ŽRS: Predato deset repariranih vagon – cisterni

Agencije
ŽRS: Predato deset repariranih vagon – cisterni

Prijedor - Zaposleni u sekciji “Željeznica Republike Srpske” za održavanje šinskih vozila u Prijedoru danas su Rafineriji ulja “Optima” Modriča predali deset popravljenih i potpuno repariranih vagon-cisterni, prenose agencije.

Riječ je o poslu vrijednom više od 350.000 KM, koji je izveden za potrebe Rafinerije ulja “Optima” Modriča kao dijelu korporacije “Nestro”.

Generalni direktor “Željeznica RS” Dragan Savanović rekao je da su “Željeznice” ovim primjerom pokazale da su njene radionice, inženjeri i radnici sposobni da vrše remont svih vrsta teretnih vagona.

- Ovo je očit primjer da smo sposobni da kvalitetno izvršimo i ovakve poslove. Ugovorna obaveza je dvadeset cisterni i poštuju se rokovi i dinamika radova, te očekujemo da će i preostalih deset biti završeno u roku - istakao je Savanović.

On je dodao da će ovaj primjer ohrabriti Rafineriju nafte Brod i druge vlasnike vagona da angažuju Željeznice RS i njihov kapacitete za održavanje šinskih vozila i vrše razne vrste opravki u njenim radionicama.

- Ovo se odnosi i na Republiku Srpsku, na BiH ali i na okruženje ako budemo adekvatni sa cijenama - dodao je Savanović.

Rukovodilac logistike Rafinerije ulja “Modriča” Milorad Ilić rekao je da su izuzetno zadovoljni obavljenim poslom.

- Tek sada smo vidjeli izuzetan rezultat i kvalitet i vidimo da smo napravili projekat jedinstven u Evropi - dodao je Ilić.

On je istakao da je u planu reparacija još 40 vagon cisterni za potrebe ove rafinerije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana