Znatne uštede Giljotinom propisa

M. Č.
Znatne uštede Giljotinom propisa

BANjA LUKA - Ekonomska analiza projekta "Giljotina propisa" u RS pokazala je da su ostvarene direktne uštede u troškovima za privredne subjekte veće od 3,2 miliona maraka, dok su indirektne uštede iznosile oko 20 miliona maraka na godišnjem nivou.

Rekla je to u petak u Banjoj Luci ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS Jasna Brkić poslije sastanka sa predstavnicima Međunarodne finansijske korporacije.

- Vlada RS od 2006. godine sarađuje sa ovom korporacijom na projektu koji je usmjeren na poboljšanje poslovnog ambijenta. Konkretan rezultat ove saradnje je uspostavljanje registra odobrenja u kojem su smještene sve dozvole koje preduzeća treba da obezbijede za otpočinjanje posla - rekla je Brkićeva.

Dodala je da je važno da se stvore i druge infrastrukturne pretpostavke, da bi se investitori privukli.

Regionalni menayer za projekte unapređenja poslovnog okruženja u jugoistočnoj Evropi u Međunarodnoj finansijskoj korporaciji, članici grupacije Svjetske banke Margo Tomas, rekla je da je RS napredovala kada je u pitanju poslovni ambijent, ali da ima još posla koji treba da se uradi.

Ona je rekla da je ekonomske kriza uticala na smanjene nivoa ulaganja, ne samo u BiH, nego u čitavom svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana