Zemljište Ratarstvo iz Nove Topole prodato za 15 hiljada maraka

Milka Milinović
Zemljište Ratarstvo iz Nove Topole prodato za 15 hiljada maraka

BANjA LUKA - Zemljište površine 1.360 metara kvadratnih u vlasništvu preduzeća "Ratarstvo" iz Nove Tople, prodato je na jučerašnjoj licitaciji u Osnovnom sudu u Banjoj Luci za 15. 215 maraka.

Kupac je Milan Hrvaćanin iz sela Grogolji kod Gradiške, a prodaja je obavljena metodom zatvorenih koverata.

"Ratarstvo" je na ovoj licitaciji ponuđeno "u paketu", odnosno sve nekretnine trebale su da budu prodate odjednom. Međutim, stečajni upravnik "Ratarstva" Slavko Vujančević, odlučio je da na ovoj licitaciji proda dio nekretnina za koje je dostavljena ponuda.

Planirano je da se "Ratarstvo" na narednoj licitaciji, koja je zakazana za 16. januar 2009. godine, ponudi takođe "u paketu" po najnižoj početnoj cijeni od 1.360.160 maraka.

- Ako ne bude zainteresovanih kupaca za cijeli paket, parcele će prodavati odvojeno - izjavio je stečajni upravnik "Ratarstva" Slavko Vujančević.

Prema zaključku stečajnog upravnika i ta prodaja imovine obaviće se prikupljanjem ponuda u zatvorenim i zapečaćenim kovertama.

- Za preduzeće "Ratarstvo" iz Nove Topole uprkos milionskim dugovanjima, može se pronaći strateški partner koji će pokrenuti proizvodnju i zaposliti radnike - rekao je Vujančević.

I radnici očekuju da će se na licitacijama pojaviti kupac koji će biti spreman da u "Ratarstvo" uloži novac za pokretanje proizvodnje.

Predsjednik Sindikata "Ratarstva" Koviljka Šokčević naglasila je da "Ratarstvo" ima još vrijedne imovine i da stečaj, koji je otvoren prošle godine i koji još traje, može da dovede do pokretanja proizvodnje u ovom preduzeću.

Specijalno tužilaštvo

Portparol Specijalnog tužilaštva Dragica Tojagić rekla je da je u toku istraga o svim malverzacijama koje su se desile u privatizaciji "Ratarstva", u kojoj su parcele najplodnije zemlje u Lijevče polju vrijedne nekoliko miliona maraka, prodavane u bescijenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana