Završena obuka iz preduzetništva

M. Č.
Završena obuka iz preduzetništva

BANjA LUKA - Predstavljanjem četiri poslovna plana u petak je u Banjoj Luci završena obuka iz oblasti preduzetništva i samozapošljavanja koju je organizovala Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom.

Prema riječima direktora Agencije Slobodana Markovića obuku koja je trajala 12 dana, prošlo je 27 polaznika.

- Predstavljena su četiri poslovna plana i to "Sakupljanje i plasman gljiva i šumskih plodova", "Proizvodnja stolarije i namještaja po narudžbi", "Proizvodnja, prodaja i iznajmljivanje vjenčanica" i "Graviranje, izrada suvenira i veb dizajn" - istakao je Marković.

Polaznicima čiji poslovni plan ima potencijala za realizaciju, prema njegovim riječima, biće omogućena konsultantska pomoć za doradu poslovnog plana i izradu kreditne aplikacije za sredstva Investiciono-razvojne banke RS. Do sada su edukacije održane u Kozarskoj Dubici, Srpcu, Novom Gradu, Vlasenici, Šekovićima, Tesliću, Kotor Varošu, Čelincu, Višegradu, Derventi, Zvorniku i Gradišci.

- Obuku je uspješno završilo više od 250 polaznika - kazao je Marković.

Polaznicima, koji su uspješno prošli obuku, sertifikati će biti uručeni naknadno u prostorijama Administrativne službe grada Banja Luka.

5

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana