinskoj upravi, da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere, na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini, tri godine prije  objavljivanja konkursa i da se na njega ne odnose odredbe Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave koje regulišu nespojivost i sukob interesa, sastavni su dio prijave na javni konkurs.

VII - Sa svim kandidatima koji uđu u uži izbor Konkursna komisija će obaviti intervju, na kome će se vršiti provjera znanja kandidata o opštem upravnom postupku, poznavanja načina funkcionisanja i organizacije lokalne samouprave i poznavanja poslova radnog mjesta za koje je kandidat konkurisao. Kandidati će biti blagovremeno obaviješteni o terminu intervjua.

Prvorangirani kandidat, po prijedlogu komisije je dužan da u roku od sedam dana od dana prijema obavještenja komisije dostavi dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova u originalu ili ovjerenoj foto-kopiji, ovjerene izjave iz tačke šest konkursa i Uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti.

Prvorangirani  kandidat koji je u izbornoj proceduri dostavio originalnu dokumentaciju ili ovjerene foto-kopije nije obavezan po prijemu obavještenja od komisije dostavljati ponovo istu dokumentaciju.

VIII - Javni konkurs će biti objavljen u “Službenom glasniku Republike Srpske” i dnevnom listu “Glas Srpske”. Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana poslednjeg objavljivanja konkursa.

IX -  Prijava za učešće na javnom konkursu podnosi se na propisanom obrascu (Obrazac broj 1.) - Prijava na javni konkurs, koji se može preuzeti u Šalter sali opštine Srbac i na internet stranici Ministarstva uprave i lokalne samouprave, uz koju se prilažu dokazi o ispunjavanju opštih i posebnih uslova. Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje. Tačnost podataka navedenih u obrascu Prijave na javni konkurs, kandidat potvrđuje potpisom. Prijava na javni konkurs sa dokazima,  dostavlja se lično ili poštom, na adresu: Opština Srbac, Konkursna komisija, 78420 Srbac, Trg boraca broj 1.

Kontakt osoba: Gordana Zeljković, telefon: 051/740-152, lokal 224.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana